Min mentala ålder

Mentala ålder ?
[ ] Vet hur man kokar kaffe
[x] Tvättar kläder själv
[x] Kan laga mat själv
[/] Tycker att politik är spännande
[/] Mina föräldrar och morföräldrar är intressantare än mina vänner
total: 3

[ ] Går i skolan alla veckodagar
[X] Har en penna med mig överallt
[ ] Har aldrig fått kvarsittning
[X] Har sett talkshows
[x] Vet vad nonchalant betyder utan att slå upp det
[ ] Dricker kaffe minst en gång i veckan
total: 3

[x] Vet hur man startar en diskmaskin
[x] Kan räkna till tio på ett annat språk
[x] När jag säger att jag ska göra något, så gör jag det
[x] Föräldrarna litar på mig
[x ] Kan klippa gräset
[x] Kan få vuxna att skratta utan att säga något dumt
[x] Kommer ihåg att vattna blommorna
[/] Pluggar när jag borde
[x] Lyssnar och tar till mig på lektioner
[x] Kommer ihåg att mata djuren (om jag har något)
total: 9,5

[x] Kan stava till skicklighet utan att slå upp det
[x] Kan städa upp efter mig själv
[ ] Det första jag gör när jag vaknar är att dricka en cola light
[x] Kan gå till affären utan att köpa något jag inte behöver
[/] Förstår skämt första gången jag hör dom
[x] Kan skriva snabbt på tangentbordet
total: 4,5

[x] Har kommit på att vädret ändras varje timme
[x] Kan se på någon het utan att tänka på sex
[ ] Har kommit på att man måste vara 20 för att få ett jobb och tas på allvar
[x] Kan läsa ut en bok
total: 3

Ålder: 23
Inte riktigt va, men ganska nära.

Nyårslöfte 2009

Har kommit hem från Vällingby och suttit och läst bloggar. Har runt 40 stycken inlägg kvar men känner att jag måste göra lite andra saker nu. En av dessa är att tillkänna ge nyårslöftet 2009, vilket jag nu kommer göra.

Jag är så oerhört trött på mig själv. Verkligen jättetrött. Jag suckar tungt när jag kommer på mig själv att säga "Jag gillar inte det".
Det jag snackar om är mat. Jag är så otroligt kräsen att jag nästan spyr på det. Och nu vill jag inte vara det längre. Det finns maträtter som jag inte ätit på 5 år och ändå säger jag "jag gillar inte det". Hur vet jag att jag inte gillar det nu? Smaken ändras ju. Även om jag inte gillade X i den maträtten, kanske X är gott i den här maträtten. Och fisk. "Jag gillar inte fisk". Nej, jag har inte gillat det när jag ätit det förut men kanske finns det någon fisksort som jag skulle gilla i någon maträtt iaf, om jag bara testar. Fisk är ju nyttigt, och jag är trött på att jag dissar fisk hela tiden.

Mitt nyårslöfte är inte att bli en avfallskvarn, ni kommer inte kunna tvinga i mig vad som helst. Men jag ska våga testa fler maträtter. Jag ska vara modigare och testa mina smaklökar på nytt. När jag smakat X och inte gillar det så får jag väl säga "jag gillar inte X" men jag ska försöka att inte säga så om jag inte ätit det på flera år.
Jag ska försöka göra mig själv mindre kräsen alltså. Kanske gillar jag inte 8 av 10 nya maträtter, men då har jag iaf funnnit 2 nya som jag inte visste att jag gillade. Det kan vara värt det. Hoppas det.

Det är mitt nyårslöfte. Vad är ditt?


Sotare, på min tallrik 2009?

Törnrosa

La mig 00.00 ungefär, strax efter. Vaknade en gång av en hostattack. Sedan sov jag ända till kl 11.00. Tror jag var riktigt trött. Så skönt att sova i sin egna säng också.

Nu ska jag äta frukost och kolla när systembolaget stänger... Sedan bär det av att sätta igång dagen.

Så trött så trött

Så här trött kände jag mig igår efter lunch, då drömde jag mig bort till ett land där siestan härskar efter lunchen, fy farao vad skönt.


Hemskt det är när man blir så där förvirrad....

