What a lovely Saturday!

Jag hade tråkigt. Ingen kommenterade på bloggen (liten pik kanske), hände inte mycket roligt på facebook, inte så många aktiva på msn, ingen mailade... Det var rätt tråkigt när J stuckit till träningen. Jag mosade en Kexchoklad (som jag alltid gör) och åt.

Så började jag prata med Sa och rätt som det var rusade jag iväg i värsta snöstormen (ja det snöade riktigt mycket då) till tunnelbanan. Sprang förbi svägerskan och hoppade upp på tunnelbanan. Svishade iväg upp på bussen och vips så var jag hos Sa. Vi satt och snackade först i hennes säng och hon bokade eftersläppsbiljett. Så fick jag även hennes piller för 7 månader, då hon bytt sort och jag har samma som hennes gamla. Tackar!


Så sminkade hon mig också, med sitt mirakelsmink! Och när hon pillade mig i håret, åh... Varför är det så skönt att bli ompysslad? Nä nästa lördag, då ni! Sedan kom J på vägen från träningen och hämtade upp mig med bilen, älskar att han har körkort. Jag var väl hos Sa i typ en timme, men det var en härlig timme!

Innan W kom till Sverige undrade hon om det var något jag ville ha från Tyskland. Jag bad om en påse med så gott godis som jag vet finns där.
Det fick jag!


Innan hon åkte till Uppsala smög hon också in detta i vår bokhylla:

Tyskt påskgodis (som är okej att äta innan påsk också sa hon), och nyckelpigor var sådant som barnen åt under påsken där! I det bruna pappret med vita prickar fanns en cdskiva med tysk musik av en som ställt upp i deras Melodifestival, och jag har lyssnat och den var bra! Boken Högläsaren verkar jättebra känner jag när jag har läst på baksidan. Jag blev alldeles paff av allt hon ger mig/oss. Var inte alls beredd på det! Tack så jättemycket!

Jag och J skulle ju göra currykyckling till middag. Detta skulle vi ätit förra helgen, i tisdags, onsdags och slutligen idag. För jag har hela tiden skjutit upp det för att jag inte orkat. En gång för att vi glömde tina kycklingen och jag vägrade ta fram den klockan 17 för då skulle det inte bli middag förrän tidigast 22 och jag var trött och ville i säng tidigt. Jag lovade att på lördag gör vi det. Kycklingen ligger på tining och allt var i ordning. Så öppnar svärfar fönstret och ropar ut till oss när vi klev ur bilen:
"Sara, vill ni äta middag med oss?"
"Jag vågar inte svara på det" sa jag och tittade menande på J.
Han suckade och ropade till sin pappa
"Vad är det för något?"
"Rostbiff"
Jag tittar menande på J, som suckar och säger
"Ja, okej"
Vänder sig till mig och säger "det var för bra för att säga nej.."
Middag hos svärföräldrarna klockan 19 alltså. Kycklingen får det bli imorgon istället!

Denna dag är underbar, alltså i korthet:
Jag fick massa tyskt godis, bra skiva och en bra bok- helt oväntat!
Köpte lite eget godis att mumsa på när det blev för tråkigt
Det började vräka ner snö!
Jag sprang ut i snön, så att jag fick snö i munnen och ögonen och blöta glasögon, kände mig som en liten barnrumpa!
Träffade Sa och vi hade det bra!
Fick massa piller!
Blev vackert sminkad! (Måste bara vänja mig)
Blev bjuden på middag hos Sa, men tackade nej- vi skulle ju laga currykyckling
Blev bjuden på rostbiff, tackade ja, mums!
Finns maaassa rena badlakan (bristvara i vanliga fall)
Fått rolig kontakt på Facebook

Kvällen blir nog lika fantastisk!


Jag blir så glad att jag tar ett glädjeskutt:

Sugen på klänning


Klicka på bilden för att komma till sidan.

Den här klänningen från Halens är jag riktigt sugen på. Man kan variera den så det blir 9 olika klänningar och en kjol. 10 produkter i en alltså, för 149 kronor. Finns i 6 olika färger och jag vill gärna testa den. Så funderar på att klicka hem den och se hur många av varianterna som passar mig. Priset är ju oförskämt lågt... Tror det är värt det alltså. Kan bara inte bestämma färg. Hm...

En mysig lördag

W har dragit vidare till Uppsala och L. De är nog framme i Uppsala nu förresten. Jag sitter och lyssnar på en skiva på tyska. Ska visa sedan vad W överraskade mig med. Jag hoppas hon tyckte det var bra här. Jag tyckte iaf att det var jättekul att ses igen.

Jag och J tinar kycklingar i handfatet på toan. Vi har ju stopp i avloppet i köket... Ja, jag orkar inte ens säga mer om det! Vi överlever ett tag iaf. Jag undrar vad svågern gjorde igår egentligen, han gick upp NU. Hm.. Jag och J har gått via vinden och utevägen för att han har legat och sovit så länge. Vi hade ärenden till andra sidan huset. Tex hämta kycklingarna, som inte fått plats i vår lilla frys utan som var i svärfamiljens stora jättebamsing till frys.

Nu stack J på träning. Efter det ska vi laga currykyckling och mysa ihop. Bara han och jag. Så tänkte jag göra banan med choklad i ugnen till efterrätt. Ett recept jag lärde mig från min första kokbok: Klasse Kocks Kokbok. Har inte ätit det på år och dagar men tänkte festa loss ikväll på det. Yummie.


länk

Ja, det är ju typ min dag och kväll det. Vi hörs!

Söndag är den stora Pizzadagen

Jag och J bestämde oss för att köpa hem pizza till middag. Från Islandstorget. De har de godaste pizzorna vi har ätit. På den gamla goda tiden var pizzorna billiga och gigantiska. En normal vuxen karl orkade knappt hela, de flesta bara halva. Detta uppmärksammades av pizzabagarna som nu har minskat pizzorna till en mer ätbar storlek. Priset har däremot inte sänkts...
Det finns egentligen bara en nackdel med den pizzerian, och det är att de inte tar kort. Bara kontanter och rikskuponger. Detta innebär att vi ofta måste gå till Preem tvärs över vägen, eller någon liten (dyr) affär i närheten, och köpa en läsk där och samtidigt ta ut pengar. Så blev det också denna gång. Vi gick till Preem, gick rätt fram till läsken och gick till kassan med ett stycke Coca Cola i famnen.
Då säger den anställde mannen i kassan:
"Blir det pizza ikväll?"
"Jasså, du har varit med förr?" Säger J.
"Jodå, förstår bara inte varför de inte skaffar kortläsare. Men jag ska ju inte klaga, jag får ju sälja iaf. Det är bara jobbigt på söndagar. Alla verkar äta pizza på söndagar..."

Bara fredag? Känns som en vecka varit två...

Upp tidigt och äta frukost imorse. Iväg på en föreläsning om studieteknik, som var frivillig. Sedan en andra föreläsning om associationsrätt. Den kändes mest som repetion från ett seminare jag hade för någon vecka sedan. Som tur var var den föreläsare rolig och såg ut att trivas i sin yrkesroll. Därför gjorde det inget att jag satt där i 2 timmar och fick mestadels repetition. Efter det träffade jag gruppen och åt lunch samt gick igenom övningarna. Det gick ganska fort så W var ännu inte klar i biblioteket med det hon roade sig med där (hon åkte in med mig och var där klockan 8, gick först en promenad för biblioteket öppnar 9 och hade sedan letat reda på bra böcker hon behöver och kopierade lite från dem). Så jag satte mig och började lite med det nya området, fastighetsrätt, som är till nästa vecka. Fick lite koll på området och kommer fortsätta på söndag antagligen.

E hade det roligt på föreläsning nummer 2...

Efter detta åkte jag och W till Vby, där hon aldrig varit. Jag berättade att Vby var en A(rbete)B(ostad)C(entrum) som nu blivit en ABCD(esign, konst och arkitektur)-stad, efter de senaste ombyggnationerna.
Vi tog oss en fika på ett café. Jag tog en färskpressad Apelsinjuice och hon en baugette med mozzarella och soltorkade tomater (hon betalade, tack så mycket!). Efter ett tag där drog vi oss därifrån. Vi hade blivit riktigt varma för solen stekte oss rätt i (halva) ansiktet genom fönstret. Himlen är blå och marken är mestadels vit ännu.

W for vidare in till stan för att shoppa barnkläder och klockan 20 ska hon på konsert. Jag och J funderar på att köpa hem pizza. Varför inte liksom...

Så här såg det ut för några dagar sedan:

Det gäller att lägga upp det rätt...

Diskat och dammsugit, gått ut med massa sopor... Mitt under dammsugningen märker jag hur otroligt dåligt den suger. Gick och hämtade en ny dammsugarpåse hos svärföräldrarna. Tar självklart fel sort (varför finns det så många varianter?) och måste gå tillbaka och byta. Dammsuger vidare. Städar på toaletten. Diskar vidare, och sätter på en ny disk i diskmaskinen. Torkar av ytorna i köket. Då märker jag det. Stopp i avloppet där i köket. Åh vad roligt. Okej, inte stopp på riktigt för det sjunker faktiskt undan med typ 1 mikrometer/minut, men bra nära stopp ändå. Ringde J som slutat träningen. Inget svar. Ringde svågern M, som var med och han ringer upp direkt efter, då han missade samtalet.
Säger till J "jag tänkte be dig om en tjänst. Jag har diskat näästan allting och dammsugit allting. Och rengjort toan fast du skulle göra det. Och städat lite i din hörna (som han ska städa och jag inte alls)..."
"jaja, vad är det du vill?"
"jo... det verkar vara stopp i avloppet i köket... så jag tänkte att du kan ordna det när du kommer hem..."
"ååh aja..."
"åh tack!"
"mm"

När som kommer W från Tyskland hit. Så bra tajming att avloppet bestämmer sig för att strejka just nu. Men jag är så glad ändå, för det snöar massor ute och jag har hållit tummarna för att det ska vara mycket snö när W kommer. Undrar om hon lämnade vinterkängorna hemma...
W till vänster, L till höger (som W ska till på lördag i Uppsala),
mannen bakom är R och pluggar till teckenspråkstolk.

Nu tillbaka till läxorna!

Rätt i nyllet

Förresten så är jag sååååå nära att ringa och klaga hos SL. Jag kom till busshållplatsen långt före min buss avgång, däremed missar jag precis bussen innan och jag är först vid hållplatsen. När nästa buss kommer 5 minuter sent (det var 15 minuterstrafik, alltså efter 20 minuter) går en massa annat folk på före mig, som kommit dit efter, och precis när jag lyfter foten för att gå på känner jag hur jag får en smäll på glasögonen, rycker bak huvudet och märker att dörren stängs. Innanför dörren, i bussen, är min påse jag håller i handen. Han öppnar dörren igen för att jag ska kunna ta min påse och säger "Det är fullt". Visst stod det folk i bussen, men hela utrymmet brevid chaffören var helt tomt, jag förstod inte alls att det var fullt. När han sagt så där stänger han dörren igen, innan jag ens hinner stänga min gapande mun, och åker iväg. Jag gick då till hållplatsen innan så att jag garanterat skulle komma med, det var ju 8 minuter tills den skulle komma (då den andra var sen). Jag kom med. Men hade jag inte gjort det hade jag sagt "Då ringer jag SL och begär ersättning för uteblivet läkarbesök om jag inte hinner dit i tid, för detta var minsann tredje bussen (lite kan man väl dra till med, jag såg ju ändå den första bussen stå inne) så jag var ute i god tid. Eller så tar jag taxi och skickar kvittot till SL. Annars är det bara att släppa på mig". Jag blev på ruskigt dåligt humör. Tur att läkarbesöket gick så bra, annars hade jag varit ett svart åskmoln resten av dagen.

Det värsta  var inte att jag inte kom med, utan att han smäller igen dörren så den träffar mina glasögon. Hade jag inte haft glasögon hade jag ju blivit träffad i ansiktet! Så kan man väl inte få göra? Jag var ju halvt genom dörrhålet ju. Och jag hade definitivt fått plats brevid chaffören.

Men det finns ju rötägg överallt. Som tur var fick en tunnelbanechafför mig att skratta på vägen in i morse.
Sitter och läser metro vid S:t Eriksplan då chaffören, som vanligt, ropar ut: "Till Skarpnäck, Skarpnäck".
Hm, tänker jag, lustigt. De brukar inte gå förbi min station, utgår inte Skarpnäck från Alvik? Men de blir ju lite specilare ibland för att täcka upp förseningar, när det är för få tåg osv...
Innan vi lämnar perrongen sprakar det till i högtalarna igen:
"Jag menar: till Hagsätra, Hagsätra".
Det var många som tittade upp och skrattade åt hans lilla miss.
Tack chaffören.

Det blir nog operation

Nu är jag hemkommen. Det gick bra hos läkaren. Han höll med om att det var befogat och sa i princip att det var garanterat att jag skulle bli bättre, både med läckande vätskor och med talet (läcker upp luft också i näsan när jag talar). Fick remiss till Huddinge där jag ska undersökas, där kommer de säga att de inget kan göra typ och jag kommer komma tillbaka till denna läkare och det blir operation. Från min tid i Huddinge är det 3 månaders vårdgaranti, så får jag tid under mars kommer jag garanterat bli opererad under sommarlovet. Perfekt. Håll tummarna för att det går vägen!
Efter operationen kommer jag få sova kvar på sjukhuset i 1-2, eller var det 2-3, nätter. Första fem dagarna kommer jag knappt kunna äta typ, bara flytande, nästföljande 5 dagarna något mer, men efter 10 dagar börjar jag antagligen få lite mer fast föda och börjar återgå till en normal kost. Efter ett par månader kommer jag vara återställd och det ska ha läkt ihop.
Det låter väl bra?

Sedan for jag och tränade styrka, och nu ska jag dammsuga!
I

En trött dag

Nu sitter jag här med lagboken framför datorn och bläddrar. Har några uppgifter för projeketet till imorogn då min grupp ska sammanstrålas. Tänkte att det är bra om jag har hyfsad koll då iaf.

