Harry Potter och halvblodsprinsen

Kan ju säga att jag verkligen gillade Harry Potter och halvblodsprinsen. Den är på 2½ timme, men kunde faktiskt ha varit ännu längre. De utelämnade mycket, som de blir tvungna till, men fick samtidigt med mycket. De tidigare filmerna har hållit ett snabbt tempo, där man bara rusar igenom handlingen. Inte denna gång. Tempot var lugnare och det kändes givande hela filmen. Bra växling mellan kärlek och hat. Och visst är det fascinerande hur "alla" i publiken vet att vilken sekund som helst kommer det.. nu... nu... nu.... nu...nu och så händer det och precis varenda kotte i biosalongen hoppar till och många skriker till. Fast man vet att det kommer! Det är ju så väntat.
Något jag fann som mest fascinerande var att filmen innehöll en del otäcka scener, precis som boken. Det är väl 11 årsgräns på filmen utan förälder? Det fanns flera scener när barn kunnat bli väldigt rädda, men det var det ingen som blev.
Istället....
Förresten, har du inte läst Harry Potters näst sista bok men tänkte se filmen- sluta läsa här! Jag tänker säga något om slutet och vill inte bli anklagad för att ha förstört för någon, så bara de som inte bryr sig om handlingen, eller de som redan vet om handlingen får läsa vidare- okej?! STOPP.


Istället var det i slutet när rektorn dör, och det hålls en avskedscermoni som en liten flicka i publiken börjar gråta riktigt ordentligt. Så mycket att hon sprang ut ur salongen följd av en förälder.
Jag tyckte det var fascinerande att det var den sorgliga scenen, ingen av de läskiga och inte ens när han dog, som var den mest skrämmande. Kanske läser in för mycket i det men jag tror flickan förstod att allt annat i filmen är påhittat, men att folk dör och man måste säga hejdå- det är verkligt.


Min brorsa gav den betyget 4 av 5 och jag håller med. Den kunde varit ännu bättre, men den var riktigt bra som den är också. Jag vill ha mera! Ge mig nästa film!

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Fantasy är inte min grej.. :) Jo, en film! Den oändliga historien. Mest för att den är kult! ^^



Nej, det stod ingenting.. :( Men fått en avi idag! -glad-



Jo, sant.. Finns det inga årskort eller så? Vi har ju slottsskogen, visserligen inte lika mkt som skansen men gratis! ^^

2009-07-17 @ 13:10:19
Blogg/hemsida: http://dreammaddo.se/blogg
Skrivet i slottsdammet av: jayne

Svar: Tack Sara!!!! Jag tror du har rätt i dina tankar... sorgen gjorde att jag stängde av.

Min pappa dog också för ung... 2005. Eftersom jag själv var äldre så minns jag lite mer av detta. Vi systrar fick ju fixa och dona allt efteråt.

Jag håller med om att det är för ungt.. min mamma var 39 år... herregud...mitt i livet.

Men.. jag brukar försöka trösta mig med att jag slipper se mina föräldrar gamla och beroende av andra..slipper se dem lida... Klen tröst men..

Ha en bra dag

2009-07-17 @ 15:16:40
Blogg/hemsida: http://jayne.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: jayne

ha ha ha ha tack för svaret.... ha ha ha ha

2009-07-17 @ 19:18:11
Blogg/hemsida: http://jayne.blogg.se/

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0