Glömde lasagnen i ugnen...

Jag var ju vrålhungrig! Tog två mackor med smörgåsgurka och mumsade på. Slängde in lasagnen så fort jag kunde, dvs när ugnen nått 150 grader. Ska vara inne 35-40 minuter. Går dit när tiden har gått. Nope det är INTE klart. Höjer temeperaturen till 175 grader. Går in på svt.se och kollar om man kan se Klass 9A där. Det kunde man, gratis, lagligt och fri tillgång i några veckor. Jag satte på det och började kolla. Det var ett bra program. Lite läskigt är det när de har så otroligt dålig koll på saker och ting, ligger så efter. Vissa bitar faller på plats för mig om jag säger så...
Nyss ringde Johan, han är på hemväg! Kommer förhopnningsvis i tid till House. Men för att kunna svara på mobilen var jag tvungen att gå en bit för den låg inte vid datorn. När jag svar vänder jag mig om ochs er att ugnen är påslagen. Jusste lasagnen! Kollar på klockan, den har varit inne i nästan exakt 1 h efter att jag höjde temperaturen till 175 grader. I sammanlagt alltså över 1½ timme i ugnen.
Fy vad jobbigt... framför mig såg jag en kolsvart matbit och jag började tänka på brandrisken. Aldrig har jag glömt något i ugnen mer än kanske 5 minuter. Hur skulle jag kunna förklara om det hade börjat brinna? Snacka om att jag skulle skämmas.
Men jag har tur, för min ugn verkar sjunga på sista versen. Lasagnen var lite hård i kanterna men hade en blek fin färg, lagom varm och god. Fullt ätbar, perfekt gräddad. Efter 1½ timme.
Min ugn måste vara på väg att gå sönder, eller?!

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: sandra

haha

2008-02-19 @ 20:37:01
Blogg/hemsida: http://erkeus.blogg.se

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0