Idag var jag trött. När jag kom till skolan fick jag några kommentarer som "Är du trött?", "sovit dåligt?" och "Hur mår du? -trött -jag ser det, du brukar prata mer". Kul att de redan förstått att jag är en pratkvarn...
Efter att ha försökt samla energi under rasterna gav jag upp när seminariet var slut klockan 12. Att vikarien var rätt tråkig, idag igen, gjorde inte det lättare att hålla sig vaken. På måndag är iaf A tillbaka!
Jag bestämde mig för att åka hem och äta hemma, handlade lite på vägen. Åt varma mackor till lunch. Klockan halv 3 gick jag och la mig fullt påklädd i sängen. Det var så ljuvligt. Kände hur jag drogs ner i sömnen. Låg stel som en pinne tror jag (jag rör aldrig på mig om jag har vanliga kläder när jag ligger i sängen, vet inte varför) och när jag vaknade till och kände mig piggare igen var klockan kvart i 3. 15 minuter välbehövlig sömn, och jag kommer slockna ikväll när jag lägger mig också.

Imorgon ska jag träffa min projektgrupp klockan 10, så kan nog se Kvällsöppet med Ekdal ikväll. Sedan ska jag till KS, Karolinska Sjukhuset. Ska bli spännande att se vad läkaren kommer säga. Jag träffade honom för något år sedan då jag var på 19 års-kontroll. Då var han väldigt trevlig och jag kände mig bekväm. På den läkarkonferansen var jag ensam, men denna gång har jag accepterat mammas anbud att följa med. Det är allvarligare denna gång och som ensam glömmer man lätt vad som egentligen sades när man lämnar rummet. Ett till par öron är bra att ha då.

Imorgon ska jag försöka klämma in en träning, göra lite uppgifter och dammsuga också. På kvällen kommer W från Tyskland och då ska det iaf se beboligt ut tänkte vi, hihi.

Nä, tillbaka till lagboken... Ha det gott.

Födelsedag!

Grattis mamma på födelsedagen!
Du är bäst!



1 år går så fort...

Idag för exakt ett år sedan var den senaste gången min Zeb sågs i livet. Tre dagar senare ringer veterinären och berättar att en man hade funnit honom avliden och lämnat in honom i en kartong. Vi hade efterlyst honom hos veterinären och polisen, och ordnat med lappar att sätta upp. Han brukade inte ens vara borta ett dygn i streck, så redan på söndags kvällen anade vi oråd. Han borde ha kommit hem. Det gjorde han aldrig.
Jag tänker fortfarande på honom ofta, blir påmind av olika anledningar varje dag. Jag ser på andra vackra katter och undrar varför de får leva så länge, varför han var tvungen att dö. Jag menar inte att det vore bättre om en annan katt hade dött, vill bara inte att det skulle vara Zeb.
Antagligen blev han påkörd, den personen brydde sig inte tydligen inte. Eller så märkte den inte ens att han träffade en katt?
Den anonyme man som lämnade in honom hade funnit honom i diket/buskarna vid en väg ett par kvarter från mamma och pappas villa.
Jag har ännu inte kommit över honom. Jag vill skaffa en ny kisse en vacker dag, men inte än. Det kommer inte att gå. Sedan tror jag att nästa måste vara en hona. Zeb är och förblir den bästa kattkillen som finns. Det bara är så.
Jag känner stor tacksamhet till den anonyme man som fann Zeb, la honom i en kartong och gjorde sig besväret att lämna honom hos närmaste veterinär. Det finns nämligen bara en sak som är värre, och det är att inte veta. Lever han? Mår han bra? Kommer han hem?
Årets ros går till den anonyme mannen som gjorde rätt och som ändå kunde ge min familj ett svar på var Zeb var. Jag önskar bara att han inte hade behövt finna någon katt alls där i diket/buskarna.

Zeb, hans sista sommar. 2007.


Med hans första fångst, 6 år gammal.
Vill man lära sig jaga så går det minsann!

Jag skrev mycket om detta förra året, från 24 februari och framåt. MItt bland alla oro, väntan och fruktan, som sedan blev till sorg, längtan och en önskan om att spola tillbaka tiden så fann jag numret till Djurambulansen och tipsade om detta. Det tycker jag fortfarande är viktigt så jag lägger in det här igen. Se till att spara det! Ni kan rädda liv!

Djurambulansnumret
Numret till Djurambulansen är: 08-188 000
Lägg in det i mobilen så ni har det om nöden kräver.



CSN är inte vår favorit

Nu blev jag less. Ringer CSN nu, 5 min väntetid, 17 personer före i kön. Jippi. Nu vill jag ha de pengar jag har rätt till!
"tack för att du väntar", de kommer väl inte säga det var 20e sekund i 5 minuter? Gah, då blir jag galen!
Redan hunnit säga det 4 gånger...

Åh signal, yes talar med en övertrevlig kvinna, signal, ny människa, systemet vill inte godkänna mig men jag har alla rätta uppgifter och jag är godkänd rätt igenom... hm står uppgifterna verkligen i Ladok också? Jo, det har jag för mig att jag har sett säger jag. Nämner att jag blev antagen till en utbildning i höstas som jag tackade nej till, kan det vara problemet? Tystnad. Sådär, säger damen nu, bara att lämna studieförsäkran så blir det klart sedan. Så nu är studieförsäkran inlämnad! Pengar inom en vecka! JIPPIII.
Jag blev dock bara rapporterad för en termin, hm måste jag då kontakta dem nästa termin eller kommer det automatiskt (för det funkar så bra ju).

Nu sitter J i telefonkö till CSN, han beviljades inte studiemedel för denna termin då en lärare varit seg på att lämna in hans resultat, vilket gjorde att han hade 1,4hp för lite (dvs mindre än en veckas studier) och CSN vill nu återkräva honom på hans tidigare lån (eftersom han ju inte kan studera när han inte får bidrag, deras system är rätt korkat). Iaf, så ska han se om han kan få lån och bidrag, för nu har poängen kommit in. Allt detta för en segt dataystem...
Vem vet, snart kanske vi båda får våra pengar! Money, money, money.
Hm, de är tröga och fattar inte att det är skolan som gjort fel och försöker väl få det till att J tog poängen denna termin, vilket han ju inte gjort. Hm, löste sig visst inte så lätt. Han måste snacka med läraren igen och skicka in ett brev till CSN. SUCK. Verkar iaf lösa sig med hans återbetalning. De är riktigt tröga, sega och låter som om de haft en vild utekväll igår. Hans lärare måste intyga i ett brev att J tog poängen vecka 4, annars får han bara studiemedel från nu. Gah. På jakt efter läraren igen då.

Kategorinamn på S

Jaja.. nu har jag sett den här så många gånger så det får väl bli min tur då! Har dock aldrig sett någon som börjar på S göra den.
Here we go!

1) Vad heter du? Sara
2) Ett ord på fyra bokstäver: Smör
3) Flicknamn: Sigrun
4) Pojknamn: Svante
5) Yrke: Schtekare, nej öhm.. Snickare
6) Färg: Svart
7) Klädesplagg: Slips
8) Mat: Spaghetti med köttfärsås
9) Sak i badrummet: Schampoo
10) Plats/stad: Samborombon (Argentina)
11) En orsak att vara sen: Snökaos
12) Något man skriker: Satan i gatan
13) Film: Scream
14) Något man dricker: Saft
15) Band: Six Pistols
16) Djur: Skorpion
17) Gatunamn: Stureplan, nähä... Ehm, Sveavägen då?
18) Bil: Saab (ni vet användarnamnet man får i skolan? Mitt är saab***, lite kuriosa)
19) Sång: Summer of 69
20) Aktivitet med mer än en deltagare: Sällskapsspel!

Gruppbilder från i lördags!

Jordens längsta arm på mig där!


Yeey...


Hoppelihopp!

Samtliga bilder från andra användare på facebook...

Dvärgen Trötter

For upp ur sängen som ett skott när klockan ringde. Nej, inte för att jag var pigg. Tvärtom faktiskt. Hade svårt att somna och vaknade ett antal gånger under natten. När klockan ringde tänkte jag att det var lika bra att flyga upp som ett skott, skulle jag snooza skulle jag aldrig komma upp i tid... *suck*
J ska sova till 8, den lyckosten. Själv är jag "ledig" imorgon så kan börja lite senare då iaf. Det är det jag lever på för tillfället: "jag får sova imorgon".

Idag blir det seminare med en vikarie, sedan möte med gruppen, därefter möte med projektgruppen (Pirate Bay) och sedan vet jag inte. Jag hoppas kunna plugga lite eget då. Handla, börja städa, sova... *aah*

Vi hörs senare!

Undanflykter, undanflykter, undanflykter

Det är så vackert när jag ser ut genom fönstret. Som ett vintervykort. Det snöar igen, jag tror det var ett uppehåll för en stund sedan. Nu kan jag i skenet av gatulampan se att det snöar. Ska det vara vinter så ska det vara så här. Trädgrenar beklädda med decimeterhöga snövallar. Gata som är vit, inte grå eller svart. Snö som gör att jag kan ana skogen på andra sidan gatan, fast det är mörkt ute och ljust inne.
Det är verkligen vackert.


Sista biten.

Nu har jag precis ätit middag. Det blev rester från mammas firande igår- smörgåstårta. Bland det bästa som finns. Jag fick ta den sista biten till middag, J fick laxen som var kvar på tårtan. Han kom hem från träningen för en timme sedan och han är så trött märker jag. Jag är trött också. Ofokuserad. Jag är glad att inte jag är min svärmor för hon ska jobba natt på förlossningen nu. Stackarn, hur ska hon orka? Hon kunde inte sova längre än till 9, hade stupat i säng klockan 1, och lyckades inte sova mer under dagen och nu börjar hon väl sitt skift ungefär.

Själv borde jag läsa mer i Process- och Straffrätts boken. Jag hade velat att den var utläst, men det tar ju så emot. Men nu får jag ta mig i kragen och läsa lite mer i den. Kolla lite inför veckan och planera hur det ska läggas upp. Jag är ute från msn nu, har läst alla nya inlägg på bloglovin, inget händer på facebook, jag har inte vågat kolla tvguiden för då hittar jag väl på någon undanflykt, jag kan inte tala i telefon för då stör jag J, jag är strax klar och ska uppdatera på bloggen- alltså finns det inget mer jag behöver/kan göra än att slösa mitt liv eller ta mig i kragen. Nu ska jag avsluta helgen på ett effektivt sätt!

Gårdagens matlista:
Frukost: Två rostade mackor och ett glas obóy
Lunch: Baugetter med kalkon (eller nåt sådant) och någon grön röra med majs i, och två festis
Middag: Smörgåstårta med lax och skaldjur, coca cola.
Efterrätt: Chokladtårta och lite godis
Middag 2: Kyckling med pastasallad, 2 cider och en shot (den sistnämnda gav jag bort för den luktade aceton och verkade absolut inte god!)
Efterrätt 2: Det var typ chokladpudding/chokladmousse med hela hallon och några vita pluppar som smakade choklad.

Jag vaknade vrålhungrig imorse. Visst dansade jag massor igår kväll/i natt men inte kan jag blivit av med allt redan då?!

Proppdagen

Min grupps tema: Oktoberfest
Vi var 8 tappra studenter och några faddrar som dök upp under förmiddagen för att spela volleyboll! De andra grupperna var nästan hela gruppen (dvs typ 30 personer).

De andra i min grupp, icke några faddrar

Vår flagga och på spelaren endast tysk musik! Jawohl!

Det gick bra för oss att spela och vi kom till finalen. Det gick ännu bättre om man smörade för domarna. Övferfaddern här på bild är högsta hönset. Önskar hon massage, fotmassage, tysk choklad osv?

Vi hade lite roligt emellanåt också...

Jag och E.

Advokatbyrån White & Case sponsrade turneringen (de ställde upp med ett eget lag) och bjöd oss på baugetter och festis till lunch!

Lucia-gänget hade dragit igång festandet tidigt så många av dem sov under lunchen.

Två av våra kvinnliga faddrar tog det lugnt under rasten.

En av våra manliga ser fundersam ut. Funderar han på hur vi ska spöa motståndarlaget i semin tro?

Innan semin var det presentation av Schlagerlåtarna. Där har jag inga bilder. Jag önskar att jag inte heller hade några minnen. Det var hemskt. Ska man göra bort sig, ska man göra det ordentligt! Så fick det bli. Vi gjorde det iaf! Tyvärr tror jag att det blev filmat av juryn...

Sedan var det semi, där jag spelade och därför inte tog bilder. Finalen fotade jag däremot (då fick man inte fjäska under matchen iaf, typ ge domarna massage, godis, dryck osv).



Därefter vad det dags för mellanfest. Då man ska presentera lite andra saker som ramsa och sådant (först duscha och byta om). Orkade inte engagera mig i det för jag tänkte åka hem till mina föräldrar och överraska mamma. Hon firade sin födelsedag igår med lite släkt och så och jag hade sagt att jag inte kunde komma, men tji fick hon!
Klockan 14 skulle volleybollen vara slut, den var slut klockan 15. Räknade med att en timmes restid var mycket överdrivet, dock var det fel på tågen (banfel) och vi stod stilla i 15 mintuer. Kul när man har bråttom. Kom fram till mamma ungefär vid 16.20 och hon tittade ut genom fönstret precis då jag kom och öppnade dörren och ropade "BÄSTA PRESENTEN!". Kul, det var meningen! Sedan hämtade jag presenten från mig och mina sthlms-bröder som jag gömde hos dem i fredags när jag var där (och handlade i vby innan jag och mor tränade i fredags). En vas, hon verkade gilla den. Hade tänkt köpa blommor att räcka över också men eftersom det blev så sent ville jag på bussen och den skulle komma efter 5 minuter vilket gjorde att jag inte skulle hinna med om jag gick och köpte blommor... och då behövt vänta i ytterligare 15 minuter på den...
Men hon fick massa blommor av andra!

Klockan 18 sprang jag iväg för att ta bussen, som var nästan 5 mintuer sen. I och med det missade jag pendeltåget med 30 sekunder! Kom lite försent men de var sena med maten de också så det gick bra. Middagen skulle nämligen börja 19. När jag rusade iväg från föräldrarna glömde jag kameran som jag lämnat på laddning. Övertog Es kamera, för hon glömmer alltid att fota, och använde den istället. Fotade massor under middag och kvällen. Hon vill dock inte lägga in bilderna förrän imorgon(?) och jag hoppas hon snart skickar dem vidare till mig så ni får se!


