Lördagstankar

Idag sov jag ut. Det var välbehövt. Vid ett tillfälle i natt kom Gunnar och jamade. Jag klappade på sängkanten brevid mig och hon hoppade upp. Så låg jag och klappade henne en stund medan hon spann. Sedan somnade jag om och en stund senare kände jag hur hon hoppade upp i sängen på Js sida istället. Vaknade när hon gick på toa. Och när J vaknade och gick upp. Och när Gunnar hörde att J var uppe och kom upp och ropade "maaaat maaat" fast på kattspråk då. Men annars sov jag helt ostörd.

Idag ska jag åka och veckohandla med J. Tycker det är en mysig sysselsättning på lördagen. Sedan fixa till mig lite så jag ser skaplig ut innan jag åker till mor och far för att fira mor. Ska bli kul att se om hon gillar presenten hon ska få. Musikalen var ju bara en bonus. Såg att biljetterna kostade 615 kronor styck, och vi var där heeelt gratis. Det är sjukt vilken tur man har. Gillar ni musikaler tipsar jag om denna! Jag gick därifrån med ett leende bredare än en sopkvast och en man på trottoaren på väg därifrån började helt plötsligt vissla "I'm sinigin' in the rain, just singin' in the rain...". Musikaler gör folk glada.

Lustigt det där att jag är helsåld på musikaler när jag inte är särskilt såld på varesig teater eller musik för sig. Men det blir jackpott tillsammans antar jag.

Nej nu ska jag se till att göra affären osäker. Vi höres!


Mamma fyller år

Grattis på födelsedagen världens bästa mamma!
Hoppas du haft lika roligt idag som jag haft!



Mamma idag på restaurangen innan Singin' in the rain (som var jättebra!).

Singin' in the rain

Jag är så glad just nu. Empan ringde för en stund sedan och frågade om jag hade planer för imorgon kväll. Jag var osäker. Har varit så inriktad på denna dag att jag inte riktigt vetat vad som händer resten av veckan. Efter att ha kollat schemat och sett att jag nog är ledig så fick jag veta att hon fått gratisbiljetter till Singin' in the rain! Är hon inte bara för go? Jag är helt strålande överlycklig! Efteråt kom jag på att mamma fyller år imorgon och hon älskar ju musikaler lika mycket som jag gör. Kontaktade Empan och frågade om det fanns möjlighet att få med även henne. Det var det! Så imorgon ska jag, mamma, Empan, hennes syster, mamma och mormor på Singin' in the rain!
Himla bra att ha kontakter i teatervärlden!


Empan.
Bekant från tex Panta mera-reklamen?

Sagan om Gunnar

Jag minns inte längre detaljerna, därför har jag dragit mig för att skriva historien om Gunnars namn. Hur kommer det sig att en honkatt heter Gunnar?

Självklart är det så att de trodde att det var en hane vid namngivningen. Familjen som hade Gunnar först hade också en annan hona. De kan ha varit syskon..? Iaf så bodde de på... samma gata som några andra kända personer hade bott på. Eller så var gatan uppkallad efter det kända paret. Ja ni märker att detaljerna inte är de bästa.
Dessa var iaf Gunnar och Alva Myrdal. Känner ni till dem? Googla på dem annars. Honan fick namnet Alva och hanen namnet Gunnar. När Gunnar sedan visade sig vara en hona var hon ju redan van vid namnet och det fanns väl registrerat över allt. Namnet fick bestå.

Senare övertogs båda katterna av en arbetskamrat, som i sin tur är min svärmors bästa kompis. Alva har tyvärr sprungit bort eller liknande och det är bara Gunnar kvar.


Tjejen gömde sig i flera timmar högst upp i våran garderob.
Här har vi precis hittat henne.

Gunnars anpassning

Kollektivtrafiken
Fader skulle skjutsa moder till alvik imorse, så jag hakade på. 6.30 hämtade de upp mig här hemma och eftersom tågen börjat rulla åter på delar av järnvägen, bland annat på min linje, så gick det nästan lika fort som vanligt. Fast klockan var runt 7 var det nästan tomt i vagnarna. Jag kom fram till universitetet halv 8, endast 1½ timme innan jag började...
Eftermiddagens föreläsning kändes dock halvt onödig så gick efter halva.