Om att inte dra jämnt Ica,
Norrfjärden

En kvinna ~55 står i kassan och ska betala tuggummi.
Kassörskan ~20: Det bli 20 kronor.
Kvinnan tar fram pengarna och ger till kassörskan.
Kvinnan: Och så vill jag gärna ha min växel.
Kassörskan: Men, det blir ingen växel.
Kvinnan (surt): Men ge mig min växel då.
Kassörskan: Du betalade jämna pengar, varan kostade 20 och du betalde 20.
Kvinnan tittar bak och ser att kön blir allt längre.
Kvinnan: Men ge mig växeln nu då, du drar ut på tiden. Jag har bråttom förstår du.
Kassörskan (argt): Men det blir ju ingen växel.
Kvinnan (tittar länge på kassörskan och börjar sedan le): Oj då, jag menar kvittot.
Kassörskan (muttrande): Du har det i din högra hand.
Kvinnan (tittar först i sin västra hand och sen i sin högra): Och jag tackar dig hjärtligt.

Bilder på Rasputin, 6 mån.
Kunde inte bestämma mig för vilken han var sötast på....Han verkar gilla vattenkranar och porslinsmöbler... :-) Sötnos.

Pension

Övertid idag också, 1 timme och 10 minuter. Ville inte det inför nyårshelgen, men vad gör man? Egentligen skulle vi väl ha jobbat till midnatt men vi fick lämna, var fööör mycket. Galet. Chefen bjöd på godis när klockan passerade sent. Hade två som går i pension nu vid nyår, den ena har vi redan tackat av, den andra tackades av idag med tårta (Schwartswald). Hon ville inte gå i pension egentligen, men min avdelning läggs ner och alla ska bort förr eller senare (i april kommer det vara helt borta för vår del) och hon är över 60 år, halvtidare och det är finanskris. Hon får ju inget annat jobb nu, så hon fick nöja sig med avtalspension (var tydligen ett bra avtal). Men tråkigt när de blir tvungna och det inte är frivilligt. Den andra var vid gott humör idag, fast hon hade en spec.arb.uppg. som gör att hon måste vara den sista som går idag (dvs extra sent).

Nu är jag precis hemkommen, och ska vända iväg igen.När jag kommer hem nästa gång ska jag bjuda på bilder på Rasputin, tagna igår. Höres!

Julklapp jag fick på jobbet igår av moster och hennes dotter. Perfa! Behöver ju detta och har önskat mig det också!

Kattvakt

Sitter nu hos min brorsa. Kollade hans Bokmärken för att se om möjligen Smuppra fanns där. Icke. Ser en mapp dock som heter Bra sidor och blir nyfiken på vad det kan vara för några. Håller musen över för att så dessa bokmärkta sidor. Där fanns Smuppra! Haha, ära gott folk, ära.

Mellan tangentbordet och skärmen ligger en sovande katt. Skitsöt go sak det där. Hans ena tass ligger lite på tangenterna och när jag måste sudda ut något måste jag sticka in ett finger under tassen för att komma åt. Men det gör jag så gärna så.
Jag har ju träffat Rasputin två gånger förut men då var han ganska liten så visste inte om han skulle minnas mig. Först nu när jag kom var han jätteframåt och nosade och ville bi klappad osv. Sedan blev han plötsligt som påmind om att det här stämde inte. Jag är inte hans mamma eller pappa. Vad gör jag där?! Han började jama surt och blänga på mig. Tom lite oljud från magen som visade att han var missnöjd. Sedan gick det bra igen, jag dög av någon anledning igen. Fick klappa honom och han kunde släppa mig med blicken längre än en sekund i taget. Sedan blev han så där tvär igen och ville inte alls vara med i den här konstiga leken längre. Och sedan var jag välkommen igen. Förstår inte hans humörsvängningar riktigt men han vet väl inte om han kan lita på mig verlkigen.
Sedan kom J, då var allt frid och fröjd. Både jag och J går bra och inget gammalt groll från magen hörs. Nej nej, inte nu längre. Fattar nada. Men är ju bra att han nu verkar känna sig trygg med oss. Han sover ju här framför mig så rädd lär han iaf inte vara.

