Uppladdning inför urladdning

Vi blev inbjudna på adventsfika hos Js familj. Med glögg och lussebullar. Jag tog 3 mandariner istället och det var gott. Nu tänkte jag ta mig en dusch och plocka fram de kläder jag ska ha på mig imorgon. Måste kolla när jag ska åka hemifrån också. *kollar* 7.33 måste jag gå hemifrån :-( Måste alltså upp senast 7. Ska packa väskan också så att jag har alla mina "kom ihåg"-lappar med mig.

Något mer jag måste göra..?

Hoppas allt kommer tillbaka till mig när jag sitter där så att jag inte har glömt det mesta... Och att stämningen är bra på avdelningen, har ju hört att den har blivit sämre efter sommaren. Jag får ha nedräkning ifall det inte känns bra: 14 days to go..! och tänka "money money money". Nej, men jag hoppas det känns bra imorgon.

Så nu ska jag sätta på en diskmaskin, hämta kläder att ha på mig, packa väska, duscha och lägga mig och läsa ut min bok. Bad mor att hon skulle ta med sig en bok imorgon så jag kan få en ny att läsa.
Kvar att göra imorgon är då att klä på mig, äta frukost, borsta håret, tänderna och sminka mig, klä på mig ytterkläder och skor, ta min väska gå till tbanan, byta till tvärbanan, köpa lunch på Coop, ta bussen. Sedan börjar arbetsdagen. Jag kommer vara helt död imorgon kl 18! (när jag hunnit nästan hem och håller på att landa efter all press...)
Imorgon natt sover jag nog gott! På tisdag kväll siktar jag på träning efter jobbet... Hoppas planen håller. Nej nu måste jag sätta fart!

Hoppas ni och jag sover gott denna natt!



Första advent har jag firat så här...

Idag träffade jag W och L på Café 60 på Sveavägen. Där har vi alltid träffar (om vi inte är hos någon). Fick mig lite uppdatering kring deras liv. L ska fira jul på Kanarieöarna! Låter inte det skönt eller, iaf om vi inte får någon mer snö. Har man ingen snö i Sverige behöver man ju faktiskt inte ens vara i Sverige på julafton. Så känner jag numera.
Jag hoppas att jag kan åka ner till W i Tyskland. Iom att jag har fått juljobb så kan ju det innebära att jag kan åka i början på januari, om det passar W såklart. Det skulle vara riktigt roligt! Lite tråkigt är det ju att resa ensam, kanske R vill med? Annars får jag ta att resa själv, har ju iaf sällskap när jag kommit dit!

W vet vad jag gillar för godis. Finns en sort på Lidl som jag fick smaka hemma hos henne (på studentrummet) förut och som jag fastnade för! Denna gång hade hon med sig en sådan påse men från Tyskland! Är nog ett annat märke men smaken är densamma. Ruskigt gott. Tack så jättemycket (igen) för att du tänkte på mig! Skulle smaka en nyss för att se om de var likadana i smaken och inte bara utseendet. Halva den påsen är slut nu... Jobbigt det där när det är så gott. Kan inte sluta :-)

W var tvungen att hämta post som hon fått på sin svenska adress sedan hon flyttade tillbaka till Tyskland och jag åkte vidare för att träffa mor. Mor blev väldigt intresserad och undrade om det var loppmarknad där borta vid ett ställe i Vby. Jag kisar fast jag har glasögon (låångt avstånd) och ser att det står "scouterna vid trappan". Kollar på killen som står brevid. Oj det var K! Då gick vi inte närmare, haha. Sedan gick vi och fikade på Pallas och K gick förbi utanför och tittade in, sedan vände K sig om 2 gånger till så nog såg han mig... haha.
Vi pratade på om allt möjligt, bland annat om julen och julafton. Sedan kollade vi på Lagerhaus, ONOFF, Inspiration, Albrekts Guld, Guldfynd, Minibok, Åhlens och Dressmann. Mamma försökte luska ut vad jag vill ha i julklapp och kollade på klappar till de andra.

Och till W och L (lite internskämt):



Och när vi ändå är på det temat så kan man ju ta min favvo-busschafför-låt!



Och
Grattis till Andreas (busschafför och föredetta studiekamrat!) som har gift sig!

Morgontankar

Brr vad kallt det är! Inte bra det jag måste ju upp tidigt imorgon och jobba! Då kan jag ju inte ligga och dra mig för att det är så kallt utanför täcket. Tidigt imorgon ja. Hua. Börjar 9.30 (ändring: 8.30 börjar jag såklart, skrev fel!) imorgon på andra sidan stan. Tåg-tvärbana-buss. Aja, jag har ju klarat det förr... Men trött kommer jag vara imorgon kväll! Det var också därför jag släpade mig upp lite tidigare än tvunget idag, för att vara riktigt trött ikväll!

Nu måste jag få i mig lite frukost (hungrig!) och sedan ska jag åka och träffa W. När vi är färdiga ska jag träffa mor och kolla julklappar!

Första advent idag, nu är julen nära!

Min helg har varit bra. Skön. Hur har er varit?

It's saturday evening

Sådär, nu har jag sett Mamma Mia 5 gånger! Det tar sig :-)
J kollar på någon kung-fu serie här brevid mig. Ska se vad jag nu ska hitta på...
Tycker det är skönt att mor blivit mycket bättre de senaste dagarna! På måndag ska hon och jag vara arbetskamrater igen, det är roligt. Fast vi jobbar på olika avdelningar dådå.

Idag ändrade jag så att jag måste godkänna alla kommentarer först innan de syns här på bloggen. Ska testa hur det är ett tag.

Hoppas ni har roligt!

Kort uppdate

Nu ska jag sätta på Mamma Mia filmen! Har köpt Kina snacks och en 100gr chokladkaka med schweizernöt och en 2liters cola. Nu ska jag mysa... ciao!

Grattis!

Grattis Empan 20 år!





Cancelled

Jaha... Så blir det ingen Mamma Mia-kväll. Sa ligger och spyr (igen). Några andra kunde inte, och ett par svarade inte. Det enda jag visste säkert var att Se skulle komma senare då han först skulle fira sin mormor (var det va?) först och komma efter. Så då känns det roligare att ställa in (eller ja den biten är ju inte rolig) och så får vi ses någon annan gång snart och göra något! Så här har jag städat i onödan... närå, ska nog sopa golvet lite grann iaf. Och julpyntet ska upp också. Sedan bär det av att köpa lite lördagsgodis och mysa framför Mamma Mia själv istället! Inte kan jag deppa för det inte. Tror det blir den bästa lösningen trots allt.

Vad ska ni göra en lördag som denna?

Ps, såg Idol idag och jag måste säga att det var svårt att hålla sig för skratt när Johans fan var så där tokig... Helt rätt att han åkte! Hoppas Alice gör bättre ifrån sig på fredag. ds.

Innan gästerna kommer ska jag...

Ojojoj... ja, nu ska jag nog göra lite mat och samtidigt se idol. Sedan blir det att plocka undan lite saker. J ska få tvätta vidare och vi ska lägga in den rena tvätten i våra garderober. Jag ska diska. Sedan ska jag dammsuga och torka rent på alla ytor i köket och kolla avloppet i handfatet på toan där vattnet rinner ifrån väldigt trögt. Sedan ska jag julpynta lite. Sedan ska jag nog iväg och handla lite. Gör mig själv i ordning. Och sedan är jag klar för Mamma Mia-kvällen! *Puh*



IIIDIIIOOTEER

Med honom bakom ratten kan mamma sova gott om natten
Buss mellan Karlstad och Kil
Två tjejer ~16 sitter och diskuterar en kompis.

Tjej 1: Jag känner mig jättesäker när jag åker med honom. Han är verkligen jätteduktig på att köra bil. Det spelar ingen roll hur full han är, han kör lika säkert och bra ändå.
Tjej 2: Jag vet!
Efter en liten stund.
Tjej 1: Alltså, jag fattar inte att han inte har körkort.

Skulle du hellre....-lista

SKULLE DU HELLRE...
1. Pierca näsan eller tungan? Ehm... tungan svullnar ju upp, men syns iaf inte sen.. näsan syns ju. men tar nog näsan så det bara blir ett litet hål kvar (hoppas jag iaf och inte ett stort)
2. Vara seriös eller rolig? Ehm... jag är ju båda tycker jag... så varför ändra ett vinnande koncept?
3. Dricka röd eller grön mjölk? GRÖN
4. Brinna upp eller drunkna? Drunkna är nog bekvämare. När man väl passerar "jag får ingen luft"-stadiet får ju hjärnan syrebrist och släcker ner funktionerna vilket gör att jag inte kommer känna något och slutligen dör man... Brinna kommer ju kännas väldigt länge och det är ju hemskt!
5. Umgås med dina fiender eller föräldrar? Mina föräldrar, det var en lätt fråga.

SVARA ÄRLIGT...
1. Tycker du om någon? Jajamensan
2. Vem vill du kyssa nu? J
3. Om du fick träffa vem du ville, död eller levande, vem skulle det vara? Farfar.
4. Vänster eller höger? Jag är högerhänt. Politik är hemligt.
5. Vad är du beroende av? Syre :-)
6. Vaniljglass eller chokladglass? Helt klart chokladglass

OM DIG...
1. Hur mycket är klockan just nu? 23.59
2. Fullständigt namn? Sara A E Å. Behöver väl inte berätta hela identiteten heller...
3. Vart vill du bo? I västerort, Bromma. Kan tänka mig några år utomlands.
4. Hur många barn vill du ha? Fyra rara kultingar
5. Vill du gifta dig? Ja och i kyrkan av tradition.
6. Rullar du spagettin eller skär? Varierar
7. Har du ätit sushi? Nej. Men den fisk jag har smakat har jag inte tyckt om så varför skulle jag gilla den rå?
8. Favoritglass? Choklad med chokladbitar i...
9. Hur många olika flingor har du i skåpet? Nada
10. Humör? Trött, nöjd, glad...

HAR DU DE SENASTE 24 TIMMARNA...
1. Pussat någon? Jadå, måånga pussar
2. Sjungit? Oja vackert. Både till Mamma Mia och I will always love you på hög volym (kollade att svågern våningen under inte var hemma först sedan satte jag igång)
3. Blivit kramad? Japp. Av J, Sandra, Empan, Therese, Robin och några till som jag inte kan namnen på....
4. Känt dig fånig? Mjo det har jag nog... ja det har jag...
5. Saknat någon? Ja. Jag pratade om min mormor idag (om hur lång hon var och jämförde med Ts farmor) och då saknade jag henne.
6. Dansat galet? Nä
7. Klippt håret? Nä, men är väl dags för det igen snart...
8. Gråtit? Japp
9. Ljugit? Nä
10. Blivit kysst? Japp

GREJER...
1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? Haha, jo.. ett par gånger :-D Även lilla skötsamma jag kan polisen få ryck att jaga efter...
2. Har du hund? Nej är mer kattmänniska så blir nog ingen hund (ska försöka påverka mina barn så de gillar katter bättre)
3. Tycker du att du är attraktiv? Ja oftast, men ibland har man ju en deppstund och tycker att man är skitful och tjock. Usch så larvigt egentligen...
4. Sover du helst själv eller med någon? Med någon. Hemskt utan när man är van att ha J hos sig varje natt sedan 4 år tillbaka...
5. Vad skulle du ta med dig till en öde ö? Räddningspatrull

Kvällen på Barcelonas...

Hemma igen. Vi var bjudna på Barcelonas Tapas och Bar av Empan (hon bjöd) som ligger bakom Kulturhuset. Hade aldrig testat tapas så det var lite spännande. Var kanske inte heller helt min grej då jag inte gillade bläckfiskringarna eller svampen. Men salladen, brödet, kycklingen och köttspetten gled ner! Sedan bytte jag mina svampar och bläckfisk mot Js sallad och bröd så allt gled ner iaf! Ingen mat till spillo. Till dessa bjöds det vin/öl. Efter middagen bjöds det på kaffe, jag drack kanske en tredjedel av min kopp, kaffe är inte min grej. J däremot tömde sin kopp fort. Efter en stund frågade han om han fick mitt kaffe, visst visst, men det hade kallnat då så han ville inte ha det längre...

Ett av kvällens roligaste var ju när en av tjejerna frågar mig och J om vi är nyförlovade. J säger "njaa" och jag säger tvärt "nej". Hur länge har ni varit förlovade då, undrar de andra självklart då. Jag är tyst och tittar på J för att han ska föra talan.
Han säger:
- Mja.. vad är det? 1 år?
- Nä! säger jag halvt bestört.
- 2 år..? försöker han.
- 3 ÅR! utropar jag varpå alla andra börjar skratta.
- Oj.. så länge.... jag tänkte bara att det var nyligen vi hade årsdag...

Efteråt skyller han på tillfälligt hjärnsläpp, han vet mycket väl hur länge vi varit förlovade. Jag tror honom faktiskt, han brukar ha bra koll på våra årsdagar.


Kvällens sammanträffande
var att en tjej, C, börjar prata om sin brorsa som pluggar på Berghs och som ska läsa sista terminen nu i vår och just nu sista tiden är han i Australien, Perth. När Perth uttalas vänder sig Empans killkompis R sig om och säger "Perth? Varför pratar ni om det?" varpå C berättar detta igen. Det visar sig då att R har blivit antagen till Berghs och ska studera i Australien, Perth från 1 februari 2009! Han fick brorsans namn av C för att kunna få kontakt där och de talar vidare. Han känner igen namnet och efter lite detektviarbete visar det sig att hennes brorsa var i Sthlm i somras och föreläste om utlandsstudier och då var R där och träffade honom! Så de hade redan träffats. C kommer från småland tror jag det var och antar att brorsan också gjorde det så så himla höga odds tycker jag inte det var på detta!

10 av de 15 som var på middagen drog vidare på krogen men vi åkte hem. Det var okej för Empan. Dock måste jag träffa henne snart igen och uppdatera mig lite! 
Försökte få de flesta av sällskapet iaf lite på bild. 11 av de som var där studerar ju teater så vem vet, kanske har vi nästa storskådis och teaterstjärna i det sällskapet! Bäst att ha dem på kort från deras "unga år". Nu var inte alla jätteunga direkt, men fortfarande var de yngre ikväll än det någonsin kommer vara i resten av deras liv....

Schuff

Idag tog jag mig ut en sväng och umgicks med kära Sa ett tag då hon letade julklappar. Vi lunchade också, mat i magen måste man ju ha. Sedan gick ajg in på gymmet och körde uppvärmning och ben. Men märkte att jag fick huvudvärk när ajg tog i så bestämde mig för att inte köra överkropp utan ben fick räcka idag. Tror det beror på vätskebrist då jag känner mig torr typ överallt och mina läppar är torra. Sedan har jag väl inte druckit så mycket vatten som jag borde ha gjort den senaste tiden och därmed fått lätt huvudvärk då och då som blivit botad av vätskeintag.

källa

Nu tänkte jag ringa och störa J i skolarbetet för att höra hur det går. Sedan ska jag gå ocht vätta lite till. Sedan blir det dusch och göra mig fräsch. Sedan... ehm.. jag vet inte sedan. Klockan 19 ska jag vara i stan för att fira Empan så får nog åka ungefär halv. Det ska bli trevligt! Juste, slå in presenten! Inte glömma! Och sedan har en knapp lossnat på min kappa, så måste sy i den igen, det kan jag göra...


Hon är fortfarande bara tonåring...

Vad ska ni göra ikväll?!


Förberedelser

Kan ni fatta att det är fredag? Fredag! Och imorgon tänkte jag julpynta lite här hemma med det vi har kvar från förra året (+ en julsak till). Måste få till lite julkänsla nu fast snön är (nästan) borta. Ska nog passa på och städa lite då. Pre-julstädning. Det här med julpynt och julstämning är J inte mycket för. Han gillar inte julsånger, och julpyntning är ganska tråkigt att göra. Men fint när det väl är där. Så för att få lite känsla är det mitt uppdrag att ordna. Men det har jag inte så mycket emot för jag gillar julpyntning! Julmusik, det är värre. Jag vill ha julmusik! Han får ha öronproppar... :-) Men värst av allt är att han vägrar se Kalle Anka på Julafton! Det är ju typ hädelse! Nästan iaf. Kalle Anka på julafton är heligt.

källa



Nu har jag satt på en maskin med tvätt och tagit upp den rena (Js jobb men han har haft så mycket så får väl hjälpa till lite då). Tänkte tömma diskmaskinen och sätta på en ny maskin. Sedan tror jag att det blir gymmet faktiskt.

J har lovat att vara hemma senast 17 så att vi verkligen hinner till restauranten, där vi ska fira Empan, i tid. Undrar vad jag ska ha på mig... Är ju 5 plusgrader nu så inte särskilt kallt iaf! Måste slå in hennes present också.

På söndag träffa W klockan 11 innan hon flyger hem igen. Och på måndag jobb! Hur ska jag orka upp i tid... Tur att det bara är 3 dagar första veckan. Och bara en vecka där jag jobbar alla 5 dagarna. Jag får ju inte slita ut mig! *tihi*

Nej, diskmaskinen nästa!

God morgon

Klockan 9 väckte J mig och hade då gjort i ordning frukost åt mig! Det var väl gulligt?! *glad* Oboy och 2 rostade mackor. Mums.

Fick mail av W som skulle anlänt till Sthlm igår att hon åker idag istället då hennes farmor plötsligt blivit sjuk och hon ville hälsa på farmodern. Förstår henne verkligen. Hoppas Ws farmor blir bättre!
Så då verkar det som att vi får ses ett par timmar på söndag förmiddag istället. Men det ordnar sig!


Igår tänkte jag kolla bonusmaterialet på Mamma Mia-dvd. Kollade upp en del spår. Sedan satte jag på filmen och tittade igenom hela istället. Utan text också, den är överflödig i denna film för mig. Sedan kollade jag vidare på bonusmaterialet. Klockan 20 över 12 fick J mig i säng. Fast somnade gjorde jag nog inte förrän närmare 2 ändå...

Det löser sig

Åh nu känns det som många bekymmer kommer lösa sig! Min handledare på jobbet ringde ju förra veckan och undrade på chefens förfrågan om jag kunde jobba några dagar mellan 8 dec och 31 jan. Sedan har inte jag hört något mer om det. Så jag mailade chefen idag och undrade hur många och vilka dagar det rörde sig om så att jag kan planera lite och verkligen vara säker på att jag kan de dagar som de behöver hjälp på. I eftermiddags ringde hon upp min mobil och frågade om jag kunde jobba även lite innan 8 dec? Det kunde jag så då fick jag 14 datum mellan 1 dec och 2 jan som hon ville att jag skulle jobba! Sedan i jan vet inte hon vilka dagar som är aktuella, och jag vet inte om jag ska studera då och om jag kan jobba. Så det tar vi senare.

14 dagar! JIPPI!
Så nästa vecka jobbar jag mån, tis, ons! Inte mycket bloggning på dagtid då alltså!
Jabbadabbadoo!

Gilmore girls+ Harry potter i ett

Lite komiskt. Gilmore Girls And the order of Phoenix. Alltså en blandning av Gilmore girls och Harry Potter.

Midnatt och Middag?

Nä, ska jag se till att sparka igång den här dagen? Klockan har passerat 12 och det är högtid att göra annat än slöa framför datorn. Seså! Upp och hoppa!


Detta kom jag att tänka på nu:
Midnatt
Vad borde vara motsvarigheten på dagen klockan 12?
Jo, middag (mid-dag). Men det blir ju middag som är mycket senare än kl 12. Varför har det blivit så? Eller var det middag kl 12 förr i tiden när de gick upp mycket tidigare än vi och därmed la sig tidigare också? I don't know. Vet ni?

Samtal, drömmar och handling

Väntar på samtal. Mamma är på VC nu för att kolla varför hennes medicin mot lunginflammationen inte hjälper och om hon behöver annan medicin. På en gång ska hon fråga om hon smittar. Hoppas inte så att det är fritt fram för mig att komma dit och hämta filmen bl.a.

Inatt drömde jag att Zeb låg i vår soffa och var så go. Vi pussades lite och sedan lyfte jag upp honom, utan protester, och bar upp honom till sovrummet. J såg det och sa "åh är han här, vad kul!" och klappade Zeb på magen. Sedan la jag ner honom brevid mig i sängen så att vi kunde ligga och mysa tills vi somnade.
Det var hela drömmen.


