Gott nytt år!

2007 ja, jag gillar det år som har gått rätt så fort. Få se, vad har hänt.

 • Januari, min favorit farmor fyllde 90 år och vi slog på stort och anordnade en fest för henne! Många tanter och de allra flesta från den sidan av släkten var där och firade. Mamma höll tal, på rim som vanligt och jag fotograferade. 400372-2

  Det blev en riktig succé!

  Min morbror fyllde 50 år också, dagen innan farmor så blev två kalas i rad men det var bara mysigt!

  Det var också i januari vi hade änglar projektet och på oppositionen skulle min tidningsredaktion möta Niklas med flera. Vi blev oeniga om vissa faktapunkter och mitt under oppositionen sa Niklas "Vi kollar i källan hur det verkligen är" och tog upp en bibel ur väskan och började hänvisa direkt ur den. Vi blev rätt så ägda.

  Jag var med i Grease och vi spelade upp en bit på gymnasiets öppna hus.
  Och det var också då vi fick gå på Cosmonova 2 ggr på en vecka, i 2 olika ämnen, det var riktigt skoj!

 • Februari var det Alla hjärtans dag som jag och Johan firade enligt traditionen, middag på China Wang och bio på det på Sergel.

Vi hade Greasepremiär och det blev väldigt lyckat, då var det i princip fullsatt. Bilden är från Öppet hus, scen Summer love.

image3

 • Första gången jag fick betyget IG på ett prov, var i Mars. På filosofin (metafysik och kunskapsteori), men omprovet gick bättre liksom de andra uppgifterna och proven, så hamnade på ett VG iaf.
 • I april spenderade jag påsken i Barsele hos Johans farmor och farfar. Jag själv fyllde 19 år och var sjuk lagom till födelsedagen. Det är numera tradition att vara skadad/sjuk vid min egen födelsedag. Hoppas den trenden bryts nästa år! Av johan fick jag ett kort som jag när som helst kunde utnyttja, hans kulle då avbryta det han gjorde och ta med mig ut på middag och bio.

Det var även mösspåtagning och bal, härlig känsla när hela skolans blivande studenter sjöng högt och tydligt nationalsången, folk tittade ner på oss från sina balkonger och vi blev bjudna på fika och sjöng lite andra sånger. Det var en fin dag, solen sken och det var varmt.

image4

Sedan var det valborg och jag minns inte vad jag gjorde då men det hade inte med sprit att göra iaf!

 • I maj konfirmerades min kusin Anna, jag kände då att det var rätt att inte konfirmera mig. Det var också då som hennes mammas nya man, Jarre, sa till mig efteråt:

-Det var härligt att vara i en kyrka igen, det var så länge sedan
-Var det väl inte, du gifte dig ju förra sommaren!
-Ja, men jag menar frivilligt.

Bra där Jarre, bra där.

Studentskiva, trevligt. Hade dock ingen egen.

 • Det blev juni månad och vi samlades på drottningholm för tipspromenad och pizza, gratis, trevligt och gott.

Betygen sattes och alla sket i de resterande lektionerna. Vilket alla lärare redan förutspått utom vår älskade filosofi- och psykologilärare. Han krävde att alla skulle vara på hans lektioner, fast så blev det ju inte. Jag och några klasskamrater bestämde låtar till flaket i skolan och han kommer rusande "jag har lektion, ni ska vara på min lektion om en kvart!" men vi gick inte. Han kom och sa till oss, berättade om skolplikten i Sverige men vi sket i det. Han sa till vår mentor men hon tyckte han var löjlig. Han sa till biträdande rektor som kom till oss och sa "*** sa jag skulle säga att ni ska gå på hans lektion nu" "mhm" "ja nu har jag sagt det". Vi gick fortfarande inte. Och bitr. rektorn sa åt oss att skita i honom. Vi gick och sjukanmälde oss för solsting, för det kunde man ju göra enligt skolplikten. Tillslut var det bara jag och Empan kvar, så vi började prata med vår mentor och bitr. rektor och står och snackar alla 4. Då kommer *** förbi och blänger, för vår andra lektion med honom för dagen har börjat, men eftersom vi snacka med dem vi snackar med så vågar han inte säga något. Efter en stund kommer han dock släpande på Salle, och ska ha den lektions sista kvart med honom. Stackarn kunde inte smita.

Avslutningslunch och dagen efter var det studenten! Det var härligt med fotografering direkt på morgonen, champagnefrukost hos Eva, betygsutdelning med tidningsrubriker till framtida karriärer "Dr Phil är ute, Dr Åberg är inne", samling i ishallen med musik, tal, sång och stipendieutdelning (fick stipendie för mycket goda betyg, mycket bra sak med året!) och till slut utspring. Kändes som en enda stor repetion men kul var det!
Nästan hela släkten var hemma hos mig och firade. Men gud vad varmt det var! Fick nästan vätskebrist ju!

400372-28

Midsommarafton firade jag med två av mina brorsor och deras kompisar, och gud vad kul det var! Det var en toppenfest min brorsa hade och jag kommer gärna nästa år igen. Grilla på stranden till att börja med och slutade med att några tog sig dopp i vattnet i natten.

 • I juli fyllde Johan 21 år, vi var i Hammarstrand med mina föräldrar (min ena bror bor ju där också) och firade hans födelsedag. Sedan åkte vi till Barsele på semester med Johans familj. Johans morfar avled vid ålder av 64 år. Jag fick mitt antagningsbesked att jag inte kommit in på psykologutbildningen men till teckenspråk, vilket underbart besked nu i efterhand!
 • Emelie blev antagen till Calle Flygares teaterskola i augusti.

Johans morfars begravning var den 22 augusti och det var inte lätt att inte gråta då.
Jag började på teckenspråk och gick på min första onsdagspub! Riktigt kul med univeristetspubarna.

 • September inleddes med kräftskiva med familjen Persson. Det blev trevligt som alltid.
 • Jag och Johan firade att vi varit förlovade i 2 år den 17e med middag och bio
  Och sedan samlades min nya, härliga klass och spelade bowling!

 • I oktober åt jag och Johan på kina igen, jag firade mormors födelsedag, inget jämnt. jag gick på min första filmkväll på Goetheinstitutet och såg en jättebra tysk film, också det med min nya klass.
 • Men det viktigaste av allt, jag blev faster för första gången! Min äldsta bror Roger och hans sambo/fästmö Jannike fick en liten flicka på 3860 gram och 51 cm lång. Hon föddes kl 1.55 och får namnet Lovis Rogersdotter Jarpe.

