Cykelsemester på Gotland

Kom hem från Gotland igår kväll, hann se de sista minutrarna mellan Uruguay och Holland. Imorgon blir det tidig morgon för att resa till Polen. Så skönt att vi är där en snabbis, behöver inte så mycket packning.

Allmänt
Cykelsemestern var riktigt bra. Vi hade perfekt väder. Varmt, skönt, soligt. Men inte så varmt och soligt att det blev jobbigt att cykla, perfekt. Första dagen cyklade vi de 6.7 km till vandrarhemmet från Visby med våra 10 kg väskor på ryggarna och sedan till närmaste mataffären, 2.3 km bort. Vi cyklade hela tiden upp för den där sega backen vid hamnen i Visby, vilket inte var roligt med väskorna och den gången vi hade extrem motvind hela vägen "hem". Den gången var det så mycket motvind att när vi kom till en brant backe som slutar med en skarp sväng, det står en skylt bredvid cykelvägen "sakta farten", försökte vi rulla så fort vi kunde men kom som mest upp i gåfart. I den nerförsbacken. Puh.


De första dagarna bodde förutom vi på vandrarhemmet en barnfamilj, en amerikan och 26 motorcykelknuttar. Efter några dagar ersattes barnfamiljen av en ny barnfamilj, fler ungdomar kom, en familj med vuxna barn och motorcykelknuttarna lämnade sin plats till andra gäster.

Lördag
Andra dagen, vår första heldag, begav vi oss till stranden Tofta, 1.5 mil bort. Vi blev varnade av Elaine, värdinnan, för att ett par förra sommaren hade storknat på vägen hem. Vi lyssnade på varningen men begav oss iaf. Åt och drack ordentligt dagen innan, tog två vattenpauser på vägen dit och en på vägen hem. Drack mycket vatten på stranden och det gick alldeles utmärkt. Cyklade fel på vägen dit, så blev några km extra med en tid på 65 minuter. Hem gick galant, på 55 minuter. Vi hann hem till Tyskland- Argentina kl 16 och såg den matchen med några andra gäster i vandrarhemmets gemensamma rum. Vi missade bussen (varannan timme-trafik) till Tofta där vi tänkt besöka After beachen. Vi tog cyklarna till Högklint och Getsvältan istället.
Söndag
På söndagen for vi till snäckstranden norr om Visby. Vi cyklade galet och upp för rejäla backar. Det blev nästan 1.5 mil enkel väg. Vattnet var väl ingen höjdare men stranden och miljön var fin. Sedan for vi till Js farbror som var hemma i sitt hus på besök (bor i sommarstuga på andra sidan ön sommartid). Han bor söder om Visby. Vi fick tips om en strand i Fridhem och begav oss dit. Var en stenstrand med stora, runda stenar och fint vatten. Lite obekvämt att ligga på dock! På kvällen blev det Visby. Almedalsveckan inleddes denna dag och på dagen passerade statsministern Reinfelt oss.
Måndag
På måndagen tog vi en lugn frukost. Vi gick upp kl 8 alla dagar och denna dag skulle vi hämtas med bil kl 10 av Js farbror J. Han tog med oss till Ljugarn för att hälsa på hans fru A och deras barn S (min namne), 11 år, H, 8 år, och lilla E, 1,5 år. Så söta allihop! Jättekul att träffa dem! Vi gick ner till stranden som ligger mycket mycket nära deras hus och låg där på stranden. Stranden var som en blandning av de tre tidigare: fin sand, snäckor och lite stenar. Vattnet var underbart. Jo, det var nog stranden no 1. Sedan blev vi bjudna på spagetti och köttfärssås till lunch. De begav sig av för att fira As pappa som fyllde 75 år den dagen och vi lånade två cyklar och begav oss till raukarna i närheten. Sedan blev det bussen till Visby, och sedan hem. Inte mycket cykling den dagen, men många goda minnen!
Tisdag
Hemresedagen började med frukost och städning av rummet. Det var den enda natten jag sov dåligt. På kvällen innan hittade jag bara en lins i mina ögon. Hade den andra åkt ut utan att jag märkt det eller har den smitit runt ögat? Har ännu inte hittat någon lins i det ögat... Sedan checkade vi ut och cyklade till Visby med 10 kgs väskorna, denna gång nerför. Lämnade in väskorna i ett gigantiskt skåp i båtterminalen och lämnade tillbaka hyrcyklarna. Hängde i Visby resten av dagen, tex Botaniska trädgården. Jag somnade en stund på gräset i Almedalen. Vädret var molnigt, kvavt och blåsigt, förutom den stunden jag sov då det var riktigt varmt och soligt.
Allmänt
De två sista dagarna cyklade vi sammanlagt ca en mil. Så den stora delen cyklade vi på 2,5 dagar. Slutsumman blev drygt 13 mil.

Semestercitat:
-Det var det det.
-Nej det var B.

-Sherwoodskogen?

S, H, Empan och jag visslar i kör:
Jag -Vilken fin kör!
H (som har riktigt bra gehör) -Jo, men det var lite falskt...

Mfl...


Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0