I knew it

Tja dagen artar sig ganska bra, hihi.
 Jag började med att gå upp ganska tidigt, var jättetrött. Satte på mig en morgonrock och såg typ 6 Gilmore avsnitt i rad. Gjorde mig havregrynsgröt till frukost, men eftersom vi inte hade någon mjölk blev det bara gröt.
Efter en stund säger Johan "jag och Micke sticker till ÖB bl.a". "Jaha, kunde du inte ha sagt det så innan så jag kunde följa med", undrar jag. "Jo, men gör i ordning dig nu då". "Men jag har ju inte gjort någonting! Jag har inte klätt mig, borstat tänderna, borstat håret.. ingenting!" "Ja men snabba dig på då!"
Sedan var jag klar före dem två iaf... Killar.

Vi åkte till Vällingby, sprang på bror Martin och flickvännen Anna. Jag och Micke gick och handlade lite matvaror och Johan gick ett ärende. Jag gick till kassan där Kalle jobbar, som sagt han jobbar alltid. Han kommer också ikväll till bror Peter.
Sedan visade jag herrarna lite av Kfem, men bara utifrån. Och vi gick till ÖB. Jag köpte schampoo, balsam, tandkräm, plastmuggar och en coca cola. Visst är jag nyttig? Hihi. Sedan åkte vi hem.

Jag lyckades hitta något jag visste fanns där. Och jag fick mitt erkännande. Många har försökt men misslyckats. Jag lyckades med två fullträffar på en gång, innan mitt vapen togs ifrån mig. Jag känner mig hedrad. Och nånting annat.
Hm.Igår jobbade jag hela dagen, 8.05-16.20. Sedan träffade jag Sandra och vi åt pizza/sallad. Och hade det trevligt. Såg på tv med mera. Åkte hem vid 11-tiden. Skulle ha varit hemma kl 23.30 men tunnelbanan kom till vby vid 23.35. Irriterande sega tunnelbanor!
Lönen? Ingen framgång. Hurray. Ska ringa andra jobbet på måndag och se hur det går.

Ikväll, fest!

Dåligt humör

Förresten. Jag är inte på bättre humör.
Det har ju fortfarande inte löst sig.
Stackars Johan men jag försöker verkligen tygla mig men jag vet att jag snäser.
Dumma arbeten. Sköter inte sin del av arbetet.
Jag är där och gör det jag ska och sedan sjabblar dem med min belöning.
Moris


Lönekrånglet fortsätter

Så hur har det gått idag då?
Lönen på vanliga jobbet har inte löst sig. Ska jobba där imorgon så då jäklar ska de få se!
Lönen på andra jobbet, ja. Min plan, som både Sandra och chefen gick med på, var att Sandra skulle ta pappret jag skulle fylla i, vi ses i Vby och jag fyller i det och hon lämnar tillbaka det imorgon. Så kan de skicka in det imorgon. Så så gjorde vi. Ringde den chefen och frågade när hon trodde lönen kunde komma in då, om pappret kom in imorgon till henne. Ja 27 april blir det ju då, sa hon. Skulle inte tro det. Bad henne försöka få fram det snabbare för jag har ju hyra och sådant att betala. Inte ska jag väl behöva vänta till 27 april när jag jobbade den 8 februari? Det är ju inte jag som gjort fel, det är ju dem. Ska jag väl inte behöva lida för. Jo, men de blir så griniga där på lönekontoret sa hon. Ja, och? Jag är grinig här med.
Så, glöm inte lappen imorgon Sandra!
Tack för hjälpen ;-)

Imorgon är det alltså jobb, 8.30-16.45. Roligt roligt.

Avslutade precis ett drygt 1½ timme långt samtal med Empan. Vi tog vid där vi slutade igår, då vi pratade dryga halvtimmen. Hon berättade klart om Ecuador, jag berättade om löneproblemen, vi pratade om gamla tider, snart kommande tider och framtida tider. Allt mellan himmel och jord. Sådant som hänt under dessa 2½ veckor hon varit bortrest och annat. Ja mycket fick vi sagt. Vi tänkte att vi kunde springa något varv runt Judarnsjön sådär en gång i veckan. Bra träning, skönt med sällskap och inte så långt bort.
Så så är det!

Att tunnelbanan stått still har ju inte varit särskilt underbart heller. Utspårat tåg som stoppade trafiken i många timmar. Borde ju vara löst till imorgon va?

Varför krånglar lönen?

Usch usch dålig dag... Andra chefen har inte ringt upp än och den första har inte hört av sig så de har väl inte löst det ännu..
Gah. Blev depp pga det här. Ikväll är det invigning av Vby centrum som jag ska på. Måste ju vara extrapriser tycker jag, men så har jag inte så mycket pengar. Lite jobbigt.
Smsade ett förslag till Sandra på en lösning på mitt löneproblem för att se om hon kan ställa upp på det. Om hon gör det så kan jag skriva ner det sen. Hoppas det. Lönen kommer definitivt bli försenad. Men när kommer den då?
Riktigt dålig dag att krångla till lönen på. Har ju dessutom PMS. Ingen bra kombo ska ni veta. Stackars Johan, men jag försöker vara snäll men jag blev bara så depp! Vill att de bara ska säga "ja men nu kommer pengarna in på kontot om 10 minuter" och att de gör det och allt är frid och fröjd. Men så kommer det ju inte bli. :-(
Jag hatar när det blir knas med pengar!

Ringde Wiebke och sa att jag inte kommer idag. Känner att jag måste sitta här tills det är löst och sedan ta hand om mig själv lite så jag blir på bättre humör. Hon önskade mig lycka till med lönen. Hoppas det räcker.


Lön? :-(

Så, hur går det med lönen då? På mitt vanliga jobb var det som jag befarade. Blivit knas för flera timanställda iom nya systemet, men det har prioritet hög och folk jobbar på det.
Ringde chefen på andra jobbet som skulle kolla upp det och hon ringde nu och de hittar inte mina papper. Typiskt, typiskt. De har alltså inte skickat in dem, och nu hittar de inte dem inte. Städat bort dem? Hon skulle leta vidare och ringa upp igen.
Suck

Boknörd?

Nä nästan inte.Jag utmanar mamma på att göra testet!

Lönemissar!!!!

Jaha, nu är det dags från löning. Både från mitt vanliga jobb och från dagiset jag hoppade in på. Klockan är över 12 och pengarna borde ligga på kontot med flikarna Lön. Är det så då? Nej. Inte en spänn har jag fått.
Vanliga jobbet är antagligen pga att de bytt lönesystem de senaste veckorna. Så har det väl krånglat för att jag är timanställd eller något. Har iaf hört av mig till min chef så att hon kan kolla det imorgon. Dagiset har jag bett Sandra att fråga om de har skickat in mina papper. Annars har jag ett telefonnummer dit så får väl ringa själv och prata med chefen.
Dåligt tycker jag. Tur att jag får studiebidrag! Annars kunde det blivit knapert för mig, vad vet ni. Ja, riktigt dåligt är det ju att man inte får någon lön för det man gjort. Riktigt dåligt.
Tror jag betalar hyran den 28e så snabba på tack!

Nyttig

Efter förra blogginlägget gick jag och köpte Pastasallad med kyckling till lunch, och en festis. GIck en promenad på 20 minuter(?), med Wiebke. Åt lunchen. Lärde mig svenska landskapen på teckenspråk med hjälp av Robert. Sedan åkte jag hemåt. Tåget hade Alvik som slutstation. Det var 3 minuter till nästa tunnelbana. Äh tänker jag. Jag går hem. Så jag gick från Alvik till Ängbyplan. Tog en 45-50 minuter. Det var kallt. Det var halt. Det var lerigt och blött. Det var blåsigt. But I did it! Mellan Stora mossen och Abrahamsberg kom jag på att jag har radio i mobilen så lyssnade på musik därifrån. Kom också på att jag nog kan sänka ljudvolymen när jag pratar med folk via handsfreen. Min neråtknapp, som styr ljudvolym, har gått sönder. Så när jag pratar med folk har jag högsta volym vilket gör att det känns som folk skriker på mig när det är tyst runt omkring mig. Men nu har jag lägsta igen! Skönt.
När jag kom hem satte jag mig med min Sudoku-bok och gav mig på en 5a, alltså den svåraste. Tog det lugnt,ingen panik heller. Måste ju vila mig lite efter min promenix. Var klar med Sudokun på 10 minuter.
Sen satte jag mig här och började äta av min Schweizernöt, hade typ halva kvar. Nyttigt, jättebra. Verkligen.

Idag är det Brasilien-Sverige. På tv3. Så ska över till mor och far och se matchen. Kan ju sova ut imorgon, yeey.

Uppdatering

Ja, nu sitter jag i universitetets datasal. Har precis gjort klart läxan. Skönt! Här sitter även Robert, Sara och Wiebke, och Thomaz har hunnit paffa redan.
Själv var jag är en halv 10 eller så. Tidig dag idag.
Johan ringde precis, han skulle äta mat på Mongolian Barbeque och skulle därför inte äta middag hemma, blir så mätt.
Vet inte vad jag ska göra nu, hm...

Idag kommer Empan hem från Ecuador!

Imorgon ska jag träffa Wiebke, Yaowapa och Linda kl 15. Trevligt.

Fredag: jobba...

Four deaf Yorkshiremen

Monte Python-inspirerat.


Rolig!

Ja, jag satte mig här för att plugga (i Johans sköna, dyra datastol). Hann inte särskilt långt. Såg att min växt behöver vattnas och gick ut i köket för att hämta vatten. Väl där såg jag att här behöver det diskas kastruller och stekpannor. Så tar tag i det, och ju mer jag diskar undan desto mer dyker det upp. Jag började iaf med att sätta på diskmaskinen. Sedan två kastruller, båda små, och två stekpannor, en liten och en stor. Två träslevar. Hittade sedan salladsbestick som är i trä, diskar dem med. Ja och salladsskålen kan jag ju ta på en gång. Tänker att jag ska diska ugnsplåtarna men blir avbruten och börjar diska 5-6 knivar. Börjar tvätta köksfönstret. Och diskbänken. Jusste plåtarna var det ja. Diskar plåtarna. Häller massa vatten på golvet. Börjar torka upp golvet. Hm här behöver det sopas (fast jag dammsög häromdan). Sopar. Diskar vidare plåtarna. Ja, spisen har ju sett vackrare ut alltså. Börjar tvätta spisen. Mellan plattorna, på plattorna, knapparna, handtaget till ugnen... Ja och kaklet runt spisen. Var var jag nu då? Jusste vattna växten, så var det. Fyller på lite vatten i en kopp och går och vattnar växten (som jag fick av Bella i inflytningspresent). Kommer på att jag alltid häller för mycket så att krukan läcker igenom och det blir blött på golvet. Går till köket och hämtar en genomskinlig plastpåse och ställer krukan i. Sådär ja. Går tillbaka med koppen jag hade vattnet i till köket. Så, vad höll jag på med innan jag skulle vattna blomman? Jusste, jag pluggade. Usch vad tråkigt.
Går motvilligt tillbaka till datorn för att plugga.
Äh, jag kan iaf uppdatera bloggen först!

Skolfoton 07/08

Kris i paradiset

Ja nu är det lite kris i det idylliska paradiset, dvs vårt förhållande. I en hög med rena kläder hittade vi en skjorta som ingen av oss känner igen. Jag äger inga skjortor med bröstficka och Johan känner sig inte vid den. Så vem är ägaren? Johan frågar om jag har varit otrogen. Nej det har jag icke!
Så, vems är skjortan! Inte min, inte Johans. Jag har inte tagit hem någon kille, Johan har inte tagit hem någon kille som tagit av sig skjortan. Vem är då ägaren?
Något tips?Och nej, det är inte någon kris. Vi bara tycker det är lite lustigt att vi inte känner igen den. Förstår inte varifrån den kommer... Men men

:-)

Skolkort och skräck

Ja, så vad har blivit gjort idag.
-Vi har tvättat: rött, sofföverkast, lakan, vit 40... *-) kanske hann vi med en till.
Våran torkställning är full, så jag skulle hänga upp det röda/rosa kläderna på familjens torkställning. Står helt ensam i källaren och sjunger Abbas "I've been cheated by you since I don't know when. dododododododododododo so I made up my mind..." osv för mig själv. Plötsligt ser jag en man i bara kalsoner i kanten på mitt synfält. Han säger "Honey.." och någonting mer. Jag kopplar dock inte att mannen är Johan så jag skriker
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH
I en rejält hög volym. Riktigt riktigt riktigt högt skrik. Stackars Johan blev liiiiiite förvånad över mitt välkomnande. Själv blev jag livrädd tills jag uppfattade att det var han. Vem jag trodde att det var, det vet jag inte.

