Ryggont

Jag har jätteont i ryggen, och ingen fattar varför.
Glömde tom tidanmäla min arbetsdag, hade så ont att jag bara vill hem...
Lite bättre nu kanske, men hur blir det imorgon? Om det dessutom är busstrejk...?

EM final

Snart final!
Tyskland mot Spanien!
Heja heja!


Attans att det är söndag idag, upp tidigt och jobba imorgon. Men vad ska man göra? Måste ju se matchen!

Halloween 2006 gör sig påmind

Vet ni hur ett äpple som ligger i en plastpåse orörd ser ut efter 1½ år?
Det vet jag. Jag fick veta igår kväll.
Hemma hade jag bara min turkosa bikini, medan hos mor och far har jag rätt så många. Bestämde att de faktiskt borde vara där de troligen kommer utnyttjas bäst, i mitt nya hem.
Påsen med bikinis ligger på den hyllan jag trodde de skulle vara. Bestämmer mig för att kolla de andra hyllorna i min fd garderob och hittar då diverse saker. Finner en påse med min häxhatt jag köpte inför Halloween i skolan hösten i 3e ring. 1½ år sedan. Ur den ramlar en hård grå sak och landar på golvet med en smäll. Vad sjutton är det?
Tyckte det såg ut som atombombs moln, grå svampformad och oregelbunden sak. En liten ingropning i mitten. Vad?
Ropar på mamma. Både hon och Johan kom inspringande. Båda ryggar undan för den äckliga saken. "Kasta den!" beordrar mamma. "Varför jag?" föröker jag ynkligt undkomma. "Det ramlade ur din påse!"
Attans då.

Efter mycket om och men tar jag påsen där häxhatten fortfarande befinner sig och plockar upp den förhårdnade saken så att den ramlar in i påsen igen. Går till mamma i köket och hon kastar alltihop.
Jag är för känslig och skulle ändå aldrig använda hatten efter detta. Synd, för jag tyckte det var en god investering då, en häxhatt kan jag använda mig av under många Halloween framöver. Trodde jag då.
-Vad var det för något egentligen? Frågade jag mamma återigen.
Hon skakade på huvudet fundersamt.
Jag tror vi kom på det samtidigt.
-ÄPPLET! ropade vi båda.

Oktober 2006, då jag gick omkring i skolans lokaler utklädd som en häxa höll jag ett rött äpple i min hand.
Jag lyfte äpplet mot olika personer samtidigt som jag med en hes, obehaglig röst väste:
-Vill du smaka på mitt äpple?!
Och sedan skrattade jag hest ett elakt skratt och försökte se så galen ut som jag kunde.
En tjej blev faktiskt riktigt rädd för mig.
En kille tog tag i äpplet och tog en tugga och gav mig tillbaka det.
Efter hela jippot slängde jag ner äpplet i min påse, och glömde bort det.
Och där har det legat tills nu.


Bilder som fortfarande finns kvar på skolans hemsida... På den översta är det skolans rektor som står i mitten.
Jag ser inte så elak ut på dessa bilder, men skenet bedrar ska ni veta!
Den lilla flickan var lite skeptisk mot att sitta så nära oss medan hennes mamma fotograferade, men vi lyckades övertala henne att vi inte ville just henne något ont. Många tog kort på oss den dagen. Här är tre, jag har sett två till i pappersformat. Sedan togs väl ungefär 5 bilder till av just oss, men de finns väl i privata fotoalbum numera och jag kommer nog inte få se dem...

Andra repliker jag väste ur mig:
-Mmm.. du ser god ut... du vill inte smaka på mitt äpple?
-Har du snott min kvast?!
-Jag ska till blåkulla ikväll, men var är min kvast..? Har du tagit den?
-Jag är så hungrig!
-Får jag smaka lite på dig? Bara lite grann?
-HAHAAAHAHAAAHAHAAA.

Latmask i det fina vädret idag

En varm dag idag där solen tittat fram en hel del. Skönt!
Därför har det varit ett utmärkt tillfället att fördjupa sig i min braiga bok, Flickan som lekte med elden.
Jag har suttit ute på balkongen till och från under 2½ timme. Sedan gick jag ner till stranden och solade i min nya baddräkt, och läste boken. Handduken jag låg på på stranden var min nya. Så mysig! Bra köp av mig!
Låg där i dryga timmen innan jag gick hem igen. Har fått lite färg under dagen. Bestämde mig för att ligga på soffan och läsa vidare. Var jättehungrig men vi var bjudna på en jättemumsig middag hos Granbergs så ville inte äta så mycket innan så jag kunde äta massor sedan. Läste på i min bok.
Mor ringde och hon och far stannade till utanför och fick se min nya baddräkt (har den och shorts på mig) och lämnade en limpa ciggaretter som de köpte på kryssningen de var på i helgen. Dessa har jag dock inget intresse i, men som tur var är jag bara mellanhand och ska ge dem till min moster på jobbet imorgon- för det är hennes man som vill ha dem.
Sedan hade dem också 3 öl, Mariestads, över och även dem fick jag. Har inget intresse av dessa heller, men Johan gillar ju öl så varför inte. Han tyckte det var snällt. Kändes inte så himla bra att en bil stannar utanför huset och jag får massa cigg och öl i famnen, folk gick ju förbi och jag såg att de kollade lite.. Men men, de ser ju inte hela bilden så vad är dem att döma?
Sedan fick jag ett oöppnat packet med Frontline, ett medel man tar på katten som fästingar ogillar och därför klarar sig katten bra från fästingar. De var ämnade till Granbergs. Vi vet att de använder det medlet och eftersom Zeb inte längre är vid liv och de inte planerar att skaffa ny katt än så kan de lika gärna användas på en annan katt i bekantskapskretsen.
Svärmor blev glad för det. Hon sa att det inte fanns några fästingar här än, men att det är ju bra att ha. Dessutom var ju utgångsdatumet på detta packet daterat till 2010 så innan dess lär hon förhoppningsvis ha användning av det.
Jag lämnade över det i samband med middagen.
Det var jättgott som förutspått. Rostbiff och hemmagjord potatissallad (det godaste receptet jag har smakat).
Åt två stora portioner på rekordtid. Jag var utsvulten. Nu bearbetar magen chocken efter all denna mat som plötsligt intagits.

Inte blivit mycket gående idag, så stegräknaren är på det otroliga blygsamma siffertalet 3527 steg. Igår kom jag över 9000 iaf, nära att bli godkänd men jag var så trött på kvällen att jag inte orkade gå 1000 steg till bara för att komma över gränsen. Jag gick till sängs direkt efter blogginlägget och läste ett par sidor med små ögon innan jag gav upp och tillät mig att somna. Vaknade 2 gånger under natten och gick upp klockan 10. Drömde väldigt intensivt.
Pappa spelade en stor del av min dröm, även om jag inte direkt kände igen hans beteende. Att efter en intensiv fest hos en granne smita in genom en öppen balkongdörr hos en annan granne, sno en limpa ciggaretter och sedan tända en cigg att blossa på av nervositet att någon sett honom smyga in genom balkongen och sedan övertala mig, Johan och mamma att vi inte kunde gå direkt hem, då någon kunde knyta oss till brottet, utan att vi alla fyra måste springa runt kvarteret innan vi åter kunde vända hem känns inte direkt som den pappa jag känner...

Moppeolycka

Ojdå.
Vid 23-tiden var vi båda trötta, men Johan ville se klart något program som slutade 12.
Efter programmet tog vi moppen hemåt. Mellan mor/far och Vby åker vi förbi ett stort gäng ungdomar. Framför oss cyklar en man. Plötsligt ser jag cyklisten se åt höger in mot en tomt. Jag kollar framåt och på trottoaren står en moppehjälm prydligt. Konstigt stället, tänker jag då det ser ut som att den är placerad med omsorg.
Cyklisten börjar vingla lite då han nästan vrider kroppen helt bakåt. Vad sjutton? Johan har stenkoll på vägen. Vi passerar cyklisten som nu vänder om och cyklar tillbaka. Hjälmen stör mig. Jag vänder mig om, på samma sätt som cyklisten. Då ser jag.
Hjälmen var placerad på trottoaren nedanför en uppfart som var som en uppförsbacke. Någon meter uppför backen, men från det håll vi kom ifrån skymd av en häck, låg en moppe på sidan. Någon sekund tar det innan jag ser att brevid moppen ligger en mörkklädd person. Ägaren till hjälmen, antar jag.
Johan såg ingenting. Vi hade passerat sedan länge, i det sammanhanget. Jag vände mig om och såg att cyklisten var framme hos personen.
-En person hade vält med sin moppe, sa jag till Johan.
-Va? sa han, då han inte hörde mig över ljudet på vår moppe.
-Såg du hjälmen? På trottoaren?
-Nej? Jag höll koll på vägen.
- Låg en hjälm på trottoaren och ovanför den i en uppfart låg en moppe på sidan med en person liggandes brevid.
-Va?!
-Ja, det var därför cyklisten vände.
-Ska vi vända?
-Jag vet inte...
Vi hade nu kommit en ganska bra bit.
-Jag blev orolig, tänk om det är något allvarligt som hänt? fortsatte jag. Såg ut som att han svängt en tvär sväng och sladdat och vält. Kanske hjälmen flög av i farten...
Men jag fick inte ihop hur hjälmen så prydligt hamnade på trottoaren.
- Vet du vad jag tror? frågade Johan.
-Nej?
-Jag tror att det är någon som varit ute och festat och fått för sig att ta moppen och sedan deckat.
-Hm.
Flera scenarier flög förbi mitt huvud.
-Ska vi vända? Frågade Johan igen.
VI hade nu passerat Vby och var ungefär halvvägs hemma.
-Nej... det är försent nu...
-Ja men vi såg ju att cyklisten vände. Han får ju hjälp.
-Ja.. och så kommer det där gänget fram också. Isf skulle vi vänt på en gång. Hade inte cyklisten varit där hade jag sagt åt sig att vända. Eller stanna. Direkt.
Men jag ångrade samtidigt att jag inte bett honom stanna på en gång, trots att cyklisten var där. Man vet ju inte. Han kanske inte hade någon mobil på sig för att ringa larmcentralen-om det nu var nödvändigt. Jag önskar att jag hade stannat för att se vad som hänt, stilla min oro och kanske vara till hjälp. Tänk om han ligger där med skallskador (om hjälmen inte var på när han hamnade på marken) och är oförmögen att tillkalla hjälp. Eller är medvetslös.
Eller så kanske han bara druckigt för mycket och tyckte att marken såg skön ut, lagt ner moppen och somnat på marken...
Man vet ju inte. Jag borde kanske ha stannat...

Äntligen Shopping!

