Home makeover + PM

Det finns några saker som upptar min tid just nu. PMet som jag arbetar på. Sedan var vi en sväng till IKEA igår och har gjort oss en "home makeover" i någon tappning. Ni får väl ett eget inlägg om det när jag har tid. Sedan hade jag körlektion igår med bilskolan och behöver även köra med pappa något i dagarna. Mitt fokus är splittrat och det är lätt att jag lägger 20 minuter på PM för att sedan känna att jag vill röja lite här hemma (var ju en byggarbetsplats här till klockan 1 inatt ungefär) och fastnar med det i någon timme. Lite mer PM och tillbaka till röjningen igen. Sedan lunch, sedan röjning, sedan PM, sedan blogg. Och här är jag nu. Det blir inte mer röjning efter detta inlägg iaf, det ska bli PM. J har stuckit iväg på föreläsning så nu får jag mer ro att faktiskt plugga också. Går bättre att skriva om man har fullt fokus på uppgiften. Men en lite kort rast förtjänar man väl iaf?

Men jag är så glad över vårt IKEA besök igår. Sakerna vi köpte var relativt planerade, bara billigare än planerat och därför slog vi till och köpte de just igår. Det känns som att vi har så himla mycket plats hemma nu! Massa ställen att förvara saker på utan att de syns. Älskar det! Vilken förändring jämfört med när vi flyttade in och det stod en möbel här och en möbel där. Ett äkta första boende var det, men nu är det mer ett hem. I vinter har vi bott här i tre år. Hur kan tiden ha gått så fort?

Entreprenadjuridik

Idag klockan 12 släpptes PM uppgifterna. Jag fick nummer fyra vilket innebär entreprenadjuridik. Är ett byggbolag som uppför ett parkeringshus på totalentreprenad för 145 miljoner kronor åt ett kommunalt bolag i Sundsvall. Självklart går någonting åt pipsvängen och min uppgift är i stort att avgöra vem som ska betala för de uppkomna extrakostnaderna och försöka hitta en rimlig förlikningsnivå då byggbolaget kräver x antal miljoner av det kommunala bolaget och kommunala bolaget kräver x antal miljoner för att entreprenaden inte blir klar i tid. Jag ska vara byggbolagets juridiska rådgivare och således finna argument för deras sak och identifiera riskerna i deras position. Men ska som sagt avsluta med att ange en rimlig förlikningsnivå. På måndag klockan 8.00 ska det vara inlämnat på universitetet så det blir till att läsa/skriva/prata entreprenadjuridik tills jag storknar helt enkelt. Stackars J.

Bildkälla.

Kärlek- mums!

Nu är det gjort! Idag slog J och jag spiken i lådan. Vi bakade kärleksmums. Det blev väldigt gott kan jag meddela, dock blev det inte riktigt som det skulle... Men det gör ju inget. Det ser ju fint ut och är gott, så vad gör lite missöden? Bara ännu en lärdom att lasta livets ryggsäck med, bära med sig i framtiden och plocka fram vid behov. Det var väl smart skrivet? Nåväl, dagen är inte slut. Jag har mycket att plugga, så trots den sena timmen pluggar jag ännu. J är på träning och ikväll kommer han insistera på att se Felix stör en ingenjör som går på tv4 klockan 22.55-23.55. Hoppas det är värt det.


Natten försvann

Jag känner mig riktigt snuvad på natten idag. I min dröm skulle nämligen jag precis till att gå och lägga mig. J undrade varför jag tvättade håret så många gånger precis innnan jag skulle sova och jag svarade att det inte funnit så mycket schampoo av varje sort och jag ville inte blanda. Konstigt att det fortfarande är så ljust ute fast klockan är närmare 23, säger jag till J. Men det mörknar nog fort. Ja, konstigt tycker han, blir svårt att somna.

Jag hinner aldrig somna, för då säger J:
-Kan lika gärna gå upp nu.
-Va? svarar jag chockat och ser på klockan som visar 6.57. Klockan har väl inte ens ringt?
-Nej, men vore ju skönt om vi slapp det. Och jag har varit vaken en stund.
-Inte jag! Jag vaknade av att du sa att vi lika gärna kunde gå upp nu. I min dröm skulle vi precis lägga oss och sova!
-Konstigt.

Åh vad snuvad jag känner mig på natten alltså. Trött är jag också. Men sedan förstod jag att anledningen till att det var så ljust ute "närmare klockan 23" var att wake up-lighten lös (lyste). Jag brukar i vanliga fall också kunna gå upp **:57, man är oftast vaken då. Men nu var jag för trött.