På jobbet gick det helt okej. Dock var det mycket. Eller egentligen var det lagom men den 23e (nu bytte Rasputin sovställning och nu ligger huvudet på tangenterna istället. Alltså måste jag pula ett finger under hans haka när jag ska sudda nu. Nähä, nu bytte han igen. Tassen kom tillbaka...) var det jättemycket och hälften av arbetet som borde gjorts då blev lämnat till idag. Så 45 minuters övertid fast jag inte hade tänkt mig det. Aja... Extracash. Sedan har jag fått en till jobbdag! Jobbar även den 7e (blev erbjuden den 5e också som är en halvdag, men jag har läkarbesök och skulle då inte hinna till jobbet i tillräckligt god tid föratt det ska kännas nödvändigt). Det är jättebra, jaho!

J zappade mellan deras tvkanaler och fann finalen i K1, jippi... Så därför satte jag på datorn och uppdaterade bloggen.
Ledsen att ni inte fått någon bild till detta inlägg men jag vill inte rota bland deras bildfiler...

Tidigt.

And off to work...

Tog mig 2 minuter att vakna, fattade inte att det var klockradion som lät, eller jag hörde den inte ens förrän efter 2 minuter. Måste vara så det är för J. Sedan upp som en tupp.
Håller på och småpackar klart nu, glömde sovplagg. Jag tänker iaf inte jobba över. Säger jag nu iaf.
Drömde en hemsk dröm, usch. Den vill vi inte vara med.

Vill också sova vidare som så många andra gör just nu. Snark.

Får icke glömma.

Har nu lagt ner en extra tröja, trosor, strumpor och tandborse i väskan. Vad ska jag då lägga ner imorgon innan jag drar? Nycklarna?
Smink
Hårborste

Något mer behöver man väl inte när man sover borta? Glömmer jag något får jag väl be J ta med det istället. Ser lite mer fram emot det nu när huvudvärken försvunnit efter flera dagar. Ska bli lite roligt faktiskt. Har aldrig sovit över hos någon annan när denne inte är där förut. Känns lite konstigt, och roligt.

Imorgon ska vi alltså träffa den här killen. Nu är han 6 månader och jag har en känsla av att han har vuxit. Ganska mycket.

Jag bara älskar tv 6s reklam. De är ju underbara. Nyss sa de: "På trean visas Sagan om de två tornen nu. Det var just snyggt. Hur ska vi kunna tävla mot det? Men det är vid sådana här tillfällen som din lojalitet testas..."

Sammanfattning av 2008

Sammanfattning av 2008

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jo, flera saker. Tex flög jag inrikes för första gången.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga, men nu kommer det bli ett nyårslöfte.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min kusin :-D Och J fick ju en till kusin nu i december.
4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, Zeb och mormor.
5. Vilka länder besökte du?
Finland
6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Mer tur, lycka och glada minnen, tack.
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
24/27 februari och 13 maj
8. Vad var din största framgång 2008?
Ehm, jag överlevde?
9. Största misstaget?
Kommer inte på något direkt misstag. Inget jag ångrar iaf.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Influensan nu över jul, bläää
11. Bästa köpet?
Lutar nog åt det senaste inköpet, den gröna klänningen. Me like.
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat. Och hyra. Alltså vad mat är dyrt.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, det har nog hänt.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Ingen speciell. Eller kanske ABBA då pga Mamma Mia.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare tror jag, tufft år.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Arbetat.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösat livet, men det var ju inte frivilligt direkt.
18. Hur tillbringade du julen?
Med J deckad framför tvn i influensa, jag med hans familj och sedan med min. Resten av julen var jag själv deckad i soffan i influensan.
19. Blev du kär i år?
Var redan det.
20. Hur många one night stands?
Ingen.
21. Favoritprogram på TV?
House.
22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej.
23. Bästa boken du läste i år?
Oj, läst så många....
24. Största musikaliska upptäckten?
Haha... Kevin i Idol?
25. Något du önskade dig och fick?
Massor jag önskade mig i julklapp som jag fick.
26. Något du önskade dig men inte fick?
Antagligen.
27. Årets bästa film?
Mamma Mia vinner nog.
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
På min födelsedag var jag i skolan och fick en hel ugnsplåt med kladdkaka, två påsar av ett av mina favoritgodisar och ett ljus som vi sedan tände av Wiebke. Efter skolan gick jag på systemet första gången (en måndag, jättekul. Men fick ett grattis av kassörskan iaf!) och sedan hem. Tror jag fick födelsedagspresenten av J då. Släkten var här dagen innan och lördagen efter var vännerna här.
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Åh, mycket.
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Ehm... Eh... Hm... Eh...Nä?
31. Vad fick dig att må bra?
Familj (ja J är inkluderad) och några av vännerna.
32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Eh?!
33. Vem saknade du?
Jag saknar flera
34. De bästa nya människorna du träffade?
En på jobbet, rätt schysst tjej. Men om jag hade lärt känna henne i högstadiet typ (om vi nu hade varit jämnåriga vilket vi inte är) hade jag nog inte tyckt om henne alls. Så tur är ju att vi möts nu. Annars träffade jag inte så mycket nya människor.

