Postkontoret hittade hit!

Förresten så är jag nu (och sedan i typ tisdags) helt övertygad om att mitt postkontor läser min blogg. "Eh varför?" tänkte ni nu. Jag ska förklara.
Minns ni att jag i onsdags förra veckan skrev att vi alltid får massa post en gång i veckan och ingenting de andra dagarna? Som förra veckan då vi fick massor på onsdagen men inget på måndagen, tisdagen, torsdagen och fredagen. Så var det många veckor i rad. Denna vecka har vi fått flertalet kyvert osv måndag, tisdag, onsdag och torsdag! Fredag var det väl inget då, men helt plötsligt fick vi post 4 dagar istället för 1, efter mitt inlägg!
Slutsats: Postkontoret har funnit min blogg!
Då får jag ta och tacka dem för att de tog åt sig av kritiken, så mycket roligare att hitta brev i brevlådan än en helt tom när man kollar. Skulle ni kunna göra en annan tjänst? När det verkar vara en räkning kan ni gärna få betala dem åt oss... eller är det att utmana ödet?

Ska bli spännande att se hur det bli nästa vecka...

Posthögen i onsdags förra veckan.

Träningspass

Vilken energi! Jag var verkligen på träningshumör när jag kom fram till träningslokalen. Värmde upp och kollade på Pussycat dolls, aldrig sett det förut och det var ju lite speciellt, särskilt som det inte var något ljud till. Sedan var det styrketräning för hela baletten och jag kände mig så stark! Körde på ganska hårt. När jag körde benpress kom det en man i 25-30 års åldern och skulle köra på benpressen brevid, och han hade lägre vikt än jag *fniss*. Nä, man ska köra på sin egen nivå, blir bäst så, bygga upp muskler och sedan höja ribban. Men det kändes rätt bra faktiskt...
Körde ungefär som vanligt, samma maskiner men lite annan ordning. Så var jag till slut klar och jag var helt slutkörd! Skulle kunnat somna för att jag var så slut, benen darrade (fast ben var det jag körde först, sedan resten av kroppen, ändå var det i slutet benen darrade..?). Jag åkte hem direkt, hade tur för t-banan kom efter 1 minut och jag kom fort hem. Jag gick så långsamt, orkade inte ens gå i vanligt tempo. Så trött, så trött. Det blir ju inget plugg nu iaf, får bli imorgon, inget skulle fastna nu iaf.

Nä, nu ska jag duscha och vila, eller blir nog vila och duscha. Tror inte jag orkar stå upp en längre stund just nu.
"Hur ska denna kvällen sluta..?"


Jag var nog ungefär så här rosa under passet.

Ofokuserad

Känns inte alls så frestande att plugga nu. Läste 2½ sida innan jag började göra annat, eller rättare sagt; tänka på annat. Svårt att vara fokuserad. Tänkte därför sticka och träna nu och sedan ta plugget när jag kommer hem, eller allt imorgon. Ta det lugnt ikväll bara så går det nog... Åh.

Förresten är det ganska kallt dessa dagar, mössa och vantar gäller! Själv längtar jag nog till våren, även om snö är fint det med.

Plugga på en lördag...

Idag blir det plugg, som jag inte känner för att göra, plocka ihop tvätt, handla mat, träna, äta pizza till middag och slutligen fest. Hm.. Känns som en lång dag, eller mycket somska göras på få timmar, måste sätta fart!


Min bästa vän...

Aktivitetsdag med råge

Nog ska vi hinna med en fredagsuppdatering också! Klockan stod ställd på 9 imorse, en timmes sovmorgon tänkte jag, sedan plugga innan det var dags för universitetslivet. Klockan ringde, jag tryckte på snooze och när jag vaknade igen tänkte jag "vilka underbara 5 minuter! De kändes som en hel timme. Så sköönt." Ni fattar känslan? Kollar på kockan. Klockan var 10, alltså hade jag råkat stänga av väckarklockan och somnat om. Tack och lov att jag inte hade något viktigt att gå upp till!

Det blev inget plugg då, duschade och åt frukost sedan for jag iväg. Snackade med Empan i mobilen på vägen dit, sedan dog batteriet i mobilen, mitt i en mening... Kom dit till en introföreläsning, började kurs två idag. Det var helt okej. Sedan en riktig föreläsning i 1 timme 30 minuter. Det var riktigt tråkigt. Hörde senare av de äldre studenterna, faddrarna, att han alltid är så tråkig. Suck...

Sedan var det dags för aktivitetsdagen! Började med allmänbildningsfrågor, tre lag mot varandra så vår grupp mot två andra. Vi vann tyvärr inte.
Sedan var det klädstafett där man 10 personer skulle en i taget klä på sig en kavaj och en skinnhandske (för man ska se proper ut som jurist), ett visitkort=stafettpinnen(för man ska göra bra marknadsföring för sig själv), en lagbok (för den ska alltid vara med och är vår bästa vän så den fick man absolut INTE tappa), en matlåda (för det behövs under dessa år i plugget) och simfötter (för att hålla oss flytande). Vi skulle sedan springa en sträcka på snö och is runt ett träd och tillbaka och klä av sig och ge nästa person sakerna. Jag var en av dessa tio (3e sist). Vi låg under först, med hela en person, men vi VANN!

Sedan var det frågor om drinkar som klubbmästarna (de i baren) hade, och andra frågor kring detta tema. Vi hade några mycket fyndiga gossar i vår grupp som snabbt kom på bra svar.
Sedan var det bara vanliga frågor på ett papper i stil med "vad heter huvudstaden i... Tanzania, Somalia, Sydafrika osv?" (bara afrikanska länder), "Vilken skostorlek har ***?", "Hur många trappsteg är det i trappen i biblioteket?" osv.

Sedan skulle vi skriva en låt/ramsa som måste innehålla följande ord: studiebidrag, facebook, Juridiska föreningen/JF, Pacta sunt servandra (=avtal ska hållas). Gärna dansa till.
Vi skrev denna med melodin från Boten Anna.

Jag känner en student
han har feta feta studielån
hans facebook har JFs som ikon
(eller nåt sådant)
han går in i Reinholdssalen
(där vi var när vi skrev låten)
Pacta sunt servanda hela dagen
pippifågel, pippi, pippi pippifågel, pippi pippi pippifågel...


Denna låt framfördes utomhus vid gångvägen mot tunnelbanan så en del folk fick nog se roliga framträdanden. Vi stod på en kulle typ, och domarna nedanför så vi var tvungna att sjunga högt!

Sedan tror jag det var sista tävlingen som hette Ipod.
10 personer stod på led. En i taget fick de lyssna på en låt i en Ipod och skulle nynna den, så hade vi 30 sek på oss att lista ut titel och sångare/band. Vi klarade 9 av låtarna och var bäst av alla grupper på denna (var ju sist så vi kunde få veta det).

Självklart kunde man smöra till sig plusppoäng, eller få uppförandepoäng och så, så vi var exemplariska motståndare. Applåderade våra motståndare och hejade lite på dem också och var mycket trevliga mot domarna. Fick nog en hel del pluspoäng.

Sedan var det matdags! Två hamburgare fick jag, man kunde välja på en eller två. Jag köpte en cider senare också, kostade 20 kronor bara. Vid alla stationer kunde man även inköpa alkohol.

Klockan 21 kom en ståuppare som var kompis med Björn Gustafsson och han Shan da man, tror jag.. hm. Han var rolig iaf, jag uppskattar iaf dem skämten han drog, de flesta iaf.
Sedan var det vanlig pub.

Imorgon är det plugg, träning, hämta bok och cocktailparty på kvällen. Fullt upp alltså.

Haft en bra start på helgen?

Torsdagskväll!

Hemkommen! Det var lite fadderpresentation och prestentation av oss i grupp 4. Rundtur på universitetet och sedan lite mingel. Ölhävartävling, där två killar och en tjej per grupp skulle vara med. Vår grupp vann! Fast domarna tyckte att det blev lika, men vår grupp vann faktiskt! Så de delade på priset och gav till vår och e annan grupp. Priset =en back öl. Så en halv var då. Men sedan sa de att vi fick en till back att dela på, så blev det som ett helt pris. VI hade frågesport också, men vi vann inte den så det var inte så intressant.

Imorgon föreläsning först, tätt följt av aktivitetsdag (order från våra faddrarna: oömma kläder, ät gröt och rå äggula till frukost, pasta till lunch!) mellan kl 15-18. Efter 18 blir det middag till 21, därefter pub. Då vet ni vad jag pysslar med imorgon!!

Hade sällskap med P till t-centralen på hemvägen. Vi snackade om olika föreningar och båda var intresserade av samma föreningar och båda vill spela fotboll på den tid som vår förening har bokat tid för fotboll i idrottshallen. Så vi ska gå och träna fotboll tänkte vi på onsdagar, hehe. Först seminarie, sedan lunch, någon timmes plugg i biblioteket och sedan fotboll, låter väl bra?

Nu ska jag umgås med J!

Ps vad kul att se massa kommentarer när man kommer hem! *jättesmil*

Skrivstil

J fyller i CSN-papper. Det är så himla gulligt. Han brukar alltid skriva skrivstil, knappt läslig för andra (ibland kan han inte tyda det själv) men jag har lärt mig den stilen ganska bra nu efter några år. Iaf, det som är gulligt är när han ska skriva på sådana här viktiga blanketter "Var god TEXTA". Tar en evighet för honom att skriva då och man ser hur han verkligen anstränger sig för att skriva tydligt.

Skulle bara säga det...

Börjar 15.30 idag, har lite plugg att göra. Frukosten är äten och det är vitt, vitt, vitt ute.

Pluggdag

Efter att ha lagt mig för sent, fastnat i den bok jag läser på kvällen och därefter somnat, vaknade jag mycket trött. Snoozade två gånger mot bättre vetande innan jag gav upp om mer sömn. Åkte till skolan och hade en 4 timmar lång seminarie. Våra seminarier är alltid 4 timmar långa. Lite rast har vi också däremellan. Snackade avtal hit och dit och om det är så- hur ställer sig då lagen osv. Sedan i slutet fick vi lite mer övning i att slå i lagboken. Jag fick ju min igår kväll så första uppgiften var helt omöjlig för mig, visste inte alls var jag skulle hitta rätt paragraf. Resten klarade jag, rätt snabbt också.
Så var skoldagen slut och läraren hälsade trevlig helg (kl 12 en onsdag). Jag begav mig till att köpa lunch. Blev en räkbaugette som jag blev besviken på, usch. Hade gärna lagt de 45 kronorna på annat. Köpte även comviq kompis 75 sek. Gick en två vändor i Södra huset innan jag fann en ledig sittplats. Trappa upp, trappa ner. Nästan omöjligt att hitta plats under lunchtid. Långa köer är det överallt också.

Sedan hittade jag in till biblioteket och deras tysta avdelning! Jag älskar att ha det tyst och stilla runt mig när jag pluggar. J förstår det inte alls och drämmer gärna på bra musik på hög nivå. I vintras slog han dock på Lisa Ekdal helt plötsligt och jag stirrade bara på honom. Jag tycker att hon är rätt bra, men han gör det ju inte. "Jag behöver något dåligt så jag inte börjar tänka på musiken" förklarade han sig. Jaja.
Iaf satt jag där i den tysta avdelningen där mobiler, datorer, musik (även i hörlurar) och samtal mellan personer är förbjudna. Jag och mina jämlikar. Verkligen superskönt. Vid ett tillfälle började dock en kvinna (ja hon var nog i 40 årsåldern) prata i mobilen! Inte ens viskande. Vi alla tittade upp förvånat och undrade HUR hon kunnat missa informationen om att man INTE får ha mobilen påslagen där inne (alla har nog på ljudlöst). Det står nämligen på alla dörrar in/ut dit och i en skylt i mitten av salen som hänger ner från taket.
Sedan var det en mobil som började ringa högt, hoppsan sa.

Där satt jag i 3 timmar och 40 minuter och studerade. Läste de sidor jag ska ha gjort till på måndag och gjorde de flesta uppgifterna tills dess. Vi ska dock gå igenom det imorgon i gruppen så ska vara klart då tyckte vi. Fastnade på 2 uppgifter och kunde inte komma vidare. Började inte med prejudikatet. Så det har jag kvar att göra hemma ikväll eller imorgon förmiddag. Nu är jag bara trött, så gissar på imorgon förmiddag...

Ska diska nu, jippi.
Bra onsdag idag?

Förintelsens minnesdag 2009

Jag sitter och äter kvällsfika typ. Tunnbrödmackor (x2) med smör, leverpastej och gurka. Smöret börjar ta slut, måste komma ihåg att handla det.

J borde komma hem snart. Hans träning slutade 22 och han har bilen. Känns lika bra varje gång: "han har bilen".

Idag är det Förintelsens minnesdag. Jag hoppas att ni inte har glömt det! Viktigt att minnas förintelsen och förhindra att ännu fler massmord äger rum. Att inte själva vara delaktiga i det och att aktivt ta avstånd från det. Inte en dag man vill ska behöva finnas, men nu gör den det. Hoppas ni gjort det bästa av den.
Kom ihåg Gyllene reglen "Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad", så enkelt och så rätt.

Bokankomst!

Jag hade 9 sidor kvar att läsa när jag stack till träning. Först hämtade jag dock mitt bokpaket och sedan tränade jag kondition. Hade tänkt träna styrketräning men det var bra på tvn så jag var kvar där och kollade istället. Får bli styrka de andra gångerna denna vecka. Sedan tog jag mitt efterlängtade paket och drog hemåt. Storleken på paketet var inte att leka med, skulle inte få in det i skåpet så lämnade kartongen i receptionen på gymmet. Kunde inte hålla mig i schack utan kikade in i paketet på tunnelbanan, såg bra ut tyckte jag.

I paketet fanns:

Min efterlängtade lagbok med tilläggshäfte:


En ryggsäck som jag inte visste skulle komma följde med gratis!
Säljes för 50 kronor annars på juristernas bokhandel:


Och så tre andra böcker, rätt tunna om man jämför med lagboken.
Fast alla böcker är nog ganska tunna i jämförelse...Ojojoj, såg precis att jag fått två mail från bokus när jag varit borta. Det första sa att de två bekräftade böckerna blivit försenade och att de gör sitt bästa för att få iväg dem i tid. Jag kunde avbeställa dem om jag ville. De var klockan halv 6 på kvällen. Det andra som kom fem över 7, stod de att de hade skickat iväg en av böckerna och borde nå mitt postombud inom 3 dagar. Där ser man! Hoppas den andra kommer snart också då, så jag har alla jag behöver (för denna kurs, på fredag börja kurs nummer två, jippi).

Effektiv dag

AAAAAAAAAOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Shit vad varmt det var!
Har precis lagat mig lunch. Sådana där snäckmakaroner, vad de nu heter i finare namn, med ostsås, tunnbrödsmörgås med smör, leverpastej och gurka och drycken är vatten. Inte så tokig hemmalunch va? Märks det att jag fick lön idag? Hihi. Finns bananer att ha till efterrätt om jag vill ha. Löningsdagen kan man väl få lyxa till det lite på?

Åkte till kåren och visade att jag betalat in kåravgiften, fick ett SL intyg av dem som visar att jag är studerande. Sedan var det grupparbete. Gick snabbt och smidigt. Vi bokade in lite tider de närmaste veckorna då vi ska ses och arbeta ihop. Åkte till KTH där närmaste SLcenter finns och bytte mitt 30dagarskort till Studentkort. Fick lägga till 1760 sek tror jag men det tjänar jag på ändå i slutändan. Sedan gick jag upp och hälsade på J och hans kompisar på KTH, de åt lunch. Därefter bar det av till Vby och på tåget läste jag några sidor av det jag ska ha läst till imorgon. Nice. Jag handlade lite mat och när jag stod i kassan plingade mobilen till. Sms-avisering från Adlibris. Leveransen finns att hämta i Vby efter kl 17.00. Synd, hade gärna tagit dem på en gång. Nu blir jag dock tvungen att träna ikväll så jag kan åka dit och hämta böckerna efter 17! Jabbadabba doo! Där ryker ytterliggare ca 1700 sek. Riktig spenderardag idag. Men bara nytiga och "tråkiga" saker tyvärr. SLkort, mat, litteratur...

Nu när jag ätit upp ska jag läsa klart kapitel 7. Sedan göra mig klar för träning och hämta paketet. Nu ska jag vara koncentrerad! Kanske ska stänga av datorn så jag inte blir suktad att "jag ska bara.."

Just nu installerar jag ett program till min kamera så jag kan föra in bilder igen. Allt försvann ju i söndags.

Hörs ikväll!

Stilla dig Sara, stilla dig

Nattens oroligheter har satt sina spår. Satte mig med boken i soffan vid kvart i 7 ca och läste hela två sidor. Sedan höll det inte längre. Jag la mig ner och somnade. Vaknade 19.55. Såg Bonde söker fru-bröllopet följt av Advokaterna (minns ni att en där i var med i peneldebatten jag såg i fredags?). Klockan var då 22. Hade redan bestämt att jag lägger mig tidigare och sedan så går jag upp tidigare imorgon istället. Ska träffa min grupp kl 11, klockan 10 öppnar kåren så ska vara där 10-10.30 någonting. Då ska jag ta 9.27 tåget (tidigast) och i normala fall skulle jag gå upp kl 8.30 då. Men nu tänkte jag mig 7-7.30. Senast 7.30. Så får jag plugga på morognen istället.
Så går det när man inte kan sova ordentligt.
Håll tummarna för att jag får lagboken imorgon, då skulle mycket oro stillas!Länk

Pluggisch

Nä nu måste jag sätta fart med rättsfallet jag ska diskutera med min grupp imorgon. Måste ju vara förberedd! Kan ju dock inte göra det man ska i lagboken, eftersom Adlibris är sjukt sega. Aja böckerna är iaf på väg, till skillnad från Bokus.

Blä blev trött, inte läge! Här ska det studeras!

Räkningar,löning,lagbok och sega leveranser!

Räkningar betalda, varav ena var kåravgiften så skrev ut det (vilket inte var det lättaste, fick springa genom huset 2 vån upp, en vån ner, en vån upp, två vån ner osv sammanlagt 3 vändor fram och tillbaka!). Ska gå till kåren imorgon och fråga om jag kan få något intyg att jag är med där så jag kan byta mitt 30 dagars SL-kort mot ett studentkort. Hinner ju inte få mitt studentleg innan helgen...

Såg vad jag får i lön och det var överförväntan, shit vad roligt! Trodde det skulle vara ungefär som decemberlönen, bara något mer. Men det var mer än jag trodde. Älskar sådana överraskningar. Hade iofs känt mig rik med 2000 till på fickan, men ändå. Jag känner mig rik! Sedan får jag väl bidrag+ lån i mitten på feb för jan, och sedan i slutet på feb får jag nytt bidrag+lån. Men jag ska lägga undan hälften! Minst hälften. För det är 3 terminer i rad sedan som det är rusktigt lätt att bli av med studiemedlet på så jag behöver budget om det skulle inträffa.