Det har snöat en hel del här, så här såg det ut för någon timme sedan:

Hoppas det håller i sig till helgen... (bilden togs på väg hem från träning. Ja just det, jag var duktig och tränade idag!)

Partyprinsessa ^^

I'm home!
Ska skriva ner allt i korrekt version imorgon (allt jag skrev i förra inlägget var inte riktigt hela sanningen för jag hade ett överraskningsmoment också som jag inte ville avslöja för en av mina läsare). Bilder kommer. Har dock mest bilder fram till klockan 17 sedan tog jag kort med en jik-kompis kamera istället, då jag glömt min. Så hon måste skicka bilder för att ni ska få se från festen....

Nä, dags att sova snart? Inte så trött faktiskt, men lär sova gott ändå. Imorgon är det träning och lite plugg som gäller, hua.

Lördagen i stora drag

Så var det lördag. Jag ska snart åka iväg till Proppvolleybollen med skolan. VI har ju temat Oktoberfest i vår grupp och jag har haft ångest för hur jag ska vara klädd. Har inte kommit på vad jag ska ha på överkroppen! Drömde att jag råkade åka till Bålsta och sedan inte hittade rätt tåg tillbaka och skulle komma försent. Drömde sedan vidare på samma tema men det var mitt gamla kompisgäng istället. Jag dissade två av kompisarna och satte mig i en taxi och åkte till rätt gympasal. Det var dock ingen som hittade i Sundsvall(?) så var gympasalen låg visste inte taxichafförerna (de var två i en bil).

Till slut vaknade jag och hade smått panik. Jag skulle hinna duscha, packa, hitta kläder, bestämma kläder till ikväll, torka håret, sminka mig, äta... PANIK!
J lugnade mig dock och vi snackade om det och då kom jag på en idé. Den får duga!
Duscha har jag gjort, jag har nästan packat. Nu måste jag göra mig i ordning och bestämma kläder för kvällen, inte lätt!

Efter Volleybollen (där vi blir bjudna på lunch av en advokatbyrå) blir det dusch och ombytning, sedan mellanfest och presentati0on av ramsor, sånger, dans, flaggor osv... Sedan är det middag klockan 19 och klockan 22 är det eftersläpp för övriga.

Det blir nog roligt!
Nu måste jag äta klart och maila W i tysklnad (som kommer hit på torsdag!) och ordna mig och kläder... Ingen panik!
I'll bring camera!

Fredag i snabba drag

-Föreläsning på förmiddagen som var intressant, om straffrätt. Föreläsaren hade humor och det gör mycket! Slutade några minuter senare men det gjorde mig inget.
-Åt sedan lunch med några kamrater och sedan satte jag mig med rättsfallen.
-Klockan 15 prick var jag klar och packade ihop. Åkte till vby och var där prick kl 16. Tåget stannade hela tiden på hemvägen så tog en evighet att åka dit.
-Kikade runt i affärer och mötte sedan mor och vi gick och tränade.
-Jag bytte medlemskap till Sats Studiebidrag, de hade extra förmånligt just nu så jag passade på. Den gäller i ett år.
-Därefter handlade vi lite och sedan for vi hem.
-Nu har jag suttit och snackat med pappa en hel del.
-Nu kallar mamma att maten är klar och det är dags att äta.

Hur ser er helg ut?

Personer jag inte brukar träffa som jag träffat på av en slump de senaste dagarna:
V från högstadiet,
K som var en mycket populär lärare från gymnasiet (att hata isf, han var urusel),
C från högstadiet.
Skoj! (Förutom K, han slipper jag gärna se mer...).

Grattis Frida 12 år!

Mitt internet har varit vajsing hela eftermiddagen/kvällen. Tror genomsnittet antal gånger man måste klicka för att lyckas öppna en sida helt är 3 ggr. "Sidan kan inte visas", "Session timed out". SUCK. Nåväl, till saken;

Idag fyller min tredje yngste kusin år. Och jag är helt paff för jag har kommit på att hon fyller 12 år. TOLV år! Vart tog tiden vägen? Det är ju galet. Jag hänger inte alls med. Snart är hon tonåring. Den där lilla söta tjejen med bruna håret, är 12 år idag. Jag fattar verkligen ingenting.

Men även om jag inte alls förstår hur detta har gått till (snart ser jag nog mig själv i spegeln och ser grått hår och rynkor) ska jag givetvis gratulera henne.

grattis än en gång Frida på din födelsedag!
Hipp hipp hurra, hurra, hurra, hurraaa!

(
Nix inget foto. Med tanke på att tösen inte har några kort på facebook vågar jag inte lägga ut bilder på henne).

Bildinlägg


Jag har gnällt på att min ryggsäck är tung. Tänkte bevisa exakt hur tung genom att väga denna. Klicka för att förstora bilden!



Jag har under de senaste dagarna inhandlat en pennvässare, vilket jag har saknat mycket de senaste veckorna. Se så fint vässad min penna blev!


Jag fick en sjal av mostra mi som varit i Thailand, my ex-coworker:
Fin va?


Och jag och J fick gemensamt ätpinnar i en snygg låda. Ni skulle sett Js min, han var helt salig!


När jag får pengar (dvs studiebidrag, nepp inte fått något ännu) ska jag köpa jeans. Hoppas det finns snygga att köpa nu för jag behöver det verkligen. Har några par som jag varierar mellan, mina favoriter. Nu måste jag tyvärr skicka ett av dessa par till museet för förvaring. Jag kan inte gå med dem längre när jag har fått ett hål mellan benen som ser ut så här:

(detta är ledsamt, jag gillar detta par!)

Jag studerade jättebra i biblioteket idag! Var så taggad på att börja när min lektion var klar att jag skippade äta lunch, jag var faktiskt inte hungrig. Men vid 14-14-30 började magen rejält protestera. Klockan 15.10 lämnade jag biblioteket för dagen och for hemåt. Nu är snart mina varma mackor klara, det är min lunch.

ditt och datt

Idag sov jag lagom länge. Drömde mycket, men den drömmen ska jag inte ta upp här. Den var lite, hm, speciell. Man kan inte direkt styra sina drömmar som ni vet så då kan de blir lite, hm, overkliga också. Med en blandning av realitet i. Ska snart till skolan. J ska sticka nu, funderar på att sticka samtidigt, så jag avsluta snabbt då jag måste borsta tänderna. Vet ni hur sköönt det är att gå upp 8, istället för att börja 8? Så skönt. Jag behöver dricka mer vätska, känner att jag har vätskebrist. Igår hade jag huvudvärk och torra händer och läppar har jag haft ett tag. Så idag blir det att sörpla vatten! Bloggen beter sig inte som den ska så vi får se hur snyggt det här blir...v i hörs senare idag!

Vårkänslorna spritter i mig

Det är kallt ute. Trottoaren är belagd med is och till viss del även snö. När jag andas in luften känns den som vinter. En klarblå vinterhimmel finns ovanför våra huvuden, där många mil upp. Det skulle kunna vara en vanlig vinterdag. Men det är det inte.
Jag börjar känna vårkänslor. Solen är nere när jag vaknar och uppe när jag går hemifrån nästan en timme senare. Solen är uppe när jag går hem och när jag sitter hemma och pluggar. En klarblå himmel som med en sol som lyser rätt in i ögonen på en så man knappt ser den isbelagda trottoaren man går på är ett faktum denna dag.
Det börjar verka vår banne mig. Nu väntar jag på plusgrader. På första tappra blomman (kanske redan finns, har inte tittat så noga) som sticker upp ur den hårda jorden. På knopparna som ska täcka trädens bruna, kala armar. På än längre dagar och på kärlekspar överallt.
Och på det största vårtecknet av alla: på en bar mark som inte är betäckt av grus. När trottoarerna är soppade under mina fötter, då vet jag att nu är det vår.

Pirate Bay- rättegången

Inatt blev det inte lika mycket sömn, så trött var jag imorse också. Men ändå överkomligt, jag kom upp direkt och iväg ut. Seminarie var det som vanligt denna onsdagförmiddag. I slutet fick vi se projektarbetet vi ska jobba med och välja grupper efter intresse. Ha 3 olika alternativ så man kunde vara lite flexibel. Jag hamnade med tre gossar och vi ska ha koll på upphovsrätten samt bevaka rättegången mot Pirate Bay. Detta ska skriftligt inlämnas om några veckor, tillsammans, och muntligt redovisas. Dessutom ska vi skriva ett föredragande och dela ut till klasskompisarna så de slipper läsa hela arbetet.
Vi fick också ändring i schemat av vilka uppgifter vi ska göra till när, var tydligen (ännu fler) fel i det nyutskickade schemat. Vi "slapp" därmed några uppgifter till nästa vecka, och det känns skönt för vi har väldigt mycket ändå just till nästa vecka. Läraren insåg själv att vi inte skulle hinna göra allting. Hon själv ska dessutom åka skidor i Italien nästa vecka, så vi får vikarie då.

Nu ska jag göra mig lunch och sedan sätta mig med lite plugg. Blir en hemmakväll ikväll, ingen träning eller så för varesig mig eller J. Skönt. Kanske åker vi och storhandlar...

Trött som en gris

Jag var trött igår. Verkligen trött. Klockan 20.50 låg jag naken mellan lakanen i sängen och med släckt lampa. Jag kunde inte somna, men jag orkade inte vara uppe heller. Kallt var det också utanför täcket. Jag slocknade efter någon/några timmar. Tänkte att iom att jag la mig så tidigt lär jag vakna klarpigg klockan 6-7 någon gång. Då kan jag gå upp och göra dagen! Gjorde jag det tror ni? Nej. Från det att jag somnade sov jag som en stock till strax före 10. Räknat ut att jag låg i sängen i 13 timmar! Helt galet. Tack och lov att jag inte hade skola idag.

Jag hade säkert kunnat somna så där också (antyder dock inte att personen på bilden sover!)...

Jag gjorde J sällskap till Budo Fitness vid lunchtid och han inhandlade en ny suspensoar. Mycket bra investering för framtiden tycker jag. Därefter stack jag till Studentpalatset och försökte få svar på frågorna till imorgon med hjälp av T. Vi satt där till halv 5 och försökte komma på något vettigt. Halv 5 var vi tillräckligt vettiga tyckte vi men ett definitivt svar ska bli intressant att höra imorgon. Strax före 17 åkte jag mot gymmet och mötte upp mor. En pappa satt och läste Harry Potter på tunnelbana för sina söner.
Källa
Vi åt lite så att vi skulle orka träna och sedan körde vi igång med uppvärmning och styrka. Därefter gick jag och handlade det jag lovat J och sedan for jag hemåt. När jag ska gå av står J på andra sidan dörrparet på perrongen och ska på. Bestämmer mig för att åka med 2 stationer till för att få prata lite med honom. Han åkte till sin träning. Så kom jag hem nu! Puh. Jag har god lust att väga min ryggsäck för den är minsann inte lätt! Är väldigt trött just nu, efter träning, ryggsäcksbärandet och en "lång" dag. Dock är inte dagen slut för jag ska läsa lite mer straffrätt nu. Kunde inte inte koncentrera mig när pappan läste Harry Potter så jag la ner boken och lyssnade på honom istället.

Tänk om jag slapp släpa på en tung ryggsäck dagarna i ända.

Har er dag varit bra? Sovit gott?

"Smyger omkring och dödar..."

Då var det dags för kvällens andra asgarv med tårar rinnande nerför kinderna. J ska strax till träning, först passar han på att gå in på Aftonbladets hemsida för att kolla om något nytt hänt i världen. Brevid står jag, som stöd ifall något hemskt har inträffat sedan vi kollade nyheterna senast. Som den goda fästmö jag är.

J tittar bort samtidigt som Aftonbladets "framsida" dyker upp på skärmen. Jag läser snabbt rubriken och drar hastigt in luft i lungorna med ett "huuh"-ljud som följd. Samtidigt pekar jag med hela armen på skärmen och utbrister: "Gud vad hemskt!"
J tittar dit, och ser inte lika förskräckt ut som jag känner mig. Jag pekar fortfarande på skärmen och tycker att det är fasansfullt. Verkligen. Fruktansvärt.



När jag läser rubriken igen inser jag att det står "granar" och inte "grannar"...


Jag läste fel på en löpsedel en gång och det kommer jag ofta att tänka på i sådana här sammanhang. Löpsedeln löd "Planet störtade mitt i byn"
Hemskt va?
Jag tyckte dock att det borde stå överallt, en tidning räcker inte. Det borde stå på alla tidningars löpsedlar och framsidor, visas på tv i alla kanaler och bli uttjatat i radio. Jag menar, hur ofta störtar en himlakropp, i form av en planet, mitt i en by?

Om att bara prata, utan att tänka först

Efter mycket om och men lägger jag mig på soffan, slänger på en handduk som filt och gosar ner mig. Så märker jag att vår golvlampa lyser jättestarkt rakt i ögonen på mig, och jag som låg så skönt! Hur löser man det problemet? Jag ger upp ett bebisvrål som heter duga och frågar om inte J kan tänka sig släcka lampan åt mig. Som den gode fästman han är gör han det. Han som för övrigt håller på att laga middag till oss båda, helt utan gnäll på något sätt. Verkligen helt underbar. Så kommer jag plötsligt att tänka på något jag såg på t-banan på hemvägen och ropar till J från där jag ligger i soffan:

-ÅH Älskling! Vet du?! Jag såg en JÄTTESÖT kille på tunnelbanan!
-ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHHHHHHH, hör jag ett vrål från köket som svar.
När jag inser vad jag sagt börjar jag asgarva. Faktiskt så mycket att tårarna börjar rinna nerför mina kinder. När jag samlat mig nog för att kunna sätta ihop en hel mening utan att staka mig säger jag till J:
-Han var typ TRE år!


Ser ni tåren på min vänstra kind, höger i bild?

Brr it's cold in here, and in here, and in here

Det är minusgrader ute och ända sedan jag klev upp imorse har jag frystit. På väg till skolan, under seminariet, under lunchen och under resan till Studentpalatset vid Odenplan frös jag också. När jag studerade där och när jag sedan gav upp och åkte hemåt frös jag också. Dessutom blev jag jättetrött vid 14-tiden. Verkligen jättetrött. En annan anledning till att jag åkte hem.