-Sedan har Johan kört 2 maskiner med disk. Goodie :-)

-Vi tog ett bad tillsammans i vårt pyttelilla badkar, mysigt! (Och varmt!)

-Vi har sett ett avsnitt av Eureka.

-Johans familj har kommit hem från norrland. Svärmor kom förbi för att hämta kattskålarna och maten. Johan berättar att han planerat vilka kurser som han ska läsa innan sommaren, period 4. Ingela blir mycket nöjd. Hon ser även att vi håller på och städar vilket, om hon varit en katt, får henne att spinna högt.
Sedan säger hon att ett av korten hon tog, alltså "skolkorten" som tas varje år och stätts upp på Johans farföräldrars vägg på Johan, hans 3 syskon och mig. I år tog vi även på mig och Johan ihop, om den hänger på väggen vet jag inte. Öhm, halkade ur språret lite. Iaf, så sa hon att ett av korten på mig och Johan blivit jättebra och att de skrev ut en kopia på oss som de ville ge mina föräldrar. Så vi gick upp och hämtade det. Det var bra faktiskt. hihi. "Ni ser aldrig så glada ut i vanliga fall" sa min kära svärmor. Nä men, aja.. Kortet på bara mig blev också bra :-)Och det på Johan också så klart! Så fin så! Kanske kan få de hitskickade så att jag kan lägga upp dem? Ska se vad jag kan göra.

-Ja, och så har jag pluggat det jag ska plugga idag!

Allt enligt planerna, nästan. Johan plockade inte undan på övervåningen så har inte kunnat dammsuga....
Aja
Kram på er!

Goder morgon

Jag la mig på soffan kl 21 med allt det jag beskrev tidigare. Johan satt och hade mina ben i knäet. Jag somnade till och var halvt sovande, halvt vaken i omgångar. Jag låg kvar för Johans skull. Gick upp kl 23 och la mig men kunde inte somna. Efter 00 gick jag ner för jag hade blivit så väldigt törstig! Drack 4-5 stora koppar med vatten på en halvtimme ungefär. Frågade Johan om jag hade drömt eller om han verkligen frågade förut, när jag låg i soffan, om vi skulle fortsätta städa idag.. Ja, det frågade han. Ojoj!
Gick och lade mig igen med huvudvärk. Somnade. Vaknade kl 8 av att min mobil ringer, alltså den förinställda väckarklockan som ringer kl 8 varje mån,tis, ons. Vilken volym det är! Jag störde mig otroligt på den, och ändå hade jag glömt den i vardagsrummet. Fick gå upp och stänga av den. Blev pigg. Men usch, jag vill sova mer.
Somnade igen. Vaknade 10, drog mig.. Kl 11 sa Johan att nu går jag upp, aa jag med sa jag då.
Så nu är jag uppe. Ingen huvudvärk. Lite öm vid ett öga dock..?!

Ute faller små snöflingor.

På dagens agenda står det:
-Tvätta sofföverkast, röda kläder och lakan.
-Diska någon maskin till.
-Plocka undan allt från golvet i sovrummet och dammsug övervåningen.
-Plugga.

Usch usch usch! Låter som en tråkig Annandag Påsk....

Men först ska jag svara på Wiebkes mail.
Tjong

sjuk?

Ja, jag och Johan städade här på mellanplanet, plockade undan. Tvättat 3-4 maskiner med kläder, 2 maskiner med disk. Och dammsugit här på mellanplanet. Så är alltså sovrummet och badrummet kvar att städa.
Till middag fick det bli calzone från Islandstorget. Jag tog en vanlig och Johan beställde till salami.
Det var gott.
Dock har jag huvudvärk så det skriker om det. Kallt är det också! fast jag har jeans, tunika, en kofta i 100%ull som är jättevarm och oftast har jag även en filt på mig. Och det är kallt? När jag var ute tyckte jag istället att det var varmt?! Ja, något är fel alltså.
Iaf så har jag och Johan sett 2 avsnitt av Eureka idag. Bra serie :-)
Nä ska slänga mig på soffan varsamt (...?) och ta det lugnt. Höres

Nyttig dag

Uppe och hoppar. Blev rätt så sent. Kom hem innan halv 3, men jag och Johan la oss inte förrän vid 4. Men nu är jag uppe iaf! Tur att man är ledig :-)
Idag får nog bli en sådan där nyttig dag. Tvätta, diska, städa. Just nu sitter jag och äter lite ur påskägget från igår. Så jag är kanske inte jättenyttig själv. Aja, havregrynsgröt till frukost lär det ju bli iaf. Det är nyttigt!
Japp, in med en ljus 60 nu. Tjing

Bilder!1&2 - Vädret här de senaste dagarna
3 - Igår på min brors 30 årsdag såg jag ut sådär
4 - Idag, påsken till ära!

Tyska vattenskämt!

Vill du prova vattensäng på ett tyskt IKEA? (Eller något åt det hållet)
Tänk dig för!
Vill du gå eller cykla på en tysk skogsstig?
Tänk igen....

 

I'm not a man, I'm a boy?

Ja, och så motsvarande då. Hur manlig är jag? Fick dessvärre inte den som Martins tjejkompis hade fått (antagligen är du en tjej och isf undrar vi varför du gjorde detta test. Eller så är du en kille och då är det synd om dig. Eller något åt det hållet...)
Så:
Din poäng: 65
Du är en pojke som har fått sitt första fjun. Men det gör dig dessvärre inte manlig.

Den genomsnittliga manlighetspoängen bland alla dessa är: 110.897156418

Jahapp...?!

I'm a woman

Det var trevligt hos Peter, vi kom hem nyss. Anna hade bakat en god tårta, mamma sockerkaka och tigerkaka och vi kladdkaka. Så  det fanns mycket gott att välja bland.
Martin och Anna hade gjort ett roligt kort till Peter och skrivit en (fyndig) dikt på vad han ska få av oss. Dock får inte Peter veta exakt hur mycket vi lägger var och en. Martin ska följa med honom efter påsk och köpa en komplett svart kostym.
Efter fikat började vi göra en massa tester, jag är tex en engelsk bulldog tydligen... Och om jag skulle dejta en kändis skulle det vara Martin Stenmarck (nej nej nej! Varför fick jag inte tvåan? Måns Selmerlöw?!). Osv.
Killarna gjorde ett manlighetstest, Johan var rätt så manlig (manligare än Peter men inte lika urmanlig som Martin). Så när jag kom hem ville jag göra motsatsen, kvinnotestet. Hur kvinnlig är jag? Resultatet finns att skåda nedan.

Din poäng: 258
Det är sådana som du som sätter definitionen för vad som är kvinnligt och inte. Du är ett praktexempel av kvinnlighet. Sträck på dig och var glad!


Den genomsnittliga kvinnlighetspoängen bland alla dessa är: 121.816710168?

30onde födelsedagen!

Ojoj, igår var det vårdagsjämning och ute snöar det mer än det gjorde november 07-februari 08 tillsammans. Känns så iaf. Små flingor virvlar i luften, mängden varierar. Vägen utanför är vit bortsett från några hjulspår. Alltär vitt. Ska det vara så?

Idag fyller min ena broder det ärande årtalet 30. Ja, nu är det två bröder som är uppe på 30, one to go. Ja och så jag men jag har ju inte komit in på 20 än!
Iaf.
Grattis Peter på 30 årsdagen!
Ska paffa till honom snart, bara sminka mig och baka en kladdkaka dagen till ära (och ge honom). Hoppas han blir glad för den stora presenten vi ger honom! Dyrt är det också. Men det är han värd :-)

Anmälan till högskola

Japp.. nu har jag sökt till högskolan. Eller i mitt fall: Institut, Högskola, Universitet, Universitet.
Vad jag sökt säger jag inte än. Kanske ändrar mig! Alla är utbildningar och det gör beslutet så stort! Tänk om jag väljer fel! Eller om jag ändrar mig efter några år? Det gäller hela mitt liv till 65 års ålder och därefter avgörs min pension av det också. Dessutom, är utbildningen 5 år får jag inte klanta mig för jag har bara 5 års studiemedel från csn att hämta iom att jag pluggat ett år med bidrag nu... Förhoppningsvis kan jag igla (hittade jag på ett nytt ord nu?) på Johan sista året isf.
Det är så svårt. De två universitetalternativen borde jag, om inget konstigt händer, lätt komma in på. Men som ni ser är de rankade 3 och 4. Jag funderar på att ranka dem 2 och 3. Ettan är självklar etta.
Högskolan är jag intresserad av, verkligen. Funderar tom att göra ett prov och söka in den vägen på det alternativet. Men jag har tidigare tänk människor! Och alternativ 2 är inte direkt kopplat till människor... Beror på hur man ser det...
Gaaah så svårt.

Sanningar i mataffären

Min pappa var på Lidl idag för att handla tre varor. När han står vid kassan har han en hundring i handen och kvinnan bakom honom (i 35-40 års åldern) frågar
- Ursäkta, skulle inte jag kunna få gå före?
- Nej men det här går fort, det går på under en hundring, svarar min fader.
Han betalar och de tre varorna blir något på 80 kronor. När han är klar säger han
- Se, det gick väl fort?
- Ja, jo det gjorde det, svarar kvinnan.
Då ser pappa att hon har lagt upp varor på halva bandet, och sammanlagt hade en halv kundvagn full med varor.
Och hon ville gå före?!


Igår var jag och handlade på Ica. Jag står och väntar på Johan vid godisavdelningen, närmare bestämt vid påskäggen. Där står en man som är invandrare och en som är svensk och pratar.
- Jo, men imorgon är det skärtorsdagen och på fredag långfredagen och på lördag är det påskafton. Då firar vi påsken, på påskaftonen. Det var det du ville veta va? Säger svensken.
- Ja, och det är nu på lördag alltså?
- Ja, ja. Det är det. Imorgon är det ju skärtorsdagen. Så på lördag firar vi. Då är det påskafton.
Den svenska killen uppträder mycket osäker.
- Och det är du säker på?
- Ja... ja... men så är det. Visst är det så? Säger svensken till mig.
- Ja, så är det. Den här helgen.
Svenska killen ser lättnad ut.
- Jaha, säger invandraren och ler, jag hörde någon som pratade om nästa helg så jag blev lite förvirrad.
- Ja men det är nu, imorgon är det skärtorsdagen. Säger jag.
- Ja men dåså. Då får man äta massa sånt där! Säger invandraren och pekar på påskäggen.
- Ja precis, säger jag och vi alla tre skrattar.

favoritdikt av Marx

"Min favoritdikt är den som börjar "Trettio dagar har november" eftersom den verkligen säger någonting."
Groucho Marx
Trettio dagar har november, april, juni och september
Tjugoåtta en allén
Alla de övriga trettioen

Hah, jag kunde den!

20 december 2008

Tittade ut genom fönstret när jag gick upp. "Välkommen december!" tänkte jag. Snövitt landskap, snö på träden.
Idag är det den 20 mars 2008, inte 20 december 2008, eller är det vi som har misstagit oss på 9 månader?
När jag kom ner till vardagsrummet såg jag att Johans godisar låg på vardagsrumsbordet. "Jusste, idag får jag äta!" kom jag på då. Första påsklovsdagen, när jag vaknat. Där ser man. Dags igen. Måste dock försöka ha lite pli på mig själv så att jag inte äter för mycket. Det vore ju ganska så dåligt faktiskt.
Idag?
Äta
Ringa mor
Ringa far
Ringa farmor
Besöka farmor?
Åka hem
Laga mat- äta

Typ.
Inte spännande, inte upphetsande, inte mysigt. Men sånt är livet.