Har kollat hur det går för lagboken och de andra böckerna som skckas med Adlibris. De har iaf passerat en sorteringsterminal, jag hoppas att jag får sms-avi imorgon så jag inte blir efter så mycket.
Har kollat bokus också men de är ju ruskigt sega. Står fortfarande bearbetas, men för sent att avbeställa. De skickade att en av de tre böckerna jag beställt där var slut och skulle annulleras. Det står att de har bekräftat de andra två men inte den och ingen har skickats. Dessutom står det fortfarande att hela ordern är på 770 kronor, vilket den inte är för den annullerade boken kostade 400 kronor och den ska bort! Kanske ska maila dem och fråga varför de är så sega. Har ju ändå gått 10 arbetsdagar sedan orden lades och det är inte skickat ännu!

Så nu är det lunch och plugg kvar!

Vad händer när någon inkräktar på ditt eget område?

Hur mycket får man störa människor egentligen? När inkräktar man på andras område?
Sådana saker tänkte jag idag på vägen hem. Det var nämligen två gossar i 18 årsåldern som klev på tåget samtidigt som jag. Den ena gossen, X, hade ett par Headphones, som det så fint heter, hängande runt halsen. Ur dessa headphones strömmade det ut musik på hög volym. Jag tyckte inte att det var bra musik, men egentligen spelar det ingen roll om det är bra eller inte. Kan man ha hög musik påslagen så halva tunnelbanevagnen hör? Något annorlunda inställd är jag till det när de har lurarna på öronen, då kanske de iaf inte är medvetna om volymen, men nu måste han ju haft tillräckligt många hjärnceller för att förstå att om han hör musiken väldigt bra när lurarna hänger på axlarna- då gör alla andra också det.

Jag störde mig på det, absolut. Jag såg 3 personer som tittade på honom uppgivet, stönade och tog upp egen musik i form av mobil/mp3 och stoppade i öronen. De som inte hade egen musik att tillgå såg besvärade ut. En kvinna i 60 årsåldern tittade flera gånger, tror att hon, liksom jag, obeserverade omgivningen. Hon gillade inte heller musiken, det syntes.
Ingen av alla dessa bad honom sänka. Inte jag heller.

Så sitter han där och snackar med sin kompis Y. Musiken dånar och folk blir uppenbart störda men håller tyst. Så ringer Ys mobil. Han tar upp telefonen och börjar tala med sin kamrat i andra änden. Han talar ovanligt högt för att snacka i telefon. Medan Y talade satt X och trummade med i musiken. Höll taken med huvudet, foten och fingrarna mot fönsterbrädet. Musiken är på samma nivå nu. Han hade kvar lurarna runt halsen, fast han inte behövde prata med kompisen på ett tag. När jag gick av, efter 6 minuter, satt kompisen fortfarande i telefon och X diggade sin egen musik. Folk som kom in i vagnen såg besvärade ut, fortfarande sa ingen något.

Varför är det så svårt att be någon sänka volymen? Det är ju inget farligt? Antagligen skulle X sänka volymen om någon bad honom. Samtidigt hör det ju till vanligt hyfs att inte störa andra för mycket i allmänna utrymmen, tex tunnelbanan. Det är så det fungerar i vårt samhälle. Man anser att andra ska följa de oskrivna regler som existerar men om de inte gör det får det ingen påföljd. Ingen klagar, ingen ber vänligt. Är vi rädda för att vara en surkärring? För alla vet ju att man är en surkärring om man klagar på hög musik, fötterna på sätet, någon som sprejar taggar (ja vågar man inte be någon sänka volymen vågar man väl knappast säga åt någon med en sprejburk i handen) eller ber att få sittplats osv.

Tycker det är intressant att se hur störda vi blir av någon som bryter mot normen, men ändå gör vi inget alls mot det. Inte ens en sådan här liten sak vågar vi yttra oss om, ta kontakt med andra människor. Vi är rädda för att kritisera, eller att bli uppfattade som att vi kritiserar iaf.
Jag frågade mig själv, varför säger inte jag något?
- jag ska av snart.
- jag sitter lite för långt ifrån (men ljudet hördet bra dit också).
- ingen annan gör det.

Det må vara en skitsak, men det är här det börjar. Det är av (tror jag) samma anledning som ingen ingrep i fallet Ricardo Compangano. En annan person blev dödad utanför en hyreslänga. Flera personer i många av dessa hyresrätter såg dådet genom fönstret, ingen ringde 112. "Någon annan gör det nog" och "ingen annan gör det, varför skulle jag?" är de farligaste hoten mot civilkurage. Det genomförs många olika tester om detta vilka, vad jag förstår, många visar (har inga källor att hänvisa till, bara sådant jag läst/hört en tid tillbaka) att det behövs någon som bryter tystnaden. När en person säger "du får inte göra så" är det lätt att haka på. Att först vara den som säger ifrån är mycket svårare, även om det finns flera runt en som antagligen står på ens sida.
Ett mycket enkelt exempel jag stöter på numera i en klass med 300 personer under de stora föeläsningarna. Jag vill inte vara först med att räcka upp handen och fråga. Har någon däremot börjat kan jag haka på.

Äh, jag kan hålla på i en evighet! Vi stannar här. Har lite räkningar att betala så här dagen före löning, lunch att äta, skollitteratur att läsa, uppgifter att göra och paragrafer i lagboken att läsa (som jag inte har fått ännu och därför inte kan göra).

Orolig sömn

Bra start på veckan? Nej.
Vaknade tre gånger under nattens fjärde timme. Tredje gången gick jag på toa (fast det inte var problemet) och ordnade J så att han kramade om mig. Lyckades somna men drömde en hemsk dröm! Jag hoppas verkligen inte att det är sant. Drömde att min farmor gick bort nu, att hemtjänsten kom dit på förmiddagen och upptäckte att hon somnat in i sängen under natten. De ringde pappa som sa till mamma osv. Det var riktigt riktigt hemskt. Det får inte vara sant.

Så när klockan ringde halv 7 var det nästan en lättnad att inte behöva drömma mer. Trots at jag sovit dåligt och under den fjärde timmen haft ångest över lagboken (börjar redan liksom) var jag uppe som ett skott. Pussade J på munnen först bara, för att visa min kärlek på det sättet. Behövde nog kärlek också...

Klädde på mig, borstade håret och sminkade mig. Har nya koftan på mig och den är ju superskön! Gjort frukost och sitter och tuggar på rostade mackor, inne på nummer 3. Vet inte riktigt vad det ska bli till lunch idag... Dricker oboy, så klart.

Nä känns obehagligt fortfarande efter drömmen, vill höra att det inte är sant- att allt är ok. Någon gång ganska snart efter att mormor dog drömde jag liknande. Då smsade jag mamma och frågade om farmor levde. Hon svarade inte! Låg där jätteorolig och väntade. Ringde till slut upp och frågade och då kunde hon lugna mig, hon hade bara inte sett smset. Farmor lever. Jag hoppas det är så nu också. Jag vill inte få sådana här drömmar! Vad ska de vara bra för?!

Nu ska jag tugga vidare och kolla runt på nätet, är ju nästan klar men ska inte gå förrän 20 över (effektiv man blir ibland) så behöver försöka fokusera på annat än drömmen, och lagboken. Hua. Hann klart med alla kapitel iaf, var klar kl 00.04. Sista var väldigt intressant, hade med familjen att göra.

Ja, ha en bra dag då! Hoppas min blir bra också...

JAA!

Kollade SL och jag behöver inte gå upp förrän 6:30! Får ändå 50 minuter på mig då. Jippi!

Tänk att så små saker kan göra så mycket...

Kyckling wraps med cutty och grönt äpple

Middagen precis uppäten. Det var kycklingen med curry, igen, men denna gång i form av wraps! Kyckling wrap med curry, grönsaker, grön äpple. Mums! Kändes inte ens som att vi redan ätit denna rätt i, si sådär, 5 dagar redan. Mycket bra snilleblixt av mig!

Har ett kapitel kvar i boken. Måste duscha. Sedan sova. Upp ca kl 6 imorgon. Första gången på typ 1½ år jag ska upp före halv 7? Eller nää... tror jag åkte väldigt tidigt i somras då jag skulle flyga... Men det är inte ofta jag ställer klockan före 7, och absolut inte före halv 7.

Sitter vid min vanliga dator nu! Den är helt ren och fin. Har fått installera om flera program och har nu tex nya msn som var ganska så annorlunda utseendemässigt. Tex är bilderna på en själv och den man talar med på vänstra sidan av rutan... Hur vågar man göra en sådan radikal förändring? Utan att fråga oss konsumenter! Okej, det är en gratistjänst, men ändå...

Ha en bra start på veckan!


I somras. När jag ser mig som blond och brunbränd vill jag bli det igen!

En pluggsöndag

Den dator jag brukar sitta vid är nu helt tom. J och hans pappa har tagit bort allt och börjat från början. Jag får inte använda internet där förrän virusprogrammet är installerat så nu passade jag på att låna Js när han stack på träning. Annars har jag i princip bara pluggat. Satt först vid matbordet men J och hans pappa pratade så mycket så jag gick upp till sovrummet. Jag ville inte göra det för jag vet vad som händer när jag pluggar i en säng. Jag fick rätt. Jag sjönk ihop mer och mer och tog en liten tupplur. Vaknade igen och läste några sidor och somnade i ca 5 minuter, vaknade och läste några sidor och somnade osv. Nu har jag 19 sidor kvar att läsa av drygt 60 sidor. En tredjedel kvar alltså. Dock tänkte jag följa Js exempel och sticka på träning nu. Har bytt om, ska bara dra på mig en tjocktröja och sedan sticker jag. Boken får följa med ifall jag har otur på hemvägen och missar tåget och därmed måste vänta i 15 min eller så. Kan jag iaf plugga då. Annars blir det lite plugg sista minuten ikväll. Eller plugg och plugg, läsa igenom det iaf så jag kan fatta vad de snackar om imorgon bitti. Till onsdag har jag dock bara 1 kapitel, nu har jag 6 stycken.

Hoppas min dator kan tas i bruk imorgon när jag kommer hem från skolan, jobbigt att dela på en...

God morgon

Jag drömde om Putin i natt. Jag filmade honom för nyheterna medans min kollega intervjuade honom. Hans stod på sin tomt, i hörnet. Nedanför låg stranden och en vacker utsikt över en vik. Vädret var strålande sol och Putin verkade faktiskt trevlig. Men vi höll oss i skinnet. Vill inte göra honom upprörd...

Idag är det plugg och träning som gäller. Så roligt ska jag ha det. Men nu ska jag äta, magen behöver utfyllnad och kroppen lite näring.

Bad, med engelskt uttal

Nu håller jag på att flytta och ta bort mappar, dokumt, bilder osv. J ska blåsa om datorn ikväll så nu gäller det att få med allt. Sedan blir det en hel del ominstallationer att ta sig igen *suck*
Tur att vi tänkte ha det mysigt ikväll, annars skulle det bli lite tråkigt...

Förresten, är det bara massa negativ energi som florerar idag? Vet 5 personer, inklusive mig själv, som är riktigt lättretlig idag och blir sur väldigt snabbt. Ber om ursäkt till de drabbade. Stackars J, vad hade han tex gjort för fel? Fast han var grinig imorse han med! Inte bara mitt fel...

"Så var det lördag igen..."

Förra inlägget blev långt, men det var en händelserik dag som jag vill minnas och därför skrev ner här. Var docks tressad när jag skrev så hann inte med att lägga till lite bilder. Tog inga igår kväll men nya boken kan jag ju visa (åh så spännande), den vita kransen lika så. Kan nog leta reda på någon mer bild som är relevant. Men hade icke tid till detta då! Får bli lite senare.

Jag pluggar på golvet, hehe
Min fina krans jag fick. Ska ha den på tor och fre också.

Nu har jag varit ute på stan och röjt. Nej, jag har varit i Vby City och fikat, kollat på rea på rea och fyndat en mörkgrönmelerad kofta för 99 kr. Mindre än halva priset. Vissa storlekar/färger kostade tom 49 kronor men inte den storlek jag skulle ha och inte de färger jag var intresserad av. Men så är det ju alltid. Det var på Gina Tricot det.
Nu är jag trött.

Min nya kofta. Får inte bara ha svart, mörkblått och grått, då blir jag ju en stereotypisk jurist. Får bryta av med grönt, rosa, lila, blått och rött...

Åt en kärleksmums på fikat som var supergod. Köpte tre kinderägg till ikväll. Lite utmaning för hjärnan då. Haha, vad var de de brukade säga "God choklad, leksak och rolig på en gång", eller hur var det?! Tänk så minnet tryter...

Imorgon ska jag träna igen. Ikväll är vi igen bjudna på middag hos svärföräldrarna. Kyckling denna gång! (YES) och någon konstig efterrätt därefter. Värt att pröva skulle jag tro. Kul att bli bjuden en lördag. Annars brukar det vara fredag eller söndagar vi får komma. Mest söndagar. På söndagar har de alltid efterrätt och jag får aldrig smaka. På fredagar har de då och då efterrätt och då brukar jag inte heller kunna smaka. I söndags (var väl då jag var där och åt fisk? Har noll koll på tiden för tillfället) bjöd de på kladdkaka eller något sådant supergott och jag fick inte smaka. Dessutom hade vi kvar chokladmuffins från baket som jag inte fick ta och suget efter choklad var riktigt stort. Så var jobbigt att säga nej och titta på när de åt. Men har jag mina regler så håller jag dem.

"Så var det lördag igen..." Vad ska ni göra ikväll?
Känns som om denna helg inte är riktig helg. Kunde inte göra det jag ville igår kväll utan det var ett socialt evenemang. Nästa helg är det likadant både fredag och lördagkväll så då blir det ingen helg alls liksom. Men helgen efter det får ajg nog göra som jag vill (eller? måste kolla schemat...).

Andra skoldagen som juriststudent! Beskrivning

Började klockan 13 men var på området redan 12.35 eftersom jag skulle köpa en bok innan. Hade problem att hitta rätt ställe där vi skulle vara, de förvirrar mig! Så jag ringde en som var i min grupp och frågade efter vägen. Kom fram i tid, men läraren var däremot 7 min sen, fast hon förvarnade oss för det i förrgår.

Så satte vi igång och fick lära oss lite nya ord och skillnad mellan fast egendom och lös egendom. Var ganska intressant och inte riktigt så lätt som man kan tänka sig! Förstod då också varför det heter fastighet...

Sedan var det tipspromenad. Tror det var 10-12 frågor där man skulle ta reda på alla möjliga saker. Jag, P och T som jag var med då och alla går i min lilla grupp (grupp 2 i grupp 4) slog ihop oss. Jag bestämmer mig för att se om jag kan logga in på datorn med mina gamla uppgifter, vilket jag kunde, och leta reda på en del svar där. När jag skriver in mitt personnummer på ett ställe säger P:
P - Är du född 88?
Jag - Ja..
P - I april?
Jag - Jaa...
P - 14?
Jag - Jaa..
P - Aha! Jag fyller år 9 april, född 88.
Det är en kompis till mig och min farfar var födda det datumet.
T - 14 april?
Jag - Ja.
T - Jag också!

Så nu har jag äntligen träffat någon som fyller år samma dag som jag! Han är dock född -84.

Sedan rusade vi iväg till aulan där Paneldebatten skulle hållas. 8 stycken olika människor var där, alla hade gått juristlinjen. Nu var de tingsnotarie och VD, advokat och åklagare, bolagsjurist och försvarare, domare och forskare.
Det började med att vi skulle se hur våra fördomar stämde in. J som höll debatten hade olika yrkesskyltar. Tex stod det Domare. Så höll han upp skylten ovanför någon och vi skulle räcka upp handen om det var en domare vi såg i den där personen. När majoriteten räckte upp handen fick den personen den titeln. Sista skylten var VD och sist kvar var den enda som inte var klädd i kostym/dräkt och såg lite mindre strikt ut. Han blev skitglad. Han var nämligen forskaren. Vi hade några rätt men det mesta var fel.

Så började en 2 timmar lång utfrågning från allt vad de tjänar till hur det fungerar med barn, familj och fritid. Hur de tänker när de ska anställa folk och hur viktiga betygen egentligen är - gäller AB på allt? AB=högst. Åsikterna gick i sär. Försvararen, VDn, Åklagaren och Domaren hade alla usla betyg, och det hade ju gått bra för dem ändå. AB var inte viktigast tyckte de utan det sociala nätverket man skaffar sig under studieåren var viktigare. Forskaren och Tingsnotarien höll inte med, satsa på AB från början för annars kanske ni märker i slutet att det ni vill bli kräver höga betyg- var deras melodi.
Försvararen är dessutom med i Advokaterna som går på tv, börjar på måndag kl 21. Han hette Johan. Åklagaren hade tack vare den serien även kommit med på en kant. Annars gillade ingen av Åklagaren/försvararen media speciellt mycket.
Det fick berätta det bästa och sämsta med jobbet. Hur många timmar jobbar de egentligen på en vecka? Ingen jobbade bara 40 timmar, och de flesta var överrens att de första fem åren efter examen var hundår, där man måste jobba mycket och visa framfötterna. Det var ju inte så roligt att höra. Alla hade varit mellan 27-31 år när de tog examen, eller någon kanske var äldre än så tom. Själv kommer jag vara runt 25 år.

Efter detta fick vi en kort paus innan det var dags för föreläsning av Carl Klingsporr. Föreläsningen hette "Att skriva tenta". Det är ju faktiskt bra att få veta hur man ska göra just här. Carl kom från Djursholm, hade skjorta och en tröja knuten över axlarna. Han gick lite speciellt, som många snobbar gör (ursäkta fördomen) och talade väldigt snobbigt.
Han gick igenom reglerna för tentan. Man fick ha med sig penna, icke skrivbart sudd och lagboken, inget annat.

C - Nu ska jag berätta vad icke skrivbart sudd är för annars får jag en massa mail om det. Det har alltså förekommit att studenter skriver på suddet och skickat detta emellan sig. Därför får det inte vara möjligt att skriva på suddet. Bästa sättet att undvika detta är att ha ett färgat sudd.
Sa han med en väldigt snobbig ton. Men finns ju några i klassen som är på det sättet "Min pappa är advokat", "jag ska arbeta med värdepapper när jag är klar" osv. Så så konstigt är det faktiskt inte med en sådan föreläsare.
Han berättade att han för tillfället reser mycket mellan Djursholm och New York. Han har indirekt arbetat med en skattepolitik, något sådant, åt Obama (sus i publiken). Vad den gällde skulle släppas imorgon, idag alltså. "Har ni aktier i USA? *tittar på klockan* Börsen stänger snart. Annars säger jag "SÄLJ SÄLJ SÄLJ!"