 • November inleddes med att fira Halloween, detta hemma hos Baz, en skotte och min yngste storebror var där. Det var ett hejdundrande party, oj var det var seriöst och roligt! Verkligen glad att jag både fick komma och gick.


 • Jag och Johan firade 3 år tillsammans. Jag och mamma gick på Sound of Music musikalen och jag och Johan åkte och hälsade på min brorsdotter i Jämtland!

  Jag, Robert, Emelie och Wiebke såg matchen Sverige-Lettland hos Emelie, vilken fröjd!

  • 1 december hade jag min första tenta, som gick bra och på kvällen gick jag och firade Emelies födelsedag! Gick på min första jobbintervju och fick jobbet.

  Klassen, större delen av, samlades och åt middag på Djingis Kahn samt gick vidare på lite fest för att fira att tentaperioden var över. Vilken härlig klass, ni har förstått det nu va?
  Jag flyttade med Johan till en egen lägenhet i villan, addressändrat ochs ak skaffa egen hemtelefon. Så nu är jag utflyttad på riktigt och därmed också sambo på riktigt! Härligt, härligt och dyrt.

  Firade årets enda julafton, och det vet ni redan vad som hände då och började på mitt första vinterjobb.

  Jag lyckades hålla kontakten med Emelie efter gymnasiet också, bra det med.

  Och ikväll sluts cirkeln med nyårsmiddag hos Perssons och nyårsfest hos Fredrik. Nyårsoutfiten är färdigbestämd och jag ska börja fixa mig strax.

  Sammanfattning av 2007: Jag har gjort många nya saker för första gången i år. Det har varit en ny tid i mitt liv. Det var länge sedan jag var så här frisk en hel höst som i år, bara varit dålig 2 dagar sammanlagt. Hoppas det håller i sig. Jag har mått bättre psykiskt också, känt mig lugnare och inte så stressad. Mer harmonisk kan man säga. Jag är mycket nöjd med hur 2007 utvecklade sig och jag hoppas att trenden fortsätter att vara positiv. Nu när jag ser tillbaka på denna härliga tid, så känns det nästan sorgligt att gå vidare, men det är så man gör i livet - man går vidare. Det finns stunder under året jag inte kommer glömma, andra vill jag helst glömma och andra vill jag inte ska ha inträffat men heller inte glömma att de gjorde det. Jag har lite förhoppningar inför 2008, att morfar blir frisk, att farmor ska leva ännu längre (och mormor och morfar också såklart), att jag får träffa min brorsdotter några gånger under året, att jag får en bra 20 årsdag där jag är frisk och hel, att jag kan teckna bra, att alla jämna födelsedagar blir roligt och bra firade (otroligt många i år), att det blir snö i januari och februari, att det blir en varm och skön sommar, att jag får jobba precis lagom mycket, att jag klarar mina studier, att jag får åka både utomlands och till Hammarstrand och Barsele och helst Gotland också, att Johan tar det där körkortet, att jag får övningsköra, att min blogg går bra, att jag vinner på triss 25 000 kr i månaden i 25 år (ganska låg prioritet), att alla nära och kära håller sig friska, att jag fångar en banta fisk i Barsele, kanske kan jag gå ner några kilo också, att jag håller kontakten med Yaowapa... och säkert mycket mycket mer!

  Imorgon börjar mitt godisförbud igen, men det brukar jag klara så det blir inga problem.

  Hoppas alla får en bra avslutning på år 2007 och ett jättebra 2008!

  GOTT NYTT ÅR!!


  Årets sista dag!

  Nyårsafton.
  Mamma var dålig igår men är bättre idag, kanske kan hon följa med på nyårsmiddagen ändå!
  Jag och Johan tog årets sista bad direkt efteruppstigning. Fyllde badkaret med varmt vatten, badskum och badkulor och myste lite tillsammans i det trånga badkaret (enmansbadkar...) Han hjälpte mig att för fjärde gången än så länge tvätta håret och sedan smörjde jag in mig i min nya body lotion, mm yummie. Sedan gick jag ner för att äta frukost. Men det finns ju inget, vi handlade inget igår som vi skulle behövt så inget bröd och ingen mjölk. Tur som det var bakade vi ju kladdkaka igår kväll, så det blir vår frukost! Kladdkaka och dricka till har vi att välja mellan inget eller vatten...
  Just nu kör jag vår första diskmaskinsdisk! *blubbelebubbelebubbeleblubb* Ganska kul att kolla in genom fönstret och se hur vattnet slås runt där inne... Nä, jag har faktiskt inte suttit och tittat, jag bara tittade in...

  Vädret är följande: 1 plusgrad och små små snöflingor som smälter, typ direkt. Lite fläckar här och där med snö, och hela tennisplanen utanför är vit. Det verkar blåsa en del, de kala träden vajjar.

  Så, vad ska jag ha på mig ikväll? Svart klänning, kjol och fin tröja till eller jeans och fin tröja till... Årets förhoppningsvis sista ställningstagande till klädval.

  Jusste tänkte skriva en sammanfattning av år 2007 men det gör jag senare. I'll be back!

  ett kortare inlägg

  Jag och Johan bakar kladdkaka, på de sista äggen. Lika bra att passa på, för från och med 1 januari kommer jag bara äta godsaker på lördagar igen. Ni som känner mig kanske minns reglerna, så jag orkar inte dra dem. Tror jag är inne på mitt 6e år nu... Iaf så kommer det vara så fram till påsk, första dagen på påsklovet. Då kom jag att tänka på att skärtorsdagen är den 20 mars i år (ja jag vet datumen i huvdet), förra året var skärtorsdagen den 5 april och året innan dess den 13 april. Varför flyttas påsken runt så mycket? Korsfästes Jesus på olika dagar? Liksom lär ju inte vara ett speciellt datum, inte heller ett speciellt antal dagar från något. Bara att det måste vara en tors-sön i följd och det är klart det ändrar datum från år till år, men 3 veckors skillnad på två år?! Hm, kan ni förklara det för mig så hör av er, annars får jag ringa min yngste storebror, religionsexperten Martin. Han vet säkert.