Hittade bilderna!

Här kommer snögubbebilderna! Fanns på den andra datorn. Dock december -05, så var ett år fel. Men men. Kolla vad fina Johans gnome/dvärg och min Byggare Bob- kvinna blev!

image79

image80
image81


Korsordslösaren

Måste bara skryta lite (tycker jag). Har klarat Metros korsord varje dag denna vecka (dvs 3 gånger). De du. :-P


Borta?!?!

Letar efter bilder från snögubbetillfället men hittar dem ju inte!
Gaah låt dem inte vara borta!!!

Snögubbar

Snön den bara vräker ner. Bättre sent än aldrig heter det ju.
Jag vill ha snöbollskrig, göra snögubbar, leka! Snön väcker barnet i en. Senast jag lekte i snön var vintern 04-05 med Johan. En natt på jullovet. Måste säga att våra snögubbar vlev mycket fina. Gick ner för att se på dem i dagsljus och hörde många som stod och kollade på dem. Barnen var fascinerade att snögubbarna dök upp under natten helt plötsligt och flera vuxna tyckte att vilket jobb!
Jag och Johan bättrade på dem lite (men på dagen var det inte längre kramsnö) och då frågade många "är det ni som har gjort dem?!" "japp" svarade vi, "Vad fina de var!" "tack tack!"

Dock så var det några busungar som över natten till nästa dag sprängde bort våra snögubbar med smällare(antagligen). Borta var dem iaf och snön runt där de stod var svart. Tack så mycket. Tack. Ungjävlar.

Snön

Ja, för att det inte ska falla i glömska så måste jag berätta om snön här. Igår snöade det. I Abrahamsberg regnade det och i Brommaplan snöade det. Iaf, det snöade utanför centrala sthlm. När jag gick till bädds igår så låg det ett täcke på marken som fick mig att tänka på vaniljsocker.
Imorse när jag vaknade hade det snöat en hel del. Var nästan en decimeter snö på grenarna utanför mitt hem, och det snöade på en hel del också. Under dagen smälte mycket bort. Var en del vita snöfläckar på gräsmattan när jag gick hemåt. Det började snöa igen. Nu är det lite snö på grenarna och på marken. Snöade ganska mycket på kvällen. Nu snöar det inte.
Så, lagom till påsk dyker snön upp. Knappt under jullovet. Lite dagen efter sportlovet. Och två dagar innan påsk, typ. Ja, det är ju helt normalt.


När jag satt på tunnelbanan på väg hem igår så tittade jag ut på spöregnet (men tyckte det luktade vår iaf) och tänkte på den där sommalåten "Ljusblåa dagar"- sommaren är kort, det mesta regnar bort...
Så åkte jag in i värsta snöyran 10 minuter senare, yeey. Där försvann den vår-/sommarkänslan.

Dagens citat

Citatens dag idag.

1. Berättar för några klasskamrater vad det står i litteraturen som vi skulle ha läst till föreläsningen idag. Berättar att det var svårt för döva att ses mellan årsmötena under 50-talet då det var dyrt att resa och tillfälligt bo på den nya orten samt matavgifter. Varefter Robert kläcker den smarta idén:
- Vadå, 50-talet? Hade dem inte telefoner då?!
Vi andra tittade på varandra.
- Du menar.. bildtelefoner... eller? Frågar jag
Robert sitter tyst och tittar.
- Ja jusst ja.
- Du vet att du läser teckenspråk va? Frågar jag vidare.
- Jag kom på det nu.
- Efter 1½ termin? Frågar Stefan.

2. Lite senare då jag berättar att en tolk nästan blev arbetslös då en föreläsare vid ett tillfälle skrev och ritade så mycket på tavlan att tolken knappt behövdes säger Robert ytterliggare något smart:
- Men vadå. Var han hörande? Då behöver han ju ingen tolk!
Vi tittade återigen på varandra. Vilket universum är Robert i idag?
- Alla andra var ju döva!
- Ja, jusst ja.

3. Jag visar Johan hur fint en kille i min klass skriver.
- Han är lite bögig va, säger Johan på skoj.
- Nej nej, säger jag allvarligt, han är busschafför!

Starkt

Snoozade 20 minuter i morse också. Men men sånt är livet.
Åt inte upp allt godis jag köpte (fast det var inte så mycket heller....) i helgen så har en hel japp liggandes på bordet orörd tex. Men den får existera till tidigast torsdag. Skärtorsdagen och första påsklovsdagen innebär att jag får äta onyttigt när jag vill igen. Vad jag vill, när jag vill, hur jag vill. Men ska försöka att hålla koll på mig själv även utan hårda regler.
Hade V imorse, onödigt och långtradigt. Eftermiddagen gick bättre. Hade ett test för att se hur bra man hänger med på bokstaveringarna. 35 bokstaverade ord, endast en gång i normal hastighet (typ). Av 35 hade jag 27 rätt. Hade man under 25 rätt måste man öva mer. Så jag låg bra till. Många av orden jag hade fel på, typ 4-5 tror jag att jag skulle ha knäckt om jag fått se bokstaveringen en gång till, var bara någon sketen grej fel.
Klarade dock feminist!

Åkte hem och här var Sammy. Jag rufsade lite i Johans hår när  jag sa hej och satte mig vid min dator. Sammy satt emellan så jag såg inte Johan. Efter 10 minuter så säger jag något och vi kollar på varandra, DÅ ser jag att Johan har klippt sig (har typ 1/3 kvar...). Hoppsan. Men fint vare!
Sedan blev Johan tvungen att rusa iväg till träningen men han slutar ju om 30 minuter. Ikväll blire Ost- och skinksallad till middag skulle jag tro.


Har pratat med Sandra idag. Hon hade skrivit till mig en enda kort mening kl 2.30 på msn, men det var ju först när jag kom hem idag jag såg det. Ringde direkt men hon jobbade och kunde inte svara, men sedan ringde hon upp.
Sandra gjorde något starkt i natt. Hon stod för vad hon känner och sa till slut ifrån när hon inte orkade mer. Hon gjorde det rätta. Självklart är det jobbigt nu, självklart. Men du förtjänar att vara lycklig, det är du inte nu. Därför var det rätt beslut i dagsläget. Hur det blir sen i framtiden, det får framtiden avgöra.


Igår lekte jag och Sandra. Vi var dock inte i någon park och gungade gungor utan gjorde något mer civiliserat (och svenskt) nämligen fika. Vi fikade på stället brevid bussarna i vby. Sandra tog ett stycke kycklingsallad och jag tog en baugette med skagenröra och ägg. Mumsfilibabba. Sedan handlade vi matvaror till mig och därefter åkte vi hem till mig. Sandra hjälpte till att bära. (Kalle jobbade förresten på Coop igår igen... Varje dag?!)
Här hade vi det mysigt. Hon fick se våra nya kinalampor, Johans tavla (som är i garaget medans han fixar den) och Mickes överraskning. Sandra tyckte det var fint. Alla tre sakerna. Sedan retades vi (mest jag) med Micke. Och tänka sig, Sandra kände inte igen någon på fotot över Mickes pluton. Konstigt... :-)
Trevlig dag.
Jag pluggade lite också..

Barnprogram från 80 och 90 talen

Inledningar till 80-tals barnprogram, hur många känner du igen?
 

Inledningar till 90-tals barnprogram, hur många känner du igen?


Lördag

Usch, jag kunde inte uppdatera igår så nu kommer massa roliga stunder i mitt liv att gås miste om. Synd där, synd.

- Bakade kladdkaka igår, den blev jättegod! Dock brände jag lillfingret så har en brännblåsa på den.
- Spöade Micke och hans kompis på Solid Caliber 9 gånger i rad! Och några gånger utöver det.
Dock hade jag 200% hp, sänkte till 150% hp, vann fortfarande. När jag till slut förlorade så sänkte jag till 100% nästa gång, gick rätt bra ändå måste jag säga. Jag är grym. Micke är bäst av de 4 som var där (men jag spelade bara mot 2) men jag PERFECTade Micke 3 gånger ;-) Vilket alla tyckte var riktigt roligt (utom Micke).
- Jag och Johan skulle till ÖB igår. När vi klev på tåget kom jag på att jag glömt pengar och kortet hemma. Vi lyckades skrapa ihop 140 kronor iaf, och Johan hade lite på kortet. Gick av i Råcksta och gick till ÖB, då står en väktare där och säger att det är stängt, jahap. Dessutom har de slut på äggen stod det på dörren... Gick till Lidl istället och handlade, det gick bra. När vi kom till tunnelbanan var det 14 minuter till nästa tåg. Alltså vilken otur vi hade.
- Melodifestivalens final var bra. Björn var rolig som vanligt, och jag gillade Perelli, Nielsen, Rongedal... Typ lika mycket. Dock är det glatt för Johan N, som satsade 700 kronor på att Perelli skulle vinna hela skiten redan i början på festivalen och nu har vunnit hela 8 400 kronor. Grattis Grattis.
- Kommer fortfarande inte in på Mer-trafik.se. De säger att det är fel användarnamn, lösenord eller att datorn inte accepterar cookies. Skickade efter användaruppgifterna och klistrar in dem, funkar inte. Vad jag förstår så accepteras cookies och jag har ju faktiskt kunnat logga in tidigare. Mailade dem för ett par dagar sedan men inte fått svar... Jag blir så trött.
Livet är hårt på strandpromenaden.

Trolltyg i Tomteskogen

En klar favoritfilm i min familj när jag var liten!
Står i ordningen Del 1, 2, 3, 4, 5. Se dem i följd.

 

Att döma andra för fort.

Fick denna på mail av mor min.

Tänk dig att du är en av ett fåtal utvalda som ska välja en världsledare, en president som ska styra över vår jords alla länder och frambringa fred och välmående bland såväl människor som djur. Du har 3 kandidater att välja mellan, men först vill vi att du svarar på följande fråga... Om du kände en kvinna som var gravid och hade 8 barn redan, varav 3 utav dom är döva, 2 är blinda, 1 är efterbliven och kvinnan själv har syfilis... Skulle du rekomendera henne en abort?
Så vidare till kandidaterna:
Kandidat 1: Han samarbetar med mutade politiker, konsulterar astrologer och har 2 älskarinnor vid sidan om. Dessutom kedjeröker han och dricker ett tiotal glas martini varje dag.
Kandidat 2: Han har fått sparken från 2 arbetsplatser, sover alltid till klockan 12 på dagen, rökte opium under sin ungdomstid på universitetet och dricker 1 hel flaska whiskey varje dag.
Kandidat 3: Han har fått hjälteutmärkelser av sitt land, är vegetarian, röker inte, dricker inte och har inga skandaler bakom sig.

VILKEN AV DESSA 3 SKULLE DU VÄLJA?
(Svara innan du fortsätter att läsa )
Scrolla ner
Kandidat nr 1 heter: Franklin D Roosevelt
Kandidat nr 2 heter: Winston Churchill
Kandidat nr 3 heter: Adolf Hitler

Man ska således inte döma folk efter deras vanor.......
Jo.. en sak till! 
Angående aborten, svarade du ja?
GRATTIS
då har du just dödat Beethoven!

Spegelvänt

Var jääääättetrött igår. Skulle kunnat somna klockan 22 utan problem. Höll mig dock vaken till 1 för Johans skull, han fixade med tavlan och ville ha sällskap. Vid 10 i 2 somnade jag, helt utslagen. Vaknade igen 10.50. Fortfarande jättetrött. Låg kvar och myste med Johan till 11.30 typ. Nu är jag uppe. Morgonrock och tofflor är det skönaste sådana här morgonar.Ska strax äta frulle. Fick sms av min broder i morse att vi är inbjudna till hans 30 års fest, yeey.

Idag vad händer..? Jag ska se finalen i Melodofestivalen. Måste således ut för att jaga reda på något gott att smaska på till det. Vad det blir till middag vet jag inte. Johan ska antagligen träna vilket gör att han slutar 18 och kommer hem vid 19, så opraktiskt när man vill ha maten klar innan 20...