Nu sitter jag här och tycker att det är kyligt, håller tummarna för att jag inte blir sjuk, och är trött. Så nästa steg blir nog att värma mig och vila lite. Sedan är det plugg som gäller! Lektionfri imorgon men tänkte nog gå upp rätt tidigt ändå för att kunna utnyttja hela dagen ordentligt, så tidigt i säng idag.

Hoppas jag återfår kraft efter lite vila... jag vill inte bli sjuk..!


Boknörd?

Jaja, nu ska jag sova! God natt!




Tillägg dagen efter:
Här är mitt resultat från mars förra året, jag har blivit nördigare!

Kastar in handduken nu

Nej nu kära kamrater och icke-kamrater. Nu är det dags att kasta in handduken för denna helg.
Är det bara jag som tycker att helgen svischade förbi likt ett överljud-hastighetsplan? *Poh* så var helgen över. Men den har varit bra; trevlig, mysig, avslappnande, pengaslösande och pengasparande, givande och uppgivande... eller nej, inte uppgivande. Men givande lika fullt.
En bra helg helt enkelt, säger jag konstaterande och mumsar på en After Eight som egentligen är Js. Och det är okej för mig att äta den, mina godisregler har undantag för alla hjärtans dag-presenter.

Det finns väl en sak som kunde blivit ännu bättre. Studerandet. Visst har jag läst de sidor jag planerat, men uppgifterna som skulle göras och som ska gås igenom tillsammans med gruppen imorgon eftermiddag... Ja, om jag säger så här: vi låter det vara osagt hur det blev med dem.

Idag har det blivit två stycken bad (dock inte så mysiga som på bilden). Första badet hann jag bada 10 minuter ungefär innan Js familj kallade att det var födelsedagsmiddagsdags, 30 minuter före utsatt tid. Bah. Bara upp och klä sig då. När middagen var avklarad tog jag bad nummer två, så länge som jag ville denna gång!

Imorgon är det skola, seminarie som vanligt i 4 timmar. Tydligen jätteviktigt- "är det någon dag ni inte ska vara sjuka är det på måndag" sa vår lärare förra veckan. Jag var övertygad om att influensan skulle slå till, än så länge verkar jag få fel som tur är.
Därefter köpa lunch och samling vid juristernas hus, dags att bestämma en hel massa saker inför Proppen på lördag. Därefter gruppmöte och gå igenom läxorna. Därefter biblioteket och köra vidare med resten av läxorna. Därefter hemfärd och middags lagning. Kanske kanske orkar jag träna, men just nu känner jag mig lat! Tisdag är iaf spikad som träningstillfälle.

Tjuvlyssnat-material IRL.

Jag tränade styrka, det gick bra och jag ökade lite igen på några maskiner. Måste ha lite utmaning ju!
När jag och mor gick därifrån mötte vi Sa som skulle träffa Su och fika. Ville jag haka på? Ja, varför inte- en snabbis! Plugget kallar.

Vi tre hamnar på ett café och börjar prata om dittan och dattan. Sa fick höra ifrån flera killkompisar och ex och föredetta på -g:are under Alla hjärtans dag. Vi kommer in på ett närliggande tema och talar i ordalag som bara vi förstår. Tur det, för det var rätt många andra på cafét just då. Ja, tills Su glömmer bort sig vill säga, börjar vifta med ena handens fingrar och utbrister:

-Men Sandra, man kan faktiskt nå g-punkten med fingrarna också!

-Ja, instämmer Sa.
-Jo, det är ju så det går för det flesta, fyller jag i strax efter yttrande.

Så blir Su plötsligt illröd i ansiktet och börjar asgarva, samtidigt märker både jag och Sa att några vid närliggande bord tittar åt vårt håll. Hoppsan, det var inte så diskret, kommer vi då på och börjar asgarva vi med.
Su ville fly fältet direkt men jag och Sa fick henne att stanna och vi började tala om andra saker för att släta över det nyss sagda. Jag bara undrar vad de andra gästerna sa när vi väl gick därifrån...

14 februari i bilder

Klockan 18.30 ca var J klar att ge sig av och vi tog t-banan in till stan. Det var par i princip överallt. Hade min kille dumpad mig tätt inpå Alla hjärtans dag skulle jag aldrig gå ut den 14 februari! Par, par, par- precis överallt. Så en och annan alkoholist som slog sig ner och snackade med dessa par...



Först på China Wang hamnade vi vid ett dåligt bord, för det var nästan fullt. Men precis när vi beställt kom en servitris och sa att vi kunde få ett eget om vi ville, för några hade gått. Så sedan hamnade vi mitt emot varandra vid ett eget fyrabord.
J beställde Buffé och åt 3 stora tallrikar. Jag beställde Wokad kyckling med Cashewnötter, som vanligt. Mumsigt! Så mättande att jag var tvungen att vila magen då och då för att orka äta vidare. Undrar om vi kommer vara hungriga imorgon. Bortbjudna på middag i fredags=åt mycket, åt ute igår= åt mycket, bortbjudna idag=äter mycket. Magsäcken kommer ju bli förstorad så det skriker om det! Ajdå...

I Js buffé ingick friterad banan med glass som efterrätt så den delade vi på. Här är den nästan uppäten och jag håller i skeden!


Efter en och en halvtimme beställde vi in notan och jag slängde fram visakortet som den fantastiska fästmö jag är. Vi delar i efterhand upp det på hälften så han kommer få stå för sin del, ingen fara på färden.
Under middagen kom det en man som sålde rosa rosor och undrade om J ville köpa en till mig (varför skulle inte jag kunna köpa till killen för?). När J sa nej blev han alldeles paff och sedan fann han sig och sa:
- Det är tur att inte alla tackar ja. Skulle det inte finnas några kvar! Jag har redan fyllt på.
- Brukar de flesta köpa? frågade vi.
- Ja idag gör folk det...
Sedan gick han vidare till nästa bord, där de också sa nej, men då gick han bara vidare utan att säga något.

Vi tog ut pengar till Js mammas present och for hemåt. Vid t-banan hemma mötte vi hans lillasyster som skulle på fest i stan. Känns lite jobbigt att hon är myndig... hon bjöd oss på sin studentskiva också. 23 april, ser bra ut för mig iaf, är efter tentorna och precis i början på nästa kurs.

Medan J sysslade med annat och jag väntade på att filmen skulle startas tog jag lite egokort. Eller lite förresten, det visade sig vara en hel del ser jag när jag laddade in dem... Jag lär inte glömma hur jag såg ut detta år!

En massa i stil med dessa. Tycker hårfärgen gör sig bra på bild.

När J var klar bestämde vi oss för att bädda rent så att vi kunde krypa ner i en såå skön säng sedan. Den senaste tiden har vi lagt oss i mörker och stigit upp i mörker. När vi passerat sovrummet i ljus har täcket legat där det ska. Därför har vi inte sett att vårt nya mörkblå påslakan hade färgat av sig på våra vita underlakan!

Ni ser det vita paketet med det nya lakanet som vi skulle bädda med till höger. Vita trekanten till vänster är undersidan på vårt nuvarande lakan, som inte är blåfärgat, och uppe till vänster har ni vårt blåa påslakan som uppenbarligen färgade av sig...


Vi bäddade rent och det nya påslakanen hade hjärtan på sig, perfekt på alla hjärtans dag!


Det hände en och annan gång igår att vi pussades:


J fixade kall dryck:


Lite bus blev det också och J ville "smaska i sig lite mumsig Sara".

Dessutom åkte glasögonen på inför filmen, så jag inte överanstränger ögonen för mycket...

Sedan plockade vi fram godiset:

Men vi åt bara de röda hjärtat och nästan alla björnar. Resten sparade vi.

Vi somnade på soffan efter filmen och klockan 1.30 gick vi upp till vår sköööna nybäddade säng!

Klockan 8.45 ringde klockan och väckte oss med låten "What a wonderful world". Det var dags att gå upp för att gå till svärmor och ge henne frukost på sängen och sjunga Ja må du leva. Hon blev förvånad att även jag och J kom upp i tåget. Klart vi gör, inte så långt att gå till dem liksom. När vi flyttat längre bort kan hon sluta räkna med det däremot...
Av maken fick hon en våffeltång av Björn Axén som hon önskat sig och av barnen två pockets och 200 kronor till bio (som jag plockade ut igår på hemvägen). Nu ska jag bara inkassera pengarna av svärsyskonen också.
Vid 12-13 ska jag träna, ikväll blir det födelsedagsmiddag bestående av Oxfilé och tårta efter. Däremellan ska jag studera.
Hoppas er helg är bra!

Nu gäller det :-)

J gör i ordning det sista. Sedan sticker vi in till stan och verkställer våra planer!
Så här ser jag ut för tillfället:


Alla hjärtans dags gåvor



J gav mig Wiener nougat-ask. Jag var väldigt specifik i min önskan om att få en sådan, var sugen på det... Jag gav honom en After Eight-ask, som han sa att han ville ha. Sedan har vi fått två små hjärt-askar. En röd till mig och en blå till J från en som tycker mycket om oss! Och vi tycker mycket om också!
Sedan kom vi till rosorna. J tänkte köpa en jättestor och fin ros åt mig för 50 kronor, men jag frågade om vi inte kunde köpa en bukett för 75 kronor tillsammans istället och ge varandra och vår kärlek den. En fin bukett är ju lite finare än 2 rosor endast i en vas, tycker jag iaf. Han gillade idén och vi valde ut bukett! Fast två rosor är ruskigt fint det med, och en, och tre... Rosor är fina.

En blomma betyder: Du är mitt allt.
Sju blommor betyder: Jag älskar dig.


Att vara sambo på Alla hjärtans dag förtar lite av nöjet. Särskilt när det är på en lördag. En vanlig vardag är vi ifrån varandra hela dagen och sedan möts vi upp någonstans och skiftar gåvor och firar ihop. Nu blev det istället så att vi åkte tillsammans och köpte gåvorna ihop och bytte på en gång. Inte ritkigt samma romantiska stuk, men det går bra ändå. Han är ju så mysig min J.

Google firar också Valentine's day!


Till och med Google vet vilken viktig dag det är idag!

Vår femte Alla Hjärtans Dag

Kom i säng vid 2 inatt och när jag vaknade var klockan redan 12! Ojoj, halva dagen rök direkt. Dock kom jag faktiskt inte ur sängen förrän 12.40. På lördagar får man dra sig!

Blir träning imorgon istället för idag, bra det för nu blev ju dagen rätt så kort nu. Idag är det Alla Hjärtans Dag så kameran ska med ikväll så ni kan glädjas med mig (för de gör ni väl?) i efterhand. Jag gillar den här dagen. Ja, den är kommersiell men det är iaf ett fint budskap, det ska nå fram till de man tycker om att man gör just det- tycker om dem. Sedan tycker inte jag att det endast behöver gälla om man har partner eller inte utan vänner och famlijen borde få höra det också. Kanske behöver man inte säga det just idag för det, utan visa i vardagen att man bryr sig. Men en dag då man kan fira kärleken, vad är det för hemskt med det?

Ikväll ska vi iaf för femte året i rad gå på China Wang och äta middag och därefter bio. Har inte bestämt film, något tips?
Äh, verkar inte finnas något passande. Nu lutar det att det blir middag som sagt och sedan åka hem och se på film hemma istället. Orkar inte lägga ett par hundra på något vi inte riktigt vill se.

Vi hörs senare!



I survived friday 13th!

Dagen gick som planerat. Typ. Tänkte fel imorse om när jag skulle gå till tåget. Tänkte att jag skulle gå hemifrån 7.15, men tåget gick ju 7.13, så det blev lite brått när jag kom på det! Sedan tappade jag glasögonen i golvet och jag såg dem ingenstans! Allså, jag är ju inte blind utan, jag ser mycket väl golvet och saker på govlet men glasögonen var borta! Efter ungefär 3 minuters letande (mycket en stressande morgon) hittade jag dem, då de åkt under foten på vårt matbord och foten skymde dem helt. Sprang till tbanan och till slut kom jag fram med 1 minuts marginal. Då var så klart alla sittplatser upptagna och folk stod längst bak och längst med sidorna. Aldrig, tänkte jag, aldrig i två timmar. Så jag gick allra längst fram och satte mig på golvet istället. Inte särskilt skönt men bättre än att stå!

När jag gick i högstadiet satte jag mig mitt på ett torg en gång och målade av en byggnad, så vad är golv mot det?

Efter det var det en föreläsning opm arbetsrätt där det faktiskt var riktigt intressant och en bra föreläsare men, ändå gäspade jag hela tiden?! Var knappt trött, blev bara slö av allt sittande antagligen.
Träffade därefter gruppen och gick igenom frågorna, vi klarade nästan alla även om det blev en hel del diskussion (det ska det vara!). Dock inte alla uppgifter. Ett svar var vi helt överrens om men vi fann inget lagstöd för det och uppgiften var att ange lagrum för det framkomna svaret. Vi letade i säkert 30 minuter efter det där lagrummet och var nära på att ge upp. Så tittar jag en sista gång och då gör hjärnan en koppling. "Men! Här står det ju i 1§!" utbrister jag och de andra tittar konstigt på mig (vi hade ju läst 1§ flera gånger). Jag läste den igen högt och sedan betonade jag på just det stället där jag ansåg finna svaret och förklarade mitt tankesätt. "Meen åååh fan vad smart du är Sara!" utbrister mina kamrater. Flera gånger sa de att jag var smart, hihi känns som en bra avslutning på veckan! Nu hade jag gjort mig förtjänt av helg!

Klockan var närmare 14 och jag hade inte ätit lunch, så jag tog med mig T och P och vi satte oss och käkade mat. Vi hade så trevligt att vi satt en hel timme. Klockan 15 lämnade vi alltså matstället och gick till biblioteket för att dra ett litet lass inför helgen. Dock blir mamma klar med arbetet snart, så jag hinner inte börja utan hjälper bara killarna på traven lite med deras uppgifter (då jag redan gjort dem) och sedan lämnar jag dem för en tur med mor.

Vi gick till H&M där man kunde få 20% på en vara. Mor hittade inget hon ville ha men jag hittade en BH med matchande trosa så jag köpte BHn och mamma trosan åt mig, båda med varsin 20% kupong! Yeey. Vi satte oss och snackade lite skit ett tag och sedan gick vi och tränade. Kondition denna gång. Otroligt dåligt var det på tv...