Han fortsatte med att ta fram en exempel uppgift. Var ca en a4 med många stycken med en berättelse om Berra (glömt namnet men det funkar bra).
Berra är 17 år och går på gymnasiet. Han arbetar extra på Mörrums Bananers AB och när han är där första arbetsdagen ber hans chef Sverker honom att lasta in bananer i skåpbilen. Berra får hjälp av Kerstin som är receptionist och arbetar deltid och får sjukpenning då hon skadat armbågen. Tillsammans lastar de in bananerna i skåpbilen och Berra åker från Sthlm mot Linköping som är hans slutmål.

Han blir dock väldigt hungrig på vägen och stannar vid en ensam korvkiosk. Skriker att han vill ha den största menyn de har. Oleg, som korvgubben heter, gör ordning en meny. Enligt skylten ska denna korvmeny kosta 69 kr. Oleg vill dock ha 139 kr och hävdar att han har rätt att göra så enligt fri marknadslagen (eller vad den heter). Berra blir arg, skriker "Gubbe" och betalar. Han blir dock inte mätt utan tar sig en banan från sin last och äter den också.

Vad han inte vet är att chefen Sverker smugglar knark i bananerna och efter ett tag blir Berra påverkad. Han kör av vägen ut på en åker. Stina, som äger åkern ser detta och rusar ut. Hon drämmer en stekpanna i Berras huvud. En polisbil åker förbi och stannar. Skriver en paragraf 4 (tror jag det var) och lämnar sedan platsen.

Definiera problemen och diskutera kring dessa.


Detta var väldigt ihoptryckt men de stora dragen är här. Så kom facit.

1. Berra är 17 år, han får inte arbeta utan föräldrars tillstånd, har han detta? (För att få AB i betyg ska man svara så här osv)
2. Mörrums Bananer AB är för likt ett redan existerande varumärke, är detta varumärkesintrång?
3. Kerstin får sjukersättning för skadad arm men kan lasta in bananer i skåpbil?
4. Berra är 17 år och får inte köra bil.
5. Berra får inte åka utanför staden i tjänsteärende utan målsmans tillstånd.
6. Oleg hävdar en falsk lag, han har inte fri marknad.
Här sa Carl något som förvånade mig mycket. Oleg låter baltiskt eller slaviskt. Man borde därför diskutera om brottets karaktär är så grovt att han skulle få sitt uppehållstillstånd indraget! Men om han är baltisk så gäller specialregler.
7. Är "Gubbe" lika förolämpande som "Kärring"? Finns nämligen ett gammalt fall som kallas Kärringbråket och där någon hade utropat "kärring" till någon, kärringen tog detta till domstol och vann då det var mycket förolämpande. Ska Gubbe klassificeras som lika förolämpande?
8. Han får inte äta från lasten han kör åt någon annan.
9. Han kör påverkad.
10. Han gör intrång på Stinas åker. Hon har rätt att skydda sina ägor och kan därför inte dömas för att ha slagit Berra i huvudet med stekpanna. Berra gör däremot intrång och förstörelse av annans ägor.

Medan Carl gick igenom svaren räckte några studenter upp handen och frågade saker. "Hur ska man känna till paragrafer?" "Det lär du dig" svarade Carl. "Måste man alltid ha påföljd?" "Nej du kommer lära dig när det behövs skrivas, men inte alltid, nej" var svaret. Någon ställde en fråga jag inte hörde. Svaret var dock "Om du inte kan veta det så bör du kanske tänka på en annan karriär än jurist för det passar dig nog inte".
En sådan dryg jäkel alltså.

Så fick vi en kort paus. Hon brevid mig stirrade på mig med skräck i ögonen "Jag kommer aldrig klara det! Det är ingen idé!", en annan berättade efter att hon hade slutat lyssna för hon kände sig så otroligt pressad och tänkte att det nog går åt helvete om hon märker hur svårt det är. Många antecknade frekvent. Jag skrev några korta stödord bara. Tänkte att det ger sig och jag får titta på gamla tentor.

Så tog Carl till ordna igen. Han la fram ett nytt exempel och bad en student läsa, då Carl blev trött på sin egen röst. Studenten började läsa:
"En föreläsare står och berättar för de nyblivna studenterna hur man ska skriva en tenta.. osv" Ju längre studenten läste högt ju mer förstod man att allt var ETT STORT J*VLA SKÄMT! Vi hade blivit grundlurade allihop. Allting var Bullshit!
Carl sa "Glöm allting, det var inte sant! Inget av det! Jag heter för övrigt inte Carl Klingsporr och jag brukar inte klä mig så här." Upp kom hela Juridiska Föreningen som stod bakom skämtet. Så totalt lurade vi blev. Även studenterna som ställt frågor var från föreningen.

Sedan fick vi kransar att ha runt halsen i olika färger. Min grupp fick vita. Vi fick ca 5 faddrar som ska ta hand om oss nu i början. Sedan bar det av till Juristernas hus och middagen! Otroligt god mat. Pastasallad med rostbiff och lite grönt, yakitori, veg. alt., parmaskinka, salami, jättegott bröd osv. och till dettta en läsk vardera.
Höken, läraren, talade lite. Öfverfaddern talade. Kåren talade (tråkiga människor...). Sedan blev det liiite spex (mer på torsdag, fredag och lördag nästa vecka). En kille satte sig med gitarr och sjöng en egenskriven låt som hette "Vad jag önskar att jag visste om sociala sammanhang innan jag började på juristprogrammet". Det var tolv punkter i stil med:
- Börja inte varje mening med "Jag tycker att diabilder är mycket bättre än digitalkamror", det tycker ingen annan. Tydligen.
- Berätta inte att dina förfäder vandrade i Egypten, ingen annan tycker att det är intressant. Har jag märkt.
osv
Den var iaf väldigt rolig.

Sedan lottade Juristernas Bokhandel ut 15 lagböcker. Jag vann inte. *attans*

Sedan gick Höken och festen drog igång! Det var en ganska vanlig fest, tror inte ni behöver mer beskrivet!
Det var min andra skoldag det!

Andra skoldagen som juriststudent!

Jag har haft jätteroligt! Mer får ni veta imorgon...

Bye bye for now

En lång dag idag. Fast jag börjar ju 13 så det borde inte vara någon fara om jag äter lunch nu. Annars blir jag väldigt hungrig sedan!

Nu har jag fixat lunchen. Kycklinggryta med curry och jasminris samt oboy! Jaja, det blandas ändå i magen.
Har nu packat över mina saker från min snygga handväska till min ryggsäck. Ska köpa en bok idag. Har också fått veta (minns inte om jag skrev det) att vi alltid ska ha med oss lagboken på lektioner osv och alltid med hemma när vi pluggar. Därför rekommenderades en ryggsäck så man inte blir sne i ryggen.
Har fått mail från ett bokförlag att de skickar de böckern jag beställt idag. Det är med B-post så det kommer nog först i mitten på nästa vecka. Lagboken är med där så kommer inte ha den nu direkt i början tyvärr... men sådant är livet!

Nä, nu måste jag äta om jag ska bli klar!

Hörs i natt eller imorgon!
Ha det gott.

Zombies vs Bush

Snyggt gjort!


Kossan.se

Första skoldagen som juriststudent!

Är ni nyfikna på hur det har gott första dagen?  Puh jag är så trött och har huvudvärk! Så kan det författas väldigt kort. LIte mer utförligt kan det sammanfattas med att jag fått en del nya saker! Kan fota och visa er. Har fått väldigt bra intryck av "Höken" som är ansvarig för första kursen. Han höll föreläsning imorse 9-12 *puh* Tack och lov att han har humor!
Ex:
"Vet ni om att jurister har ett eget klädmärke?
Ni vet Lacoste? Krokodilen på bröstet. Det är juristernas egna klädmärke.
Stor i käften och inga öron."

I den stilen var hela föreläsningen och jag skrattade gott många gånger.

Träffade på några nya bekantskaper på lunchen. En av dem visade sig ha en döv syster som pluggar i Örebro (självklart)! Vi hamnade dessutom i samma grupp på 5 personer som delades in av studenterna i grupp 4.
Fick bra intryck av seminarieläraren också och de flesta andra jag stötte på. Även om ett par verkade vara ganska gamla, trista gubbar, varav den ena var jag rädd att han skulle falla ihop i en hjärtinfarkt när som helst.
Bra intryck av kåren och Juristernas Förenings styrelse.

Det känns lite jobbigt att jag ska ha läst 6 kapitel i en bok till måndag klockan 8.00 när jag inte har fått den boken ännu. Tror jag ska köpa den i Juristernas Bokhandel på campus och sedan skicka tillbaka den boken när den kommer. Jag kan inte komma 6 kapitel efter redan. Egentligen ska man ha Lagboken med sig jämt och alltid brevid när man läser men den har ju inte heller kommit... Blir iaf en del plugg i helgen!

Detta var de bra sakerna vi fick: Vattenflaska (med kork på sidan så man lätt kan fylla på i handfat), nyckel-och mobilband, block, mapp, en juridisk bok, lappar att märka i böckerna (har jag letat efter och ej funnit!) och en dextrosol.


Sedan fick vi en del papper om alla möjliga saker, inte lika roligt med nog nyttigt!

Tror jag stötte på J från Kung Fun där jag åt mat, kände igen en kille som kände igen mig och vi nick-hälsade på varandra men med min ansiktsblindhet kan man inte vara säker. Ganska lång, smal och blond var han iaf och det sa J stämde in på J. Hm J och J, äh ni fattar väl?

När jag kom hem åkte jag och J med bilen(! Lika lycklig varje gång) och "storhandlade" på Coop Forum som är gigantiskt. Vi handlade dock bara en påse men ändå! Nu ska vi koka kycklinggryta med currysås och ris!
När vi är på väg in stötte vi på J (heter alla något på J idag?) som höll på att packa ner matvaror. Henne kände jag iaf igen! J var dock mer osäker, hon hade ju inte längre lila hår och lustiga öron som senast han träffade henne. Vi tjejer har dock snackat på msn och så så jag har nött in hennes profilbild. J (min sambo) var mycket imponerad att jag kände igen henne så snabbt!
Så här ser J inte ut dagligen.
Imorgon kommer en panel bestående av olika jurister/advokater/någon VD osv och vi ska förbereda frågor till dem. Två gånger gav läraren ex "Vad tjänar du?" så känns som det kanske är en fråga man ska ställa? Får klura på frågor. Vad vill jag egentligen veta om mitt framtida yrke?

Ringer det i huvudet på mig?

Jag är uppe och äter frukost. Drömde en massa konsigt men minns knappt hälften. Vet att i drömmen ringde pappas mobil (som var en sådan där senilmobil, vilket han inte har i verkligheten) och mamma och han var bortresta. Jag skulle precis ringa mamma när pappa ringde från hennes mobil och undrade om hans mobil var hemma. Det var den, sa jag och han tyckte det var bra för då slapp han leta igenom bussen.
Så medan vi pratade i mobilen så ringde mammas mobil en sådan där "väckarklockssignal" som är klassisk på mobilier. Svårt att beskriva hur det låter men tänk er en vanlig signal på mobilen som väckarklocka så är ni nog nära. Oj, sa mamma och vi la på. Sedan gör jag lite andra saker som jag glömt och sedan hörde jag signalen igen, som är starkare och vaknar. Tittar på klockan som är 6.32 och min väckarklocka stod på 7. Undrar vems mobilalarm jag hörde för varken jag eller J hade ställt våra mobiler och det var definitivt någon som hade alarm. Men inget sovrum är vägg i vägg och vi har aldrig hört väckarklocka förut... Den ringde inte något mer och jag låg kvar i sängen i 28 minunter innan jag var tvungen att ge mig upp.

Första dagen! 9-17. Hörs senare...

Evil in the night

-J har fått en liten bula i pannan, det såg inte jag i mörkret när vi tittade på tv så jag börjar picka honom med fingertoppen i pannan, rätt på bulan.
-Jag ska precis gå och lägga mig. Masserar hans axel medan jag står och säger god natt. Tydligen har han väldigt ont just där jag "klämde". Hoppsan...
-Sedan ska jag klappa honom på kinden och råkar trycka in mitt långfinger i hans öga...

Han undrar nog vad han har gjort för ont för att förtjäna detta. Mitt samvete känns tugnt. Hoppas jag kan sova gott ändå, har ju sagt förlåt... Jag känner på mig att jag lär vakna med träningsvärk iaf... Hm.

Vi svämmar över av all post

Jag misstänker att de på mitt postkontor är lata. Det är nämligen vanligt att vi inte får någon post 4 dagar i veckan och en dag kommer allting. Som tex denna vecka. Inget på måndagen, inget på tisdagen men nu på onsdagen fick vi 7 brev och en tidning. Ingen reklam idag heller, för annars är det det enda vi får (måste sätta dit en "ingen reklam tack"-skylt, vår försvann ju när gräsklippargubben körde sönder vår brevlåda och nu får vi massor). Helt galet.I detta hav av brev fanns ett grattis-kort till J.

Han tackar avsändarna!

Där i högen fanns även ett brev att han kan hämta ut sitt körkort nu! Så det får han göra imorgon. Dock hamnar det på ett sjukt dåligt ställe och har man inte bil kan man i princip inte åka dit. Man kan ju faktiskt ha körkort utan att äga en bil. Men han får väl låna en då. Dumt ställe att ha ett postkontor på...

Där fanns även en avi till mig att min första kurslitteratur fanns att hämta.


Så jag hämtade den ganska tjocka boken på vägen till gymmet. Den hamnade nämligen på ett relativt dåligt ställe som jag inte kommer förbi egentligen. Började bläddra i den på tunnelbanan och lyckades få två "paper cuts" på två stationer, bra jobbat. Så jag blödde på fingrarna när jag kom till gymmet.

Värmde upp, körde styrka i hela kroppen och stretchade. Det gick bra, hade glöden idag! Höjde tom två stycken med 10 kg, det var jobbigt, men innan var det ju så lätt...

Handlade lite och åkte hem till J som saknade mig. Vi åt mat ihop och nu är han på väg till träning. Yeho.

Imorgon går jag i skolan 9-17 så blir inte mycket uppdaterat under dagen då. Måste i säng i hyfsad tid ikväll också...
Nu vänter lite Internetläsning och sedan ett bad tror jag *aah*

Mail

Yeey, har fått ett mail från kursens amanuens eller vad det heter. Han välkomnade oss och berättade hur vi kan kontakta honom om man har några problem eller frågor. Verkar trevlig! Så det var det första mailet som nu hamnade i mappen "Juristprogrammet". Jag har det väldigt städat i den mailen förstår ni och nu har även den mappen fått lite innehåll! Hihi...

Nä nu ska jag byta om och dra till gymmet. Inte glömma glasögonen! Eller pengarna!

Pengar

Nu ska jag stoppa disk i diskmaskinen och diska lite kastruller. Sedan bär det av till gymmet. Fick precis meddelande om att clubmedlemmar på H&M har 10% rabatt imorgon på allt. Den som ändå hade pengar att spendera... Men nästa vecka gott folk är det löning! Förresten har jag inte så mycket tid att shoppa på imorgon, har skola mellan 9-17. Jag kommer få en chock, inte van vid sådant tempo!

Jag får inte glömma pengarna nu när jag sticker till gymmet, ska handla lite mat på hemvägen...

Jag har lite tråkigt idag, inte mycket att göra! Men men, bättre när jag kommit hem från gymmet. Då har fler kommit hem från skola och jobb och det börjar hända lite mer saker i Internetvärlden iaf... Ja, vad skulle man göra utan detta kära Internet?


Vad en tjuga är lite värd egentligen. Vad får man för tjugo kronor idag?

Namnsdag

Sedan måste jag bara tillägga ett Grattis på namnsdagen till
mig (mellannamn) och min mamma!Bild från 1/6-08

Tester

Tio rätt av 15 på rågor om trafiken. Klarar du körkortsfrågorna? heter testet på Expressen. Tycker 10 rätt var ganska bra med tanke på att jag inte har läst ett enda dugg om trafikregler.

Däremot fick jag 10 rätt av 10 när det gäller internetförkortningar: Kan du chattspråket?
Det var det bara 6 procent av drygt 38000 som hade fått alla rätt. Jag har ju inte läst på något om förkortningarna heller, men med tanke på all tid man spenderar framför skärmen får man vara glad att man snappat upp lite iaf.

Veronica Mars och sängsnack.

Innan jag säger något annat måste jag bara skriva att jag fått nys om att Veronica Mars kan få en fortsättning som film! Jag gillade den serien och plötsligt blev det bestämt att den skulle läggas ner. Slutet var väl inte det bästa och jag kände ett tomrum efter VM. Nu har det ju gått ett tag så jag har "kommit över" det, men ändå. Nu står det på denna blogg att VM alltså kan bli film, att huvudrollsinnehavaren Kirsten Bell ska ha tackat ja till fortsättningen och det enda egentliga problemet är finansieringen.
Hoppas det blir av!
Igår kväll bytte jag lakan i sängen till helt nya. Vi hade två påslakanset att välja mellan och vi valde det med stjärnor på som vi fick av Js föräldrar. Jag tänkte som så att (usch vad svårt det var att koncentrera sig på att skriva när jag har Obamas installationstal i högtalarna. Han försöker verkligen dra till sig min uppmärksamhet ääh, vänta måste pausa... så där). Jag tänkte som så att nu har vi ett rent påslakanset (och underlakan och hela fadderlunnan) över och då kommer vi byta om några veckor igen. Efter det är det inte säkert att vi har något rent, beror på om J orkar ta med lakanen i tvätten, och då kommer vi få ha våra svarta påslakan med hjärtan på lite längre än dem med stjärnor. Jag har ju en svaghet för hjärtan, om ni inte visste det...

Iaf så var det helt underbart skönt att sova inatt. Kändes som en helt ny säng. Jag bara älskar känslan av nybäddat, synd att det är så jobbigt att bädda dubbelsängar bara. Vi sov för ovanlighetens skull i våra egna sängar och under våra egna täcken, hela natten. När man vaknar på morgonen brukar annars båda kuddarna ligga i ena sängen och ett täcke ligga på sängen medan de andra två täckena (vi har tre täcken på vintern) ligger på golvet brevid. Men inte i natt! Nä, i natt sov vi ljuvligt i våra egna sängar. Det var så skönt. Jag drömde om mina växter, vattnade dem osv... Spännande...

Så vaknade vi 9 av klockan. Av båda väckarklockorna. Båda sträcker sig till sin sida och snoozar. 10 min senare börjar dem skräna igen. Båda snoozar. Helt utan att tala med varandra. Så ringer dem igen. JAJA. Vi stänger av men börjar småprata. Nästa gång det ringde gick J upp. Jag gick på toa och sedan la jag mig igen. Kan ju ligga till 10 iaf, ingen brådska idag. Klockan ringde klockan 10. Ååh vad skönt. Tände sänglampan. Låg där till halv 11. JAJA måste väl upp då.
Farligt det där med sköna sängar faktiskt, fast jag var utvilad ville jag ligga kvar. Åh så skönt jag sovit i natt.