Pizzabak

Vi bakade pizza ikväll och herregud vad jag är mätt. Spricker nästan känns det som, men det var ju så gott så det var svårt att sluta i tid...


Vi åt alltså inte upp hela, snarare 1/4-1/3 av dem.

Det är söndagskväll och det är en jobbig vecka jag har framför mig. PM-skrivande. Ser inte fram emot det alls faktiskt. Får hoppas att jag ändrar inställning framöver. Åh gud vad jag är mätt.

Veckans matplanering

Lämnar man mig ensam hela långa lördagen och åker från stan först nu, då får man skylla sig själv när jag bestämmer hela veckans matlagning- inte sant? Efter lördagsplugget satte jag mig med receptböckerna och skrev inköpslista på det vi behövde för veckan.



Veckan bjuder på hemgjord pizza (imorgon), kyckling med bambuskott och cashewnötter, egengjorda köttbullar med potatis och gräddsås, fläskfilé med färskpasta. Förutom detta det där vanliga som frukost tex. Dessutom har Sa gjort mig tokig de senaste dagarna. Hon bakade nämligen kärleksmums och jag kan bara inte släppa det. Så jag skrev ner ingredienser som behövdes för detta också så får vi se om jag får tid över i veckan...

Ta en titt under huven

Jag hade bokat in att köra med far idag. Igår kväll skojar mamma "ni kan väl köra tidigt, klockan 7 ungefär, så får jag sovmorgon". Det skulle hon inte gjort. Klockan 7.13 slog jag upp mina gröna ögon och dagen var i gång. Drömde helsjuka saker och hade svårt att komma ifrån känslan i drömmen. J var också pigg som en mört, trots att vi båda somnade efter midnatt. Mor stack till gymmet och jag la beslag på far. Idag blev det parkering (både köra in och backa in), fickparkering (fast med ganska stort avstånd och sedan låtsas att utrymmet var mindre, hua! Ett tag använde vi oss av en parkerad bil och ett framställd soptunna, perfekt! Men sedan kom kvinnan i huset och drog in tunnan och blängde surt på oss), backade runt hörn och gjorde inre samt yttre säkerhetskontroll. Fick en ordentlig genomgång av motorn också så nu ska jag försöka komma ihåg kylarvätska (50/50 glukol och vatten), spolarvätska, motorolja (mellan markeringarna), bromsvätska (vid MAX) och batteri håller hus där under motorhuven.

Nu blir det lunch, sedan plugg. J är borta i stan och leker med bror sin hela långa dagen.

Ditt, datt, dutt

Ugnspannakakan ska ut ur ugnen om ett par minuter. Dagens sena lunch. J är borta från morgon till sen kväll så jag passar på att laga en enkel favorit som, konstigt nog, han inte är lika förtjust i. Annars har jag haft första körlektionen sedan "körförbudet" och det gick rätt bra. Bättre framförhållning var väl det han efterlyste men sedan har jag körkortet i min hand, typ. Har dessutom strykit en massa inbokade lektioner (visste ju inte när jag skulle få köra igen). Om jag skulle ta alla dessa planerade lektioner skulle jag bli ruinerad, men nu ligger det på en okej nivå iaf. Sedan ska jag köra med far också, på lördag tex. Dessutom har jag studerat lite också idag men mer ska det bli! Jag är så otroligt trött hela tiden nu, fast jag sover bra nattetid. Undrar om jag har någon förkylning latent som väntar på att bryta ut så fort det lugnar ner sig? Brukar verkligen inte vara så trött som jag varit på senare tid, trots att jag har mycket runt mig...


Min sjukt söta brorsdotter A med sin mor i söndags.

Byt skor?

Här och var på universitetsområdet har det idag stått skor med blommor i på detta sätt. I en trappor, på bord, på papperskorgar, inomhus såväl som utomhus på en bänk. Varför? Såg att det står Byt skor på ena sidan om lappen som sitter på, men på baksidan finns en längre text. Har dock inte haft tid att se efter vad som står. Men jag är nyfiken.

Effektivitet

Vaknade 6.26 imorse och klockan skulle ringa 6.30. Ska jag åka till Kronofogden? Velade hit och dit. Var tillräckligt pigg för det och det vore väldigt roligt men jag ligger efter i läsandet och om jag åker dit kommer jag inte kunna läsa så mycket för hade bokat in att köra med far efter. Jag bestämde mig för att stanna hemma trots allt. Skönt med universitetet att det mesta är frivilligt.