Sedan for vi hem till henne och far och J kom hit efter träningen. Jag och J har tagit ett bad i deras underbara badkar och jag tvättade håret med Respons (för mig tillbaka till barndomsminnen). Nu har mor lagt sig och jag och J ska nog snart åka hem. Det var min fredag den 13 det! Verkar inte som att den var så illa iaf (ännu, inte ropa hej än). Måndagen den 9 var mycket värre...
Jag anar ljuset i mörkret.

Åh nu är klockan över 00 vilket betyder att jag överlevde otursdagen, igen! Vilket flyt jag har!

Goder morgon!

6.05 vaknade jag av mig själv. Har en känsla av att jag kommer vara ruskigt trött ikväll. Tur att det är fredag och att jag imorgon kan sova hur länge jag vill! Den här veckan har varit konstig. Skola måndag, onsdag och fredag och ledig tisdag och torsdag även om jag har pluggat då. Känns knasigt och onormalt. Nu ska jag alltså vara ledig i TVÅ dagar i streck innan det är dags för EN skoldag, sedan ledig en dag och därefter tre skoldagar...

Nä nu ska jag tugga vidare på det goda brödet så att jag kommer dit i tid och får plats i salen. Hoppas det inte blir överfullt och att man måste stå...


Ha en härlig fredag!
Vi spelade Twister hösten -06

"Tidig sänggång"

Ikväll blir det tidig sänggång för ovanlighetens skull, fast jag låg länge i sängen imorse. Har gjort nästan det jag ska, resten grejar jag inte riktigt och behöver hjälp på traven. Det är väl därför man har en grupp att samarbeta med? Så hoppas att de har hittat svaren till imorgon så jag får veta hur man ska tänka. Har hört många som säger "uppgifterna blir bara svårare och svårare" och visst blir de det. För varje vecka som går blir det bara mer och mer klurigt. Inte som på gymnasiet där man fick arbeta med ett kapitel i matten i taget och lösa liknande problem om och om igen. Ni känner till A, B och C uppgifterna man brukar ha i matteböcker, där C är svårast? Då löste man ju några A, sedan några B och om man klarade och hann även några C. Här känns det som att man börjar på B och gör två stycken, sedan hoppar man till C och gör en bara, därefter D och E och F.... Känns som vi hinner varva alfabetet innan vi är klara om vi fortsätter i detta tempo. Men visst lär man sig något ändå på vägen, har ju mer kunskaper nu än för 3 veckor sedan, absolut. Men det blir tufft, kan man inte hymla om.

Nu ska jag packa väskan, ta fram träningskläder och hoppa i säng med straffrättsboken (mycket bra introduktionsbok till straffrätt av Suzanne Wennberg!).
Imorgon ser min dag ut som följer:
-Föreläsning (frivillig) om PM och Rättsfallskoncentrat, hur ska de skrivas? 8.00-10.00. Bra att vara med på tror jag så ska streta mig upp 6.15 för det.
-Föreläsning om Arbetsrätt (ingår i kursen). 10.00-12.00.
-Gruppträff och gå igenom läxan fr.o.m. 12.00-
-Förhoppningsvis hinna plugga lite därefter så jag slipper så mycket som möjligt under helgen
-Träffa mor och träna
-Kolla lite på kläder då vi har fått reakuponger (möjligen "shoppa" först, sedan träna, aja ordningen är mindre viktig).
-Hem till mor och far
-Middag, korvstroganoff antagligen
-J kommer efter träningen
-J kör oss hem när vi känner oss klara.

Har ni några planer för denna fredag?

Så här kan jag se ut en helt vanlig pluggdag
(när jag pluggar älskar jag att ha håret i knut).

Snart äre helg, men först torsdag

Vad hände med kommentarerna? Syns ju inga under förra inlägget fast jag har godkänt dem... suck blogg.se jag börjar tröttna på problem!

Idag tog jag en rejäl sovmorgon (låg i sängen i över 10 timmar) och sedan åkte jag till biblioteket. Halvt värdelöst det. När ska jag inse att jag kan inte plugga när jag är med andra som inte håller käft? Bara att hålla mig i tysta avdelningen tills båda parter har något att komma med om samma punkt (typ se om vi kommit fram till samma svar på en viss fråga). Hann göra lite iaf.

På vägen hem satte sig två killar i högstadiet brevid mig och snackade om att de skulle skolka imorgon för att gå på internetcafé samt att de försökte få prao på ett internetcafé. Hade svårt att koncentrera mig på boken om straffrätt när de satt brevid så fick lägga ner. Bytte tåg, för mitt skulle ändå inte gå ända hem, och kom på samma som mamma. Vi hade sällskap i typ 5 minuter innan jag hoppade av.

Kom hem och diskade i evigheter, vårt kök är så fint nu, från golvet och uppåt. Tom spisen och ugnen rengjorde jag. Dock inte från och med golvet, har inte orkat ta itu med det. Mina fingrar blev som russin och mitt fina nagellack åkte av så nu är det inte fint längre...

Vi hade planerat dundermiddag men jag orkar inte hålla på med massa mat och J är inte hungrig så han har ingen matlagningsmotivation. Blir nog det ändå för vi har tinat kycklingen redan och kommer inte på något annat att göra.

Ikväll har jag dock lite mer läxa att göra, eftersom jag inte var så effektiv idag. *suck*

Ser fram emot imorgon och resten av helgen dock! :-D
(Kan inte ladda upp någon bild för blogg.se krånglar
och att uppdatera verkar omöjligt också).

En lång lista

...får bli dagens sista inlägg. Sov gott och vi hörs nog imorgon! För övrigt så är morgondagens lektion inställd pga sjukdom och kommer ersättas med ett nytt tillfälle någon gång. Jobbigt, kommer den säkert läggas jätteolägligt... Nä men positiv nu! Det blir nog bra!


Lista:
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Just nu på 6.30 men kommer ställa den på 8.00 till imorgon.
 Använder du filp-flop’s även när det är kallt ute?
Nej, knappt ens då det är varmt.
Skulle du heller ta bilden än att vara med på den?
Jag vill faktiskt vara med på bilder oftare! Iaf när jag har fixat ordning mig. Men av någon anledning blir jag fotograf.
Vilken var den senaste film du såg?
Ehm... hm.. öh... pass?
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Beror på vinstsumman och vinstskatten.
Har någon någonsin kallat dig lat?
Jadå
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig att somna snabbare?
Nä, aldrig gjort, men kanske skulle jag ha behövt förr.
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
Westlife - World of our own
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Chokladmjölk absolut, om jag inte äter mycket choklad, då vill jag ha kall vanlig mjölk.
Anväder du huvtröjor?
Händer, men mer sällan på sistone.
Kan du vissla?
Jajamensan
Har du någonsin deltagit i en demostration?
Nej, men manifestation
Vilken är din favorit åkattraktion på ett nöjesfält?
En klassisk berg o dalbana är ju aldrig fel...
Tror du att folk pratat bakom ryggen på dig?
Måste ju ha inträffat, svårt att tro annat.
Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja!
Vilken film kan du alla replikerna till?
Hm, osäker. När jag kollade på Hundtricket, Crossroads eller Föräldrafällan senast kunde jag nästan alla repliker fast jag då inte sett filmen mer än någon enstaka gång på åratal...
Äger du några band T-shirts?
Jag hade en Spice Girls-magtröja på 90-talet, that's it.
När flög du senast?
I somras
Läser du för skojs skulls?
Ja, men blir dåligt med det i pluggtider
Pratar du några andra språk?
Engelska, svenskt teckenspråk, liiite tyska (förstår tal och text bättre än att själv snacka och skriva). Italienskan är dock i princip helt borta.
Har du gråtit offentligt?
Jodå, ett antal gånger.
Har du en stationär dator eller en laptop?
Äger ingen dator, både den stationära och laptopen är Js. För tillfället brukar jag laptopen.
Vilka gör du, önskningar eller planer?
Planer till tusen, med inslag av önskningar.
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Man lär sig alltid något av allt, frågan är om man är mottaglig för det för tillfället.
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Nej tack.
Kan du kast macka?
Nej, det funkar inte för mig.
Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej, men i närheten...
Vad har du med dig in på bion?
Videokamera. Nä skojade bara. Sällskap, gärna en dryck och ibland lite snacks.
Vem är din favoritlärare?
Oj.. ehm i högstadiet var det G.L., i gymnasiet H.E. Just nu tycker jag att R.H. verkar vara en rolig föreläsare, men det är bara ett första intryck och kan absolut inte räknas som favorit ännu.
Har du någonsin dejtat någon av en annan ras?
Hahaha, jag förstår frågan. Tror jag. Nej, varför skulle jag dejta hundar/katter/kycklingar/påfåglar/fiskar/elefanter, verkar som ett konstigt förhållande. Var det inte så du menade?
Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar?
Bara för att någon har mycket tatueringar betyder det inte att han inte skulle tilltala mig, men det är ju inte aktuellt nu när jag har J (och han tycker jag inte ska skaffa tatueringar):
Vilket var ditt favorit ämne i skolan?
Svenska (ej litteraturhistoria), matte i gymnasiet... Historia var kul i gymnasiet också...
Gillar du att flyga flygplan?
Jag älskar start och landning!
När sov du senast på golvet?
Vet inte om jag någonsin gjort det, iaf inte på många många år.
Gillar du din boende situation?
Jadå.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Helst 9 timmar, iaf 8 timmar.
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
De har kommit att bli det :-S
Vilken är din favortifrukt?
Clementiner?
Bryr du dig om antalet kalorier du köper?
Du menar "...i det du köper?". Nja, nä. Men jag kollar innehållsförrteckningen ofta numera för att se vad maten innehåller (det jag förstår av den):
 Hur gammal blir du vid nästa födelsedag?
21 år.
Är du petig när det gäller stavning och grammatik?
Absolut, har hittat fel i frågorna som stör mig, men jag har inte orkat ändra.
Tror du på liv på andra planeter?
Ja, inte kan vi vara de enda. Vet du hur stort universum är?!
Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Minns ej.
Tror du att Gud är en man eller kvinna?
Måste det vara en man eller kvinna?
Vad åt du senast?
currykycklinggryta med ris och till detta ett glas oboy.
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Oj. Efter tre söner trodde inte pappa att han kunde få någon dotter så han ville bara diskutera killnamn. Skulle det mot förmodan bli en tjej skulle mamma få bestämma fritt. Jag blev en tjej. Mamma visste inte vad jag skulle heta och 1988 var Mauro Scoccos låt Sara välspelad på radio. Min moster och kommande gudmor föreslog Sara och mamma gillade det.
Gillar du senap?
Absolut hellre senap än ketchup!
Vad säjer (stavas "säger"!!!!!) du till dig själv när allt känns svårt?
Du har klarat det förr. Gör ditt bästa så är det bra nog.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Jag vill hoppa, men vågar inte för mina örons skull (samma med dyka med tuber). Inte ens för pengar, men om mitt liv hängde på det- självklart!
Sover du på sida, mage eller rygg?
Sida eller rygg. Mage är ju jätteobekvämt.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Ehm, vet inte. Tips?
Har du någonsin köpt något från ebay?
Nej.
Tycker du om att krama folk?
Jo vissa. Jag är lite känslig för fysisk kontakt. Men mina närmaste vänner kan få många kramar!
Skulle du säja att du är trendig?
Hahaha inte medvetet iaf!
Vilken är din favorit karaktär i Star wars?
Inte sett filmerna...
Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Oj många. Framför allt sanna, hemska historier, eller historier som framställs som väldigt verklighetstrogna.
Tycker du att du är attraktiv?
Jadå, särskilt under mina bra dagar.
Vad är du allergisk mot?
Egentligen ingenting men jag har alltid sagt "krossad tomat" för den rinner ut genom näsan och ser ut som näsblod och det är inte så roligt så undviker det helst och har gjort sedan 6 årsverksamheten. En eventuell operation skulle ändra på detta.

Tror att jag glömde hjärnan på kudden imorse

Sitter här med middagen. Ringde pappa efter att jag satt på ris, glömde därför bort riset och vola! där fick jag bränt ris. Suck. Bara att göra om, jippi. Nu är iaf maten klar, pappa och jag är uppdaterade och J sitter och skrattar åt scrubs. Livet är återställt det vill säga.

Dagen började segt som en sengångare och kallt som en istapp. Lektionen var bra. Ja fram till sista halvtimmen. Då skulle vi gå igenom dagens läxa, det jag träffade min grupp och gjorde i måndags. Då jag fick dödsbeskedet av min före detta arbetskamrat och då jag därför inte var helt med på noterna. Ja, läxgenomgång var det och denna gång valde hon ut två personer som skulle stå framför klassen och gå igenom en av uppgifterna. Gissa vem en av dessa två var. Just det. Jag. Suck! Men ville inte bortförklara mig så sa inget, men så himla bra intryck gjorde jag nog inte...

Lunch där jag snackade en del skit med E, dock inte om E. VI såg även BlondinBellas pojkvän då. Inte för att jag känner igen honom. Såg honom en gång på Lets Dance i publiken och det är min erfarenhet av honom liksom, men E kände igen och meddelade mig detta. TIhi, vad vi är häftiga!

Pluggdags och jag och killarna bestämde att vi skulle göra uppgifterna tillsammans. Men T backade ur och gjorde en annan sak själv i stället. Så jag och P var ensamma. Tog oss några timmar och vi blev inte klara (vi var inte supereffektiva direkt då båda var väldigt trötta i huvudet) men vi fick med oss mycket nyttigt! Vi argumenterade och hänvisade till olika paragrafer och fyllde i varandras luckor och ifrågasatte. Underbart, så ska det vara. Lite mer effektivt bara!

Sedan for jag hem, klockan var då 17, puh, en hel arbetsdag hade jag spenderat på skolan. Våra faddrar tittade även förbi en snabbis på seminariet, kul att få lite besök då och då och vår lärare tycker detsamma!

