Alice and Kev- Bloggtips!

Skapade en ny kategori "Tips på bloggar" för några dagar sedan. Finns inte så många inlägg där än men det får komma till mera.
Det kan vara en blogg jag läst länge, eller en nyfunnen pärla. Jag vet ju hur svårt det kan vara att finna guldkorn, särskilt på sommaren, så tänkte hjälpa er på traven lite med några guldkorn jag gillar.


Det var denna vecka som jag läste en tidningsartikel om denna blogg. Blev nyfiken och nämnde bloggens innehåll för svågern som direkt sätter sig brevid mig och vi läser igen allt sedan starten (som var i början på juni tror jag det var). Svågern läser inte bloggar annars, men denna är speciell.

Bra att veta:
  • Nu har bloggaren bestämt sig för att bara uppdatera på måndagar, onsdagar och fredagar för att inläggen ska bli intressanta och få bra innehåll.
  • Bloggen är på engelska.
  • Mycket bilder som brukar tala för sig själva.
  • Detta är en sorts experiment.
  • Bloggaren har inte så mycket makt över det han skriver, storyn styrs av annat...
Har ni testat datorspelet The Sims någon gång? Själv hade jag den allra första upplagan och älskade det. Hade gärna fortsatt men det blev aldrig att jag köpte fler spel. Nu har den tredje upplagan släppts, The Sims 3. Tvåan dessförinnan har släppts i massor av olika varianter.

Det är skillnader i trean jämfört med tvåan, och definitivt med ettan.
Du kan bestämma i princip exakt hur dina "gubbar" ska se ut, vilka personlighetsdrag de ska ha. Simmarna (som folkslaget heter för den oinvigde) har även ett mål de vill uppfylla i livet.
Numera kan du gå runt i staden, förut (iaf i ettan) var man låst till sin tomtgräns.
Det finns födelsedagar, och barnen växer gradvis upp och antar mer tonårsaktigt beteende, och sedan mer vuxet.
När du spelar med en familj, förflyter nu tiden även för de andra familjerna i samhället, förut var de egenskapade familjernas tidsflöden separata.
osv...

Det denna bloggare har gjort är att skapa två simmar, Alice och Kev. Kev är Alices pappa.
Kev gillar inte barn. Han är rätt elak, har lätt för att bli arg och beter sig olämpligt. Han är galen. Kort sagt: den värsta pappa du kan ha.
Alice å andra sidan är en vänlig själ, men hon är väldigt klumpig och har låg självkänsla. Hon får aldrig någon kärlek från sin pappa. Inga kramar, inga vänliga ord. Men hon äger en nallebjörn, som hon brukar hålla hårt i.
Dessa är de huvudkaraktärer som bloggen handlar om.



Bloggaren tog bort alla deras pengar för att se hur de själva skulle sköta sig som uteliggare.
De sover på parkbänkar och letar mat i soptunnor. Alice älskar att gå till skolan för då får hon iaf lunch den dagen även om hennes pappa vägrar hjälpa till med läxor. De stinker ofta och bjuder in sig själva hos folk och tar mat eller sover en stund på deras soffa.
De svimmar då och då pga utmattning och hunger.
Men de överlever.

En hemsk och tragisk historia, som är helt påhittad och ingen vet hur den slutar (bloggaren ska se till att hålla dem vid liv åtminstone annars låter han dem vara för sig själva). Men ändå är så många berörda av historien om Alice och Kev.

Det som fick mig att fastna, och fick såväl bloggaren som de hundratals läsarna att gapa av förvåning och göra en rannsakning av sig själva, var när Alice lyckats få ett jobb.
Hon arbetar första dagen och får ut sin lön. Hon har aldrig haft pengar att spendera och är hungrig och trött. Men vad gör hon?
Hon lägger pengarna i ett kuvert och skickar dem till välgörenhet. Hela dagslönen.

Bloggen hittar du HÄR.

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0