Studentliv

Igår var sista dagen som resultatet på terminens första tenta skulle redovisas. På kvällen dök det upp ett meddelande på hemsidan att resultatet kommer imorgon, som idag då (inlägget skrivet före midnatt, så idag är ju då på fredagen). Då blev jag faktiskt lite arg. Om vi lämnar in ett PM 5 minuter sent kommer det inte rättas. Men om de inte hinner rätta tentorna på tre veckor utan vill ta sig en extra dag så är det helt okej. Dubbelmoral tycker jag. Man är ju faktiskt lite nyfiken, spänd och nervös i väntan på resultatet och så är det förgäves hela dagen igår då det ändå inte skulle publiceras.

Så vi kollade imorse, inget resultat. Vid lunch, inget då heller. Innan seminariet, inget då heller. Efter seminariet, ingenting. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur?
Prick klockan tre är det någon som ropar att nu finns resultaten upplagda. Två minuter tidigare hade de inte funnits där.

Så då blev det ju med ens lite pirrigt. Jag lät de andra kolla på datorerna först på sina resultat. Man säger "namne" om de som heter likadant, vad säger man om de som fyller år samma dag då? "Datumne"? Nå, min "datumne" gick det riktigt bra för, högsta betyg. Min andra pluggkompis gick det bra för även om hon först kände sig lite besviken. Tycker jag inte hon ska vara, det är ett bra betyg.

Så var det min tur. Jag loggade in men vågade inte riktigt klicka på länken som avslöjar alla ens betyg.
Jag klickade. Jag såg. Jag segrade.
Högsta betyg!

Jag ropade på "datumne" som befann sig en bit bort i biblioteket, att jag var i ett bibliotek hade jag helt glömt bort. Jag sträckte upp händerna över huvudet och gjorde V-tecken med fingrarna. "Nej, är det sant?!" ropade han tillbaka. Och vi kramades och grattade varandra. Total glädje.

Detta var första kursen där majoriteten faktiskt inte fått högsta betyg på tentan. Om ni hört att juridikstudenter taktikläser, pluggar mycket och bara accepterar högsta betyg så är allt det sant. Majoriteten skriver inte tentan om de inte tror att de kan få högsta betyg. Men i denna kurs fick majoriteten det nästhögsta och drygt en fjärdedel fick högsta betyg istället. Skönt att vara en av dem.

Kändes även som att jag fick revansch. På sista tentan innan sommarlovet var jag ju blott en poäng från högsta betyg. Mycket snopet. Men jag har kommit över det. Näst högsta betyget är ju riktigt bra det också. Även om det grämer mig att det bara skilde en ynka poäng...

Tog en sväng hem till T med St och sedan drog vi till Gula Villan på "00-tals fest" (hade jättekul på deras 90-tals fest förra året). Ville gärna gå men hade inte tänkt göra det utan ta det säkra före det osäkra och vila upp mig så förkylningen försvinner. Men jag stack hem vid 22.30 kanske, och efter två alkoholfria drinkar, så det var en förhållandevis lugn kväll.
Tog lite bilder, kanske dyker det upp någon här.

Nu blir det mys med sambon innan jag lägger mig för natten. Den 7e november är en speciell dag, någon som vet varför..?


TLDR- Fick högsta betyg på terminens första tenta. Var på 00-tals fest men stack hem tidigt. Den 7e november är speciell- varför?

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Grattis!! Härligt jobbat!

2009-11-07 @ 12:05:10
Blogg/hemsida: http://blogg.dreammaddo.se

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0