Men skippar man ett studiebesök måste man ju plugga ordentligt så man inte slösar bort tiden på ingenting. Klockan 11.15 hämtade far mig, då hade jag ätit frukost och lunch och läst 51 sidor. Sedan övningskörde vi i Jakobsberg (där jag sedan ska köra upp) och var borta i 1½ timme utan några missöden. Jag kom ihåg alla smådetaljer och hade god passiv körning och riskmedvetande. Överraskade faktiskt mig själv eftersom det var ett tag sedan jag körde.

Nu är det slut på rasten och pluggdags igen!

Citat of the day..s

Jag har mina mindre smarta stunder och tänkte nu bjuda på två citat som låter värre än det var tänkt. Båda dessa är sagda de senaste dagarna till J.

- R (min bror) ska få kokain av oss syskon i present.
Jag glömde nämna att Kokain är titeln på en bok.

- Jag funderar på att skita i Kronofogden imorgon.
Ja, jag ska alltså på studiebesök dit imorgon klockan 8. Jag har inga anmärkningar som gått till kronofogden och som jag tänker skita i.


Hm, hur tänkte jag nu?

Ps, det ska vara svengelska i rubriken, jag vet att citat heter quote på engelska. Ds.

Mänskligare Sverige

Att börja klockan 8 (prick) dagen efter valet är en pina ska ni veta. Omänskligt är vad det är. KD hjälp oss! Efter födelsedagsfirandet igår åkte J och jag hem för att plugga i någon timme. Sedan köpte vi pizza och begav oss hem till bror M där vi valvakade. Vi fick väl den sämsta möjliga läget och får väl hålla med Sahlin om att det bara finns förlorare i valet. Eller, att vara Sverigedemokrat är nog riktigt roligt. Vi åkte hem vid 23-tiden, tror jag, och vi la oss 00.15. Jag har varken tid eller ork att fixa med bilder från detta nu, men jag är kanske ursäktad. Nu måste jag äta upp min youghurt och lägga ner matlådan och en banan. När jag slutar klockan 14 idag kan det nog bli en tur hem som gäller för at ta en ordentlig powernap (dvs i liggande ställning). Men det återstår att se.

Roger 35 år

Idag fyller min äldsta bror 35 hela år!
Vi möttes upp hela familjen för att fira denna dag.
Grattis på födelsedagen bror!

Tack för den goda smörgåstårtan också!

Förlovningsfirande


Förlovningsmiddagen:
Oxfilé, potatisgratäng, sallad med vitlökssmör. Rött vin.


Skål!

Efterrätt:
Js: Blåbärspaj med citron- och lakritsglass.
Min: Ugnsbakad banan med chokladbitar i med choklad- och hasselnötsglass.

Sedan blev det bio och Knight and day. En romantisk actionkomedi. En bra sådan.

Hemma igen: Nöjd med kvällen? Bra!

Snåljåpsanklagelse

På väg ut ur mataffären igår säger J:
- Du är lite snål du.
- URSÄKTA?! ropar jag till. Vi har precis köpt OXFILÉ för lika mycket mina pengar som för dina, och du kallar mig SNÅL?!
J skrattade åt mitt utbrott.
- Du tog åt dig lite va?
Han visade sig mena att jag inte ville ringa pastastället från min mobil eftersom jag jämt ringer från min mobil till pizzerior och liknande. Känns som en sådan onödig kostnad att ringa till ett fast nummer och tyckte att det minsann fick vara hans tur att betala uppringningskostnaden denna gång.
- Kvällen har bara börjat, sa jag och tänkte på blombuketten som väntade här hemma. Om man är snål köper man väl knappast blommor som ändå dör inom en vecka.

J ville äta oxfilé till förlovningsmiddag men det var svindyrt. Så vi bestämde oss för att köpa hem pasta från ett uteställe och äta något annat på lördagskvällen. Sedan sprang vi in i billigare (dvs inte svindyr) oxfilé och tänkte, äh vad sjutton, vi kör på det. Så ikväll blir det oxfilé som förlovning-i-efterskott-middag.