Har ni sovit gott?
(Sätter på Obama igen).

Gruppval

Om 2,5 timmar kan man börja anmäla sig till den grupp man vill vara i. Av de nio grupperna passar tre med min läkartid. Har nu kollat hur de tre grupperna ligger schemamässigt annars.

Grupp 2 är oregelbunden. Mestadels på mån och ons men ibland på tis och tor. Tiderna då lektionen varar varierar mellan 8-12, 9-13, 11-15 och vid ett tillfälle 12-16.
Bra då jag kommer "få" sovmorgon. Tänka att "åh vad skönt imorgon börjar jag 11!" Eller "Åh imorgon börjar jag 8.. aja, iaf bara denna dag". Jag ser gärna att jag får lite sådana vardagsnjutningar. Börjar ändå ofta 8-9 och dagen kommer igång, samtidigt som jag får dessa välbehövda sovmornar.

Grupp 4 är regelbunden. Har alla lektioner (bortsett från tingsrättsbesök) mån och ons mellan klockan 8-12.

Bra eftersom man kommer upp på morgonen och sedan har hela eftermiddagen fri. Dock är jag lat och tanken att jag väljer att alltid få gå upp 6-6.30 för dessa lektioner känns riktigt plågsam. Jag vill sova ut!

Grupp 7 är regelbunden. Har alla lektioner (bortsett från tingsrättsbesök och en tor) på mån och ons. Dessa mellan klockan 13-17.
Ser inte någon direkt fördel med den tiden. Visst får man sova ut och kan vara uppe länge (perfekt för min kompis B alltså) men dagen kommer aldrig igång. Mitt problem är ju att jag inte vill gå upp om inte jag måste och därför skulle jag ligga i sängen till klockan 11 och inte göra något vettigt, bara för att jag kan. Jag känner mig själv... det blir inget "förmiddagshemmaplugg".

Inte grupp 7 alltså. Men kan inte välja vilken av grupp 2 och 4 som är bäst. Känns som man får lite mer rutin med grupp 4 och det är bra om man behöver boka tandläkartid eller något så kan man säga "mån och ons från kl 13 kan jag". Så sägs det ju att kroppen mår bäst av att gå upp samma tid varje dag. Men sedan ska man tänka på att det ju tillkommer föreläsningar, seminarier, gruppövningar och sedan den andra kursen som börjar i februari och går delvis parallellt med denna. Hur schemat blir vet jag inte förrän jag har valt och börjar skriva in alla timmar i almanackan. Då får jag översikt. Just nu är det mest bara huller om buller.

Denna vecka som den ser ut just nu enligt min almanacka. Det som är skrivet i färg är olika sorters skollektioner: föreläsningar, seminarier, debatt och i detta fall en välkomstmottagning också.

Jag ser det snöar

Ojoj vad snön vräker ner utanför fönstrena!
Dags för lunch kanske?

Uppropet genomfört

Så var jag hemkommen igen. Jag kom inte sent, utan 15 min tidigt. Då hade ungefär 250 av mina klasskamrater redan kommit och täckte upp hela hallen utanför hörsalen (stor hall). Däremot kom 5 personer försent. De två som kom sist kom 25 minuter sent! Är inte det ganska illa?

De två studievägledarna var det som höll i det hela. Tydligen finns det en tredje också. Den ena närvarande var syo för grundkurserna och den andra för specialkurserna. De började med upprop. Bokstavsordning efter efternamnet. Yey. Jag tror jag kom 4e sist. Fick alltså vänta medan de ropade upp 295 namn innan det var min tur att säga "JA".
Sedan drog de igenom namnen igen, men nu bara de namn där någon sagt ja och nu skulle vi bara lyssna efter namnet, inte svara. Då var vi antagna, när detta var klart. Tog ca 30 minuter.

Sedan gick de igenom pytteliten information, varav jag redan visste allt. Internet for the win.
Så nu skulle de regristrera oss i något som heter FastReg och mellan 20.00 ikväll och 18.00 imorgon kväll ska vi anmäla oss till vilken grupp vi vill gå i. Vi ska använda oss av våra personnummer och just nu är våra sista fyra siffror koden, sedan ska vi byta kod när vi loggat in.

Klockan 15 är det reservantagning och det var nog en 30 personer som inte själva eller via ombud var närvarande nu och därmed förlorade sin plats. Så en del har chans att komma in i andra reservantagningen.

Jusste, jag räknade antalet personer som hette Sara och kom fram till minst 10 stycken. Ovanligt.
En del kände varandra eller var bekanta med folk där som de snackade med men jag kände inte igen någon. Var en del ovanliga efternamn som jag känner igen och de kanske är syskon eller kusiner. Vem vet.

Ja, mer upphetsande än så här var det alltså inte. Innan vi gick fick vi ett papper om hur man loggar in i FastReg och ett häfte som kallas Studiehandbok och innehåller nyttig fakta om alla 4,5 åren. Sedan for jag hemåt i Sveriges kanske skitigaste buss. Var riktigt sugen på att fota rutan så ni skulle förstå, men jag gjorde det inte. Rutorna på vänster sida var iaf helt bruntäckta av smuts och man kunde spegla sig i det, fast det är ljust ute. På höger sida var det däremot bara ljusgrått över rutorna och man kunde ana konturer av landskapet utanför. Låter mysigt va?


Igår snöade det lätt större delen av dagen. Så här såg det ut när trötta jag gick hem från träningen.
Idag är det vattenpölar, slask och regn, och jag har träningsvärk i framför allt högra skinkan, bara lite i vänstra...

Dagen D

Nu sitter jag här med frukosten i högsta hugg. Har duscha länge och väl på morgonen och sminkat mig. Håret är dock blött så får ta och blåsa det torrt innan jag går.

Måste säga att det är riktigt roligt att vakna till en massa kommentarer så där! Tack för visat intresse! Är uppskattat.

Nu måste jag tugga mig igenom den andra mackan om jag inte ska komma försent. Hur skulle det se ut att droppa in 5 minuter sent i en föreläsningssal med 299 klasskamrater? Nej, nu får jag lägga ner detta. Ni får veta hur det var sedan!

Ha en bra dag!

Här har vi Merlin och Andromeda

Jag och J kollade på Merlin som gick (i repris?) nyss på tvåan. Avsnitt ett. Vi är typ fast, vill se mera mera! Så nu ska jag kolla upp när det går i vanliga fall, då det inte är repris, om det nu var en repris...
Sedan är jag och J grymt sugna på att döpa en son till Merlin.

Andningspaus så att mamma kan stilla sitt hjärta lite. Mår du bra igen mamma?

Ja, Merlin är ju ett bra pojknamn. Är lite skeptiskt till om det passar med det redan bestämda mellannamnet Gunnar.
Merlin Gunnar. Hm... låter väl helt okej. Väldigt engelskt och väldigt svenskt men aja. Är ju inne med sådant nu, typ.

Skulle vara roligt med tvillingar. Vad säger du mamma, gå och hämta Merlin och Andromeda på dagis? Eller blev du upptagen varje gång nu? *hihi*
Js farmor är faktiskt tvilling, har en tvillingsyster. Dock inte enäggstvillingar. Men ändå, tvillingar, både enägg och tvåägg skulle vara roligt (och utmattande..).

Bara för att förtydliga så ska jag och J inte ha barn ännu, men namn kan man ju klura på i flera år. Barnet ska ju ändå heta så resten av deras liv (om de nu inte byter förstås).
Ja mamma, vi ska fundera ordentligt på det.

Fast jag tycker att de låter fint och passar bra ihop! Merlin och Andromeda. Andromeda och Merlin. Sedan kan vi ju döpa de andra två till något übersvenskt i stil med Sverker och Boris. Eller som J vill (när han retas) Sverker-Boris som dubbelnamn.
Fy fantomen. Nej, inte mina ungar.


Andromeda och Merlin,
för er som inte vet varifrån namnen kommer.
Källor, klicka på bilderna.

Gomspaltsbekymmer

Har precis ätit rester, kycklinggryta i curry med ris. Så otroligt gott. Dock är det det här med min gomspalt. Har börjat störa mig en del på den nu. Tidigare har jag tänkt att det inte är värt en operation och att det inte finns något bra läge. Läget finns inte nu heller men det är nog däremot värt en operation. Har insett att det jag upplever som normalt inte är normalt.
Det är (tydligen) inte normalt att:
-Äta kycklinggryta med curry och ris och få såsen rinnande nerför näsan under och efter att jag ätit klart.
-Dricka vatten och råka hosta till varpå vattnet kommer upp i näsan och åker ut den vägen.
-Gurgla Listerine och det svider i näsan efteråt, så som det svider i munnen. Mums.
-Äta chokladmuffins när man är förskyld och sedan snyter sig. Då ska det alltså inte vara chokladmuffinssmulor i snoret...
-Äta soppa och det rinner ut genom näsan, som med grytan/grytor.
-Dricka fort, tex när man är törstig eller stressad, och få ut vätskan genom näsan.
Osv.

Så ska träffa en läkare och se vad man kan göra åt det, hur och när. De har sagt att jag får operera mig fram tills jag fyller 99 år så borde ju gå. Men timingen kunde ju varit bättre...

Så ska det inte gå till

Fick höra av en vän om dennes kompis som varit med om en bilolycka i torsdags. Han ahr varit på sjukhus och ha brutna ben, nackskada och så vidare. Kompisen i bilen ligger fortfarande i koma. Föraren i den andra bilen som körde på dem var antagligen rattfull och smet från olycksplatsen.
Det var inte roligt att höra, även fast jag inte känner människorna.Innan jag stack till gymmet tänkte jag "glöm inte glasögonen på vardagsrumsbordet" cirka 15 gånger. Vad gjorde jag? Jo, glömde glasögonen på vardagsrumsbordet. Kände för styrketärning men ändrade mignär jag kom dit. Var då mer sugen på kondition. Men det var tråkigt, för jag kunde inte läsa texten på tvn så efter 22 minuters hård kondition la jag ner och gick och körde styrka med benen istället. Sedan fick det vara nog. Kände mig inte jättetaggad idag. Var lite sugen på att testa Pilates men den slutade så sent och jag ville hem någon gång.
J ska inte träna ikväll, han är för trött i armarna och tränar imorgon istället. Bra tycker jag, då kan vi få lite tid ihop idag.


Upplys mig

Det kommer inget gott av att städa.
Jag plockade ner de röda glittret vi haft i fönstret under julen. Det har fått sitta kvar eftersom det är så fint och matchar det röd/svarta stuket vi vill ha i vårt vardagsrum. Men nu är det alltså nerplockat. Ställde mig på en stol för att nå upp till garderobens översta hylla där vi förvarar julsaker (observera att "vi" läses som "jag". Frågar ni J var vi förvarar julsaker kommer han inte ha en aning). När detta är gjort tittar jag ner på hyllplanet under, där det är ungefär 1 meter högt utrymme för saker. Där finns påskprydnader, telefonkatalogen, glödlampa, presentpapper osv i en ganska salig röra. Påskprydnaderna står på en hylla ovanför hyllplanet, som bara är någon deceimeter djup. Så de har vi (samma sak här, J vet nog inte var påskprydnaderna finns heller) koll på, men resten... Så bestämde mig för att göra en liten utrensning. Tex har vi numera en påse med presentinslagningssaker på en krok i redan nämna garderob. Alla klädkartonger, inslagningspapper och liknande förflyttades dit. Kartonger med manualer, garantier och tillbehör till diverse saker sorterades på ett bättre sätt.
Så lyfter jag upp glödlampan i sin kartong, ser efter, ja bara en. Aja alltid något. Det är ganska jobbigt att laga mat på kvällen numera då lampan i taket har gått sönder, lampan ovanför diskbänken/träbänken har gått sönder och lampan i ugnen likaså. Kvar har vi alltså fläktlampan och den är inte stark. Drömde mig bort, där jag stod på stolen, om att be J byta lampan i taket till denna hela och oanvända lampa. Taket är väldigt högt upp och lampan sitter nära taket så därför måste J göra det, jag når inte ens om jag står på tårna på en stol.
Så där stod jag alltså och drömde mig bort. Tills jag kände hur kartongen började glida ut mitt grepp. "Nej!" tänkte jag. Såg hur kartongen med den ovannämnda hela glödlampan sakta slingrade sig ner mot golvet. Klöv luften som om den vore en kniv. Så hör jag det: "Kraschoboom", lät det i slowmotion. Här tänkte jag mindre heliga tankar och utropade ett "NEJ!". Hoppar ner från stolen och ta upp kartongen, öppnar och tar ut glödlampan. Skakar den. "tjing-tjing-tjing" lät den. F****n tänkte jag nästan innan jag la till -tomen (för den som inte förstår så tänkte jag "Fantomen" som i superhjälten).
Så var det med den glödlampan.
Vem var det som fick mig att tro att städning var av godo?!

Nu ska jag diska. Ska vara mycket försiktig för jag är väl medveten om vad som händer annars. Jag har ett ärr kvar som bevis. Men som alltid när jag diskar/lagar mat/skär något till maten frågar jag J hur han kan låta mig fortsätta hjälpa till med dessa saker. Jag gör alltid illa mig.
För någon vecka sedan skar jag lök, J snodde den bästa kniven till köttet så jag fick välja mellan en bra och vass brödkniv eller en slö kniv, resten låg i disken. Jag tog den slöa kniven och tur var väl det, annas hade jag inte haft kvar min vänstra långfingers fingertopp längre. Jag är hopplös på att göra mig illa, som om det bara dras till mig.

Aja, disken kallar. Håll tummarna för att jag har kvar mina tummar tills nästa gång vi hörs av...

Den första dagen i resten av mitt liv

Dags att uppdatera för dagen kanske. Har inga stora planer för idag, min sista lediga dag. Okej, jag är ledig på onsdag också men det här är sista lediga dagen för imorgon är det en ny början på resten av mitt liv. Ooh dramaqueen.

Idag ska jag städa undan lite och träna. Det är typ allt jag har planerat. J har stuckit till skolan och ikväll ska han träna.

Har precis läst på lite om en "bloggkompis" och det är mycket man inte vet om de på andra sidan skärmen. Det är ju också på sätt och vis tur då man behandlar alla lika och inte gör någon skillnad. Jag hade iaf hoppats att det inte var så som det var, på den sidan av skärmen, men livet ter sig olika för olika människor och utan någon egentlig anledning. Nu är kölen vänd åt rätt håll och jag hoppas den fortsätter vara det.
Idag har det snöat igen. Ligger ett tunt lager på vägar, marken och träden. Ännu är inte vintern förbi för denna gång.

Laxplättar, pressad potatis, spenatsås

Jag förtjänar en varm applåd. Detta var det jag fick serverat till middag. Laxplättar med sesamfrön (tycker ju inte vidare om fisk), pressad potatis (potatis är ingen direkt favorit) och spenatsås (spenat är inget jag dreglar efter vanligtvis).

Jag tog inte så mycket. Kan ju inte chocka kroppen med konstig mat heller. Detta recept var ett nytt som familjen tidigare inte smakat. J tyckte att det var gott. Hans bror att det var okej, iaf bättre än annan fisk (gillar i princip bara lax). Resten av familjen: mor, far, två systrar, tyckte inte om det. Så jag åt ungefär halva fiskplätten, knappt något av spenatsåsen och det mesta av pressade potatisen. Dessutom blev jag erbjuden rostbiff som komplement. Mitt nyårslöfte är ju faktiskt att våga smaka och det hade jag ju gjort nu. Så jag tackade ja till rostbiffen och kommer lägga på minnet att laxplättar inte är något för mig.

De andra tyckte det smakade för lite fisk/lax. Utom jag och yngsta svägerskan, vi kände tydlig lax/fisksmak.

Aja, då var det avklarat!

Tävlingsbidrag


Länk till tävlingen, klicka på bilden.

Jag är inte ofta med i tävlingar men jag hörde ett par sanna ord förut "den som aldrig tävlar vinner inget". Dessa tävlingar kostar ju faktiskt inget att deltaga. Bara någon minut av ens liv där man skriver ner om tävlingen och länkar bloggerskan.

Priset, goodiebagen, i denna tävling är tjejig så jag hoppas på det bästa! Tävlingen finns hos Anna här.
Ni kan ju också vara med om ni vill. Fast jag tycker inte ni ska vara det för då har jag mindre chans att vinna.

Lax till middag, nu gäller det!

Vi är bjudna på middag hos Js föräldrar. De har tagit mitt nyårslöfte på allvar. De bjuder på lax. Nu ni gäller det. Undrar om det är gott. Hoppas verkligen det. Men de vet ju läget så är nog okej OM jag skulle vilja lämna. Men är nog bäst att jag äter lite mat nu, lunch, som jag gillar. Så är jag inte döhungrig kl 19 iaf. Ojojoj. Nu är det dags alltså!


Källa

Schemat den närmsta tiden.

Har kollat lite noggrannare på schemat för kurs 1. Där är vi indelade i 9 grupper och vilken grupp jag är i vet jag ju inte ännu, så har inte kunnat skriva upp de tillfällen i almanackan som jag har undervisning i grupp. Men däremot tex föreläsningarna och tentamen är ju samma för alla. Sedan, när jag skrollade ner en bit på schemat för kurs 1, fann jag "Juridiska Föreningens Introduktionsdagar" vilket ser ut så här:

tor 29 jan 17:00-23:30  Fadderkväll med efterföljande pub
fre 30 jan 13:00-01:00  Aktivitetsdag med middag och pub

Dessa är även indelade i de 9 grupperna, alla är på samma tider men i olika salar.
Dagen efter är vi dock samlade på samma ställe allihop:
lör 31 jan 20:00-03:00 Juristernas Hus Cocktailparty och prisutdelning


Intressant... Undrar om detta är något som även är kallat Nollning?! För jag är ingen NOLLA! Jag har redan 60 Högskolepoäng!

Tur att det inte är någon som fyller år då, eller att jag hade något annat inbokat. Man vill ju inte missa detta, eller hur?

Har dock upptäckt ett problem. Den 30 jan kl 14-15 och 15-17 har vi nämligen två föreläsningar i en annan kurs. Fast schemat är ju bara preliminärt så kanske ändras det. I don't know.

Annars ser mitt schema ut så här under den kommande veckan:

tis 20 jan
12:00-ca 13:00 Upprop
därefter regristrering i ett system så man kommer åt allt material
tor 22 jan
  9:00-12:00 Introduktionsföreläsning
 13:00-15:00 Seminarie
15:00-17:00 Fyra lärare föreläser
fre 23 jan
13:00-15:00 Seminarie
15:00-17:00 Paneldebatt
17:00-18:00 Att skriva en tenta
18:00-23:30 Välkomstmottagning


Låter ju ganska trevligt.

