En lördag i Hamburg

På lördagen fortsatte vi gå. Utgick från Hauptbahnhof och gick längs med kajen till landungsbrücke (dvs några pendeltågsstationer). Det tog sin lilla stund och vädret var varmt men monligt till och från. Därefter åkte vi hem för att äta middag.

Kantigt hus och skateare

J gillade "stadsdelen" på andra sidan, den var väldigt enhetligt byggd vad gäller färg och material

Columbus

Bilder på oss, när vi tog en liten vilopaus. Kläderna jag hade på mig (jeansen och tshirten) var förresten mina nya inköp.

Passade på att ta mycket kort på mig eftersom jag hade en bra fotodag...

Vi gick vidare...


Tänkte på min moster/gudmor när den här båten åka förbi...


Närmade oss kajen...


Började se Sveriges flagga, och vapensköld (husväggen till vänster) här och var


Tog oss en andra vilopaus. Deras luft är kvav! Hög luftfuktighet gör så man blir fort svettig och varm.
Vi upptäckte då att jag och J har likadana skor fast olika färger! Hur kan vi inte ha märkt det tidigare?!




Varning för mindre pryd text!
På kvällen begav vi oss till det ökända Reeperbahn. Hamburgs eget red-light-district. Porrkvarteren med andra ord.
Vi var ju lite förvarnade. Tex var det enda stationen med en "Vapen förbjudet" skylt, det kanske säger något..?

Eller, jag vet inte. Är vapnen tillåtna över allt annars? Okej med pistol på Hauptbahnhof? Skumt...

Så fort vi kom upp på land från Reeperbagns tågstation förstod vi vad som menades. W hade sagt åt oss att vi inte fick gå dit på dagtid, och det förstår jag. Nu var det iaf neonljus och upplyst. Det hade sett väldigt konstigt ut i dagsljus... Det var mycket folk och...
det första vi såg var fyra stycken horor!
Helt absurt. Förlåt. Kanske ska säga prostituerade. Det var helt uppenbart vad de jobbade som iaf. En av dem snackade som bäst men en eventuell manlig kund. Alla var självklart kvinnor. Eller snarare tjejer i min ålder.
Vi tvärstannade, helt överrumplade. Trodde inte våra ögon och jag skrattade av chock. Vad i..?
Vi fattade varandras händer och gick sida vid sida med stora ögon längs med gatan.
Fler prostituerade. Jag vågade inte ens försöka mig på att fota dem. Kände mig så generad. Jag som är så pryd!
Här gick vi, hand i hand- precis som alla andra par, för att tydligt visa att vi hörde ihop och inte är potentiella kunder. Vi gick förbi sexbutiker som sålde allt från supporterkoppar för fotbollslaget FC St Pauli (ett lag som vi såg många supportrar av under hela vår vistelse, framför allt rockiga och punkiga typer hejade på dem) till sexleksaker. Det var strippklubbar och lapdance (inte på gatan men enligt skyltar på vissa av klubbarna), sexbiografer. Ja, allt som vanliga krogar fast porrigare helt enkelt.

Som svensk var detta en otrolig kontrast. Malmskillnadsgatan som ska vara Sveriges "hor"gata är ju ingenting! Har inte ens sett någon prostituerad på den gatan.
Detta var även första gången vi hörde andra svenskar, ett killgäng i 22 års åldern på en sex man som glatt passerade oss. Typiskt.
Ja just det. Det fanns en polisstation där också. Och vi såg en del poliser, de flesta med gigantiska leenden. Ja, prostitution är ju lagligt så det är ju inte konstigt men det känns ju bara så... annorlunda... och fel.
Fanns även en teater och lite andra helt vanliga saker inhysta mellan allt annat. Kontrasten var emellanåt helt ofantligt stor, i våra svenska ögon.
Möhippor och svensexor var vanligt där förstod vi. Såg väl en 6-7 olika sådana gäng på gatan. De tar sina "sista chansen innan giftermålet" seriöst tydligen.

En man som jobbade vid en bar såg att jag var svensk och ropade med tysk brytning "svenska flicka flaska öl?!".
Efter att ha gått på ena sidan och tillbaka på andra sidan begav vi oss hemåt. Vi är lite för fega för att vara där längre än så...




Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Annaa Nordin

Jo jag har för mig att hon hette angelica som vann första säsongen. hon var äldst och jätte tjurig och mogen. De andra hatade henne men hon vann. :)

2009-07-10 @ 15:50:34
Blogg/hemsida: http://pannys.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: jayne

isch...ja..... TUR att vi inte har dessa "gator" i Sverige....puuuuhhhh

Tänk att du och J har samma smak....hi hi hi hi...(skorna).

Bra fotodag... hade du!!! Brukar vara jag som håller i kameran här (med) ibland undrar man.. Var jag med eller...jag syns ju inte på ngn bild.. he he he he...

Klart att allt är gratis på sommaren, ja för alla som fyllt 16 då.....???!!!! Det med studielånet visste jag.... har varit med om det själv... jobbat på somrarna... studerat och jobbat under terminerna... I och öfr sig är det inte så lätt att få sommarjobb för någon idag.. men hur lätt är det för en 16- åring????

Men.... vi ska icke klaga... bara vara tacksamma...!"!!!

2009-07-10 @ 18:04:55
Blogg/hemsida: http://jayne.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Oj, jag hade tydligen missar detta inlägg när jag läste igenom allt sist! :O Haha, fina bilder och roligt att ni upptäckte skorna så sent! haha, ni bor ju trots allt ihop! :P

2009-07-11 @ 12:50:02
Blogg/hemsida: http://dreammaddo.se/blogg
Skrivet i slottsdammet av: Kristoffer

Hamburg är nog min favoritstad, har varit där fem eller sex gånger (tappat räkningen). Jag gillar stadsdelen St. Pauli där Reeperbahn ligger. Utbudet av pubar och småbutiker är stort.



Reeperbahn är inte farligt alls, under alla resor har vi gått omkring där på kvällen och natten utan att ha sett något våldsamt alls. Risken att bli blåst på pengar på strippklubbar är dock ganska stor, turister som är ovana och godtrogna verkar vara ett oemotståndligt byte.



Jag vill ochså rekommendera den här hemsidan med mycket nyttig info om Reeperbahn och Hamburg.

http://www.reeperbahn.se

2009-09-15 @ 01:49:31
Blogg/hemsida: http://www.reeperbahn.se

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0