Gunnar
Nu är jag hemkommen och Gunnar, som låg i sängen, ville inte att jag skulle sluta klappa och gosa. Så ringde telefonen och vi båda rusade nerför trappan.

Det går himlans bra med Gunnar. Trodde aldrig det skulle gå så smidigt. Hon har börjat äta ordentligt nu. När det är dags för nästa måltid är skålen rensad, även om hon inte äter allt på en gång utan snarare hälften och sedan resten lite då och då. Lådan fann hon ju på en gång och den används flitigt. Insåg att med katt kommer soppåsen på toan behöva slängas bra mycket oftare än i vanliga fall. Även om den inte är full så börjar det lukta lite gödsel efter ett par tre dagar. I går natt sov hon i Js säng i princip hela natten, och J i min. Tur att hon fattade tycke för hans säng och täcke, eftersom min är så mycket skönare och sängen dessutom bredare. I natt vet jag inte var hon var, förutom att hon besökte lådan en gång (krafs, krafs, krafs). Imorgon kväll har vi haft henne en vecka och jag har då inte tröttat på katt än. Säger som J sa för någon dag sedan "nu är jag ännu mer sugen på katt".

Hon är utekatt men hon har inte varit ute än. För det första tror jag inte att hon vet var ytterdörren är (vi bor ju lite speciellt). Hon försökte hitta den en gång i början men insåg att "alla" dörrar leder till andra rum, inte ut! Sedan dess har hon inte visat det minsta tecken på att vilja gå ut. Men att sitta på matbordet och titta ut genom fönstret gillar hon.

Jag hoppas hon ser det lite som en semester eller sparesa. Jag menar att hon får mat och värme. Massa klappar och mys. Det är nästan alltid någon hemma, och bara ett par timmar som mest i rad hon är ensam. Hon blir i centrum minst sagt, vilket märks på hennes beteende då hon kommer fram och kräver att bli klappad. Hoppas hon tycker att det är lyxigt och mysigt att bo här. Fast katter ser väl hemmet som ett hotell? Människorna finns där för att behaga.
Hon bits eller rivs inget alls. Enda buset är ju när hon vässar klorna på fotöljen, men när vi ropar nej springer hon i väg och gömmer sig... Borde nog ha en klösbräda eftersom hon inte stöter på några träd här inne. Fast hon har fattat tycke för badrumsmattan och gillar att krafsa på den. Det är en billig ikeamatta för typ 10 kronor så mig gör det inget. Får fråga J vad han tycker...

Nej, dags för lunch? Ciao

Ett skämt av värsta slag

Föjde nyss J till stationen där vår ersättningsbuss går. Det tog 15 minuter innan den kom, och då var den smockfull. De fem som väntade på bussen fick plats med nöd och näppe, även om det såg ut som att några tår klämdes i dörrarna. Nu kommer det iaf inte på några fler på den bussen. Ska bli spännande att se hur lång tid hans ca 30 minuters långa resa tar idag när det inte är rusningstrafik. Ser inte fram emot imorgon då jag måste åka i rusningstrafiken. Funderar faktiskt starkt på att gå upp klockan 5 (om jag nu orkar det) och åka hemifrån vid 6. Då finns det ju inte en chans i världen att jag inte hinner fram till 9, eller hur? Eller just det, SL är inte från denna värld...

Snöade mer under dagen idag... En glädjande(?) syn var dock ett tunnelbanetåg som smög sig fram på spåren här borta. Såg ut att testa om det funkade att köra. Hoppas hoppas hoppas trafiken fungerar. Ett tåg är så mycket bättre än bussar. Ett tåg motsvarar ju ungefär 10 bussar, så det säger sig själv att det behövs typ 100 bussar för att täcka upp 25-30 minuters tågtrafik. It's not gonna happen.

Behöver jag säga mer?

 

Det är 20 minusgrader, vilka känns som -25. Ingenting i trafikväg fungerar. Har statusuppdateringar från folk som sitter fast i bilköer på facebook. Det är en ljusblå, vacker vinterhimmel med endast några små tunna, vita moln. En väldigt vacker dag. På både expressen och aftonbladets hemsidor uppmanades folk redan igår att stanna hemma från jobbet idag. Jag stannar hemma. Inget palats för mig inte idag. Troligen hemma imorgon också. J ställde in sitt skolarbete på kth idag, hans kompis bodde dock så till att han inte hade några problem, men han förstod... de ska istället ses imorgon klockan 10. På onsdag måste jag till universitetet klockan 9 dock. Importante!