Lördagen

Tränade kondition, duschade, och mötte sedan upp mamma. Köpte lite småsaker till plugget och sedan for vi hem. Gick så fort att pappa undrade om vi åkte hem direkt eller om vi faktiskt handlade något. Han hade på sig den sköööna cashmirtröjan han fick av mig och P i julklapp. Jag bara älskar den. Så skönt material. Han fick någon extrakram för det...

Ett block, färgglada märkpennor, postitlappar och gem.

Vi hade det mysigt ett tag och väntade in J som sedan kom inkörandes med bilen. Parkerade på uppfarten. Vad häftigt det är när det händer första gången så där. Så fick J duscha, för han hade ju precis tränat. Sedan bjöd de oss på kycklinggryta med curry och ris. En av mina absoluta favoriter, så det var fullträff. Fantastiskt gott. Jag hade dukat fram på stora bordet i vardagsrummet med servetter och grejer.
När vi smockat oss fulla med mat (alla överåt sig lite grann) bjöds det efter en stund på vaniljglass, maränger och chokladsås. Fast J tyckte att jag inte hade glass med chokladsås utan chokladsås med glass... Jaja, inte så noga. Och vi bjöd på några av muffisarna vi bakat.

Och till teven bjöds det på lite snacks i form av jordnötsringar och skruvar. J och pappa åt chips och dip. Jag åt också godisen jag fick av Sa i veckan. Center med mint, det var gott! Om man gillar choklad och mint då. Vilket jag gör.

Så såg vi på Stjärnorna på Slottet (mina föräldrar åldras när man får veta vilka teveprogram de ser på). J gav upp efter halva men jag satt tappert kvar. Sedan var det Flicka med pärlörhänge som gällde och därefter tror jag vi såg något program och sist Kidnapped. Hm, var så mycket att jag glömt vad vi såg däremellan. J såg på livetv via datorn på kampsportsgala.

Tio över tolv bröt vi upp och J skulle köra mig hem! Han backade ut bilen, jag slängde in alla påsar i baksätet och satt mig fram och det kändes så annorlunda och roligt! Fnittrade som en liten flicka hela vägen. Kändes som att vi glömt hans pappa någonstans. Två stora korsningar med rödljus var trasiga och ljusen helt släckta. Det var lite småläskigt för bilarna kör fort där. Tur att det var så sent att det var få bilar! Så kändes det så otroligt vuxet också. Kändes som att vi var typ 35 år istället för dryga 20. Det var en upplevelse! Ser fram emot att åka med honom igen *glaad*

Mysig morgon

Tro inte att jag har sovit till nu. För det har jag inte. Jag och J har haft en jättemysig morgon i sängen.
Där vi låg och jämförde högstadie- och gymnasiebetyg. Tänkte ni på något snuskit när jag skrev mysigt i sängen?! Hm... Ja, inte är betyg särskilt sexiga inte. Vi kramades och pussades lite också. Men det gör vi ju nästan jämt. Intet nytt.

Nu bakar vi chokladmuffins. Äggklockan ringde nyss och deklarerade att de är klara. Förra gången äggklockan ringde rusade J mot ytterdörren. När jag undrade vart han var på väg, och själv gick till köket, tvärnitade hann och såg lite generad ut "trodde någon ringde på dörren..." Sötnos.

Nu ska jag ta ut muffinsarna, fota dem och visa er!

Sedan blir det iväg och träna, duscha, träffa mor och köpa skolmaterial och sedan hem till mor och far på middag. Sedan ska J köra oss hem, jag ska sitta i passagerarsätet. För första gången!


Här är muffinsen!

Innan Efter

MUMS

Tv-expert sökes

Jag förstår inte.

Snälla tv-reparatör! Om du läser detta: HJÄLP!
Jag har min tv påslagen. Inte ett ljud kommer ut. Varken tvn eller boxen är mutead (i tyst-läge:mute). Volymen är på samma nivå som vanligt. Alla sladdar sitter i alla kontakter som de ska.
Åhå, högtalarna har gått sönder, tänker du då.
Nej, Mr Tv-Reparatör. Inte högtalarna. För när jag satte på Grinchen på videon så kom det ljud! Jag hörde vartenda ord. Tillbaka till tv-kanalerna. Nope, inte ett knyst.

SNÄLLA HJÄLP MIG!


Uppdatering: Det är fixat! Jag var helt säker på att jag kollat alla sladdarna, men tydligen hade jag missat en sladd till boxen och den satt lite löst. Så nu har jag sett på Samantha, vilket verkar roligt, och nu på Boston Legal.

Så var det fredag

Fredag idag ja. Fått två samtal idag från Js kungfu kompisar som söker honom. Skickade dem vidare till hans mobil. Igår var J på klubben för att berätta för Sifu att han ska träna med en annan klubb denna termin. Dock var inte Sifu där utan skulle komma idag. Så idag är J där igen för att berätta det. Hoppas det går bra och att Sifu inte blir ledsen...

Det är kallt ute idag, gott folk. Min näsa frös nästan sönder på vägen från tbanan, och mina tår är ännu som isbitar. Har kanske inte världens varmaste strumpor, men söta är dem! Dessutom är det hål i mina stövlar, flera stycken hål. Hoppas jag kan investera i nya stövlar till nästa vinter!
Dagens strumpor


Har pratat med E i telefon, trevligt att hon ringde men jag var ju redan bokad så ses kunde vi inte göra... Måste ses någon dag iaf. Träffade B och faktiskt stötte jag på M också. M som hälsade på mig med frasen "Jag läste på din blogg att du skulle hit så jag tänkte att jag kanske skulle träffa er". Verkligen jobbigt med de där som förföljer en vart man än går. Får sluta skriva på bloggen vart jag ska, så här kan man ju inte ha det. Tss. Hoppas M har det roligt ikväll då hon ska fira att sista uppgiften för terminen är inlämnad!
B köpte födelsedagspresent till sin pappa, hoppas han gillar det! Hon bokade också in ett besök på Body&Spa, tror jag det heter. Hade fått presentkort i julklapp.

Själv investerade jag i hela 3 liter mjölk och ett paket bröd. Oh yeah, här går det vilt till på fredagskvällarna!
Nu ska jag sätta mobilen på laddning, har pipit ända sedan jag gick hemifrån (började på vägen till tbanan, mycket dålig timing), äta lunch och ta det lugnt.

Imorgon är jag och J bjudna på middag hos mor och far! Äntligen något annat än hamburgare!

Åh du ljuva, sköna, vackra värld

Har tränat nu och det var verkligen skönt! Inte mycket folk och jag var verkligen på hugget. Så det gick fina fisken!

Har fått en läkartid som jag hoppas jag kan acceptera. Tiden är 13.05 och vad jag kan utläsa ur schemat kommer vi hamna i 9 olika grupper. 3 av dessa har lektion då, 3 av dessa är lediga den dagen och 3 av dessa slutar 12 och då skulle jag hinna. Så borde ju gå. Hoppas hoppas.

Nu ska jag in i duschen och göra mig fräsch för att sedan fara tillbaka till Vby och träffa B.


B, den 5 augusti 2006

Jag kan sova ut...

Igår sa J "Vi ställer klockan på 9, så hinner vi umgås innan jag sticker till skolan 11".
Någon timme senare går jag och lägger mig. Någon timme senare lägger sig han och jag vaknar till.
"Ställ klockan på 9" säger jag.
"Vad bra" svarar han och tror att jag redan ställt klockan på 9.
"Nej, ställ klockan på 9".
"jaha" säger han och ställer klockan på 9. Som vi kommit överrens om tidigare.
Klockan blir 9 och radion går igång (Bandit). Jag är trött. Väldigt trött. Han försöker väcka mig.
"Du ville gå upp 9?" frågar han.
"Nej, du föreslog att vi skulle ställa den på 9 så att vi hann umgås innan du sticker till skolan 11. Jag vill inte upp 9. Jag är trött" mumlar jag.
"Aha.."

Slutar med att han går upp ca halv 10, jag går upp halv 11. Han är fortfarande hemma fast klockan är över 11. Men jag klagar inte! Aah, jag njuter av ledigheten! *gäsp*

Nu dags för frukost , i vårt vackra kök!

Och du B, go for it! Någon dag i veckan kommer vi säkert kunna vara tillsammans! Bara du kommer i tid *smile*


Planer, hurra, planer!

Har kommit på något att göra (hurra, verkligen en bra tidpunkt också). Ska ta ett sköönt bad och utnyttja mina härliga badprodukter som jag har fått ett härligt förråd av nu i jul! Underbart!
Sedan ska jag och J se på en tvserie. Imorgon ska vi upp klockan 9. Jag ska träna på dagen, och sedan hoppas jag få träffa en kamrat om denne kan... Vi får se, vi får se.

Härligt med lite planer. Tråkigt med lov när ingen annan har det. Fast det visste jag ju. Ändå skönt med lov. Hinna ladda lite!

I helgen ska jag och J baka muffins! Så måste jag shoppa lite märkpennor och färgglada post-it lappar. Kanske något mer skrivblock.

Tjingeling!


Weirdo

Den här dagen har varit seeg. Visste ju om Js uppkörning, så klart, så när han stack i väg vid 12 för att värma upp med sin pappa (eller vad de nu gör de där timmarna innan uppkörningen) visste jag inte riktigt vad jag skulle göra. Kunde inte gå och träna för jag var för hungrig för det. Men egentligen inte hungrig nog för att äta. Så då satte jag igång med städandet och diskade massor (vårt kök är typ glänsande nu. Äntligen kan man förbereda maten där igen!). Är inne på dagens fjärde diskmaskin (kom ihåg, vi har en liten maskin). Nu börjar de tunna ut sig lite med saker att diska. Men skulle nog kunna ta någon maskin till när denna är klar. Vi hade typ tomt i skåpen innan. Nu har vi så fullt att vi inte har plats för fler vanliga mattallrikar.

Iaf. När jag gjort klart det kunde jag inte längre åka till gymmet för då var klockan för mycket. Alltså det var typ uppkörningstid för J. Om han skulle klara uppkörningen ville jag vara här och gratta honom när han ringde/kom hem. Om han inte klarat den vill jag vara här och trösta. Kul att inte klara och sedan komma hem till ett tomt hus, ringa sin fästmö som inte svarar (jag skulle ju vara på gymmet). Kul. Nej det kunde jag ju inte göra.
Så kom han hem, hemma i 20 min och sedan stack han till träningen. Då kunde inte jag sticka ju, för då var jag hungrig och behövde äta. Så lagar maten och sätter mig i soffan med den. Men har så jäkla tråkigt så fick bli till att se på Freaky Friday till det. När den var slut satte jag mig här och strax efter ringde jag J. Som precis kommit hem!
Då kunde jag ju inte gå för nu var han ju äntligen hemma. Kan jag inte lämna honom.

Allvarligt talat kan man tro att jag har ägglossning/pms/någonting men det har jag inte. Beter mig bara som det. Så när han kom hem efter träningen utbrister jag bland annat "meen varför kom du hem nu för?!" Han undrar om han skulle kommit tidigare. "Neej senare! Nu kan ju inte jag gå jag har ju saknat dig som en tok!" Och så börjar jag få tårögda ögon.
Så det blev ingen träning för mig idag. Men imorgon, då ska jag!

Tror jag var lite spänd inför hans uppkörning och sedan blev det någon konstig skruvning på det när jag blev lättnad. Ja, jag kan nog inte förklara varför tjejer är som de är. Det kan nog ingen. Men det kanske är lite av vår charm också...

"I don't wanna grow up..."

Middag (egentligen lunch) äten och till denna såg jag på Freaky Friday. Inte igår det! Men jag gillar den. Detta var ju innan Lindsey Lohan bestämde sig för att testa knark och grejer. Tycker filmen är härlig, skarttade flera gånger. Mest inombords men det är nog för att jag är ensam hemma och det ekar så konstigt då.... Inte som så att jag kan filmen utantill och har sett den typ 15 gånger i mitt liv, nejnej. Som en helt ny film varje gång... :-)

Detta är iaf "Annas"(played by Lindsey Lohan) band i filmen Freaky Friday och scenen är när de övar en av sina låtar i garaget. Jag gillar den. Lustiga är att jag inte har sett filmen på iaf ett år, och jag kan texten och sjunger med ändå. Varför fastnar det men inte årtalet då Gustav Vasa blev kung?Har inte kunnat släppa gymmet. Såg att de stänger klockan 22 idag så alltså hinner jag fortfarande träna innan dess. Inte som att jag måste upp tidigt imorgon. Vääldigt sugen. Rumpan gnäller dock för den har fortfarande träningsvärk, men man kan ju inte göra alla tillfreds hela tiden.

I love you

"I hope life treats you kind.
And I hope you have all you dreamed of.
I wish you joy and happiness.
But above all I wish you love.
And I will always love you, I will always love you."

Sedan ungefär 12.00 idag har jag sjungit det där stycket, om och om igen. Får det inte ur skallen alltså.. *lalala*

Jag har också varit duktig och gjort fin i köket. Handdiskat massor. Och nu ringde min mobil. Det var J. Och...

HAN KLARADE UPPKÖRNINGEN!!!!

Plötsligt känns det inte lika duktigt att ha diskat massor, torkat av spis och diskbänk, sopat köksgolvet... Äh. Grattis till min älskade iaf! FY F*N VAD SKÖNT!

Han med körkortet.

Åh vad mycket roligt som händer idag

Vad händer idag då? Eeh... Lovat J att diska undan allting som är på fel ställe (dvs i diskhon/diskbänk). Ta högen med julsaker och faktiskt flytta in dem i garderoben där de ska vara till nästa jul. Eehm... Men, finns det inget roligt att göra idag eller?!  Hm... Eh... Jag vill träna, men träningsvärken är lite motsträvig. Men kanske bara kondition då? Det är ju roligt också. Iaf om det är bra på tv. Hm... bra på tv ikväll förresten? Får kolla upp det. Nu nyste jag 2 gånger. Prosit till mig.

Vad ska ni hitta på en torsdag som denna? Jag behöver desperat ideer.

GratisBio

Lite irriterad blir man ju. Bestämde mig för att bli medlem på GratisBio. Ni vet där man kan samla poäng och sedan få biobiljetter eller presentkort när man nått en viss poäng. Poängen får man när man utnyttjar vissa erbjudanden eller handlar på en internetbutik via deras länk (omde nu har samarbete med den butiken). Jag tänkte att det är ju ändå värt det, med tanke på att medlemskapet är gratis och det enda man behöver stå ut med är reklam till mailen, typ. Sedan när  man ska handla är det bara att kolla först om de har något samarbete och om jag kan tjäna på det.

Men. Jag råder er. Bli inte medlem någon dag efter att ni gjort ett dyrt inköp. Då blir ni bara besvikna. Jag handlade kurslitteratur från adlibris i förrgår för över 900 kr. Idag ser jag att om jag varit medlem på GratisBio då och handlat via deras länk skulle jag få 7% (lite snålt men jag köpte ju för ovanligt mycket pengar) av summan i poäng, och därmed komma en bit närmare min biocheck. Nu fick jag ju inte det.
Och vill inte tänka mer på det heller. *ledsen*

Dessutom kan jag få poäng om ni blir medlem och själva samlar ihop hundra poäng via dem. Så verkar det intressant så finns det två länkar över som ni kan bli medlem via och därmed ge mig chansen att få fler poäng...
Nä, ska inte fiska. Ni får göra som ni vill!


Idag har jag träningsvärk. Förvånande? Icke. Men jag vill träna idag igen! Behövde det där att släpa iväg mig fast jag inte var sugen för jag kom på hur roligt och skönt det faktiskt är att träna. Nu vill jag träna mera mera!

Där fick jag så jag teg

Har du koll på ländernas fanor? Undrar Expressen och erbjuder ett test på ynka 8 frågor. Alla innehåller udda flaggor och udda länder som svarsalternativ. Förvänta dig alltså inte Finland eller Kina bland flaggorna eller alternativen.

Jag gör detta test och får hela 5 rätt av 8. Vilket jag blev rätt stolt över. 5 av 8 udda flaggor. Så jag visar det för J och övertalar honom att ta testet också, bara för att jag ska kunna vara mallig och visa hur duktig jag är. Nu funkade ju inte det riktigt.
För J fick 8 rätt av 8. Alla rätt. Attans. Duktigt av honom, men alltså... Var inte det som var planen ju...

Vad får du då?


Center

Efter att ha träffat mor träffade jag Sa, och sedan också Su. Sa var lite sötsugen och gav sig i kast med att testa en ny sort. Hon tyckte den var god sa hon men efter halva var det nog. Så hon gav den till mig och sa att jag kunde smaka den på lördag. Jag sa nej först men hon insisterade så det var bara att tacka och ta emot. Tur att jag har karaktär nog att faktiskt inte äta upp choklad som jag har hemma fast förpackningen är öppen. För gudarna vet att jag har blivit testad denna vecka. Ajaj vilket sötsug jag har haft. KitKat har varit lockande framför allt. Mint-smak över huvud taget (center med mint var det jag fick), choklad överlag. Att baka något. Sus glass med smarties och chokladsås hade jag inte tackat nej till, egentligen. Men nu gör jag det. Jag vill inte svika mig själv.

Efter den trevliga turen, som dock fick ett abrupt slut då jag märkte att min tunnelbana kom och nästa skulle jag få vänta så länge till om jag missade så jag sprang iväg med ropen i halsen och hoppades att mitt budskap skulle nå Sa. Hoppas hon inte blev sur att jag störtade iväg på detta sätt...

Hem kom jag iaf och här väntade J. Han hade inte saknat mig nu när vi inte träffats på en dag. Skoja, klart han hade. Han sprang nerför trappen för att möta mig när han hörde att jag anlänt. Sedan har jag suttit vid datorn, sett på tvserie med min myspelle, ätit en liten youghurt, avslöjat en viss sak på nätet (som den detektiv jag är) och nu ska jag äntligen kolla vad det är med Mojje som enligt löpsedlarna fick en hjärtinfarkt i direktsändning och har hoppat av programmet Let's Dance. Nyfiken blir man ju.
Sedan.. sängen?

Råkade ta foto på det motivet i ovanstående bild då jag var för nära med blixten. Bilden blev för ljus, så jag tog en ny (den ovan) men tyckte ändå att den första var fin så den får hänga med i detta inlägg också:

Gillar färgen och utformningen på denna godisförpackning. Så om innehållet är gott lär den få besöka min mun flera gånger. Innehållet alltså, inte förpackningen.