Nu ska jag äta lite mat och kanske ringa J och kolla hur det går för honom.
Idag måste det handlas mat. Inget ÖB för han hinner inte följa med och vi måste vara två på denna utflykt. Konditionsträning ska också utövas idag och kanske hem till mor och far då också. Vi får se.

Hoppas er dag har börjat bra.

God natt

Hoppas ni drömmer sött!

3 dagars siamesisk-tvillingkattunge död


källa

I tre dagar överlevde den siamesisk-tvilling kattungen
som till slut dog av en vätskebildning i lungorna.
Hoppas den namnlöse kattungen har det bra i katthimlen.

Har skrivit mer om denna strax efter dennes födsel här.

Uppgång

Bättre! Fick ett förslag som jag tackade JA till. Äntligen, då kanske det ordnar sig trots allt?! Verkar faktiskt så. Men det är tråkigt och jobbigt och jag vill helst inte vara i den situationen, men nu är det så...

Middagen var god, även om hemlagade köttbullar är mycket godare... J tyckte att min skåpstädning blev bra, dock sa han "haha.. som om vi kommer hålla det länge...". JA det ska vi göra! Är ju bara att ställa allting där man tog det så är det  lugnt, eller hur?!

Bland såserna som låg på hyllan så man inte ens såg dem fanns några förpackningar med godsaker J inhandlat på ÖB för ett tag sedan. Dem blev han överlycklig över att se. Han har varit sugen på något söt i två dagar. Så nu har han Jordgubbsfromage till efterrätt till sig.
Imorgon kanske vi ska till ÖB och handla lite. Vi har nästan inget shampoo kvar... Och lite andra produkter behöver vi som brukar vara billigare där.

Idag är sådan där dag som är typisk dag då jag gärna hade ätiti choklad som tröst. Därför är den här regeln så väldigt bra. Då blev det inget choklad, och jag mår ju bättre nu ändå. Utan att äta sötsaker...

Snart är det Bonde söker fru.
Hoppas din dag varit bättre än min!

Min "get over it"-process

Ni som känner mig eller följt bloggen ett tag vet kanske att deppig för mig oftast innebär flitig. När jag blivit depp vill jag göra något, städa, diska, vad som helst bara det är något. Idag var ajg dyster i ett par timmar och drunknade i min bok och tog ett skönt bad (dock inte en skön bok och drunknade i badet, nej nej!). Läste ut Mias Systrar, också den i samma serie som de senaste jag läst. Nu har jag bara en bok kvar som jag tror heter Emma, Mias dotter. När jag tagit mig förbi "självömkan"-stadiet kom jag in i "driftig"-stadiet. Ringde J och sa att nu vill jag veta när du kommer hem! Och då såg han till att kunna lämna besked också :-) Sedan satte jag på en diskmaskin och skalade potatis. Dagens middag (eg. lunch) blir för mig köttbullar, koktpotatis, lingonsylt och gräddsås. För J blir det stekt potatis och chorizo-korv. Han gillar inte färdiglagade köttbullar och vi fick en massa sådana från skärgården förut så jag får väl offra mig ibland.

Iaf så stod jag där med potatisen i vattnet och undrade "vad göra nu?". Ville itne sätta mig vid datorn eftersom jag då inte kommer framåt i min "kom över depp"-process. Så öppnade jag skåpdörrarna. Usch, här har jag velat ändra ett tag. Så då gjorde jag det. Ut med det mesta i ena skåpet, blev en liten inventering i vad vi har och att allt är fräscht. Tog alla såsförpackningar och ställde på en annan hylla i köket, de måste ju inte stå gömda.


Sedan tog jag varor som i brist på annat vettigt ställe blivit placerade på översta hyllan i skåpet till vänster och undrade var de borde stå istället. Kom fram till att varor som sällan blir använda av oss kan stå bakom hyllan för glas, för så många glas att de tar uppe hela hyllan har vi inte. Därmed försvann även lite plats på hyllan längst ner till vänster också där vi i förvarar torrprodukter som havregryn, vetemjöl, oboy, ris osv. Spaghetti hamnade på den hyllan där de flesta såser tidigare stått. Potatisen som i brist på bättre ställe legat i en papperspåse på andra hyllan till höger hamnade nu i ett skåp längst ner, där hör den bättre hemma. Och därmer frigjordes ännu mer plats. Plötsligt fick vi jättemycket yta över, och vi (läs: jag) som haft sådana problem att klämma in rena glas i skåpen den senaste tiden. Det är nu löst! Jippi! Ställde in ett glas på "glashyllan" (ska snart fylla på med fler) och 3 koppar på hyllan för koppar (vi föredrar koppar framför glas i det här huset och har många fler koppar än glas, och därför fick koppar mer yta och vara längst ner så vi lätt kan nå dem).

skåpet till vänster
skåpet till höger
Är så glad att det äntligen blev av! Vilken tur att jag blev deppig och tog tag i det! Kanske är det pga min driftighet när jag är nere som gör att jag har synen "inget ont som inte för något gott med sig"? Vem vet, vem vet...

Suck...

Jaja... nu är det bättre. Men ändå. Känns inte helt glasklart.
Ska ta något att äta, två mackor kan man ju inte överleva på hela dagen, fast man knappt gör något.
Har inte ens hämtat filmen ännu, eller tagit mig utanför ytterdörren. Har inte någon vidare lust. Ibland får man sådana slängar av deppar. Men som sagt är det bättre. Nu är det mörkret som håller mig inne mest. Jag har ingen lust att gå ut när det är bläcksvart. Tråkigt är det. Snön finns iaf kvar, även om det inte fallit någon mer idag (jag har iaf inte sett något snöfall). Hade planer på att träna som jag skrev men har ingen lust, det får bli imorgon istället. Då har nog träningsvärken i magen släppt också.

Ja, det var den här dagen det. Nu måste jag ta och stoppa i mig lite föda. Hörs senare

Depp

Det löser iaf ett av mina problem. Nämligen, ska jag äta godis under hela december som jag fått förut eller hålla fast vid lördagarna? Det har en väldigt tydlig lösning nu... Så som jag ser det.
Attans vad depp jag blev.
Känner inte alls för någon Mamma Mia-kväll på lördag längre.
Nej nu får jag bege mig härifrån så att jag kan bli glad igen. Jag hade hellre gått ovetande ett tag till...
Önskar att J var hemma, men han gör skolarbete i skolan. Kan inte ringa och störa honom med det här nu. Åh.
 

Bekymmer

Nu blev jag depp. Attans, hur göra, hur göra?

Mamma Mia film-release!

Idag släpptes Mamma Mia-filmen, och duktiga som jag och mamma är beställde vi dessa för eeevigheter sedan. Och nu har de kommit (en varsin!). Den stora nackdelen är att båda har kommit hem till mamma! Och mamma och pappa är ju sjuka. Jag vill inte bli smittad... Så får åka hela vägen dit, hämta den och sedan rusa ut, ungefär. Oj vad gulligt av mig. Shit, saknar dem, har inte kunnat träffa dem på 2 veckor (senast var kryssningen!) för att det blivit så sjuka båda två. Eller mamma har jag träffat efteråt för att jag skulle låna böcker (då var hon frisk och pappa sjuk) men inte pappa alls. Nu får de bli friska så att jag kan träffa dem som vanligt!

Men nu är det iaf bestämt. Lördagkväll =Mamma Mia-kväll! De som är inbjudna är välkomna.


källa

Update

Känns som att jag har lite vätskebrist... Mina händer är supertorra och min handkräm är slut, mina läppar är torra och jag är törstig och har lätt huvudvärk... Får försöka dricka en massa vatten under dagen och se om det hjälper.

Vad har jag för planer för idag? Jag vet faktiskt inte. Kanske träna, men jag har fortfarande grym träningsvärk i övre magen från i måndags. Så ingen magträning iaf då. Annars inga speciella planer. Vi får se vad som dyker upp under dagen. Ikväll blir det att kolla på bönderna iaf.

Nej nu är det matdags. Ciao.

Jajust det, igår var första gången på evigheter jag la mig i sängen före klockan 23 (sedan låg jag och läste ett tag men ändå!).

Lek i snö i bilder från idag!

jag tog med mig 10 stycken hem :-)

Full fart

Nu är jag tillbaka! Full fart hela dagen! Snöbollskrig, snögubbebygge och snöänglar-verkstad var det vi tillägnade oss hela förmiddagen, jag, S, M och J. Sedan åkte jag med S hem och där bakade vi lussekatter! Sedan blev det brått iväg, och jag fick mer eller mindre slita mina lussekatter ur ugnen innan jag sprang iväg till bussen. Dock kom jag nästan 15 minuter försent till läkarbesöket! Men jag hade tur för de innan stod och grejade en massa vid receptionen så de tänkte nog inte ens på att jag var sen. Direkt fick jag komma in till Bagger som undrade hur det stod till. Han frågade vad jag gör nu för tiden, och då drog jag en liten halvlögn och sa att jag arbetade där jag arbetade i somras och ska arbeta nu vid jul. Han undrade om jag ville fortsätta arbeta kring det området och jag sa nej och berättade att jag sökt juristprogrammet. Det blev han jätteglad över och berättade att hans dotter läst det i Lund och nu fått jobb på en fin advokatfirma i Stockholm. Han pratade väl om det, sa att det var ju jobbigt så klart, men det var ett väldigt bra yrke osv.

Han undrade hur mamma och pappa mådde och jag svarade sanningsenligt där och han hälsade då till dem att de ska tillfriskna snart. Han berättade att han föreläst i Indien förra veckan om hur man opererar öron och vi talade om hans gamla patienter han haft länge. De allra flesta har det gått bra för, men sedan är det några som det inte gått så bra för också. De är inte många men de finns. Annat ska han inte säga för då ljuger han, sa han till mig. Sedan pratade vi lite om kalkoner och kanoner och andra små saker. Själva undersökningen tog nog hela 30 sekunder som vanligt. Som han brukar sa han "ja, det är ett väldigt bra yrke och arbetar man hårt åh vad snygg du är *snurrar runt min stol så jag kommer åt andra hållet* så kan man tjäna mycket pengar också. Ja lika snygg som vanligt är du!". Han snackar då om mina öron så klart. Idag var jag inte så snygg, helt osminkad, med smutsigt hår och fleecetröja. :-)

Sedan hade såklart inte E, receptionisten,  växel så nu är ajg skyldig dem 60 kr nästa gång. Så får då betala 310 kr istället. Tillbaka ska jag den 19e mars!

När jag kom hem fanns mitt Coop Medmera kort i brevlådan så nu kan jag nog inklassera några vuxenpoäng trots allt snölekande under dagen.

Lek i snön inplaneras imorgon fm.

Har suttit och gäspat i säkert 30 minuter nu. Sitter i en msn konversation med två andra och gör upp för morgondagens förmiddag. VI tänkte nämligen leka i snön tillsammans då!! Jippi! Nu diskuteras det hur länge Susie ska få sova för att vi ska hinna leka tillräckligt mycket innan deras skola kallar. Nyss föreslog hon att det räckte med 4 timmars sömn, vi får se vart det här tar vägen...

What i deal with, right now...:

Mikael säger:
du har min tillåtelse att utebli för övrigt, även om mitt sällskap är bland det bästa som står att finna så är det inte värt att plåga sig upp efter 4h.
Tomtenissa säger:
Jo... det är snö ute. Snö!

Mikael säger:
saker som är värda att plåga sig upp efter 4h är få till antalet, mat är en av dem, snö är det inte.
Tomtenissa säger:
Jo det är det
Tomtenissa säger:
flög upp ur sängen runt sju i lördags, kastade på mig täckisar och sprang ut ju
Tomtenissa säger:
brorsan höll på dö av genanthet
Tomtenissa säger:
(värt det, med andra ord )
...
Tomtenissa säger:
men ska vi säga halv tio-tio då? eller?
Mikael säger:
Ja, om du tycker att det är värt det så får du givetvis leka i snön oavsett sömnmängd.
Tomtenissa säger:
... *boxar til på armen* klart det är värt det!

Lite olika syn på snöns betydelse här tror jag! :-)

Snart sovdags! Imrooon lek i snön, JIPPI!!!

Realisation innebär smarta inköp

Dressmann har 50% rea på ALLA varor just nu. Så bara där tjänade jag och J hela 750 kronor sammanlagt! Iofs skulle vi inte köpt så mycket där, och så dyra saker, om det inte vore 50% rabatt men ändå, människorna ska ju ha julklappar oavsett och det kostar.
Sedan hade jag rabattkuponger på samtliga andra ställen vi handlade på, från 10-25% rea. Så vi tjänade nog nästan 1000 kronor sammanlagt på våra julklappsinköp idag! (Vill inte ens tänka på vad det innebär att vi har lagt ut för julklappar idag! Vi ska visserligen få tillbaka en del från syskon som också ska vara med på klappen). Helt galet... Men superbra! Gäller att handla smart. Varorna är ju inte mindre värda eller med mindre tanke bakom bara för att vi lyckades köpa dem lite billigare.

Min bästa vän i julklappshandeln är reor och rabattkuponger just nu!
källa

Måndagskväll

Ikväll har jag varit på Muskel-träning. Var inte lika roligt som i lördags... Men men, bra träning ändå! Sedan har jag sett 500-kilos pappan på 4an. Är inte så förvånad av dessa jättefeta människor längre. Har sett så mycket om det nu att jag knappt reagerar. Dock skulle jag reagera om det vore en svensk som vägde så mycket, det är jag inte van vid. Mest reagerade jag på att de matade en 4 månader gammal bebis med hamburgare! Nej, nej, nej! Fel, fel, fel! Tur att familjen började gå till en kostrådgivare sedan, förhoppningsvis kommer bebisen att få ett nyttigare och bättre liv än den annars skulle ha fått.

Imorgon vet jag inte vad jag ska göra under dagen. På kvällen ska jag till öronläkaren, blev ju flyttat från förra veckan till denna. Hoppas allt är bra. Måste komma ihåg att ta ut pengar imorgon, de tar icke kort där!


Här har det snöat mest hela dagen med lite uppehåll då och då. Härligt (när man inte har någon tid att passa och riskerar att komma sent pga förseningar)!

Nu kommer J hem ska umgås med honom!
God natt!

Julklappsshopping!

Nu har vi varit duktiga jag och J! Vi har nu endast två julklappar var att inhandla kvar, till varandra + varsitt syskon.

Han köpte alltså till sin mamma (Världens bästa mamma-mugg som var lite annorlunda än de vanliga), pappa (tröja tillsammans med ett syskon), lillebror (en tröja tillsammans med ett syskon), en lillasyster (örhängen som var jättefina! Vill ha dem själv faktiskt!). Till den andra systern ska han nog köpa en kjol eller en mascara, inte riktigt bestämt sig men det är vad hon har önskat sig.

Själv har jag köpt en tröja till pappa (äkta cashmir! tillsammans med ett syskon), mamma (ja, just det som om jag kan skriva det här när hon läser!), en broder (en tröja). Den andra brodern skulle återkomma med vad han önskade sig. Den tredje brodern och jag har inte bytt julklappar sen han flyttade norrut, så därför är jag nästan klar nu!

Sedan brukar det bli att jag köper något litet till farmor också, men det är inte så svårt att köpa till henne faktiskt så jag räknar det inte ens.
Men jag vet inte vad jag ska köpta till J... Klurigt det där! Han önskar sig kläder så får nog bli något sådant...*funderar*

Nu lite bilder från dagen. Jag gillar snön och vädret som det är nu, dock lider jag med de som blivit sjuka som pappa som haft en ruskig förkylning i drygt en vecka och mamma som fått lunginflammation! Plötsligt känns det ännu bättre att inte bo kvar hemma (smittorisken)...





Barnboksidé

För bara två veckor sedan (känns som månader) träffade jag och några kompisar ett par andra människor. Deras namn och smeknamn fick mig att komma på en idé för en historia. En novell/barnbok. Jag talade efteråt med en av mina kompisar som var med då och hon hade fått samma intryck som jag av de två namnen, vad de skulle kunna vara i en barnbok. Hur de skulle leva och så. Det var roligt! Betydde att min/vår idé antagligen skulle hålla för att skapa en fungerande historia. Jag berättade att jag funderade på att skriva något om det och hon har frågat vid ett tillfälle efteråt om jag kommit igång. Nej, har jag svarat. Jag ville leta reda på lite fakta först så jag visste vad jag hade att göra med.

Men idag kom det inspiration. Jag satte mig och googlade på dessa och fick lite mer information i bagaget. Sedan började jag skriva. Ja, inte har jag kommit långt, men jag har skrivit en inledning, en början. Det är bra. När jag kommit så långt brukar det bara rinna på av sig själv (det är därför några av mina inlägg här blir lååånga, jag kan knappt hindra mig själv...).

Ledsen att det är lite kryptiskt det jag skriver nu men jag vill inte råka avslöja för mycket i ett för tidigt skede...

Jag blir glad när...

J gosar in sin näsa i mig och säger att jag luktar (förlåt doftar) jättegott och frågar vilken parfym jag har på mig, och jag inte har någon på mig alls! Och ingen lotion, och inte ens nyduschad med nytvättat hår. All Natural! :-D

Snö så långt ögat kan nå...

Bra start på dagen! Vaknade 9.30 av Js klockan men blev inte alls irriterad av rocken. När jag gick på toa såg jag SNÖ SNÖ SNÖ överallt. Grannen var ute och sopade sin balkong och lyckades få fram betongen. När jag tittade ut kanske 20 mintuer senare var det ett tjockt lager snö där igen! Jag och J myste lite och båda tog varistt snabb-bad. Nu äter han frukost.

Klockan 12 ska J vara i skolan och förbereda redovisning med sin grupp. Innan dess ska han till Syon.
Klockan 13.40 har de redovisning.
Efter detta ska vi två till banken.
Sedan ska vi shoppa julklappar! Och J verkar inte alls grinig för att han måste shoppa :-D

Jag måste ta mig ut och fota i snön!
Lite kort tagna nyss genom fönstret eller från balkongen (ja jag låste upp och stack ut kameran, men jag vägrar gå ut på balkongen det är ju snö på den!):


Kvällen

Sa läste upp vad hennes nyinköpta bok handlade om för mig:
- När det ofattbara kommer till Blackeberg är det först ingen som märker något. Det är sanslöst tyst... *tystnad* Ehm... *förvirrad över den meningen* Aha! Det var sen höst!

Ja hon läste lite fel där. Eftersom Sa inte har dyslexi är det rätt roligt att skratta åt hennes felläsning. Själv reagerade jag ju på en löpsedel i våras där det stod "Planet störtade mitt i byn". Saken var den att jag tänkte planet som i himlakroppen, inte som i flygfordonet... Tror ni jag kände mig dum när jag kom på det eller?

Så har vi hängt runt lite. Su kom och gjorde oss sällskap när vi var hemma hos mig. Sedan gick vi iväg ut i snöstormen och Su frågade sig hela tiden "vad tänkte jag på när jag gick ut i det här?". Vi åkte till vby och satte oss på McDonalds, vad finns det annars att göra en söndagkväll? Jag föreslog Engelen där Empan uppträder ikväll men de orkade inte det... Trist. Aja, hoppas det går bra för Empan ändå!

Från idag (observera mitt nya diadem, hihi):





Minishopping idag, mer imorgon?

Hej hej, nu sitter jag hemma hos Sa. Vi fikade läänge och jag fick i mig två cocosstänger eller vad sjutton de nu heter. Är cocosbollar fast långa och smala, med skum i... Vi tittade i affärer och jag köpte en present till Empan som fyller år nästa helg och ett diadem till mig (fattar inte var jag har gömt mina). Blev inga julklappar handlade av mig idag, men imorgon ska jag göra ett försökt till! Ska försöka få med J då så vi kan shoppa lite ihop. Kanske jag kan få en idé om vad jag ska köpa till honom. Han önskar sig inget särskilt av mig och fantasin tryter ju efter 4 jular och 4 födelsedagar och en student och ett antal jubileum... Inte lätt inte. Tycker det är så mycket lättare att köpa presenter till tjejer men så har jag bara en tjej jag brukar ge, mamma. Sedan har jag en pappa och 3 bröder och en fästman. 5 killar, roligt. Är ju sjukt svårt att komma på saker till killar.... Har alltid tyckte att tjejer är lättare...

Ikväll blir det middag hos Js familj, de bjuder på Köttfärslimpa kl 18. Mumsigt!

Nä, nu ska jag umgås lite med Sa också!

shopping

Idag ska det fikas och shoppas julklappar!
Måste dra nu, får berätta mer senare!
Hejdå! Ha en mysig söndag.