Valångest

Har diskuterat valet med en kusin till mig. Hon var liksom jag röstberättigad i förra valet och är liksom jag (dock på annat sätt) kluven till hur man borde rösta denna gång. Vi var rörande överens om att alla borde rösta. Det är i princip medborgarfel (jämför tjänstefel) att inte göra det. Så kom jag att tänka på hur annorlunda mitt liv kan ha blivit under dessa fyra kommande år. Idag sitter jag här i en hyresrätt med en sambo. Två studenter med studielån. Mer spännande än så är ju inte våra liv i det avseendet. Om fyra år. Var är vi då? Då är vi plötsligt gifta, möjligen föräldrar och utflugna från detta boende. Hyresrätt eller bostadsrätt? Sparar till villa? Bil kan vi mycket väl ha och katt förstås. Ja, vi båda kan ha tagit examen också och fått "riktiga" jobb. Studielån, bostadslån. Vilken förvandling vi står inför. Det gör det ju inte lättare precis. Jag hoppas att nästa val kommer vara lättare. Valångesten var fjärde år kommer annars behöva ersätta höstdepressionerna och så kan vi inte ha det. Jag efterlyser det perfekta partiet, partiet som tänker som jag.

Helgplaner

J och jag hade lite svårt att bestämma oss för hur vi skulle fira vår dag. Restaurang och bio är ju traditionen, men vi kände inte riktigt för det. Idag är jag ganska glad att vi inte bokat in något sådant. Imorse bestämde vi oss för att bara fira vår dag lite grann idag. Laga en extra god och lyxig middag ihop här hemma och så gör vi något imorgon kväll istället. Det känns bättre så. Någon som har idé om vad vi ska hitta på imorgon och om ni tycker bio någon speciell film ni rekommenderar?

På söndag är det valdag, om nu någon missat det, men det är också min brors födelsedag. Detta innebär att hela helgen blir fullspäckad. J har dessutom en KS (kontrollskrivning, som ett prov ungefär) på måndagen så han måste plugga en del. Det måste jag också, så klart. Det är min helg det.


I vårt moderna, jämnställda, svenska förhållande vill jag självklart visa min kärlek för J. Det skulle kännas konstigt om jag fick något utan att ge något tillbaka en dag som denna. Så därför ger jag något, så får vi se om han har något till mig sedan. Men det behövs egentligen inte, han har redan gett mig så mycket. Fast, ett löfte om att köpa de möbler jag önskar vore inte helt fel förstås...

Står framför datorn, då kommer han garanterat inte missa dem.

Vila i frid

Jag hade hoppats på att inte behöva skriva om detta idag. Men det är ju inget man kan styra över här i livet. Min artonåriga kusins pappa förlorade i natt kampen mot cancern. En aggressiv cancer som dök upp först i somras. Det är så läskigt och otäckt hur det kan gå så fort. Hur det i livets slutskede kan gå i bergodalbana. Att ena dagen inte orka, till att nästa orka lite igen, till att inte orka alls. Det är en skrämmande, men framför allt en väldigt ledsam insikt. Livet är verkligen kort, och inget att ta för givet. Han var verkligen alldeles för ung för att lämna jordelivet. Och A, alldeles för ung för att mista sin pappa. Alldeles, alldeles för ung.

Det blir en tung dag. Framför allt för Ts döttrar och nära familj, men också för oss andra som fick lära känna honom. Jag vet att han inte mått bra sedan cancern började spöka i hans liv och jag hoppas han slipper ha ont nu. Jag hoppas han vet att vi är många som sörjer honom idag.

Kärlek och död går hand i hand. Kom ihåg att älska idag, för imorgon kan det vara försent.

Femårsjubileum

Idag är det ingen vanlig dag alls. För idag är det min och Js femåriga förlovningsdag! Som vi längtade efter att ta ringarna ur asken dagarna innan detta datum för fem år sedan. Få trä på ringarna på våra fingrar. Äntligen kunde vi visa ännu tydligare vilka starka känslor vi har för varandra. De fanns säkert de som inte trodde på oss, på vår kärlek, men för var dag som går visar vi hur fel de hade. Det var inte bara en tonårsförälskelse.

För oss betyder förlovning också bröllop. Att vi inte skulle gifta oss inom ett år, det var vi båda införstådda med. Men för var dag som går så närmar vi oss den stora dagen. För en dag (27/7-1?) ska vi bli äkta makar.