Bättre och bättre dag för dag...

Jag vågar inte riktigt tro på det men det verkar faktiskt som att min huvudvärk har försvunnit. Är det möjligt? Trött i skam är jag fortfarande, och hur jag ska orka jobba 8.30-17 imorgon är en gåta som jag får ta itu med då. Gör ont i ögonmusklerna fortfarande och Snuvan hänger kvar med sin polare Hostan. Jaja, jag har iaf faktiskt märkt av en liten förbättring nu ikväll, skönt! Måste vara frisk på nyår! Bjuden till en kompis som ska laga trerätters till 12 personer.

Har idag mailat iväg komplettering till det jobbet jag sökte i mitten på december och sedan fick mail om att de ville veta lite till. Har inte orkat ta reda på det och svara förrän ikväll. Varje gång jag kollade min mail blev jag påmind och kände mig dum som inte svarade. Tänk OM jag faktiskt skulle få jobbet. Är visserligen bara 3 tim/dag men ändå 5 dag/vecka, men det är bättre än inget och då kan man nog skaffa sig ett annat deltidsjobb, eller barnvaktsjobb kanske. Jaja, nu är det som det är. Jag har ju inte fått svar på reservantagningen än, så kanske är det så att jag faktiskt kommer bli student ändå.

Finns det inget bra på tv nu? Jag vill inte se film som börjar klockan 22, jag ska ju upp tidigt (och kommer vara såå död imorgon bitti) och kan ju inte vara uppe hur sent som helst. Jag vill se någon film som börjar nu och slutar vid 21-21.30. Det skulle vara perfekt...

15 december 2008

Struktur är inte direkt min bästa sida för tillfället

Nu har bror P varit här och lämnat extranycklarna till bror Ms lägenhet. Skönt, var det ordnat iaf. Jag får inte glömma att packa ikväll och imorgon bitti. Skulle vara lite jobbigt att glömma tandborsten tex, fast då får man väl köpa en ny då... Ska bli mysigt att träffa lilla Rasutin som verkar ha blivit jättestor redan. Senast vi sågs var han ju mini.

J ska träna kl 17. Jag tycker att det är för tidigt även om han känner sig nästan frisk. Sa att om hans mamma går med på det så gör jag också det, men hon tycker inte att det är en bra idé och alltså är jag fortfarande emot det. Jag gick dit i förrgår och hämtade nudlar och igår och hämtade mjölk och tydligen hade svärmor ifrågasatt att det var jag som gick dessa ärenden och inte J, då hade J sagt att "vi är typ lika sjuka". Det var på dagen igår han sa det. På kvällen sa han att han var typ frisk och kunde visst träna om han tog det lite lugnt. Känns lite som att han anpassar sig efter situationen. Jag kan iaf INTE träna. Usch, vill inte ens tänka tanken. Bort.

Lite tråkigt är det ju för senast jag vägde mig var ju i mellandagarna 2007 och jag hade en idé om att väga mig i mellandagarna i år också. Men resultatet skulle bli missvisande eftersom jag varit sjuk i flera dagar och inte ätit bra och inte rört på mig. Så det får vänta. Får se när jag ska ställa mig på vågen igen. Är ganska läskigt att göra det när det var så länge sedan senast. Annars har man ju ofta en aning, men jag vet inte alls. Ligger jag på exakt samma? Har jag gått ner? Har jag gått upp? Jag har verkligen ingen aning....

Blä

Jag vill må bättre, jag tänker att jag blir bättre. Men jag känner mig knapp bättre, känns som jag varit de senaste dagarna. Huvudvärk, trött, snuvig och en hosta som väckte mig några gånger i natt.
Och imorgon ska jag jobba. Och sedan ska vi sova borta, och sedan ska jag till jobbet igen. Och sedan är det nyår... På fredag ska jag också jobba, min sista bestämda dag. Sedan är jag tillbaka där jag var igen. Oviss. Hatar det.
Men det vill jag inte tänka på nu, är tillräckligt eländigt.