Om att slaviskt följa tv-program

Nu har jag precis sett Idol. Nej, så förvirrad är jag inte att jag lyckats få tv-tablån att ändra lördagens program till att reprisera fredagens. Nej, jag kollade på tv4s hemsida där man kan se Idol gratis. Visste ni det? Annars har de ju Tv4 Anytime som kostar pengar. Vet inte varför de tar betalt för sina "tjänster". Svt har ju självklart gratis. Tv3 och kanal 5 har de flesta av sina program gratis. Tv4 har bara (eller finns det något annat program?) Idol gratis, resten kostar. Får de inte in tillräckligt med reklamintäkter på de andra programmen? Skulle kunna vara så.
Jag tycker iaf att det är toppen att det finns web-tv numera! Vad långt vi har kommit egentligen från när jag var liten. Eller ännu, längre när mina brorsor var små och såklart när mina föräldrar var små, ojojoj....

I och med web-tv kan jag som annars bara har skogsteve (1,2,4,6,kanal lokal och kanske någon annan kanal som jag aldrig ser på, ja just det svt24) hänga med i snacket hyfsat bra utan att ladda ner olagligt. För jag skulle aldrig i den situation jag är i nu betala för att se på tvprogram som går på tv3 eller kanal5 exempelvis. Nepp. Jag behöver slantarna till annat och så beroende av tv är jag inte och inte heller av att kunna "hänga med i snacket".

Det var faktiskt en period i gymnasiet då jag knappt såg alls på tv. Bodde i princip här hos J med skogstvkanaler, var knappt hemma och vad är då vitsen med att följa serier, missar ju bara en massa? I vår dåvarande etta i källaren hade vi ingen tv, och så roligt att gå upp till pojkvännens familjs vardagsrum ensam för att se på något löjligt program är det inte. Efter ett tag fick vi tv-kort på datorn, men den hackade rejält och J satt ju framför datorn mest hela tiden och spelade WOW. Så då blev det inget tv-tittande. Det gjorde mig inte så himla mycket för jag satt vid datorn, läste böcker, pluggade eller gick ut istället. Kommer ihåg att några i min klass snackade om någon serie och jag frågade vilken de pratade om. De svarade och frågade om jag inte följde den, som alla andra verkade göra. Nej. "Vad ser du på tv då?" undrade de, "eeh.. typ ingenting... jag ser nästan aldrig på tv numera" svarade jag, och ni kan ju tänka er hur de såg ut när de fick höra detta. Hihi. De sa förresten att de inte kunde leva utan tv "typ". Jaja. Så är det.

Nu för tiden följer jag House och Medium, när det är säsong för dessa. På somrarna ser jag Morden i Midsomer. Ser också Idol när det är. Och Gossip Girl försöker jag se så mycket jag nu lyckas med. Är ju faktiskt himla bra att konditionsträna på gymmet framför tvapparaterna...
Det är nog det... *funderar* Jag gillar också samhällsprogrammen som går på 1an och 2an, debatter och andra upplysande program. Då blir man ju lite allmänbildad på köpet förhoppningsvis.

Vad ser DU alltid på tv?

Utmanad

Jag är utmanad av Ida!

Att göra sig påmind om allt bra här i livet. Ibland känner man sig nere. Ibland behöver man lite postiva tankar. 10 saker som gör mig extra glad just idag är:

* Johan- som finns i mina med och motgångar och får mig att känna mig älskad!
* Min familj som är den bästa man kan ha. Trist att inte kunna träffa mina föräldrar nu eftersom båda är genomförkylda!
* Att jag trots allt har flera vänner som finns där.
* Att jag har möjlighet att blogga (nörd?). Då menar jag att jag har tillgång till datorn, internet, el osv...
* Att jag får bo där jag bor.
* Min svärfar som är så himla gullig och hjälpsam (tack för att du ordnade så att elementet i sovrummet funkar bättre nu!)
* Choklad, mycket gott.
* Det är snö ute! Och fast det är så jobbigt med vinter, med alla kläder och så så är ju snö riktigt mysigt.
* Att träna, ger glädje OCH finare kropp :-)
* Att det vankas löning och att jag denna gång t.o.m. kommer få liiiiite lön (2-timmar jobb). Bättre än inget och jag är inte bortskämd där inte!

Denna utmaning går vidare till:
Magda, Mikis, Sandra, Bella, Susanna och Emelie.

Fort fort fort

En snabbis bara!
Jag är otroligt glömsk idag!
Åkte för att träna på gymmet, men glömde både skor och vattenflaska! Snacka om trött jag kommer vara i fötterna senare eftersom i princip allt i den klassen gick ut på balans och stabilitet, och har man inte skor är det jättejobbigt! Nu sitter jag och dricker massa vatten för jag är jättetörstig.
Sedan glömde jag ta p-pillret också så var tvungen att åka hem och ta det innan jag drog vidare som planerat.
Men jag kom ihåg att hämta hem klänningen! Får väl fota mig i den senare. Nu ska jag duscha och rusa iväg igen!
Åh nej, inte blött hår när det är minusgrader ute.... Äh, får skippa håret då....
Ciao!

Moder Natur gör upp

Nä nu är det inte snack om saken! DET SNÖAR I STOCKHOLM! Alltså, verkligen. Jag blev bländad när jag drog upp rullgardinen, aaj mina ögon! Men det gör inget alls! Känns lite konsigt bara att gå och köpa en cocktail-klänning i detta väder ^^. Drömde förresten att en H&M anställd hade köpt min klänning som jag hängde undan, för hennes som hon köpt var lite trasig så hon ville byta och tänkte att jag ville ha den som var lite trasig?!

Fick mail av Wiebke (i Hamburg) igår och då bifogade hon en jättefin bild på sin utsikt, där det var en massa snö! På träden och marken och hustaken. Då svarade jag henne: visserligen har det snöat 3 gånger nu i Stockholm men inte ligger det någon snö på träden för det. Ungefär så. Tror Moder Natur blev lite sur för det, för titta här!





Ni ser att det snöar nu också på bilderna?

Ååh jag vill ut och leka i snön...

Kattunge med två huvuden

Bild och info kommer härifrån

Detta är den nyfödda kattungen som förbluffar veterinärer runt om i världen. Den har två ansikten, äter endast med det ena men jamar med båda munnarna. Har fungerande mage, jamar, spinner och har överlevt första natten.
Chansen för fortsatt överlevnad är god.
Ägaren, bosatt i Australien, funderar på namnet Quasi Modo.
Jag tyckte faktiskt att lill-kissen var söt!

Ut i kyla och pizzaätning!

Pizza blev det ikväll, dock med annat sällskap än beräknat. Men trevligt var det i vilket fall! Snöade igen ikväll (var tydligen -5 grader) och vi var tvungna att fota Vbys "isrink" och stora julgran. Var riktigt fint med all utsmyckning. Sedan tänkte både jag och P "och miljöpåverkan då?". Nej den verkar det inte tas hänsyn till. Får iaf hoppas att alla lampor är släckta när solen är uppe, för då behövs det ju inte.

Bilder från ikväll. Inget på P för hon är blyg inför kameran:

Här leker jag lite, tihi. Jag lyser iaf upp i mörkret! Inga svarta kläder i natten här inte!
Här är bilden tagen med blixt så ser ni hur den ser ut.
Men här ser ni hur mycket den lyser egentligen, fast bilden blev så himla skakig för jag gick samtidigt...
Jag och pizzan!


Jag gör motstånd mot kylan

Det var kallt när jag åkte hem förut så jag har förberett mig lite bättre på kylan innan jag går ut nu. Trots detta står det bara -1 grad på vår termometer. Fast ibland tycker jag att -10 är behagligare än just kring 0. Vet inte varför det är så. Någon som håller med och/eller har en teori kring detta?

Nu har jag iaf dragit på mig en långärmad tröja över min t-shirt och under min kofta, 3 lager! Sedan har jag satt på mig långkalsonger också under jeansen. Har jättetjocka strumpor men funderar på om jag ska sätta på ett par tunnare under så att det blir lite lager-på-lager effekt. När jag går ut funderar jag på om jag ska ha min blå höstjacka eller min kappa. Kappan är ju mycket varmare om man bara har halsduk så lutar klart åt den. Sedan en stickad mössa (som är rätt stor jag vet, men hittar inte min andra vita mössa, den är borta!) och en tjock stickad halsduk, och vantar såklart. Och stövlar på fötterna.

Då är det ju fel på mig om jag fryser va?
Nackdelen är ju att det kommer bli väldigt varmt när jag kliver på tunnelbanan eller går in någonstans för en stund. Det är nog bland det jobbigaste med vintern. Att växla mellan jättekallt och jättevarmt. Är man bra klädd för kylan börjar man svettas på tågen, är det bekvämt på tågen står man och huttrar i kylan... Puh. Det är tufft att bo i ett i-land, jobbigt att kunna ha för mycket kläder på sig, verkligen...

Glappande lampa

Vår starkaste taklampa i vardagsrummet glappar. Det är jättejobbigt. Man får ställa sig på en stol och skruva lite på glödlampan så den börjar lysa igen, sen sätter man sig och bara efter någon minut börjar den blinka en hel del, innan den slutligen slocknar igen. Upp på en stol igen då och skruva lite på en varm glödlampa.
Inte roligt.

Jaja.. nu har jag ätit 3 mackor med leverpastej och gurka, och i och med detta tog leverpastej slut. Tyvärr, det var gott!

Så nu ska jag nog slappa en liten stund. J är på träning.

Skulle inte ha rört den där varma glödlampan, nu började jag ju frysa igen, den var ju så varm och skön!

Vår lilla tur ut på "stan"

Jag kom iväg och träffade Sa ett tag. Hon skulle köpa en present i form av vin till sin kusin som fyller år idag. Alltså gick vi in på systemet, där Sa var ganska nervös. Hon är ju 20 år, men hon tycker fortfarande att det känns som att hon inte får vara där. Så kände jag också i början. Självklart fick hon visa leg!
Sedan gick vi in på H&M och där i skyltfönstret såg jag klänningen med stort K. Gick och provade den. Testade tre olika storlekar. Visade sig att jag är för bred över revbenen för de mindre storlekarna, och det kan jag nog inte göra så mycket åt. Men den sista jag testade satt bra (bara jag får hjälp med dragkedjan där bak så!). Dock hade jag inte tillräckligt med pengar på kortet för att kunna köpa den så bad att få hänga in den och hämta imorgon.


Sedan följde jag med Sa hem (och det var några som försökte smita på bussen utan att ha giltiga biljetter men det gick inte busschaffören med på! Bra jobbat chaffis, även om det säkert var jobbigt för dig med hela det gänget!) och tittade på hennes nya dator, bärbar. Hjälpte henne att installera Adobe Flash Player bl.a. Tur att hon har en sådan teknisk vän, hihi. Men den var snygg och verkar bra!
Sedan åkte vi iväg igen, jag hem och hon till sin kusin.

Vi talade om att ses och äta pizza senare.
Men nu ska jag göra mig några mackor till lunch (eller ska två bananer räknas som lunch?).
Vi hörs senare.
Ha en trevlig kväll!

It's friday!



På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest.
Men fredag är ändå den dagen som känns bäst.
Ge mig då kyckling, det gillar jag mest.
Kyckling på fredag, det enda jag vill ha.
Kyckling på fredag, då mår man riktigt bra.
Kyckling på fredag, vad var det jag sa?
Jag vill ha fredag idag !

Inte har ni glömt den "låten" va?!

Idag är det alltså fredag. Ingen ärtsoppa igår, ingen planerad fest imorgon och ingen kyckling till middag idag. Men trots detta är det fredag! Härligt. Nu slutar min vän på jobbet så snart hör hon nog av sig. Jag sitter här och dricker vatten (törstig ofta numera) och ska sminka mig och borsta håret. Sedan är jag klar för att påbörja fredagen och helgen :-)
Ikväll blir det nog bara Idol för mig!

Vad har ni för helgplaner?

Bra start på dagen

Skällde på J nyss, han tyckte det var helt obefogat. DET tyckte inte jag.
Saken är att han brukar duscha/bada och ha på hög musik på i badrummet (det fick Su och Sa uppleva förra veckan...). Eftersom han och hans pappa ska övningsköra idag från kl 10 så började så klart hans pappa ringa på telefonen för att höra om J skulle komma ut. Så jag är 2 meter från toadörren (ligger i sängen) och ropar jättehögt "ÄLSKLING! JOHAN! HALLÅ!" osv. Utan att få någon som helst respons. Jag tycker då det är förståeligt att man då bli rädd för att något har hänt. Slänger upp dörren och där står han framför spegeln med en handduk om höfterna och borstar tänderna. Hade inte hört någonting så klart. Nej, men ändå. Jag hann bli rädd, klart jag blir sur för att han inte svarar om han lever och mår bra!

Jaja, det gick över fort sen. Nu är de på väg bort och ska lära känna Sollentuna, där uppkörningen kommer äga rum. Är ju verkligen en fördel att vara hemma i det området man kör upp. Att köra i Västerort (framförallt Bromma/Vby/Spånga/möjligen Hby) skulle ju vara väldigt mycket lättare för då kan vi ju redan vilka vägar som finns och var uppfarterna och guppen är, vilka hastigheter som gäller osv. Kör inte alla lite osäkert när det är första gången de kör på ett ställe? "Sväng upp på avfarten till motorvägen" jaha, och var är den då? Snart eller om någon kilometer? Klart det går bättre om man är hemtam. Men sådant tas det ju ingen hänsyn till på uppkörningen.

Såg de två senaste avsnitten av Himlen kan vänta från svts hemsida igår. J kollade lite, men när det var ungefär 15 minuter kvar på andra programmet (han hade alltså lyssnat och kollat över axeln i 45 minuter) så sa han "sådant där kan man ju inte se. Det är ju hemskt ju." Jo håller med. Vad är egentligen poängen med att se ett sådant program och bli ledsen. Ska man vara glad så länge man är frisk och lever, och ta tillvara på dagen? Är det poängen? Jag vet inte jag.... Men jag ser det lika fullt.

Nu frukost!

Oförståeligt

Jag
förstår
inte
?

Jag har huvudvärk. Börjar jag bli sjuk, eller är det efter min smäll? Det började ju efter smällen, men vadå det borde gått över nu? Sååå hårt var det inte. Fick inte ens någon bula. Men huvudvärken är kvar. Och det känns mest i bakhuvudet.
Får se hur det går med det under natten. Ska nog lägga mig strax (rekord tidigt för mig på sistone) och sova till så där 9.30 tänkte jag. Är ju en god natts sömn, men jag kommer ju inte somna direkt nu.
Nej vi får helt enkelt se hur det är imorgon när jag vaknar. Har ju planer imorgon vid 13-14-tiden som jag inte vill ställa in. Så jag hoppas att huvudvärken försvinner!

Hoppas ni sover gott!

Som om jag vore en polkagris...

Idag började jag och J en ny lek. Vi har aldrig lekt den förut. Vi kan kalla den "Slickepinnen". Varför? Jo, för att leken, tydligen, gick ut på att J skulle slicka mig i nacken (för jag var så söt..?) och jag skulle försöka undvika detta. Måste säga att det är rätt svårt att undkomma någon som är längre och starkare än jag själv är. Dessutom är han ju tränad i att ta grepp på folk genom Kung Fun. Detta resulterade ju tyvärr i att han kom åt min nacke. Trots starkt motstånd. Fast vi kramades lite också, och pussades. Ja och sedan var leken i full gång igen. Vi var både i vardagsrummet och i köket. Och det var där i köket det hände.

Vet ni att slickar i nacken kittlas? Jag kan iaf intyga att så är fallet. Så medan han håller i mina händer och för mig i en position som gör att han kan kittla mig i nacken tar jag i för full kraft och försöker komma loss (inget allvarligt alltså, sa jag stopp så släppte han direkt) och PANG! Bakhuvudet rätt in i väggen. Inte bara i en vanlig vägg utan väggen svänger där så lyckades så klart pricka mitt i det utstickande hörnet med bakhuvudet. AJ!
Kändes som jag skulle få en bula. J hade lite dåligt samvete också och blåste på huvudet. Men det verkar ha gått bra!
I'm okey!

Där i utstickande hörnet slog jag i huvudet, mindre skönt.

Iaf så stack vi på varsin träning efteråt, och jag kände faktiskt av lite huvudvärk så tänkte att jag tar det lugnt. Konditionsträning, så joggade på en speciell maskin i 30 minuter i lugnt tempo. Dock började då My Super Sweet 16, om rika amerikanska tjejer som ska ha värsta superfesterna när de fyller 16 år. Så jag körde på en halvtimme till, och det kändes rätt bra så ökade både motstånd och tempo andra halvtimmen. Fast programmet var ju sjukt. Hennes kalas kostade 203 000 dollar. Tjena liksom.

Sedan handlade jag och testade Coops nya Snabbkassor där man själv scannar in varorna i "kassan" (alltså inte självscanning). Skaffade för övrigt medlemskort där i går, handlar där så himla ofta så det ska jag ha! (Vuxenpoäng!)

Snabbkassa står det istället för expeditens namn...

Och nu har jag anlänt hem. J är fortfarande på träning, slutar kl 20. Synd. Annars skulle jag frivilligt gått med på att han får slicka min nacke (svettig! hihi. Smakar säkert väldigt salt...).

Lite bildkalas:
Igår när jag var ute i snön (det snöade mycket mer än det ser ut men flingorna ville inte fastna på bild):

De började visserligen julpynta förra veckan i Vby men igår smällde de upp lite granar och jättekulor vid Hemköp. Idag smällde de upp en stor sak på torget men jag är osäker på om det ska bli skridskobana eller julgransförsäljning där...


Inbjudningar

Har pratat lite med Empan idag om dittan och dattan. Hon bjöd mig och J på Teatersport på söndag igen (hennes lag gick vidare förra gången och nu är det omgång två). Hon bjöd också in oss på Barnteater som hon är med och spelar i. Är tydligen en åderförkalkad elefant, eller hur var det nu..? Sedan innan är vi bjudna på hennes 20 års fest, så vi har fått många inbjudningar på sistone från henne! Fick också veta att hennes kompis R ska åka till Australien i februari och studera där i 2 år. Det är ju faktiskt rätt lyxigt....

Idag ska jag träna, har dock inte bestämt vad. Snart är det nog dags för lunch. Är det någon som har planer denna helg? Själv är det nog tomt i mitt schema än så länge...

Lovis dryga året gammal

Finns en bild på min brorsdotter när hon hjälper till att baka där hemma.
Tycker hon är så himla söt, så nu får hon komma upp här också!



Visst är hon go?

Vad gör en vuxen man till ett barn?

Idag fick jag en liten inblick i hur det kommer vara att vara förälder. Nej nej, vi har inte varit barnvakt eller något sådant. Jag syftar på J. Faktiskt. För ungefär 2 veckor sedan var det någon arbetsmarknadsdag på KTH och en del företag gjorde reklam för sig. Han fick med sig ett USB-minne, en snygg svart t-shirt och en studsboll. Och det är den där studsbollen som jag syftar på nu. Han har studsat med den för sig själv nästan vaje dag sedan han fick den, verkligen road. Han hade t.o.m. med den på kryssningen.
källa
När jag kom ner för att göra frukost ropade han "ta emot!" och kastade den så den skulle studsa till mig. "Kasta tillbaka!" jag kastade tillbaka... han kastade igen, och ville ha den tillbaka. Jag var dock hungrig och ville göra frukost.
"Varför studsar du den inte mot väggen?" frågade jag. "Det är inte lika roligt" fick jag till svar. Suck... Jaha, men jag vill ju göra mackor nu... Så jag blev lite mer passiv för varje gång. Och trots att jag stod och bredde mackor eller hade händerna fulla av mjölk, smör, leverpastej och gurka så kastade han mot mig. När jag blivit rätt så passiv frågade jag
"hur kan du tycka att jag är roligare än att studsa mot väggen?"
"jag vet inte, du är ju skittråkig nu" fick jag till svar och sedan började han kasta bollen mot vårt städskåps dörr. Duns, duns, duns, duns.
Det roade honom i en liten stund iaf. Sedan fick han återgå till skolarbetet.

Aja, jag är iaf glad att han pluggar hemifrån idag! Vi har setts alldeles för lite den här veckan.

Tillfälligt avbrott...

Ni vet den här reklamen om att pensionsspara? "...och man behövde bara ha koll på två kanaler" och så sitter en 80-talist tjej och zappar mellan ettan och tvåan med den där bilden som visar att det inte sänds något program för tillfället, med en tickande klocka till höger om mitten, och det där tjutet: iiiiih.
Ni fattar?