Träning i såväl kropp som sinne

Jag stack iväg och tränade. Hade bestämt med mor att träffa henne efter att hon jobbat (slutade tidigare) och planerade träningen och upplägget därefter. Jag värmer upp, kör ben och rygg, stretchar lite och sedan var det dags för att duscha. Dock får jag då veta att mor inte tänkte sluta 14.30, utan 15.30. Jag hade tagit fel på en timme! Så tillbaka in i träningslokalen för att köra bröst, armar, axlar och mage också. Klockan var ändå bara 15 när det var klart, och dryga timmen tills hon skulle vara på plats. Körde kondition sista halvtimmen och tittade på Vänner samtidigt. Var ett avsnitt jag inte sett. Sedan gick jag åter in till omklädningsrummet.

Då kommer jag på att jag glömt handduken. Kul. Men det var nästan tomt så jag bestämmer mig för att skyla mig med mina mjukisbyxor jag tränat i och sedan torka mig i värmen i bastun. Så klär jag av mig och virade om mig med byxorna, ena benet över brösten och andra över rumpan så jag får en snygg blottning av huden på ena sidan av magen och ryggen. Låser skåpet och... precis när jag ska gå ut från det hörn där jag gömt mig kommer det två tjejer och ställer sig precis i dörrhålet till duschrummet och börjar snacka. Hade ingen vidare lust att trippa dit omvirad av mjukisbyxor som en byfåne. Den ena är påklädd ytterkläder och den andra ska gå in i duschen, omvirad en handduk. De håller på att säga hej då. Men det tar en evighet innan de gör det. Efter ca 3 minuter (känns som en evighet) börjar de ändå att säga orden "Hej då" och jag tänker äääääntligen i sann Gert Fylking anda. Men så lätt smiter jag inte undan, för då kommer den ena tjejen på något som hon måååste berätta. Jag svär till i skallen på mig själv och står och stampar i golvet. Känner att tiden bara rinner iväg. Efter ytterliggare någon minut säger de dock hejdå. Ena tjejen går ut och andra in i duschen. Väntar tills dörren slår igen och småspringer sedan in i duschen innan någon mer hinner komma. Ser hur tjejen står och hoppar i duschen som en galning och småskriker lite. Plågat tittar hon på mig. "Varmt?" frågar jag. "ISKALLT!" får jag till svar. Aja, då kanske hon inte tänkte på att jag hängde upp mina byxor, och inte en handduk, på kroken iaf....

Tävlingsbidrag

Tänkte vara med i en tävling i Malins blogg. Den går ut på att man ska googla sitt för-och efternamn och klicka på bilder, sedan lägga upp 2 bilder på därifrån i sin blogg på sig själv. Om man, som i mitt fall, inte hittar några bilder på sig själv på google (prisa Gud) så får man ta två bilder från sin dator och lägga upp istället. "Den som har den mest pinsamma eller konstiga bilden vinner ett fint pris!"
Jag har två bilder jag tänkte mig, men den ena kommer jag inte åt, den är på föräldrarnas dator och jag hinner inte dit innan tävlingen är avslutad. Så får leta reda på en annan. Båda bidragen är alltså från datorn, ej internet. Men nu ligger dem iaf på internet!

Först och främst denna bild. Som jag verkligen finner komisk samtidigt som jag skäms för den. Jag har aldrig visat den på internet förut, just för att jag finner den så pinsam och konstig. Så premiär för denna bild på mig. Tagen för ett antal år sedan. Jag och J skulle ta fina kort på oss, hade jag bestämt. På varteviga kort gör dock karln miner och jag bestämmer mig för att ge igen. Och gör denna min.
Tatadaaaam! *fanfar*
(Klicka för större. J är utklippt)

Slående lik mig va?

Bild två får bli denna som jag la upp ganska nyligen på bloggen (klicka för något större):


Så dessa, Malin, var mina bidrag till tävligen!


Lite grann

Har plockat ihop de mesta av julsakerna i en hög nu, ska bara stoppa in dem i kartonger och ställa undan. Men nu ska jag ta fram träningskläder och sticka till gymmet. Jag vet att det kommer kännas jätteskönt efteråt!

Dessa måsten alltså

Jadu... vad finns det att säga om idag då? Jag gjorde ju absolut inte allt jag hade planerat att göra igår, men jag är inte förvånad. När man är ledig blir man fruktansvärt lat, iaf jag. Men jag kollade faktiskt efter lite sommarjobb men det har inte riktigt kommit upp ännu, fanns bara några annonser. Får hålla ögon och öron öppna.
Sedan diskade jag lite, men har lite kvar.
Och julen hänger med den också. Tog iaf bort kransen på ytterdörren och släckt ljusstaken. Men måste packa ner alla tomtar och saker. Vill inte, är ju mysigt. Det får jag göra idag istället då.

La mig tidigt igår för att läsa, huvudvärken satt i. J kom hem seeent, han missade bussen och fick vänta en halvtimme på nästa, och sedan missade han tåget och fick vänta på det också. Sedan hade han glömt nycklarna så hans gulliga fästmö fick vira om sig en handduk och gå ner 2 trappor med huvudvärk för att öppna. Han trodde att jag skulle vara jättearg och formade händerna som hjärtan genom fönstret för att mjuka upp mig. Fast jag var inte arg, bara trött.
Han tom ordnade lite vatten till mig att ha brevid sängen. Så fick han berätta i ungefär en kvart om andra träningen på nya klubben och hur roligt det hade varit. Jag ville uppdatera mig. Klockan 23.59 släckte jag lampan.

Vaknade klockan 8 av klockradion. Frågade J om han ville gå upp nu eller sova vidre, han ville sova. Så jag stängde av radion och vi somnade om. Vaknade vid 10-någonting nästa gång för vi fick ett telefeonsamtal på min mobil. Planer gjordes upp. Somnade inte om men låg kvar och var halvt död. Igen ringde mobilen vid 10.30 snåret och det var mor. J gick upp. Han skulle ju till skolan och plugga. Jag tog tag i boken och läste vidare. Nu är den utläst. Den var lite rå, men ganska bekväm att läsa. Man måste inte tänka så mycket (Den ljuva giftkokerskan av Arto Paasilinna). Har två till böcker av honom som jag ska ge mig i kast med härnäst.

Idag ska jag träna också. Får inte smita undan. Nu ska det bli av. Senast 15.00 måste jag sticka. Så, helst innan dess. Ååh vad det ska bli roligt *trött*.

Jag vill ha mer jul, ge mig mer jul, jag vill ha...

Kronsnack

När jag och J handlade ikväll så bestämde vi oss för att betala med mynt. Av respekt för våra medmänniskor valde vi en "betala själv-kassa" så vi inte skulle uppehålla en riktig kassa i evigheter. Vi handlade för ca 90 kr och betalade det allra mesta med enkronor och femtioöringar. Vi använde en tia och inga femmor. Det tog en liten stund...

Nu äter vi middag. Vad vi äter vågar jag dock inte skriva. Jag skippar träningen idag. Har haft lite huvudvärk hela dagen och det har varit skönt att bara slappa. Men imogron på dagen ska det bli av! J ska träna ikväll, den duktiga pojken.
Jag skulle vilja ha en PT, men det är ju dyrt...

Den talar för sig själv...Money money money, must be funny in a rich man's world...

Har knappt hunnit med någonting. Fastnade nämligen framför den litteraturlista som kommit upp på hemsidan för första kursen. Har kollat på 3 olika bokhandlar (via nätet) om de har böckerna och vad de kostar. Har lyckats skära ner priserna en del men ändå hamnar slutsumman på 2605 kr, för en kurs. Galet. Hoppas verkligen att de inte ändrar i litteraturlistan nu så att jag måste beställa om något. Det roliga är ju att jag inte har pengarna till litteraturen egentligen. Lönen som jag fick den 23e är typ slut (var ju inte för så många dagar) och hyra och olika medlemsräkningar har blivit dragna (typ hyresrättsföreningsmedlemskap). Sedan har det tillkommit lite olika avgifter den senaste månaden. Så hur jag ska kunna överleva och betala det där när det anländer, det ska bli intressant att se. Hoppas jag får studiebidraget fort, men tyvärr blir det nog inte förrän tidigast i februari, då CSN ska underrättas och kåravgiften ska vara betald så jag bekräftar att jag är studerande. Sedan lär det vara en del pappersarbete från deras sida som ska göras också. Som tur är slipper jag iaf inskrivningsavgiften då jag studerat vid detta universitet de senaste 5 åren. Jippi, alltid något!

Upprop den 20, första skoldagen den 23 och jag tyckte mig läsa någonstans att man helst ska ha litteraturen till den 26. Härligt.

Nä nu får jag ta tag i de saker som jag skrev att jag skulle göra idag, har iaf diskat lite!

Tjugondag Knut dansas julen ut

Kom inte upp klockan 8. Lite svårt att motivera sig med "nu måste du upp och städa, diska och söka jobb!". Det är ju inte riktigt det roligaste som finns i livet.
Men träna skulle jag vilja göra snart, innan folk slutar sina jobb och det blir trångt på gymmet vill säga. Sedan vill jag se på en tvserie, iaf ett avsnitt.

Tyvärr är det ju Tjugondag Knut idag. Då dansas julen ut. Så blir nedplockning av alla fina små juldetaljer. Trist, har varit kul att haft det uppe, och jag är inte trött på julen ännu. Allra mest har vi uppskattat ljusstaken i fönstret som vi har haft lysandes dygnet runt. Den har varit lagom stark belysning för myskvällar då alla andra lampor är släckta, när man lägger sig och alla andra lampor släckts kan man ändå göra en sista koll i rummet och framför allt när man kommer ner på morgonen till det annars kolsvarta rummet så finns det en liten ljuskälla som välkomnar en. Ska bli synd att plocka ner det redan. Men bättre för miljön antar jag...


Nu har snön återigen försvunnit från Sthlms gator och torg.
Men en ny köldknäpp är på väg så vem vet vad som väntar.
Vintern behöver inte vara slut riktigt ännu.

Följ ditt hjärta

J sitter och gör i ordning papprena till imorgon. Tentadags och det är tillåtet att ha med sig allt utom dator och kamrater. Konstig musik har han på också.
Själv såg jag programmet till 22 och sedan har jag sett nyheterna och pratat med J. Han har provtränat på en MMA (mixed martial art) klubb ikväll och vill byta klubb åtminstone för en termin och prova på den stilen. Men han har velat lite, för han gillar ju verkligen kung-fun också. Men jag har sagt att han får följa sitt hjärta. Hans föräldrar tycker inte han ska göra det, att det är dålig timing nu. Men det är ju aldrig perfekt timing tycker jag. Och det är ju bara för ett halvår, inte som att han ska skaffa barn och ta åt sig ett livslångt uppdrag. Det är aldrig perfekt timing för barn heller förresten, så liknelsen är inte så konstig som den kan tyckas vid första anblick.
Men nu blir det som J vill och det stöttar jag, oavsett vad hans föräldrar egentligen tycker.

Jag är trött och funderar allvarligt på att lägga mig i sängen och läsa lite. Läste bara SATS Magasinet igår, inget i boken så är sugen på att plöja några kapitel nu. Ställa klockan på 8 och sedan njuta av mitt LOOOV! *gäsp*
Åh så härligt.


We forever
Nyår 2008-2009

Siamesiska tvillingar

Klockan 21 på tv4 är det ett program om Siamesiska tvillingar. Det måste jag ju bara se. Gillar att se program om ovanliga missbildningar, sjukdomar, operationer osv. Så det ska bli spännande!
Ni vet var ni finner mig kl 21 - I TVSOFFAN!

Jag studsar omkring på små rosa fluffiga moln

Har haft en bra sista arbetsdag. Fått massor med kramar och lyckönskningar, 2 kindpussar och en lyckospark i baken! De ville att jag skulle komma på besök och hälsa på, så får se om jag hinner med det innan avdelningen försvinner. Jag bjöd mina kollegor på Noblesse med mint smak. Älskar sådana själv men tog ingen, duktiga jag. Hade ganska lite jobb idag med. När det väl har lugnat sig efter jul och nyår blir januari årets lugnaste månad. Så är helt naturligt.

Idag fick jag hem kallelsen för uppropet i brevlådan från Juridicum. Visste ju redan tid och plats tack vare internet men känns skönt att ha fått det bekräftat. Har fortfarande svårt att fatta att jag är antagen. För bra för att vara sant. Jag svävar på små moln de här dagarna. Helt underbart. Har inte ens orkat bekymra mig för om jag inte skulle klara det. Känner mig helt lugn. Vet inte om det är ett bra tecken eller inte. När jag är lite nervös brukar jag prestera som bäst, och när jag varit lite orolig brukar allt lösa sig fint. När jag är lugn och trygg brukar jag bli besviken. Men ändå känns det mer som att jag är lugn för att jag har hittat hem.
Hoppas känslan håller i sig och att det verkligen är så.

Nu tänker ni kanske att eftersom jag nu börjat min julledighet, något försenat, ska jag bara slappa hela dagarna i sänder fram till terminsstart?
Då tänkte ni fel. Jag tänkte nämligen ställa klockan på 8 till imorgon. Planer för dagen är iaf att söka sommarjobb (iaf kolla lite) och träna på gymmet. Diska och städa här hemma. Ja, det låter väl som en bra start på ledigheten.

Kollade runt lite i gamla mappar, nu när jag måste se till att allt verkligen är flyttat till den externa hårddisken så att inget försvinner när J blåser om datorn. Hittade bilder från två olika tillfällen där jag har lockigt hår. Den första är jag helt naturligt, bara en bra lockhårdag. Den andra är naturligt lockigt hår men med hjälp av tratt på hårtorken och hårsprej orkar håret bära mina tunga lockar (som i vanliga fall bara blir vågigt). (Klicka på bilderna för större).


(Åh vad lustigt, jag har ju samma tunika på mig vid dessa tillfällen!)

Open minded

God morgon. Nu sitter jag här med frukosten framför mig. Två mackor med smör och saltgurka, en liten youghurt med jordgubb/smultron och ett glas oboy. Känner mig lite dum för jag har funderat på hur jag ska göra med lunchen, om jag ska köpa den på Coop eller beställa osv och nyss kom jag på att jag ju ska äta lunch ute med L, L och M för att fira min sista arbetsdag...

Gick och la mig tidigt igår, kom i säng 21.40. La mig och läste SATS Magasin som jag läste pärm till pärm. Varenda notis och artikel. Ju mer jag vet om träning och hälsa, desto lättare kan jag få mig i god form på bästa sätt. Kom till receptsidan och tänkte "Kom ihåg nyårslöftet, var Open minded nu!". Så såg jag att det var något recept med lax i. I vanliga fall skulle jag dissa det receptet utan att läsa igenom det och gå direkt på nästa. Men nu läste jag igen och tittade på bilden. Kände knappt igen hälften av ingredienserna vid namn, men ändå lät det gott. Handlar allt om inställning?
Nästa recept var med kyckling, det verkade också gott men jag älskar ju kyckling så...

Klockan 22.40 hade jag läst klart tidningen och la den åt sidan. Somnade vid 23. Vaknade vid 2 då J la sig. Sedan vaknade jag 6.40, klockan ringer 6.50. Myste med J. Nu är jag här.
Klockan 7.30 ska jag senast gå genom dörren.

Hoppas er dag blir bra! Jag hoppas att min blir det också!

Bildkalas, gamla bilder.


Lite minnen från Bulgarien 2006.


En väldigt mörk bild på mig och JM tagen på champagnefrukosten innan studenten 2007.


Avslutningen i 9an. De tre där bak, VV, P och jag hade då gått i samma klass sedan 6-års. Framför är K som gick i parallelklass med oss 6års-6an och sedan samma klass 7-9.


Samma kväll, avslutningsfest hos B. M och jag på bild.

(Annan) M, E och jag. Sommaren 2004.


Jag larvar mig med webcam 2004.


Tröja jag skrivit på.

Maj 2004 hos M


Jag, Sa och Su i februari 2004.

Det får räcka för denna gång.

Sommar och sol

Är hos mina föräldrar nu. Mamma har toppat mitt hår. Att jag vågar det! Men jag har kommit långt från min fobi. Det är skönt. I gengälld noppade jag hennes ögonbryn.
Jag och mor för något år sedan.

När jag åker hem ska jag handla lite till maten, sedan ska jag och J äta ihop. Jag gissar att han pluggar just nu. Snart har han tenta igen.

Usch vad det är mörkt ute, kolsvart. Längtar tills det är ljusa dagar och ljusa nätter. Allt man behöver då är en bra rullgardin!

Jag i Bulgarien, på vår balkong, 2006

Gäller att passa på och lägga upp gamla bilder när jag ändå är här...

Underbara helg!

För en timme sedan vaknade jag ungefär. Har kommit på att denna helg kommer vara en av de sista helgerna i frihet för under de kommande 4,5 åren kommer jag antagligen vara tvungen att ha hjärnan inställd på plugg en hel del. Det brukar vara något jag tyvärr tänker på även på helgerna. Så därför är det ju extra bra att denna helg har varit så mysig.

Först den där fredagskvällen jag skrev om i förra inlägget. Sedan hade jag det mysigt i stan i går med gott sällskap. Sedan bio med Johan och såg Yes Man som var väldigt rolig och definitivt sevärd. Så vill ni se en komedi på bio nu så tycker jag att ni ska se den!

Att jag och J varit tillsammans i 4 år, två månader och 4 dagar nu, märks inte denna helg. Tror vi verkar ha varit tillsammans i typ 2 månader och vara nykära. Det är ju ändå rätt fantastisk att både ha den känslan och det ser ut som så när det gått så pass lång tid. Speciellt med tanke på att vi var 16 och 18 år gamla när vi blev tillsammans.Idag har jag lite planer, men jag vet inte om de kommer gå i lås. Måste kolla upp lite saker först.
Frukost kan vara bra att äta också. Hr hört att det är rekommenderat. Särskilt med tanke på vad jag åt igår:
Sockerkaka till frukost. Kebab med bröd till lunch. Två arraksbollar till fika. 3 KitKat till middag. En cola och en påse med små Plopp till bion.
SLÅ MIG INTE! Jag vet att det inte var hälsosamt! Men jag har faktiskt inte blivit hungrig ännu. Idag blir det bättre. Frukost nu och ikväll hemgjorda hamburgare... Jihoo. Tur att jag jobbar imorgon så det blir lite ordning.