ÄNTLIGEN!!!! Jag har shoppat!
Som jag har längtat efter den här dagen!
Hade äntligen lite pengar att investera (väl valt ord) i lite kläder och sådant som vi behöver!
Jag är så lycklig. Och Johan tyckte om samtilga plagg jag kom hem med. Shoppingturen tog bara 2 timmar med mathandling och inbringade drygt 5000 steg.
Igår gick jag förövrig över 12 000 steg igen, är på rätt väg.

Jag köpte ett stycke linne på KappAhl, en blus i "siden" i svart (som jag vet att Johan älskar och den var på rea) på GinaTricot, en svart baddräkt, en bh, ett par matchande trosor, en matchande korsett och 5 pack strumpor på HM och det där 3 setet har jag spanat in i flera månader men inte haft råd att köpa. Dessutom fick jag 50 kr rabatt för jag hade en kupong. Sedan köpte jag 2 tvättkorgar på Åhlens, varav Johan betalar ena. Jag hade redan en vit sådan och vi tyckte den var väldigt bra så vi köpte en svart och en blå. Den vita ska vi lägga ljus tvätt i, den svarta mörk tvätt och den blå ren tvätt. Bra system va? Sedan köpte jag också 2 stora badlakan på Hemtex där det var 50% på allt. En svart som Johan betalar och en mörkblå till mig.
Därefter gick jag för att handla mat. Hade även där en kupong på en vara som jag då fick gratis så jag har haft flyt idag.
Härligt, härligt!

Nu över till mor och far på middag!

Fredagen

Igår var det en händelserik dag på jobbet. Kommer inte få ner allt här...
-Datumstämpeln vi använder var inställd på 2008-06-35
-På min kollegas stol hade någon lagt rostrött pulver typ, som fläckade ner hans ljusa byxor rätt rejält.
Är vi utsatta för sabotage?
-Lunchade med moster istället för Lisa ställde in, och vi satt uppe på taket och åt mat och sedan tog vi en promenad på 15-20 minuter. Det var väldigt härligt!
-En kollega på eftermiddagsjobbet fyller 60 den 3e, men har då semester så vi blev kallede till ett extra möte på eftermiddagen och blev bjudna på två tårtor. Och det var levande ljus, serpentiner och grejer.
Sedan sjöng vi Ja må du leva. Eftersom det är en utlandsavdelning följde Happy Birthday, grekiska födelsedagssången, finska födelsedagssången, danska sången och kanske någon mer. Dock inte polska. Vår käre polack hade semester.
-Jobbade över 45 minuter. Är väldigt mycket nu: månadsskifte, kvartalsskifte, halvårsskifte och inför semester. Alla passar på då. Mycket jobb för oss.
-Kom hem och blev strax bjudna på middag hos Granbergs. Förrätt, huvudrätt (fårstek typ) och efterrätt som jag bangade på då jag redan ätit 3(!) små tårtbitar. Blev bjuden på vin men tackade nej till hänsyn av kalorierna, haha.
Jag klagade ju på midsommar att de alltid erbjuder Micke vin men inte mig trots att vi är lika gamla. De kontrade med att jag inte brukar vilja ha. Inte öl ja, svarade jag, men vitt vin tycker jag om. Så på midsommar fick jag vin :-)
-Efter middagen satte jag mig här en stund och slöade men kände att nu går jag och lägger mig. Vad kan klockan ha varit.. 22 max.
-Gick upp och lade mig för att läsa, orkade faktiskt läsa ett helt kapitel innan jag helt slut la ifårn mig boken och somnade.


Torsdag

På torsdagen körde jag 33 st och hade 3 (egentligen 2) fel, varav en var en sak jag aldrig fått veta så egentligen bara en miss... Men det hjälpte inte.

Nej, gårdagen var inte min dag på jobbet. Det var det inte, själva jobbandet gick bra men allt annat kändes fel. Hade faktiskt ingen lust att vara kvar, ville bara hem. Kände mig lurad på en sak.

En rolig sak hände: nästan 13 miljoner USdollar. Det är typ rekord. Det ni.

From måndag är det förmiddagsjobbet hela dagarna i 4 veckor. Sedan som nu en vecka och sedan slut.

Efte jobbet åkte jag direkt till Vby och mötte Sandra, Magda och Susanna. De kände typ inte igen mig när jag kom med glasögon på... Jag såg iaf smart ut. Så är det alltid, varför ser glasögonprydda människor smartare ut än de gör utan glasögon?

Vi fikade ett bra tag, fick tom gratis påtår på kaffet. De som drack kaffe vill säga, inte jag.
Jag och Susanna gick från Vby till Råcksta och jag missade tåget.
Men det gick bra ändå, jag hann till andra semifinalen. Men Johan somnade som vanligt i soffan och jag gick och la mig vid halvtid.
Igår gick jag för första gången sedan jag började jobba över 12000 steg. Hurra!Kyckling. Och varför just idag?

Gissa vad? Jag vaknade kl 3 inatt igen.
Och Johan slocknade under Morden i Midsomer igår i mitt knä, så han vaknade faktiskt före mig i morse och väckte mig fem minuter innan klockan min skulle ringa, så att jag fick vakna av lite mys istället för en skränig låt (har ju Bandit som radiostation-usch!).

Var i tid iväg men missade tvärbanan precis, såg den åka iväg, så missade bussen och kom fram några minuter efter halv igen...
Dagen har gått bra. På förmiddagsfikat gick jag faktiskt själv, det var skönt för jag gillar att vara för mig själv ibland. Så jag gick ut på parkeringen nedanför och satte mig i solen och försökte mig på korsordet och sudoku. Korsorden går inget bra längre, ett par veckor klarade jag ju nästan varje dag... Nu har jag inte klarat de senaste 5 gångerna jag försökt...
Åt en halv banan också, men den var inget god så kastade den.

På lunchen gick jag ut med Lisa och Ann till Greken. Jag åt kycklingspett, ris och tsatsiki. Men jag är inte jätteförtjust i grekiskt, inte tsatsiki. Men spetten var helt okej, men inte mer än så.
Åt kycklingsallad till lunch i måndags och tisdags, kycklingspett idag. På fredag har jag och Lisa bestämt att vi ska luncha på en Sushirestaurant i närheten, jag gillar ju inte sushi men de har goda kycklingspett där...
Jag måste äta något annat än kyckling till lunch imorgon!

Jag råkade höra min chef och min handledare snacka om mig och frågade vad de snackade om. Chefen ville att min handledare idag och imorgon (på eftermiddagsjobbet) ska föra statistik över hur mycket jag gör och vilka fel jag gör.
Hade redan gjort typ 20 stycken då, så blev ju lite nervös. Tog det lugnt men man blir ju lite påverkad av det.
Så i slutet hade jag gjort 39 stycken på bara några timmar, det är rätt bra tror jag. Och 7 fel. Och 3 av dem har jag ALDRIG, inte ens första dagen, gjort. Och så gör jag dem idag, just nu. Så dumt! Jag vet ju att man _inte_ ska göra så!
Attans också. 4 fel hade sett bättre ut.... Då hade jag haft 10% fel, istället för 18%... 18%! Det är ju nästan en av fem stycken.
Men en dag imorgon också, ingen press...!

Mor och far är hos morfar nu och ska ta hem mormors säng. Jag tänkte åka dit efter jobbet men i förmiddags kände jag att jag inte orkade. Sedan undrade Sandra om vi skulle ta fikat ikväll, men jag orkade inte.
Vi bestämde iaf imorgon efter jobbet. Så då ska vi fika. :-)

Nu ska jag göra middag, sedan ska jag nog läsa lite för har inte orkat läsa något de senaste dagarna, och sedan är det matchen Turkiet-Tyskland. Heja Tyskland!

Åker ofta tunnelbana...

Jobbet har gått bra, men jag blev lite sen imorse. Bara några minuter men jag fick stressa...
Efter jobbet, gick tidigare, åkte jag till tcentralen för att möta mor. Vi åkte till St Göran där farmor ligger. Pappa var redan där och min farbror och hans fru vardär också men gick typ när vi kom.
Efter en liten stund kom Johan också. Tror farmor uppskattade att vi kom.
Hon verkade rätt bra. Mådde illa och äter/dricker inte så mycket men likadan i huvudet som vanligt. Hon undrade om jag var närsynt eller översynt och hur jag märkte att jag behövde glasögon. Hon har ju inte sett mig i dem tidigare.
VI var inte där länge alls, jättekort besök. Men farmor mådde illa och var trött så fick bli så. Bra att visa sig där iaf, gör henne nog glad.

Sedan åkte Johan moppen tillbaka, han har ju inget busskort. Jag, mamma och pappa åkte tunnelbana hem. Jag önskade att jag hade haft kameran med mig, pappa på en tunnelbana- det är inte en vanlig syn!
När jag sa det, att jag önskade att jag hade kameran med, svarade han:
"Ja, det är inte ofta jag åker tunnelbana. Var väl 20 år sen sist, eller nä, så länge sen var det nog inte... Men pendeltåg åker jag oftare! Tror jag åkte 2 gånger förra året."

Johan var på körlektion idag och det hade gått bra. Nästa lektion är imorgon förmiddag. Och han har bokat teoriprov också, spännande! Jag anar ljus i tunneln, men jag väntar nog lite innan jag ställer mig mitt på spåret. Tänk om det vore ett tåg...

Middag blir något med ägg.
20 är det Allsång på Skansen.
21 är det Morden i Midsomer.
När ska jag hinna läsa min bok? Igår släckte jag bara lampan och somnade direkt, orkade inte läsa. Vaknade vid 3 inatt igen, vet inte varför jag gör det? Därför var jag jättetrött imorse, och är trött nu också.

Sandra ringde idag, det tyckte jag var roligt! Jag är på en fika, helt klart!


Glädje!

Jag blev så glad för ett telefonsamtal jag fick på jobbet idag.
Det var Johan som ringde och han hade varit på bilskolan och bokat körlektion till imorgon bitti. Äntligen!
Jag blev som berusad, jätteglad!
Imorgon skulle han boka fler lektioner.
Äntligen något roligt i livet, för just nu går det mesta emot mig...

Nytt om farmor!

Sjukhuset ringde nyss. Farmor är opererad. Hon är klar och det har gått bra!
Skönt!! Kan ju inte vara kul att ligga med brutet ben hur länge som helst.
Så blir nog imorgon som jag, mamma och kanske Johan ska besöka henne på sjukhuset.
SÅ får vi hoppas på god läkeprocess och snabbt tillpiggnande och att farmor blir sig själv igen.

Goda gärningar till sämre lottande

Efter jobbet träffade jag mamma. Hon har haft så himla mycket att göra den senaste tiden att vi inte kunnat prata. Jag känner mig lite bortglömd. Så vi bestämde att ta en fika efter jobbet. Träffades i Alvik men åkte till vby och åt en räkmacka och en dammsugare och snackade ett par timmar. Så kom Martin och Anna förbi, de handlade till middagen (hemgjord kebab). Det var trevligt.

