Rätt i nyllet

Förresten så är jag sååååå nära att ringa och klaga hos SL. Jag kom till busshållplatsen långt före min buss avgång, däremed missar jag precis bussen innan och jag är först vid hållplatsen. När nästa buss kommer 5 minuter sent (det var 15 minuterstrafik, alltså efter 20 minuter) går en massa annat folk på före mig, som kommit dit efter, och precis när jag lyfter foten för att gå på känner jag hur jag får en smäll på glasögonen, rycker bak huvudet och märker att dörren stängs. Innanför dörren, i bussen, är min påse jag håller i handen. Han öppnar dörren igen för att jag ska kunna ta min påse och säger "Det är fullt". Visst stod det folk i bussen, men hela utrymmet brevid chaffören var helt tomt, jag förstod inte alls att det var fullt. När han sagt så där stänger han dörren igen, innan jag ens hinner stänga min gapande mun, och åker iväg. Jag gick då till hållplatsen innan så att jag garanterat skulle komma med, det var ju 8 minuter tills den skulle komma (då den andra var sen). Jag kom med. Men hade jag inte gjort det hade jag sagt "Då ringer jag SL och begär ersättning för uteblivet läkarbesök om jag inte hinner dit i tid, för detta var minsann tredje bussen (lite kan man väl dra till med, jag såg ju ändå den första bussen stå inne) så jag var ute i god tid. Eller så tar jag taxi och skickar kvittot till SL. Annars är det bara att släppa på mig". Jag blev på ruskigt dåligt humör. Tur att läkarbesöket gick så bra, annars hade jag varit ett svart åskmoln resten av dagen.

Det värsta  var inte att jag inte kom med, utan att han smäller igen dörren så den träffar mina glasögon. Hade jag inte haft glasögon hade jag ju blivit träffad i ansiktet! Så kan man väl inte få göra? Jag var ju halvt genom dörrhålet ju. Och jag hade definitivt fått plats brevid chaffören.

Men det finns ju rötägg överallt. Som tur var fick en tunnelbanechafför mig att skratta på vägen in i morse.
Sitter och läser metro vid S:t Eriksplan då chaffören, som vanligt, ropar ut: "Till Skarpnäck, Skarpnäck".
Hm, tänker jag, lustigt. De brukar inte gå förbi min station, utgår inte Skarpnäck från Alvik? Men de blir ju lite specilare ibland för att täcka upp förseningar, när det är för få tåg osv...
Innan vi lämnar perrongen sprakar det till i högtalarna igen:
"Jag menar: till Hagsätra, Hagsätra".
Det var många som tittade upp och skrattade åt hans lilla miss.
Tack chaffören.

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Men vilken hemsk busschafför! Men bra att läkarbesöket gick så rba iaf..

2009-02-26 @ 19:49:49
Blogg/hemsida: http://bambi.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Usch vad jobbigt! Jag brukar skriva till dem och klaga (brukar få nån form av ekonomisk kompensation)



Jag vet inte riktigt hur det blir, men det är roligt tycker jag! Så jag håller på så länge det ärroligt! =)

2009-02-26 @ 20:37:04
Blogg/hemsida: http://dreammaddo.blogg.se/

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0