Du och jag, Sötnöt, du och jag.
17/9 2005

Hela min dag

Det var länge sedan jag så trött som idag. För det första la jag mig i sängen först 00.15, sedan kunde jag inte somna och låg bara och väntade på John Blund till drygt 01.15. Så började det spöregna. Ett regn som hette duga. Jag tror jag vaknade hela fem gånger de kommande timmarna av regn som smällde mot fönsterrutorna. Tydligen åskade det rejält också men jag var nog för trött för att fatta det. Sedan lös det in genom dörren in till trapphuset så jag fick gå upp och stänga den där någonstans också. Och så var det toabesöket förstås. Men det var nog alla gånger jag vaknade fram till klockan väckte mig, signalen dock. Ljuset från wake up-lighten märkte jag inte av alls, var helt slocknad. Klockan var då 8 men jag drog mig till 8.35 och fick rusa iväg till föreläsning numero två om panträtt i fastigheter. Därefter lunch på palatset, läste en 20 sidor, gick på skoshopping och tillbaka till palatset och 23 sidor till plöjde jag igenom. Strax före klockan 19 gick jag in på mataffären och köpte mig ett paket skinka innan jag tog tåget hem. Jag överlevde denna dag också.

Love is in the air!

På fredag är det en speciell dag för J och mig. Vi kan inte bestämma oss för hur vi ska fira men något ska vi väl hitta på, så klart. Kanske är det för att jag grubblar på detta som jag ser hjärtan överallt. Eller är det inbillning?

Den frusna klumpen med räkor som ska tinas. Inbillning eller inte?

Partisnack

Det blev en sen kväll igår, och det blir det ikväll också. Först var det Idol kl 20, sedan utfrågningen efter det, följt av 22-nyheterna och mer utfrågning. Sedan Kvällsöppet, tror jag det heter, och vid midnatt stängde jag av tvn och väckte J som somnat i mitt knä. Igår var det de borgliga som intervjuades (var ju mer intervju än debatt) och ikväll de rödgröna. Imorgon är båda lägren på plats samtidigt. Ja, man måste ju ta alla chanser man kan att försöka bilda sig uppfattning om partierna, så man vet vad man röstar på på söndag. Många säger att unga inte vet vad de röstar på, men då säger jag att unga har möjlighet att ta reda på det. Så svårt är det inte. De gånger jag inte kan se debatterna ser/lyssnar jag på dem i efterhand. Det gäller bara att försöka putsa bort det där yttre lagret på partierna och se vad de egentligen menar och läsa lite mellan fingrarna. Och så ska man akta sig för valfjäsket.

Ska ni valvaka på söndag?
Tycker för övrigt det är jobbigt att jag börjar klockan 8 på måndagen den 20 september. Det brukar ju liksom bli ganska sent...

Trött tisdag

Inatt drömde jag mycket konstigheter. Framförallt så fick jag stipendie på 45 300kr. Inte fy skam! Får hoppas på sanndröm där. Men det fanns de som fick över 50 000kr. Sedan fick jag veta att St, som ju slutat med juridik, fick nästhögsta betyget på den här kursen. Hon hade tydligen läst in det hemma och skrivit tentan på vinst och förlust. Gick ju bra det också tydligen.

Men det var en oerhört seg morgon. Jag och J låg båda kvar och försökte sträcka ut natten lite till. Men sedan blev det brått. Upp och iväg. Bestämde mig för att inte ta med någon matlåda idag. Visserligen var de färdiga i kylskåpet men måste lägga den i en påse och ta med bestick också och då kändes det som att jag skulle missa tåget... Men jag kom i god tid iaf. Efter lektionen blev det en köpesallad med räkor, som var över förväntan, till lunch. Sedan blev det plugg, plugg, plugg. Ja, jag satt och sov en kvart kanske däri någonstans. Texten flöt ihop framför mig så det var välbehövt. Men jag blev klar med dagens att göra på under tre timmar och är nu hemma. Trött som sjutton men iaf nöjd med dagens prestation.

Montag

Firandet av Mikis i lördags var superroligt! Igår hände det inte mycket av värde att berätta. Idag är det ju måndag och en lektionsfri dag. Fast det gick segt med plugget på förmiddagen, hade ett annat ärende att uträtta och tankarna malde på om det istället för det jag just då läste, så kom jag igång rejält på eftermiddagen. Äntligen kom jag in i pluggandet ordentligt igen efter att ha varit ur fas i någon vecka. Jag har legat tillräckligt bra till för att fatta lektionerna, men efter i pluggschemat, om jag säger så.

Under lunchen passade jag på att fixa lite med lagboken. Bort med alla flikar från förra terminen som jag inte behöver i denna kurs och fixat flikar till lagtextsupplementet för kursen. Det blir så mycket lättare att hitta med flikar. Slippa slå upp i lagbokens register varenda lag. Flikar med lagnamn, tomma flikar och över-/understrukningar är det enda vi tillåts göra i lagboken. Segt.