På vägen hem i tbanan såg jag reklam för Stockholms katthem som som vanligt berättade en katts livshistoria.
Jag är en riktig kattmänniska och jag vill inte att katter ska ha det dåligt och de som hjälper dem borde få lite stöd i form av pengar. Så jag tog upp min comviqmobil och kollade hur mycket saldo jag hade och när Kompis går ut. Sedan bestämde jag mig för att donera 25 kronor. Så jag är 25 kronor fattigare, men jag har hjälpt några katter. Så det fick det vara värt.
Är generös idag.

Men jag är trött. Somnade sent, vaknade av att regn slog emot rutan med full kraft, aldrig hört det förut. Vaknade flera gånger av det. Blev orolig att jag snart skulle behöva gå till jobbet. Bestämmer mig för att ställa fram klockan en kvart, jag hinner nog ändå. Kollar klockan nästa gång jag vaknar- 3.33. SOMNA OM!
Så har varit trött och seg idag. *gäsp*

Ska se dokumentär på 4an kl 21, sedan ska jag ta min bok och gå till sängs. Härligt.

Ont i benet och farmors operation är uppskjuten

Så har arbetsveckan påbörjats.
Har ont i ett smalben, bättre nu än igår men jag fattar inte vad det är! På främre sidan av skelettet i underbenet, ungefär i mitten känns det svagare ibland. Ibland när jag går så böjer sig benet (känns det som) och jag skriker ofta till. Samma känsla inträffar när jag slänger upp den onda benet på det andra för att sitta med benen i kors, eller när jag ska ta stöd mot tex en tunnelbanesits när tåget stannar och jag står med benen lutade emot sitsen för att hålla balansen. Ont gör det. Men jag kan inte fatta varför. Sedan går det över efter ett par dagar och det känns inget på veckor och plötsligt är det där igen, helt utan förvarning... Men igår skrev jag upp allt möjligt om mig själv som hänt under helgen för att söka efter samband under de kommande gångerna. Tex badade jag ju och blev kall, spelade fotboll och fick träningsvärk osv... Allt som skulle kunna påverka minsta lilla står i kalendern.

Farmor blir inte opererad idag, för många akutfall har kommit in, men imorgon ska det bli av. Hon kommer bli liggande hela sommaren där, 6-8 veckor är läketiden på. Hon har ingen telefon än. Jag funderar på att åka och hälsa på på onsdag efter jobbet. Stackarn, hon har ju fastat sedan igår för att kunna opereras idag och så blir det inte av. Iofs är hon fullproppad med morfin men ändå...

Farmor brutit lårbenet

Farmor har brutit lårbenshalsen, är nu fastande och opereras imorgon.

Otränad

Jag har träningsvärk idag. 40+ minuters fotboll, springa i skogen några minuter och simma lite. Är jag så otränad?!

Vad menar han?

Johan till mig nyss:
- Du skulle bli en jättesöt diktator.


Öhm, tack?

Kortis

Nu har jag klämt i mig en halv bananpizza och ett glas coca cola.
Även påbörjat Flickan som lekte med elden. Även den verkar bra!

Kvar att göra idag är diska från gårdagens middag, orka... Johan ska tvätta, så lite rättvist :-P
Sedan se matchen och äta godis som jag handlade i affären idag. Man ska ju inte handla på tom mage!

Jusste, måste hänga upp min fuktiga bikini så den torkar. Bäst att göra det på en gång medan jag kommer ihåg det.

Så måste jag packa om min ryggsäck inför jobbet imorgon, och duscha...

Att komma på

Inget nytt om farmor...

Har precis varit och handlat. Och nu kl 16 åt jag min frukost, illa illa.
Johan envisades med pizza till middag och eftersom han heller inte ätit något idag så är han och köper det nu. Så snart är det dags för pizza...

Måste få lite idéer på maträtter!
Ingen fisk bara. Och sen är det lite till jag inte gillar. Ge gärna förslag på era favoriter!
Jag är verkligen i desperat behov av nya uppslag...

Ser fram emot nästa helg!
Får ju både studiebidrag och lön denna månad, så blir väl den rikaste månaden någonsin (så bra ekonomi har jag). Sommarreorna har börjat under veckan och plånboken har lite marginal över för att köpa det där jag lovat mig själv inför sommaren. Härligt! Ska försöka komma ut under helgen och shoppa lite. Eller så räcker det med tanken på att jag faktiskt har råd att unna mig lite shopping som räcker. Underbart!

Personlighet

Ett test jag blev tipsad av från Jaynes blogg. Sidan heter: 41q.

Saras personlighetstyp:
Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.

Kärriärer som skulle kunna passa Sara:
Inredningsdesigners, designers, sjuksköterskor, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistenter, präster, kontorsansvariga, affärsinnehavare, ekonomibiträden, hemmafruar/hemmamän, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotekarier, medicintekniker.Farmor på sjukhus

Farmor min, 91 år, är på sjukhuset. Hon har ramlat hemma och fått ett jack i huvudet och brutit ett ben. Ska nu opereras. Stackars.
Lär återkomma om det...

Statistiken ändras efter 00.00?!

Hmm... La märke till en sak nu. Kollade statistiken på antalet besökare för lördagen. Den var på 21 stycken. Nu gick jag in igen, och det stod på 11 för lördagen?
Läste precis på en annans blogg som jag normaltvis inte läser att denne råkat ut för detsamma. Vad är det som händer?
Vill ju kunna lita på besöksräknaren!

Sverige-Ryssland

Det är något speciellt med EM-matcher.

Jag har inte skrivit något om Sverige-Ryssland matchen. Har inte blivit av bara.
Men usch vilken besvikelse. Ryssland förtjänade ju att vinna, så är det ju. Sverige var inte bra.
Rätt medicin?
Ta bort de spelare som börjar bli/är för gamla. Ni vet vilka ungefär. In med nya, friska stjärnor/hjärnor.
Vi kanske inte skulle kvalificera till VM i höst. Eller så gör vi det men det går dåligt i VM, för att vi itne spelat in oss tillräckligt. Men det är värt att offra ett mästerskap för att skapa ett fungerande, bra lag som håller.
Okej, bortsett från Rysslandsmatchen spelar Sverige rätt bra, men spelarna blir gamla och de håller inte. Är väl bättre att få in nya nu än att köra slut på de gamla totalt och missa en ung generation. En som är 22 år nu hinner ju bli 26 vid nästa EM, måste ge dem en chans också. Kommer de in om 2-4 år är de ju ännu äldre och håller färre mästerskap.
Ju äldre man blir desto större blir skaderisken också...

Skulle bara säga det.
Tjing.

Imse Vimse Spindel

När jag gick på dagis hade jag en finsk fröken, därför lärde jag mig inte bara Imse Vimse Spindel på svenska utan också på finska. Idag kommer jag bara på just motsvarigeten till "Imse vimse spindel" och inget mer. Idag fick jag ett sug efter att ta reda på hur sjutton den gick på finska. Så jag googlar för att se om jag hittar något. Och visst hittar jag. Det var faktiskt roligt! Alla har inte "klättra uppför trå'n", utan det varierar lite vad han klättrar uppför eller befinner sig. Dagens Visa hade alla möjliga versioner, här följer mina favoriter:

Svenska:
Imse vimse spindel klättra' upp för trå'n.
Ner faller regnet spolar spindeln bort.
Upp stiger solen, torkar bort allt regn.
imse vimse spindel klättra' upp igen!

Finska:
Hämä-hämähäkki kiipes langalle.
Tuli sade rankka, hämähäkin vei.
Aurinko armas kuivas satehen.
Hämä-hämähäkki kiipes uudelleen

Tyska:
Die kribbel-krabbel Spinne kriecht in Wasserrohr,
dann kommt der Regen und spült sie wieder vor,
dann kommt die Sonne und trocknet das Wasser ein
und die kribbel-krabbel Spinne kriecht wieder ins Rohr hinein.

Norge:
Lilla Petter Edderkopp, han klatret på min hatt.
Så b'ynte de å regne, och Petter ned han datt.
Så kom sola och skinte på min hatt.
Da blev de liv i Edderkopp, som klatret på min hatt

USA, variant 1:
The itsy bitsy spider went up the water spout,
Down came the rain and washed the spider out.
Out came the sun that dried up all the rain,
And the itsy bitsy spider climbed up the spout again.

Holland:
Hanse-panse-kevertje, Die zat eens op een heg.
Toen kwam de regen, Die spoelde hansje weg.g
Toen kwam de zon, Die maakte Hansje droog.
Hanse-panse-kevertje Die klom weer naar omhoog.

Danmark (10 verser...):
Lille Peter Edderkop er et lykkedyr,
Nu skal vi høre Peters eventyr.
Han kom til verden i en dejlig skov,
lille Peter Edderkop syntes, det var sjov.

I sin moders spindelvæv kravled’ han omkring,
men han bestilte ingen verdens ting.
Så sagde hans moder: “Du skal fange fluer”.
Lille Peter Edderkop tog en gyngetur.

Peter tog en gyngetur i sin tynde snor,
men han bestilte stadig ikke spor.
Pludselig mens han gyngede knækkede hans snor,
så blev Peter Edderkop borte fra sin mor.

Peter han kravlede rundt på må og få,
op i en hat, han pludselig lige så.
Hatten kom på hovedet, Peter sad i ly,
så kom Peter Edderkop til den store by.

Peter laved’ spindelvæv, de blev fejet ned,
men nu var han flittig, han blev bare ved.
For i en kuffert også spindes kan,
Lille Peter Edderkop kom til fremmed land.

Han kom til Amerika, der blev Peter paf,
skyskraberhuset, højt som en giraf.
Oppe på taget kravled’ han og spandt,
så blev Peter Edderkop svimmel og forsvandt.

Lige ned i skægget hos sin gamle ven,
men han krøb selv i kufferten igen.
En indianer lukkede låget op:
“Ugh, ugh, ugh, der sidder jo Peter Edderkop.

Mellem indianere tumled’ han sig glad,
her var der sjov og her var også mad.
Manden han længtes alligevel hjem,
Han tog Peter Edderkop med hjem til sig selv.

Med- og modgang Peter tog, ligefra han faldt,
gør du det samme, så kan du klare alt.
Det er hvad du vil erfare gang på gang,
bare kravle op igen som i Peters sang.

Lille Peter Edderkop kravled’ langsomt op,
regnen den kom og skylled’ Peter væk.
Så kom solen og tørred’ Peters krop,
Lille Peter Edderkop kravled’ atter op.

Icke att förglömma!

