Nyårshelgen

Vi var 17 personer varav 6 "vuxna" (dvs föräldrarna) och resten från 14 till 23 år.

Så många tallrikar blir det, fast vi hade fått plats än fler.
På nyårsaftons dag åkte vi (ungdomar) pulka i en lång backe, och inte nödvändigtvis bara pulka utan också snowracer, kälkar och hundsläde.
Det var mycket snö så vi ställde oss där det var skottat och sedan sprang vi till snökanten och kastade oss som en höjdhoppare gör och landar i den fluffiga bomullen. Det var helt underbart faktiskt. Självklart knuffade vi ner varandra i snön också. Det hör ju liksom till.


Bilderna tagna idag på några av husen på ägorna.
Både inne och utvändigt bor de väldigt fint.
Till förrätt på kvällen var det någon sorts laxrullar som jag stod över. Jag har ju redan smakat på likande maträtter under 2009 så tyckte att det var ok att passa på det.
Sedan var det rostbiff och någon annan sorts kött, som kom från djur uppväxta på gården så det var garanterat bra skötta djur. Låter lite konstigt kanske att fostra djur för slakt men det är ju så allt kött i princip är idag, eller? Det var iaf väldigt gott. Till det potatisgratäng och olika sallader och sparris.
Till efterrätt var det frysta lingon i varm "kolasås", vilket är en klassiker i denna släkt. Och lite annat smått och gott ställdes fram, som chokladaskar och små chipsskålar.
Eftersom djuren blir skrämda (framför allt hästarna) av fyverkerier sköt vi inte upp några men när vi gick ut och såg över trädtopparna lyckades jag se hela 5 stycken. Hörde ytterliggare några.

Vi har lekt många lekar. Förutom olika kortspel och memory har vi lekt "charlias" (eller hur det nu kan tänkas stavas) som är en ordlek blandat med charader och sjukt rolig, "psykologen", bokstavs-/ordlekar, en  "4mans charader" och säkert några till som jag glömt.

Sex av ungdomarna och hunden Svinto.

Där vi var på nyår bodde två katter varav den ena (särskilt) var hur mysig som helst. Den kissen funderar de på att låta få ungar under våren och jag och Johan funderar på att adoptera en av dem till sommaren...

Igår kväll, egentligen alldeles för sent, bestämde sig jag och två andra av tjejerna för att träna så förutom snölekar och sådana saker, så har jag kört igenom det mesta i kroppen förutom benen under "natten" som var. Kan ju nämna att träningsvärk med efterföljande 7 timmars stillasittande på ett trångt sätt i en bil inte är att rekommendera. Om ni nu skulle få för er att göra det.
Vi tre och en annan av tjejerna bestämde också oss för att vi ska peppa varandra till att träna genom att ha ett fast schema och rapportera på facebook (i mail) när vi gjort det vi ska. Så jag kommer bli så snygg så i sommar. Ben- och konditionsträningen får cyklandet stå för. Nu ska bara snön försvinna, plusgraderna komma och hjälm samt cykellampa inhandlas så är jag "good to go".



En puss år 2009 och en 2010.


SKÅL!
Gott nytt 2010!

Fler bilder kommer troligen publiceras på facebook den kommande veckan, och de som också tog bilder får gärna lägga upp dem också så jag kan få se mig själv i helfigur...

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Oh, så mysigt ni verkar haft det! Kram

2010-01-04 @ 00:22:11
Blogg/hemsida: http://blogg.dreammaddo.se
Skrivet i slottsdammet av: jon

Nu ligger du i mina bokmärken, som utlovat. Inte illa va?



Jag hade ju helt rätt med maten, speciellt efterrätten. Det ser ju bedrövligt ut :P Tror det har mycket att göra med att dina bilder är lite genomskinliga. Då förlorar de färgstyrka, kontrast och allting ser lite matt ut. Inte för att klaga men.. Det här påminner mig om att jag ska föra över bilderna från kameran så jag får se hur dagarna var.. tänk att jag har glömt det.



Kul var det att alla kom hit iaf :D

2010-01-04 @ 01:14:50
Skrivet i slottsdammet av: Anna

sv: Jag är 20 år så det var inte jättelängesen jag pluggade.



Och universitet är jag inte klar med ännu, men där ser jag ut att få slinga.

2010-01-04 @ 22:58:57
Blogg/hemsida: http://litensak.wordpress.com
Skrivet i slottsdammet av: ida

Åhh mums å mys, vilka härliga bilder:)Ser ut som ni haft det toppen på nyår! Vi hade det oxå riktigt bra. Så det vart en bra början på det nya året, 2010. Kan du fatta. Tiden går så fort:)Mmmm...lingon och kolasås är så gott. galet sugen ja blev nu då;)

2010-01-07 @ 11:32:32
Blogg/hemsida: http://idapersson.se

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0