Snart är jag klar inför morgondagens gruppövningslektion.
Så var veckan igång igen.

Alla flikar från förra terminen som inte ska användas i denna kurs.
En flik= en lag.

Efter

Kattaffär, kattaffär, säljer ni några katter här?

Förra helgen var första gången jag gick in i butiken Katt Katt vid Odenplan. Det visade sig vara en butik som sålde kattrelaterade saker där pengarna gick till hemlösa katter. Att jag inte sett den tidigare! En sak jag hittade var väggalmanacka med kattfoton av hemlösa katter. Den är ju helt klart perfekt som julklapp till farmor. Dessutom tror jag farmor kommer gilla att pengarna går till katter, hon är ju också väldigt förtjust i den sortens djur. Annars är hon inte mycket för att få saker, men almanacka gillar hon att få.

En annan rolig grej var kylskåpemaneterna. När vi sedan har en kisse här hemma så kommer jag definitivt köpa mig några. "Husets regler: 1§ Katten bestämmer. 2§ Se 1§." Perfekt för en jurstud! De hade många roliga kattgrejer där. Rekommenderar för alla som gillar katter och som tar sig en sväng förbi huvudstaden någon gång. Det var inte särskilt dyrt heller.

Årets almanacka hade de några exemplar kvar av och eftersom det inte är mycket kvar av året så gavs de bort gratis. Så jag tog självklart en och satte upp i sovrummet.

Den har både människonamnsdagar angivna och kattnamnsdagar.

Idag är ingen vanlig dag...

...för idag är det Mikis födelsedag!
Hurra hurra hurra!
Grattis på 22 årsdagen!


Förra året den 12 september, hihi.

Blommorna inne!

Så där ja, nu har jag flyttat in alla blommor/växter utom två (som nog blev rejält vattenskadade i somras). Får vi se om de överlever. Det är två anledningar som gör detta extra spännande för mig. För det första är det första gången jag planterat något på balkongen i balkonglådor, och därmed första gången jag tar in sådana blommer inför hösten. Detta är ju också pelargoner många av dem, vilket de flesta nog låter övervintra i källaren eller kastar när hösten kommer. Den andra anledningen är att jag inte ställt alla växter där det är som bäst med solljus (vilket ju behövs när det blir allt mörkare). Kanske kommer jag behöva flytta dem så de kommer närmare ljuset, men tycker det är så trist att ha 11 blommor i fönstren på ena sidan i ett av rummen. Det finns inga sådana där hyllor under fönstren att ställa växterna på i tex sovrummet. Så nu står växterna förutom vid det största fönstret i lägenheten också på bokhyllorna, vid köksbänken, i trappan och i fönstret i trapphuset. Vid det sistnämnda blir det svinkallt om det är kallt ute, isoleringen måste ha vara lite sämre än den borde där. Men förra vintern (tack och lov!) installerades det ett element där så det var ingen fara å färde med kylan i vintras. Får hoppas det funkar på blommorna också, om de nu överlever till vintern.

I trapphuset

Klickbara bilder: trappan, bokhyllorna

I köket

Vid stora fönstret där solen ligger på som bäst från två håll.

Och så denna som växer på och får sin vanliga plats vid fönstret vid balkongen. Den är nog glad för den har fått en större lerkruka iom flytten inomhus!


Kvar är alltså att ta in utemöblerna och grillen, ta bort blomlådorna och sopa golvet. Typ. Men nu räcker det för idag!

Du ska inte tro att du är något!

Igår kväll kom den smygandes in i mitt liv. Huvudvärken. Underbart. Vägrar släppa också, sitter i ännu. Igår kväll var jag rätt grinig men jag har idag inte lust att anpassa mig efter en dum huvudvärk. Fast det har jag fått göra ändå. Jag gillar inte att plugga med huvudvärk, så det har jag inte gjort ännu idag. Det gör jag bara när jag måste, och det måste jag inte just idag. Jag har vilat däremot, och i förmiddags var jag på en lektion som var lärorik. Men det var väldigt oskönt att åka buss med huvudvärken. Den vägrar ge med sig och nu är jag trött på det. Tror jag ska plocka in mina blommor från balkongen istället. Trots att "sommaren" ska hålla i sig en vecka till kan jag lika gärna ta in dem i värmen nu. Mina fina växter. Har skaffat krukor till dem, så jag hoppas att de överlever denna höst!