Med mig hade jag faktiskt den resetandborste, lilla tandkräm och lilla kroppsslotion som jag bl.a. fick i födelsedagspresent av några tsp-kamrater. Var väldigt lätt, praktiskt. Tack för en användbar present :-)


Midsommar på Harö, del 3

Efter dansen gick vi hem och förberedde middagen. Lena, änkan till Johans morfar, hade gjort stommen till tårtan och kvar var att bre på grädde och sätta på jordgubbar. Den uppgiften tog jag och Anna till oss. Så blev den ju väldigt fin (och god) också. Anna slickade rent sina fingrar efter fullbordat jobb, hon bredde självklart inte med fingrarna men lite grädde fick hon på sig.


Men innan vi fick smaka måste vi ju äta mat. Lax, till de andra, och korv till mig. TiIl det var det potatissallad och en sallad med vattenmelon, lime, rödlök och fetaost. Det var gott.

Efter att ha ätit upp tårtan gick vi upp för att göra lite olika saker. Jag läste i boken, Anna spelade patiens och i princip alla andra låg på soffor (finns tre soffor i vardagsrummet) eller golvet och halvsov. Alla var jättetrötta. Sedan sattes tvn på och matchen mellan Kroatien-Turkiet. Jag höll mig till boken men kollade upp ibland. När matchen närmade sig slutet satte jag mig för att kolla. Sådant händer bara inte! 0-0 leder till förlängning. När det var 3 minuter kvar av förlängningen gjorde Kroatien mål. Domaren dömer en minuts övertid och precis när klockan slår om till andra övertidsminuten och Turkiet slår bollen i mål. 1-1 leder till straffar, som Turkiet vann med 1-3. Turkiet vidare till semifinal.

Vi gick till sängs efter matchens slut. Då det var kvavt i rummet öppnade vi två fönster för korsdrag, detta vaknade jag av under natten då det blev jättekalla vindar, jag hade bara ett lakan som täcke. Jag la mitt lakan på Johan och kröp under hans och kramade honom. Skönt. Vi sov i evigheter tyckte vi. Men när Johan bestämt sig för att gå upp, i tron att klockan närmade sig 12-tiden, och kolalde på klockan visade den bara på 08.20. Jag bestämde mig för att ligga kvar, Johan gick upp. Efter en stund plockade jag fram boken och läste den innan magen ville ha frukost och jag fick gå upp.

Efter frukost läste jag vidare i boken. Sedan var det lunch, korv, stekt potatis, sallad. Svärföräldrarna undrade efteråt om jag ville med på promenad, men jag ville läsa vidare så det fick vara. Jag avslutade Män som hatar kvinnor och frågade Anna om hon ville spela Uno. Hon ville. VI fick med Micke och Johan också. Men de ville bara ha de vanliga reglerna så blev ingen action alls... Lite tråkigt. MIcke ville inte vara med efter 2 omgångar, efter tredje ville inte Johan heller. Var bara att lägga Uno på hyllan. Måste ta med Johan till en Unokväll (vi måste ju ha fler!) och visa hur kul det faktiskt kan vara med rätt regler!

Sedan var det dags för traditionell fotboll på "ängen". Ingela lyckades övertala Anna att vara med. Erik, svärfar, skulle också vara med. Och Ingela lyckades övertala mig och Johan att följa med och heja iaf.
Väl där så hoppade jag och Johan in också. 15 personer blev vi som spelade och ungefär lika många satt på ett berg och hejade på. Tydligen rekord. Vi bestämde att det skulle vara 30+ mot de yngre. Jag hade dock svårt att avgöra vila killar som tillhörde oss och dem när de låg på gränsen.. Det var bara jag och Anna som var tjejer, resten killar/män.
Jag antog den roll jag är van vid, back. Målen bestod av uppochnervända målarburkar och för att bli mål måste bollen nudda burken. Det fanns även målområde så att man inte kunde täcka över hela burken.
De äldre vann.. Men 4 eller 5 mål mot 2. Båda våra mål blev gjorda av den yngsta spelaren, typ 8 år.

En ung kille sköt sönder en ruta, Johan råkade skjuta en rejält hård boll i huvudet på en motståndare, men annars var det ganska lugnt. Planen var inte direkt jämn så var klurigt att springa och bollen hamnade inte alltid där man planerade men.. Jag fick faktiskt en del hejarop från åskådarna, "BRA SARA!", och mina medspelare sa uppmuntrade kommentarer. Tror jag var bättre än de trodde från början. Jag stoppade flera anfall och nickade många bollar som var skjutna från andra sidan planen. Är överlag nöjd med insatsen även om det blev en del bakåtmål. Turmål!
Vi spelade 2x20 minuter. Det var sol hela matchen och man blev anfådd, svettig och lite röd av både ansträngning och sol. Efteråt var det lagfoton med alla 15, dvs båda lagen. Ingela skulle ta kort med min kamera men misslyckades med det så har tyvärr ingen sådan bild. Men hon tog under matchen iaf.


När matchen var klar var det en timme till färjan skulle anlända. Vi rusade iväg till sjön för att ta oss ett dopp nu när vi var svettiga. Jag, Johan, Anna, Erik och Ingela gick dit. Men bara jag, Erik och Anna badade. Solen gick in i ett gigantiskt moln precis när vi kom fram till vattnet. Men trots bristen på strålande sol så var det enklare att gå i idag än igår, då jag redan hade badat i år. Tycker att första doppet på året är svårast. Nu är det nog inga problem.
Sedan springa tillbaka till huset och packa det sista för att sedan gå och vänta in färjan.


Sedan kom färjan och vi åkte hem. Även denna gång bara en timme och en kvarts resa. Och sedan en biltur på en timme till såklart. Hemma!


Så var en fin Midsommarhelg förbi. Det var trevligt och jag åker gärna dit ut under sommaren igen, bara solen skiner :-)

Midsommar på Harö, del 2

På ängen samlades folk från ön, både gamla och unga. Midsommarstången stod på plats, i det hål där den alltid står på Midsommar. Efter en stund kom en orkester spelandes mot ängen och placerade sig där orkensten alltid brukar stå. Och det bildades ringar runt stången och "alla", förutom i vår familj, började dansa, precis som det alltid brukar gå till.


Som ni kan se så blåste det en hel del. Svenska flaggan vajade så fint till vänster om flaggstången så jag skulle ta några kort på den...


...när vinden plötsligt tar tag i midsommarstången och lyfter upp den ur dess hål och stången faller mot marken. Jag hörde ett högt tjut från mängder av människor och vänder mig åt höger för att se vad som händer. Stången föll åt andra hållet och nästan alla hann undan. Dock inte en kvinna. Hon hade ändå tur, för stången tog på axeln och hon föll till marken. Inga fysiska skador (utom möjligen blåmärke) men hon chockades. Tur att den inte träffade hennes huvud!
I samband med att jag vände mig åt höger för att se vad alla tjöt åt råkade jag trycka av en bild, så man ser faktiskt en lutande midsommarstång, även om det inte är det bästa kort jag tagit...


Vi förstod att vinden måste ha lyft stången eftersom hålet är helt intakt och nedre delen av stången likaså. Hade den bara vält skulle jord ha flyttats undan och stången borde ha märken.

När kvinnan stapplat undan och gått in till en bekant för att lugnas bars stången iväg. Men det bildades ändå 2-3 ringar att dansa runt hålet. Strax kom någon på att hämta ringarna och sätta dem på armarna och agera midsommarstång, så det blev bra ändå.


Efter dansen var det tävlingar. Först var det att springa till ett rep och tillbaka med en potatis på skeden. Den utfördes i flera omgångar, små barn, barn, vuxna män, vuxna kvinnor...


Sedan var det klädstaffet och därefter fick en person ögonbindel och en krocketklubba i handen och snurrades 5 varv och skulle därefter gå 3 steg rakt fram och hade tre försök att träffa en lite plastkruka med klubban. Anna ställde upp i tävlingen. Heja, heja! Dock filmade jag då så finns inga kort med det på.


Sedan upptogs dansen runt Människostången.

Midsommar på Harö, del 1

Hemma!
Jag har iofs varit det i ett par timmar, sedan halv 7.
Fick lite sovmorgon igår, till 8.30. Men så la jag mig senare också... Duschade, rakade benen, åt frukost, packade... Jag kände mig faktiskt inte alls stressad av att ha sparat allt till morgonen. Skönt det.
Sedan for vi med bil till Stavsnäs. De andra ungdomarna halvsov i bilen, bara jag och föräldrarna som var riktigt vakna.
Väl framme i Stavsnäs var det ont om parkering, trots att vi hade varit ute i rätt god tid. Slutade med att svärfar fick parkera i en sluttning, så vi nästan ramlade ut på ena sidan.


Sedan gick vi och köpte glass, jag valde TipTop. Johan valde att inte ta en glass utan en snickers och en cola istället- han var hungrig...
Sedan kom färjan och vi gick på. Dock var en anslutningsbuss försenad så vi fick vänta på den i 30-40 minuter...
Men sedan var det den kortaste turen man kan ta till Harö, bara en timme och en kvart lång.


Sedan kom vi fram. Vi skulle bo hos deras morfars änka, i deras bostad där. Jag firade midsommar där för 3 år sedan och då sov jag och Johan i en båt, nu fick vi sova i vardagsrummet med de andra ungdomarna.
Iaf så fick vi ganska snart lunch, alla möjliga sorters sill var huvudrätten, men jag fick köttbullar. Behöver inte ens säga något, de vet att jag inte gillar fisk...


Det finns mycket röda hus med vita knutar där...
Därefter gick jag, Johan, Jenny, Anna och Micke för att bada i sjön, men Micke bangade (fast det var rätt härligt när man väl kom i) och fick agera fotograf istället.Sedan gick vi hem och tog det lugnt en stund, tex ritade Jenny lite...


...innan vi gick till Midsommarfirandet på "ängen".

Midsommarfirande

Bara så ni vet ska jag alldeles strax ta mig ut för att åka till ytterskärgården, Harö. Kommer vara där i ett dygn så är antagligen hemma till middagstid imorgon. Åker med Johan och hans familj.
Glad Midsommar!

Bilder från den senaste tiden

Efter mormors begravning och fikat:Kusin Malins studentmottagning! 13 juni 2008:


Vädret i Sverige, Stockholm, då Sverige-Spanien spelade match i lördags:


Jag idag, efter en hård arbetsvecka och med glasögon:

Heute

Jag säger bara en sak om detta: 1 miljon amerikanska dollar.
Då var det sagt. Mer får ni inte veta.


Varit en tråkig dag på jobbet, iaf i början. Både Lisa och Annika var sjuka så hade ingen att fika med eller luncha med. Men på lunchen kom en tjej jag utbytt några fraser med tidigare så vi åt ihop ens tund. Sedan läste jag i min bok.
På eftermiddagens fika gick jag och hämtade några, för jag ville inte fika ensam längre.