  dan före nyårsafton

  Igår skulle jag träffa Empan efter hennes jobb på NK, jobbar på Sand. Hon slutade klockan 16 och då skulle jag vara i stan och träffa henne. Jag är på NK exakt klockan 16 och ringer -inget svar. Väntar en stund och ringer igen - inget svar. Inget svar, inget svar, inget svar. Till slut kollar jag på en tavla som visar var alla butiker ligger och tänkte att jag skulle komma på var hon jobbade, för jag hade glömt vad affären hette. Hittar den inte på tavlan men visste ju att det var damkläder (hon hade ju fått kläder därifrån liksom), så går till Plan 1. Tänker att jag kan ta en liten runda och se om jag känner igen butiken medan jag ringer. Hittar Sand direkt och Emelie svarar fortfarande inte. Bestämmer mig för att vänta vid hissarna, på en bänk där. Hamnar brevid en kvinna som har två hundar, varav den ena heter Fido! Döper man verkligen hundar till det?! Fido nosade på allt han kunde, och den andra bara låg och vilade sig. Fido var definitivt en cockerspaniel. Emelie vägrar svara. Kände mig lite övergiven. Sitter på NK, är där för typ tredje gången i mitt liv och tycker att alla jag ser ser så otroligt snobbiga ut. Ja, förutom dem där unga tjejerna som bara gick där för att gå där i princip.. Men vad vet jag.. Såg en barnvagnsmodell som var väldigt annorlunda, aldrig sett förut. Både mamman och pappan såg vääldigt modetrendiga ut. Aja, klockan 16.23, efter 5 samtal till Empans mobil och 3 hem (trodde jag ringde mobilen först men ringde tydligen hem, inget svar där heller) samt 1 sms, så ringde hon äntligen upp! hon hade villat bort sig på lagret i en timme och lämnat mobilen någon annanstans. Så hon kom till slut till min räddning och tog mig bort från alla onödigt dyra kläder.
  Vi gick till Fridays för att äta middag. Pepsi x2 (gratis påfyllning) och cheese burger för mig, för 177 kronor och 7 up och pasta alfredo med kyckling för Emelie för 173 kronor. Dyr middag alltså... Aja, dessert bestämde vi oss för att äta på ett mindre fancy ställe, så vi gick och letade efter ett Seven Eleven (mitt förslag) där det fanns sittplatser. Längst bort på Drottninggatan fann vi ett. Jag köpte Kina puffar och hon köpte Malteasers, sen delade vi lite. Så satt vi där, jag vet inte hur länge för vi vågade inte kolla på klockan.
  Vi pratade med Sandra på högtalartelefon och det var när Sandra sa "hänger ni på Seven Eleven?" som vi kom på hur töntigt det är, men men det var lite mysigt iaf. Vi bestämde att vi skulle ses på Caledonien klockan 21. Jag, Emelie, Sandra, Markus, VV, Sebbe, Fredrik och sedan kom Johan. Det var trevligt att ses igen. Även om Sebbe tröttnade på oss tjejers tjat om mera nötter, han fick dem nämligen gratis medan vi andra fick pröjsa 16 kronor glaset. Att vara på Caledonien känns som en Vinsta Gård-reunion.. Vinsta Gård all over again, ni fattar? Varannan människa där inne är från högstadiet, på både gott och ont.
  Vi spelade biljard först och sedan fick vi ett bord soom jag satt vid i princip resten av kvällen. Jag och Empan tänkte ta 117 till Brommaplan kl 00.31 men vi bestämde oss för att stanna så kunde Emelie sova över hos mig och Johan på våran soffa i vardagsrummet.
  Sebbe var dum nog, tror jag, att utmana Markus på shots-tävling. Markus pröjsade tre shotsar var för sig och Sebbe, med Sandras kort. De kostade 648 kronor. Sandra hade rätt att vara upprörd då alltså. Det blev lite för mycket för den ena grabben, men som tur var, kanske, skulle vi gå hem. Efter att ha smugglat ut en öl i flaska och ett glas med något i och erbjudit en förbipasserande man ölflaskan och fått svaret "Vafan du kan ju inte gå runt med en urdrucken pilsner", stannat en taxi, nästan blivit påkörd av en annan bil, vinglat omkring, utmanat Johan på fight osv så kom nog alla hem till slut. Jag, Johan och Emelie gick från Spånga till Vällingby, fick vänta 28 minuter på tåget, köpte godis/tuggummi i en automat, bläddrade i en äcklig metro och sedan unde vi visa upp vår egna boning för vår övernattande gäst. Bäddade lite i soffan och fixade lite och sedan gick vi till sängs.

  Idag har jag sett klart alla avsnitt, i alla säsonger i Gilmore Girls. Sorgligt att det är över, men jag får ha ett Gilmore Maraton helt enkelt. Få se, 22 avsnitt gånger 7 säsonger gånger 41 minuter (varierar ju mellan 40-42 minuter oftast) blir... *tar fram mobilens räknare* 6314 minuter, det vill säga drygt 263 timmar... vilket skulle innebära att om jag såg 30 timmar Gilmore på en helg skulle det ge 9 helger Gilmore... ojdå.. Någon som är intresserad att ha sällskap? haha.

  Mor och far åkte och besökte morfar på sjukhuset idag, han är inte bättre... har inte talat med dem sedan de åkte dit men ska ringa när jag skrivit klart bloggen.
  Vilket är typ nu.
  Morsning i korsning och ha ett Gott Nytt År!

  ps, nyårsmiddag hos familjen Persson vilket kommer blir sååå gott och fest efter hos Fredrik. Hoppas det blir härligt! See ya, ds


  nu

  Nu är det dags att fatta tangentbordet och skriva igen. Haft fullt upp och inte ens varit inloggat på internet på flera dagar, eller startat datorn. Nu är det lördag, tack och lov. Handen är bättre men inte fullt rörlig. Brukar öva teckenspråkets handalfabet för att se hur rörligheten förändras. Jag kan inte göra A, E, D eller J. Vad jag kommer på nu.
  Min morfar är, ja vet inte om han är bättre eller sämre men han är iaf. Var på sjukhuset efter jobbet i torsdags och då hade han precis fått ny antibiotika sort och om det var rätt mot hans, vad det nu är, så skulle hans snabbt bli bättre. De trodde blodförgiftning nu, men det vet inget. Han pratade iaf massor, men ibland kom han bort sig och blev förvirrad. Men jag har nog aldrig hört min morfar prata så mycket på en och samma gång. Han är ganska tystlåten av sig. Mamma var där igår också, och hon tyckte inte det verkade som att antibiotikan hjälpte nu heller.