 


Lyrisk

GULD OCH BRONS i herrarnas skiathlon! Shit vad spännande det var! Jag klappade händerna i sjukt snabb takt de sista 150-200 meterna och tjöt entausiastiskt (iiii). Så pass att jag började svettas. UNDERBART!
3 guld, 1 silver och 2 brons. Nu börjar det likna något.
Hurra för våra duktiga skidåkare!

Förseningar och katt

Jag var nog inte den enda som hade svårt att ta sig från en punkt till en annan i tid idag...




Helt otroligt att det fortfarande är struligt pga snön. mycket snö kom det faktiskt inte i natt.

På väg till universitetet hade de inte ens koll på när nästa tåg skulle komma. Det hoppade mellan om 27 minuter till 9, till 8, till 12, till 9, till 8, till 9, till 8, till 7, till 9 och vips så kom den! Jodå, jag kom försent till föreläsningen.
På vägen hem missade jag tbanan och fick ta nästa. Blev stående i 5 minuter i en tunnel för att tåget framför ("mitt" tåg) hade fått problem. Till slut körde vi om tåget på spåret bredvid som används för att forsla folk åt andra hållet. Körde högertrafik för ovanlighetens skull. Hoppas inte stackarna i tåget före satt fast länge...
Så slog jag sönder två muggar i morse också. Två stycken kylmuggar. Otroligt. Vilken dag!

Men med Gunnar går det bra. Väldigt mysigt med en katt i hemmet! Hon gillar att prata mycket (det sa ägaren också) och kom och jamade några gånger i natt. Hon gillar att ligga på golvet och bli klappad. Hon gillar att springa uppför trappan när någon går ner, och tvärt om. Helst vill hon att man stannar i trappen och klappar henne. När hon gömmer sig är det antingen garderoben eller under soffan som gäller. Hon gillar att ligga på mage med överkroppen i backen och rumpan i vädret när hon blir klappad, men det är okej att klappa henne på magen också. Hon gillar inte att bli buren (det sa ägaren). Hon har än så länge bara varit inomhus (hon är utekatt) men tror hon förstår att det inte är roligt ute just nu iaf. Det enda bekymret vad gäller henne är att hon ännu inte ätit upp frukosten... och att J tror att jag säger "killen" när jag säger "tjejen". Vilket innebär att jag säger "tjena tjejen" och J markerar genom att säga "hej gumman". "Jag sa tjejen" säger jag då och han svarar "nej du säger killen".
Som om jag inte vet vad jag säger...

Ikväll blir det fest med 80- och 90-tals tema. Tjoho!


I korta drag

Försökte uppdatera igår kväll om alla hjärtans dag men sedan strejkade blogg.se så det blev inget och mitt inlägg försvann i tomma intet.

Vi lagade iaf middag hemma. Het fläskfilé på thailändskt vis med zucchini och citron. Drack lite bubbel. Hade marängsviss till efterätt. Blev proppmätta. Åt ett par chokladbitar ur en Paradisask. Åkte på bio och såg Men who stare at goats, vilken var bra men ingen höjdare. Finns antagligen bättre filmer att se på bio nu. Var en riktigt mysig kväll iaf!

Igår blev det 6,5 timmars ren läsning. Hade två toapauser men det var allt. Inte ens lunchrast (aj aj). Fast åt ett äpple och en banan på plats iaf. På kvällen firade vi svärmor som fyllde år. Då bjöds det på oxfilé. Av oss fick hon ett par nya varma tofflor.

Idag var det kaos i tunnelbanan men jag klarade mig undan genom att vara på sista tåget som gick innan problemen blev allvarliga. För mig var det bara frågan om fem minuters försening. Hade dock några kursare på de bakre tågen som fick berätta om hur de fått gå 200 meter tillbaka till tcentralen i tunneln. En av dem hade filmat lite. De kom nästan två timmar försent.