Hörs senare....

Lite ostrukturerat?

Det känns ju underbart verkligen. Nu har pappa huvudvärk och feber. Så har jag lyckats smitta honom då. Hurra *ledsen*. Bror P kunde inte passa bror Ms katt så jag och J får vara kattvakt som vi lovat natten mellan mån-tis. Jag jobbar ju dessutom då, och jag behöver de pengarna så får stå ut. Hoppas jag är bättre och att det går vägen.

Hade velat vara bra så jag kunde kolla på rean lite, men idag går det iaf inte. Nu sitter jag och äter mackor med ost och vatten. Försöker dricka mycket vatten, men ändå har jag torra läppar. Ikväll är vi bjudna på middag hos Js familj, att de vågar....

Vi har typ inget hemma längre. Mjölken är helt slut (tog det sista till frukosten), brödet börjar ta slut. Vi har kyckling men ingen potatissallad kvar. Och lite revben. Men sillen och rostbiffen är slut. Inga nudlar och ingen oboy. Ja, egentligen skulle vi behöva handla men vi får klara oss ett litet tag ändå, sno av Js familj. Tur att vi bor så nära när det är sådana här tider. Dock reser de ju bort över nyår (men vi är hemma då så är inte fritt fram för några tjuvar inte!) så de lär väl inte handla upp så himla mycket tyvärr.

Svågern är här, han har varit här flera gånger de senaste dagarna. Ärligt talat förstår jag inte hur de vågar. Att de närmar sig oss ens. Men visst, trevligt med sällskap.

Det gör ont att snegla åt sidorna. Kollade upp symptomen och ordningen för hur sjukdomen influensa ter sig. Både jag och J har samtliga symptom som är angivna och följer ganska bra sjukdomsförloppet. Så visst är det influensan vi fått. Blä. Att det gör ont när man sneglar åt sidorna är faktiskt även det ett tecken på influensa. Man får ju värk i musklerna och särskilt i ögonmusklerna sätter det sig tydligen. Ja, för mig är det riktigt smärtsamt att titta åt sidan, så jag vrider hela huvudet. Hela magområdet och ryggen gör ont. Känns som träningsvärk och det kanske det är för man spänner sig ju där när man hostar och hostar, det gör jag mycket....
J tar nu en tablett mot rethosta, det gör inte jag. Inte än iaf. Herregud, jag har ju överlevt hosta förr. Är ju inte så att jag inte kan sova för att jag hostar så mycket. Men blir det så illa får jag väl ta men inte nu. Inte i onödan.

Nu ska jag ta det lugnt igen, och fylla på mitt vattenglas, jippi....

Och det varde ljus!

Vår nya golv-/riktningsljuslampa (från mina föräldrar) är nu monterad!
Nu dröjer det nog tills det blir en mörk håla här igen.Dubbelt upp :-D

Eftersom jag nu inte hittar fjärrkontrollen till boxen, och därför inte kunde se på Disneydags (lagom ansträngande) så tog jag kort på några saker som jag/vi fick flera av.


Jag fick 3 par örhängen. De i mitten av mina föräldrar, de andra två av Js mamma.
Jag hade ju önskat mig örhängen.


Jag fick tre böcker av Arto Paasilinna av mina föräldrar.
Jag hade ju önskat mig böcker av honom.


Jag fick olika badsaker från min moster/Gudmor med familj (uppe vänster), bror M (höger) och badbomber av svärmor (nere vänster).
Jag hade ju önskat mig badsaker.


Jag och J ägde bara en plastbunke, vilket kan vara jobbigt ibland vid matlagning. Av mor och far fick vi två stycken i blått, och av Js syster A fick vi tre stycken i grönt. Nu har vi alltså hela 6 stycken.
Vi hade ju önskat oss fler plastbunkar.


Jag och J har inte haft någon spagettisticka vilket har resulterat i att vi gör för mycket eller för lite spagetti. Vi fick en av mina föräldrar och en av Js föräldrar. Så nu har vi två! Mycket bra när man inte hittar den ena.
Vi hade ju önskat oss spagettisticka.