  Igår firade Susie att hon fyllde 20 år, så jag och Johan var där och firade med henne. Åt tacos, tårta, knäck... Träffade flera nya människor att lära känna, det var kul alltihop. Kvällen där avslutades med MarioParty på wii. Sedan missade jag, Johan och 2 tjejer bussen och vi orkade inte vänta så gick från Bromma Kyrka till Brommaplan och tog tåget till Ängbyplan. Var hemma 00.40, var astrött efter att ha jobbat och gått upp så tidigt, och gick och la mig direkt. Vaknade igen kl 12.00 (exakt) idag. Måste ha varit riktigt trött alltså.

  Idag ska jag ställa undan min nu tomma kopp som tidigare var fylld med oboy, klä på mig (har morgonrock), sortera tvätt och tvätta, klä av mig, ta ett bad (med högra handen utanför), klä på mig igen. Ska träffa Emelie klockan 16 i stan, efter hennes jobb och hitta på något trevligt.

  Nästa helg kommer Roger med familj (dvs även Lovis!) och ska vara i Stockholm ett par dagar. De ska bo hos mamma och pappa, bara de får tag på en till säng/madrass.

  Nyår närmar sig, får se vad som händer!
  God fortsättning iaf

  Doppardan!

  GOD JUL ALLESAMMANS!
  Snart bänkar vi oss framför Kalle Anka på tv och följer våra traditioner.
  Ha det gott!


  Handen lever, blir bättre men kan ej användas till mycket. Skriver fortf. med vänster.
  Morfar åkte in på sjukhuset för ngn timma sen, hoppas allt går väl.
  Nu kommer farmir, ska hälsa. Tjao!

  Aj

  skriver med vänster hand, klipper in msnkonversation med Bella så slipper jag skriva så mkt.


  isabella. säger:

  vad har du gjort

  Sara Johan - varit på akuten och sytt 5 stygn i högra handen. säger:

  diskat, o en tallrik gick sönder utan att jag närkte det och jg körde den rakt in i handen med dess vassa kant..

  isabella. säger:

  isabella. säger:

  AJ

  Sara Johan - varit på akuten och sytt 5 stygn i högra handen. säger:

  jo det gjorde nog ont men jag blev bara chockad o tänkte "vad ska jag göra nu?"

  isabella. säger:

  isabella. säger:

  vad gjorde du då

  Sara Johan - varit på akuten och sytt 5 stygn i högra handen. säger:

  jag tog massa papper på för det blödde asmycket ioch sprang över till johans förälsrar och hoppades att de var hemma, o de var det- preciskommit hemfrån handlingen

  Hoppas johan kommer hem snart, frn julklappshandlingen i stan. Ringfe honom nyligen, så han visste inget förrän efter...


  Snart släpper bedövningen så ska ta det lugnt, börjar kittlas lite. hoppasdet ej gör så ont för då måste jag ta alvedon o kanske ngt starkare om det ej hjälper.... Tack blivande svärmor o svärfar för hjälpen.
  God Jul


  Hoppsan

  Klockan är lite mer än jag hade tänkt mig, men men.

  Idag (igår) sov jag länge och slappade ett tag. Åkte in till stan för att handla julklapp till Johan vid 16-tiden. Fick sällskap med Micke in till stan. Efter ett tag där så träffade jag Sandra och vi gick och köpte julklappr till våra respektive. Sedan träffade vi Emelie också, som var klar för dagen på sitt jobb på NK. Kul att vi kunde ses en snabbis innan helgen före nyår! Sedan gick jag och Sandra och tog två små burgare på McDonalds och kollade lite i affärer. Sedan åkte vi till Islandstorget där vi skulle möta Johan och Bella. Och Bella var där FÖRST, till och med FÖRE utsatt tid! En historisk dag. Sedan kom jag och Sandra och Johan kom 3 minuter senare, på tåget efter oss. Vi gick till Preem, till Tempo och till Preem igen. Sedan till huvudmålet, Islandstorgets Pizzeria, den bästa i stan! De tar dock inte kort, därav springandet i affärer. Preem kunde bara ta ut 500-lappar och på Tempo var det fel på systemet så de kunde inte alls, så nu har jag mycket kontanter i alla fall.
  Jag tog sallad, de andra pizza. Sandra orkade bara en typ femtedel, Bella orkade bara halva och Johan klämde i sig nästan hela, lämnade lite kanter.
  Icke att förglömma, Bella hade med sig en inflyttningspresent till oss, en jättefin julblomma i en korg ni vet med julstjärna, mossa, gran, tomtar.. ja ni vet. Jättefin var den! Tack så mycket. "Så det är nu jag ska känna mig dum" sa Sandra när Bella räckte över blomman, mjo lite men ta med något till inflyttningsfesten så är du förlåten ;-)
  Efter pizzan åkte vi heeeeela vägen till Ängbyplan, tog säkert 30 sekunder när tåget väl var på stationen innan vi var framme. När vi gick av så fick jag se en gammal kärlek till mig från högstadiet, ful har han blivit också, hua. Sandra såg honom också och bröt ut i asgarv, mycket diskret. Hm, vad gör han i mitt område...
  Sedan kom vi hem till mig och Johan och vår boning. Hope you liked it! Så nu har i alla fall 2 vänner sett mitt nya boende. Vi snackade, såg på Da Vinci Koden till Sandras stora förtjusning *host*, käkade massa chips, godis och drack Cola (alla hade varsin 1½liters flaska). Sedan skulle Sandra hem. Vi andra såg klart filmen, snackade vidare och följde därefter Bella till tunnelbanan. Men lite framgång haft på Bellas Markus-fronten. Vi fick höra honom igenom högtalaren på hennes mobil och han hälsade på oss! Alttid något, snart kanske de andra får se en bild på honom (jag har sett redan), och så småning om träffa den mystiske mannen. Sandra gillade i alla fall hans dialekt, haha. Hon kanske faller för dialekterna.