Fettisdagen och jag och J har faktiskt köpt semlor. Ska festa på en var sedan. Sedan får det faktiskt vara bra med onyttigheter på ett tag. Känns som om jag ätit någonting nästan varje dag.

På torsdag blir jag och J kattvakter till en kattflicka vid namn Gunnar (ja det har en historia så klart). Ska vara det i två veckor och hon ska bo hos oss. Får se hur det går då hon är utekatt... Tror svärföräldrarna tycker det är bra att vi får öva lite på att ha katt själva innan vi ev. skaffar en i sommar.
Idag ska vi kattsäkra hemmet. Och plugga.

Annorlunda Alla hjärtans dag present

Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg. Mitt och Js sjätte i rad. Inte så tokigt. Traditionen bjuder att det blir restaurang och bio. Vanligen blir det röda rosor och choklad också.

Men i min dröm hade J andra planer. Hans present till mig var nämligen att ha skänkt pengar till Rädda barnen i Afrika. I mitt namn. Sextiosju och ett halvt tusen kronor= 67500 kr!
Oerhört givmilt av J måste jag säga. Jag tyckte dock att det var oerhört onödigt. Minns att jag frågade "Vet du vad vi hade kunnat göra för dem pengarna?!". Jag frågade också var han fått de pengarna ifrån, eftersom han uppenbarligen tyckte att han hade tillräckligt för att skänka bort så mycket. Jag kände mig lite självisk men vad sjutton. Det var ju helt obefogat! Hade varit snällt nog att som student skänka några hundralappar tycker jag...

Nyfunnen släkting?

Jag gick på seminariet iaf, och det visade sig vara det bästa i kursen hittills. Tur det! Föreläsningen var också definitivt värd att gå på. Åkte till palatset och pluggade. Försökte ta igen för min oerhört trötta dag igår. Satt till stängning (22.30) minus 2 timmars middagspaus. Kom hem och skrev dit två meningar i rättsfallskoncentratet som eventuellt ska lämnas in imorgon (de väljer ut några som får lämna in och jag har inte fått lämna än så det är stor chans att det blir jag). Skrev ut och tänkte hoppa in i duschen för att sedan sova. Men så kollade jag facebook och då hade jag fått ett oväntat svar! Mailade en potentiell släkting i usa i juni förra året och undrade om vissa namn och relationer stämde. Idag fick jag svar att de gjorde det! Så jag svarade på det. Hon ville veta hur jag fann henne och hur vi eventuellt var släkt så jag gav mer information så får vi se om det verkar bekant för hennes del. Verkar lite otroligt att finna en med det namnet som har en mamma och morfar med de namnen från det området i usa. Men helt osannolikt är det inte. Vet inte vad klockan är där nu men jag lär väl inte behöva vänta 8 månader på nästa svar iaf. Nu ska jag in i duschen isf, imorgon ska jag hoppa ur sängen klockan 07.00.
Ciao.

Hela dagen förstörd

Började klockan 8 idag och det förstör verkligen hela min dag att börja så tidigt. Av någon anledning så blir jag jättenervös att jag ska försova mig om jag börjar innan 9, vilket gör att jag vaknar hela tiden under natten. I vanliga fall går jag upp ca en timme innan jag ska gå till tåget men när jag börjar 8 sover jag hellre en halvtimme extra och stressar lite mer istället på morgonen. När min klocka står på 6.30 börjar lampan att lysa ack så svagt klockan 6, för att sakta lysa starkare och starkare tills hela rummet är upplyst klockan 6.30, då klockan också ljuder. Idag däremot gick jag upp innan lampan ens börjat lysa, dvs före klockan 6. Jag vaknade ju ändå hela tiden. Är klockan 5.48 är det inte så stor vits att somna om för att ändå vakna var tionde minut i 40 minuter till. Så jag gick upp och fick en lugn morgon. Fast mitt humör var väl inte det trevligaste kanske. Hade 3 timmars lektion (otroligt att läraren kom ihåg att vi började 8 och inte 9 denna gång). Sedan blev det en promenad i snölandskapet och minusgraderna i 45 minuter innan lunchen. Därefter dags för 2 timmars föreläsning och ja... jag höll allvarligt talat på att somna flera gånger. Andra timmen lyckades jag hålla ögonen öppna nästan hela tiden iaf, fast kände mig ofin som gäspade flera gånger...