Iaf så fixade Johan sin tavla igår. Han har skrivit JOHAN med kinesiska tecken (som sifu gjorde åt honom och betyder: Han med en bra framtid). Dock upptäckte han igår att han råkade spegelvända det sista av tecknen... Så han måste måla över och spreja om men så är det svarta färgen slut... suck. Otur eller vad? :-(
Aja, nu skriker magen efter mat så ska gå och göra den till viljes. Tjing

Pappa betalar förlovningsringen?

Ja, min pappa kan vara lite rolig ibland... Medan jag rensade och kollade runt i mitt ganska så tomma flickrum hittade jag två guldringar med små diamanter på. Den ena fick jag av min gudmor när jag fyllde 10 år och för ungefär ett halvår sedan förstorade jag den så att den passar på lillfingret. Den andra fick jag i studentpresent av mor och far och jag satte den på höger ringfinger. På vänster ringfinger har jag självklart min förlovningsring, som alltid.
Jag sträcker fram mina händer mot pappa (handflata neråt) och säger "Vilken ring har jag fått av dig och mamma?"
Anledningen till att jag frågade är för att han oftast bara ger mamma pengar och så köper hon något från de båda, så han vet inte alltid vad exakt han ger. Iaf, svaret blev "den där" och pekar på mitt vänstra ringfinger. "Min förlovningsring?" Säger jag, "har du betalat min förlovningsring?"
"Nä nä jusste, det har jag ju inte, då är det den där" och pekar på höger ringfinger, det rätta alltså.
"Varför inte den?" säger jag och syftar på lillfingrets ring. "Den är för tunn och. Ja. Det är inte den"
Ja lite koll hade han iaf.

Men lite desperat måste man ju vara om man låter sin far betala förlovningsringen :-P Eller...?

Strippklubbar är mysiga

Ja idag har jag jobbat. Det gick bra, tom utan min handledare. Hade ju andra att fråga. Inte särskilt många fel från min sida men jag returnerade nog 10 st betalningar till bankkontoren för att det blivit fel. Suck.
Snälla snälla människor, SKRIV TYDLIGT när ni har med banker, myndigheter osv att göra. Det tar mycket längre tid när man måste sitta och granska bokstäverna och siffrorna och testa sig fram lite grann (dock inte gissa) på vad som står. Vill ni att det ska gå snabbt, skriv ordentligt. Kan ni inte skriva ordentligt, be någon annan skriva åt er och skriv sedan under. Så gör jag med Johan. Han kan inte skriva särskilt läsbart, eller han kan med det tar lång tid så han vill att jag skriver åt honom och sedan signerar han. Funkar bra, så gör så!

Kom inte alls i säng så tidigt som jag tänkt mig igår. Men men... innan 12 blev det iaf :-)
Efter jobbet gick jag och mamma till Liljeholmen (ja du fattar hur långt bort jobbet ligger!). Sedan följde jag med henne hem och hälsade på. Åt middag med dem och umgicks. Plockade med mig min cdspelare, en röd lavalampa, några affisher, smycken, pennor, en kopp och så vidare. Småplock som jag inte orkat ta tidigare.

Vår andra rislampa sitter i taket nu. Det sprider ett mysigt rött ljus i rummet. Det är mysigt.

Dialog med svärfar utan att någon annan är närvarande:
- Ja, ser ut som på krogen
- Nä, det är ju mysigt!
- Ja, men strippklubbar är mysiga
- UHH?!


Johan är inte hemma, kanske gick på den sena träningen idag, ska strax kolla schemat. Idag började han fixa med de kinesiska tecknen till tavlan... Ni får se sen hur det blir!

Johans lillasyster har kalas, jag kan höra dem genom väggen. De är i deras vardagsrum som är vägg i vägg... typ. De har singstars bl.a.

Jusste, har det framgått att jag nu är hemma och inte hos mina föräldrar? Bra.
Mors!

Lampjakt!

Japp, nu sitter den ena av våra kinalampor i taket. Vi måste byta glödlampa för at sätta upp den andra, lampan var för stor för hålet :-P Och den ena vita som satt i vardagsrummet sitter nu i sovrummet.
Har dock konstaterat, då ljuset faller utanför, att två lampor som ger rött sken inte kommer räcka på långa vägar. Vi måste på lampjakt! Leta efter lampor att ha stående brevid soffan, i fönstren på skrivbordet.. Ja, vi behöver ljus!
Emelie, ni har ju varit på lampjakt, hittade du någon affär där det var en massa fina lampor som du kan rekommendera?

Johan föreslår nu att vi kan gå på lampaffären i Islandstorget, och köpa pizza när vi ändå är där... Äh, när åt jag pizza från pizzeria senast liksom?! Sallad blir jag inte mätt på nu! En inbakad pizza skulle ju vara gott... Kan fira att min tand är hel igen :-P
Det får bli pizza!
För övrigt, Johan är väldigt hungrig han med, men vi har mat hemma! Det är inte därför.. Datorn är mer lockande, läxorna ger mer dåligt samvete och Micke är ju nästan aldrig hemma...

Får se om det finns några fina lampor, i en lagom prisklass där då. Kanske bra att kolla kontot innan... hm...

Dyra tandläkarbesök.

Idag fick jag gå upp tidigt igen, skulle ju till tandläkaren. Funderade på om jag skulle svänga förbi farmor en stund efter men det fick jag ju glömma. Att laga min lilla tand gick bra, men bedövningen är ju sjukt jobbig! Den har iaf släppt nu så att jag kan stilla hungern. 700 kronor fick min studentplånbok punga ut med, helt i onödan. MEN så kom mamma på att när en bit av den tanden slogs ut i mellanstadiet (på en gympalektion, kasta aldrig stafettpinnar!) så försäkrade vi tanden. Den ditsatta delen ramlade ut i 9an och fick då ordna en ny bit. Nu när jag själv måste betala visar det sig att den försäkring vi tog då gäller just den tanden och till 25 års ålder! Jippi! Jag får nog tillbaka mina pengar :-D

Sedan kom jag hem och satte mig med Kruths bok. Har väl läst hälften av vad somska vara läst till tisdag. Nästan 100 sidor ska man läsa i den boken tror jag (om jag nu räknade rätt :-)). Sedan fick vi många avläsningsområden från lexikonet som ska vara klart på måndag. Och så häften att läsa till föreläsningen på onsdag... Och en film att spela in senast på onsdag. Jag slutar 14.45 på onsdag men har genomgång av föremiddagens språkprov kl 15.30. Men efter det har jag påsklov! Yeey.

Jobba imorgon, därmed upp 6.30. Redan varslat Johan om att jag ska i säng kl 22. Somnade sent inatt igen... Skönt att det snart är lov så jag kan sova ut! Bara en vecka kvar.
Johans familj far till Mo och Barsele över påskhelgen. Mor och far tänkte besöka Roger med familj i Hammarstrand men det blev uppskjutet till helgen efter påsk vilket innebär att vi får en riktig påskmiddag hos dem!
Fast jag längtar förstås främst till påskägget. Mums. Jag vill ha flera! Kanske ska köpa ett till mig själv ;-) hihi.
*Kurr* Jaha, dags att göra något åt magen. Ni får se det som ni vill, sen lunch eller tidig middag.

Gick det bra för Puma och Lotus idag Susanna?


Hahaha

Okej, det här var riktigt kul! Efter att ha visat Johan vad träffande testet är ville han också testa. Han besvarar alla frågor och får resultatet:
Du är...
Sverker Olofsson
Du är den som håller igång diskussionen runt middagsbordet. Efersom du är diplomatisk men samtidigt samhällsengagerad passar du bra som programledare för Agenda, Plus eller likanande debattprogram.

Johan blir mycket besviken.
- Sverker Olofsson?! Nää det är jag inte alls det! Fan jag ville inte vara han! Jag vill också vara Luuk! Skit test! Okej, motiveringen köper jag men fan så där är ju inte Sverker. Debattprogram är bra det med men...

Mitt i min skrattattack kommer jag på vem Sverker är, han som är med i Plus och kastar allting i soptunnan. (Tex kastade han WOW eftersom det inte framgick att det var ett spel som är beroende av internet).
Jag börjar skratta ännu mer och Johan blir upprörd (och road, för hans ögon är glada även om hans ordval är mindre glatt). "Faan"

"Men lilla Sverker, ska Kristian trösta dig?"
Behöver jag säga att han undvek min kram?
Nä, nu ska jag se om min Sverker behöver lite kärlek, jag är ju trots allt lyssnande och genuint intresserad så då får han prata på om kärnkraftsproblematiken (ett svarsalternativ i testet) om han känner för att öppna upp sig och ha en diskussion eller debatt. Dock är jag ju lyssnande så får se hur den enmansshowen ska gå till...

Detta kan bli dygnets sista inlägg så jag säger God natt nu!
Imorgon ska jag upp 8.30 för att ta mig till tandläkaren så han kan fylla i tomrummet efter den del av tanden som lossnade i måndags. Tidsödande, onödigt (att tandbiten lossnade), dyrt och långt bort- men ändå intressant!
Guten Nacht.

Jag, Kristian luuk.

Efter att ha sett Tv-stjärnan på SVT 1 bestämde jag mig för att gå in på SVTs hemsida. Där kan man göra ett test som visar vilken programledare du är. Så jag gjorde det och resultatet? Se neråt.

Du är...
Kristian Luuk
Du är den som alltid lyssnar och intresserar dig för din omgivning. Ditt genuina människointresse gör att du är en bra programledare för intervjuprogram som Videokväll med Luuk.

Vad tycks va? Stämmer väl som handen i handsken ;-)

Sötsugen

Idag har jag varit sugen på kokosbollar. Tänkte ta lite Cola (köpte igår) för att stilla sötsuget men då har Johan druckit upp den! Och inte har jag något jag kan äta. Har inget godis (som jag ändå inte skulle äta), frukt, tuggummi, läsk.. Så känns lite kört.
Jobbigt med sötsug. Konstigt brukar inte ha det på onsdagar. Aja snart är det förbi! På skärtorsdagen bryts förbudet igen! :-)

Nu ska jag se vidare på Rent hus!

Rapport kan vara roligt

Nyhetsankare: "Det blev en grå dag på Viktoria-dagen, imorgon har Greger namnsdag, hur blir vädret då?"

Meterolog:        "Nja, det blir nog en grå Greger imorgon men på Kristofferdagen, på lördag, då blir det bättre"


Lampor från Kina

Ja, alltså jag och Johan skulle köpa 2 lampor tänkte vi. Men Johan har tyvärr gjort det svårare för oss att ses på stan genom att inte ha koll på var hans (egentligen min) mobil är. Så jag ringde honom hem när jag slutade (14.45) och han skulle bara fixa lite saker och åka till stan. Han skulle ringa mig när han visste vilket tåg han skulle ta.
Jag åker till t-centralen. Byter tåg och åker till Hötorget. Går medvetet upp på ett ställe längre bort för att fördriva tiden. Går in på H&M och kollar runt. Efter en stund (kvart över 15) ringer Johan och säger att han springer iväg till tåget och är framme antingen 37 eller 44. Vi skulle ses vid Matrix.
En halvtimme till alltså. Går lååångsamt igenom varenda hylla på H&M. Känner inte att jag vill köpa något. Går ut. Kollar vad som går på bio nu då, och sedan häller jag ut vattnet jag hade i min vattenflaska. Går låångsamt förbi kulturhuset och in på Gallerix. Kollar varenda hylla där också. Bläddrar igenom deras affisher. Kollar klockan stup i ett. Då klockan är strax efter halv går jag ner och ställer mig vid spärrarna och väntar. De hade vakter som kollade att ingen hoppade över spärren. Sedan kom två ordningsvakter som ställde sig precis framför mig och lutade sig med staketet. En gammal tant går fram till dem med sin remsa och frågar var man kan stämpla den. Får svaret "på andra sidan" och pekade. Tanten gick i väg. En halv sekund senare, utan överdrift, frågar en yngre dam med remsan i högsta hugg var man stämplar remsan. Får samma svar men frågar vidare "får man gå igenom spärren och gå dit innevägen?"
"Nej"
"Får jag inte gå igenom för att stämpla?"
"Nej"
"Men, hur ska jag komma till andra sidan då?!"
"Du går runt" säger vakten och pekar.
Damen gick surt iväg.
Spärrvakterna tittade på ordningsvakterna och de båda skakade på sina huvudet. Vilka människor det finns.