Skuller ringa T under dagen och råkade ringa en annan T från teckenspråket, de har samma namn. Jag fattar dock inte detta och tycker att nuvarande T har underlig röst i telefonen men vad vet jag...
jag -HalloOoO!
T -Eh, hej hej!
jag - Det är Sara från jiken
T - Jag hör det! (han tänkte nog tsp)
jag - Var är du någonstans då?
T - Hemma...
jag -Hemma? Varför det?!
T -Jag är ledig från jobbet idag...
jag -Jobbet? Hm.. jahaaa, jaja, men vad trevligt! Hur är det med dig då?
T -Jo det är bra själv då?
jag - Jo det är bra här med, men nu är det så att jag ringde till fel T här... men det kanske du förstod?
T - jahaa, nej det gjorde jag inte.
jag - Nä okej, men vi kanske kan höras en annan dag istället?!
T -Ja det kan vi göra.
jag - Japp! Ha det bra. Hejdå!
T - Hej hej!

Nuvarande T och ovan nämnda E.

"Sitt inte inne som björnen i bur, det är att slösa med livet"

"Gå upp och pröva dina vingar
Text och musik: Lasse Dahlquist


Sitt inte inne som björnen i bur,
det är att slösa med livet,
nej följ med oss ut i Guds fria natur
Och stäm in i sången i jublande dur.

Refräng:
Gå upp och pröva dina vingar
och känn hur underbart det är.
Där ovan molnen Du dej svingar
och fröjdas åt att vingarna bär.
Se på fåglarna, som sväva I det blå,
det er deres kurs vi gå,
så gå upp och pröva dina vingar
och snart är hela jorden din.

Vi har väl alla när vi voro små
läst om Nils Holgerssons resa.
Att resa bliver sanning, kan du pröva på,
när du här i dag tumlar kring i det blå.

Refräng: Gå upp och pröva dina vingar etc.

Ålder och sånt spelar rakt ingen roll.
Vi har ej satt några gränser,
ty gammal och ung det bliver plus minus noll
och ”uppåt” och ”framåt”
det är vår paroll.

Refräng: Gå upp och pröva dina vingar etc."


Nu ska jag snart ut i kylan! Brr kallt! Ändå är det enligt smhi bara 0 grader, men det känns så mycket kallare. SItter och fryser redan och då är jag iaf hyfsat klädd. Skulle vilja ha långkalsonger men då väcker jag J om jag ska plocka fram sådana.
När vi la oss igår snöade det, är fortfarande vitt på träden. Men vi la oss för sent, varför? Varför gör man så? Aja, idag blir det seminarie till 12, sedan lunch och plugg i bibblan. Måste göra klart de där uppgifterna jag inte gjorde igår. Sedan blir det hem och SOVA. Åh vad skönt.
Ha det gott!

Pappa på rymmen

Först för en 40 minuter sedan fick jag tag på pappa. Han hade hållit sig hemifrån på massa ärenden och inte haft mobilen påslagen (han är inte van att ha mobil på sig). Detta gjorde dock både mamma och mig nervösa, med tanke på vad vi fick veta igår om vår arbetskamrat. Men han svarade till slut, efter at jag ringt typ 17 gånger. Skällde lite på honom för att han inte har mobilen på när han inte är hemma och han kunde väl egentligen inte ge något svar på det. Sedan snackade vi vidare om ditt och datt i 30 minuter. VI har inte setts på ett bra tag så han ville att jag skulle komma hem i helgen. Det kanske jag kan, får kolla lite. Vi snackade om allt från pension, deklaration och fonder till värmepannor, affärsmöten och arbetsmarkander. Mat, fest och musik. Träning, kollektivtrafik och upphovsrätten.
Han var besviken att höra att jag inte ska komma när mamma ska firas, och jag ville ju verkligen gå också. Så många som kommer dit och det lät bli jättetrevligt/roligt och gott att äta. Men. Nu har jag bestämt mig för Proppen och betalat så nu får det vara så. Anmälan är bindande också. För mamma är det ju okej...

Usch vad jag fryser nu. Måste ta på mig en tjocktröja. Har inte ens stoppat näsan utanför dörren idag, ändå är den iskall. Är det kallt ute? Brr, tröja nästa!


Världens Bästa Pappa!

Om att ligga två steg före

Har gjort ytterligare en och en halv uppgift, så en och en halv kvar+ ett rättsfall. Plus läsa lite om incoterms och jämföra det med NL01 (det senare som förövrig är dåligt för köparen, se upp). Kollade lite noggrannare i planeringen och det jag gör nu är faktiskt till nästa måndag, men vi i gruppen ska ses på fredag så för mig är det nu på fredag det ska vara klart. Men i almanackan har jag planerat in att göra det till onsdagen, imorgon, jag ligger alltså redan före! Så försöker jag komma än mer före och får dåligt samvete för att jag inte riktigt grejar det. Knäpp jag är. Bara hålla min planering som redan ligger före så löser det sig. Men mycket vill ha mer förstår ni.

Jag åt en macka till lunch (ja det blir nog mer senare men var inte jättehungrig nu) för det är ju så gott och nu tänkte jag ta en av mina böcker om straffrätt och lägga mig i badet. Om två veckor ska nämligen två böcker á 150 sidor ca vara utlästa, så lika bra att börja nu. Så ligger man lite före där med. Har ju en del att göra den helgen så då vill jag nog inte göra en massa sådant+ att vi då har börjat med projektarbetet (som jag inte vet något mer om än när det börjar, ska redovisas och att man väljer grupp efter intresse..).

Förresten fick jag tillbaka min inlämning på rättsfallet och fick ett "Bra!", så det var ju bra. Skönt att inte behöva göra om det första man gör iaf, även om den uppgiften är en minisak i det stora hela. En sak avklarad då iaf!

Nu ska jag ringa pappa, sedan blir det badet!


Far och dotter på kräftskivan 2008

Plugg plugg, plugg plugg

Fick extra gott bröd med mig hem igår som jag åt till både middagen igår och frukosten idag. Så gott. Sitter med läxa inför morgondagen. Har en del att göra. 4 uppgifter tror jag + ett rättsfall, några sidor att läsa samt ytterliggare lite som läraren la på igår. Sedan det där som man vill göra för att komma lite före, särskilt nu när mina helger ser ut som de gör. Har iaf löst första uppgiften och är nöjd med mitt svar, gett mig på den andra nu men behöver lite tid att fundera kring den.

J är i skolan, därför stannade jag hemma. Men det är svårt, här finns datorn (som ni förstår) och jag är så sugen på ett bad. Vill bara ta en av mina rättsböcker och lägga mig där och stryka under. Skulle vara så skönt. Men jag måste göra lite mer av läxan innan jag får ge mig hän till sådan lyx. Det goda brödet lockar också, kanske kan göra mig en macka eller två till lunch...

Visade förresten J den lysande lampan över köksbänken, han var lika förvånad som jag och förstod inte hur det gått till. Helt otroligt!


En söt förvirrad kille

Jag har ju jordens sötaste kille. Han är så förvirrad!
Vi började snacka om currykycklingen vilket gjorde honom sugen på en "efter-middag på kvällen", dvs en andra middag. Hm, nu började jag tänka på sagan om ringen och "den andra frukosten", aja.. Iaf. Så frågar han om riset som står i köket är ris som jag har kokat idag, vilket jag svarar jakande på.
-Bra, säger han, då vill jag ha mer mat nu!

Så slänger han upp massa ris på tallriken och den åker in i mikron. Jag tittar på honom där han går och njuter av att snart få äta god currykyckling med ris. Så säger jag:

- Varför värmer du bara riset och inte kycklingen också på en gång?
Då slänger han sig över mikron och tar ut tallriken för att lägga på kyckling också. Han hade missat den viktiga detaljen...

Så söt.


Han är söt, tänk bort mig :-)


Min planering de närmaste 2 månaderna

I'm not used to this! I liked my quite life. I don't want to party every weekend, I don't!

Så blev det lite engelska där också. Titta, jag kan engelska! Bra då vet ni det (och är något fel så är det inte mig det är fel på- det är dig).


Mina kommande helger ser ut på detta sätt (observera att ledig kan betyda pluggtid):
fre 13/2 ledig THANK GOD
lör 14/2 Alla hjärtans dag - jag ska vara med J och det kan ni inte ta ifrån mig!
sön 15/2 Svärmors födelsedag

fre 20/2 Tjejkväll med mina tjejkamrater, all night long.
lör 21/2 Mamma firas men jag kommer inte vara med *cry*
Istället gäller:
Proppdagen och Proppfesten. 10.30 börjas det med volleyboll i utklädnad, sedan fylls dagen på med aktiviteter och gratis mat innan det blir kväll och sittning samt fest till 03.00. Det sistnämnda kostar 120 kronor och jag har nu pröjsat.
sön 22/2 ledig (tror det kommer behövas)

ons 25/2 Mors födelsedag, eftersom jag skippar hennes firande vill jag dit på kvällen.
tor 26/2 Kommer min tyska vän W till Sverige, men först tror jag att hon ska till Uppsala.
fre 27/2 Om W är i Uppsala först ska jag på fredagen ut med tjejerna från jobbet.
Någon gång lör 28/2-sön 29/2 kommer W hit och bor här till tis 3/2(? Är detta korrekt W?)

ons 4/3 Pappa fyller år och jag vill återigen dit om inget annat avtalas.
fredag 6/3 ledig
lör 7/3 Svägerskan fyller tonåring! Jag gissar på middag eller något sådant.
sön 8/3  ledig

Helgen lör 14/3-sön 15/3 blir möjligen plugghelg då projektredovisning mån 16/3.

Lör 21/3 Brorsan nummer 2 fyller år
Sön 22/3 Dop av kusinbarnet

mån 30/3 är det tenta så helgen lör 28/3-sön 29/3 blir sista minuten-plugg.

Tror ni att det är lugnt efter detta. Fel. Men jag orkar inte skriva längre. Vecka 15 är det 2 födelsedagar och ett praktiskt prov samt påsk (norrlandsresa?). Vecka 16 är det min födelsedag och inlämning av PM samt kursstart för terminens sista kurs, alla tre på samma dag. Längre än så har jag faktiskt inte planerat. THANK GOD. Bara två månader bokade...
Jag vill bara vara ledig och kunna vara spontan!

Snö snö och ännu mera snö!

I Jämtland där min brorsa och en del kompisar bor är det massor av snö för tillfället (och typ hela vintern). En av dessa kompisar har bilddagboken så tänkte låna en bild därifrån för att visa hur mycket snö de har. Bilden såg jag igår, så är väl taget under helgen, det har snöat ännu mer sedan dess har jag hört från olika håll därifrån.
Detta är alltså en helt vanlig torkställning, alla vet hur höga de brukar vara ungefär?
Någon som tror att det är rätt årstid att torka tvätt där? Isf är denne galen.




Måndagen den nionde= nya fredagen den trettonde?

Som ni kan förstå av rubriken har det hänt en del saker idag i min omgivning. Dagen började med att en man klev ur sin bil några meter framför mig på trottoaren när jag var på väg till tunnelbanan. I famnen hade han en liten hund, skulle chansa på en terrier men jag och hundar går inte riktigt ihop så jag lovar inget. När mannen ska släppa ner hunden på marken då de ska gå sin morgonpromenad på ängen/i skogen halkar karln på isen och ramlar raklång framåt. Det var mycket nära att han ramlade på hunden men som tur var han han flytta upp hunden så den hamnade bredvid hans huvud istället. När han låg där på magen på marken skrek han "FAAN VAD HAALT!"

Jag smsade mor, då hon brukar åka förbi min station ungefär vid den tiden. Visade sig att vi var på samma tåg, men olika vagnar. Hon hade dessutom tappat en bit av en tand när hon borstade tänderna.

Jag kom till t-centralen och där på perrongen ligger en kvinna på rygg avtuppad. Ett gäng stod runt så min hjälp behövdes kanppast. Först såg jag inte ens om hon andades men efter några minuter kunde jag se magen höjas och sänkas. En tjej i min ålder ringde ett samtal och på det förstod jag att hon var dottern till den avsvimmande kvinnan.

En klasskamrat hade lyckats få hela två timmars sömn inatt, berättade hon när jag satte mig brevid henne inför första lektionen. När seminarielärarinnan kommer in frågar hon om någon sovit dåligt inatt. Det var fullmåne. Någon annan som har känt av den?

Mobilen var på ljudlöst och det var först vid kl 12, när jag skulle påbörja mitt grupparbete som jag kollade på den lite fort. Hade fått ett sms som löd "En arbetskamrat har avlidit, ring när du kan. kram". Oj. Det visade sig var B, som jag arbetade med vinter 2007-08 och 4 veckor i somras. Sedan har jag jobbat i grannavdelningen denna vinter och än mer i somras så nog har vi stött på varandra en del det senaste året. Så det var tråkigt att höra. Han hade gått ut på en promenad igår och inte kommmit hem. Frun undrade var han var och han svarade inte på mobilen. Sedan kom polisen hem och berättade att han avlidit. Han var antagligen död när ambulansen kom och de trodde det var en hjärtinfarkt. Han skulle ha fyllt 58 år i år.
Det är jättetråkigt naturligtvis. Sedan ska jag ärligt säga att jag störde mig en del på karln. Har nämnt honom i bloggen förut här, det var han som snodde frukt och godis från de andra avdelningarna. Han kommenterade alltid på att min mosters bil var smutsig och snackade om parkeringsplatserna. Han åt alltid äpplen, så vid kortet och ljusen hade de lagt 3 äpplen- hans signum. Han var lat. Han ville absolut att jag skulle arbeta där när A (A och B är de enda som arbetar med just det) hade semester för inte kunde han sitta framför en dator hela förmiddagen och göra det där (det fick jag göra istället då), det mår man inte bra av. Nähä, och vad gör alla andra då, hela dagarna? Långa, och många, raster tog han. Ja, han var lat. Verkligen. Men inte förtjänar man att dö 57 år ung för det! Tycker synd om hans fru och ca 25 åriga dotter. Verkligen synd om dem.

Nä, den här dagen började inte bra. Kvällen blev bättre, men det här har hängt över mig som en skugga hela tiden...

Det lyser

Det blev lite sent igår för när jag och J lagt oss började vi snacka om urringningar och v-ringningar och om man säger en djup urringning om en djup v-ringning för det är inte en u-ringning... Ja ni hör ju. Vi hade lite olika åsikter om det där så klockan var kring 01 när jag äntligen kunde somna, fast fick ligga ett tag till innan jag sjönk in i sömnen. Vaknade 20 över tre av att jag hörde något och blev säker på att det skulle bli strömavbrott igen (alltså dessa strömavbrott, jag blir galen på mina misstankar om dessa). Det blev det dock inte, klockan ringde så fint kl 06.27 (det står 30 på den men den går 3 min före). Jag borde nog skaffa batteri till klockan så att jag kan sova ostört...