Åkte till palatset för att hämta lite böcker i skåpet (ja mitt andra hem), gick på apoteket hjärtat (privatiserat) och åkte hem. Har fortfarande inte ork att ta tag i dagens "att göra" och funderar skarpt på att strunta i seminariet imorgon förmiddag.


Dagens: ROHA, som föreläsaren har som användarnamn, är en äldre man med vitt hår som verkligen talar så som en stereotypisk äldre professor gör. Iaf så är inte tekniken alltid med honom. Idag i början av föreläsningen frågade han om någon student var duktig på datorer. Han hade lite krångel. Jag tycker inte att jag är direkt värdelös på datorer, snarare tvärtom, men jag satt mitt i mitten av salen så. Precis samtidigt som jag viskar till St så säger en kille högt samma sak: "vad är problemet?"
ROHA svarar: Jo, först så hittar jag inte mappen till usb-minnet, sedan är skärmen svart här... eller... den kanske är avstängd. Kan man sätta på den någonstans? Här? Ja, där kom bilden!
Sedan klickar han bort en av rutorna som ligger mitt i skärmen, och där bakom gömde sig hans usb-mapp.
Ibland gör man det mer komplicerat än det är...
Och jag tycker det är så himla sött när folk gör den sortens missar "skärmen är svart, jaha den var avstängd".

Helg i sitt rätta element

Hade tänkt plugga lite idag men planerna ändras och det är väl bara bra att låta hjärnan "vila" en dag i veckan. Jag vaknade vid 8-tiden och gick upp halv 9 ungefär. Sedan dess har jag duschat, sorterat tvätt och ren tvätt, vi har städat hela lägenheten och jag dammsög. Jobbigt att dummsuga våra två trappor bara. Därefter blev det att fixa med diskmaskinen vars dörr krånglar. Sedan gjorde J pizzadeg som skulle stå och jäsa några timmar. Då var vi till både systemet och veckohandlade på coop (inte på systemet). När vi kom hem och burit in varorna kom vi på att vi glömde hämta ut ett paket. Vi har redan fått påminnelse på det så var lika bra att åka iväg igen. Bilen var varm iaf. Sortera in hela pladasket och snackat i telefon med diverse folk. Haft litet kort besök av både svärmor och svågern. Sedan blev det lunch bestående av två ostmackor. Diska bakmaskinen för att återlämna den till svärmor som i sin tur skulle baka. Och nu sitter jag här. Klockan 19 ungefär får vi ett stycke gäst. Då ska pizzadegen bakas ut, tomatsåsen ska vara färdig (den ska hinna svalna också) pålägg ska på och ost ska rivas. Sedan hiva in alltihop i ugnen. Vi gjorde en tredubbel sats av ordinarie receptet så borde bli både mättande och tillräckligt för att äta som lunch i veckan.
Till ätandet blir det melodifestivalen och sedan ska jag rösta för Shall we dance. J kommer dock fly ner till svågern och hans (deras) kompisar så fort han ätit. Han är inte mycket för melodifestivalen och de där nere verkar vara ett trevligare alternativ för honom. Bra på sitt sätt, då får jag och kompisen mer utrymme att "catcha up".


Min och Js pizza vi bakade typ.. förra helgen?