Det fanns inget 37-tåg, så Johan kom på ett tåg som kom fram 40. Han flög uppför rulltrappan, verkligen. Världens fart! Nästan så han sprang förbi mig också.

Vi gick iväg. Gick in på 2 Kina affärer men hittade inget vi ville ha. Men på den tredje! Vad mycket fina saker det fanns där! Det mesta var riktigt billigt också. Bara statyerna som var dyra. Den heter China, enkelt nog. Där köpte vi 2 lampor till vardagsrummet. Så ja, de är Kina-lampor. Den ena lampan vi har i vardagsrummet nu ska upp till sovrummet men den andra får nog ligga på vinden tills vi får något större och får behov av fler lampor.
De nya lamporna är röda och har gulddetaljer. Hoppas det blir fint när de kommit upp!

Sedan gick vi till Siden Selma och kolalde på sidenlakan. Tog en broshyr med priser i så att vi, när vi har budget för det, kan åka dit och köpa precis det vi vill ha! (Vinrött tack!)
Sedan gick vi in på Team Sportia för att Johan skulle handla för sitt presentkort. Det blev ett par mjukisbyxor till. Han älskar det.
Nu har han trätt på sig dem och är på träning (kung fu).
Det var eftermiddagen i stora och små drag.
Tjingeling!

Pinsamheter i livet

Jaha, la mig alldeles för sent och kunde sedan inte heller somna så somnade alldeles för sent också. Snoozade i 20 minuter idag igen, börjar bli en vana. Men jag hann med rätt tåg! På bussen gick det på ens kolklass, men den var rätt okej faktiskt. Och de var inte såå många.

Dagen började bra. Hade Jojo först och första 45 minutrarna snackade vi om filmläxan och berättade våra filmer för varandra. Nästa 45 minutrarna flyttade vi till ett nytt rum! Spännande att vara i ett rum man aldrig varit i! Låg vägg i vägg med det vanliga men var rätt så fyrkantigt :-S Iaf, där satt vi i 4 grupper och vi skulle berätta pinsamma händelser från våra egna liv. Sedan blandades grupperna och man skulle berätta igen. Därmed skulle man både producera och avläsa varandra. Riktigt kul. Dock (eller bra egentligen) så kollade Jojo på mina berättelser och la in kommentarer efteråt (som PINSAMT, GENERAD, skratt eller "FINNS BÄLTE"). Stora bokstäver betyder att det inte är svenska ord utan etiketten på tecknet, dvs ett ord på teckenspråk. Så nu har han fått höra lite pinsamheter från mitt liv.. men men. Jag har ju hört en del från hans, hihi. 

Lunch. Ont om plats överallt! Slutade med att jag, Gabbi och Stefan satte oss på Coffe House by George. Vi hade en trevlig timma där vi pratade tvillingar, graviditeter (stavas det så :-S), USAs konstigheter (som deras papperskassar, dammsugare, tvättmaskiner, brist på torktumlare och torkskåp, bilar, syn på "att gå", priser (att grönsaker är PI dyrt) osv... ).
Sedan föreläsning med Farfar, kunde varit mer spännade. Missförstå mig rätt, farfar är jättetrevlig och kul att ha som föreläsare men just "ämnet" känns inte så spännade. Tyvärr.

Efter skolan la jag in denna veckas läxa (ska vara klar på onsdag) på Johans MP3 som jag lånade med mig och sedan åkte jag till Hötorget.
Se inlägg ovan (strax).

Döv hundvalp till salu

Såg en annons på denna flicka. Någon som kan tänka sig att ta hand om henne?


75 % rottweiler flicka ca 4 månader den sista tiken som finns kvar ur en kull på 13 valpar. Hon är pigg framåt glad och social på alla sätt och  vis och dessutom väldigt tillgiven. Hon är efter trevliga och mentalt stabila föräldrar. Van med katter. Vi har på senare tid uppmärksammat att hon är döv eller åtmonstone gravt hörselskadad och vi söker med  ljus och lykta efter ett seriöst och kärleksfullt hem som kan ta hand om henne.
avmask,vetbesikt, vacc och chippad.

 4000 :-

Jag har mailadress till kontaktpersonen så hör av dig så får du adressen!

image78

Min dag

Jobbigt att vakna imorse också, snoozade 20 minuter igen. Gick upp iaf och ordnade mig och missade tunnelbanan. Är 10 minuters trafik så trodde jag skulle missa bussen från Odenplan och därmed komma försent men jag hade tur! Bussen kom strax efter min ankomst och den var heelt tom så alla fick sittplats :-)

På förmiddagen övade vi mest bokstaveringar. På lunchen tappade jag matlusten,precis som igår. Var inte alls sugen på mat helt plötsligt. Så har knappt ätit lunch igår och idag. Tog iaf en macka med rostbiff till mellis nu. Sedan gick jag till bordet för lingvistik och gjorde lite reklam för teckenspråk. Fast var inte så många som var så intresserade, men några ställde frågor iaf. Det var alltså Öppet Hus.
Efter lunch hade vi föreläsning om siffertecken med Jojo. Det var ganska intressant även om jag kände till typ hälften redan. Andra hälften var bra.

Kollade efter föreläsningen om det behövdes någon mer som stod och gjorde reklam men tyckte inte det såg ut så så tog röda linjen mot centralen. Så kommer det på ett gäng på typ 6 personer, barn. De var riktigt högljudda, ropade till varandra fast de var en meter ifrån, skrek och störde. En tjej snurrade runt runt en stång som står i mitten (var en gammal tbanevagn) och höll på och skrek. Några försökte stoppa händerna mellan dörrarna (är ju bara gummilister på dem) och en Sprite-burk. En kille skulle vid stadion springa ut och kolla något på informationstavlan på perrongen och den andra killen ropar "Hinner du inte tillbaka håller jag upp dörrn!". Hans åg inte ens stor nog att orka hålla emot... Som tur var hann den andra killen in.
Det äldre paret framför mig såg mycket besvärade ut och jag tror tanten ville säga till men fick ingen kontakt. När vi närmade oss tcentralen reste sig en man som skulle av. Han var typ 190 cm och vände sig till den jobbigaste av killarna som skulle "hålla upp dörrn" (men tjejen kring stången var värst tyckte jag) och sa åt honom. Killensåg nonchalant ut och smått ignorerade honom. Mannen ilsknade till och killen började lyssna. Mannen ställde en fråga som jag inte hörde (min fick för mig att den hade med uppfostran att göra) och pojken svarar "nej" då tåget kommer in på centralen. Mannen muttrade för sig själv när han steg ur "det är fan otroligt."

Åkte till Brommaplan och gick av och handlade där. 3 mjölk, en 1½ liters cola, kött, bröd... Det blev tillsammans med min vattenflaska och skolsaker riktigt tungt. Men jag hade bestämt mig. Jag skulle gå hem därifrån. Är bara 2 tbanestationer men jag gjorde det jobbigare för mig. Gick till Åkeshov vid vägen, sedan svängde jag in och gick skogsvägen till Ängbyplan. Backigt, lerigt, halt, rötter, stenar och träd i vägen. Förutom min tunga ryggsäck. Det var jobbigt. Tog mig ungefär 25-30 minuter att gå. Jag tror jag borde ta det på 20-25 minuter närmaste vägen och utan packning. Men när jag kom til Judarnängen tog jag det lugnt. Gick och funderade och hade det riktigt trevligt. Tänkte på engelska för övrigt. Blir så ibland att jag helt plötsligt byter språk i tankarna.
Axlarna mådde inte lika bra. Fast jag hade spännen över bröstet och höften som ska hjälpa till att avlasta dem.
Fick sms av Sandra att hon och Susanna såg mig från tunnelbanan. Hihi, såg jag trött ut?
Var lite svettig när jag kom hem, inte jätte, men lite.
Gick det bra på intervjun?

Min tand börjar bli obehaglig nu. Den är inte jättevass men lite så den nöter mot underläppen hela tiden och börjar få ett sår på läppen nu. Jobbigt, men jag kan icke göra mer nu!
Så.. ska vila mina axlar nu! Johan gör tenta och kommer klockan sent. Eller jag tror den slutar 19.
En del av min och Mickes konversation på msn:

Mikael säger:

är johan hemma?

Sara (L) Johan säger:

nope han har tenta

Mikael säger:

misstänkte det, när kommer han hem?

Sara (L) Johan säger:

den slutar 19 tror jag så senast 20

Mikael säger:

oj, så sent, då kan ju jag ha somnat :-P

Sara (L) Johan säger:

:-P när ska du sova då?

Mikael säger:

tja vid typ 19.00 hade jag väl tänkt mig


Stackarn, jobbigt att vakta slottet :-)


Nej vet ni vad?!

Nu ska jag lägga mig.
Sov gott och dröm om mig!

(Ska läsa lite i Good Omens!)
Kramis

Högvakt vid Slottet

Vid halv 5 åkte jag till Slottet för att hälsa på min svåger som är högvakt där. Det var inte så mycket folk så vi kunde prata lite, förutom när hans befäl var i närheten. Jag var där i en halvtimme och fick lära mig lite saker om allt från en klocka till flaggor, linjer, stolpar och var folk gör i Slottet.
Sedan lämnade jag honom och gick och handlade mat. Kom hem och lagade Spagetti och Gorgonzolasås som var helt okej.
Ska, göra matlådor nu och överlämna datorn till Johan. Hans internet funkar inte och han har tenta imorgon. Vi hörs!

image77image76image75image74image73

Bra dag idag!

Gah, mitt inlägg försvann. Aja.

Som jag skrev tidigare så orkade jag inte läsa mer än ett par sidor. Slocknade fort men när klockan ringde var jag jättetrött. Snoozade tom i 20 minuter.. Gick upp. Känner mig fin idag! Håret ligger bra runt ansiktet och sminket satt fint. Kläderna är fina och matchar mitt humör bra. Ja, vacker helt enkelt. Hihi.

Hade morgonlektion och fick veta att jag är godkänd på förmiddagsspråkprovet vi hade förut. Skönt det. Verkar tom som att jag har gjort rätt. På lunchen åt jag inte särskilt mycket. Hade tagit en matlåda dimensionerad efter Johan så jag orkade knappt hälften.. Undrar om han orkar allt? Proppad gick jag och andra till datasalen. Några gjorde läxan, andra gjordet det inte. Sedan utmanade vi varandra på Flipper. Ddet gick inte jättebra för mig. Eller bra gick det men inte lika bra som de andra. Johan kom på en andra plats med 2 510 000 och Robert på första plats på 2 511 000. Tror ni Johan var lite irriterad på den lilla marginalen eller?
Jag och Elise tog en promis på 20 minuter och utforskade Södra Huset. Hittade fler matplatser som vi kan försöka haffa när det är ont om plats. Alltid bra att veta var man kan äta någonstans.

Efter lunch hade vi V. Ja, kommentarer överflödiga. Det var som väntat dvs. Farfar kom förbi och sa att det är Öppet Hus imorgon på Universitetet och undrade om några av oss ville stå med vid bordet och svara på frågor. Så jag gör nog det. Mellan 12-13 och 15-16 isf någongång, eftersom vi har föreläsning däremellan.

Efter lektionen gick jag och några till datasalen för att göra läxa. Gick väl sådär. Filmen blev helt okej men vi var ju inte jätteeffektiva. Hade ganska trevligt liksom..


Good Omens

Heter den braiga boken som jag ska försöka läsa några sidor ur nu, men jag kommer knappast orkar mer än ett par tyvärr. Mina ögon är PI trötta. Ja, god natt gott folk.

God natt!