  I alla fall behövde jag inte åka till Universitetet för att ta reda på mina betyg. Som tur var smsade jag några kamrater som jag visste skulle dit för att se när de skulle vara där. En svarade att hon varit där och att de inte satt upp betygen än utan skulle maila alla deras resultat, så Jojo ljög alltså för oss när han lovade att de skulle vara uppsatta. Så alla ska vara arga på Jojo, för han sa att Ida fick vara förbannad om de inte satt uppe när hon kom, och de sattes ju inte upp alls så..
  Sedan efter ett tag fick jag sms av Elise att hon skulle åka nu men jag hann stoppa henne. Samma sak med Yaowapa som jag efter att ha fått svar via sms ringde upp och stoppade, orkade inte smsa mera då. Ja så vi var i alla fall några som slapp åka in, hoppas inte alla gjorde det. Hm, kom på nu att jag kunde skickat mass-sms till alla och varnat dem men det tänkte jag inte ens på *-) Synd.
  Jag fick till slut mail av Jojo (18:06), och jag fick betyget C på alla tre kurserna så det kändes skönt. Det stod att i januari skulle det vara mer information om slutbetyget och så, men det måste ju bli ett C på mig då jag fått C på allt. Konstigt annars liksom.

  Nu har min älskade fästman fått någon nostalgikick för han börjat spela CS igen. Och Bella sitter och laddar ner spelet så att hon kan börja hon med. Oh my God, vad umgås jag med för människor? :-)

  Imorgon, ta hand om mig själv dag, samt ringa pappa och höra när vi ska köpa granen. Snart är det julafton, på allvar. Det är synd att det känns annorlunda mot när man var barn. Magin finns liksom inte längre... Jag vill ha mer julstämmning. Johans pappa ringde i alla fall idag och undrade om det var något speciellt önskemål att ha på matbordet. Jag svarade "revbensspjäll", för jag gillar inte direkt julmaten så behöver något som jag kan äta massa av för att bli mätt :-D Jag gillar inte prinskorv, är inte jäätteförtjust i köttbullar om det inte är med potatis/potatismos, lingon och gräddsås förstås. Gillar inte skinkan, äter aldrig fisk. Inte förtjust i glögg, och föredrar vanlig cola framför julmust. Jag är inte så julig av mig matmässigt, men gillar julmusik (men det gör inte Johan så spelas inte här) och julpynt. Älskar julgranar och att klä dem. Men en liten julgran kostar 200 kronor och sedan en massa pynt på det, det blir för mycket. Så jag får njuta av det när jag är hemma helt enkelt. Jag gillar att hålla traditioner, Kalle Anka är ett måste på julafton, inget snack om saken. Dock har Johan inte sett det med mig någon av de 3 jular vi spenderat ihop, så lär väl inte bli denna fjärde gång heller. Så jag kommer sitta i soffan hemma i Spånga och titta på Kalle Anka med mina (Stockholms-)bröder: Peter och Martin, 29 och 26 år gamla. De har sett varje julafton och håller traditionen trots att de kan allt utantill och skulle kunna ha något bättre för sig. Så Johan har inte direkt något bra argument att välja datorn framför Kalle men men...
  Vi gillar inte Ferdinand (stavas han så?). Den är överdriven och såå tråkig. Så när Ferdinand kommer har vi bensträckar-, prat- och toapaus.
  Mamma stökar i köket, så om pappa och farmor inte har något bättre för sig kommer även de och kollar på Kalle. Något bättre är alltså om inte mamma vill ha hjälp med något. Pappa är 60+ och Farmor fyller 91 den 6e januari, inte ens DE har något emot Kalle Anka på Julafton. Ibland förstår jag mig inte på min fästman. Men om det ska vara så han vill ha det så får väl jag sitta och kolla på Kalle på Julafton med våra barn och Johan fixar julmaten, eller? För inte ska jag som vill se behöva göra det för att han ska kunna sitta och leka vid datorn (eller vad som nu motsvarar datorn då). Det går jag icke med på!

  Oj, jag kan verkligen konsten att skriva på jag. Aja, ska hoppa i säng nu. Tänkte ställa klockan på 10-11 någonting så att jag börjar vänja mig lite vid att gå upp före 12, hehe. Blir nog 11 ändå. Jo, 11.
  Så natti natti på er, så hörs vi.

  Det är väl så

  att jag ska bli påmind om att alla inte har det så bra, trots att det är jul och allt borde vara frid och fröjd. Det finns barn som inte vill vara hemma med sina föräldrar och som är rädda för de som de borde ha störst förtroende för. Jag blev påmind genom en dröm i natt. Det var en pappa som inte var så snäll, om jag ska uttrycka det så. Hans fru var praktiskt nog döv, och han kunde inte teckenspråk. De hade 3 barn tillsammans. Den äldsta var en flicka som kanske var 10 år gammal, hon kunde teckenspråk. Så vi pratade genom fönstret utan att pappan märkte det, och om han hade märkt det hade han inte förstått vad vi sa i alla fall. Han drev både en mindre mataffär och ett dagis och var ganska omtyckt av föräldrarna och kunderna. Men oj vad mycket stryk hans fru kunde få när ingen såg på, ingen utom barnen vill säga. Jag frågade äldsta barnet om de, barnen, också  brukade få stryk och hon svarade "bara lite".
  Det var inte så kul att stå där utanför fönstret och bevittna den värld som ingen utomstående fick se och inte veta vad jag skulle göra åt saken. Men det värsta av allt är att just detta var en dröm, men någonstans där ute, säkert inte alltför långt bort från mig, är den här verkligheten sanning. Vardag. Om jag inte vet hur jag ska hantera det utanför fönstret, vad ska då de innanför fönstret känna att de har för val?

  Det är bra nu

  Så nu är jag inte upprörd längre, även om jag inte snackat om det med berörda parter så har känslorna försvunnit. Jag har städat en toalett, diskat massa disk, soppat trappan... Så nog funkar det att städa för att stilla sig alltid.

  Emelie ringde och vi pratade i drygt 50 minuter, vi går om varandra hela tiden men helgen innan nyår kan vi ses igen. Sedan dröjer det nog någon vecka igen tills vi kan ses för vi har olika jobbscheman efter nyår, men men det ska nog gå iaf.

  Så imorgon och övermorgon planerar jag ska se ut så här:

  Fredag:
  -Åka till Universitetet kolla språkprovsresultat.
  -Köpa julklapp till Johan.
  -Träffa Bella och äta middag.

  Lördag:
  -Gymma.
  -Ta ett bad.
  -Göra mig fin och ta hand om mig själv.