Allt och ingenting

Du har barn... Nej
Du använder dig av en kalender… Jajamensan
Du har kallat utlänningar för svartskallar mer än 5ggr… Nej
Du äger mer än två datorer… Nix
Du äger en egen bil eller motorcykel…Nope
Din plånbok är tom på kontanter just nu… Nä, men bär inte runt på plånboken så jag är tom på kontanter
Du dricker alkohol minst 1 gång per vecka… Nepp
Du skulle aldrig kunna vara utan sex… Man ska aldrig säga aldrig, eller ska man?
Du vet hur man byter olja i bilen… Ungefär
Du har någon gång legat på sjukhus längre än 1 vecka… Inte vad jag vet.
Dina enda vänner är från din arbetsplats… Nja, men ibland känns det som att pluggkompisarna är de enda
Du har varit på ett tupperwear party… A what?
Du är överviktig enligt dig själv… Nej, normal
Dina vänner uppfattar dig som snål… Ja det gör de!
Du har spottat någon i ansiktet… Inte med flit...
Du har fler räkningar än du kan betala… Nä, har plus tack vare studielånen (yeey).
Kommer du ihåg alla du har haft sex med… Inte så svårt att ha koll på
Du tvättar alltid händerna efter toalettbesök… Klart, vem gör inte de?!
De flesta av dina vänner är äldre än du… Nja, de flesta är lika gamla eller äldre.
Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten… Jodå, jag kan
Du tvättar alltid dina egna kläder… Nej, det gör J
Du röstar… i varje val jag får
Har du läst Kissies blogg någon gång?… Näpp
Du har glömt din mammas födelsedag minst en gång… Nix
Du gillar att gå ut och gå själv… Ja, men sällskap föredras oftast.
Du gillar ordet FITTA… Absolut inte.
Du har tittat på pratshower… Har man inget bättre för sig så... men helst inte
Du dricker kaffe minst en gång om dagen… nej, druckit det två gånger i livet
Du vet hur man diskar… Ja, min hushållsuppgift
Du älskar Blondinbellas blogg… Nej, läser den inte
Du vill göra något förbjudet… Jodå.
Du har haft sex på första dejten… Nä
Du kan räkna till 10 på något annat språk… på fyra andra språk med säkerhet
När du säger att du ska göra något så gör du det bara ibland… jag gör oftast det jag säger
Du är smartare än dina syskon… Nja, alla har väl sina starkare sidor
Du kan klippa gräset… Ja visst
Du har haft sex i bilen… Nä, tack för tipset :-|
Du kan simma… Ja
Du kan mer än två språk flytande.. Jo men typ. Svenska, engelska och teckenspråk. Kanske inte flyyyytande men tillräckligt bra för de flesta situationer.
Du kommer ihåg att vattna blommorna… Så klart, mina små bebisar.
Du pluggar när du måste… Ja, då har man väl inget val?
Älskar Pizza… Jo men inte för många gåner på kort tid, känns för onyttigt.
Du tränar regelbundet… tränar lite varje dag.
Människorna på Starbucks vet vem du är… Nä
Din favoritmat är hämtmat och restaurang… Nej
Gillar du ordet KUK… Verkligen inte
Det första du gör på morgonen är att få i dig koffein… Nepp
Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver… Ja, jag kan hålla mig till listan
Du kan laga mat själv ... Jadå men roligare om man är två
Du tycker att politik är intressant… jo men ändå känsligt så diskuterar det inte så gärna mer än generellt
Du gillar vin… vitt isf
Du kommer till skolan/jobbet tidigt varje dag… Brukar komma 15 minuter innan jag börjar
Du har alltid en penna på dig… En? Jag har minst en blyerts, en bläck och 4 olikfärgade markeringspennor.
Du har fått kvarsittning i skolan… Japp i 5 minuter (dumma nedrans musiklärare, inte ens jag som förtjänade kvarsittningen!)
Är det romantiskt med vin… Ja, mysigt
Du har en mobiltelefon som kostar mer än 5000 kr… Tror inte det
Du förstår politiska skämt första gången de sägs… En del av dem
Du kan skriva snabbt… Japp, så pennan glöder. Annars hinner man inte med på föreläsningarna
Du har förstått att vädret ändras för varje timme.. Mja, det kan göra det, det gör det inte jämt.
Du använder internet varje dag… Absolut
Du har skönhetsopererat dig… inte kosmetisk plastkirurgi, men rekonstruktiv två gånger och en tredje på gång (blä).
Du behöver rensa din garderob… Mm, den i hallen behöver rensas...
Du vill ha en Sodastream i julklapp… Nä, dricker knappt läsk längre
Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den… Oja, annars är man ju nästan körd på denna utbildning...

Jag dör...

Har från flera håll fått tipsat om felsms.com. Igår gick jag in på sidan och så fortsatte jag läsa nu på förmiddagen. En del himla roliga saker, och andra saker man bara inte fattar att folk skriver i sms. Men det är väl jag som är oskyldig. Vissa är barnförbjudna, andra är väldigt oskyldiga (som killen som smsade sin mamma och skrev "du vet väl att jag älskar dig?" och hon blev jätteglad. Smset skulle till hans flickvän). Några är "mhm", andra är material som får dig att le.