Ska lägga mig, är faktiskt trött redan. Sitter här med en mugg med vatten som jag ska dricka upp och sedan lägga migoch läsa lite i min braiga bok.
Korv Stroganoffen blev god även om jag gjorde en lite miss vid tillagningen. Som tur var hjälpte Johan mig så att det blev rätt och han tog över det sista 10 minutrarna så jag fick se på tv :-)
Falukorven skulle väl räcka till 6 personer och resten av ingredienserna var för 8 personer. Jag och Johan tog varsin omgång till middag och sedan blev det 2 matlådor. 2! Det blir ju fyra potioner inte det dubbla! Helt sanslöst... Dubblade ju receptet som var för 4 portioner.. Ris blev det massa över iaf, så där har jag typ 4 portioner till. Kan vi äta något till det snart. Nja, det här med portioner litar jag inte riktigt på längre.. För jag är inte så glupsk(?).

Imorgon blir det skola, så ska upp kl 7. Slutar antagligen 15. Kommer troligen ha V, som jag får kalla läraren så att jag inte avslöjar alltför mycket. Gillar inte henne, hon gillar inte mig. Vår kemi går inte att blanda utan det skär sig. Som vatten och olja. Jag är vattnet och V är oljan.
Trist. Vet ingen som tycker att hon är särskilt bra, några tror jag tycker att hon är okej men inte mer än så. De flesta gillar henne inte. Efteråt ska jag sitta kvar tror jag och göra läxan.
Och sedan ska jag till slottet och hälsa på min svåger som är högvakt där mellan 16-18 imorgon. Passa på medan det är en bra tid. Säg till om ni vill hänga på, hihi. Hoppas det blir en fin dag. Jag har lagt ner kameran! Dock ont om batteri men men...

Hämnd?!

Så nu har jag varit och handlat. Det tog en stund för jag satt och bläddrade i mina kokböcker i typ en timme efter förra inlägget för att se om jag hittade något som jag var sugen på till imorgon. Isf kunde jag ha handlat det på en gång. Men antingen var jag inte sugen, tog det för lång tid, var för komplicerat, var osäker på om jag/Johan skulle gilla det eller helt enkelt visste jag inte ens vad vissa av ingredienserna var för något! Har så dålig koll på grönsaker och sådant. Är ju dålig på namn som det är så orkar inte ge mig in i grönsakshistorien idag iaf.

Kalle var på Coop igen, är han aldrig ledig? Men icke i kassan. Vi vinkade hej med några hyllors mellanrum till varandra.

Kom på en bra sak att skriva i bloggen när jag var på väg till Coop men nu har jag glömt, så bra var den.

När jag hade gått en bit från garageuppfarten kom jag på att jag glömt min mobil. Men jag orkade inte vända, låsa upp två dörrar, gå upp och hämta den och göra om proceduren igen. Så jag struntade i det.
När jag kom hem igen ropade Johan (som varit på KTH när jag gick hemifrån) "Hej Älskling!"
Han pratade med Sandra på msn för att se om hon visste var jag var. Han trodde att jag hämnades på honom för att han inte hade sin mobil med sig. Så var det inte. Det är inte ofta jag glömmer, men det händer.
"Du glömmer ju aldrig" sa han. En gång, ingen gång.
Men jag undrar var han har lagt mobilen den här gången. Vilken byx-/jack-/tröjficka den ligger i. Går inte att ringa den iaf. Suck.

Kom på att jag faktiskt började äta vid halv 7 eller halv 8 tiden igår kväll så jag kan faktiskt ta mig den sista muffinsen nu också. Haha, länge sedan jag fick äta på en söndag. Men var ju knappt sugen igår på dagen så.
Så muffins nu och sedan middag. Bra, hälsosamt, nyttigt, tallriksmodellen. Aja.
På återhörande.

Middagshandling

Nu ska jag iaf fixa lite och sedan ska jag till vällingby och köpa ingredienser till dagens middag- korv stroganoff.
Kommer bli gott :-)

Lovis, min brorsdotter

Den söta Lovis ligger på sjukhuset sedan igår. Om hon har rh-virus är inte säkert längre men honhar iaf en kraftig öroninflammation och äter dåligt. Hon är nu ett öron-barn, står i journalen. Stackarn. Jag vet hur ont det gör! Hoppas det inte blir lika illa som för mig. Stackars far och mor som antagligen är oroliga för sin lilla flicka. Inte vill man att en 4 månaders bebis ska vara sjuk inte! Hoppas hon blir bra snart.
Fick en bild av mor igår som hon fått av Lovis mor som moderns syster tagit, hänger ni med? Lovis är iaf helt underbar! Mycket söt flicka. Men jag vet inte om det är okej att lägga ut bilder på flickan? Kanske inte är så kul att finnas som bebis på internet om 10-15 år. Vet ju aldrig var bilderna tar vägen. Så därför har jag inte några bilder här på Lovis men om ni kommer hem till mig kan ni få se :-) *stolt faster*
Som sagt, Lovis, du får ta och piggna till. Kämpa mot dem dumma sakerna som gör dig sjuk!

Sipahh

Vad ska man säga. Söndag idag och regnet faller utanför. Häftet som jag ska plugga in ropar på mig från väskan men här sitter jag och gör både onödiga saker och en del bra. Pratar med ett par på msn och bestämde att nu får jag uppdatera bloggen.
Igår såg jag melodifestivalen med mor. Måste säga att det var riktigt roligt att Carola och Andreas inte ens gick vidare ett steg till, det trodde jag faktiskt att de skulle göra. Måste vara jobbigt för dem men deras låt var inte jättebra heller. Faktiskt var det ingen höjdare alls igår så hela Andra chansen känns lite överflödig. Däremot kan nog finalen bli en trevlig tillställning, hoppas hoppas.

För några månader sedan fick jag en rabattkupong på Sipahh. Dock hittade jag inte det i affärerna innan kupongen gick ut för typ 2 månader sedan. Men igår hittade jag det på Coop i Vby så jag köpte för jag måste ju testa! Sipahh är ett sugrör som har smak i sig. Så stoppar man det i ett glas med kall mjölk så blir mjölken smaksatt. Jag köpte såklart choklad men fanns jordgubb och något mer tror jag också. Helt okej tycker jag, Johan tyckte det var gott.

Tandvårdsreform

M har tur. För 1 juli i år beräknas genomföras en ny  tandvårdsreform som säger att om det kostar mer än 15 000 kronor kommer staten betala 85% av summan. Riktigt nice! Bara för M att vänta till sommaren.

Någon som vet vem som bär ansvaret för denna reform? Vilket parti dvs. Alltid bra att veta vilket parti som gjort något bra :-)

Stackars Lovis

Skulle uppdatera när jag kom hem men då funkade ju inte blogg så..
Blev en kort kväll, men det var bra för jag var så trött konstigt nog. Det blev bara jag, Sandra, VV och Sebbe. Och efter ett tag ville Sebbe och VV dra in till stan. Jag hade ingen lust: var trött, ville ha nära hem och inte komma hem för sent och var inte klädd för en utgång på stan. Dock bestämde de för att gå på ett rockställe så jag hade kommit in med mina kläder men ändå. Sandra var halvt på men bestämde sedan att hon ville ha nära hem. Så vi tjejer stannade när killarna stack vid 11. Emanuel, som Sandra arbetade med på Lidl, kom förbi och tog en öl och snackade med oss. Trevligt. Han skulle dock börja jobba idag klockan 6.00..
Så frågade Sandra vilka tider sista bussarna gick. Den senaste, som gick vid halv 1 kan hon inte ta så för henne blev det 12-bussen. Kort kväll som sagt men inte mig emot. Vi tre gick strax före 12 till bussen. De hoppade av på samma station medan jag åkte vidare till Vby. Där hade jag jättetur, 1 minut till tunnelbanan skulle komma. Kom hem riktigt fort ändå!

- Ja mamma, det finns tjejer i Norrköping också. Nej mamma, ingen särskild.


Lilla goa Lovis är inlagt på sjukhus nu efter många dagars feber och andra krämpor. Hon har RH-virus. Hoppas hon bättrar på sig snart!


När Johan drar till träningen ska jag träffa mor i Vby och handla mysning till kvällen. Kommer att se Melodifestivalen utan Björn Gustavsson, besvikelse. Någon som läste Aftonbladet tidigare i veckan som tydligen (enl. löpsedeln) visste varför han inte fick vara med? Skulle vara intressant att veta.
Har iaf inte ätit något onyttigt än så i den här takten kommer jag kunna äta imorgon när jag vaknar också ^^ Haha. Ja vi får se hur det blir med det!
Nu ska jag äta lite iaf.

Grattis Johan N på 21 årsdagen!

Fyndat!!!

Japp.. Var alltså på Universitetet och fixade lite. Innan dess köpte jag Annas present och efter träffade jag Sandra i Vällingby så vi drog till McDonalds och åt lunch. Två chicken burger och en mellan chokladmilkshake blev det för mig. Sandra betalade med sitt presentkort hihi.
Sedan kollade vi runt i lite affärer. Jag köpte 5 t-shirtar, 2 schampoo och en balsam samt ett halsband. Sedan åkte vi till Brommaplan för att möta Erik (som tydligen kollar in min blogg då och då: Hej Erik!). Erik skulle sälja sin mobil, la upp en annons på blocket igår kväll och det har ringt som attans. Iaf var den en kille i Karlstad som nappade och skulle vara i Sthlm nu så vi skulle möta honom i Gallerian. Väl där ska killen kolla att allt är schysst. Då har Erik varit så duktig och glömt laddaren.. Mycket bra.
Men det löste sig ändå. Killen gav Erik pengar och fick allt annat och ikväll kommer killen förbi Brommaplan och de byter laddare och garantibevis.
Medan killarna stod och snackade kom en tant förbi.
-Var ligger Clas Ohlson?
- Där uppe. Rakt fram så ser du skylten Clas Ohlson, svarar Erik och pekar.
Vad Erik inte såg, som jag och Sandra såg, var att tanten var blind och hade en vit käpp. Så inte såg hon någon skylt rakt fram inte...

Sedan gick vi runt lite och kollade i några affärer. Gick in på MQ, där jag typ aldrig handlar. Så ser vi jättesöta typ grå kjolar hänga där. Det var rea. Kjolarna hade kostat 999 kronor. Nu kostade dem 99 kronor. Var inte alls något fel på dem! Jag och Sandra testade varsin och bestämde oss för att ta dem, en hundring är ju ingenting. I kassan stod en tredje tjej och köpte en likadan kjol..
Sandra hade ju flax också. Hade en kupong på 100 kr på MQ, så hon la fram kjolen, fick den i en påse och fick en krona tillbaka.

Sedan ringde Johan och sa att om en timme är det mat hos hans familj. Hoppsan, dags att dra hemåt då.
Vi tre åkte till St Eriksplan för att Erik skulle sätta in pengarna han fått av mobilköparen. Erik visade också var Jenny har flyttat till för ställe. Verkar stort!
Sedan gick vi nerför trappan till St Eriksplan igen. I trappan mötte vi den stora (ironi) BlondinBella. Aj. Jag hade inte tänkt skriva om henne i min blogg. Men när vi nu möter henne ansikte mot ansikte så vad ska man göra? Måste ju med i bloggen. Dock har jag aldrig varit inne på hennes sida själv. Sandra visade mig hennes blogg en gång för ett tag sedan, men det är enda gången.
På populära St Eriksplan mötte vi även Fi från min gymnasieklass.
-Vad gör ni allihopa?! Frågade hon alla.
Sedan vände hon sig till mig och sa
-Du behöver inte berätta för jag läser din blogg så dig har jag lite koll på.
Så där har vi en till bloggläsare.
Sedan sa Sandra på McDonalds att hennes mor läser min blogg också. Så har fått 3 identifikationer på er läsare idag. Har lite bättre koll, men det saknas fortfarande en del för att komma upp i besöksantalet :-)

Sedan for vi hem iaf. Sandra, jag, Sebbe, VV, Mikis och kanske Magda ska på Caledonien idag. Ska ha en av mina nya t-shirtar ^^. Sandra ska nog ha den nya kjolen.
Johan: han ska plugga. Inget Caledonien för honom.

Kom hem och firade Anna, Micke var hit en snabbis men han har knappt ledigt nu då han är högvakt på Sthlms Slott. Dock står han så knöliga tider ju! Inatt 4-6... Då kan ju inte jag besöka honom!
Anna fick iaf en turkos tårta med rosor, hihi.

