Vilket dygn!

Tjaa.. dagen börjdae ju inget vidare. Jag läste en hel del igår kväll och är nu på Söndagen i min bok, det är mycket få sidor kvar men jag höll mig från att läsa ut den, klockan var redan alldeles för mycket och jag behövde sömnen... Men.
Vaknade halv 5 och kom på att vi glömt låsa balkongdörren (den var ordentligt stängd men man måste ju låsa den om försäkringen ska gälla vid inbrott så...) upp och hoppa med mig bara. Ner för trappan och låsa dörren och i sängs igen. Skulle precis somna in när... Mjau. Mjau. Mjau. Mjau. Mjau. Mjau. Mjau. Ja, ni förstår?
Efter en stund kom jag på att ett, det var ingen dröm och två, katten var inlåst på vinden och satt vid vår vindstrappa. Stackarn! Så upp igen och öppna vindsdörren, och ner två våningar för att släppa ut katten ur lägenheten. Men så lätt ska det inte gå för när jag var vid dörren där nere stannade katten på andra våningen och ville in till köket (mat?). Upp och visa katten att du ska ner! och ner själv igen och visa att du ska gå ditåt. Katten gick och jag stängde dörren till vår lägenhet och gick uppför trapporna igen. La mig i sängen. Och var inte direkt sömning...
Lyckades somna men skulle upp klockan 7...

Annars har dagen varit bra. Lyckades jaga ut lunchgänget så att vi satt ute mer än hälften av vår 2 timmes rast i solen. Vi lekte lite lekar. Vi skulle komma på så många låttitlar som möjligt som innehöll ett ord från en viss kategori. Vi hann med väldigt många under rasten: djur, blommor och övriga växter, de 4 elementen, byggnader, namn, familj... m.fl.
Dessutom fick jag för första gången bevittna en ekorre som försökte sno ägg ur fågelbon. Det var två stora träd i närheten med 3 stora bon i och 2 skator som vaktade. Plötsligt kom en ekorre springande mellan cyklarna och upp i det ena trädet. En fågel var direkt på honom så han flyr till det andra trädet via grenarna och försöker sig på de andra två bona (heter det så?) där han då fick både den första och en till skata emot sig. Men han försöker, och springer upp och ner och under tjocka grenar och runt och försöker villa bort dem. Till slut tvingas han springa ner och bort utan något ägg. Det var lite häftigt att se ändå...

Till eftermiddagen skulle vi ha med ett matrecept. Jag, Elise och Wiebke tog alla med recept på kladdkaka (och det verkade som att mitt var lite nyttigare än deras...). Flera tyckte att vi borde baka en varsin efter våra recept och sedan har dem blindtest på vilken som är godast. Det behövs inte. Min är godast.
Har ni hört talas om Midsommar crepes? Inte jag heller men det verkade faktiskt gott! (Inte direkt matigt men...)

Ja, sedan åkte jag och handlade. Johan hade inget matförslag men han hade krav på att det skulle vara billigt. Jag ville att det skulle vara lättlagat (hade en känsla av att ingen av oss orkade laga massa mat idag). Och självklart ska det vara gott.. Gick i en kvart och letade efter något som uppfyllde kriterierna. Det var verkligen inte lätt. Till slut blev det blodpuddig: billigt, lättlagat och rätt så gott.
Men nu är det plugg som gäller....... *vill inte*

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0