Var trött, trött, trött men så hörde jag svärmor sätta sig i bilen och köra iväg, hon hade nog varit uppe ett tag. Kan hon, kan jag. Snö på marken utomhus. Ner till frukosten. Tände fläktlampan, tryckte även på lampknappen över köksbänken av ren reflex. Att försöka tända taklampan har jag lagt av med, vet i benmärgen att den inte funkar. Bara fläktlampan som gör det i köket.
Rostade 4 mackor och blandade oboy och sedan drog jag ut brödrostsladden ur kontakten. Och döm av in förvåning när jjg kom på att lampan över köksbänken lyste! Den lyste! Helt magiskt! Vem har bytt vår lampa?! Jag stod där som i chock med ena handen om oboyglaset. Jag bara stirrade. Det är nästan så att jag tror att Gud lever. Jag får inte ihop det. Vad hände?

Jag är fortfarande paff och det var snart 15 minuter sedan.
Nu måste jag dock släppa detta för en stund och göra mig färdig, men... wow...


.

Nä nu jävlar.

Koncentrationssvårigheter

Jag och J lagar mat (currykycklinggryta). Nu ska det koka i 35 minuter och vi tar en paus i fixandet. Jag har dåligt samvete för att jag inte gör det jag ska i läxväg (ska vara klart imorgon) men är så sjukt trött. Vet om att J också har läxa att göra så frågar honom om han gjort den för att känna mig själv "mindre dålig" (människan är bra lustig):

-Älskling, visst hade du också läxa att göra idag?
-Ja
-Har du gjort den?
-Nej
-Åh vad duktiga vi är
-Nej vi är sjukt dåliga

Ja nu mår jag mycket bättre.

Snälla koncentration kom tillbaka! Jag behöver dig!

I fredags var jag glad, även om det inte ser ut så.
Nu är mina mungipor där nere dock.

Suck, söndag?

Så var det söndag igen. I fredags kändes det inte som helg redan, veckan gick väldigt fort. Helgen också, och jag känner mig inte riktigt redo för en ny skolvecka. Vad sägs om en till helgdag? Måndag är det väl inte många som gillar iaf så vi kan ju göra det till en till helgdag, iaf varannan vecka? Så kan folk jobba jämna/ojämna veckors-system, precis som man hade det med slöjd/bild/musik i mellanstadiet.

Det är dock söndag så idag ska jag träna, plugga och... laga mat. Spännande dag, verkligen. TIll lunch blir det våfflor, till middag "currykycklinggryta". Så gott. Förresten, måste nog ta fram de frusna kycklingarna nu, så de hinner värma sig lite innan vi äter upp dem. Usch vad hemskt egentligen.
Juste, måste betala 3 räkningar också, kul.

Ni får ingen bild, hittar ingen passande.

Ehm melodifestival?

Ja, då har Melodifestivalen dragit igång. Jag var seriös i min tanke förra året att bojkotta årets festival. Folkets röst ska vara den tyngsta rösten, inte någon sketen jury. Så var det ju inte förra året, då Sanna Nielsen fick flest poäng av folket och Charlotte Perelli fick övervikt tack vare juryn. Det var fel. Sedan tyckte jag inte att den ena var bättre än den andra, inte heller spekulerar jag kring vilken som skulle göra sig bäst i E(urovision)S(ong)C(ontest). Själva röstningsmodellen var fel bara.

Sedan har jag alltid stört mig på dessa uppdelningar. DET VAR BÄTTRE FÖRR! Inte på 60-talet, men på 90-talet, kanske också 80-talet. EN enda final är bättre. Eller två delfinaler och en stor final. INTE fyrtioelva stycken. Snacka om att vara giriga och vilja suga åt sig pengar! "Vi vill ge fler chansen" låter det. Ja just det. För i alla sammanhang annars är det ju KVANTITET som går före KVALITET?! Hellre 20 BRA låtar än fyrtioelva kassa och 2 bra. Så det där med att tjäna pengar, som alla vet är det verkliga motivet, kan ni ju bara vara ärliga med. Kom igen liksom.
Enda bra med fyrtioelva finaler/deltagare är att det också går mer pengar till bidrag, med det ena följer det andra. Inget ont utan något gott. Det överväger inte nackdelen med systemet däremot, anser jag.

Så går vi till årets och dagens då. Vad är detta med internationella juryn? Kan någon förklara? Visst, visst vi svenskar har inte samma smak som resten av europa (och halveuropeiska länder). Därför går det så dåligt för oss numera. Det, och att vi har färre grannländer. Ska vi inte splittra Sverige, Norge, Finland och Danmark i flera delar så kan vi också få fler röster? Enda sättet att vinna igen, kanske. Nej, just det. Internationella juryn är vår räddare. Men absolut. Jag fattar fortfarande inte grejen. Hur hjälper det Caroline af Ugglas? Förklara är ni snälla...

Ja, jag såg dagens program. Var i valet och kvalet fram till klockan 20 men då kunde jag inte hålla mig. Var tvungen att se hur det "nya melodifestivalen" skulle bli. Att det är nytt koncept har jag förstått men inte en rad har jag läst om det i tidningarna! Vad heter programledaren? Någon som gillade henne i den här rollen? Jag gjorde det inte. Det enda roliga hon sa på hela kvällen var "Skottar och alkisar" och inte ens det är ju roligt om man tänker efter. Sedan är det väl kanske inte hon som skriver manuset men ändå. Hon får stå för det.

Emilia var klart bäst, söt är hon också. Caroline af Ugglas tyckte jag var förfärlig, först. Sedan kom jag in i låten och fastnade för det tragiska som utspelade sig framför mig. Men melodifestival-material? Vet inte, "internationella" juryn anser tydligen det. Scotts? Har inte sett dansbandskampen så jag vet inte om de var bra där men nu: nja. Alcazar? Njae, inte ens fast jag och Andreas är släkt (fast det är nog inte han medveten om). Shirley Clamp, nej. Marie Sernholt, nej. resten minns jag knappt... sorry.

Hur blir det nästa lördag då? Då ska jag inte se. Där med basta! Nä, det kommer inte prioriteras högt, inte ens fast Måns Zelmerlöw tar plats på scenen då. Jag ska nämligen fira alla hjärtans dag med min äskling och det slår allt. Även Måns och melodifestival. Japp, det kommersiella jippot går före! Inte en chans melodifestivalen, inte en chans! (Eller okej, om jag får vara med i programmet kan jag väl överväga det... bara jag inte ska sjunga!).

Vad tyckte ni då?
Hm.

Gårdagen i punktform

Inget inlägg under hela gårdagen, ojoj. Det är inte vanligt det! Vi kör punktform så blir det inte så mycket!

-Jag var i skolan, en kille på samma program kände igen mig och började snacka med mig på vägen från tbanan. Trevligt det.
-Föreläsning på engelska! Blev lite paff men det gick bra.
-Gjorde ett grupparbete till måndag.
-Gjorde ett grupparbete med annan grupp till torsdag
-Försökte plugga själv men var väldigt poppis i mobilen så kunde inte riktigt!
-Började få ont under tårna (haft dessa skor hela vintern+förra vintern)
-Sa kom till Uni och 2 stycken började snacka med henne på vägen (socialas dag igår?!)
-Hon hittade rätt efter en del om och men och jag visade henne runt
-Jag träffade min gamla lärare M som jag hade i tsp och utan att ens tänka på om han skulle känna igen mig sa jag HEJ på tsp. Han såg förvirrad och jätteglad ut...
-Jag och Sa åkte till stan och väntade på Su sedan gick vi på McDonalds, damerna åt och jag tog vatten
-Vi åkte och mötte J som körde oss till Coop Forum där det blev storhandling, Su åkte hem.
-Jag åt middag och jag och Sa åkte in till stan för att träffa E och gå på Theodora.
-Ett gäng på fyra personer födda -89 från Västerort slog sig ner hos oss och hängde kvar tills vi gick av tbanan på vägen hem.
-Innan vi gick av tbanan var det dags för McDonalds igen, sedan hemåt.
-Sa sov över på soffan och hade tyvärr brått hem idag så sömnen är inte riktigt tillräcklig.
-Mina fötter gör SJUKT ont, jag fattar inte?!

Idag ska jag träna tänkte jag, och säkert göra lite plugg för jag hann ju inte klart igår...

Om du skulle ha glömt...

Idag är det fradag, för den som missat detta. Snön vräker ner utanför fönstret, så nog är det vinter allt!
Äter frukost och senast 8.50 ska jag borsta tänderna, annars hinner jag inte med tåget! Gick upp sent idag så ahde 15 minuter på mig, bra jobbat, verkligen!
Hoppas det är gött så hörs vi vid ett senare tillfälle.
ha en bra fredag och helg!


Detta är vår Öfverfadder, she's in charge!

En bok hit eller dit...

Nu ska jag strax lägga mig, är rätt trött. Har nästan gjort allt jag skulle men får väl bakläxa imorgon. Men som tur är (upptäckte jag) så ska jag ha läst samma sidor till onsdag som till måndag, och det är i läsningen jag ligger efter. Alltså kommer jag inte ligga efter (förhoppningsvis) imorgon kväll! *glädjetjut*

Tänkte visa mina senaste litteraturförvärv. De två som jag skickade efter och som blev försenade  (om ni minns?) hämtade jag ut igår (nu har jag all obligatorisk litteratur för mina nuvarande kurser):


Sedan köpte jag denna bok idag som verkar grymt bra. Kostar nästan 300 kronor och är inte obligatorisk på någon kurs vad jag har sett än men så bra att slå i när man är osäker på någon term. Den kan jag ha resten av livet antagligen, så väl investerade 300 kronor! Dessutom är den så himla snygg, jag blev lite småkär i den faktiskt. Tyvärr gör den sig inte rätt på bild, det är snyggare i verkligheten. Mm, en sådan läckerbok (istället för "läckerbit", idag har jag sagt många ordvitsar, inte alltid bra dock..).



För att ni ska förstå hur en helt vanlig dag ter sig för min rygg numera så ska jag visa vilken litteratur jag ska släpa på imorgon i min ryggsäck. Idag hade jag dock dessa böcker + en till. Att jag har så många böcker när vi har en enda föreläsning beror på att jag stannar i biblioteket och studerar efteråt och behöver tillgång till böckerna. Hade jag studerat hemifrån hade jag kunnat skippa ett par böcker säkerligen... Nu är det icke så, så detta är min bokhög för morgondagen:


Lär få en stark rygg iaf, om jag tar väl hand om den...
God natt!

En alldeles speciell dag

Dagen började med att jag stötte på Su på tbanan. Hon arbetade och jag såg henne i full utrustning! Såg ut att vara väldigt mycket kläder! Kul att råka stöta på varandra så där.
Sedan hade jag sällskap med klasskamraten E från tcentralen till Universitetet. På universitetsområdet möter jag MK, hade inte den blekaste aning om att han pluggade där! Blev lite smått chockad av att se honom helt plötsligt i den miljön.

Hade föreläsning. Alltså, rättskällor är inte direkt det mest spännande man kan lära sig... Vi fick en gruppläxa 3 och 3 att lösa till nästa torsdag. Min grupp började idag. Dock kunde vi inte finna svaren på 4 av frågorna! Av 9. Vi vet inte alls var vi ska leta. Så vi ska forsätta imorgon.
Sedan gjorde jag misstaget att sätta mig i ett grupprum med mina klasskamrater. Jag fick inte mycket gjort under de timmarna. Så nu blir det till att plugga hemma, för klockan 12 imorgon ska det vara klart och jag har föreläsning 10-12 imorgon.

Såg fram emot kvällen med kinamaten, skulle ses i stan klockan 17.30. Klockan 15.45 fick vi sms att min kusin inte kunde. Jahapp...Kul.. Men jag och mor träffades ändå och gick på Mexikansk restaurang istället. Var ju helt ok, men är ju inte kina... Vi satt där i ungefär 2 timmar och hade störtkul. En gång skrattade vi båda så vi grät och folk stirrade på oss, men det var roligt!

Sedan for vi hemåt åt varsitt håll, då ringde Sa och hon var i vby. Jag som precis åkt därifrån. Men vi snackade i ca 20 minuter i tele för hon väntade på en person. De skulle på bio och se den där Burtons-filmen. Det var trevligt, var bara ett problem. När jag åkte från universitetet var jag kissnödig. Spädde på med vätska på restaurangen och struntade i att gå på toa där för snart skulle jag ändå hem. Sedan med Sa i telefon kan jag ju inte sätta mig på toa heller, så när vi la på rusade jag upp och kissade. 4 timmar hade jag gått jättekissnödig, behöver jag nämna att det var superskönt att bli av med det?

Nä, nu får det allt räcka, fortsätter jag så här kanske jag säger för mycket!
Nu är det läxor som kallar, jippi.

Jo just det. Imorgon är det föreläsning 10-12, sedan träffa min grupp och gå igenom det som är till på måndag, sedan träffa min 3persons grupp och göra klar uppgiften. Därefter plugga det som är till onsdag i biblioteket och sedan träffa Sa och eventuellt Su. Det är min fredag det!

Hur har er dag varit, och har ni några planer inför morgondagen?

Mums fili baba

Vi hade inget bröd imorse, därför åt jag gröt till frukost. J löste det på ett annat sätt. Han bakade sockerkaka! När han sa detta till mig per telefon vid lunchtid såg jag framför mig en god, saftig sockerkaka. Gjorde en snabb räkning i huvudet. Idag onsdag, imorgon torsdag, sedan fredag, därefter lördag=godis dags. Attans. Varför just idag?
Men det är okej, är faktiskt inte sugen, trots att det finns kvar en bra bit. Den får J ta imorgon istället.