(Hittade bild så nu måste ni veta vad jag menar!)

källa

När jag har sett den reklamen har jag tänkt "vad länge sedan jag såg den där bilden, som jag minns så väl från min barndom". Ja, inte tänker jag så där rent och snyggt, mina tankar är rätt röriga och komplicerade, men det är vad mina tankar går ut på iaf. Det jag vill komma till med detta inlägg var att jag nyss såg den! Ja, det blev tillfälligt avbrott på TV4. Hade ryggen mot tvn och hörde tjutet och vänder mig om och där är den! Bara i några sekunder, men ändå! Sedan kom den mer nybekanda röda bilden med en lossnad kontakt och texten "tillfälligt avbrott" upp. Jaja...

Detta kanske inte är ett inlägg att hänga i granen, vad vet jag. Jag kände iaf lite nostalgi...
(När man allt oftare börja känna nostalgi, börjar man bli gammal då..?)

Sugen

Jag är faktiskt sugen på den här klänningen från H&M...



Dagens-lista

Dagens humör: Trött
Dagens borde: Träna, men jag oooorkar iiiinte. Gör det imorgon istället? (&) (=ledsna hundögon på msn)
Dagens frisyr: Rätt ner hängande
Dagens smink: Mascara, foundation, rouge
Dagens klädsel: Ljusblå jeans, vit t-shirt, vita strumpor och min vita favorit-kofta som ni kan se här.
Dagens planer: Lata mig? Äta lunch? handla? suck...
Dagens materiella vill ha: Nej jag struntar i det materiella, ge mig en sysselsättning fram till 5 dec. istället.
Dagens längtan: J ska komma hem
Dagens fundering:  När jag skulle fylla i dagens längtan tittade jag dörmmande ut genom fönstret och kunde då i en gatlyktas sken se fallande vita streck. För långsamma för regn tänkte jag. Snöar det? Igen? Allvarligt? Gick upp och ställde mig vid balkongdörren. Ja se på sjutton! Vägen är ju vit. Det snöar.
Och därmed förstår ni hur jobbigt liv jag har som funderar över så tunga filosofier....
Dagens beroende: Sysselsättning...
Dagens personer: Pappa som jag nog snackade med i dryga halvtimmen på väg till polisen.
Dagens roliga: Hm... jag tyckte det var roligt (inte komiskt) att så många var hjälpsamma idag på bussarna jag åkte! Inte en enda tant behövde bära upp rullatorn själv. Och en kille som såg ut att vara typ 16-17 år med en ölburk i handen (klockan 13.30 en onsdag, jag behöver väl inte ens säga vad jag anser om det?) var vänlig och bar upp en tants rullator, en och annan man skulle precis erbjuda sig att hjälpa till när han såg den yngre killen börja bära upp den. Tyckte det var roligt! Kändes som folk var rätt vänliga idag, på båda mina bussturer.
Dagens låt: "A laxa movie movie" som Vimmelmammans son Lennox sjunger när de ska lägga sig (finns inspelning på bloggen). Den riktiga låten går dock "I like to move it, move it" och är med i bland annat "barn"filmen Madagaskar.

Grattis på min namnsdag!

Elisabet (Elisabeth, Elizabeth med flera stavningar) är ett kvinnonamn med hebreiskt ursprung (Elisheba) som betyder ’Gud är fullkomlighet’ även 'Gud är min ed'. Erzsébet är det ungerska formen av namnet.

Elisabet är ett av de allra vanligaste kvinnonamnen i Sverige, för närvarande på andra plats efter Maria, om man räknar även dem som har namnet som andranamn. Populariteten som tilltalsnamn avtar, och i mitten av 1990-talet föll namnet ut ur topp 100-listan. Den 31 december 2005 fanns det totalt 363 620 personer i Sverige med namnet Elisabet/Elisabeth/Elizabeth varav 32 791 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 2 251 flickor i Sverige namnet, varav 45 fick det som tilltalsnamn. Många i Sverige som heter detta namn har Bettan eller Bett som smeknamn.

Namnsdag: 19 november (sedan medeltiden, efter Elisabeth av Thüringen).

(Min källa är Mikis, och hennes källa är Wikipedia som finnes länkat i hennes blogg).

Trött, trött svärmor och ful ID-korts bild

Känner mig lite trött idag, fast inte så konstigt kanske då jag somnade efter 2.22 inatt (senaste gången jag kollade klockan). Sedan vaknade jag av Js klocka 8.30-8.45 och låg halvvaken fram till typ kl 9 då jag somnar om. Vid 9.20 börjar min mobil ringa våningen under och jag får rusa ner (det var då min handledare ringde). Sedan började min dag. Latade mig lite då jag läste ut boken jag började på igår kväll. Mias Hemlighet, skriven av Maria Eriksson själv. Fortsättningen på Gömda och Asyl som jag slukat nu på senare dagar. Ska börja på nästa bok i den serien: Mias systrar senare idag.

Tycker lite synd om svärmor faktiskt. Ikväll kommer Js farbror och ska sova över hos dem, och hon känner ju att hon måste vara lite social iaf (Js pappa är bortrest). Men hon måste lägga sig tidigt för vid 5.30 någonting går tåget härifrån och hon ska åka till Uppsala. Hon måste börja plugga vid 7 ungefär. Sedan fortsätter hela dagen utan några större pauser till kl 17. Och har hon tur slipper hon plugga på tågresan hem. Tufft schema det där. Men till sommaren tar hon läkarexamen! *puh*

Jag har varit och hämtat mitt ID-kort. Spännande... Jag tycker inte jag ser svensk ut ens. Visade för svärmor och hon höll med om att det inte riktigt såg ut som jag... Svartvit bild som gör att jag ser ut att ha svart hår, mycket markerade ögon och ganska markerande läppar, och sedan tunna linjer som ritar ut näsan. Min kompis M hämtade sitt ID-kort igår och kallade sig själv för "seriefigur" och hoppades att hon inte får problem då hon ser "ditklistrad ut". Instämmer. Jag är mig inte lik! Jag gillar inte att man kollar rakt fram numera! Föredrar från sidan! Shit nej... aja, jag vänjer mig väl. Det gäller bara i 5 år! Jippi!


Inhoppare

Jag är uppe tidigt idag, hehehe.... Fick ett samtal från mobilen från min handledare där jag sommarjobbade. Hon hade fått i uppgift att fråga om jag kunde jobba när de hade ont om personal mellan 8 dec och 31 jan. Så inte varje dag då. Lite jobbigt det och hoppa in och ut men vad gör man inte för pengar? Så jag sa ja till decmeber, det skulle jag med stor sannolikhet kunna, slutet på januari vet jag ju inte, det vet jag först när jag har fått antagningsbeskedet. Allra helst vill jag ha ett svar från P-jobbet, där kan jag nog få till heltid under december, men ja... Nu är det som det är. Alltid något iaf!

Jag har hatat honom i mina dagar, men egentligen är jag oerhört tacksam

Skulle ju till min öronläkare ikväll på rutinkoll, men nyss ringde hans sekreterare upp mig och sa att han var i Indien och att jag får komma samma tid nästa tisdag istället. Det hade tydligen varit svårt att få tag på mitt nummer, och det förstår jag. Hon har inget nummer till mig och mitt mobilnummer är hemligt så kan inte bara söka efter det på hitta.se. Inget hemnummer har jag heller. Undrar hur hon fick tag på numret egentligen...

Så han är i Indien, han åker utomlands mycket numera. Ja, inte för nöjes skull då, utan för att undervisa i hur man ska utföra operationer och behandla olika sjukdomar. Han är ju faktiskt professor, och den bästa doktor man kan ha för öron/näsa/hals! Vad sjutton ska jag göra när han går i pension? Eller när han dör? Inte för att jag är i behov av hans expertis längre, behöver ju bara kolla öronen då och då, men han har ju faktiskt funnits där alltid i mitt liv, från några månaders ålder... i 20 hela år. Nej, han får inte heller dö på ett bra tag! Han är för viktig för alla öronpatienter. Och en väldigt snäll människa.

Kanon eller Kalkon?


källa

Varning för att sniffa mintdoft

Alltså vad äckligt... Jag köpte förut en sådan där burk med tuggummin från Extra. När tuggummina var slut sparade jag burken, för det luktar ju så gott! Har haft burken stående brevid datorn och luktat på lite då och då (låter som att jag sniffar...). Nu skulle jag göra det igen och stoppar ner näsa i burken och drar in lukten. Fy sjutton vad vidrigt! Jag kollar ner i burken och ser att J har använt dem som en mini papperskorg där han släkt smulor och småskräp av olika slag. Blää usch vad äckligt det luktade! Och nu sitter lukten kvar i min näsa, särskilt i vänster näsborre, blää...


källa

Dröm och sjuk

Usch vad elaka ni var i min dröm. Inte ni bloggläsare då, men större delen av min kompiskrets. Först tuttar de eld på en torr skog och sedan när vi väntar in brandkåren så hoppar alla på den sista bussen för dygnet och smiter iväg för att spela dataspel eller något i stan. Utan att säga något till mig. Så där står jag som ett fån och har ingenstans att ta vägen, och jag var ju nästan oskyldig till branden! Dumma er.

källa

Idag har jag mycket träningsvärk, så blir ingen träning idag. Ikväll ska jag ju till öronläkaren iaf, och möta mor så jag kan få lite fler böcker. Min pappa är dunderförkyld. Snackade lite kort med honom igår i telefon. Men dum som han är arbetar han ändå, han tycker inte att han blir bättre av att vara hemma... Som tur är arbetar han ju mycket ensam så han träffar inte många andra som han kan råka smitta, men det är ju inte bra för kroppen! Men sådan är han. Han har väl 1 sjukdag på 2 år ungefär. Visserligen brukar han inte vara sjuk mer än ett par dagar om året, men han vill absolut arbeta. Ja det är ju bra, för alla utom honom själv...

från Facebook

Julklurerier

Väntar på att J ska komma hem. Han lär komma när som helst för han skulle åka från KTH för ca 1 timme sedan. Stackarn så sent.

Medan jag satt och väntade funderade jag vidare på vad jag ska köpa för julklappar. Har ju lite idéer om några men för pappa var det tvärstopp. Sedan kom jag på en idé, men den står och faller med ett par saker. Priset är iaf inte några problem, inte om vi är ett par på presenten iaf. Det är en upplevelsepresent kan man kalla det, och det spås ju bli årets julklapp 2008 (upplevelsepresenter alltså). Dessutom är det något som tränar hjärnan, framför allt arbetsminnet, och gör att han får träffa nya bekantskaper och nya kamrater/att vara social tränar också hjärnan! Väldigt bra present alltså för en man som har dryga året till pension... Det som gör att jag tvivlar är om han kommer vilja bjuda till. Upplevelsepresent kallade jag det, men det är en upplevelse som gäller minst ett år och det gäller att han själv vill! Annars står det och faller... Men hur ska jag ta reda på om det är en bra present utan att avslöja det..?

Nu kom J hem. Jag får tala med honom om det och se vad han tror.

Trött och det lider mot jul

Trött trött... Hann inte till Muskel, tänkte fel på när Tunnelbanan skulle komma så missade den. Dessutom hade jag glömt medlemskortet men det givck bra ändå fick abra rabbla personnumret.
Köred ett egetn styrketräningspass igen. Efter det gick jag och handlade och lyxade till med Leverpastej och gruka! Så får bli en kvällsfika sedan. J är fortfarande i skolan, han åkte dit direkt efter intervjun. De skulle hålla på länge sa han, och det hade han ju rätt i. Ingen middag skulle han ha heller.

Jag ska börja komma på vad ajg ska köpa i julklapp redan nu. Jag måste ju utnyttja de rea-kuponger som jag har på många butiker i Vby, och de går ut sista november de flesta av dem. En del räcker så länge som 31 december! Ja, så får helt enkelt komma på vad jag ska köpa och inhandla detta innan sista november. Bästa är ju om J också planerar i god tid ifall båda vill köpa något från samma affärer så blir rean bättre och vi tjänar mer på det.


Jag vet nåt som inte du vet!

Ska göra något man egentligen aldrig ska göra. Jag ska säga A och inte B!
Sitter nämligen här och är väldigt road. Fick höra något jag absolut inte kunde räkna ut! Och det är jättekul!
Och det har absolut INGENTING med mig att göra egentligen. Men ändå. Riktigt kul!

Nej, nu ska jag ju träna! Tjingtjong!

Som plockgodis

Insåg att jag inte skulle hinna få i mig någon mat (ska ju tillagas också) i tid så skippade SatsDans och hoppar på Muskel (heller aldrig testat) istället som börjar senare. Därmed har jag kunnat fylla magen med lite mat nu.

Svärfar ringde och sa att han bokat en ny uppkörningstid, var tydligen någon som avbokat NU på lördag men i ett helt annat område. Så de måste köra en massa i det området så J lär sig känna det och inte blir lurad... Hoppas de har tillräckligt med tid för att hinna med det!

Nu ska jag leta reda på vår vita boll-lampskärm. Tror den ligger i en speciell låda på vinden, annars får jag leta i källaren och lite här och var efter den. Såg den för någon månad sedan när jag letade efter en mössa...

Om en timme måste jag åka till träningen, då ska jag vara laddad. Men jag bytte om till träningskläder innan jag insåg att jag inte skulle hinna och restiden till detta ställe är kortare, så ska nog inte vara några problem att hinna! Jag gillar att träna på måndagar, känns som veckan har fått en bra start då!

Lite smått och gott.

Det gick bra för J på intervjun! Han är blir kallad till en andra intervju, med det företag som han ska jobba för (detta är ett bemanningsföretag). Så det var iaf ett steg till! Så ska han skicka in lite exempel på kod han har skrivit också. Härligt!

Jag har sett på filmen Nära & Kära. Gillar den, lite annorlunda romantisk komedi. Så fick jag besök av katten också som hittade in hit och jamade lite. Men när jag inte ville lämna filmen för att följa med honom gick han iväg...


länk


Ikväll tänkte jag testa SatsDans för första gången. Jag är inte bra på koordination, takter och sådant så vi får se hur det går...
Nu är dags att jag gör lite lunch åt mig själv, så jag orkar!

Ciao.

Seg morgon och korta framtidsplaner

Usch vilken morgon. J gick upp klockan 9, och jag har varit vaken sedan dess,men legat i sängen till 12! Med jämna melllanrum kom J upp och lyste upp rummet lite mer för att jag skulle ta och stiga upp någon gång. Först lämnade han badrumsdörren öppen så att det belv ljust den vägen och sedan tände han sovrummets taklampa. Jag var vaken men det var ju kallt utanför täcket! Och vad har jag att gå upp till? Har ju inga tider att passa heller...

Idag ska jag kolla efter jobb som vanligt, äta, träna...
Imorgon ska jag på rutinkoll hos öronläkaren och onsdag/torsdag ska jag hämta Id-kort hos polisen. Härligt härligt.

J ska ju på intervju idag. Igår berättade jag honom om hur jag vill att livet ska arta sig nu i slutet på året, nämligen så här:
  1. J får jobbet han ska på intervju på idag.
  2. Jag får jobbet på P. som är under december.
  3. Jag blir antagen till utbildningen.
  4. J får sitt körkort!
Åh vad det skulle sitta perfekt med dem 4! Vilken glädje det skulle bli i vårt hus! *drömmer mig bort*

Roliga kommentarer från igår:

- Vadå? Att han inte kan bli med barn?


En turk frågar Su varifrån hennes turkiska kompis kommer och ge förslag på Ankara och andra Turkiska städer. Su svarar dock:
- Falun.


- Nej jag är inte deppig, säger Sa. Stunden efter tar hon sig för ansiktet, suckar djupt och säger:
- Hur ska denna lördag sluta?


Sa står och betalar ansiktsmask på H&M och utbrister till slut:
- Vilken äcklig parfym!!
- Vilken då, undrar Su.
- Den jag sprutade på hela mig! Fortsätter Sa. Sedan tittar hon på expediten och säger:
- Men det var på Lindex, inte här!


- Jag gjorde graviditetstest på sjukhuset, det hjälpte!


Sa sitter och analyserar och till slut tröttnar Su och utropar:
- Du är väl för fan ingen jungfru?!


På väg från McDonalds möter vi ett gäng småpojkar (möter och möter var några meter emellan och lite mörkt ute....) i yngre tonåren. Det märks att en kille vill fråga oss något och de andra säger "fråga dem då, fråga dem!". Till slut tittar killen lite mer åt vårt håll och sedan pekar han mot mig och Su (Sa gick lite före) och säger:
- Nej inte dem! De är ju med sin mamma!

Tack... så vem av mig och Su trodde han var typ 40?!?!?!

Ny bild från Halloween

Fick lite nya bilder idag från Jenny som också tog kort på Halloween-festen.
Där var det en bild på bara mig.
Tänkte att ni kanske ville se, fast det var några veckor sedan..?
Smurf!

Läslus

Så har jag läst ut Asyl. Över 400 sidor på typ ett och ett halvt dygn, fast igår läste jag bara på förmiddagen, inte på dagen eller kvällen. Så idag tror jag att jag har läst ungefär 300 sidor. Nej, den var inte alls bra *ironi*. Så, nu är jag boklös igen, ska åka hem till far och mor så snart jag kan och låna till mig fler böcker.

Nej, nu ska jag kolla om det går något bra på tv ikväll. Annars vet jag inte vad jag ska hitta på.
Jag och J hjälptes åt med Korvstroganoffen då han skar lök och korv och tog hand om riset, och jag brynade lök, korv och blandade samman hela altet. Bra arbetsfördelning tycker jag. Och det blev jättegott och mättande!


Välkommen till mitt upplysta hem!

J kom precis hem från handlingen och körningen. Han handlade det vi behövde till Korvstroganoffen men han hade också en present med sig! 10 stycken glödlampor! Tyvärr, men sådant händer ju, tappade han ett paket i golvet på väg upp för trappen, så där försvann 2 stycken. Men det kan vi inte gråta över, vi hade 8 stycken till! Direkt satte vi igång med projekt: Byta glödlampor. Nu har vi två taklampor i vardagsrummet, en i köket, en längst nere i trapphuset, en till på mellanvåningen i trapphuset, den översta våningens trappljus funkade fortfarande, och i taket i sovrummet! Bordslampan på matbordet passade inte glödlamporna i, och inte heller i sovrumslampan, men vi har ju en fungerade sovrumslampa så det duger. Och nästan alla spotlight lampor i badrummet fungerar.
Känns så otroligt skönt med fler fungerande lampor! J funderade ett slag på om vi verkligen skulle sätta på kinalampan i vardagsrummet igen, det var så skönt med vitt, starkt ljus! Men sedan satte han på igen, så nu har vi ett rött, starkare sken istället. Jag förseslog att vi under vintern kan ha sådana där vita bollar, vi har en sådan lampskärm över, i vardagsrummet och sedan byta tillbaka i vår. Men han ville inte det.

Att man kan bli så glad för glödlampor!



Tillägg:
Nu kom svärfar förbi med en lågenergilampa i stor storlek som vi ska ha i sovrumslampan istället för en vanlig, så den vanliga spar vi, och två små lampor som passade matbordslampan och sänglampan! Vad skönt när nästan varenda lampa i hela huset kan lysa! Undrar om jag kommer glömma det i kväll och passera i mörka trappen utan att tända, för att jag är så van vid det numera eller om jag kommer ihåg att tända när jag passerar...

Tankar om idag

Nu har jag gjort frukost till mig. Vi har skinka hemma, vilket inte tillhör normaliteten, så därför festade jag till det med 2 skivor skinka per macka! Ojojoj, haha. Godast är det ju när man har både ost och skinka, men som nog många av er vet så är ost inte direkt billigt... Allra godast tycker jag om leverpastej med tryffel och gurka. Men leverpastej är inte jättebilligt heller.
Nu ska jag iaf strax förtära mina två mackor.

Snön har slutat falla men på trottoaren är det vitt. Men ser redan ut att töa... Vår termometer står på 1-2 plusgrader.
J åker strax iväg för att köra lite. Han ska då handla ingredienser till dagens middag. Korvstroganoff! Gott det ska bli!
Tror jag iaf ska ta mig ut på en promenad under dagen, men med min otur lär ju snön vara helt borta då... hihi, kollade precis ut genom fönstret och möttes av en gul bil som var helt vit på motorhuv och tak. Härligt! Och nu en röd bil likaså. Och en svart...