Några av blommorna på balkongen tidigare i somras

Matprat

Jag är väldigt hungrig, men finns inte mycket att göra åt det. Ugnspannkakan står i ugnen och steker sig och det ska bli så gott när den är färdig! Jag föredrar helt klart jordgubbssylt (gärna med bitar i) till pannkaka. Förstår inte alls de som tycker att tex lingonsylt passar. Det är ju helkonstigt! Men än konstigare är det med havregrynsgröt med sylt och kanel. Ja, visst märks det att folk kommer från olika hem och matvanor. Det som i mina öron låter tokigt låter mumsfilibabba i andras. Säkert tvärtom också. Eller det vet jag att det är. Tvärtom alltså. Jag gillar tex vitkål till blodpudding och lingonsylt, men J passar gärna vitkålen. Känns så onödigt att köpa vitkål då, inte en chans att jag kan äta upp hela den stora biten, även om det bara är en fjärdedel eller så man kan köpa. Jag är helsåld på ugnspannkaka också, J är nog inte lika glad över hur mina smaklökar fungerar. Han föredrar våfflor då, vilket jag inte är lika förtjust i. Men det funkar ju att enas ändå. Inga större bekymmer. Jag vore dock glad om J åt upp all den lax vi har i frysen någon gång, så vi har plats för god (icke-fiskig) mat! Han får passa på att laga lax när jag inte ska äta hemma, precis som jag passar på med ugnspannkakan nu när J är borta. Det var dessutom en perfekt maträtt för dagen. Ugnspannkakan menar jag. Vi hade 7½ dl mjölk som går ut idag och fyra ägg som går ut imorgon. Ja, jag vet att de säkert är fullt dugliga efter midnatt också, men jag är kinkig. Inget att klaga på denna gång, då jag ju faktiskt använder upp dem! *tystnad* Äh, ni får ta inlägget som det är!


Pannkakan

God morgon

Idag ska jag lära mig om fastighetsköp hela dagen lång! Ska snart springa iväg till tunnelbanan. J ska leka med kompisar ikväll så jag tänker passa på att plugga massor. Hoppas att jag orkar det bara, jag är verkligen trött just nu. En liten miniuppdatering så här på torsdagsmorgonen är vad jag kan erbjuda. Nu ska linserna i och tänderna borstas, på återseende.

Mysig lunchträff

"Somliga bloggar för sällan" sa en vän tidigare idag och tittade retsamt på mig. Nu sitter jag här vid bloggen iaf, och jag uppdaterar när det finns något att skriva om. Vilket det som tur är finns idag!

Under förmiddagen parkerade jag mig vid vardagsrumsbordet och studerade duktigt i flera timmar. Sedan tog jag lunchrast, som varade i rätt många timmar, och reste till Vby. Efter att ha beskrivit vägen till polissationen för en kvinna och läst igenom de sex körteorifrågor som Metro ställde idag och svarat rätt på dem träffade jag Sa och Mi. Superroligt! Sa har gått på mammaledighet och Mi studerar på distans så det är mysigt att vi kan ses lite på lite udda tider, där ute i förorten. Det får vi definitivt göra om!

Och, ja, det var allt för denna gång...

Lurad

Schemaändring gjorde att skoldagen idag blev längre, men jag är "ledig" imorgon. Skönt med sovmorgon tänker jag, som även tänkte njuta av sovmorgonen imorse. Icke då. Js kurs verkar ha fått spatt. Han börjar klockan 8 varje dag numera. I måndags, imorse OCH imorgon (har inte vågat fråga om resterande dagar, ett steg i taget...), jag som trodde jag fick sova längre än 6.30... Nåja, kommer jag iaf upp och sätter fart tidigare, hoppas jag. Ser fram emot lunchrasten imorgon!

Back on track! I mean roads!

Ikväll efter den underbara vinstmatchen mot San Marino med 6-0 (och tre av målen gjorde med tio man) skulle fader köra hem mig, då jag sett matchen där. Har ju inte denna fantastiska Tv10 som når 70% av befolkningen redan första dagen (men vi andra 30% då?). Men då överraskade jag honom med att vilja sätta mig bakom ratten. Det borde ju inte gå egentligen. Mina papper med hälsodeklaration och optiker-intyg kan tidigast ha kommit till transportstyrelsen den 2 september. Idag är det den 7, och då har vi haft helg också. På körkortsportalen kan man se handläggningstiderna. Idag handlades handlingar som kom in den 16 augusti.