Imorgon är det föreläsning om rättskällor kl 10-12, sedan lunch och därefter parkerar jag mig i biblioteket. Denna dag skiljer sig som sagt lite från de senaste dagarna och det för att klockan 17.30 ska jag vara i stan och käka kinamat med mamma och kusin A. Nästan så jag dreglar nu, ska verkligen bli gott. Inte mycket till lunch imorgon alltså! Här ska det få plats med massor av godsaker.
Det är ju så att kinamat inte är onyttig (inte i jämförelse med mycket annat iaf) i sig, utan det är mängden som är dålig för en. Man äter ju alltid för mycket och rullar därifrån. Men det är det värt. Så värt.

Sedan är det ju fredag! Men vad som händer på fredag, tar vi upp imorgon.

Thai är också gott...

Lyckan rors i hamn

Yeey, duktiga jag! Redovisningen gick vägen och det kändes som att jag gjorde bra ifrån mig. Sedan åt jag pannkakor till lunch och därefter satte jag mig i bibblan. Dock inte tysta avdelningen för jag hade sällskap så det gick inte lika fort som det hade gjort annars men klar blev jag iaf! Sedan åkte jag hem, åt middag och hämtade mina paket. Tränade styrketräning och sist så handlade jag mat. Jag hann med allt! Tror jag börjar komma in i rätt lunk nu. Känns bättre iaf. *Ronja Rövardotters vårskrik*

Nu talar jag med min gamla arbetskollega M på msn. Hennes sista dag är på fredag. Hon berättar vad som hänt sedan jag slutade i januari. Attans att min gamla avdelning ska flytta från sthlm, annars hade det varit perfekt extra jobb och sommarjobb. Gah, dålig planering. Dumma ledning, kunde väl ha väntat ett år? Varför hålla på att flytta i värsta finanskrisen?! Gah.

Nej, nu blev jag avis på M. Hon har nämligen ett sådant duschdraperi som jag alltid velat ha. Sådant med delfiner på! Hon skickade en bild på sin söta kisse Angelina (som hon tänkt spara ihop till själv men sedan fick av sin pojkvän/sambo i födelsedagspresent) och då ser jag det. Min draperi-kärlek sedan typ 12 år tillbaka. Jag är kär...

Här är en bild på draperiet (och söta Angelina), är det inte fint?

M verkar dock ha väldigt roligt åt min nya förälskelse... hon bara skrattar...


Lugn start på dagen

Nu sitter jag här med min havregrynsgröt gjord i kastrull och mumsar. Fattar inte hur jag ska orka allt, blev jättemycket och det är mättande! Ska kolla igenom arbetet en gång till, egentligen dåligt för om jag kommer på mig själv med något fel kan jag inte skriva ut det på nytt igen men ändå... Idag vet ni vad jag ska göra, seminare + redovisning och sedan plugga. Träna, handla mat, hämta ut böcker. Det är min dag det!

Hoppas redovisningen går bra, jag är typ kolugn och det brukar jag inte vara. Vet inte om det är ett bra eller dåligt tecken...

Tråk, tråk, tråk

Klockan slog 20 och jag tyckte det kändes som att den var låångt efter 23 iaf. Klockans visare, eller digitala siffror, arbetade sig långsamt närmare 23-slaget. Inte för att något särskilt händer då men det var ändå ett slags mål. Jag gjorde massor, och ingenting. Hade sjukt tråkigt och funderade på att dra fram lite böcker och plugga klockan 21, helt normalt? Jag hade ganska tråkigt. Istället satt jag här och klickade på "refresh"-knappen på mina sidor. Inga nya blogginlägg, inga kommentarer på min, inget händer på facebook och sedan vi blåste rent datorn har alla länkar till roliga spel försvunnit, så inte ens det kunde jag göra! Jag gjorde typ ingenting. J föreslog att vi skulle se på en serie. Jag accepterade anbudet. Så försvann 45 minuter till. Vi gjorde lite andra saker och slog ihjäl ytterligare några minuter. Nu har jag tråkigt igen. Denna gång är klockan iaf över 23 och jag är trött. Därför har jag kommit fram till slutsatsen att jag borde plocka unden lite (ytterst lite) i köket och sedan göra mig i ordning för sängen. En dag imorgon också, som man brukar säga.
Blä vad tråkigt jag har.

Det var roligare i lördags afton än denna tisdagskväll (tack och lov).


Fantastico!

Skolarbetet till imorgon är klart och utskrivet, middag i form av korvstroganoff är tillagad och nästan uppäten. Allt vi lagade är inte uppätet, för vi lagade åt 6 personer, men iaf 2 portioner är tagna. Blev väldigt gott, ytterligaren en god idé av J. Han sprutar ut goda ideer de senaste dagarna. Det blev gott också, fast J klagade på mitt sätt att strimla falukorv. Han hämtar en andra portion nu. Jaja, nu ska han inte racka ner på mig! Det blev ju gjort iaf. Antingen låter man någon annan göra det, elller så gör man det själv på sitt sätt. Fast jag är likadan, så vem är jag att klaga...

Imorgon blir det seminarie 8-12 med redovisning från min grupps sida. Sedan lunch och därefter spendera några timmar i tysta avdelningen i bibblan. Fantastico. Har än mer böcker att släpa på imorgon än vanligt, mindre fantastico. Sedan ska jag hämta mina två nya böcker i Vby, träna och handla mat.
Så nu vet ni det.

Bjuder på en till bild från cocktailpartyt: Two thumbs up!

Radio

När jag åkte hem från gruppträffen på universitetet idag lyssnade jag på radio i mobilen. Detta är revoltionerande, typ. Jag lyssnar nämligen sällan på radio. Det är på morgonen då jag blir väckt av klockradion i princip. Annars är det youtube, spotify eller egna skivor som gäller, sällan sällan radio. När J kör bil har han radio, när jag kör bil har jag det inte. När jag övningskör alltså. Jag vet inte när jag senast satt och lyssnade på radio, och inte heller senast jag lyssnade på radio när jag åkte kollektivtrafik. Länge sedan var det iaf. Jag har 7 kanaler förprogrammerade och som jag hoppar emellan hela tiden utan att veta vilken kanal jag lyssnar på, blir en fin blandning av musik det. Kanalerna är: Svenska favoriter, Mix Megapol, Lugna favoriter, Rix FM, Radio Viking, Radio Vinyl och Rock klassiker. Kan tänka mig Bandit också men jag kan inte deras frekvens i sthlm, någon som vet? Ni förstår ju vad jag får höra för musik när jag sitter och klickar där (måste vara utanför stan också när jag åker, är ju ingen mottagning i tunnlarna och brus är riktigt hemskt).
Så när jag nästan var hemma byter jag kanal till Radio Viking (jag vet ej vilken kanal det är när jag klickar) och så känner jag igen introt i låten, ja det är ju Sånt är livet med Anita Lindblom, det kunde jag lyssna på medan jag kollade i brevlådan. Döm av min förvåning när hon börjar sjunga på tyska, jag trodde jag hade Svenska favoriter på ju och då är det i regel svenska man sjunger på. Deutsch! När jag tagit upp den tapapde hakan och satt på den igen kom jag dock ihåg att jag visste att hon sjungit den på tyska också. Lite kuriosa är att hon inte visste vad orden hon sjöng betydde när hon sjöng in den men det gick ju bra ändå...

Nu lunch (måste bli bättre med mattiderna!)

Vet faktiskt inte varför jag kände att jag ville ta upp det här. Men det är ju det som är grejen, det är min blogg och jag kan skriva precis vilken skit som helst (jaja lite regler finns det ju) för att jag vill! Nu är det iaf upptaget (alltså: har tagit upp=upptaget... humor på hög nivå idag känner jag...)

Kinamat på torsdag

Mostra mi, som jag brukar tilltala henne (min moster alltså), är för tillfället i Thailand med sin make. Hennes dotter A är dock kvar i Sverige och har min mamma som "kontaktperson" ifall något skulle hända och hon behöver hjälp. Mor föreslog då att vi tre ska träffas och äta kinamat till middag en dag denna vecka. Jag sa direkt att torsdag typ är den enda dagen jag kan och det kunde båda mor och A. Så på torsdag blir det kinamat på min favorit restaurant! Går i skolan på förmiddagen och kan sedan sitta kvar och plugga tills middagstid och åka och träffa dem då. Får jag lite nyttigt gjort också. Perfa.


Kusin A i somras,
men vilken hårfärg hon har nu vet jag inte
för hon byter mellan blont och brunt hela tiden...

pluggeliplugg

Nu sitter jag här och studerar, behöver datorn denna gång för det ska vara renskrivet och prydligt. Inlämningsdags för första rättsfallskoncentratet. Ska träffa min grupp klockan 14 och så ska vi snacka igenom det så vi alla uppfattar saker lika (förhoppningsvis också rätt). Inte så himla lätt alltså, är om man ska få ta upp tvister rörande svarta pengar i domstol. Vi har inte haft någon undervisning på detta så det är bara böckerna vi har att tillgå.

Jag tycker att jag borde få avi för min andra bok idag, den skickades ju i fredags... *väntar*
Åh nu kollade jag på Godssökning och nåddes av detta besked "ANKOMST OMBUD 2009-02-03 04:30 Paket levereras till ombud idag. Hämtas efter kl. 17." Yeey.

Nä nu måste jag fixa med plugget, och lite mat. Ciao.


Ser typ osminkad ut på alla bilder från cocktailpartyt,
får nog drämma på med lite mer smink nästa gång...

Ingen skönhetssömn här inte

Trots att jag var så trött att jag nästan somnade sittande kunde jag inte somna när jag väl lagt mig. Jag behövde ta och tvätta håret, egentligen, och tänkte därför att ett varmt bad skulle tina upp min frusna kropp och dessutom vara i rätt sinnesstämning för att halvt somna i badkaret. Sätter på kranen och proppen i hålet och lägger mig i vattnet. Vad är det jag känner? Varmt behagligt vatten? Nej. Kranen står på absolut varmaste och på fullt sprut. Inte var det varmt för det. Kunde lugnt ha mina iskalla lemmar i vattnet utan att brännas vid. Det var knappt ljummet! När jag klev upp ur badet var jag lika kallt OCH blöt, vilket resulterade i att jag darrade som ett asplöv och hackade tänder. Virade om mig i en stor, skön handduk och borstade tänderna. Håret fick vara. Aldrig att jag utsätter mig för tvätt i det kalla vattnet, tortyr är det! Samtidigt kände jag att jag inte kunde klaga, jag hade iaf vatten till skillnad från mamma och pappa... (de har vatten nu btw).
Slängde mig i sängen, fortfarande trött som en häst men nu så jättefrusen. Slängde på mig två täcken för att snabbt få upp temperaturen. Sedan gjorde jag allt för att somna och inget funkade.
Klockan var över 2(!) när jag slutligen kunde infinna mig i tillfällig vila. Klockan 6.30 satte radion igång. Trött, trött.
Lär inte bli några timmar i biblioteket utan antagligen åker jag hem och äter lunch hemma, sover en timme och pluggar här... Hoppas jag kan sova i natt!

Sliten?

Läckan vid mamma och pappa blev fixad under middagen, de släppte på vattnet igen och upptäckte att det är en ytterliggare läcka. Var denna läcka fanns lyckades de dock inte klura ut. De stängde självklart av vattnet igen och sökte igenom rören med instrument utan att finna läckan. När vi åkte därifrån skulle de försöka lite längre bort och se om läckan fanns där.

Maten var god och vi blev proppmätta. Knappt man fick plats med efterrätt, men det är klart att lite kan man alltid klämma ner! Sedan skjutsade J min bror och hans flickvän till mataffären vid dem, när vi ändå var på hemväg. Kom hem för ett par timmar sedan och har gjort lite allt möjligt sedan dess. Är sjukt trött just nu och skulle nog bara vilja lägga mig och sova. Skulle verkligen vara skönt. Ska ju iaf upp tidigt imorgon...
Träningsvärken sitter i i vissa delar av kroppen, som baksida lår, nedre mage, rumpa och bröstmusklerna, resten har släppt tack och lov.

Imorgon är det seminarie på förmiddagen till lunch, sedan ska jag väl köpa någon sallad eller så och därefter blir det tysta avdelningen i biblioteket som gäller några timmar framåt. Har en del att göra eftersom jag legat på latsidan under helgen. Har ju haft roligare saker för mig än att plugga, faktiskt. Även om lagboken är min bästa vän...


Vi förlorade aktivitetstävlingen med en poäng fick jag höra. Några i min grupp kände sig ändå som vinnare och gick upp på scenen med den vinnande gruppen och stod längst fram och tog emot hyllningarna

Vattenläcka ställde nästan in middagen

Middag hos mor och far ikväll, var det bestämt sedan länge. Mamma ringde för snart en timme sedan och sa att det blir inställt. De hade inget vatten i kranarna och inte haft på några timmar! De kunde inte laga någon mat då. Jag la på, sa detta till J som sa "men vi kan ta med oss vatten". Så enkelt var det, min kvicktänka pojk. Så han ringde upp min mamma och föreslog att vi kom tidigare med vattendunkar. Nu har han hämtat upp tre 10 litersdunkar som vi ska fylla, tack och lov att han har körkort! Pappa gick runt i kvarteret och kollade om grannarna hade vatten, visade sig vara en stor läcka något kvarter bort. Folk hade fått in en massa vatten i sina källare så då är det klart att det inte blir något vatten över. En grävmaskin har iaf anlänt så hoppas det snabbt blir åtgärdat.

Här har vi annat flytande, som flödade på festen igår.
SKÅÅÅL!
Chokladfontäner! Ljus och mörk choklad.

Lyckad helg

Inte konstigt att jag har träningsvärk med tanke på hur slut jag var efter träningen igår. Har värk i armarna, bröstmusklerna, magen, låren, vaderna och rumpan. Sedan blev det ju en del dansande igår kväll också (inte vanligt för att vara jag) men det är nog lugnt. Jag blev "utnämnd" till fotografen och fotade det mesta. När klockan blivit ganska sent stoppade jag dock undan den, småtimmarnas "synder" behöver inte finnas på bild. Några i gruppen blev utslängda, illa, men annars var det rätt städat.

Jag har en hel del kort i kameran som ska laddas in. Störst av allt är nog chokladfontänerna! MUMS.
Jag vågar inte ens tänka på hur många kort jag tog.

Idag är dock en ny dag. Här ska det ätas frukost, pluggas, äta middag och fira första dagen då min pappa är (avtals-)pensionär. Grattis, nu behöver du aldrig mer arbeta, om du inte absolut vill.

RSS 2.0