Nu ska jag iaf äta och läsa vidare (kommer väl inte ge mig förrän den är utläst om jag inte får något bättre förslag!). Sedan blir det till att byta om, kan inte sitta i mjukis kläder hela dagen heller...

Vad har ni för planer denna söndag?

Snöar i Stockholm

Så har snön kommit också till Stockholm! Stora vita flingor som faller ner från himlen.

Fotat genom fönsterrutan så syns nog inte så värst bra... Men iaf snö på äpplena, det kan ni ju se!

Den mörka bilden kan in förstora.

Idag har jag inte gjort något speciellt. Har bara legat på soffan och läst i boken, i flera timmar. Jag är helt slukad. Har inte ätit något heller idag, fast jag var jättehungrig när jag vaknade. Borde väl stoppa i mig lite frukost. Har inga planer för dagen. Men en sväng ut till snön skulle ju inte vara helt fel!
Får se hur denna söndag ska sluta.

Mamma Mia-kväll?!

Den 26 november släpps Mamma Mia filmen på DVD. Självklart har jag redan beställt den. Någon som är på en Mamma Mia kväll efter släppet? Kommer vara på fest den fredagen och ska träffa Wiebke som är här den helgen (bor ju hemma i Tyskland numera) men lördags kvällen skulle vi ju kunna ha en riktigt mysig Mamma Mia-kväll om någon om mina kamrater är intresserade? Självklart ingår det att vi ska sjunga med! Om det inte finns intresse får jag se själv!


Piiinsamt!

Idag ska jag träffa SuSandra, ska sminka mig nu så att jag är redo när de ringer... Annars är jag klar!
Finns en blogg som är relativt nystartad som heter Pinsamhetsbloggen. Där är det meningen att läsarna själv ska maila in pinsamma berättelser som hänt dem och sedan publiceras de på bloggen till allmän beskådan. En bra och rolig idé! Har följt den via Bloggkoll sedan starten nästan och det är iaf alltid ett leende som sprids i ansiktet när man läser historierna, ibland också rejäla skratt! Perfekt när man är lite depp eller har för mycket självömkan. Där är det okej att skratta åt historierna!
Nyss skickade jag in ett eget bidrag från när jag var liten. Ja, det var inte jag som gjorde bort mig, snarare så att jag framställde min mor i dåligt dager, haha. Ja, vi får se när den blir publicerad! Håll utkik efter Smuppra som signatur under berättelsen! Och det är okej att skicka in en berättelse som anonym...

En fasa att vara borta 24h

*puh* från förra inlägget fram till nu har jag bara läst ikapp blogginlägg! Hade en bra bit över 100 inlägg på Bloggkoll att gå igenom så det tog sin lilla stund (att läsa, läsa en del kommentarer,  ibland kommentera själv och koppla samman med det som är skrivet sedan tidigare). Fatta om jag skulle vara borta längre än ett dygn...*hemska tanke*
Nä men nu ska jag väl roa mig här en liten stund till, blev ju ingen promenad som ni förstår, och sedan sova. Imorgon ska jag träffa två kamrater tänkte jag ju. Frågan är när man kan slita den ene från ett visst ställe....
Jaja, natti natti gott folk!

Förresten läste jag ut boken Såld förut och har nu påbörjat en ny bok som jag lånade av mamma (frågade först denna gång) och det är Asyl av Liza Marklund. Jag fortsätter på det här temat med sanna berättelser av kvinnor som möter väldigt otrevliga män. Mysig läsning det där...

länk

Fredag kväll

Nu har jag sett Idol och Robin E. åkte ut. Kunde jag väl inte riktigt hålla med om att det var rätt utröstat men nu började de ju bli så få att det snart är omöjligt att kunna välja. Tycker de flesta är jämnlika. Sedan har jag ju några favoriter också.

Jag är så mätt. Och har rätt mycket energi, så skulle tex kunna tänka mig en promenad nu. Någon som har lust? Nä, men något som jag får lite utlopp av energin på men som är lugnt så att jag inte stör min arbetande mage för mycket. J. vill dock inte ta en promenad, men han gillar inte att promenera tyvärr. Jag tycker ju att det är jätteskönt.

Imorgon ska jag träffa de två essen och vad vi ska hitta på vet jag inte riktigt men något roligt blir det nog ändå. Ja, det är allt jag har att säga. Vi hörs imorgon. Sov gott sedan!

I land!

Ja nu har jag åter kommit till Sveriges fastland. Fast är inte hemma ännu. Åker hem lite senare. J åkte hem för att byta kläder och sedan åka på träning. Vi har haft det jättebra allihop. Roligt och skönt hade vi! Och massa god mat och goda efterrätter var det också. Vi kollade en del på karaoke igår, under kanske 2½ timme. Ett par (som sjöng bra) sjöng tre låtar var och sedan en tillsammans under dessa timmar, alltså sjöng de 30 minuter av 2½ timme. Lite väl mycket även om de är bra kanske... Och några var verkligen inte duktiga, fast det är ju kul att se på ändå. Någon var duktig men stel som en pinne. Och några var lite sämre än de trodde... Ja det är kul att kolla på karaoke.  Vi har tagit lite bilder från dygnet, men inte så jättemånga ändå.
Får visa lite bilder sedan när jag har kommit hem och fått in bilderna i datorn.
Hoppas er helg blir bra nu! Hej!

Försöker få tiden att gå

Johan har jobbintervju på måndag! Åh så skönt, hoppas han får det! Han lät faktiskt helt perfekt till annonsen, uppfyllde alla krav- hur ofta händer det? Får hoppas att inte någon annan passar bättre bara.

Nu ska jag sticka hemifrån strax! Eller strax och strax, om 20 minuter typ... Vill bara att klockan ska bli lagom mycket så jag kommer iväg någon gång. Här har jag inget mer att göra för tillfället... Jag har till och med pratat med växterna, klappat och uppmuntrat dem till att växa mer. Och vattnat dem så klart. Mina törstiga vänner!
Ookej, jag är inte sinnessjuk! Men visst behöver växter också kärlek..!

Jag la de 5 Kärleksmumsen i en bytta (som jag ändå hade lånat av dem) och la en lapp ovan på från J. De kommer ju tydligt se att det inte är J som skrivit, för han skriver alltid skrivstil, men ändå. Hoppas det smakar!


Jaha... och nu då? Det enda jag kan komma på att göra den kommande kvarten är att städa. Och det har jag verkligen inte lust med. Ser helt okej ut hemma nu. Kan definitivt ta hem någon utan att skämmas! Det känns jätteskönt faktiskt. Ja, det är inte perfekt, men det är beboeligt.
länk

Nu blev jag lite trött. Vi har ju bara en enda taklampa som fungerar på hela den här våningen (vardagsrum/trapphus/kök) och den är jättesvag och ger rött sken. Sedan har vi köksfläktens lampa, lampan över diskbänken och slutligen en liten skrivbordslampa som står på vardagsrums bordet. Så när mörkret faller blir det mörkt med några ljusa fläckar här och var. Hade jag studerat hade jag aldrig klarat det. Är inte alls tillräckligt ljust för mig för att kunna läsa och plugga. Så det måste åtgärdas innan slutet på januari iaf.... Kanske ska vi önska oss så där 20 lampor i olika styrka, storlek och tjocklek i julklapp? Usch typ värdens tråkigaste önskning men...

10 minuter tills jag ska gå! Jippi!!
Ha en trevlig kväll! Det ska jag ha!

Uppladdning!

Nu ska jag ringa J och se att jag inte glömt något. Jag har även diskat och tömt och satt på en ny diskmaskin. Klätt, packat och sminkat mig. Och nu då? Ska höra med J om jag ska gå över med 5 Kärleksmums till hans familj. Vi har ju sparat för att kunna bjuda dem på fars dag, men då hade några andra barn också bakat så deras gick före. Sedan åkte hans pappa bort på affärsresa och ikväll kommer han hem men då är ju inte vi hemma... Vi får se hur det ska gå.

länk

Annars är jag hungrig! Men klockan 18.30 är det smörgåsbord så väntar in det. Då ska jag äta massa gott! Förresten så börjar mitt godisätardygn för denna vecka ikväll. Så blir ett stort hopp till nästa helg men det blir inget problem skulle jag tro! Enda jobbiga är ju att jag säkert köper hem lite godis, och det får då ligga hemma i dryga veckan innan jag får smaka. Fast jag har ju klarat det förut så varför skulle det inte gå nu?

Tycker det är lite synd bara. När jag var liten fanns det en chokladkaka som hette Viking Line som var en jättestor mjölkchoklad. Den var lite tunnare än Marabous 200 grammare men mycket större till ytan. Minns inte hur många gram. Jag älskade den chokladen! Och så tog jag typ bara någon ruta då och då så den räckte jättelänge! Alltid när andra skulle på kryssningn utan mig beställde jag hem den till mig. Sedan helt plötsligt en resa så fanns den inte längre! Borta! Så besviken... Jag saknar den chokladen.
*googlar*
Nepp finns ingen bild på chokladen heller...
Och nu regnar det. Hej då.

Mobilfrågor

Regler:
1. ta fram din mobil
2. bläddra random i din inkorg
3. stanna när du räknat till tio och skriv smset som svar på frågan
4. gör likadant på varje fråga.

Vad skulle du säga om din pojkvän/flickvän var otrogen?
- Jag är så lycklig. Tack :-)

Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
- Im alive and kicking. Har haft en tenta att skriva. Har därför gömt mig för omvärlden. Kram

Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
- Ja dom såg att jag drack . Dom ska komma mellan 9 och 11 :-)

Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
 - Har redan ringt och grattat och sagt att jag inte kan komma över, tyvärr. Har ont som fan i ryggen. Kram

Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
- Man bränner sig aldrig två gånger! Så sant så :-) tack för att du bryr dig! Uppskattas!! Dags att sova. Kram :-)

Packning nästa

Nu har jag tagit en lång och härlig dusch (och förtränger det faktum att jag slösat en hel del vatten...) och hämtat upp den rena och torra tvätten från tvättstugan. Nu är det bara att packa! Jag vet exakt vad J ska ha med sig, han har instruerat mig kring vad han önskar medtaga. Och jag vet ungefär också vad jag vill ha. Så nu ska jag gå och packa! Har precis bestämt när och var jag ska träffa de andra, så jag kommer gå hemifrån strax före 16. Så ungefär 2½ timme har jag kvar innan jag ska iväg. Under den tiden ska jag alltså packa, klä och sminka mig. Typ det. Fixa håret lite kanske... VI får se, vi får se.


Snart är jag där inuti!
(Förlåt att jag använder samma bild men den är så fin tycker jag...)

Att tala med växter

Jag förstår mig inte på växter.
Innan och under sommaren var de jättetörstiga. Sedan ville de inte ens ha hälften av vad de brukade få, räckte med bara lite grann någon gång i veckan. Och nu är de snustorra igen efter två dagar fast jag hällt på rätt bra med vatten... Jag förstår inte riktigt vad de vill... Kan de inte bara ha samma humör och behov hela tiden?
Är det någon där ute som kan tala med växter och som kan förklara för mig varför de varierar så?!



Så här såg de ut 16 maj, när  jag fick dem.
Är otroligt hur mycket det växer, ni ska få se nya bilder vid ett annat tillfälle.

Moraldröm

God morgon gott folk. J gick upp kl 9 och jag lät honom ha radion på när han duschade, rockmusik. Usch, inte min favorit på morgonen direkt, men jag kände mig snäll idag!

Jag drömde något som kan ses som moraldilemma. Så här var det. Jag och J satt i bilen, han körde fast han inte har körkort och jag satt i passagerarsätet. Inget speciellt med det (förutom att det är olagligt då). Så närmade vi oss en korsning i närheten som är väldigt farlig, har inträffat flera dödsolyckor i den korsningen. Innan vi får korsa den får vi stanna för rött ljus. Medan vi väntar på grönt ljus ser vi en motorcykel som kommer från motsvarande sida mot oss och svänger åt hans höger, det är lagligt att göra så. Det vi sedan ser är en bil, Volvo t.o.m., som kommer från vårt höger och flyger fram genom korsningen i en ryslig fart tvärs över. På vägen klipper han motorcykeln så att denne voltar. Killen på motorcykeln faller på mage och hela cykeln landar rätt på hans rygg. Bilen har nu kommit en bra bit ifrån. Smitning alltså. Killen med motorcykeln ligger utslagen, kanske tom dött. Jag ringer 112. Sedan vänder jag mig till J och säger "Hur ska vi förklara att vi sitter och kör bil?". Ingen av oss har körkort, det är inte vår bil utan hans föräldrars... Men vi måste ju vittna till killens fördel, även om det innebär att vi åker fast. Eller?

Jag vaknade där iaf. Sedan halvsov jag i 2 timmar fram och tillbaka mellan medvetande och drömmar. Drömde bl.a. att jag tvättade håret och all färg bara rann av så plötsligt var jag blond igen. Det rinner ju inte av något alls, inte vad jag kan se, när jag tvättar håret... Sedan fick jag ett telefonsamtal och då måste jag ju gå upp! Så nu sitter jag här i mjukiskläder och ska äta frukost. Sedan ska jag packa! Jabbadabbadoo!

Ny mail!

Äntligen. Försökte tidigare men då var det fel på hotmail så då funkade det inte. Men nu så! Tröttnade på att använda min privata mail till bloggsaker. Så nu mina kamrater så får ni maila till [email protected] om ni vill mig något bloggrelaterat! Då vet ni det.

God natt och sov sött. Vi hörs imorgon.


Om att slappa

Imorgon är det till att packa! Jag får inte glömma kameran! (påminnelse).
Ska bli så roligt och skönt! Börjar bli riktigt laddad inför detta. J håller på att tvätta utvalda kläder nu så att jag kan välja och vraka lite. Klockan 18 åker båten från hamn, J slutar klockan 17- lite farligt det där. Men han kommer hinna! Så får blogga lite innan jag åker (troligt att jag skulle kunna hålla mig ifrån bloggen numera...) och sedan blogga igen efter att jag kommit hem på fredag. Har lite planer inför helgen.
Det var en klok människa som sa åt mig att njuta av den här lediga tiden istället för att stressa och oroa mig. Det är ju egentligen sant. Förhoppningsvis får jag en riktig stressig tillvaro i vår och då är det lika bra att jag tagit hand om mig nu, när det blivit som det blivit. Tro mig, jag jobbar hellre, men nu när jag inte har något kan jag iaf njuta av stillsamheten...
Jo, så är det.

Här ska jag njuta!


Förresten så fick J ett glatt besked idag! *very happy*

Det ena leder till att det andra...

Nehep. Den här veckan blir det inget box. Jag letade reda på kläder jag ville ha tvättade och la i två högar (ljus och mörk). Dock hittade jag inte det enda plagg jag var säker på att jag ville ha med! Kollat i alla tvättkorgar, både för smuts och för rent. Kollat i tvättstugan och letat för att se om den hamnat i soffan eller något. Men nej. Helt borta! Attans.
Ringde J och bad honom tvätta den vita tvätten först så att jag har en till chans efter träningen att hinna hitta plagget innan det är för sent...
Detta springade gjorde att jag inte hann börja med maten i tid. Dessutom ställde jag kastrullen med vatten på fel platta, så vattnet blev ju inte varmt, och en annan platta var jättevarm istället! Hoppsan. Nu går tåget som jag borde ha suttit på. Aja det går fler tåg. Fast inte idag, får testa en annan dag. Nu ska jag strax äta och sedan blir det till att köra ett eget pass. Inte lika kul när jag redan kört det denna vecka, men vad gör man inte..?


Planer

Idag var jag iaf duktig nog att jag skrev CV och skickade iväg brevet med posten. Det var det första jobbet jag sökt nu i november. Tappat lusten och gnistan... Men jag tackar Gud (om h*n nu finns) ifall jag får det här jobbet OCH kommer in på det jag sökt... Om inte Gud finns får jag tacka mig själv, det går ju bra det med.

Vad händer nu då? Jag tror jag ska rota i frysen efter något att äta. Ska ju på box kl 18 (orkar inte...) så måste ha mat i magen innan dess. Sedan plocka ihop en hög med kläder som måste vara rent imorgon när jag ska packa och slutligen... nej nu glömde jag vad mer jag ska göra. Hoppsan...

Jaja, det ordnar sig. Ciao.

*puh* Äntligen hemma.

Jag åkte i väg till Solna för att fixa nytt id-kort. Tog bussen från Brommaplan och tänkte naturligtvis att den ska stanna där alla andra bussar stannar i centrumet. Det gör den dock inte. Den stannar på baksidan, vid Råsunda stadion. Därför märkte jag inte det och åkte vidare... Nästa station var Solna station, deras pendeltågstation. Där gick jag av och gick tillbaka till Råsunda stadion. Går igenom centrumet, men det var länge sedan jag var där så hittade inte riktigt ut.. Gick nästan ett varv runt centrumbyggnaden innan jag äntligen kom till busshållplatserna. Sedan gick jag åt det hållet jag hade för mig att det låg, polishuset då. Tänkte att det lär finnas skylt med "Polis" när jag är nära. Och jag gick. Och gick. Men jag hittade det! Det låg där jag trodde. Så hade bara bussen stannat där den borde ha stanna hade jag varit där på 5 minuter, istället för 25 minuter. Sedan fick jag nog vänta en hel minut innan det var min tur och hela processen var väldigt effektiv.
Legitimation till honom, rabbla telefonnummer, ställa sig med ryggen mot den vita skärmen och kolla på linsen i mörka rutan, av med glasögonen, tog två snabba foton, lägg det pappret under den rutan, välj en ruta och skriv din namnteckning (alltså den som duger som legitimation men inte för att ansöka till H&Ms medlemskort, men det är en annan historia), en bild på hur id-kortet kommer se ut- stämmer alla uppgifter? och slutligen betala och välkommen tillbaka om en vecka.
Puh. Det gick fort!

När jag såg mitt blivande id-kort och bilden började jag skratta... låter det bra eller? Äh får kolla sedan när jag får det och döma då. Lär ju vänja mig under de kommande åren annars. Sedan gick jag tillbaka på 5 minuter och tog en buss som åkte ganska långt men var rätt skönt att bara vara en stund efter den långa, oväntade promenaden, blev lite trött. Sedan tunnelbana och så kom jag hem!

Då ser jag denna banan ligga i fruktskålen. Visserliggen inget konstigt att bananen ligger där, för jag köpte den igår (och några till). Men skalet har spruckigt ju! Har ni sett på maken? Hur gick det till?!


Too Much!

Stötte ihop med svågern. Oftast är det helt okej. Men idag var han bara för mycket. Gah. Håll dig till ditt eget och låt andra vara! Sjukt störande ibland. På så sätt hade det varit skönare med en lägenhet en bit ifrån, men man får ta nackdelarna när fördelarna är så otroligt många fler... Men ändå, måste ju få gnälla lite.

Gah.

Gårdagens besöksrekord



Äh, vadå, var ju bara ett par fler besökare än dagen innan....*ironi*

Såld

Ja, när man inte har några måsten är det svårt att kliva ur sängen. När jag sedan märkte att klockan blivit så mycket så även om jag gick upp och åt frukost och gjorde mig i ordning skulle jag komma fram till polisen först vid lunch. Och det är ju inte så lyckat... Så nu siktar jag helt enkelt på att åka så jag kommer fram efter lunch! Tidig eftermiddag alltså.

Började läsa en ny bok igår som jag snodde från mamma, Såld som handlar om en kvinna från Ryssland som vill ha det bättre än sin mamma och mormors enkla liv. Hon åker till St Petersburg och träffar en man där som säger att han kan ordna jobb åt henne på ett Casino i Vilnius (Litauen) och sedan kan hon bli barnflicka i Sverige eller Tyskland (tror jag det var).
Det är en sann historia och trots att hon flera gånger under resans gång tycker att något är skumt och konstigt så slår hon bort tanken. Det borde hon inte ha gjort, för snart är hon fast i några mäns händer och blir tvingad till protistution, i ett annat land, med annat språk och andra lagar och hon kan inte ta sig därifrån...

Den kan jag läsa ifall jag måste vänta på passenheten länge. Läste en bra bit över 100 sidor igår, den är väldigt lättläst.

länk

Nej nu ska jag sätta igång med CV skrivande!