Nu är det middag hos Granbergs, hemlagad pizza. Tjing!

Strömavbrott

Jag vaknade i natt med ett ryck kl 2.40. Strömmen gick- och det hörde jag. Attans.
Händelseorning:
1. Måste ner och hämta en mobil för att ställa klockan nu när väckarklockan inte fungerar.
2. Måste ta på mig morgonrocken.
3. Kan då när jag ändå är där kolla om gatlyktorna lyser, dvs är det bara huset eller hela området?
4. Micke knackar på dörren när han hör att någon är uppe. Vi pratar en stund i skenet av hans monsterficklampa. Han hade suttit vid datorn, sommarlov har han ju...
5. Dags att lägga sig, upp igen.
6. Kan ju lyssna på radio i mobilen och se om de säger något om omfattningen/felet?
7. Gör det. Inget speciellt. Kommer på att jag borde vänta till 3 nyheterna. Lyssnar på Ekot. 11000 abonnenter i mina områden är drabbade. De felsöker men hittar det inte.
8. Somnar, men sover oroligt.
9. Vaknar av att strömmen kommer tillbaka kl 4.10. "Skönt! Nu blir inte all mat vi handlade igår förstörd!" Peppar, peppar, ta i trä. För när jag tänkt klart tanken efter ca 20 sek försvann strömmen igen! Men!
10. Somnar, men sover oroligt då jag är orolig för maten. Johan däremot sover på som om inget har hänt...
11. Vaknar av mobilen. Väckarklockan är ström igen men blinkar något konstigt siffertal, minns ej vilket. Upp coh dusha och iväg till jobbet... På God Morgon Sverige sa de ingenting om det...

Och jag som ville ha mycket sömn i natt så att jag orkar!
Och detta var andra strömavbrotten på en vecka. Förra tisdagen på jobbet på Söder och nu det här...
Härligt härligt...

Ringer mamma på morgonen på väg till jobbet, hon borde ju vara på väg hon också. Det var hon inte, hon var hemma.
Morfar fick ont i hjärtat i natt (andra gången) pga sorgen och fick åka in på SÖS så mamma och moster var där. Mamma kom hem vid 4 och moster än senare. Båda sjukskrev sig idag.
Åh, denna natt. Denna ljuvliga natt, som vi kallar Bella Notte.... Eller?

Dagens arbete

Igår kom jag äntligen över 10 000 steg igen. Så är godkänd för gårdagen, dock är jag inte nöjd förrän vid 12 000 steg.

Idag har varit en bra, effektiv dag. Gick som vanligt till och från Liljeholmen och jobbet innan och efter.
Jag har jobbat på den avdelningen som hade mycket att göra hela dagen idag. Efter jobbet sa min handledare att jag antagligen gjort flest idag. Så visst är jag snabblärd, effektiv och gör inte mycket fel heller. Hon är rätt stolt över mig.
Igår fick jag förförsta gången på den avdelningen ringa till kontoren ute i landet när jag hade förfrågningar om något. Har inte riktigt känt att jag behärskar det så bra att jag kan möta just telefonin ännu. Men det gick jättebra igår.
Så nästa steg idag var att de även kunde ringa mig. Och inte bara när de ville nå just mig i ett ärende jag höll på med utan med allmänna frågor eller om de inte fick tag på den de sökte kanske de hamnade hos mig. Tyckte det var jobbigt först för när de ringer mig kan det handla om vad som helst, medan om jag ringer vet jag vad jag ska säga, behöver kunna och vilken information jag vill ha tillbaka. Så, även om samtalen gick bra så var jag lite osäker till en början. Men Det tog sig. Och det sa min handledare också, att jag lätt mycket säkrare på eftermiddagen. För på morgonen var jag osäker och på eftermiddagen som om jag brukar svara i telefonen. När man väl fått en ny fråga vet man vad man ska svara andra gången man får den. Så det gick ju bättre även om jag fick massa udda frågor som jag inte alls var beredd på. Haha.


I väntan på tvärbanan gick jag in på konsum och köpte en liten påse chips till Johan och lite godis till mig till matchen.
Så mysigt vi ska ha det!

Lång dag.

Halloj halloj.
Idag har jag jobbat från 8.25-17.30. Vid lucnh bytte jag avdelning och de låg efter, mycket efter.
Jag gick till jobbet från Liljeholmen och tillbaka när jobbet var slut. Hade tur och slapp regnet båda gångerna!
Idag var jag ju även på säkerhetsinformationen, den var lite avskräckande. Bara en massa "gör inte det här för det leder till sparken med omedelbar verkan och du får aldrig komma tillbaka till ****världen igen" eller "de loggar varenda knapptryckning på datorn så tänk på vad du gör" eller "när du är ute på nätet är det (det här företagets namn) som syns ute så tänk på att du är ute i vårt namn, även om du skriver något i ditt eget namn".
osv.

På vägen hem var tvärbanan försenad. När jag väl kom fram till Alvik möttes en perrong full med folk (har det hänt något?) och ett Hby Strand-tåg kom inrullande och var fullproppad med folk i. 15-20 pers stod utanför varje dörr i försök att komma in, en del lyckades. Jag försökte inte ens.
Sedan följde två tåg med slutstation Alvik, som fyllde på med ännu mer folk på perrongen. Hurra.
Sedan kom ett Åkeshovståg. Det lyckades jag ta mig på. Mötte Johan i Brommaplan och vi handlade en hel del. Dyrt blev det. Men nödvändigt.
Så åkte vi moppe hem (skönt, slapp man trängseln). Hem och laga mat och har nu snackat en hel del på msn med en blivande svägerska åt andra hållet, Jannice- brorsans färstmö och Lovis moder. Och så ser jag matchen med ett öga också. Mellan Frankrike-Italien, ojojoj!
Och innan dess såg jag ett program med en kille som startat en gosskör i en skola i England som har inriktning idrott. Sista avsnittet och de uppträdde på Albert Hall, och de var faktiskt vackert, duktiga gossar!

Nu ska jag göra en matlåda och lägga mig för att läsa. Igår var jag i säng kl 21.28. Det var länge sedan sist!
Missar ju tyvärr 1½match varje kväll nu, men jag orkar inte annars... Men imorgon ska jag iaf se första matchen (Sveriges)!
Tjao!

ps. Igår blev det straxt över 8000 steg. Idag går det lite bättre, men fortfarande inte godkänd än!

Dagens arbete

Trött, huvudvärk, ont i halsen har jag och öronont som kommer och går. Men vad ska man göra?
Jag gick till Brommaplan men gick ovanligt långsamt (kanske för att jag mådde dåligt..?) och kom därför fram till Liljeholmen 5 i halv 9 (börjar halv) och därför fick det bli bussen till jobbet. Den kom 08.32 så jag kom fram ungefär 35. Men min handledare var inte där. Tog fram posten och sorterade ungefär så som jag trodde man skulle göra. Och jag hade rätt visade det sig när han kom.
Jobbade på. Blev lunch. Han gick 20 minuter innan jag planerat att göra det, men han hade ingen uppgift åt mig. Så var bara att tare lugnt. Åt lunch självoch när jag kom tillbaka hade vi lite att göra. Vid 14.30 var det helt tomt. Jag kunde inte göra mer där. Så då föreslog de att jag skulle höra med den andra avdelningen om de behövde mig så kunde jag jobba där lite.
De behövde mig: en sjuk, en semester, en ledig, flera sommarjobbare, en massa att göra innan det var dags att gå hem.
Jag gick på fika sen kom jag med nya, friska(eller inte) tag. Det gick bra det med. Några småmissar men inget allvarligt och ändå var det några veckor sedan jag jobbade där, nästan en månad faktiskt.
När det var dags att gå hem straxt före 17 hade allt dagens arbete blivit gjort och de tackade mig för hjälpen. Själv var jag bara tacksam att jag fick jobba, göra något, och inte bara sitta på arslet och få betalt- inte min grej.
Fick mail av den chef jag jobbat för nu att de har ont om uppgifter till mig på eftermiddagarna (nähä?) och att min andra chef frågat om hon inte fick låna mig under hela onsdagen denna vecka. Det var okej både för min nuvarande chef och för mig. När jag bekräftat att det var okej fick jag mail av min chef som löd "TACK".

Imorgon ska jag på säkerhetsinformation för nyanställda. Det börjar kl 10 tror jag. Vet inte hur länge det håller på...
Och så ska det bli spännande att se vad jag gör imorgon eftermiddag :-P


Stegen kanske ni undrar hur det gått med?
2 dagar har jag räknat bort då jag burit klänning och inte kunnat ha den på mig, en dag var jag så dålig att jag bara låg och sket i att ha den på mig. I helgen har jag haft den på mig men inte alls nått upp i några imponerande summor, faktiskt väldigt dåliga. Men jag är väl skyldig att redovisa dem också antar jag eftersom jag kan skriva ner dem bra så får jag väl visa båda sidorna av mynten. Kan ju säga att jag sett mycket på serier och läst en bra bok, Män som hatar kvinnor, så har varit mycket stillastående+ inte mått helt okej. Ja nu kommer det, både lördag och söndag kom på drygt 5000 steg vardera. Ändå har jag gått till och från tbanan flera gånger under lördagen och till Islandstorget och tillbaka på söndagen.
Så är det iaf.
Idag går det bättre. Får redovisa det imorgon.

Glömde skriva...

Jusste kom på något fint. På begravningen kom moster Anita och hennes man Micke och deras äldsta dotter Linda. De andra tre barnen ansågs för små att följa med. Men de hade ritat teckningar och skrivit saker som "saknar dig mormor" på dem och gjort pärlplattor, bl.a. ett rött hjärta. Dessa teckningar och dylikt lämnade Anita på kistan från dem till mormor. Det tyckte jag var fint gjort.

Min äldsta bror kunde ju tyvärr inte komma pga sjukdom, men mamma lämnade en ros från honom på kistan.
Det blev nog mormor glad för om hon på något sätt kan veta det.

Vår älskade lilla mormor...

Update

Okej, ledsen får dålig uppdatering!
Har hänt en del.