Nu vet jag inte om det är jag som har en dålig humor deluxe denna vecka, om jag är trött, om flinandet över alla felsms gjorde det hela mer och mer roande eller om denna verkligen var så rolig att den förtjänade mitt tjutskratt (HIHIHIIIIIIII-IIIII-IIIIII).

Här får ni iaf smakprov på sidan:
"Till: Farmor
Sms: Jag orkar inte mer. Jag dör... Jag ger upp
Svar: Lilla vän. Vart är du. Jag ringer pappa nu och säger att han ringer dig. Håll ut mitt hjärta.

Förklaring: Gick över en mil med skolan på friluftsdagen. Skulle skicka till min vän som gick före, att jag inte orkade mer. Smset hamnade hos farmor som senare berättade att hon trodde jag var nära att dö. Hon kommer aldrig glömma den känslan och så får hon tårar i ögonen när hon tänker på det.

/Fiffi"

Jag kan bara tänka mig hur mina äldre släktingar hade uppfattat ett sådant sms... Det kan bli så galet fel!

Möbelbygge

Före (fast egentligen har vi påbörjat arbetet så det är inte före egentligen men ni fattar):


Under:

Bitar utspridda i hela vardagsrummet. 3D pusslet tar sin början!


Vi började med det förväntade tvbordet, som visade sig vara vitrinskåpet.

Jag gjorde självklart en hel del, även om J sällan höll i kameran för att dokumentera det.


Bakstycket på ena bokhyllan sätts i.


Vi ville förstärka bokhyllorna lite. Trapphus är bra arbetsbänkar...


Båda bokhyllorna nästan klara. Lådorna är i längst ner och några av hyllorna sitter provisoriskt på plats men inte skåpdörrarna.
Framför står vitrinskåpet. Utan hyllor och dörrar.


Kvar var tvbänken. Här monteras bakstycket.


När vi nästan fått alla bitar på plats visade sig mitt sanna jag. Jag hade sönder en av väggarna (vitrinskåpet). Det blev till att limma och fortsätta nästa dag...

Efter:

Ursäkta blänket. Så så den ut då vi (läs jag) börjat plocka i saker i vitrinskåpet.

Sedan fyllde vi (läs jag) ut några andra av hyllorna också. Till vänster har vi alla våra filmer. VHSerna är bakom DVDerna. Överst ser ni att vi båda tagit studenten (fy fan vad vi är bra). Ni anar inte att vi har massa tvspelskonsoller och spel i lådorna inte. Så skönt att ha de lite undanskymt!


En av våra gamla, omatchande, bokhyllor fick flyttas. Innehållet byttes delvis ut. Numera bor mina pluggböcker på översta hyllan (till vänster längst ner är årets alla häften i studieväg) och på den tomma hyllan ska Js bo.


I vår andra gamla bokhylla finns nu alla våra andra böcker sorterade i alfabetisk ordning efter författare. Sedan har vi spritförrådet längst ner. Fattar inte varför vi har så mycket, vi dricker ju aldrig. Påsen är faktiskt låneböcker som jag ska ta och läsa när tid finns. Så ser ni dammsugaren också...

Draktavlan har ännu inte satts upp, det får vi ta när det passar.

Knasighet på knasighet

Jag uppdaterar tydligen inte alls särskilt frekvent här. Nåja, det får bli när det blir.

Imorse började jag klockan 8 så var bara att släpa upp sig tidigt imorse. Det roligaste var nog (nej det var det inte, det roligaste var att läraren trodde vi började klockan 9 så vi var där i onödan i en hel timme) att jag blev väckt av J inatt när han försökte dra av mig täcket och knuffa på mig så jag skulle gå upp. Jag frågade vad han höll på med och följande konversation utspelade sig:
J -Du skulle upp tidigt. (han låter irriterad som om han legat vaken med radion dånande och jag bara legat kvar och dragit mig när han helst bara vill somna om).
Jag - INTE 03:17!
J -Nehe.
Båda somnade om.