November-bröllop

Mamma tycker förresten att jag och J borde gifta oss den här dagen om 3 år. Vet ni varför? För att det är den 11 november 2011, eller så kan man skriva det som: 111111.
Ja, det är till och med så praktiskt att man inte behöver gravera ringen, kan ju bara rista in 6 streck brevid varandra. Billigt och bra.
Skämt å sido. Nej, vi vill inte gifta oss i november. Kolla ut. Vill du gifta dig i sådant här väder? Inte jag iaf.
Nej sommarbröllop blir det för oss, så därför kommer vi behöva säga till i god tid så inte gästerna far iväg på semester just det datumet. Det skulle ju inte gå för sig.

Med detta inlägg säger jag helt enkelt god natt. Inte för att jag ska sova redan, utan för att detta får bli det sista inlägget för dygnet!


När blir det en kyss i kyrkan? undrar många.
Den som lever får se...

Nytt Id-kort

Ja, det går ju ut i december och jag har ingen lust att släpa runt på mitt pass i framtiden. Därför ska jag ta ändan ur vagnen och fixa detta imorgon. Får åka iväg till närmaste polisstation för där måste man ju ta kortet på plats. Känns mycket lättare än att leta upp en fotograf/ta från en fotoautomat och sedan gå till banken... Nej, jag tycker polisen är mer lockande. Så ska i väg på ett sådant äventyr imorgon. Får hoppas att det inte är mycket folk där.

länk

Vad skönt med planer imorgon. Skaffa Id-kort, skriva CV samt skriva ut detsamma och posta, börja med packning och slutligen träna Box! *puh*

Analys-smitta

Jag tror att jag har blivit smittad av Su i helgen. Jag har nämligen ända sedan jag upptäckte besöksrekordet gått och tänkt på varför. Varför kom så många till min blogg idag? Har försökt analysera detta. Och en mer analyserande människa än Su tror jag inte att jag mött. Kommer inte på någon iaf!


Jag och analyserskan Su.

Men jag har en teori. Idag skrev jag en kommentar på en blogg som har ca 350 läsare dagligen. Jag svarade helt ärligt på frågan som ställdes i inlägget, men visst kanske det lät lite kaxigt. Ja, det var ju inte meningen utan bara sanningen! Och jag var den enda som svarade på detta inlägg (iaf senast jag kollade). Så antagligen så har några av dessa 350 personer sett min "kaxiga" kommentar och ville se vem jag var eller vad bloggerskan svarade mig....
Vad skulle det annars bero på? Någon annan idé?

Vet ni vad?

Är hemma från träningen. Slog ett litet personligt rekord där med tror jag. Tränade kondition och kollade på något program där de gör om bilar till snyggare bilar, inte så intressant kanske.. Men gör iaf att det går lättare då när man tänker på annat än hur jobbigt det är!

Smsar med Sa, stackarn, hon blir så besviken varje gång det är från mig. Förlåt då, ska genast sluta skicka sms. Hihi, nej då, förstår henne helt. Jag är ju rätt tråkig.

Vet ni vad jag ser fram emot?
Att bli ren och fräsch! Längtar så efter en lång skön dusch *njuter*.

Vet ni vad jag har upptäckt?

De sålde frimärken på Coop! Så jag köpte ett, ska nämligen söka ett jobb där man måste skicka in ett brev... Det får bli min sysselsättning imorgon!

Vet ni vad jag stör mig på?

Att tamponger är så dyrt (wow, tredje rekordet idag, har nog aldrig skrivit något sådant intimt). Kollade på OBs och Coops egna, OBs var väl ungefär 50% dyrare. Undrar om kvalitéts skillnaden är lika stor? Jag vågade inte testa. Struntade helt i att köpa det. Ska kolla på Öb nästa gång och se om de har och för vilket pris. Jobbigt också att detta är en "tjej-utgift". Finns det någon motsvarande utgift som bara killar har och som de inte kan välja bort?

Besöksrekord

Ojoj vad hände här. Kollade statistiken för några timmar sedan och låg då på nästan samma som igår men nu när jag kollade tror jag att det slagit besöksrekord! Inte kan det vara min tråkiga lista som dragit folk? Vad sjutton hände? Jaja, jag tackar, bockar och tar emot.

Har ÄNNU inte kommit iväg på träning (ajabaja). Men nu är jag så hungrig så det skulle vara tortyr att släpa ut mig på träning innan jag fått mat i magen. Har iaf lyckats få napp på en front då en vill fika med mig! Sedan blir det träning som påtår.


länk

Jag har ganska tråkigt

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att någon annan var vädigt glad!
Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov
Vad gjorde du för 15 min sedan: Satt här
Det sista du sa högt: Men du är ju jättehungrig!
Vad har du druckit idag: ca 2 teskedar obóy.
Vad var det senaste du åt: Pyttelite Kärleksmums (nu är den slut!)
Vad var det senaste du köpte: Mat säkert...
Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun
Vad är det för väder hos dig nu: Grått, trist, regn, halvt mörkt.
Godaste glassmaken: Choklad.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jo.
Sover du tungt: Varierar, nu när jag inte är stressad sover jag gott.
Drömmer du mardrömmar: Händer.
Trivs du med ditt jobb: "Jag har inte ens ett jobb för tillfället. Hade jag jobbat så hade jag trivts väldigt bra bara för att jag hade haft ett jobb.." skrev den jag snodde frågorna från, instämmer.
Favoritklädsel: Jeans och t-shirt
Hemma: Mjukiskläder
Favoritlåt just nu: Nä ingen...
Vad ser du om du tittar till höger: J och hans dator...
Vad gör dig glad just nu: Oj, finns inte mycket att glädjas åt just nu.
Vad ska du göra härnäst: Äta lunch
Höger eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Seg, fundersam, eftertänksam, inte direkt sprudlande glad.
Favoritgodis: Choklad
Kläder just nu: Grå pyjamasbyxor och svart/grå randig långärmad tröja.
Vinterplaner: Bygga snögubbe?
Hur många kuddar sover du med: En
Spelar du något instrument: Nepp.
Morgon eller nattmänniska: Båda eller varken eller. Varierar.
Vad är viktigast för dig: Leva ett gott liv.
Är du kittlig: Inte så värst.
Snarkar du: Nepp
Stjärntecken: Vädur
Äckligaste insekten: Kan inte välja.
Stökigt eller välstädat: Välstädat!
Längtar du mest efter just nu: Torsdag tror jag!

Kortis

Nä, så här kan man inte ha det! Nu får jag nog ge mig iväg till konditionsträningen. Orkar inte vänta med det till ikväll. Dessutom behöver vi handa. Jag fick ungefär två teskedar mjölk till frukosten.
Fick ett glädjande samtal från en glad person. Kul att det går bra!
Fick ett mindre glädjande besked, men får bita ihop och komma igen! Värre än så är det inte.

Får höras senare tycker jag, tjing!

Morgonstund har guld i mund

Så var det tisdag. Har suttit här lite framför datorn men nu börjar magen gnälla efter frukost. Konstigt, det är ju lunchtid...
Har lite träningsvärk idag igen, som vanligt, och känner mig trött i ögonen konstigt nog.
Idag är det konditionsträning som gäller!
Nu ska jag göra 2 saker: tvätta glasögonen och göra frukost.
See you later!

About me

Ja, jag har lite tråkigt....

Ditt namn? Sara
Födelseår? 1988
Hur lång är du? 166,5 cm
Spelar du något instrument? Spelade klarinett...
Är du hungrig? Lite sugen på en macka.... eller ett grönt äpple (men det har jag inte hemma).
Vart befinner du dig just nu? I vardagsrummet
Biter du på naglarna? Nästan aldrig...
Vad har du för färg på trosorna/kalsongerna? Svart
Har du några husdjur? Nej, men bor en katt i huset!
Är du singel? Nej
Vem är snyggast? Min J.
Vem vet mest om dig? J.
Vad vill du ha just nu? En macka. Med leverpastej och gurka åååååh!
Rädd för? Att dö, mest tror jag. Har ju lite fobier men inte rädd på det sättet...
Har du körkort? Nä.
Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Som kille var jag en Daniel. Mina föräldrar diskuterade inte ens tjejnamn under graviditeten eftersom pappa var säker på att han bara kunde få pojkar efter 3 söner... Men efter födseln snackade de om Jenny också.
Sjunger du? Hellre ofta än vackert...
Har du haft sex med fler än 1 person på samma gång? Nä.
Din hårfärg? Rödbrun.
Grönan eller Liseberg? Aldrig varit på Liseberg, så blir ju Grönan då.
Vad sover du i? Inget...
Favoritdryck? Coca Cola, Obóy, iskallt fräscht vatten.
Hur svarar du i telefonen hemma? Har ingen egen hemtelefon, delar med Js familj så blir "Hos *efternamn*". Hos mamma och pappa svarar jag med mitt efternamn.
Hur svarar du i mobilen? Hallå.
Sov du ensam inatt? Nä.
Vad gjorde du kl 08 imorse? Väcktes av Js klocka och somnade om direkt.
Vad gjorde du för 15 min sen? Tråkade.
Vad var det senaste någon sa till dig? "mm"
Druckit idag? Obóy och vatten.
Vad är det för väder hos dig nu? Kolsvart ute så ser inte.
Godaste glassmaken? Choklad! Gärna med chokladbitar i om det är kulglass.
Drömmer du mardrömmar? Är ju tyvärr inte immun mot dem så ja.
Vad ser du om du tittar till höger? Js dator.
Favoritgodis? Choklad!
Längtar du mest efter just nu? Antagningsbesked så jag vet vad som gäller och vad jag måste göra.
Vad väntar dig om 10 år? Man kan ju hoppas på att jag jobbar som jurist, bor med J och har ett par barn.
Saknar du någon nu? Jo.
Snus eller cigaretter? Inget.
Vill du ha barn? Ja, vi siktar på 4. Hur många det blir får framtiden utvisa.
Längtar du till din nästa födelsedag? Nja, inte direkt. Blir ju så gammal nu och inget speciellt att se fram emot.
Är du snäll? Jodå, jag bits inte första gången jag träffar någon iaf.
Är du blyg? Ibland.
Tycker du att du har fin dialekt? Dialekt, hm är inte stockholmska Rikssvenskan? Haha. Jo, jag gillar stockholmskan men gillar andra också.
Har du spytt i någons knä? Inte vad jag minns, isf från barntiden.
Tycker du om fester? Om det är bekvämt där och inte "too much".
Är du modig? Jo, det är jag ofta.
Har du använt någon hårprodukt idag? Nej men orka...
Har du bråkat med någon idag? Nej.
Vad har du för planer till helgen? Torsdag=kryssning. Det är det enda som är bestämt!
Vilken åldersgräns tycker du det ska vara på systembolaget? Samma som lägsta ålder för att dricka alkohol på krogen. Om det ska vara 18 för båda eller 20 för båda vet jag inte, men det ska vara samma. Så otroligt löjligt att det är olika.
Är du sugen på något nu? Ja, mackan med leverpastej och gurka om ni minns..?
Brukar du bada i sjöar om somrarna? Mälarn mest. men om jag har tur så sjö i Skärgården eller å i Hammarstrand och Barsele!
Vem får en kram? Människor som vill ha och inte ser för sunkiga och äckliga ut.
Vem får en puss? J. enda på munnen. Ett par till på kinden. (bacillskräcken).
Brukar du läsa horoskop? Har inte läst på många år. Vill inte veta vad som står.
Sprit, cider, vin eller öl? Vin och cider.
Kan du baka bullar? Jodå. Kunde iaf.
Bläck eller blyerts? Beror på vad jag ska med texten till.
Katt eller råtta? KATT
Hund eller katt? KATT
Vad såg du senast på tv? Nyheterna

Längtan

Jag längtar till den 21 december. Det är då ljuset vänder åter har jag för mig och dagarna blir lite längre istället för lite kortare. Åh vad härligt. Är redan trött på mörkret.

Nej nu får det vara nog. Har ordnat allt jag ska innan träningen så nu sticker jag!

Givmildheten själv!

Su var givmild igår! Hon hade en Asien-fas för några månader sedan, och kände nu för att rensa lite. Därför ville hon ge bort dessa två saker till Js lillasyster som är tokig i Manga (och som ritar själv och är grym på detta). Så ska gå över med det ikväll när hon är hemma från skolan.


Att ha på väggen.

Kortlek

Och så hade hon den här DVD-boxen som hon inte gillade. Den är dubbad och det går inte ihop. Den ville hon ge till J, som självklart blev jätteglad!


Tackar Su! Vad snäll du är!

Dystert

Så är det måndag. Det känns inte alls roligt. Känns som jag bara sitter av mitt liv. Blä.
Ledsen, kommer bli mer munter sedan men just nu känns det inte jätteroligt. Känns rätt så hpplöst att söka jobb. Jag hoppas verkligen att jag blir antagen i december så att jag kan känna lättnad! Det kommer vara så otroligt skönt då. En toppen julklapp skulle det vara. Håll tummarna för mig är ni snälla.
10 november är det idag. Ca en månad kvar till besked anländer. Varför kan jag inte få besked nu, så vet jag? Jag hatar att vänta!

Det enda som verkar bra idag (nej okej inte enda), är att vädret matchar mitt humör perfekt. Det är kallt, grått och det spöregnar. Så fult. Alltid något.

Nej men här kan jag inte sitta och älta. måste göra något av livet. Vad finns det att göra när folk är på skola och jobb? Jo, gymmet. Tack och lov för mitt älskade gymkort. Då kommer jag ifrån kärleksmumsen också, farligt goda dem där. Har ätit en och en halv ruta redan idag... inte bra.
Det som är kvar från vår bakning, men vi har gett bort en del. Vår plåt får plats i vårt kylskåp haha.

J är och övningskör en massa med sin fader idag. De var borta på förmiddagen, kom hem för lunch och åkte sedan iväg igen. Imorgon förmiddag gäller det, uppkörning! Hoppas hoppas hoppas det går vägen! Vilken härlig känsla det skulle vara!

Nej nu ska jag göra mig iordning och sticka ut i det härliga vädret!

Ps. jag har köpt Chokladkalender! Det är tradition och det ändrar man bara inte på för att man bli gammal! Så det så.

Årets Chokladkalender.

Fem sanningar

  1. Jag har bacillskräck. Kan inte dricka ur samma glas/burk/flaska eller dela på mat/godis/annat med någon annan än J. Detta har jag haft i många år och i perioder har det gått lättare med vissa. Te.x. kunde jag för ca 5-6 år sedan dela mat/dryck med Sa, som då absolut var min bästaste vän! Sedan hände något och nu går det bara inte ens med henne... och inte med mamma heller tex!
  2. Jag har opererats många gånger i båda öronen (blev hörselskadad som ett litet barn och m.h.a. operationer har jag fått normal hörsel!) och för gomspalt en gång som bebis.
  3. Upptäckte på en naturkunskapslektion i gymnasiet att jag bara känner salt- och sursmak på ena sidan av tungan. Tror att detta kom efter en öronoperation (smaknerverna går nära öronen). Blev varnad inför en operation att smaknerven kunde påverkas men att detta nog skulle återgå till det normala. Minns sedan att mat och dryck smakade lite annorlunda efteråt och detta blev ju snart "normalt" för mig. Minns dock inte att jag kunde äta flera citronskivor på raken utan att ens behöva anstränga mig för att INTE göra någon sur min, eller att jag måste ha massa salt för att känna smaken av salt, som nu. Så antagligen blev något lite rubbat där. Fatta att Tequila-race är äckliga för mig. Det sura och salta ska väl lindra smaken lite, eller komplettera eller något. Jag känner ju för sjutton inget av citronen eller saltet! Skippar ofta salt i matlagning, får ju i oss för mycket salt som det är så kan lika gärna skippa det eftersom det inte gör någon skillnad för mig... Sött och beskt är dock intakt verkar det som.
  4. Jag har haft rejäl fobi för att klippa håret. Då snackar vi om att jag svettades, skakade, hackade tänder, darrade på rösten, andades onormalt, blev stirrig- you name it, medan jag klipptes och innan. Som värst var det tom så när jag följde med Sa till frisören och HON klippte sig och jag satt flera meter därifrån. Då skakade jag och var så himla nervös.... Mitt hår blev ju rätt slitet eftersom jag var tvungen att bli tvingad till frissan vilket skedde typ 2 ggr om året, och att frisören då klippte någon decimeter av håret på en gång gjorde ju inte saken bättre direkt!
  5. Jag har pussat en enda tjej på munnen vid ett tillfälle, och det var Sa. För typ 5-6 år sedan (då jag inte hade bacillskräck för henne). Verkar vara ovanligt få för att vara en tjej i min ålder idag.... (sitter och skakar för att jag tänker på hårklippningen...)

Nej, jag kommer inte på fler. Ska ju vara 7, men hellre 5 bra än 5 bra och 2 dåliga, eller? Äh får vara så nu! Står helt still i huvudet.

Så då, kära läsare, undrar jag hur många av dessa och vilka som ni visste redan!

Kom igen nu och bjud på er själva med en kommentar!

Johans första match måste ses!

Nu finns Js första match upplagt på YouTube! Han tävlade alltså i Stockholm All Styles Open och hans stil är ju självklart Kung Fu. Ta en titt! Han har svarta shorts med vita ränder och röda handskar.
Tips på tid som ni måste se: 3:27 och 5:25.


Dagens skönaste

Su fiser.
Och har sedan en lång utläggning om detta, säkert 2 minuter, som hon till slut summerar med:
"Så det jag ville förmedla med min fis var alltså att jag trivs med er."

Tack Su! Vi gillar dig också.

Mysig middag ihop

Nu sitter jag hos Sus. Vi 4 har lagat mat här: kyckling, ris och currysås. Blev väldigt gott!
Nu följer Su J en bit för att vara säker på att J kommer rätt. Sa sitter på toa och jag passar på att skriva här!
J har fått uppleva riktigt tjejsnack alltså! Vi har diskuterat det mesta i rätt många detaljer och analyserat sönder saker. J blev nästan tokig. Men han satte sig vid bärbara datorn och gjorde lite läxa så att vi blev själva lite. Nu kom Su igen!
Och Sa blev klar nu.
Tjing

Tjena tjena mittbena

Nu har jag planerat veckans träningsschema, eftersom vi ska på kryssning tor-fre så kommer jag inte kunna träna på fredag det pass jag brukar.
Så har jag bytt om också så ser rätt mycket mer anständig ut nu.
Ska bara slänga på lite smink och sedan bär det iväg till min pappa!

Kanske ska jag, J, Su och Sa äta middag ihop... Talas lite om det. Setts ganska mycket på senare dagar, men det är bara trevligt!

Jusste, måste sätta kamerabatteriet på laddning!


Ska bara kolla en liten idé som jag har, sedan smink och sedan iväg.

Pga bristande ekonomi ska jag bjuda min pappa på Kärleksmums (och alla andra som kan tänkas dyka upp får också smaka). Johan ska av samma anledning bjuda sin pappa (och familj) på detsamma. Vi tog dem helt enkelt på orden i år när de sa "en teckning blir bra". Hoppas de blir glada!

Hur ska ni fira er pappa, om ni nu ska det?

Dagens

Dagens humör: Nyfiken mest.
Dagens mående: Trött, träningsvärk, annan värk
Dagens borde: Äta frukost och pallra mig iväg
Dagens frisyr: Hängande rakt ner
Dagens klädsel: Grå pyjamasbyxor, stor röd College-tröja (min från 13 års åldern men passar på J, den är stor!), tofflor. Ska byta kläder innan jag drar.
Dagens planer: Åka till pappa
Dagens materiella vill ha: Inget jag inte kan få
Dagens längtan: Kärleksmums. Men frukost först.
Dagens fundering: Hur ska det gå mellan dem och dem?! Vill vara med!
Dagens beroende: Äta Kärleksmums? Tur att Kärleksmumsen innefattas i vår "årsdagsgodis" vilket innebär att jag får äta det när jag vill tills det är slut...
Dagens tråkigaste: AJ!
Dagens roligaste: Tjuvlyssnat (klistrar in nedanför då)
Dagens middag: Inte tänkt så långt än...
Dagens låt: Jag vet väl inte. Nynnar iofs på Hansons "MMMBop" som fastnade efter '90-talsfesten...


Om man inte tar med Mormonerna i beräkningen förstås
Busshållplats, Uppsala

Två killar ~20 sitter och pratar.
Kille 1: Du, det borde finnas en miljon singlar i Sverige.
Kille 2: Va?
Kille 1: Jo, det finns ju nio miljoner människor, alltså blir en miljon över.
Kille 2: Jo det så klart.

Grattis Dadde!