Igår var det dåligt väder. Mulet, regnigt och trist. Inför matchen gick jag och Johan ner till Mr Wok vid tbanan, 200-300 meter.
Då duggade det lite grann bara. Vi hade jeans och tjocktröja och gympaskor. Medan vi väntade på maten tilltog regnet. När vi skulle hem var det som om vi stod i ett vattenfall. Utan överdrifter. VI sprang hem, men det var bara att byta kläder för jeansen var dygnsura, tröjorna var det lika så och mitt hår hängde i långa blöta stripor. Dessutom hade jag glasögonen (hämtade dem i fredags), så dess glas blev helt "fläckigt" av vattendropparna. Jag var helt osminkad.
När vi kom hem stack svärmor och svärfar ut huvudena genom deras köksfönster och skrattade åt att vi var ute i det vädret. Jag kände mig sååå vacker... Första gången de ser mig i glasögonen var det. Dåligt intryck...
Empan var på repetion som slutade 18, och honv ar den enda som var intresserad av fotbollen så de slutade inte tidigare. Hon kom hemt ill oss när andra halvlek snart skulle starta.
Och vad är det där då? 1-2?! Jag h*tar när de ändrar matchbilden i slutminutrarna. Visst visst, leder man med 1-0kan man göra 2-0, ändrar bara målskillnaden. Men att ändra lika till vinst-förlust eller vinst-förlust till lika och ändra hur många poäng man får osv när det är 1minut kvar, det tycker jag är dåligt. Så får det ju inte gå till! Har hänt många gånger under detta EM ju...


Så går vi vidare.
Min mormors begravning har nu varit. Den var väldigt vacker med fina psalmer, vackra blomkransar, solist och prästens lite personliga tal om mormor som var väldigt träffande. God fika efteråt också.
Jag och Johan hade 3 hela paket näsdukar och nästan en till hel. Nu har vi ett paket kvar. Sorgligt var det. Overkligt.
Efter cermonin fotade jag kistan med blommorna. Kan vara bra att ha och kolla tillbaka på i framtiden.
På fikat visade mor ett program som hon och jag satt i ihop till minne av mormor. Står datum, vilka psalmer som sjöngs, dikten som mamma läste osv. Den  fick alla som ville ta. Rikard och Fredrik sa båda till mig att den var fin, vi satt mitt emot varandra typ. Och till mamma hade folk också visat uppskattning för den, så det var ju kul.
Det här var första gången jag snackade med mina kusiner Rikard och Fredrik på flera år. Vi ses ju aldrig... Men Johan har träffat dem någon gång tidigare, antagligen på mormors 75 årsdag, för nästan 3 år sedan.
På fikat höll även morbror Stefan ett inproviserat tal, det var också fint. Det var direkt från hjärtat, där och då.


Jag hade provet i fredags mellan 9-10, en film bara, känns så onödigt. Det gick rätt bra.


Torsdags mådde jag piss, så var hemma från jobbet. Inte mycket gjort denna vecka... :-(
Strömavbrott tisdag- ledig halva dagen, ledig onsdag, sjuk torsdag, ledig fredag. Usch, ser inte bra ut!
Får ge järnet dessa 4 dagar...


Och så har vi uppvaktat kusin Malin på hennes student. Söt klänning hade hon, jättegod mat (inte förvånad), trevligt sällskap och lite dramatik. Så ska det vara. Malin fick, likt sin storasyster, 2 skyltar. De ska ju vara så märkvärdiga i den familjen, haha. Nej de är bara rädda att skylten de skickar efter ska komma försent....
Pratade lite mer med Camillas fästman Markus, som ska ha barn. Hon är i 5e månaden. De vet att det är en pojke och vi hade en delad åsikt om det: killnamn är svårare att komma på än tjejnamn. Killars namn får inte vara mesiga, de får inte heta som alla ens kompisar gör utan tillhöra en gammal generation- dock inte far-/mofars generation.
Eller som Empan berättade om en syskontrio som heter: Janne, Folke och Sixten. Nej, inga namn för mina barn...
Av mig och Johan fick Malin 2 söta ljuslyktor, av min mor och far en skål från BodaNova som hon önskat sig. Sedan hade vi med oss present från moster Anita och en från "Önskar farmor i himlen och farfar". (För mig är det ju mormor och morfar och henne farmor och farfar). Mormor och morfar hade ju planerat hennes student så morfar ville att det skulle stå så på kortet. Malin fick tårar i ögonen, och några rann nog ner för kinderna.
Ja, jag hade tur som tog studenten förra året.
Grattis Malin!
Ja, så kan jag väl skriva ett litet grattis även till min andra kusin som tar studenten.
Grattis Michaela!

Strömavbrott och grejer!

Ja, iväg till jobbet. Gick upp halv 7 och gick hemifrån halv 8. Åkte tbanan för det regnade ju... och sedan tvärbana. Men jag struntade i bussen och gick från Liljeholmen, ca 15 minuter. Ändå var jag där 20 minuter innan jag börjar, 8.10. Suck.. hur ska jag göra för att komma i lagom tid?
Min handledare kom typ kvart i 9 så tog en tidig fikapaus med Lisa däromkring för att slå ihjäl lite tid.
Så satte vi igång sen iaf. Klockan 10 var jag vråålhungrig. Hade beställt mat som kommer till arbetet och de brukar komma vid 11-tiden. Så jag jobbade på med kurrande mage till kl 11. Sen vågade jag inte vänta längre. Lämnade pyttelite arbete att göra när jag köpt maten, för jag skulle inte på lunchrast ännu. Går iväg och väntar vid dörren med ett par andra. Vi står och snackar lite. TJOFF. Strömavbrott: lampor och datorer slocknar. Fläktar stannar. Mikro tystnar och kyl och frys stannar. Hoppsan!
Men jag är mest snabbtänkt av oss.
- HISSEN!
ropar jag och går ut i hallen och visst sitter det en hiss mellan vårt våningsplan och den under. Jag går fram och försöker kika in i rutan. Ser ett huvud.
-Hallå? ropar dem.
-Hallå! ropar jag.
-Är det strömavbrott?
-Ja.
-Okej!

Snart blev fler uppmärksammade på dem. Och som tur är finns mobiler, så någon plockade fram sin för att ringa dit en hissnubbe. Så började vi leta efter numret. Och vet ni? Numret finns inte på utsidan, bara i hissen. Så vi tystade ner alla och ingen fick gå i trapphuset så att man kunde höra. De i hissen fick precis lagom med ljus för att kunna tyda siffrorna och ropa upp dem till oss så att vi kunde ringa.

Min ena chef sa åt oss som skulle köpa mat att gå ner 2 våningar för matkillen stod där med sin vagn. Då stack min andra chef ut huvudet genom dörren på den lägre våningen och frågade om vi också hade strömavbrott. Matkillen berättade att han precis skulle gå in i hissen när elen försvann. Tur att han inte hann! Men han skojade och sa att han har iaf gott om mat så han skulle kunna överlevt länge där inne.

Sedan var det bara till att ta lunch. Tur att det är ljust inne. VI fick veta att hela söder i princip var påverkat. Efter ett tag hade vi ett stort möte med en hög chef. Om strömmen inte var tillbaka klockan 13 skulle vi vidta lite åtgärder.
Det var den inte.
De skickade några till ett kontor som hade ström för att göra det allra viktigaste.
Men fortum trodde att strömmen skulle vara tillbaka vid 16, så alla skulle vara kvar till ordinarie arbetstid. För strömmen kunde ju komma tillbaka klockan 15 likaväl.

Sedan kom min chef fram till mig och sa att jag kunde gå hem med lön för hela dagen. Jag skulle ändå inte kunna göra något. Men hur skulle jag ta mig hem? En del tbanor stod still och tvärbanan var helt still vad jag hört.
Så jag gick till Liljeholmen vid 13.20. Rödljusen var svarta. Systembolaget var stängt, McDonalds var stängt. På hemköp var det mörkt men personalen satt i i dörren och sålde lite småvaror för kontanter. Det är ju nu man ska ha med kameran!
Men sedan kom jag fram till tbanan, och då skulle hela tbanenätet fungera. Ringde moster och berättade detta, och hon sa att hon också var på hemväg. De som bestämt att de skulle gå tidigare fick gå straxt efter mig. Jag åkte till centralen, till åkeshov och sedan till vby där pappa hämtade mig och vi åkte och handlade till lunchen imorgon.

Vid 18.30 kom mor hem och vi gjorde klart programmen till begravningen. De är riktigt fina. Sedan åkte jag hem och på vägen mötte jag Azin från gymnasieklassen och vi snackade lite. Sedan kom jag hem precis när de sjöng Greklands nationalsång. Underbar match :-D
OCh nu ska jag fixa inför imorgon. Klockan ska ställas på mellan 7.00-7.15, så blir lite sovmorgon iaf.
God natt!

Grekland 0-2 Sverige

Fy vad HÄRLIGT!!!!!!!!!
Bra jobbat Sverige!
Ni kan ju, det har ni visat!!
Tack både Zlatan och Hansson för målen!
Och resten av landslaget!
Och sedan hoppas jag att skadan på Chippen inte är så farlig...

Hurra Hurra Hurra!

Morbrors flickväns födelsedagsfest1. Fria tar sig ett dopp i dammen, fast hon inte får...
2. De blivande föräldrarna, min kusin Camilla och hennes fästman Markus. Och till höger min Morfar.
3. Pappa, Jarre och Annika (de två sistnämnda gifta) och så närmast mamma. Mamma hade jättefint hår!
4. Tomten och lite folk. Till höger har vi hunden Norm, som är enorm.
5. Tomten.
6. Pappa, Jarre och Annika.

Nationaldag och grillfest

Tyvärr tog ju batteriet slut så har inte så många bilder från den kvällen. Om du har skicka gärna!1. Jag hade målat naglarna som Sveriges flagga dagen till ära.
2. Vi spelade kubb också. Där har vi motståndarlaget, eller som man också kan kalla dem: förlorarna!
3. VV och Bella.
4. Mikis och Magda.
6. Johan och VV. Bilden var väldigt mörk så skulle se om jag kunde ljusa upp den lite. Så lekta jag runt på inställningar och så blev bilden så här. Tyckte det var snyggt så behöll den så, fast jag har ju orginalet också.

Magdas student!1. Johan på vägen in till stan med mig och Bella.
2. Jag och Johan utanför där Magda ska springa ut.
3. Jag, Johan och Bella. Vi väntar på utspringet...
4. Magda i vimlet när hon precis sprunit ut!
5. Efter att Magda fått kramas med alla, fått gosedjur, visselpipor, blommor att hänga runt halsen. Och alla fått lite alkoholfri champagne fick äntligen jag och Johan chansen att fotas med dagens stjärna.
6. Fredrik blev Bagboy. Alla som skulle med flaket dumpade sina grejer i hans famn. Mysigt.
7. Magda vid sin studentskylt. Magda och lillMagda dvs. Varför har du inte råttsvansar längre? Sött ju!
8. Jag i väntan på att Magdas flak ska åka iväg (har ingen bra bild på flaket så struntar i den detaljen här).
9. Hemma hos Magda på mottagning.
10. Tårtan som det var väldigt mycket choklad i, Yummie!
11. Magda öppnar min och Bellas present, ett vinställ för 8 flaskor. Och Bella i bakgrunden till vänster. Och Magdas dagisfröken till höger, om jag fattade det rätt...