Klicka för större bild
Mitt var tidigast inne den 2 september. Men ändå låg det där idag i brevlådan. Körkortstillståndet. Så jag fick köra hem idag, och det gick bra. Var första gången jag körde när det var så här mörkt men var ju iaf inte mycket trafik så det var lugnt. Skönt att äntligen få sitta bakom ratten igen! Men visst är det lite skumt med handläggningtiderna... "Har du tur kan det ta minst två veckor, men då har du riktig tur" sa ju chefen på bilskolan, det har gått 1½ vecka. Men vem är jag att klaga?

På kylskåpet med tillägget "Glasögon eller kontaktlinser".

Vad tycker jag egentligen?

Det är alltid lika roligt att börja klockan 8 på måndagar. Vad ironisk jag är i mina blogginlägg numera. Det är självklart inte så uppskattat att börja klockan 8, och inte med gruppövning i entreprenadrätt heller för den delen. Vi skulle haft en gruppövning i speciell fastighetsrätt klockan 10 också men den ställdes in pga sjukdom. Imorgon börjar jag klockan 9 och på onsdag klockan 8. Torsdag-fredag klockan 10 tack och lov!  Man blir ju lite bortskämd med "sovmornar" som student. Fast det kan ju bli rätt sena kvällar också förstås.

Fastighetsrätt. Oj oj. Jag vet inte vad jag ska tycka om det faktiskt. Innan jag gjort annat än läst kursbeskrivningen tänkte jag "fy så tråkigt". Jag började läsa i boken, "fy vad tradigt", och gick på första föreläsningen, "hm, rätt intressant ändå". Boken kändes tråkig, föreläsningarna och gruppövningarna rätt så roliga (med undantag för den timme där vi lärde oss nada för föreläsaren inte fått grepp om hur en omgjord lag fungerade, samt första timmen i miljörätt).  När man kommer mer än 100 sidor in i ena boken (läser i två andra parallellt men inte kommit så långt i dem) börjar faktiskt också denna bli intressant. Så... nej jag kan inte bestämma mig om detta ämne är något för mig eller inte. Men har iaf blivit positivt överraskad, för visst låter fastighetsrätt tråkigt?

Veckans sista dag

And it's sunday... Visst är det typiskt att enda dagen på veckan man får sova ut vaknar man först klockan 6 och sedan klockan 8? Igår träffade jag W från Tyskland och vi åt frukost på ett café i stan. Jag lärde mig säga croissant, då jag beställde en sådan med choklad. Smakade ungefär som wienerbröd med smält choklad inuti, gott. Till det blev det varm choklad. Vi fikade frukost rätt länge innan vi begav oss ut på en liten promenadtur i stan. Vi kollade lite affärer, mötte sedan upp L och gick en promenad som slutade på en avsides, mysig parkbänk. Nej nu ljög jag, den slutade med att vi skulle gå till Fridhemsplan från St Eriksplan och tog oss en liten omväg som visade sig leda oss raka spåret till Centralstationen. Men vad gör väl det om man har gott sällskap?


Godis från Tyskland som J och jag fick av W.

På kvällen kollade jag på fem avsnitt av Undercover Boss som går på SVT, men jag kollade via svtplay. Tror sista avsnittet visats på tv redan men jag tyckte det var ett väldigt roligt program där VD för ett företag (olika varje avsnitt) går inkognito på företagets lägre avdelningar för att se vad som kan förbättras. Rolig programidé!

Tankar på morgonkvisten

Börjar klockan 8 denna fredag. Rätt jobbigt att gå upp medan J sover vidare.  Sånt är livet. Det är iaf motiverande att vi har legendaren Höken som föreläsare. Får hoppas han är så bra som ryktet säger!

Igår fastnade jag framför tvn, för (mycket) ovanlighetens skull. Först utfrågningen, sedan nyheter, debatt och Undercover Boss. SVT är bra. Intressanta program allihop.  För övrigt börjar det klarna för mig hur jag ska rösta. Det blir nog anvancerat. I riksdagsvalet funderar jag på att personrösta och i kommunvalet funderar jag på ett annat parti. Landstingsvalet är oklart. Men hugget i sten är det definitivt inte.

Nej nu måste jag rusa, ciao!

God morgon

En ny lång dag väntas. Börjar med grupplektion klockan 10-12 och har föreläsning klockan 16-19. Får läsa timmarna däremellan i biblioteket. Har inte hunnit hända så myket sedan gårdagens alla inlägg, förutom att jag var supertrött och väckes mitt i en dröm. Det var segt. Ha en bra dag!

RSS 2.0