  Usch

  Ingen vidare dag idag alltså... Nog vet jag att jag lever ändå.
  Självklart är allt mitt och Johans fel, för det är det ju alltid. Skyll svälten, digerdöden, växthuseffekten, tbc, aids, och alla andra helveteslika saker på oss också om ni mår bättre då.
  Känner mig minst sagt oskyldigt anklagad av de flesta, inte av en enskild utan pluralform.
  Hur kan det vara vårt fel? Fattar inte alltså, seriöst inte. Men nu måste jag väl förklara varför jag avslutade middagen och gick därifrån och var på dåligt humör (jag blev det under middagen alltså, innan var jag på bra humör). Skit samma. Nu kan de iaf inte klaga något, nu har de fått som de vill och det ska nog inte finnas en enda liten detalj som de kan gnälla på vad gäller just det. Så det så. Är väl enda fördelen med att få mig på dåligt humör, för när jag väl är det är jag visserligen inte trevlig men jag städar, diskar och gör det fint omkring mig. Det är mitt sätt att behanda ilska, ganska effektivt men inte så roligt att behöva lockas fram på det sättet...
  Aja, ska gå o diska nu, hörs.

  Dagen 20/12-07

  Dan före dan före dag före dag före doppardan!

  Dagen började inget vidare, vaknade vid 6.30 efter en mardröm. Jag drömde att min farmor dog och det var jättejobbigt. Så vid 7-tiden då jag inte lyckats somna om smsade jag mamma för att hon skulle övertyga mig om att det inte var sant, men hon svarade inte. Så smsade igen "Såg du smset?!" efter 10 minuter typ och då ringde hon upp, hon hade inte märkt det första... Sedan lyckades jag somna om vid 7.30. Har inte hört något så antagligen mår farmor som vanligt och inget har hänt. Usch, det var inte alls roligt... :-(

  Sedan åkte jag, Johan och Micke och julhandlade kl 14. Johan och Micke köpte en gemensam julklapp till deras moder, Johan köpte en julklapp till syster Anna och de kom överrens om att köpa gemensamt till syster Jenny. Johan köpte även julklapp till Sammy. Så nu har Johan kvar att köpa till Jenny, sin pappa, Micke och mig...

  Imorgon ska jag till Universitetet och se hur mina språkprov gick och sedan ska jag träffa Bella. Ikväll ska jag se på tv kl 20, om Spice Girls. Haha, men jag måste faktiskt se vad de sysslar med och det är ju gratis så!  Sedan ska jag se Medium och därefter är jag tillgänglig på msn på heltid antar jag... fram tills jag ska sussa.

  Idag lagar Micke lasagne och vi ska bjuda på kladdkaka, mums!
  Meeeeerryy Chriiistmaas!

  Dagen

  Ja snart är Onsdagen den 19 december slut. Är det verkligen 19e?! *kollar* O herre gud vad tiden går fort numera, julafton om 4 dagar... Hjälp och jag har knappt julkänsla!
  Som tur var så köpte jag 2 röda girlanger på Hemtex och har hängt upp dem i fönstret i vardagsrummet, så lite juligare nu. Vill köpa mer juliga saker! Hemtex har 50% rabatt på alla julsaker nu, så passa på! Jag vill dit imorgon igen med Johan så att vi kan shoppa lite fina saker till vårt hem, när det ändå är rea så.
  Jag köpte julklapp till mormor (mascara) och morfar (rakvatten) men det ska vara från alla syskonen. Jag köpte en julklapp till Johan men den var prissänkt så har massa pengar kvar att handla för till honom för att nå upp till de 250 kronorna vi har som maxgräns. Så något mer ska han få, något lite mer romantiskt... Mer vågar jag inte skriva här och nu.

  Jag fick en inflyttningspresent av mamma idag också, ett strykjärn! Så nu ska vi bara få en begagnad strykbräda av Johans familj så kan vi få strykta kläder också :-D

  Kladdkakan är ihopsnodd och instoppad i ugnen så snart kan jag njuta av en till, hihi. Stoppades in 21:26 och ska vara inne i 20 minuter, så snart ska den ut.

  Ja så kan jag bjuda på en till från tjuvlyssnat.se nu då:

  "Det kan ha varit den där Tikka Masala"

  Toaletterna, T-centralen, Stockholm

  Två tjejer ~20 går in på toalettavdelningen på T-centralen. Förutom de två tjejerna så står bara en äldre tant som tvättar händerna.
  Tjej ~1: Alltså, du vet vilken fobi jag har för trånga utrymmen med lås. Du får lov att stå utanför och vakta.
  Tjej ~2 suckar men ställer sig utanför dörren. Efter en stund verkar hon vara uttråkad och skickar in en provlapp med parfym under dörren till sin väninna. Kort därefter kommer en ny skock människor som ställer sig i kö.
  Tjej ~1 (inifrån toaletten, med hög röst): Mmm, shit vad gott det luktar! Kommer du ihåg vilken det var?

  ja.. just det..
  Tjao!


  Sol, soligare och soligast

  Jag vet vad du menade men det blev lite roligt iaf, tycker jag.
  Alltså, en del av min och Sandras konversation på msn:


  Sara (L) Johan | Smuppra.blogg.se säger:

  blir susanna brun?

  sandra (L) markus är bäst och så är det bara! säger:

  ja är hon utomlands blir hon de

  sandra (L) markus är bäst och så är det bara! säger:

  e väl en annan sol där  ja för de har ju en väldigt stark sol i Afrika och en svagare här i Sverige. Och nu, på vintern, har vår sol semester och då tar en jättesvag sol, en bebissol, över och "värmer" oss här. Därför det blir kallare på vintern. Fast nu börjar bebissolen växa upp vilket är förklaringen på att vintern blir varmare numera i jämförelse med tidigare vintrar. Växthuseffekt? Bah, sånt kan man ju inte tro på, det är ju bebissolen som växer, vet väl alla!


  Pumsen

  Pumsen = trött
  Jag är lite pumsen nu, gäspar och har mig men varför egentligen. Jag sov länge, jag har ätit. Aja piggnar väl till om jag drar en tur till gymmet och tränar lite *gääsp*.

  Jag har precis kollat på webtv från tv3, såg sista avsnittet av Allt för byn. Byn där är ju mitt kära Hammarstrand. Min bror bor där, Roger, med sin familj, har långväga släktingar boende där (tex Emma, min fyrmänning), har själv anor därifrån, min äldsta tjejkompis Monica mm. Sedan "känner" jag ju några som är med i Allt för byn, både Monica och Emmas pappor är med (Larz och Bosse) och Jocke Färdig har jag lekt en del med på sommrarna som barn. Och en del andra som jag känner till vilka de är. Så det är riktigt roligt att få se dem på tv, tyvärr blev det väl inte lika uppmärksammat som väntat men jag skyller på tvkanalen. Hade programmet sänds på tv4, eller iaf på kanal 1 eller 2 så hade ju publiken varit större. Tex så har ju inte jag 3an, utan fick åka hem till mina föräldrar och titta där. Hade det sänds på en vanlig kanal hade jag fått Johans familj att kolla också, för de har ju inte 3an men nu blev det inte så. Men, men. Nu är det som det är.