En helt vanlig vardag.

Igår gick jag drygt 10 000 steg.
Idag gick jag upp kl 6.00. Tröttsamt. Gick hemifrån 6.55. Gick till Brommaplan och tog tbanan till Alvik. Byter till Tvärbanan till Liljeholmen. Är framme där 7.45 typ. Jag börjar 8.30. Attans. Går därifrån till jobbet istället för att ta bussen. Framme kl 8.00. Aja, bara att gilla läget. Min nya handledare, är ju på annan avdelning nu, kom typ 8.45. Great. Jag kunde ju ingenting imorse, mindes inget från i vintras då jag jobbade 3 dagar med detta. Så var inte mycket jag kunde göra... Bara vara lite social med de morgonpigga.
Imorgon går jag upp kl 7.30. Inte en minut tidigare.

På lunchen lunchade jag med en Micke på ett Sushiställe en bit ifrån, vi gick dit och tillbaka. Jag åt Yakitori, vilket är kycklingspett. Det var faktiskt gott.
Efter jobbet gick jag till Liljeholmen igen. Så har lyckats motionera bra i vardagen. Men jag var grymt trött på eftermiddagen. Höll på att somna, helt sjukt. Så fort min handledare kollade bort blundade jag till. Så himla trött. Förhoppningsvis en skön nattssömn.

Träffade ju min moster under dagen också. Vi fikade både på för- och eftermiddagen. Hon hade sovit dåligt inatt och till slut gått upp 5 och gått ut med hundarna och varit vaken sedan dess.

Hörde av mamma att bror Roger är väldigt sjuk och därför kan de inte komma ner. Tycker verkligen synd om Roger. Om man måste bli sjuk så är det inte nu man ska bli det. I övermorgon är begravningen, och den kommer de antagligen att missa nu. Tycker verkligen synd om honom. Jag hoppas att han snart piggnar på sig, och att resten av familjen håller sig friska!

Förrsten. Har jag skrivit att Johan ska få en elfte kusin? Hans farbrors fru på Gotland väntar barn för tredje gången. Grattis!

Kl 19 är det födelsedagsmiddag hos "grannen" då Jenny bli 18 år idag (hur kan tiden gå så fort?). Sedan ska jag kolla på fotboll och sedan SOVA. Härligt.

Helgen

Igår var det alltså en stegfrimätardag men jag gick hemifrån till Vby centrum iaf. Så åkte vi till morbror Ingvar och hans flickvän Maria som köpt radhus i Bålsta, för Maria fyllde år. De bodde faktiskt väldigt fint, trodde itne det var så fint innan :-P Positiv överraskning kan man säga.
Vi var kvar väldigt länge, 22-tiden? De bjöd på smörgåstårta, jordgubbstårta och senare på kvällen grillad korv med bröd och/eller potatissallad. Foton kommer sedan hoppas jag.

Sedan hämtade jag upp stegmätaren hos Sandra och for hem, där Johan väntade.

Jag ställde klockan på 8, så att jag skulle vara trött ikväll och slockna tidigt och kunna gå upp klockan 6 imorgon, min första sommarjobbsdag. Men jag somnade efter 1 och sedan blev jag så orolig att jag inte skulle få sova tillräckligt länge att jag paradoxalt nog vaknade flera gånger under natten och var tvungen att stilla min oro att sova för länge. Jag snoozade sedan 2 ggr och gick upp 08.18. Men den värme som varit idag har gjort att jag halvsomnat på soffan två gånger :-P Får se hur det blir ikväll då.
Läste ut nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson. Det var en bra historia och nu ska mor låna den.

Idag har jag gått en liten runda på 40 minuter. Mådde inte helt okej imorse, och sedan på dagen blev det för varmt, men jag gav mig iaf iväg på en runda nu under kvällen.
Hoppas jag kan hålla mig till min promenadplan imorgon.
Jag har nya framtidsplaner. Ska jag satsa på det tro?

Good stuff, Bad stuff

Så nu har jag iaf pratat med Sandra. De hade hittat stegräknaren, så det var ju goda nyheter! Men så var de nu på väg till landet, och räknaren ligger inomhus... Så idag får det bli en stegfriräknar dag.
Så kanske jag kan hämta upp den ikväll eller så, för de är bara på landet över dagen.
Men måste ju gå fast det inte räknas, så en promenad till Vby kanske skulle passa bra, och så hämtar mor och far mig där... Får tänka på det :-)

Det blir även en stegräknar fri dag på onsdag. Då är det begravningen och jag ska ha klänning. Ingen räknare den dagen alltså.
Kanske ska jag passa på och ha klänning idag då när jag ändå inte kan ha stegräknare.. Tål att tänkas på.
Nä nu måste jag göra lite saker. Höres.

Grillpartaj

Nej Nej Nej!
Det som inte fick hända hände!
Jag tappade min stegräknare igår! :´-(
Jag tror och hoppas att den ligger i Sandras trädgård. Jag märkte av det på vägen hem. Jag och Johan gick från henne till Vby och ungefär halvvägs skulle jag kolla vad räknarn stod på och den var borta. :-(
Hoppas, hoppas!
Men jag uppskattar minst 10 000 steg igår, eftersom jag ändå gick den sträckan och att jag vet ungefär vad dens tod på någon timme tidigare. Attans.

Grillfesten blev av igår iaf och det var roligt. Jag, Johan och Susanna kom först och sedan droppade det på. Vi blev 9 personer tror jag. Vi åt och lyssnade på musik och spelade kubb, som mitt lag vann!! Jag var den som fick ner kungen också i slutet.
Fick en flaska mousserande vin av Fredrik när jag fyllde 20 år, det var den som jag drack upp igår. Jacob's Creek, Australiensiskt vin. Det var verkligen gott och lättdrucket, så den rekommenderar jag.
Jag tog lite bilder med kameran men sedan tvärdog mitt batteri, hade ju glömt ladda det efter studenten..
Så har inte jättemycket, men det fanns fler kameror så hoppas att man kan få lite bilder :-)

Ska kolla lite på datorn nu och se hur den ser ut med tanke på virus och så. Så får vi se vad jag behöver göra åt det.
Hungrig är jag också. Men definitivt piggare än igår vid samma tid!

Idag är en trött dag

Jag är jättetrött idag. Alltså verkligen jättetrött. Orkar knappt hålla mig vaken nu liksom. Men tror det är värmen och att det blev så kvavt i sovrummet. Störde sömnen liksom. Och det var anledningen till att jag nu är uppe och knatar, jag kan inte ligga i det rummet längre. Har öppnat sovrumsfönstret på vid gavel. Badrumsfönstret är öppet 24/7 och balkongdörren är öppen nu. Termometern har orkat upp till snart 30 grader trots att den ligger i skugga. Jag sitter i shorts och bikinibh. Skönt och svalt.

Johan kollar på kossan på tre personer som spelar Pong som egentligen är ett 2 mansspel. De spelar på Iphone. Hoppsan där började den ena telefonen att ringa.

Viruset är inte riktigt borta än. Scanningen har hängt sig två gånger halvvägs så om det inte funkar denna gång blir det till att gå in från en annan dator. Men det är en rejäl förbättring mot igår morse. Då det bara popade upp en massa saker hela tiden. Det gör det inte nu. Så jag verkar kunna använda den typ normalt, men jag hoppas viruset försvinner helt under dagen.

Så 6 juni 2008, Sveriges Nationaldag, Svenska flaggans dag.
Hur ska man fira den?
Säger man Grattis eller Hurra, hurra, hurra, hurra eller Ha den äran eller...?

*snurr*
Förresten, 15 050 steg eller något sådant igår. Jag håller takten än så länge.

Kortis

Drygt 15 000 steg igår.
Igår kväll när jag kom hem så hade laptopen fått virus så jag började fixa med det men var alldeles för trött så sket i det coh gick och lade mig. Så har inte velat lägga in några fler bilder eller hålla på så mycket med den idag. Håller på att försöka få bort dem.

Men så gick jag till mina föräldrar i Spånga hemifrån idag igen och har umgåtts lite med dem. Så nu är jag vid deras dator.
Men historien om Magdas student och bilder får vänta.
Det är toppenväder och jag vill ut.

I min kompiskrets funderar vi på grillfest imorgon!
Hope hope.

Natt och student

Den här gången ställde jag klockan på 9 och snoozade två gånger så 9.20 släpade jag mig upp.
Läser en bra bok men igår kväll förklarades det hur en person ahde dött, ajg ville egentligen lägga undan boken och sova men skulle inte kunnat göra det efter det beskedet så jag fortsatte. Snart beskrevs ett annat dödsfall (det är inte direkt en kriminalroman...) och då la jag undan boken. Och började tänka på mormor. Om exakt en vecka är begravningen. Jag lyckades somna vid 2-tiden.

Så ska klä på mig finare kläder, innan dess duscha kanske. Och så sminka mig, måla om naglarna? Smycken ska på.
Ja. Det är faktiskt skönt att det inte är min student. Att den är avklarad. Även om det var väldigt roligt så var det också mycket att göra. Jag hade varit i skolan vid den här tiden och var nu på champagnefrukost hos Eva. Ojoj, vad trött jag hade varit om det vore idag :-P

Och nu kom jag inte på något mer att skriva. Johan ser på My name is Earl.
Jo, jusste. Det blev stegrekord igår: 22 050 steg!


Sveriges Nationaldag närmar sig

Snart är det nationaldagen. Den bör firas! Varför är vi så otroligt dåliga på att fira den?
Jag har iaf tänkt att jag ska måla naglarna i blått och gult, dagen till ära, sjunga nationalsången minst en gång och jag vill göra något!
På Universitetet är det Sverigepub på fredag, kanske det skulle vara något? Någon som äger ett studentleg som vill haka på?

Hur tänkte DU fira Sveriges Nationaldag?

3 Juni 2008

Jag behövde ju stressa imorse men blev bara lite sen till Empan. Vi började gå den långa rundan till Kanaan och runt, ni känner till den nu. Sedan blev vi hungriga så när vi gått till Ängbybadet vände vi och gick till Islandstorget där vi åt varsin sallad på Pizzeria Islandstorget och sedan satt vi kvar där i nästan 2 timmar... Sedan gick vi vidare en runda och hamnade på ängen där vi satt och snackade i 30 minuter och sedan gick vi för att lämna av Empan vid hennes barnvaktsbarns dagis. Och sedan gick jag hem en snabbis och bytte om innan jag var tvungen att springa iväg igen.Skulle möta mor i hötorget och kolla efter glasögon. Fann inga, så vi åkte till Vby. Gick på Specsavers där de har 2 glasögon till priset av en. Hittade en modell som jag tyckte om så vi beställde den i två färger: mörklila och mörkgrön. De är faktiskt väldigt fina :-)
Så de är pröjsade och om ca 10 dagar får jag ett sms och kan hämta dem. Vi har fördelat betalningen, mor, far och jag på ett bra sätt, så det inte känns för mycket i min plånbok ;-)

Sedan köpte jag en fin sak till Magda som tar studenten imorgon! Ska ladda kameran och se till att ha massa i minnet för nu måste jag få fota flickan (var ju omöjligt att göra i helgen).

