Två filmer till

Idag blev det två filmer. Jag kände för lite lättsamma, underhållande filmer där jag själv mest kan flina utan att behöva tänka så mycket.

På dagen blev det som sagt Sanningen om Rödluvan. Det är en tecknad familjefilm på 77 minuter. Helt perfekt för min sinnesstämning just då. Den handlar självklart om den klassiska sagan om Rödluvan, men man försöker bena ut vad som egentligen hände. Det finns ju två sidor på varje mynt, inte sant? Här får vi höra Rödluvans version, farmors, vargens, skogshuggarens... Den är faktiskt perfekt underhållning för hela familjen. Vad klyschigt det lät. Men så är det. Jag blev underhållen och det blir definitivt yngre också. Tydligen är en uppföljare på gång också. Sevärd tillsammans med familjen eller goda vänner en lättsam kväll.

Nu på kvällningen blev det en film jag sett många gånger förut. Som yngre var det nog min favorit bland bror Ms filmssamling och jag lånade den ofta. 10 orsaker att hata dig heter den romantiska komedin. Det blev "a trip down the memory lane" som man säger på ett annat språk. Dels filmen och handlingen som sådan men också pga alla de unga skådespelarna som jag idag även känner igen från många andra filmer/tvserier. Hade glömt att de spelat också i denna film. Bland dessa kan nämnas kända namn som Julia Stiles och Heath Ledger, men även David Krumholtz (mattenörden Charlie i Numbers), Joseph Gordon-Levitt (från Tredje klotet från solen), Gabrielle Union (Bring it on, Flash Forward) och Larry Miller (En prinsessas dagbok) medverkar. Kanske är detta orsaken till att filmen står sig. Den släpptes när jag var 11 år (dvs 90-tal, varning för magtröjor!) och jag fullkomligt älskade den, och jag gillar den väldigt mycket 11 år senare också. 93 minuter lång, från 7 år.

I stora drag handlar den om tonåringar i USA. En kille som vill ha en tjej, men tjejen får inte dejta killar. Åtminstone inte förrän hennes storasyster, som totalt skiter i allt vad dejta heter, gör det. Så killen måste se till att storasystern träffar någon, men det är klart lättare sagt än gjort. Lite gulligull här och lite aw där och du har en härlig romantiskt komedi. Fast den är bättre än många andra i samma genre och jag tror att tom killar kan uppskatta denna, åtminstone mer än många andra romantiska komedier. Helt klart värd en titt från killarnas håll men framför allt en riktigt mysig film för tjejer som uppskattar denna genre.

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: T

Jag har inte sett de där filmerna men det verkar ju skönt med lite avkopplande underhållning.

2010-06-11 @ 22:37:45

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0