En romantisk fredagkväll

Igår hade jag och J bestämt att vi skulle äta stek, potatisgratäng och hemgjort vitlökssmör till middag. Jag var egentligen inte så sugen då jag kom direkt från jobbet och inte riktigt orkade stå och laga mat och vänta på den i evigheter. Samtidigt kände varken jag eller J för att äta hemgjorda hamburgare för femte dagen i rad. Räckte gott och väl med fyra dagar i sträck. Och steken var tinad. Så vad hade vi för val. Men så föreslår J att vi ska slå till och dricka champagnen som vi glömde hemma på nyår. När ska vi annars dricka den, tyckte han. Var fortfarande inte särskilt tänd på idén. Hade gärna bara lagt mig på soffan, fått middagen serverad och sett på en lättsam film. Fast sedan tänkte jag "varför inte?". Ja, varför inte. Okej, svarade jag J. Men isf ska vi göra det lite mysigare och sitta vid matbordet och så. Ja visst, jag städar undan det som ligger där, svarade han. Jag började tycka att det skulle bli roligt och tröttheten började sjunka undan.
J tog sig an steken, skar bort nätet och senorna. Han var mycket noggrann. Jag skalade potatisen och skivade denna. Kokade upp mjölk och sådant som man ska göra när man gör potatisgratäng.
"Kan vi inte ha efterrätt också?" frågade J.
"Men vi har ju inget" svarar jag.
"Vi kan ju baka" säger han och pekar på sockerkaksformen och sockerkakspulvret jag fick av min moster i julklapp.
Sant, så sant, tänkte jag. Får börja mitt godisätar-dygn tidigare bara, det är ju fullt tillåtet. En idé om hur kvällen skulle bli tog form. Middag med levande ljus, champagne vid matbordet. Efterrätt i soffan framför tvn. Lät ju faktiskt helt perfekt.


Bara ett problem. Jag ville gärna ha chokladsmak på sockerkakan. Det ville inte J. Så vi beslutade att dela upp smeten när det blev aktuellt och hälla kakao i min del. Men det kommer lite senare.
Först slängde han in steken (som var smockfull med vitlöksklyftor) i ugnen, jag fick dock påminna honom om att krydda den. Så han öppnar ugnsluckan, drar ut plåten och stänker på lite salt och peppar. Osäker på om det blev jämnt kryddad.
Sedan märkte jag att i potatisgratäng ska man ju ha purjolök. Någon sådan hade vi inte, och inte Js familj heller. Och någon ost fanns inte heller i vårt kylskåp. Så fick bli potatisgratäng med potatis, vitlök, mjölk, salt och peppar.
Efter att steken varit inne halva tiden stoppade jag in potatisgratängen i svågerns ugn. Vår har ju inte plats för både stek och potatisgratäng. Sedan satte vi igång med bakandet. Blandade smeten som man skulle med vatten, ägg och margarin. Sedan delade jag upp den på två bunkrar (se vad praktiskt med flera bunkrar!) så vi kunde mixtra med varsin smet. Dock var bunkrarna olika stora och om jag råkade hälla mer smet i min så skulle J reta mig och säga att det var medvetet och att jag var glupsk. Så jag höll igen så jag inte skulle hälla över för mycket.
I min smet blev det en del kakao och även mosad choklad med nötter i. Kom på att jag hade lite sådant hemma, och det kan vara gott i. J rev lite citronskal och hade i i sin smet.

Så hällde vi över smetarna i formen samtidigt så att det skulle bli hälften/hälften. Dock var min bit något mer trögflytande pga all kakao och godis (det som ser ut som klumpar i smeten). Sedan visade det sig att jag faktiskt hällt över en ganska liten den av smeten i min bunke. Så blev lite ojämt fördelat, men vad gör det då...


Steken började bli klar och likaså potatisgratängen. Men först skulle vi hinna duka. Fram med tallrikar och vinglas (osäker på om vi har champagne här. Möjligt att jag har det men tänkte inte på det då, åh vad jag vill ha ett vitrinskåp). Lyfte på det närmaste vinglaset på hyllan och vips så hade jag ett glas utan fot i handen. Det var trasigt alltså. Som tur var var det inte ett av mina finaste glas, den sorten jag samlar på. De förvarar jag på ett bättre och tryggare ställe.


Steken blev klar. Potatisgratängen blev klar. I samma stund som den var klar sa Js föräldrar att vi kunde få deras julost. Så snabbt rev jag osten och tog ut gratängen ur ugnen, spred ut osten, in med gratängen och på med hög värme och fläkt. Vi ville ju bara att osten skulle smälta och få en yta, inte grädda gratängen något mer. J gjorde vitlökssmöret och vi ställde in sockerkakan i ugnen. Vi gick ut på balkongen så att J kunde öppna champagnen utan att vara rädd om fönster och tak. PANG lät det när korken flög ur flaskan.J hällde upp champagne i mitt glas, drog ut stolen för mig och la upp mat på min tallrik. En riktig gentleman det där, när han sätter den sidan till. Sedan satt vi där och myste med god mat och talade om stort och smått, allvar och skämt. Ibland var det tyst, den där bekväma tystnaden, ibland såg vi ut på mörkret utanför fönstret, ibland höll vi varandras händer över bordet och såg in i varandras ögon. Det var vardagsromantik på hög nivå.

Vi åt klart. J blev proppmätt och jag blev mätt. Vi satt där och jäste. Äggklockan deklarerade att sockerkakan var färdiggräddad. Tog ut den. Och se så stor bit jag fick!


Vi skar upp den och satte oss framför datorn för att se den serie vi följer. Sockerkakan, båda delarna, var väldigt god och vid det här laget, nu räknat, är det helt uppäten, båda delarna.

Klockan 23.30-23.45 någonstans var vi båda jättetrötta så det fick bli sängen. Båda slockanade direkt. Fast sedan vaknade J vid klockan 3 och gick upp och satte sig och pluggade till tentan på tisdag. Klockan 7 la han sig igen och sov till klockan 10. Jag sov till halv 11 ungefär. Så skönt.

Visst känns det som att ni varit med hela kvällen nu?
Väldigt noga beskrivet faktiskt...

Vi under kvällen:


Just nu är jag faktiskt inte alls glad. Tar en evighet att ladda upp bilderna och blogg motarbetar mig i allt känns det som. Så jag blir sur och skäller på datorn och det gör J på dåligt humör som sitter brevid. Dumma, dumma Blogg!

Myshelg for the win

Vi ska se Yes Man! Har fått gratisbiljetter från min pappa för typ en månad sedan så nu tänkte vi utnyttja dem. Denna helg är en sann myshelg. Ni kommer förstå sedan, när jag har tid att skriva ner vad vi gjorde igår och visa bilder. I love this weekend!

"Har ni någon Hund?"

Men är blogg trögt eller? Försökte skicka det här inlägget imorse men den totalvägrade. Någon annan med samma problem? Sedan stack jag till stan och har varit borta hela dagen så har inte kunnat försöka något mer. Hoppas det funkar nu. Jag och J ska på bio ikväll så blir imorgon eller senare som jag uppdaterar igen. Dumma blogg.


Ojojoj... blev inget inlägg på hela dagen igår! Tror det är enda gången på hela bloggåret jag inte skrivit på ett dygn, när jag inte varit bortrest. Iaf så gick jag upp tidigt för att gå till jobbet. När jag skulle gå upp en trappa för att borsta tänderna fick jag vila benen lite efter trappuppgången då mina ben var såå trötta efter träningen i förrgår kväll. Krängde plågande på mig jackan och åkte till jobbet. Jordens lugnaste dag var det. Så därför kunde jag och mina kollegor skoja en del. de pratade gamla minnen. Började med att L frågade mig om jag mindes någon serie som gick på 70-talet. Jag tittar på honom och svarar "Jag är född i slutet på 80-talet!". Han stirrar på mig och svarar "Ojdå. Så du minns den inte?" Alla skrattar.

Jag fick för mig att en människa hette Hund i efternamn, då namnet var slarvigt skrivet. Utbrister "HETER MÄNNISKAN HUND?!" varpå mina närmaste kollegor vill titta. Jag visar pappret för S och precis samtidigt ser vi att det står "WESTLUND!" och sedan skrattade vi högt och länge... Men t och l hade skrivits ihop så det såg ut som ett stort H. Vilken tur att jag inte ringde upp för att fråga något och skulle söka människan per telefon "Hej, jag heter Sara från *** och jag söker någon som heter Hund", eller "... Har ni någon Hund?", eller "... kan jag få tala med en viss Hund?". Det hade blivit riktigt pinsamt!

En gammal kollega kom förbi med en ask nybakade havrebollar. De där som är lite grå till färgen och jättemjuka. Väldigt frestande, men jag avstod. Från alla 24.

Jag bestämde mig för att gå tidigare. Mamma likaså. Jag hade inget att göra, i princip och hon hade mycket tid på flexen. Så vi gick till apoteket först, sedan tog vi oss en minifika på Donken. Jag tog en mellanchokladmilkshake, som alltid. Vi åkte hem.

Mer i nästa inlägg så ni inte blir uttråkade! Tyvärr vill inte bildfunktionen fungera nu, så ni får överleva ändå!

Jag fick jobbet som brevduva!

Jag bara undrar exakt vid vilket tillfälle jag accepterade att bli brevduva åt J?!
Jag ångrar ibland djupt att jag informerade honom om att i mitt abonnemang kan jag skicka upp till 5000 sms gratis till alla operatörer. För han har ju aldrig pengar på sin mobil, och jag skickar ju ändå gratis...

Det är ett FÅTAL av hans vänner/kompisar som vet vilket nummer J har. De flesta av dem som vet brukar ändå höra av sig till mig, för J får man ju aldrig tag på på mobilen. De andra tror att MITT nummer är HANS.
Igår ringde till och med en stackars förvirrad pojk och sökte J. "Han jobbar inte här" ville jag svara, men självklart var jag trevlig och sa "det är hans sambo men du kan få hemnumret för han är hemma". Vi som inte ens har ett hemnummer.

Sedan han blev någon sorts tränare på Kung Fun har smsen rullat in. Vet inte hur många sms jag får DAGLIGEN som är adresserade till J. Och alla dessa avsändare tror ju att de skriver till J, och inte till hans fästmö som sitter på sitt jobb och J befinner sig hemma ensam. Jag vidarebefodrar till Js mobil, så får han se det när han ser det.
En stund senare ringer han upp. "Skulle du kunna smsa *** att träningen är kl 18-21". För han har ju inga pengar att smsa för, och jag skickar ju ändå gratis.... Så frågade jag honom idag "kan du tala om exakt när jag gick med på att vara din brevduva? För jag har inget minne av det". "När du blev ihop med mig" svara karln. Vadå?! Så när jag, 16 år gammal, med comviq kontantkortsmobil blev ihop med den där killen i 3e ring, då gick jag med på att 4 år senare skicka massa sms mellan honom och hans kompisar via min telia-mobil?
Snacka om att missa det finstilta.

Så nu skaaa han berätta för dem att de är min telefon han smsar från och att han har ett annat nummer. Kul för dem att få veta det. Särskilt för en tjej som har smsat kanske 10 gånger på 3 dagar till mig. Första smset från henne löd, någon timme efter deras träning, "Tack för ikväll *flörtsmiley* Hör av dig när det är träning nästa gång!" Jag gav J en ond, ond blick och läste upp meddelandet. Han fnissar åt formuleringen. En timme senare skickar hon sms igen och ställer en fråga. Första smset svarade vi inte på. Andra smset svarar vi på frågan (han formulerar och jag skriver, för jag skriver så mycket snabbare..! ÖVA MÄNNISKA ÖVA!). Får ett svar på detta svar, som egentligen var helt onödigt. Svarar inte. Dagen efter får ytterliggare ett sms från henne. Svarar inte. Får ytterliggare ett sms från henne någon timme senare. Där föll sista droppen. "Har hon pojkvän?" frågar jag J. "Ingen aning" svarar han. "Hur gammal är hon?" "vet inte."
Svarade inte på det smset heller.

Och nu var det hon igen. Fast så har hon hållit sig lugn i ett dygn, och svarade faktiskt på ett massutskick på när träningen ikväll var. När träningen slutar skickar hon alltså ett meddelande att hon tyvärr inte kunde vara med ikväll. Svarar inte, J är ju inte hemma och kan därför inte diktera. Får ett till sms från henne. Att hon gärna kommer imorgon om det är träning då...

J får nog ta och berätta för lilla tösen (som tyvärr är i jämnårig ålder misstänker jag) vem som blir bombaderad av hennes sms. Och det är jätteirriterande för min inkorg blir full direkt och jag måste raderna något för att ta emot det nya smset.

Samtidigt är det roligt att retas med J och gnälla att han jämt ska skicka från min mobil. Fast det är nog inte värt det.


Och bara för säkerhetsskull så nämner jag att detta inlägg ska vara en smula ironiskt och humoristiskt. Jag finner det hela ganska komiskt faktiskt. Vet att denna stil inte är vanligt förkommande i min blogg så förklarar helt enkelt för er så ni inte missar poängen. Dock är allt ovan sant.

Nyfiken i strut...

...råkar sällan illa ut.

Så brukar jag avsluta den, fast jag vet att den egentligen går "Nyfiken i strut råkar ofta illa ut". Av någon anledning så kom vi in på nyfikenhet idag; jag, L och L. Så sa jag till ena L "vadå, jag är väl inte alls nyfiken" med ironiskt tonfall. Hon bara stirrar på mig
"NÄÄ INTE DU INTE! Jag har för fan aldrig träffat en nyfiknare människa! 'Vadå? Vad pratar ni om? Vad menar ni?'" svarade hon och härmade mig.
"Mjo, och ändå håller jag igen på jobbet..." muttrade jag.
"Men det är ditt karaktärsdrag, det är verkligen Du. Unikt för just dig. Det ska du vara stolt över", sa hon sedan, "tror jag ska börja kalla dig för Nicke Nyfiken förresten".
Och visst kan jag skriva under på att jag är nyfiken. Jag vill veta ALLT om ALLTING, även om det ibland svider att höra vissa saker. Sedan har jag fått lära mig att acceptera att vissa saker får jag bara inte veta, så funkar det i livet. Tyvärr.

Men L har bara "känt" mig i ett år, egentligen bara sedan juni. Min existens har hon dock vetat om i många många år och för cirka 7 år sedan var vi på en finlandskryssning tillsammans.
Så nu tänkte jag höra med mina kamrater som känt mig längre än så, skriver ni också under på att jag är nyfiken? (Är det någon annan som redan hunnit uppfatta detta kan ni ju säga det med fast ni knappt känner mig om så är fallet).

Och apropå Nicke Nyfiken, som ju är en apa, lyssna och njut:


Träningen dödar mig

Vi har så att man får gå 30 minuter/veckan och träna på arbetstid. Så jag gick klockan 16.05 idag och utnyttjade den halvtimmen+att jag kom 25 min tidigare och därför inte förlorade något på det. Åkte till gymmet och körde igenom hela kroppen. Värmde upp först och sedan nästan samma vikter som innan jul (senast jag tränade pga sjukdom) och det var TUNGT, fattar inte hur jag orkade+i vissa fall ännu mer. Hur kan det ha känts för lätt?! Stretchade väldigt noga men kommer nog ändå ha ont imorgon.
En kille råkade förresten gå in i fel omklädningsrum idag, han såg något generad ut när han kom på sig själv. Som tur var var alla (framför allt jag som stod rätt framför honom) påklädda och alla andra stod gömda. Nu är jag helt slut i kroppen. J började sin träning när jag var klar, det var ju bra timing. Nu är jag hungrig och jag kommer ju verkligen inte duscha ikväll. Nej, nej...

Glömde igår skriva gårdagens bästa citat: "Finns det inte möjlighet att skattefuska?"


Jag vill ha sommar, sol och bad igen. Midsommar på Harö med Js familj.

Aj vad ni skriker :-)

Trött, trött, trött... Mor ringde imorse och sa att hon försovit sig och jag skulle åka i förväg. Det slutar med att jag kommer 25 minuter för tidigt och mamma kommer precis på klockslaget.

Dagen går och en liten skitgrej blev väldigt stor och till slut löste det sig fint. Har fått grattis-hälsningar från alla möjliga håll idag. Dels arbetskamraterna på jobbet (chefen är dock på möte på annan ort hela denna vecka så hon får veta att jag inte jobbar längre än tom måndag på måndag. Men är ju timanställd och kan gå på studs om jag vill, och hon är ju förvarnad).
Dels är det en del kamrater som inte läser bloggen, har facebook eller är online på msn särskilt ofta som bett mig berätta vad jag får för besked. De smsade jag idag klockan 9.40 och Empan, som var en av dem, ringde upp direkt och skrek grattis. Måste säga att om jag inte var hörselskadad pga förkylningen redan skulle jag ha blivit det idag, så som folk har skrikit mig i öronen när de kramat om mig... eller skrikit i luren på mig. Förvarning tack! Sedan fick jag sms av ens om skrev "Grattis! Det kommer bli tufft, inte lika tufft som lärarprogrammet så klart, men tufft nog ändå! Kram". Gullunge som skrev det. Sedan ringde en annan upp och grattade. Sedan var det en som sagt att jag måste ringa när jag visste, så ringde jag henne och det gjorde faktiskt ont i örat. Jag, L, L och M på jobbet bestämde att vi ska fira genom att gå ut och luncha på måndag. Nu har jag ju fått mina nedransrikskuponger (han som har hand om det verkar motarbeta mig). Vi bestämde att jag skulle återkomma på onsdagen (igår) för han var för upptagen, sedan när jag snakcar med honom på onsdagen har han redan skickat in alla papper och inte tagit med mig. Så jag kommer få betala rikskupongerna i slutet på februari, då jag varken är anställd eller får någon lön. Känns ju jättefint. Verkligen.

Idag är det för övrigt min ena mosters födelsedag. Hon fyller inget jämnt, men ändå värt att nämnas!

WANTED!

Drömde att jag var efterlyst och förföljd. Bilder på mig fanns överallt i tidningar, namngiven. Vet inte vad jag gjort faktiskt, men tydligen hade min vän försvunnit och jag var den sista som var med henne. Vännen är namnlös och ingen jag känner i verkliga livet. Några kompisar som jag inte sett på minst 5 år erbjöd sig att hjälpa mig. Jag kunde klä ut mig till dem, och de till mig. På så sätt skulle det bli massa falskspår om var jag höll hus. Och jag blev inte upptäckt då jag var utklädd till en annan tjej eller en kille. Efter några dagar ringde killens mamma på hans mobil, som jag övertagit. Hon ville prata med sonen för hans presentcheckar på NK gick ut idag och hon ville att han skulle hinna utnyttja dem... Men jag kunde tyvärr inte hjälpa henne, hade ingen aning om var han var. Det var också via henne jag förstod att mina kompisar hade blivit uthängda med namn och bild i tidningen då polisen kommit på att det hjälpte mig...
Vad betyder detta tro?

Nu middag och sedan sänggång med bok, typ.

Glädjande beskedBehöver jag skriva mer?

En överlevare

Tjock fågel utanför fönstret tidigare idag.
Den kommer överleva länge, sa bror M när jag visade honom bilderna.
J undrar bara hur han orkar flyga denna klotrunda kropp?

Farmors födelsedag

Tror farmor har varit snäll det senaste året. Vädret är ett fint vinterväder. Temperaturen kring 0 grader och vid två tillfällen har det snöat idag (minst). Så nu är det lite mer vitt och fint på marken och på trädgrenarna. Snöar ännu.