Sedan tog jag och mor en fika. Jag fikade middag som blev pannkakor och mor en ost- och skinkmacka. Sedan handlade jag på Coop och far hämtade upp mor och jag for hem till mig.

Och du mamma: HNELLA (internskämt)


2 Juni 2008

Så, nu har jag lite tid igen :-)

Igår kom Johan och Micke tillbaka, för fort, från träningen. Det var ingen för de var för få där. Iaf så bestämde de sig för att sparras lite på egen hand, och så frågade de lillasyster Jenny, som fyller 18 om mindre än en vecka, om hon ville vara med. Hon tränar karate och är nära svart bälte så det är inte så orättvist ändå.. Även om killarna självklart höll igen lite.

Men jag ville inte vara med. Ville få ihop lite fler steg och började ta dagens andra promenad. Sedan ringde jag Sandra, som fick ringa upp mig. Vi snackade i 20-30 minuter vilket var stor del av min promenad och stor del av hennes hemresa. Det var trevligt med lite telefonsällskap.

När vi lagt på gick jag till ängen och kollade på de tre syskonen och passade på att fota och filma dem lite. Det slutade med att Jenny började blöda näsblod, men hon börjar blöda lätt så det var inte så farligt. De hade gott om skydd, benskydd, fotskydd, handskar, tandskydd. Och de har egentligen susp också men de hade inte med den igår.1. Syskonskoj. 2. Jenny karatekickar Micke. 3. Använd skydd. 4. Stackars Micke.
5. Guldlock i solen (Johans påhitt). 6. Jenny sitter inte som andra människor... 7. Micke får sig en flygtur. 8. Johan blir kastad.

Efteråt testade jag min chokladfondue med jordgubbar. Det blev jättegott så det ska jag definitivt testa igen. En liter jordgubbar och en del choklad, och vet ni vad? Johan fick inte smaka en endaste bit. Hihi. Nä så elak är jag inte, men det var mitt och Johan ville inte ha. Och det var såå gott :-D Har fått mersmak, vill äta mer!

Otroligt

Bråttom bråttom!
Så går det när man inte vaknar i tid... Hann jag inte med att blogga det jag tänkte innan jag stack men men. Över 15 00 steg igår, och jag trodde det skullebli en dålig dag... och nu ska jag träffa Empan!
Hade en bra kväll igår iaf.


Och jag fattar itne att jag sov..
vaknade kl 8.40 typ. Skönt tänkte jag kan jag slappa lite. Kollar, och Johan han sover. Jag lägger mig på andra sidan och tänker. Kollar efter ca 15-20 minuter på klockan: 9.45. En timme! Vänder mig om, Johan är borta. HUr sjutton kunde jag somna? känns verkligen som att jag var vaken...
Men nu paff!

jajamensan!

Johan och Micke har åkt iväg på träning och innan det tillagade Johan stekta ägg till oss. Blir lite snabb och tidig "middag" men alltid något :-)

Hoppsan, Johan glömde tydligen stänga dörren där nere efter sig för nu åkte den igen med en smäll. Tur att man inte har småbarn eller djur som kan klämmas när sådant händer...

Johan och Micke ville till ÖB i Vby idag. Så jag gick dit och ringde när jag hade ca 20 minuter kvar så att de skulle komma dit med tunnelbanan typ samtidigt. Jag gick en omväg. När jag kom fram ringde jag. Då hade de precis gått på tåget här i Ängby... Så gick dem till mötes och sedan tillbaka. Jag inhandlade schampoo och balsam, för 15 kr styck och 2 st 100gr 70% chokladkakor fån märket Baron(?!) för 5 kr st.  Sedan ville pojkarna in på Lidl men dit fick de gå själva, för jag ville till Vbys torg och kolla om de har Jordgubbar. Det hade dem. Både belgiska för 25 kr litern och svenska för 35 kr litern. Vad tror ni jag valde?
Belgiska är ju billigare, och jag har ju inte råd att slösa. Svenska brukar man säga är godare, och ur miljösynpunkt är svenska bättre för de belgiska har antagligen flygits hit. Kan ju tillägga att de såg lika fina ut ungefär.
Det blev svenska. 2 positiva argument mot 1.

Så fast det är måndag är det fest som gäller ikväll. Eller fest och fest men mys iaf. Se på tv kl 20 och då tänkte jag ha plockat fram choklad fondue som jag fick av Sandra, Susanna och Markus i födelsedagspresent. Nu ska den testas, har nämligen gått och väntat på att det ska börja säljas jordgubbar och suget ska infinna sig så att det kan bli det första jag testar. Mmm... jag längtar. Så förutom det värmeljus som ska smälta chokladen tänkte jag även tända lite fler och sprida ut. Jag är på mysstämnings humör. Hoppas inte Johan har något emot det när han kommer hem ^^.

Jag har nästan kommit upp i mitt minimum mål på stegräknaren, nästan 10 000. Men funderar på att ta en promenad till så att den kommer upp i 12 000 vilket är mitt "nöjd"mål. Orkar inte vandra hur länge som helst men en lite tur kan ju räcka, ett par km bara.

Jag försöker planera hur jag ska lägga upp promenaderna när jag börjar jobba om en vecka. Vill ju egentligen gå typ 30 min på morgonen och sedan 30 min efter jobbet eller så, men jag undrar om jag orkar gå upp en halvtimme tidigare för det... och jag orkar nog inte gå i en timme efter jobbet... Men jag ska fundera på det. Finns ju 45 minuters lunchraster också...

Nagellacket började försvinna så tog bort det idag. Igår plockade jag hem några nagellack som jag haft på mitt flickrum. Så idag målade jag om dem (jag älskar helt plötsligt lite färg på fingrarna) i en rosa färg. Jag kan ju fota och visa, hihi. Jag tycker det är härligt iaf.
Sommar och sol, jag njuter!

God morgon, God middag och God kväll.

"Men hon bor i Farsta och jag bor i Hässelby gård, jag skulle vilja åka dit men jag har inte råd för kortet kostar 500 spänn så jag träffar aldrig henne igen..."

Ja, tänk om kortet bara kostade 500 kronor. Det blir dyrt det här har jag kommit på. Nu är jag 20 år och vuxen, inget mer reducerat pris i SL-trafiken inte, om jag inte börjar studera igen.
Så från 14, lördag, eller 16, måndag, juni måste jag ha ett 30-dagarskort: 690 kronor.
När det sedan går ut har jag två jobbveckor kvar: 690 kronor till. Om jag nu inte vet att jag ska vara borta de kommande två veckorna efter jobbet, för då tjänar jag nog på att köpa två 7-dagars kort istället.... De kostar 260 kronor.

Och så samma sak för Johan då. Great.

Orkar inte hämta lappen jag skrivit upp antalet steg på men det blev drygt 10  000 iaf. Gick från Vby och hem till mor och far och såg matchen. Sedan gick jag från dem till uppepå backen på Vinstavägen där jag blev uppplockad av Johan.
Men det var mysigt att träffa far och mor igen! Var ju några dagar sedan. På vägen hem till dem från Vby ringde jag far och undrade om han ville möta mig och ta lite sällskap, det ville han. Så vi möttes upp :-)

Idag är det fint och varmt, men lite monligt och därför lite svalare, eller mindre påträngande värme kanske passar bättre.

Har inte alls rört mig mycket idag. Vi har fönstret i badrummet öppet 24/7 och inatt blev det nå konstigt vinddrag så dörren mellan badrummet/sovrummet började röra sig och den knarrade jättehögt. Så till slut vid 7-tiden typ gick jag dit och såg till att dörren inte kunde röra sig. Skööönt, somnade om. Sedan gick tydligen Johan upp efter någon timme, och gick självklart in i badrummet och fixade inte dörren efter sig. KnArRrR. Suck. TIll slut stod jag inte ut. Var väldigt trött men klockan var 10 och jag vill inte sova bort hela dagen. Men någon skönhetssömn var det ju inte tal om...

Men en promis måste jag ju ta. Idag..händer det något speciellt då? Nej? Hepp.
Och inget mail från Mats... om provet då.

På återläsande!

En annan plan av lördag

God morgon gott folk!
Det blev ju inte riktigt som jag planerat igår kväll, men det blev bättre så det gör inget.
Jag mötte Sandra och Susanna i Vby då de skulle handla godis ochs edan tog vi bussen hem. Båda har gjort manikyr och hade så fina naglar så jag gnällde lite och berättade att jag ville måla naglarna men att när jag kollat vad jag hade för nagellack hemma visade det sig att jag hade bara genomskinligt och blåglittrigt. Inte så roligt. Så jag fick låna av Sandra! Härligt med färg alltså! Mörkrosa kan man nog beskriva färgen som.

Sedan kom även Sebbe till Sandra. Vi satt ute i hammock och solstolar och myste. Var ju varmt ganska länge.
Sedan kom Koski också, han bor ju på samma gata så var inte så långt.
Och efter ett tag kom Magda och Rasmus.
Vi plockade fram lite ljus så vi kunde se i mörkret. Vi spelade kort, både (för att vara politiskt korrekt nu då) slav och president, och Bluff stopp.
Sandra visade stolt upp sin tatuering för alla och alla tyckte att den var fin!

En insekt gjorde sitt livs misstag igår. Han (kul att jag förutsätter att det var en han som gjorde misstaget) flög rak ner i ett ljus och fastnade i stearinen. Vad ska man göra?
1. Han kan i princip direkt ha dött av värmen.
2. Han kan ha drunknat.
3. Han brinner upp så småningom.
4. Om han tags upp så torkar stearinen och han kan inte röra sig.
Stackars dumma insekt. Stor var han också. Och ingen visste exakt vad det var för något...!

Och så det bästa avslutet på Maj månad, eller, då det var efter klockan 00, den bästa början på Juni. Johan hämtade mig på moppen vid halv 3 tiden. Är inte det väldigt sött? Han åkte hemifrån och tog med sig en tjocktröja till mig (och hjälm så klart) och körde hem mig. Det är min älskling det!

Och nu en bild på Sandras nya tatuering som jag själv tog, mästerfotograf:


Förresten gick jag 20 156 steg ock 17 km igår! Resten av statusen minns jag inte....

RSS 2.0