Nu ska ni få höra!

Har har det hänt grejer vill jag lova!
Igår hade jag tänkt lägga mig vid halv 12-12. Men klockan blev senare och senare. När den slog 1 sa både jag och Johan att nu måste vi gå och lägga oss, faktiskt! Så vi gick upp och bortsade tänderna osv. Han var lite snabbare och var nere i sängen redan innan jag var klar med tandborstningen (jag tog bort sminket innan så tar ju längre tid). Det har tydligen blivit min uppgift att dra ner rullgardinen då den är på min sida av sängen. När jag kommur ut från badrummet tycker jag att ljuset från gatan utanför är konstigt (vi har en lyktstope utanför oss). Dessutom blinkar det. "Vad är det som blinkar?" undrar jag. "Ingen aning" svarar Johan. I badrummet hade jag lagt märke till rop och liv från gatan. Konstigt, tyckte jag. Visst brukar det låta när ungdomar har festat på stranden och passerar huset på vägen till tbanan. Men en torsdagkväll?
Så istället för att dra ner rullgardinen bara och slänga mig i sängen kastar jag ner ett ögonkast på gatan, 3 våningar nedanför oss. OCh vad ser jag?

Jo, det blinkande konstiga ljuset var från en polisbil som stod parkerad mitt i gatan framför grannhuset.
I mitten på gatan, precis framför vår uppfart står en polis med dragen pistol och siktar inåt huset ungefär! Vad sjutton?!
Sedan ser jag vad han siktar på. En kille ligger på magen på trottoaren, precis framför uppfarten, med benen och armarna spretade åt olika håll. Polisen ropar till killen, men vi kunde inte riktigt tyda vad.
"Det står en polis med draget vapen utanför" säger jag till Johan.
"Ärligt?!" han kastar sig ur sängen och ställer sig i fönstret.
Sedan står vi där. VI har aldrig förr sett en polis ha ett vapen riktat mot någon i verkligheten. Och vi hade inte förväntat oss få se det på vår gata, i vårt lugna område, klockan 1 en torsdagnatt!

Så står vi där och tittar. "Det här vill jag fota! Får man det?"
Det känns ju lite konstigt att fota, som om man tjuvtittar och så, men varför skulle det inte vara tillåtet? Man kan ju inte direkt tyda deras ansikten osv.
Så jag gick ner och hämtade kameran och fotade lite. En till polis kliver efter en stund ur polisbilen och går åt vårt håll. Hans uppgift blev att visitera killen, polisen med pistolen går lite närmare.
Andra polisen ringer sedan någon och efter några minuter kommer en till polisbil men med avslagna sirener. De stannar mot färdriktningen för att komma så nära som möjligt och stiger ur och snackar en kort stund men sedan kliver de in igen och kör iväg.
Efter en stunds snack hjälper de båda poliserna killen upp till sittande och fixar lite. Efter ytterliggare en stund fick killen ställa sig upp och de börjar gå mot polisbilen tillsammans, långsamt. När de var på väg in i bilen drog vi ner rullgardinen och la oss igen, då var klockan närmare halv 2. Jag la märke till sirenerna som blinkade ytterliggare några minuter efter det innan de körde iväg.

Det var ett oväntad natt äventyr!

Så, är det okej att lägga upp bilder på ett gripande på sin blogg? Vet inte varför det inte skulle vara det, men känns bara så konstigt.

Iaf hade vi haft en väldigt bra chans att dokumentara om det varit polisövervåld! Med både bilder och möjlighet att filma från en rätt bra vinkel hade det nog kunnat gå att dokumentera. Men tänkte jag sedan. Om det hade varit polisövervåld, som då kan vara misshandel, vart ringer man för att anmäla det? 112? "Hej, vi behöver polis och ambulans till *** då det är två poliser som håller på att sparka ihjäl en kille!" Eh...?

Nej, jag sov lite för länge idag och ska ju vara i stan kl 12 och sitter här bara i särken utan att ätit frukost, är nydushad och osminkad. Måste nog stätta fart! Ciao

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0