Tillägg:

Vi fick även påslakan. Ett par av Js föräldrar, blå med stjärnor, och ett par av mina, svart med hjärtan (av dem fick vi också ett par underlakan).
Vi hade ju önskat oss lakan.

Nagellack

Skrev ju här i bloggen att jag ville ha ett mörklila nagellack. Det tog bror P fasta på och gav mig två stycken i julklapp. Ett matt och ett med glitter i.  När jag öppnat och sett innehållet sa han med ett stön "vet ni hur mycket ni tjejer har att välja på med sådant där? Det finns ju hur mycket som helst". Tydligen hade han sett ganska vilsen ut och blivit erbjuden hjälp. Men det slutade ju bra, jag gillar dem! Nu har jag även testat att måla två fingrar för att se hur de ser ut på.

Till vänster det matta, till höger det med glitter.

Känner mig fortfarande mördbultad till tusen. För någon timme sedan stod tempen på 36.0 grader, det är kallt även för att vara mig. Inte ska jag bli nedkyld nu va? Näsan är täppt, jag hostar för mycket och huvudvärken vägrar ge med sig. Känningar i vänster öra. Johan hostar som om lungorna ska flyga ur honom, snyter sig så han låter som en elefant. Men resten är okej tror jag.
När vi blir bättre ska vi ringa och tacka för julklappar vi fått av de som inte varit här. Nu orkar vi inte, hoppas det är okej för er ändå. Kommer dröja någon dag till, men vi ska tacka!

Julafton och Juldagen 2008

Nu är jag nere på det mer normala 36.2 eller 36.3 grader. Igår hade jag som högst 39.8 graders feber. Men huvudvärken, snuvan och hostan sitter i idag också. Somnade vid 2 ungefär och vaknade superpigg klockan 7. Vid 7.45 lyckades jag somna om till 10 och sedan somnade jag om till strax före 12. Jag har ju inget speciellt att ta mig upp till idag.

Julafton skulle ha spenderats på detta sätt: J och jag firar med hans familj och ser Kalle Anka där med dem. Sedan åker vi hem med alla julklappar till mina föräldrar och firar med min familj. Äter mat och får besök av tomten.

Så här blev det: J hade fått feber kvällen innan och var däckad på en madrass i vardagsrummet, han sov och var vaken om vartannat, och när han var vaken tittade han på tv. Jag kände bara att en förkylning nog var på väg så jag var med honom (inte super nära, vi har inte pussats på flera dygn t.ex...) och sedan gick jag till hans familj en stund och sedan tillbaka osv.
Efter Kalle Anka, där jag sett första halvan med J och andra med hans familj (+morbror med familj), åkte jag hem till mina föräldrar, utan några julklappar.
Där träffade jag mamma och pappa, bror Ps och P kompis K, som inte hade någonstans att fira jul så han fick vara med oss, bror M och hans flickvän A och sedan farmor. Henne försökte jag undvika lite så att hon inte skulle bli smittad, men det var inte lätt för man vill ju inte direkt springa ifrån henne när hon börjar prata med en...

Vi åt jättegod mat. Och jag blev alldeles proppmätt av min första fullproppade portion. Jag tog ganska lite på min andra portion när magen fått vila sig ett tag men sedan var det verkligen stopp.
Dags att slå sig ner i soffan och vänta in paketutdelningen. Sedan gjorde vi för första gången så att när alla fått så öppnade alla en i taget en present så att alla kunde hänga med vad de andra fick och av vem. Jag började och sedan gick vi klockan. Efter några varv bestämdes det att jag skulle få öppna två stycken när det var min tur, för jag hade som vanligt fått så himla många. Sist kvar var ändå jag med några paket kvar. Fast ett av mina paket var faktiskt en försenad födelsedagspresent från bror P, som sällan ger mig de presenterna i tid. Men jag fick vad jag önskade mig i födelsedagspresent då för 8 månader sedan. Och så fick jag julklapp också, så det var okej då. Rekordet var när min 18 årspresent kom en månad innan min 19 årsdag...