  Ska alltså till gymmet, sedan träffa min moder och handla lite julklappar, hoppas jag, och sedan vill jag nog baka en till kladdkaka.*gäsp*
  Men gud, varför är jag så trött? Aja får sätta fart och göra någonting nu då.
  Ciao.

  Stuck in my head

  Läste min kära kompis Magdas blogg, där hon tipsade läsarna om min, Sandras och Jespers blogg. Jesper vet jag inte vem det är, säkert en klasskomppis men jag tror inte jag mött honom. Men nyfiken som jag är så ska jag spana in honom, han skriver mycket om musik och en bit ner nämner han "Forever young" låten, men jag minns inte nu vem som är artisten... men iaf, nu har jag den på hjärnan och när man väl fått något på hjärnan är det ju inte så lätt att få ur den. Så jag sitter och nynnar här för mig själv, men vad gör det. Jag är bara glad, har ju ett helt, långt och pluggfritt jullov att se fram emot!

  Kladdkakan klar, den blev jättemumsig men inte jättekladdig. Fast vi har ju ägg så att vi kan göra 2 satser till om vi vill! Verkade som att Johans familj vill ha det till efterrätt på torsdag, då de ska äta hos Micke, vi får se hur det blir.

  Jag säger ofta "vi får se", "vi får se hur det blir" och "kanske, beror på vad?" vilket beror på att jag inte vill lova något jag inte kommer hålla. Bättre att få alla detaljer och sedan neka eller svara jakande än att lova något och vara osäker på om jag kan hålla det. Jag gör alltid mitt bästa när jag lovar något och vill inte göra någon besviken, därför jag är så "skeptisk" i början. Så att ni vet.

  Julshopping då, har bara till Johan kvar. Som vanligt kommer vi överrens om en maxsumma, i år är den 250 kronor. Vi måste shoppa lite till hemmet också, jag har lite julpynt som jag smyckade vårt gamla rum med förra året men det är mycket otillräckligt nu. En ljusstake, 4 små och en stor tomte, en stor ängel, en sydd tavla, snögubbar i glasformat (svårt at förklara), en liten och en stor duk och just det en jättestor tomte också. Det är allt och det räcker inte, så det måste vi shoppa i helgen.
  Jag vill köpa en liten julgran och smycka men de kostar ju drygt 200 kronor så vi får se...
  Mamma, pappa, Peter, Martin och farmor är avklarade. Roger får inget i år, men det beror inte på att han inte varit snäll utan på att han bor så långt bort så jag tycker det verkar krångligt att skicka emellan. Lovis får inget från mig, men nästa gång vi ses lär hon få en present hon med.
  Lovis är Rogers dotter, alltså min brorsdotter. Jättesöt tjej är hon, hur mysig och go som helst. Ifall ni missat den informationen vill säga.

  Jag kommer väl snart igen, så på återseende!

  Mums

  Nu sitter jag och äter grillade kycklingklubbor och potatissallad. Passade på att köpa det när jag ändå var och handlade. Ikväll erbjuder Johans familj Paella, och jag gillar verkligen inte det! Så nej tack, inte ikväll men en annan gång, typ imorgon kanske?

  Jag var på affären som sagt (ICA omg ;)) och handlade rätt mycket. Johan och jag ska baka kladdkaka ikväll så har köpt ingredienser till det. Bakingredienser+frukost+lunch idag= 202 kronor.
  Jag tyckte det var rätt bra att göra idag, då jag skulle få veta resultatet på den skriftliga tentan idag. *ätit klart*
  Så om det skulle gå bra skulle det vara en belöning och skulle det ha gått dåligt skulle det vara en tröst. Så, vad blev det nu då: belöning eller tröst?
  Det blir belöning, jippi! På den 7 gradiga skalan A-F (A;B,C,D,E,FX,F) där Fx och F är underkänt, fick jag C. Så jag är nöjd, hade ju ingen aning om hur de skulle bedöma frågorna.
  Så när Johan har sett klart ett till avsnitt av Stargate sg1 ska jag springa över till Granbergs och låna kakform. Äntligen lite choklad i min kropp igen :P

  Johan skadade foten efter träningen i måndags förra veckan. Förutom att han kan röra tårna ser den typ bruten ut:-| Den är blå/svart vid tårna och lite röd men svullnaden har gått ner. Han har svårt att ha skor på sig och gå är vanligt är även det svårt så det är synd om honom. Hua, jag vill inte se på foten för det ser ut att göra så ont!
  Han sparrades efter träningen med en kille och Johan skulle sparka killen "i huvudet" och killen parrerade såklart. Men eftersom Johan inte ville sparka killen i huvudet sänkte han benet så att det var mot axeln och den andra killens armbåge blev då det som parrerade Johans fotrygg. Så han sparkade alltså rakt in i en armbåge... Aj.

  Nu ska jag nog lägga mig och läsa lite Kalle Anka & co medan Johan ser sitt avsnitt. Sedan blir det kladdkaka! Skulle bara våga bli äcklig nu alltså. Nä, jag är snäll idag. Wiebke har bakat pepparkakor igen, skulle bli 100 men blev typ 200 stycken så hon bjuder alla och vill verkligen bli av med dem för hon kan inte ta med alla hem heller. Hon är så snäll så :-D

  Aja, Kalle Anka kallar!

  Tjuvlyssnat

  Ja, jag är en sådan där som sitter och tjuvlyssnar på dina samtal på tunnelbanan. Vadå? Jag har ju inte direkt något bättre för mig när Metro är utläst. Så därför tycker jag också att tjuvlyssnat.se är en väldans rolig sida. Jag fick även boken Tjuvlyssnat i present när jag fyllde år.
  Därför tänkte jag ta och publicera några roliga utdrag från tjuvlyssnat.se lite då och då och hoppas att eventuella läsare också tycker att de är roliga. Så börjar med ett här och nu:

  Sj don't do little people

  Tåg, Värnamo - Göteborg

  Tåget har lämnat stationen men efter en stund bromsar det in och en knastrig röst hörs ur högtalaren.
  Högtalarröst: Vi får ursäkta för att vi har stannat. Men det är en dvärg som har hängt sig på spåret.
  Flera av passagerarna tittar förvånat på varandra. Efter en stund knastrar det till i högtalarna igen.
  Högtalarröst: Nu menade jag inte en sån dvärg, utan vi kallar ju våra ljussignaler för dvärgar!