Nej, nu ska jag sminka mig lite grann och dra mig mot Sandra!
(Och se om någon har uppdaterat sin blogg sedan sist...)
Tjong!

På universitetet

Sitter i datasalen på universitetet. Har flyttat över lite filmer (bl.a. läxan) till svärmors usb-minne så att jag har lite material att titta på hemma. Smart va? :-P Kommer behöva låna usb-minnet nästa vecka också, så hoppas svärmor inte behöver den...

Jag och Johan har varit på akademibokhandeln och köpt present till lillasystern, en av böckerna hon önskar sig. Så hon borde bli nöjd. Johan är på KTH och pluggar. Tavlan går framåt, har sprejat både det röda och silverliga nu så mest finputsning kvar. Ni ska få se sen! Har fotat lite under processen, men inte såå mycket för det stinker ju så! Jag har ju ingen gasmask. Framför allt får ni se den när den sitter uppe på väggen.

Snackar med Sandra och vi ska luncha på mcdonalds så snart ska jag härifrån!


Lite nytta.

Okej, lite nytta har jag faktiskt gjort idag. Kört 2 maskiner disk, diskat allt som inte tål att maskindiskas för hand istället. Igår sopade jag trapporna, köksgolvet och under alla bord (3 st) i vardagsrummet... Så lite nytta har jag gjort.
Men mest slappat...

Micke har högvaktstjänst så han har ingen permis imorgon så Johan får köpa presenten från oss, eller så får jag köpa den. Vi får se hur det blir. Kanske ska förbi slottet och se om jag hittar Micke :-P Fast lär ju inte vara där samtidigt.. Vet att han har vakt imorgon mellan 8-10 på morgonen, men då lär ju inte jag vara där direkt ^^

Nu, Private Practice, tjing!

Varför är tandvård dyrare än annan vård?

Idag har jag inte gjort mycket alltså.. Bara suttit hemma. Mycket framför datorn. Kollat efter kläder på internet, kolla på resor, var hos svärmor och lånade hennes usb-minne så måste åka till universitetet imorgon. Tog även en lapp på vad Anna vill ha i födelsedagspresent, fyller ju imorgon. 12 år. Inte tonåring än som tur är. Börjar bli gammal alltså, Anna var ju 8 år när jag och Johan blev tillsammans. Hon var jätteliten!

Ska göra mig lite nudles, är vrålhungrig. Johan har inte dykt upp än så han går säkert på träningen ikväll. Då kommer han hem seent. Ringa honom? Nej, funkar inte. Han hade mobilen med sig men blir direkt kopplad till telesvar så antingen inget batteri och därmed avstängd, ingen mottagning eller manuellt avstängd. Ingen Johan iaf. :-(


Stackars M som var hos tandläkarn idag och inte fick det bästa beskedet! Att det måste vara så dyrt med tandvård när man är vuxen, det är ju helt otroligt. Senast jag kollade tillhörde mina tänder min kropp så varför skilja på dem läkarmässigt - och framför allt prismässigt. Varför är tandvård så otroligt dyrt? Vad är det som gör så stor skillnad på brutet ben och avbiten tand.. Ni fattar? Vad är skillnaden som gör att det är så mycket dyrare att reparera tänder än resten av kroppen?
Tacksam för svar.

Miss på Ica.. igen..


Pratar med Johan i klassen på msn. Han jobbar på Ica. Så här skriver han:


Johan * JÄVLA HELVETES DATOR, NU KOMMER SLÄGGAN! * säger:

själv var jag förbi jobbet, skulle köpa beckfilmen

Johan * JÄVLA HELVETES DATOR, NU KOMMER SLÄGGAN! * säger:

såg nu på kvittot att hon gjort fel på den, hon som är i kassan är ny

Johan * JÄVLA HELVETES DATOR, NU KOMMER SLÄGGAN! * säger:

den kostar egentligen 59 kr

Johan * JÄVLA HELVETES DATOR, NU KOMMER SLÄGGAN! * säger:
men jag betala 59 öre

Bra jobbat! Där har vi en allvarlig miss och dem har jag inte varit i närheten av!


Nu ljög jag igen...

Ska inte jobba imorgon. Min handledare Lisa ringde nyss och hon är sjuk. På jobbet ligger de efter och har väldigt mycket att göra så ingen känner att de har tid att assistera mig imorgon, därför ska jag inte jobba då.
På lördag åker Lisa till Egypten och är där en vecka, dvs hon är borta nästa fredag också men då får jag jobba iaf. Vår chef frågade henne hur det gick för mig (jobbat 1 dag+ några timmar) och Lisa sa att jag klarar det området jag gör nu och de fel jag gör är skitsaker så jag har inte missuppfattat något och jag är självgående. Så därför får jag jobba och någon annan assisterar mig då. Mina betalningar skickas ju inte iväg direkt som de gör för de andra utan mina hamnar i en kö och någon (Lisa i vanliga fall) måste kolla att de är rätt och sedan skickar hon iväg dem. Så det var ju bra att jag är så självgående redan :-) Nästa fredag alltså.


Det var inget..

Gick upp halv 11. Skönt att sova men var ändå trött när jag steg upp.
Inte hänt så mycket än idag. Johan har stuckit till skolan så är ensam hemma.
Ska jobba imorgon så blir slappt idag.
Äh få återkomma, har inte mycket att säga nu ^^

Hedersrelaterat våld

Sett på Kvällsöppet med Ekdal  precis. Handlade om hedersrelaterat våld. Vad ska man säga? Jag kan inte förstå att kärleken till en dotter/syster inte är större än skammen. Hur kan det ses som skamligt att bara samtala med en kille i samma klass? Jag vet inte det, men så är jag inte i den kulturen själv heller. Har inte direkt stött på den så kan inte riktigt uttala mig om vad som skiljer den synen mot min syn.
De betonade i programmet att det är ett samhällsproblem och inte "deras" problem. Deras som i invandrarna, islamister osv. Utan hela samhället berörs och behöver reagera och agera.
Annars kommer det stå om fler balkongflickor i tidningarna framöver.

För trött för att skriva mer nu men om ni har någon åsikt oavsett om ni är insatta eller inte så skriv den gärna. Vi måste våga prata och skriva om det för att kunna göra något åt våldet.

Colbie Caillat - Bubbly

Har fastnat för den här artisten och låten...
Colbie Caillat - Bubbly
Vackert, eller vad tycker ni?


Det blir inget "Rent hus" för mig

Ja, visst är det lite stökigare hemma än jag önskar (perfektionist-javisst!) men så illa som familjerna i Rent hus kommer jag aldrig låta det bli! Aldrig. Fruktansvärt ju.
Nu är det bara lite disk, en hög med nytvättade kläder, lite smutsiga kläder och dags att dammsuga på övervåningen. Ja lite mycket papper och saker på skrivbordet men det är snabbt röjt. Ingen fara. Skulle kunna få hemmet skinande blankt på några timmar, så varför är det inte så? För jag vill ha hjälp av Johan. Jag är ingen städtant. Men han har ju börjat komma igång med att "hjälpa till" i hemmet så är på rätt väg!
Anledningen till att jag inte kan köra metoden "städar inte du, städar inte jag" är just för att jag är perfektionistisk av mig. Det är för smutsigt för mig mycket tidigare än för honom, så det funkar inte för mig. Jag "lider" och han förstår inte varför. Säg vad gör lite damm i hörnen...? Men det börjar ju bli bättre så. Men det är ju otroligt att familjerna i det programmet låter det gå så långt! Helt otroligt...

Utdrag om min dag.

Hade samtal med Mats om eftermiddagensprov från igår. Hade typ 10 tecken fel av 30, men en del var inte direkt stora fel utan jag var på rätt väg iaf, eller nästan rätt tecken. Några hade jag fel på. Och några visste jag var fel så det var lugnt.
Bokstaveringarna gick jättebra, han var mycket nöjd med dem. Och berättelsen var också bra, väldigt rolig. Han kommenterade ingenting när vi kollade igenom filmen utan bara skrattade. Så det var nog bra ;-)
Hur förmiddagens prov gick vet jag inte, tror Lena har hand om det men vet inte när.. Den är jag nervös inför!

Första gången vi har Jojo denna termin var imorse, han har ju varit på kurs. Har även fått läxa onsdag-onsdag och onsdag-onsdag veckan därefter. Dvs man får en film som ska avläsas på onsdagen och senast onsdagen därpå ska en återberättande version av den vara inspelad. Föreläsningen kändes rätt onödig. Inget nytt, inget speciellt. Det roligaste (och kanske ända?) var att få se slutet på en berättelse på en film som vi bara sett inledningen på. Den var ganska rolig...

Emelie och Elise berättade Se upp för trappan! Vilken trapapapapapapapapaa? för Jojo, han fattade inte. Sedan förklarade dem den och han förstod men kanske inte direkt tyckte det var kul... Eller?
Tror det är lättare att förstå Se upp för stupet! Vilket stuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup?

Har satt på ugnen, ska köra in en Stina kyckling där snart. Blir kyckling och ris med gräddsås.. det funkar väl? Tänkte att jag hade currysås hemma men tänkte fel... Köpte 6 bananer och en del annat... 5 nudelpaket för 10 kr tex... Ja. Kalle satt (stod egentligen) i kassan. Han hade somnat halv 10 igår kväll så han var superpigg och överdrivet hurtig. Sånt händer :-P

Jag läste igår om de där soldaterna som kastade ner en hundvalp i en ravin. Klarar inte att se filmen. Usch vilka hemska människor! Hur kan man vara så hjärtlös? Är det sådana människor som blir soldater (som yrke)? Nej, jag vill inte tro att det är så. Fruktansvärt. *brr*

Min fingertopp gör fortfarande ont, tom värre. ett hörn på nageln har nu blivit gult. Antar att det är var. Usch, vad gör man åt det? Det gör ont! Ont att skriva!

Pao

NU uppdaterar jag iaf!
Har jätteont på höger långfinger, vid nagelbandet typ. Och är såklart det finger jag använder varje gång jag trycker på knapparna till höger på tangentbordet, det gör ont...

Johan gick och lade sig med mig igår så somnade jättefort och sov bra. Första natten på en vecka... Men vaknade ändå en gång innan väckarklockan, 6.15... men nästan hela natten iaf!
Hade språkprov idag. Hade tur för var i första gruppen på båda proven så hade ganska kort dag. Började 9 och hade prov till 10.30. Fick avläsa en historia och skulle sedan återberätta den för kameran. I Du-form... hur berättar man en sådan historia i du-form?! Fattar inte...
Lunch och sedan prov 2. Från 12-13. Teckna 30 tecken, bokstavera 10 ord och berätta en egen historia i 2-5 minuter. Jag är riktigt nöjd med min historia, hoppas de gillar den också...
Imorgon ska jag vara i skolan innan lektionstid. Kl 9.30 har jag genomgång av de här proven. Intressant...

Sedan åkte jag till t-centralen för att ta pendeln. Väntade i typ 45 minuter (men läste lite plugg till imorgon iaf och myste i solen så det var lugnt) på tåget för jag skulle hoppa på mammas. Mamma ringer och säger "nu rullar jag in" och inte ser jag något tåg på min perrong heller! Men på perrongen brevid... och jag var längst bort från trapporna. Springer till trappan, ner, till andra trappan, upp och på tåget.. Hur kan jag gått upp på fel ställe?! Herre gud...

Hem till dadde. Jag och mamma gjorde fruktsallad till efterrätt som skulle få stå och dra sig. Den blev jättegod. Peter kom vid 5, Farmor en stund efter, Martin och Anna vid 6. Johan skulle komma för att sedan dra på träning men han tänkte fel och tänkte att han skulle träna och sedan dit.. så han hann inte komma men ringde iaf och grattade far. Pappa vann 50 kr på trisslotter, fick 3 böcker (varav en av mig och Johan) och kanske något mer. Tårta, kakor, godis och bullar bjöds på men jag höll mig till fruktsalladen. Sedan kom Lasse och Thyra (min farbror med fru) och sedan paffade vi andra. Typ så var det.
Nu är det house som gäller!