Nu är jag uppe. Är verkligen så trött alltså. Och träningsvärken sitter i. Ajaj. Som J säger, hur sjutton kan jag ha träningsvärk efter typ varje gång? Fick iaf 10-11 timmar sömn i natt, behövde nog det efter de där 3. Men varför är jag seg som en sömngångare?

Idag är det Fars Dag! Grattis Pappa!

Det var faktiskt det första jag tä'nkte på när jag hade vaknat. Det andra var hur jag ska ordna nytt Id-kort. Gah, varför kan det inte gälla i 10 år för? Jag skiljer mig inte så mycket från 15... Kommer säkert få en skitful bild också. Och med glasögon. Och med mörkt hår... Känns ju mycket mindre som jag överlag, men men, jag får väl göra det då?! Irriterande...

Vad ska jag göra idag då?
Hem till far självklart!
Annars vet jag inte. :-) Det ger sig med tiden!

Min lördag, från morgon till kväll

Jag hade ju tänkt sova vidare på morgonen men kände mig för pigg för det så bestämde mig för att åka hem till mor och far. Var ju jätteskönt utomhus på morgonen!

Snackade med pappa en stund innan jag gick in till mamma och hälsade, hon tog sig en lite sovmorgon (det var ju jag som var omänskligt tidigt uppe!).

Sedan smsade jag Sa ("Lever du?" vilket de tydligen hade roligt åt. Måste ju kolla att de mår bra idag också!) och hon ringde upp. Bestämde att jag, Sa och Su skulle ses i Vby så jag fick skjuts upp med pappa dit när de ändå skulle handla. Vi äter lite och sedan åker vi hem till Sa istället. Där hade vi det himla skoj. Särskilt på lite och dålig sömn. Ja jäklar vilket skratt jag satte igång med ett tag. Dock ej det kända tjut-skrattet.

Sedan fick jag rusa hem till mor och far för att slänga på mig smink på 1½ minut innan vi skulle åka till Solna och hämta upp J. J vann första matchen automatiskt då de var ojämnt antal i gruppen och han inte hade någon motståndare. Andra matchen vann han. Och tredje avbröt han. Men han lever! Har ett halvt blått ögonlock, lite blåmärken och en lårkaka. Inte så farligt. Hans mamma började dock gråta uppe på läktaren, hon tyckte inte alls att det var roligt att se på, pappan kunde dock uppskatta det mer.

Vi åkte vidare mot Bålsta för att fira kusin C som fyller 21 år idag! Och hälsa på deras Wincent! Så himla söt alltså. 8 dagar gammal bebis. Verkligen hur söt som helst. Med hockeyfrilla!
MEN tyvärr, tyvärr, tyvärr tog batteriet i kameran slut så har inga kort! Men andra tog så kanske kan få lite bilder skickade till mig...
Mina morbröder betedde sig som om dem var i 7-10 års åldern ungefär och retades, larvades, petade på varandra och asgarvade och var allmänt flummiga. Vi undrade vad sjutton de hade fått i sig... (Cola tydligen bara vid det laget..?).
Men kul att de kunde roa sig!

Vi sjöng Ja må du leva för C, och Wincent vaknade inte. I slutet av kvällen vaknade han dock för att han var tvungen att göra nummer två, och när det skulle bytas blöja var han väldigt missnöjd vilket resulterade i första skriket uppkom (för mina öron då, han är ju inte stum). Haha så söt.
Föräldrarna verkade uppskatta att vi köpt kläder i något större storlek (fortfarande pyttesmå). Tänkte att de är bra att ha något att växa i, han ska ju inte vara så pluttig hela livet!

De bjöd på god mat som alltid, och tårta och andra tilltugg. Mums. Sedan for vi hem. Både på dit och hemvägen var det tjockt med diumma! Pappa ville först att jag skulle köra men pga att jag:
1. Har aldrig kört i den här sortens väder förut och vll inte köra den sträckan första gången då.
2. Har aldrig kört på motorväg och vill inte köra i sådant väder då.
3. Viv ar lite sena (pga mig) och skulle hämta J på vägen. Alltså kände vi oss stressade, inte bra när man övningskör.
4. Drack alkohol under natten. Lika bra att avstå körning idag.
5. Sovit 3 dåliga timmar under natten och är antagligen rätt övertrött. Rejält trött är lika farligt som att köra berusad har jag hört.
Så, jag avstod. Och tur var väl det med den jäkla dimman! Man kunde ju knappt se när vägen svängde alltså.

Och nu har jag och J ätit Kärleksmums, hans första provsmakning (nu har han ju klarat viktgränsen med 0.7 kg så han kan äta vad han vill! Förresten är hans jeans väldigt stora i midjan på honom nu...). Jättegoda! Mumsfilibabba!

Har snackat lite till med Sa och Su under kvällen! Måste ju hålla mig uppdaterad.
Och jag hMiar träningsvärk i över- och underarmar, händer (?) och rygg. Aj.

Det var allt för denna gång. SOV GOTT!

Party Party

För att undanröja alla tvivel så måste jag skriva: Det var skitkul! Sådan nostalgi till vissa låtar och vissa klädstilar. En tjej hade tex en Spice Girls-tröja på sig! Och alla fattade att jag var Sport Spice ^^ hihi. Som Sandra sa på vägen in "alltså, gå på krogen i mjukisbyxer, fan vad skönt!". Jo, det var inte riktigt mjukisar men jag hade iaf ALDRIG kommit in på Stureplan med dem. Men jag bryr mig inte, det är här är så mycket roligare än Stureplan!

Ett grovt urval:


Visst ser det ut att vara roligt?!

'90s-party!

Tjena tjena mitt bena!
Jag kom hem strax efter 3 och då damp jag ner tyst brevid J i sängen för att inte väcka pojkarna. Nu skulle de dock upp och väga sig och jag är så sjukt pigg. Känns inte som att jag har sovit ett dugg men är helt galet pigg. Vad sjutton vare i de där cidrarna/cube?

Kan ju säga att det inte blev riktigt som jag tänkt mig! Vi kom ju dit, de tre essen, och det började med att en kille i dörren tyckte att jag var söt på mitt idkort (tackar tackar). När jag sa att det dock går ut i december och att jag då måste ta ett nytt såg han förskräckt ut och undrade om jag var typ 12 på kortet. Nej, 15 svarar jag. Stackarn, han tyckte det var så pluttigt och han kände sig lite pedofilig tror jag. Men sedan kom han och hans komis fram till att det var okej att jag var söt som 15, dock inte snygg. Jahap...

Su som har varit kissnödig hela resan in (de hade förfestat lite) rusade in på toa så fort det gick. Där stötte vi på några killar och snart får vi slå oss ner vid deras bord. Där satt vi också resten av kvällen.
Vid något tillfälle blev jag 5e hjulet under vagnen. Men men, vad gör man inte! Gick och klagade hos Tanne bakom baren att det var tråkigt av en viss anledning, fast jag skojade bara.

Tackar Christopher för att du räddade mig från den efterhängsna indiern/fransmannen som inte fattar att jag är förlovad! Idioto. Och även för den andre när du ändå var i farten.

Su fick 3 krokor dragna, men 2 var hon verkligen inte intresserad av!
San fick minst 3, kanske 4(eller 5)? Men det var helt klart vilken krok hon ville nappa på!

Ja ni kanske förstår...
Killarna skulle hem till sig borta i Hornstull så åkte med dem i taxi till Fridhemsplan och sedan tog jag tåget därifrån.
Ringer dig sedan mamma och förklarar läget, du behöver inte vara orolig!

Och ja, det finns bilder!

Våra Kärleksmums!



Just nu väntar vi på att glasyren ska stelna. Vi tog i lite mer kokosflingor än receptet sa för det är helt enkelt så sjukt gott med kokosflingor. Så roligt att baka tillsammans! Även om J var lite sur i början för att han var tvungen att städa lite i köket innan vi satte igång. Men det gick ganska fort över!

Måste säga att det här nog blir vår konstigaste årsdag på många år. Vi kommer ju knappt ses. Ses ju nu, men kl 15.30 börjar mitt box-pass så då är jag borta ett tag. Ska dessutom kolla efter bebiskläder som present till Wincent imorgon när vi ska dit, och handla lite mat.

Sedan kommer jag hem, ca 17.15. Klockan 18 börjar Js sista träning inför tävlingen imorgon. Så vi lär ju missa varandra precis eller bara ses en kort stund. Träningen håller på till 20.
Ikväll ska jag och S+S (de tre essen! haha, humor) om de inte bangar(!) på 90-talsfest! Kommer bli så sjukt roligt! Ser verkligen fram emot det.

Under tiden får vi nattgäster i form av 2 killar. Den ene ska också tävla och den andre är hans coach. Alltså kommer de stiga upp tidigt och väga sig här hemma, om de inte uppfyller sina diverse viktgränser ska de sitta i bastun ett tag som tydligen jag ska sätta på när jag kommer hem efter festen?! Sedan skjutsar Js pappa in dem till stället där de ska vägas in och de far sedan vidare till träningslokalen för att göra sig i ordning. Tävlingen börjar 13. Jag kommer inte kolla av två anledningar. 1, jag vill inte se när någon slår min söta kille! Dumma dem!
Och 2, jag tycker det blir för dyrt. Han har redan lagt ner många hundralappar på tävlinglicenser och andra avgifter. Vårt hushåll klarar inte mer...
Han tycker att det är helt okej. Js föräldrar ska båda kolla.

Klockan 17 ska jag vara i Bålsa och fira C och träffa Wincent. J vet ej när hans tävling slutar så vi får se om han kan komma. Alltså kanske vi inte ses igen (i vaket tillstånd) förrän imorgon kväll! *ledsen*

Aja, så är det!
Eftersom vi ska ha gäster så städar J i detta nu (eget initiativ)! *överlycklig*
Ska hjälpa honom! Ciao.


Nu sitter jag här 4 år senare

Den här kommande natten för 4 år sedan kunde jag knappt sova. Jag och J sa hejdå på msn vid 1-tiden på natten och bestämde oss för att träffas på söndagen (dagen efter) på eftermiddagen och se på film. Jag skippade min kusins 17-årsfirande för att träffa honom. Snacka om fjärilar i magen.
Hade ju inte direkt berättat för mamma vart jag skulle, sa det strax innan jag skulle gå. Hon tvingade i mig lunch. Usch och fy vad äckligt det var att äta. Kändes som att jag skulle spy upp det igen. Det gjorde jag inte dock. Sedan skulle jag iväg. Sa till mamma "bara han inte vill vara bara kompisar...".

Jag åkte till Vby där han mötte mig. Han hade precis varit hos frisören och efter att jag sagt hej sa jag "har du klippt dig?", jakande svar, "vad fint det blev..". Jag var sååå blyg. Herre gud jag hade ju snackat med honom i skolan flera gånger vid det laget! Men nu var första gången helt ensamma. Ja, det var ju massa folk runt oss just då, men ni fattar.

Vi åkte iväg och hyrde film. J betalade. Han frågade om jag ville ha något godis. Det var ju en söndag vilket ju även då innebar icke-godisätardag, så nej tack. Jag fick välja film förresten. Haha, jag valde Bring it on 2. Haha, vilken dålig film det var (fast jag såg iofs bara första halvan...).
Vi åkte hem till honom och parkerade oss i vardagsrummet. Satt på ganska bra avstånd från varandra i soffan. En del familjemedlemmar gick förbi hallen och såg oss genom glasdörrarna, så jävla piiinsamt (tyckte jag då alltså).
Sedan kom familjens katt Kurius och ville mysa med oss. Han hade dock lite speciella krav på hur han ville ligga. Han ville ligga mitt emellan oss, på båda våra knän. Alltså fick vi flytta närmare varandra för att tillgodose hans behov. Första kyssen var nära förestående och på den vägen är det...

Lite senare undrade Js mamma om jag ville äta middag där. Jag tackade ja. Vad jag inte visste var att de hade bestämda platser, platser där de helt enkelt alltid satt vid middag. Så jag gick förbi "gäststolen" och klämde mig ner brevid J i soffan. När de upptäcker detta började de möblera om allting så att jag ska få sitta kvar, alla andra får alltså flytta lite på sig för att jag satte mig på fel plats... Så jävla piiinsamt.

Sedan bjöd de på hembakat bröd. Blev varnad för att de är väldigt mättande. Äh, tänkte jag och tog en mellanstor. Orkade halva. Klämde i mig så mycket som möjligt men fick verkligen inte plats. Så fick kasta en bit av brödet. Så jävla piiinsamt.
Och sedan var jag en stund till med J innan jag åkte hem.

Så gick det till under vår dag för 4 år sedan, och under första mötet med den familj som kom att bli som en andra familj för mig (även om min familj så klart är Top notch!).

Imorgon har svärmor namnsdag, Ingela. Fick veta ett tag efter den dagen att hon hade blivit så glad när J började städa helt självmant och trodde att det var en namnsdagspresent till henne. Hon blev jätteglad! Sedan såg hon mig några timmar senare och förstod att så var inte fallet... Stackarn...



Oktober 2005.             Juni 2006.                 Juli 2007.                         Juni 2008
Hade inga bilder från 2004, eller tidigare 2005 på dessa datorer, de är på mammas...

Så om 10 minuter är det dags för er att börja säga:
Grattis på er 4 års dag!


Kryssning bokad

Nu har vi bokat och betalat kryssningen! Ja det är inte någon lyxkryssning till Västindien direkt (där har jag iofs redan varit, tihi) utan bara en vanligt dygnskryssning till Finland. Är iaf inte destinationen som är poängen utan att komma bort! Kunna släppa alla tankar och vardagssysslor och bara ta ledigt ett dygn. Nästa torsdag sticker vi! Jabbadabbadooo!

länk

God morgon

Jag gick upp vid 10 så morgon är det ju inte ens för mig längre. Även om jag först nu äter frukost....
Hade problem att somna inatt. Vi släckte lampan strax före halv 1 och sedan kändes det som om jag bara låg och tänkte, ni vet? Man tänker att man är vaken och att man inte sover, sedan kollar man på klockan och inser att man måste ha sovit.. Ja, jag kollade på klockan när den slog 5.00. Så jag måste ju ha sovit. Men efter den vetskapen somnade jag som en stock!

Johans klockradio ringde kl 7, skolan började 8. Han släpade sig upp till toan och jag blev påmind om att jag nog måste tömma blåsan. När jag hör att han tvättar händerna kliver jag därför upp och ställer mig vid dörren, beredd att rusa in på toa direkt när han kommer ut. Stackars J bara, han hade ju inte den blekaste aning att jag skulle stå i dörröppningen i mörkret! Jag borde ju ligga i sängen och sova! Han fick sig en liten chock, ryckte till rejält när han såg mig (för honom var det nog inte "mig" utan "någonting som inte borde stå där"). Kom på då att jag kanske borde ha gjort något ljud så att han inte skulle bli så rädd... men lite kul var det!
länk.


Idag har varit en ganska givande dag på nöjesfronten (jobbfronten är det som i skyttegravarna under första världskriget: fördjävligt). Jag fick en inbjudan till Empans 20 års fest. Och sedan verkar det som att vi kan komma iväg på en kryssning snart! Ska åka och boka i eftermiddag.
Så är framför allt bara en sak som jag väntar svar på, och det är om morgondagen... Hoppas han hör av sig snart med glada besked! *håller tummarna*

Egobilder!

Tagna på promenaden idag. I dimman!

HAN rakar benen.

Nyss ropade J "jag går upp och rakar benen!"
Japp.
Ännu mer nyss kom han ner och sa "Alltså vet du hur mycket hur jag har på benen? Det är absurt!"
Japp.

Han tog sig en liten paus, jobbigt att raka benen vet ni. Ska strax fortsätta.
Varför rakar karln benen, undrar ni?
Japp.
Han ska ju tävla i kung fu på lördag och då har man shorts. Man blir svettig. Och man vill inte att motståndaren ska få ett bra grepp. Alltså är det jättebra med rakade ben som då blir hala och motverkar att motståndaren kan ta tag i en ordentligt. Mycket bättre än massa hår.
På fredag ska han göra en finrakning igen, så att det verkligen är nära.

Var bara tvungen att dela med mig om detta. Jag tycker det är rätt roligt.


J är halvvägs med rakningen på ena benet (fortfarande stubb på det dock).

Klappade nyss (han har börjat raka igen efter pausen) och det känns sjukt när han har riktigt lena ben!

Är jag grym eller är jag grym?

bloggen är det en tävling där man ska spela ett spel. Nyfiken som jag är så var jag tvungen att testa det, särskilt då det påminde om Blip.se:s spel Bitch som jag för några år sedan var beroende av. Det var dock stora skillnader i detta spel jämfört med det. Olika studsningar, andra regler gällande när bollarna hoppar ner, hur bollarna fastnar i varandra och när bollarna ramlar ner ändras spelplanen på ett annat sätt än i Bitch. Men ändå. Jag var tvungen att testa. Och ser ni, det gick ju väldigt bra!!

(klicka för större)


Promenera fram till helgen

Det var riktigt skönt att promenera. Först gick jag upp till ett högt ställe, där man på somrarna har utsikt över vattnet och andra sidan mälaren. Idag såg man knapp stranden på den här sidan, så mycket dimma! Jag började fota lite och testa olika funktioner för att se vad de gör för skillnad.
Sedan gick jag vidare. Helt utan någon plan. Men sedan bestämde jag mig för att gå till Vby. Så sammanlagt med fototagningarna så blev promenaden drygt 75 minuter. Det var skönt. Sedan åt jag lunch i Vby (vid 17-tiden...) med mor och köpte lite saker i mataffären. Sedan bar det hemåt!

Imorgon ska jag träna, och på fredag... Alltså, det känns som allt händer samtidigt den här helgen!
Fredag: '90-tals fest och även hört talas om lite andra saker som händer. Min och Js 4 års dag. Träna. Baka.
Lördag: Js tävling. Skulle fira vår 4 års dag. Bjuden på middag till kusinen som vill visa upp sin bebis! Hm, något mer?

Hinner jag klämma in allt? Är inte van med så mycket längre. Just nu har jag tex inget att göra, kan vi inte göra något nu istället? Måste allt hända på fredagar och lördagar... Har ju en hel vecka att fylla...

Ut i det fria

Nu ska jag gå ut och gå en promenad, innan det blir kolsvart ute... Behöver lite luft!
Ciao.


Hoppsan Swedbank

Swedbank gjorde en nyinstallation i natt vilket har medfört lite tekniskt bekymmer på internetbanken.  Alla användares konton ser ut att vara tomma! Swedbank försäkrar att alla pengar finns kvar. Men fatta vilken panik man skulle få om man loggade in för att betala en räkning, eller bara kolla statusen på kontona och så är det tomt! Oavsett om man har 100 kronor på kontot eller 100 000 kronor så skulle man ju få en chock! (Kanske dock lite svårare chock om det handlade om 100 000 kronor).
Hoppas inte alltför många Swedbank kunder fick en halv hjärtinfarkt idag..!

:-)

I'm so happy, I'm so glad... Obama vann! Hoppas verkligen att han gör bra ifrån sig nu!
Och jag hoppas att jag inte sitter här om 4 eller 8 år och undrar vad som gjorde att jag tyckte att den idioten skulle vinna...
Det var rätt tråkigt att valvaka själv och jag blev ganska trött. Så vid halv 3 gick jag och la mig, då hade det inte hänt så mycket...
Obama lovade sina döttrar en hundvalp nu när de flyttar in i Vita Huset. Js kommentar på detta var "ska de 'potträna' en hundvalp i Vita Huset?"

Igår tränade jag, kände inte för step så körde styrketräning istället. Det gick bra. Fast jag försökte gå igenom maskinerna så fort som möjligt så när jag väl var klar var jag så anfådd och röd i ansiktet så det verkade soma tt jag hade sprungit i 40 minuter istället. Typ. Efteråt träffade jag SuSandra. Dvs Sandra och Susanna. Sandra sa faktiskt SuSara till oss vid ett tillfälle... Vi kollade i affärer och snackade lite. Slutade med att fröknarna skulle färga håret hemma hos Sandra (bild tack) och att Susanna skulle cykla hem sin cykel.