Jag har tidigare nämnt att J ibland lägger in brödet i kylen. Det har hänt så många gånger att jag inte längre är förvånad. Ser jag inte brödet i köket kollar jag kylen helt enkelt. Han har sina egenheter. I förrgår upptäckte jag dock att han tagit det ett steg längre. I lördags storhandlade vi och jag stack iväg på födelsedagsmiddag medan J fick åka hem med varorna. I förrgår skulle jag plocka fram fryst kyckling för att tinas. Vad finner jag bakom kycklingen?
Jo, en frusen citron.


Jag har haft en stabil humor hela veckan. En stabil humor på låg nivå. Hela veckan har jag roats av och dragit skämt såsom: Jag ska lämna in mitt PM 1 april. Vilket skämt va?
Jag vet inte hur många skämt jag dragit på den nivån denna vecka. Säkert 4-5 stycken per dag. Jag riktigt ser hur plågade mina dåvarande offer blir av den torra humorn. Men så länge jag roas och ingen skadas är det väl bara att fortsätta?


Vad jag gjorde igår fortsätter vara hemligt i typ en månad framöver. Den officiella versionen är att jag träffade min moder för att shoppa. Så var inte fallet. Det känns iaf sjukt bra den där grejen och jag hoppas det blir lyckat. En månad får ni stå ut, mohahaha.
(Tydligen elak när jag har dålig humor också).

Blä

Usch då. Jag har gått och blitt lite sjuk. Inte alldeles oväntat men inte uppskattat för det. Är snuvig, hostig och seg i huvudet. Men det är så det kan vara och inget att göra åt. Bara att vila så mycket jag kan, samtidigt som jag måste hinna med plugget. Nåja, kunde varit ännu värre.

Ser fram emot imorgon kväll. Vad som händer då får ni inte veta. Jag blir elak när jag är förkyld.

En missnöjd start slutar njutbart

Imorse var första gången på över ett år som jag vaknade och tänkte "åh nej, det är måndag". Har knappt pluggat på 3-4 dagar och hade en del att ta igen. Fast... jag hade också planerat så att hela måndagen var fri, så det var bara att göra tre dagars plugg på en dag istället. Gick nästan, men är inte efter för det. Jag planerar så jag ligger före, inte så jag ligger i fas. När jag ligger före kan jag unna mig att halka "efter".
Den långa, relativt pluggfria helgen, med mycket mys och möbelbygge har varit underbar. Det är verkligen speciellt att bygga ihop stora möbler tillsammans. Att ha ett gemensamt byggprojekt.
Sedan slås vi tillbaka in i vardagen. Upp tidigt och allt plugg som låg och väntade på att plöjas igenom. Nej, det var inte roligt att vakna. Även om det inte var lika kallt som de senaste dagarna.

Men dagen tog sig. Jag åkte till KTH vid lunch och jag och J slog oss ner på vår favorit italienska restaurang för att äta ihop. Sedan var det tillbaka till böckerna igen. Skaffade skåp på palatset så när jag reste hem lämnade jag lagboken och två böcker bakom mig. Ryggsäcken var bra mycket lättare.
Väl hemma blev det lite matlagning (spaghetti och köttfärsås), plugg och trixande med tv-antenn och scartkablar. Möbeln är "färdig". Den har råkat ut för lite olyckor, både här och i sitt tidigare hem, så vi ska köpa lite brunsvart nagellack och fylla i några sprickor. Några hyllor har fyllts, eller vigts åt ett visst syfte. Våra andra bokhyllor har fått mer plats. Ett av hyllplanen i köket står numera tomt. Det är våra fina glas som fått nytt hem i vitrinskåpet. Jag kan titta på möbeln, och vitrinskåpet, och bara njuta. Det är precis som jag vill ha det. Jag är supernöjd. Och alla våra finsaker som gömts undan pga platsbrist, de syns helt plötsligt.

Nej, nu ska jag se klart finalen av America's got talent, och smygtitta på min möbel runt vår superfina tv. Vara nöjd för mitt underbara liv, och missnöjd för att jag inte har någon sådan där supertalang. Men man kan ju inte få allt, eller hur?
Så bilder får ni typ nästa gång. Jag orkar inte fixa det nu. Man kan inte få allt, ni vet.

RSS 2.0