Idag är en annan dag än dagen igår.

En tanke jag nyss tänkte, filosofiska jag. Lär ju inte vara den första som tänker det men...

Idag är en annan dag än dagen igår.


Ötzis sista vandring

Förresten verkar vara bra tv kl 20 och 21. Först är det på 2an Ötzis sista vandring som handlar om den mannen som dog för 5000 år sedan och hittades i isen 1991. Sådant tycker jag är coolt.
Sedan är det American Idol som jag kan tänka mig se. Ja det är vad skogstv erbjuder en måndagskväll. Över förväntan faktiskt.

Dagen

Har varit hemma ett tag men läst lite bloggar, snackat med Sandra på msn och gjort samt ätit middag. Redan ätiti middag, ja så är det.
Johan ska iväg till bilskolan alldeles strax, då ska jag plugga det sista. Har inte gjort något sådant alls sen skolan. Lite jobbigt faktiskt att jag inte övat på berättelsen... Men får ta tag i det nu.

Skoldagen har varit rätt okej faktiskt. Inte hänt så mycket mer än att jag köpte mat till lunch där för första gången i år. Aja.. någon gång ska ju vara den första.

Idag ska jag också slå in fars present (med presentpapper donerat av Susanna) och antagligen se ett avsnitt med Johan.
Imorgon ska jag ha första provet kl 9 och andra kl 12. Så slutar senast 13 (om det inte blir tekniska problem igen...) Då åker jag direkt hem till far. Första gången jag kommer hem till dem sedan Zeb gick bort. Får se hur jag verkligen reagerar på att hans saker är borta. Kan bli jobbigt...
Nä, nu ska jag plugga! Morsning i taket!

God natt

Då önskar jag er läsare God natt så pyser jag i säng.
Eller vilken God som nu passar in på dygnet när ni läser detta.
Tjingeling

Rågsved, en överlevare

Jag såg programmet Vi som överlevde Rågsved på tvåan tidigare idag. Mamma bodde där ett tag men hon var ju inte någon av de coola som tog droger och sådant, så hon överlevde hon också. Men hon kände igen ett par av dem i avsnittet som överlevde. En granne och en parallelklasskamrat.
Pratade med mor och far omväxlande i drygt 45 minuter efter programmet. Mor fick berätta en sann historia från vårt liv, involverande man med vapen, polis, turkos jacka, roade polismän och skrämda grannar. Den ska jag försöka göra om till teckenspråk och berätta på språkprovet. Men hann inte med det idag så får klura på det imorgon. Ikväll ska jag kolla lite fler tecken, sedan är det väl dags att sova.
Lite trött faktiskt.

Johan klipper ut en ritning han har målat av med hjälp av en projektor. Sedan ska han lägga den på den nu svarta tavlan och spreja mer. Men blir nog inget mer sprejande idag tack och lov... De stinker inte här längre iaf. Och är inte ens hungrig nu, tror jag :-S Så det är rätt bra med mig. Hoppas jag kan somna fort sen bara...
Natti.

Sprayfärg gör mig illamående.

Så har jag i princip lärt mig det jag ska från teckenlistorna.. ska kolla igenom blocket och se om jag skrivit upp något som jag tror är bra att kunna. Känns som jag missar något som jag borde plugga på..?!
Tog en paus och följde med till Biltema med Johan och svärfar. Vi köpte sprayfärg till tavlan och en scart/video väljare, två vägs. Johan köpte 6 par strumpor och ett tangentbord. Sedan köpte vi skärmputs till datorerna.

Just nu mår jag lite illa, har huvudvärk... Orsaken är att Johan börjat spraymåla. Han befinner sig i garaget en trappa ner och till höger. Det är 3 dörrar emellan som är stängda men ändå kommer det upp. Som tur är har iaf han gasmask, eller vad man ska kalla det, för byggubbar. Luktar riktigt illa alltså... Sipprar nog upp genom golvet vid väggen eller så.. Luktade mer illa när jag hoppade över till Johans dator... Skumt.

Jag är hungrig. Åt två blodpuddingsskivor (ville ha mer men det tog slut..) med rivna morötter och lingonsylt till lunch och det blir hemlagade piroger hos svärfamiljen till middag. Snyltar på dem i helgen. Jag ville handla på vägen hem men Johan ville inte så vi har inte så mycket att göra middag av. Detta leder till att jag kommer få köpa lunch imorgon i skolan, första gången på hela året! Har inte haft någon direkt aktivitets lust denna vecka. Alltså inte blivit någon direkt mat som kunnat frysas ner och ätas senare. Så i frysen är det typ tomt... Inte riktigt men typ. Ingen matlåda direkt iaf.

Usch vad illa jag känner mig pga färgen!

Hellre städar jag!

Fel, Johan gick faktiskt upp 7.45...
Iaf, sitter med plugg nu. Går ganska bra. Johan ska iväg senare och köpa sprayfärg till tavlan. Jag funderar på matfrågan. Verkar som vi kommer behöva handla om vi ska göra något. Om det nu inte är något med ägg för det har vi massor! Ska kolla receptboken...
Jag vill egentligen städa, sortera in den rena tvätten, dammsuga, svabba golv, diska... Dags för en hel rengöring av hemmet egentligen. Men jag hinner inte. Även om det bara tar ett par timmar kommer jag behöva plugga rätt mycket, och de pauser jag tar vill jag vila på- inte städa... Va? Skulle Johan göra det? Utan mig? Tss...
Vet en perfekt Elvis-stripp för det där men tyvärr har jag inte lärt mig scannern än så kan inte visa den...

Jag är fortfarande hungrig. Var det när jag gick upp, när jag åt frukost och när jag var klar... Inte den minsta mätthetskänsla.. Och jag åt precis så mycket som jag brukar. Och detsamma gäller middagen igår...
Konstigt.

Goder morgen

God morgon, god morgon, god morgon!
I'm up and running.
Gick och la mig 00.20 igår. Johan tittade förbi vid 1 och märkte att jag hade svårt att somna (som vanligt denna vecka). Så, trots att han skulle vara uppe 8 gick han och la sig tillsammans med mig. Om han varit uppe till 3 hade han fått sova hur länge han ville. Orkar inte förklara varför.
Iaf la han sig för natten och kramade mig och väldigt snart somnade jag. Gud vad skönt det var. Vaknade vid 5-6 för att skaka blod i ena benet då Det låg mellan Johans ben och han håll i benet väldigt hårt... Sedan somnade jag igen. Johan vaknade 7.45, jag vaknade till. Han gick upp 8. Jag vaknade kvart över. Vill inte sova bort dagen så gick upp halv 9. Och nu är jag här.
Ska äta frukost, för jag är hungrig. Plugga till språkprovet. När mamma vaknat ska jag klämma ur henne en sann berättelse från min barndom, den är klockren. Ska berätta den på språkprovet.
Bra att jag gick upp tidigt idag eftersom jag ska upp 7,7,8,när jag vill,6.30 kommande veckan. Jobbigt om jag är för van att gå upp 10-11 då. Hihi. Men lite trött är jag...

Så, vare kul på Harrys?

En miljon kronorsfrågan

Slog på tvn tidigare ikväll och då var det postkodlotteriet. En man som låg på en miljon kronorsfrågan, vad duktig han måste ha varit. I alla fall var frågan "Vilken symbol finns i mitten på Senegals flagga?" Och direkt tänker jag "en stjärna!" Alternativen dyker upp a Måne, b Fågel, c glömt, d Stjärna.
Tar upp mobilen och smsar till mor "Stjärna!".
Till slut väljer även mannen i heta stolen alternativ d stjärna. Och det var rätt.
Det var rätt skönt faktiskt att vara så säker på en en miljon kronors fråga. Undrar om jag hade klarat mig upp dit bara... :-P

Kärringar alltså.

Jobbig natt. Lade mig vid 00. Somnade först vid halv 3 tiden. Tänkte på ni vet vad... Vaknade igen vid 5, somnade om vid 20 i 6, vaknade vid 7, 8, 9 och slutligen av väckarklockan klockan 10. Jobbig natt. Johan var mycket trött, han slocknade vid 11-halv 12 tiden i soffan.

Gick upp och tog ett bad, sedan hastade jag iväg för att möta mor på tåget. Vi skulle ju gå på bio och se fjärilen i glaskupan. Biograf Söder.
Börjar bra. Vi köpte en Oscars meny, dvs två dricka och en bacon chips. Jag började äta direkt.
Sedan visade det sig att reklamrullen var trasig så vi fick inte se någon reklam, men var tvungna att vänta iaf. DÅ en del tror att det är lång reklam och medvetet kommer senare... Så vi fick vänta in dem typ.
När filmen började hade vi kanske hälften av chipsen kvar. När det hade gått typ 10 minuter känner jag en klapp på axeln. Tanten två stolar bort (det var en tom stol emellan) hade sträckt sig för att få min uppmärksamhet. Sedan förde hon pekfingret mot munnen och sa "ssschh". Jag blev helt paff. Jag tuggade lugnt, med stängd mun och särskilt mycket lät det inte, för jag hade fkatiskt frågat mamma innan om det lät mycket när jag tuggade och hon sa nej. Visst lite låter det ju men om det är så jobbigt får man ju faktiskt hålla sig borta från biografer där andra människor rör sig för människor låter. Tantens vännina hostade ju en del under filmen, det var ju mycket mer störande! Innan filmen sa mamma en kommentar av dem och talade om dem som "kärringar". Då sa jag att så säger man inte. Efter filmen sa jag till mor att hon hade rätt, de var kärringar. Detta, uppepå allt denna vecka, förstörde en del av min filmkänsla. Kändes som attjag inte fick tugga eller röra mig det minsta för kärringens välbefinnande. Sedan i ungefär mitten av filmen beslutade jag mig för att hon får minsann hyra filmen och se hemma om hon är så känslig- så jag öppnade mina kinapuffar och tuggade på. Men jag kunde inte släppa det utan tänkte på att det är ju en av orsakerna till att ungdomar talar illa om äldre, de äldre tror att världen kretsar kring dem. Så är det inte.
Filmen var iaf bra. Tänk att ha locked-in syndrome, inte kunna göra någonting. Jag njöt att att kunna tugga, men samtidigt kändes det som att jag inte fick.
Kanske överdriver, men det är bara en till droppe i min fulla bägare. Veckan har varit fruktansvärd.
När filmen var slut gick kärringarna iväg och den ena glömde sin sjal. Jag såg det inte, men mamma gjorde, sprang efter och lämnade den. Sedan berättade jag om att hon hyssjat åt mig och mamma sa "jag skulle inte ha sprungit efter med sjalen, hade jag vetat det hade jag låtit den vara". Och jag tyckte att det skulle vara rätt åt dem. Kärringar.

Filmen var iaf bra, som sagt. Men Söder gav mig dåliga vibrationer så lär inte gå dit på ett tag igen. Men personalen var iaf trevlig...

Efter filmen skulle vi åka in till stan, mamma var lite förvirrad över var vi var nånstans men som tur var hade jag koll på läget. Vi åkte till Hötorget och gick i regnet till Akademibokhandeln och rean. Jag köpte en bok till dadde i födelsedagspresent, fyller på tisdag. Mamma köpte en annan bok till dadde och 4 pocket till sig själv (ta 4 betala för 3). Sedan gick vi och fikade, varsin räkmacka, en cola, en kolsyrat vatten och till mig en arraksboll. Summa 200 kr. Dyrt att fika i stan... Där satt vi i 40 minuter och pratade om allt möjligt. Vi skrattade och vi fick tårar i ögonen, vi var allvarliga och skämtade. Sedan gick vi till Åhlens och kollade lite och därefter for vi hem.

Ikväll blir det middag hos Johans familj. Svärmor ringde när jag var på bio så ringde upp och blev inbjuden.
Johan var inte hemma när jag kom hem, inte heller Micke. Då såg jag att jag hade 2 missade samtal från honom (har jag blivit döv?!) och ringde upp. Han och Micke var på ÖB och var på hemgång. Nu är Johan hemma igen.

Ikväll blire melodifestival.


RSS 2.0