Live-tv visade Obamas röstning

Har precis ätit lunch och passade på att bevittna Obamas egen röstning via Aftonbladets live-tv. Undra vem han röstade på... hehe. Såg ett klipp från det ställe där de började röstningen, enligt tradition vid midnatt. Det gick ganska snabbt att räkna rösterna. 15 röster föll på Obama och 6 på McCain. Det kan inte ha varit ett stort ställe inte!
länk

Idag har jag väl inte gjort så himla mycket. Inget att skryta om iaf. Eller jag har gjort i ordning en del i köket... Läst bok, snurrat runt på internet, kollat efter jobbannonser. Ikväll är det träning kl 18. Dr House kl 21. Har en liten fundering på om jag sk asitta uppe i natt och se valet, lär ju inte ha den möjligheten någonsin igen. Om fyra år har jag antagligen skola att tänka på och om 8 år jobb. Min enda chans att se ett amerikanskt val från Sverige. Vi får se, måste tänka igenom det.

Nu ska jag återgå till att göra ingenting. Bye bye!

Bild på mig från Halloween!

Hoppsan finns visst ingen bild på mig från Halloween! Sorry.
Ska genast göra något åt det istället för att lägga mig!

På väg dit, jag och J:

Jag med bror Martins flickvän Anna som är Kali:

Jag och bror M:

Bara jag, vad tycker ni om Smurfhatten jag sydde?:

Smygfoto på mig bakifrån. Fick rätt ont i fötterna efter några timmar i de där skorna!

Jag och J i slutet på kvällen. Färgen börjar rinna av oss!:


Jag fick höra att jag lyckats bra med min utklädnad, fått till det snyggt! Det värmde. Vid ett tillfälle passerade en okänd tjej mig och sa "Jättesöt klänning du har!" till mig. Det var jätteroligt att höra! Särskilt som att det är en kjol egentligen. Får nog passa på att tacka Bella så mycket för att du öppnat en ny klädvärld för mig. Vissa långa kjol-modeller passar helt enkelt som tubklänningar också! Hade aldrig tänkt tanken. Nu vet ni det också. Tack Bella!

Längtar efter det där ljuvliga....

Jag vet att jag har sagt det förut. Men nu jäklar ska jag baka till den här helgen. Den 18 oktober la Bambi ut det här receptet. Och jag har inte kunnat släppa det! Tänker på hur gott det ser ut var och varannan dag. Enligt henne själv så är det himmelskt gott och oemotståndligt. Jag tror henne.


Bambis Kärleksmums som suktat mig i flera veckor...

Till den här helgen passar det perfekt med lite bak (särskilt med namnet Kärleksmums). Ja, för min del iaf! På fredag firar ju jag och J 4 år tillsammans! I vanliga fall firar vi detta med Kinamat på favvo restaurangen i stan (China Wang) och bio. Men i år är det ju inte som vanligt. För det första har vi inte råd (det är jävligt tråkigt att vara fattig!) och för det andra debuterar J på lördag med att tävla i kung-fu på Stockholm All Styles Open. Eftersom det är viktklasser som gäller och J ligger numera ca 0.5 kg över gränsen för den viktklass han vill ha (8-9 kilo har försvunnit på ett par månader!) och invägningen sker mellan kl 7-9.30 på lördag morgon kommer hans middag inte vara särskilt rejäl. Och inga sötsaker för hans del inte. Så får han äta upp sig mellan invägningen och själva tävlingen så att han får i sig lite mer näring och orkar. Så därför blir det till att förhoppningsvis fira på lördag kväll istället. Förhoppningsvis skriver jag för att jag är rädd att min pojke skadas och får ett knäckt näsben eller annat obehagligt som gör att han hamnar på akuten... Ja, säker kan man ju inte vara. Reglerna som gäller är ju "lätt kontakt med huvud". Och om lätt råkar bli hård? Ja, då stängs man av om det är med uppsåt, typ. Men är ju fortfarande en skadad motståndare! Nä, men det går nog bra. Bara jag som känner mig lite överbeskyddande. Är väl inte så konstigt?

Iaf, så tycker jag att jag förtjänar massa godsaker! Stilla mitt oroliga sinne med lite lugnande choklad. Herregud Beach 2009 är långt borta, haha skojade bara. Nä, men ska ju träna 3 gånger minst denna vecka också så varför inte. Och de flesta ingredienserna finns ju redan i vårat kökskåp så lär inte bli så dyrt heller! Lagom att baka typ på torsdag? Eller ska jag vänta till fredag? Kan ju baka på förmiddagen och sedan träna box och sedan belöna mig med baket! Ja, GUD vad gott det ska bli *ser fram emot*.

Törnrosa

Inte orkat uppdatera idag. Inte haft mycket att säga faktiskt. Det är ganska ovanligt för att vara mig...
La mig vid halv 12 eller så igår och läste till strax före 00. När jag vaknade var klockan lite över 11. Sovit i 11 timmar?! Hur sjutten gick det till. J vaknade samtidigt (vi gör ofta det fast vi inte har väckarklocka på) fast han somnade när jag läste boken så han sov faktiskt ännu lite längre! Fattar dock inte hur det blev så... Jag är inte det minsta sjuk vad jag vet.
Sedan åt jag liiite fruksot (brödet var en dag gammalt så gick knappt att äta ett halvt, vetskapen om att det är gammalt hindrar mig).
(länk)
Kollade mail, bloggar, facebook, jobb på alla jobbsidor jag är stammis på... Hittade väl några som var okej som jag borde söka (men troligt att jag får något av dem. Ni ser: negativism, pessimist!). Men orkade inte det, min lust och ork glider ifrån mig. La mig på soffan och läste i boken istället, så bra ju! Efter en timme orkade jag inte hålla ögonen öppna igen och somnade. Så skönt. Vet inte hur länge jag sov. En timme? Lite mindre? Ja iaf. Borde ju inte behöva det efter min björnsömn... Hade planerat att träna men dagen går ju så fort när man vaknar så där sent (speciellt på vinterhalvåret då det blir mörkt direkt!). Så blev ingen träning. Men imorgon är det step!

Åkte iaf iväg och handlade, fick lite luft! Så nu ska jag snart laga mig middag. Blodpudding, lingonsylt, rivna morötter, vitkål och apelsinjuice. Mums. Älskar när jag kan få till kompletta måltider! Och blodpudding måste ju vara typ Sveriges billigaste maträtt? Själva blodpuddingen då. Den jag köpte kostade 7.50 kr. Galet billigt. Valde mellan två sorter och det var ingredienslistan som var avgörande. Hm, vill jag ha den där det står Vatten först på listan? Nej. Tog den andra som hade Blodprotein från gris* 39% (*urpsung: Sverige) överst. Låter ju rätt äckligt men jag vill inte betala för massa vatten, det finns ju i kranen om jag behöver.

Oj, hade visst lite att säga ändå. Vi hörs väl imorgon. Tveksamt att det blir mer än detta inlägg idag.
Sov gott!

Det gick mig emot

Tänk att jag lyckades posta 3 inlägg med massa bilder, var över förväntan. Varför? Jo, för att internet har varit väldigt instabilt idag! Gått av och på hela dagen och det är riktigt jobbigt! Lyckades till slut maila lite bilder till en killkompis, skicka massa bilder till en nybliven tjejbekant och lägga upp många bilder på Facebook (men det gick inte direkt på första försöket). Försökt vara inne på msn idag, men har mest varit offline tycker jag för det är så fruktansvärt jobbigt när man knappt kan tala med folk och missar vad de säger för att internet inte hänger med...

Jag och J satsade på pizza till middag som han och hans pappa åkte och hämtade. När jag sätter mig och äter min Calzone smakar den riktigt illa alltså. Fy sjutton vad äckligt. Efter lite efterforskning upptäcker jag att de råkat hälla på Gorgonzolaost, fyy f**n vad äckligt! Vägrade äta mer och J undrade vad jag ville göra åt saken. Han gick med på att köra och byta pizza om hans pappa gick med på att följa med (övningsköra, hoppas han har körkort själv snart!). Hans pappa gick med på det (tack!) och jag frågade nog i sista sekund för där satt familjen med sina krabbor (tror jag det var) och han hade hällt upp vin till sig. Men det blev ju inget vin för hans del. Jag ringde upp pizzerian och berättade om missen och han i telefonen blev väldigt förvånad att det var Gorgonzola i en Calzone. Jag sa att jag inte gillade det och att det verkligen inte var gott och han svarade "jag förstår det. Gillar man inte Gorgonzola är det inte alls gott på pizza alltså". Han frågade om vi hade möjlighet att komma tillbaka och hämta en ny och att vi skulle få en dryck på köpet.
Så killarna fick åka och hämta den nya pizzan (+en cola) åt mig. Den var jättegod! Kändes som att de försökte kompensera för den första pizzan för det var massa mozzarella ost och skinkfyllning i min nu! Mums. Orkade dock inte hela så typ 35% av pizzan står i kylen, får bli lunch eller nått.... Min äckelpizza står också i kylen för den ville J ha och en liten bit av hans pizza finns där också. Massa pizza hemma nu hihi.

Nej, nu ska jag fylla på vatten i min kopp! Såå törstig!

Halloween i bilder 3

The Hives dansar vidare
The ring-tjejen som kryper ut ur tvn ni vet? Hon var självklart också där! J tyckte att hon var galen som gick barfota, var ju en del glas och flaskor som gick sönder...
Hon hade gjort en klänning av Konsumpåsar

Kokosnöt-killen. Trodde han var Hamlet först men det var han tydligen inte.


Vampyr fanns det där också
Och sedan slog klockan 00.00. Bilderna hittills är tagna innan midnat och de kommande bilderna är alla tagna efter midnatt. Så ni vet :-)


Halloween i bilder 2

Calle var sångaren i The Hives
Lara Croft (stavar hon så..?)
Mimmi Pigg
White Lady


Djävulen var så klart där


Taliban?
Jag vet bara att under den masken finns en av kvinnligt kön...
Kille i tvångströja, han hade som tur var med sig en vårdare. Killen i bakgrunden var från någon film, glömt vilken, och skaffade Mohikan endast för detta tillfälle...
Första världskriget soldat, som dog lite mer under hela kvällen
Theo. Det var först när jag hörde någon säga "jag kände inte igen Theo först" och jag frågade vem av alla han var som jag fattade att det här var THEO! Helt galet. Vid 1-tiden nämnde jag för J att jag inte känt igen Theo och han sa att han totalt missat att Theo var där och frågade vem han var. Jag pekar ut honom och J ser helt chockad ut "Är du säker?!" Snacka om vattentät utklädnad, ingen känner igen människan.
Vette sjutton vilka och vad dessa är, men de ser ut att ha roligt iaf...

Halloween i bilder

Just det, vi mötte några tyskar på tunnelbanan som sa "cool" till oss och började sedan snacka på på tyska. Kan ju inte så bra att jag hänger med men helt plötsligt hörde jag den ena säga till den andra "Du bist Gargamil!!" varpå jag tittar upp oroligt och undrar om min värsta fiende  befann sig brevid mig.  Var som tur var bara falskt alarm.
Bilder: (Bilder på mig och J kommer så småning om).
Steve Irving, som mötte oss med kommentaren "Det var att ta blåneger till en ny nivå". När någon då nämner att vi är smurfar ser han jättechockad ut och utbrister "Jahaaaa, ja självklart! Nu ser jag. Hoppsan..."
Värden
En av alla pumpor
Michael Jackson med barn
Dark angel
De jobbade i baren men serverade ingen Smurfbärssaft *besviken*
J-A vad DJ men hade inga Smurfhits *besviken*. Han spelade dock Blue and Alone bara för vår skull.
Anna som Kali

Jenny som egentligen är rödhårig och färgade håret svart och hade på rosa glitterspray. I mörkret såg det dock rött ut så det mesta var lite smått förgäves...
En av ninjorna. Ninjorna var bandet som spelade senare.
Dark angel mot Vit ängel. Den vita ängeln är min bror... han har faktiskt BH på sig, i strl 100D.
Det var inte riktigt så här jag tänkte mig det när jag ville ha en storasyster... Men visst är han söt?
Cowboy som är dödad av en pil. Han petar sig inte i näsan...

Nä nu jävlas bilduppladdaren och Publishme här! Tar fler bilder sedan. Ni får nöja er med dessa ;-)


Snack om i går kväll

Blev en liten sovmorgon idag. Vi gick upp straxt efter 12. VAr en konstig känsla måste jag säga att ställa sig i duschen klockan halv 4 för att tvåla in sig och tvätta av sig blå färg. Dock sitter det som, jag vet inte vad, på händerna så är fortfarande lite blå där. Men tror jag fick bort allt på ansikte, hals, nacke och bröst. Naglarna kommer nog ha blåa kanter i evigheter, de vill bara inte bort.
Iaf så var det jätteroligt! Tog massa bilder som jag ska lägga upp under dagen. Försökte fota alla en gång men det var helt enkelt ett omöjligt uppdrag... Tyvärr var vi tvugna att gå tidigt och ta kvart över 2 tåget (då hemma kvart över 3) eftersom J fick ont i halsen och det blev ju knappast bättre av att man behövde höja rösten (i vissa fall skrika) för att höras över musiken. Men iaf, det var riktigt roligt och min bror M vann priset som bäst utklädd- en 200gr chokladkaka.
Min andra bror P ringde mig och kollade hur det var. Han var ju också bjuden men kunde inte gå för at han ahde så ont i ryggen, stackarn. Han blev dock väldigt sugen att komma men det gick ju tyvärr inte. Han fick mig att lova att ta mycket kort, ingen fara jag var redan i full färd att fota runt. Undrar hur många andras datorer jag kommer hamna på, och vilkas facebook som jag kommer finnas otaggad på utan vetskap. Aja, jag har iaf inte gjort något dumt så är ingen fara.

Redan när vi åkte in mötte vi väldigt många som utropade "Smurfar!". Och många som tittade mot oss, tittade bort, tittade igen, smålog lite, såg att jag såg och tittade bort och försökte hålla masken, och tittade igen när de trodde att jag inte kollade. Hihi, busted. Ja, nu blir det frukost!

Förresten, jag har lite träningsvärk.

Lurad på tårtbit!

Hm, jag kom hem 30 minuter senare än planerat. Nu kom jag på varför. Datorklockan! Den gick rätt igår så dum som jag var förutsatte jag att den gick rätt idag med, dumma mig! Så jag åkte hemifrån halv tre enligt den och tyckte sedan att tiden gick riktigt fort alltså. Men nu ser jag ju att den går en halvtimme efter! Enligt den är klockan 16.26 nu, inte 17.00 som den egentligen är. Alltså gick jag hemifrån några minuter efter tre istället för halv tre! Och detta kostade mig en tårtbit. JÄDRANS DATOR! Fast funderar på att för första gången på 6 år fuska lite. Utöka 24-timmarsregeln. Var ju för sjutton inte mitt fel att datorklockan inte kan hålla tiden. Känner mig rätt lurad faktiskt. Vi får se. Isf äter jag bara en lite tårtbit och inget mer.

Har en känsla av att jag kommer ha ont imorgon bitti, och vara riktigt seg ikväll. Tyckte det gick lite för lätt idag så höjde de flesta maskinerna med 10 kg- det brukar göra ont efter det. Utökade också sit-upsen. Gjorde 40 stycken vanliga i rad, kunde faktiskt ha gjort över 50 men vilade istället och gjorde sedan sneda situps och benlyft (som känns i nedre magen) innan jag avslutade med 10 vanliga sit-ups igen, och då var magen trött!

Missade precis tunnelbanan på vägen hem så skulle vänta i 9 minuter. När det var 4 minuter kvar kom jag på att jag skulle ju köpa fanta och cola! Annars har vi ju ingenting att dricka... Var dessutom längst bort från affärerna och fick gå över hela perrongen igen, missade ju tbanan så såklart. Var sjukt jobbigt att gå uppför trappor och bära 2 st. 2 liters dricka. När jag kom till perrongen igen var det 8 minuter till nästa. Tyck synd om mig :-( Kallt är det också, frost ute. Brr.

Vet ni va? J är inte hemma ännu, hm... Han lovade ju att vara hemma 5 och skulle försöka komma redan halv. Aja, var ju faktiskt lite beredd på detta, J är inte den bästa på att passa tider.
Nu ska jag ta en dusch, äta något till middag och sedan ordna mig! Ska sätta på Smurffilm tror jag som Familjen har, bra för stämningen.

Ciao.
Happy Halloween, och Glad Alla Helgons Dag.

Träna på helgdag

Paf träna! De har öppet idag, hittade en länk som hette "Öppettider Helgdagar" och idag är det ordinarie tider. Så ska ta på mig ett par strumpor och en tjocktröja och ytterkläder sedan bär det iväg tills tyrketräning. Yey.
När jag kommer hem ska jag belöna mig lite på överbliven tårta från igår. Mumsfilibabba. Får äta till kl 16.25 idag så hoppas jag hinner! Men nu måste jag sticka! Hej svejs!

ps, enl. SLs hemsida går kollektivtrafiken som en söndag men med lite utökad trafik. Detta innebär att jag nog kan åka kvart över hel timme hela natten med tbana och byta till tbana hemåt. Eller så kan jag åka kvart i hel timme och åka tbana och nattbuss (eller vissa timmar går det faktiskt anslutningståg också). Så halvtimmes trafik för mig alltså. Perfa! Resan hem kommer gå på nästan exakt en timme mot de vanliga 33 minutrarna. Men men, ska inte klaga!

Försnack inför kvällen

Nu äter jag lite rester, är fruktansvärt gott!
Har lite planer för eftermiddagen. Hoppas på att kunna träna, men sedan frågade mamma om det verkligen var öppet idag då det är helg... Eh? Jag vet inte. Ska åka dit iaf och se. Tänkte ju styrketräna. Sedan ska jag köpa Fanta till J till ikväll. Han kör på nyktert då det bara är en vecka kvar till tävling och han tänkte vara helt sund den här sista tiden innan. Frågan är vad jag då ska köra på... Nyktert eller vanligt (dvs en-två cider). Får se, får se. Är iaf ingen risk att det blir tråkigt! Vare sig man är nykter eller inte. Cola skulle ju faktiskt vara gott. Kanske blir en fanta och en cola. Ja, har lite tid att klura på det.

J ska också träna och jag satte tydliga direktiv igår när det bestämdes. "VI ska börja göra oss ordning kl 5, inte en minut senare!" "Halv 6 kanske" frågade han. "Nej 5, inte en minut senare". Stackarn. Iaf så kommer han vara hemma 5 och då hinner vi måla oss och torka (viktigt så inte kläöderna blir fläckiga), byta om och åka dit i tid. Perfekt skulle vara om vi var lite sena bara. Måste kolla att tågen går hela natten inatt också, eller slutar de gå vid 1 för att det är "söndag"? *suck* Inte nattbuss...

Det måste nog bli nyktert kom jag på. Förra året skulle Baz (han som håller festen) köpa lite alkoholhaltiga drycker den 1 november, och inte ett Systembolag var öppet, det var ju "söndag"! Det hade ju han glömt (dumma svenskar som har "Syschtembolaggett"). Han hade dock tillräckligt hemma men hade tänk köpa lite att bjuda på. Och eftersom vi knappt har något hemma (bara äckligt i form av ÖL) så blir det cola. Bra då var det bestämt.

Jag tar med kameran, för detta mina damer och herrar får ni inte missa!

Morfars 80årskalas

Ja ni. Det var trevligt igår! Vet inte när jag och J kom fram men var väl vid 3-halv 4 snåret. Då var det jur edan lite folk där. Vi åt landgångar som var jättegoda och prinsesstårta! Snackade med lite folk. Bror M visade sin tredje tatuering som ser ut så här:

Det står "Pennan är mäktigare än svärdet" på latin och var en födelsedagspresent från flickvän och vänner.

Efter ett tag blev det dags för M och A att åka hem och J hakade på. Jag ville dock stanna och träffa de som ännu inte hunnit komma. När Camillas familj kom blev det mycket bebis-snack. Roligt var det också. Säger ju bara detta: det var tur att det inte var någon fartkontroll när den blivande pappan körde till BB. Hade han inte kört så fort hade bebisen kommit i bilen för när de väl var framme tog det bara 20 minuter! Fick se mms bilder också. Men Camilla var kvar på BB och skulle få åka hem först i morse. Malin var inte alls stolt över att vara moster.

Vi sjöng för morfar och hurrade. Jag tror han gillade tröjan för när han hade öppnat packetet visade han upp den för alla där och lite senare när nytt folk kommit tog han fram den igen och höll upp den framför sig och visade innan han la tillbaka den i presenthögen. Kul att han uppskattade den. Han fick bland annat rakapparater, en musikal-biljett med mera. Var riktigt tevligt. Min kusin Annas pappa var där och han hade bakat kanelbullar till halv 1 på natten eller något sådant som han bjöd på. Och de var jättegoda!

En del av en av tårtorna.

RSS 2.0