  Have fun!


  Mitt liv...

  ska bli dokumenterat från och med nu. Hm.. vi får se hur det går med den saken.

  Just nu sitter jag i mitt nya vardagsrum, fast jag har den nya adressen först från och med Julafton.
  Johan är i skolan men kommer nog hem snart skulle jag tro.
  Jag pratar med Sandra och Yaowapa på msn.
  Jag har jullov sedan onsdagen förra veckan men imorgon är det tentagenomgång på Universitetet så ska dit och se hur det gick på mina tentor, om jag behöver göra om eller är klar...

  Jag var inte direkt förtjust i min gymnasieklass, det behöver jag väl inte hymla om men den jag har nu är några ljusår därifrån. 20 individer där alla har rätt till sin personlighet och stil men ändå delar samma intresse som de andra. Rätt fantastiskt när man jämför. Förra årets hösttermin och denna årets hösttermin är som natt och dag. Då ville jag inte gå till skolan varje morgon, var ständigt trött, förkyld, nedstämd, stressad, svårt att somna och så vidare.
  Nu är jag pigg, somnar lätt, tycker det är kul att gå till skolan oftast, varit sjuk två dagar på hela terminen och hemma från skolan endast en dag. Lugn, fridfull... gladare. Det håller nog många med om som känt mig under de senaste åren och träffat mig i stort sätt varje dag. Jag märker i alla fall en stor skillnad.

  I onsdags avslutade min halva av klassen sina tentor (den andra halvan enligt planerna på tisdagen men hela förra veckan var sturlig med våra språkprov men jag orkar inte dra det igen...). Jag åkte till frisören i Karlberg, klippte och färgade håret och åkte tillbaka till Universitets området. VI var nämligen ett par stycken som skulle laga mat och äta hemma hos Wiebke på Lappis. Thai skulle det bli, Yaowapa skulle visa var kastrullen skulle stå. Nu blev det inte riktigt så, för alla var rejält hungriga. Yaowapa och Wiebke, som handlade, köpte tortellini, ostsås, grönsaker och tomatsås (som var vid sidan om). Så blev inte så mycket Thai av det men gott var det! Även om jag inte åt tomatsåsen. Grönsakerna var mycket goda, måste göra det någon gång själv.
  Sedan åt vi glass, Wiebke hade köpt alla sorter som inte fanns i Tyskland för att se om de var goda, så fanns tre byttor med glass att välja och vraka i. Därefter gick vi in till Wiebkes rum, köket är gemensamt med resten av korridoren, och satte oss på golvet i en cirkel. Ska kanske nämna att Linda var med också! Wiebke plockade fram sina två lådor med godis och där satt vi och snackade och jag smällde i mig godis, ojojoj... Yaowapa höll på att somna där på golvet, stackarn hade jobbat tidigt, därefter haft språkprov och sedan lagat "Thaimat" till oss.
  Linda gick, Yaowapa gick och Sara stanande vid godiset som en igel. Fast nu var det inte bara för godiset jag stannade, vi hade väldigt trevligt. När jag gick sådär vid 19.30-tiden stannade jag till vid Gula Villan, det var deras sista Onsdagspub och därmed den sista som min bror Martin skulle jobba på. Nästa termin är han Sekt(ions) ledare och har andra uppgifter. Har hittills inte behövt visa leg + studentleg på onsdagspubarna, de vet ju vem jag är nu, men nästa termin vet jag inte vilka som är där... Tog sällskap med Martins flickvän Anna och jag var hemma kl 00.

  I torsdags var det Lucia, men viktigare- Magdas födelsedag. Jag, Sandra, Bella, Mikis, Sofia, Petra och Fredrik dök upp och firade henne. Hon fick mycket badsaker av oss, oberoende av varandra, men inget illa menat med det!
  På vägen hem upptäckte Fredrik, Sofia och jag att sl.se inte stämde överrens med verkligheten, så vi gick till tunnelbanan istället för bussen och fick vänta i sådär 20 minuter på tåget. Kom hem vid.. 00?

  I fredags skulle klassen fira att tentorna var över. Utav 20 kom 12 så det var ganska bra uppslutning. Vi åt mat på Djingis Kahn Mongolian Barbeque i stan, fast jag har ätit bättre om jag säger så. China Wang är mycket bättre! Mycket mycket bättre! Då var det sagt. Var jättetrevligt faktiskt, mycket bra initiativ! Och Thomaz fick visa leg för cidern han beställde, vilket belönades med jubel och applåder. Sedan drog vi vidare till Söderhof, vilket stängde kl 1 så de flesta drog hem då, jag var hemma kl 2. Helena och Thomaz, de något äldre, verkade dra vidare.


  Jag tog studenten i juni (8e) och hade ett jobbfritt sommmarlov. Den här terminen har jag pluggat teckenspråk, det bästa valet jag kunnat gjort, även om det bara var andra hands val vid sökningen. Det har varit mycket givande, roligt, intressant och lärorikt... Trodde inte jag skulle välja att fortsätta en termin till när jag började men nu är det för mig självklart att fortsätta i alla fall vårterminen. Nästa höst har jag andra planer, men det kommer nog upp vid ett senare tillfälle.

  Jag var på intervju på A i fredags så nu har jag 5 dagars arbete under jullovet att spendera där. Verkade rätt kul ändå och jag kommer vara i stort behov av pengar. Kommer gå 2000 kronor back per månad från och med nyår, så om jag skulle få någon dag i veckan eller så på A skulle det vara en härlig räddning.

  Måste göra något åt min skrivbordsstol, den är alldeles för hög. Jag når knappt ner till golvet och det blir en konstig vinkel när jag skriver. Verkar dock inte som att det finns något sätt att sänka den på. Det blir i alla fall nästa projekt efter det här inlägget.

  Ska bara inflicka ett stort tack till Sandra för att hon sporrade mig att starta denna blogg.
  På återseende, med ett troligen kortare inlägg.

  Välkommen till min nya blogg!


  RSS 2.0