Av mig och J fick farmor 10 röd/gula tulpaner som vi tyckte var fina. Hon vill ju inte ha några saker så då är ju blommor bra. Var en del tanter kring 90 års åldern där och en farbror. Så hennes grannar P och L, min farbror med fru och deras yngste dotter (40 någonting år gammal) med sina yngsta barn. Jag och J självklart, bror P och bror M med tjej A och min pappa.

Bror P hade ny mobil då han tappat sin gamla i toaletten. Det är ju en mardröm, nästan. Jag är alltid jätteförsiktig när jag är nära en toa så att jag inte ska tappa ner något elektroniskt eller dyrbart. Han hade köpt en likadan som bror M har.
Bror M ifrågasatte ännu en gång hur jag kunde bli så tjejig med tre storebrorsor. Måste skapa balans, svarar jag men han tycker att jag borde bli en pojkflicka. Och det var jag som yngre tycker jag, ganska pojkig men sedan ändrades det i tonåren. Äh, jag är som jag vill vara och det är viktigast.

Farmor undrade om hon får komma hem till mig och J i april då jag fyller 21 år. Det kanske vi kan ordna, svarade jag. Hon påminde mig då om att när hon fyllde 21 år blev hon myndig, och så var det ju även när min pappa och farbror fyllde 21 år. "Jag är mer mogen än du" skojade jag och hon flinar brett "Ni är säkert mognare idag än vi var, det var så annorlunda då" svarade hon.
Jag tog en bild på henne och hon säger "jag ser ut som att jag är 100 år", och jag sa att "det är ju inte långt kvar nu". "Nä bara 8 år", svarar hon. "Ja, det tar du ju", säger jag. Och hon skrattar bara och säger "ja, jag gör väl det". Kanske är det roligt att fylla år ändå, för i vanliga fall brukar hon skaka på huvudet och säga "det är inte roligt att vara gammal."
När vi skulle gå tog hon mig i händerna och iskall är jag som vanligt, vilket hon kommenterar. "Jag är alltid kall om händerna, det har jag alltid varit". "Har du? Kalla händer- varmt hjärta" säger hon. "Exakt, det är jag det".
Så roligt när man kan prata med henne så här och hon är på bra humör. Dessutom var det hög ljudnivå runt omkring så hon brukar ha svårt att höra, men idag hängde hon med iaf.


Så var det dags för gymmet tänkte jag, hade släpat med mig kläder, skor och vattenflaska. Träna tis,tor,lör, perfekt! Bara det att jag glömt att det är helgdag och gymmet stängde 18. Jag var där 18.06. Suck. Måste planera om veckans träning. Irriterande.

Grattis Farmor, 92 år!

Farmor på julafton 2008

Så har ännu ett år passerat och denna gång fyller farmor 92 år. Det räcker gott och väl tycker hon, men jag vill ha kvar henne i många år till. Och eftersom jag bestämmer får hon finna sig i att bli både 95 och 100 år inom kort.

Grattis bästa farmor på din födelsedag!

...en tand är lös, den är jättelös, snart blir jag en tandlös gumma.

Somnade på soffan igår (förstår mig inte på mina sömnvanor alls) och drömde att jag tappade tre av framtänderna! Min mamma svarade, när jag sa detta till henne i drömmen, att det var väntat då de tänderna såg mörka ut numera (typ ruttna?!) och att jag får ringa tandläkaren efter helgerna. Och hur ska jag har råd med det?! Tandläkaren är ju svindyr! Fick lite smått panik. Tur att det bara var en dröm.

Så här såg mina tänder ut. Min högra framtand, vänster i bild, var det bara kanterna som var borta så jag fick en huggtand. Mittentanden var själva ramen intakt och fast, men i mitten var tanden väldigt lös, likt ett barns mjölktand som snart ska tappas. Det skulle alltså bli ett hål rätt igenom tanden om den ramlade den. Den på sidan var i princip borta, bara lite kvar högst upp. Hua.


Väcktes av mammas sms där hon skrev att hennes kusins hund dog igår, och hennes andra kusins (eller hennes barns?) farmor dog. Det var tråkiga nyheter. Inte för att jag känner dem men ändå.

Idag ska jag fira farmor, träna för första gången sedan influensan och... lägga mig i tid?

Lite ditt och lite datt

Usch vad mycket egobilder det har varit på sistone! Haha, värsta ego-kär. Men praktiskt att lägga upp någon bild från nyår i slutet på varje inlägg istället för alla i ett. Dels blir det så jobbigt att lägga upp många i taget och dels räcker korten längre...

Min mamma är inne på sin tredje feberdag. Stackarn, hoppas hon kan jobba på onsdag. Har dock svårt att tänka mig att hon kommer fira farmor imorgon på farmors födelsedag. God förbättring önskar jag henne!
Själv har jag fortfarande lock i öronen, särskilt i vänster. Tillbaka som hörselskadad, tur att det bara är tillfälligt. Jobbigt att veta hur bra man kan ha det och inte kunna få det...Det går nog över snart.

Ska nog gå över med frukten till Js familj (vi handlade ihop och delade kasse) och sedan sätta igång med middagen. Rätt hungrig faktiskt. Vi har en stek men ingen orkade laga den idag så vi kör på hemlagade hamburgare istället, så gott. Kommer bli perfekt, det känner jag på mig.

Så skönt med sovmorgon imorgon, sedan är det jobb 3 dagar i rad innan det blir helg igen. Hm påminde mig om att jag måste uppdatera datumen i CV för vilka dagar jag har arbetat nu, blev ju lite längre än planerat, vilket bara är bra! Gör det först, sedan frukt, sedan mat.

På återläsande!


KABOOM
Tacka vet jag att det bara är nyårsraketer och inte riktiga bomber som smällde...

Helbild

Fick en fråga om jag kunde visa någon bild där jag står upp med den klänningen jag hade på nyår och jag har nu kollat igenom alla foton jag har fått från nyår och jag hittar bara bilder där jag står bakom någon, har jacka eller en gitarr ivägen (och så sittande då). Väldigt störande. Måste ju ha fastnat på bild stående UTAN någon annan eller annat föremål ivägen... Men kan inte finna någon. Dock hade jag på mig klänningen förut vid ett tillfälle där kameran var med. Då håller jag på att fixa mig så håret är i en konstig frisyr men, äh! Lite ska man ju bjuda på sig själv, eller hur?
På den tredje bilden är jag från sidan, som ni ser...


Jag på nyårFick en bild av en kompis från nyår och jag tyckte jag blev fin på den! Klippte ut mina kamrater och lägger upp bilden här. Vad tycker ni?

Idag är en dag fylld av små äventyr likt ingen annan dag

Upp "tidigt" (inte lika tidigt som om jag skulle jobba men tidigt för att vara "ledig"). Täcket hade åkt ur påslakanet i natt så jag frös som en gris. Utanför täcket var det kallt! Och utanför huset var det många minus (okej det var typ 8 minusgrader). Kallt med andra ord. Jag invigde min nya kappa! Med mössa, sjal, skinnhandskar, stövlar, jeans och tjocktröja under kappan var jag iaf tillräckligt varm. Kände mig så fin! Invigde dessutom mina nya silverörhängen, så grymt fina.
Åkte iväg i kylan, gick i snön. Ingen Metro idag, så tog med min bok. Fel på dörren, den vägrade öppnas men till slut kom jag in ändå, efter att ha stått still ute i ca 8 minuter. Då blev min klädsel lite kylig. Men det gick bra, jag var snabbt ute i kylan igen. På hemväg. Läste boken, nära slutet nu. Midvinterblot, av en Mons som stavar med o. Det stör mig, men han skriver bra, så det får väl gå ändå. Kom hem, J undrade varför jag var hemma så fort, vad svarar man på det? Hade flyt, antar jag.

Slängde mig på soffan med boken i högsta hugg. Efter ett tag blev det liite för skönt. Halvsomnade till. Vaknade igen och satte mig vid datorn. Men jag längtar tillbaka till boken. Tror jag ska gå upp en våning och läsa. J håller på att fixa med vår dörrkarm, slipar, sågar, borrar och låter allmänt småstörande. Musik på hög volym så han ska höra ner. Jag tror jag pyser upp, lite lugn och ro tack.
Jag ska bara...

Pussen på 00-slaget, typ. Nyårsafton.

Datadravel

"Jag ska blåsa rent din dator så du får flytta alla dina saker från den som du vill spara."
Det är vad jag har gjort under kvällen (det och ordnat med min nya almanacka, dvs skrivit in viktiga datum osv). Vi har en extern hårddisk som heter "My Book World" och som är på 1 terabite, dvs 1000 gigabite (GB). För er som inte fattar, det är väldigt mycket plats på den. Alla villans datorer är kopplade till den och alla har varsin mapp. Min mapp heter Sara och är väl använd. Eftersom min dator (eg. Js) blir full hela tiden har jag redan lagt över all min musik på den hårddisken. Sedan nästan alla bilder jag har finns där. Fatta om den hårddisken skulle paja, då skulle nästan allt försvinna. Fy farao.
Iaf är det dit jag flyttat allt mitt nu när J ska blåsa rent min dator, och lagt kopior på allting så att det inte gör något att det försvinner när J fixar och donar här sedan. Så kollade jag hur mycket plats lilla Sara tar på My book Worlds minne, svaret blev: 26.8 GB. Inte så mycket av minnet, men jag tycker att det var ganska mycket plats från bara lilla mig.... Mina bilder tar 14.4 GB eller 9033 stycken bilder (inga dubletter) eller 199 mappar med bara bilder. Det är ju helt sjukt.

Sammanlagt på det minnet är det så här mycket plats upptaget: 332 GB eller 21 232 filer eller 1211 mappar.
Jag tycker att det är galet mycket...
..och jag tänker inte berätta var i huset denna hårddisk finns så att någon kan gå och ha sönder den! Hela mitt liv skulle försvinna då ju *cry*


Rock Band på nyår, synd att mitt ansikte skyms...
Johan, jag, Sandra, Magda

I'm back!

Var och kollade lite i affärer igår med mor, och fikade (jag betalade 2/3 av fikat). Köpte en almenacka som jag nu måste föra över viktiga saker i från min gamla almenacka. Inför nästa år ska jag förhoppningsvis investera i en personlig almenacka (och där mamma har du länken som du efterfrågat), så jag får precis som jag vill ha det. Är ju något fel på alla almenackor i affärerna ju... Så köpte jag handkräm också och Försvarets hudsalva till mina torra läppar. Det var det jag investerade i. Mamma började frysa när vi gick till Coop. Jag var varm och go.

Jag åkte hem till Sa och hängde där ett tag, efter några timmar åkte vi hem till mig och köpte hem thaimat på vägen. Jag åt hälften och sparade hälften till idag. Så såg vi på film, fikade med mina svärföräldrar... ja jag vet inte hur vi fick tiden att gå egentligen men sedan var klockan timmen efter midnatt drygt och jag var trött och J somnade på soffan. Kändes som det var dags att dra sig till sängs. Jag jagade upp J och bäddade rent i soffan åt Sa och vi gick och la oss allihop.

Jag drömde att mamma och pappa hade en son till, så jag hade 4 storebröder istället för 3, men det ljög mamma och pappa om för soc och sa att de bara hade 3 barn förutom den lilla mörka, smala och långa pojken som de hade som fosterbarn. Så skulle jag byta blöja på den där lilla killen, i badkaret. Och det gick ju bra först men sedan så ja, kom det mer än vad som redan kommit i blöjan, om man säger så. Och det åkte ner i avloppsröret och fastnade så det blev stopp. Och jag spolade ju rent pojkens rumpa med duschslangen så vattnet började samlas i badkaret då det var stopp och det blev grumligt då det var smutsigt. Och där i låg ju den lilla pojken och tittade på mig med stora ögon... Stackarn. Soc märkte iaf ingenting som tur var, de kanske skulle tycka att jag var helt oduglig som "storasyster".

Antagligen kommer drömmen från när jag och mamma fikade igår så satt det en liten pojke brevid mig och han satt där och tog i så hela ansiktet skrynklades ihop då han försökte pressa ut lite. Pappan låtsades som ingenting... Och så tjatade Sa om sina ungar på hennes jobb hela dagen igår, och hur hon längtade till dem igen efter ledigheten.

Så gick vi upp imorse och vi åkte och träffade Su, tog en fika. En man undrar om en av våra stolar vid bordet var lediga, ja svarade vi varpå han säger "muchos gracias, det betyder tack" som om vi inte visste det...
Började kolla på lite kläder på Topshop, Sa hade sett fina tröjor där förut. Vet ni vad jag ser? En snygg svart kappa, prissänkt med 50%, i min storlek. Jippi. Testade den och den satt bra så slog till. Hade tänkt mig ungefär 800kr att lägga på en svart kappa, men denna kostade "bara" 699kr (hade alltså kostat 1399 kr). Så nu har jag köpt en kappa också! Har bara present till farmor kvar, sedan har jag köpt allt som jag skrev i ett tidigare inlägg att jag ska köpa.
Ringde mamma och hon har feber... Så var det hennes tur också nu då, tråkigt.

Nu är jag hemkommen iaf!
På återseende.

Ytterliggare ett kort från nyår som jag tog på oss...

Inte enligt planerna

Vad hände? Efter en liten stund efter förra inlägget satte sig jag och J i soffan för att se på tvserie. Vi ser ett avsnitt och glider ner i sängliggandes. Mys. Avsnittet tar slut och J säger åt mig att sätta på ett nytt. "Nä" säger jag och vänder mig om och kramar honom. Somnar. Han somnar. Efter ett bra tag (kändes det som) vaknade vi och bestämmer att det blir sängen nästa. Klockan måste vara runt 00 iaf tänkte jag. Tji fick jag! När vi kom upp på övervåningen såg jag på väckarklockorna som båda lyste 22.22. Inte mer? Vi tvättade oss och borstade våra vackra gaddar och somnade. Till klockan var ungefär 10.40. Jag frågar igen: vad hände?

Jag hade planerat att skriva detta inlägg igår kväll, men det får bli nu istället.
Idag ska jag träffa mor och kolla lite i affärer. Vi har ju missat rean totalt i mellandagarna, men kanske hittar vi en svan (något som verkade vara en ful ankunge men visar sig vara en svan) nu ändå. Jag behöver en almenacka för 2009, handkräm, köpa en födelsedagspresent till min farmor som fyller 92 år på tisdag(!) och kolla om jag hittar en svart kappa. Detta är sådant jag behöver investera i. Något annat ska jag hålla mig ifrån att köpa. Även om jag vill ha lite andra saker men måste hålla kvar lönen så länge jag kan... snåla.

Sedan är jag skyldig mor pengar för julklapp jag ännu inte betalat, men vi bestämde att jag ska betala en fika istället så kanske blir det fikat idag jag får betala.

Juste, tänkte ju skriva igår, att det snöade igår!

En sådan fräckis!

Vaknade flera gånger under dygnets tredje timme, sedan när jag vaknade 6.05 kunde jag inte somna om. Drog mig en stund och gick sedan upp före det att klockan skulle ringa. Tog det lugnt. Precis innan jag ska gå råkar jag dock sparka foten rätt in i bandspelaren som J ställt vid sin fotända på sängen. Ont i foten fick jag och radion på den gick igång på hög volym. J vaknade och jag tog mig om min ömma fot. Men det gick över, dock kunde J inte somna om.

Åkte till jobbet och efter lunch höll jag på att somna. Lutade mig tillbaka i stolen och blundade och skulle lätt ha somnat om inte en kollega precis då kom och ville prata med mig. Typiskt, så trött så trött. Städaren bjöd vår lilla avdelning på toblerone! Dessutom hade allas godisskålar blivit påfyllda. När det nästan är dags för eftermiddagsfikat hade jag piggnat till. Spanade in godiskålen men tog såklart inget. Tyckte att det var rätt mycket i den ändå. Sedan går jag iväg för att fika och ser att skålen då är borta, konstigt. Så möter jag B, en som är känd för att sno de godaste frukterna ur andras avdelningars fruktskålar. Tycker han beter sig underligt då han har båda sina armar bakom ryggen på höger sida (bort från mig). Vi hälsar. Jag passerar och vänder mig om. Ser hur han håller VÅR godisskål i händerna bakom ryggen och när vi passerar varandra slänger han fram skålen framför sig så att jag inte ska se. Sedan ställer han tillbaka skålen där den stod. Jag passerar deras skål och ser att där är det massa godis. Blev jätteirriterad. Kan ju inte bara sno vårt godis! De har ju eget! När jag kom tillbaka från fikat ser jag att i vår skål är det inte alls mycket kvar. Dumhuvud, den där B. När jag sedan tänker efter har jag sett honom flera gånger under dagen vid vår byrå där skålen står. Och där har han exakt NOLL ärenden, har inget där att göra, inte ens i närheten. Så vad sjutton har han gjort där tro?! Ser jag honom igen sno från oss så skiter jag fullkomligt i vem som hör mig, han ska få en rejäl utskällning för så där gör man inte! Han och jag har dessutom varit arbetskamrater, både förra vintern och i somras. Arg, blev jag, arg.

VI jobbade över, säg när jag inte jobbade över senast (3 december, kollade faktiskt, alla andra dagar har jag jobbat över). Tog mig sedan hemåt och handlade på vägen. Js familj har kommit hem från nyår i norrland och vi var bjudna på middag där. Samma som de alltid bjuder på och som jag inte gillar. Visst äter jag långsamt och lite i vanliga fall men här blir det extra långsamt och lite för det är inte gott. Men ner måste det ju. Attans.

Och nu är vi här. Jag laddar upp bilder på facebook från nyår. Glömmer att det är fredag idag hela tiden. Har fått 3 dagar till att arbeta. Skönt att det fyller på sig!
Har fått veta att Js nyfödda kusin kommer få namnet Ellinor.
Jag och J på nyårsafton.

Nyår 2008-2009 del 1


Och nu..?

Trött. Vad ska man göra av denna dag? Allt är väl stängt och jag har ändå inget busskort idag så kommer få sitta hemma. Och göra vad? Hm... Se på tv? Lär ju bli så. Bloggar snackar om Vänner-maraton på tv, men jag lär inte ha tillgång till den kanalen.

Mer om gårdagen skriver jag senare när jag laddat in bilderna, roligare så.
Fatta att jag ska jobba imorgon....

Idag är det 1 januari 2009. En torsdag. December är slut, och så är min godisfrist. Nu får jag bara äta på lördagar igen, fram till skärtorsdagen. Men är ju inte långt till nästa lördag om jag nu skulle få abstinens. Jag var duktig och åt inte en godisbit efter att vi skjutit in 2009 med raketer, har ju aldrig fuskat (inte ens när jag verkligen haft skäl att göra det) så det skulle inte vara en god start på året inte.

Nä, nu ska jag nog ringa mamma och höra hur de hade det igår. Hörs senare.

RSS 2.0