Sedan var det fika och det fanns så mycket gott. Farmor åkte hem ungefär då, hon hade varit där sedan före 14 ungefär och hon var trött. Hon var nöjd med sina julklappar. Alla (utom flickvännen A och kompisen K) hade av henne fått en Dubbel trisslott och alla utom två vann 50 kronor. P och pappa vann inte, men jag, M och mamma vann, jippi! Nu hade ju magen fått vila så godsaker fanns det plats för. Vi snackade om alla möjliga saker. K har ju nyligen gift sig med en amerikanska och väntar på att få visum så han kan flytta till henne i Pennsylvania (om jag minns rätt). Så det snackades det en del om. Och många andra saker. Jag delade med mig av mina geografikunskaper och berättade att det i Aten finns en gata som heter Olof Palme Street. Det tycker jag är coolt, och det tyckte de andra också.

Vi funderade på om vi skulle spela sällskapsspel som vi har brukat göra på julaftonskvällen de senaste åren nu, men det var ungefär här som jag fick sådan huvudvärk så jag sa att vi gör inte det. Snart bröt vi upp och pappa agerade chafför och körde först mig, M och A hem med våra julklappar, sedan P och K.

Väl hemma fick jag och J våra julklappar från hans familj, de flesta var till J eller till oss båda men även jag fick några till mig själv. Ingen ville träffa J, och jag sa att jag började känna mig dålig också så vi öppnade paketen och hade telefonkontakt med hans mamma under tiden för att berätta vad vi fick och tacka.
Kortfattat fick vi bara sådant vi önskade oss, eller sådant vi inte tänkt på att önska oss men ville ha. Så vi är helnöjda med alla julklappar! Jag tog med mig julklapp från min familj hem till J också. Av J fick jag det jag önskade mig och han verkar nöjd med de han fick av mig också.

Sedan la vi oss, han på madrassen vid tvn och jag på soffan för att vila huvudet, och kollade på tv. Klockan 1.15 tog jag tempen och hade då 39 graders feber. J övertalade mig att ta alvedon, jag gillar inte att ta smärtstillande men jag är ju inte korkad för det. Tog det. Tv var på hela natten med låg volym så när någon av oss vaknade kunde vi titta på någon konstig serie en stund om vi ville. Febern under juldagen gick mellan 37.5 och 39.8, upp ner, upp ner. När den nådde 39.8 tog jag min andra alvedon och svettades som en gris efter det. Några dyngblöta timmar senare var tempen nere på 38.6 och efter ytterliggare ett tag 37.8. Sedan gick det bara neråt, 37.5, 37.4, 37.3, 37.2. Sedan la jag mig i min säng (underbart) och när jag tog tempen kl 12 idag fick jag alltså först 36.2 och sedan 36.3. Så feberfri är jag alltså, så skönt. Igår åt jag 1½ mackor med ost och ett varmt glas oboy, 1 köttbulle och lite potatis (svärfar kom förbi med två tallrikar och sa till mig "du såg fräschare ut igår", "vad menar du med det?" frågade jag med ett halvt flin) och på kvällen blev det 2 revben som jag gnagde på när tempen glidit ner något. Under hela dagen drack jag mycket vatten, vilket var jobbigt för då behövde jag gå på toa flera gånger och toan är ju en trappa upp...

Igår skulle vi ha åkt till mina kusiner och träffa större delen av släkten men det kunde vi såklart inte. Jättetråkigt för jag hade sett fram emot det i flera veckor, först jag och J som är på eftermiddagen hos min familj på julafton (kör ju vartannat år) och sedan juldagen med min släkt. Men fanns ju inget vi kunde göra.

It's really hot in here...

Julen blev inte som planerad. Nu har jag nästan 40 graders feber. Tagit 2 alvedon på mindre än ett dygn (har tagit sammanlagt tre stycken så långt tillbaka jag minns). Ska lägga mig på soffan nu. J hade feber igår och förrgår, men idag är den borta.

God jul

Magi på Julafton

Vet ni? Det snöar!

Julafton!

Nu har jag läst ikapp alla inlägg jag låg efter. Är nu på 0 nya inlägg *skönt*. Får se imorgon när jag kollar hur många "God Jul"-inlägg som har tillkommit. Iaf så ska jag upp till sängen och byta lakan nu och sedan sussa. Måste nog ställa klockan så att jag inte vaknar FÖR sent imorgon. I alla fall...GOD JUL ÖNSKAR JAG EDER ALLA!
Hoppas er jul blir toppen *glad*

Julklappsinslagning

Puh, 12 inslagna paket senare sitter jag med lite ont i ryggslutet och trötta armar. Har slagit in samtliga paket till min och Js familjer från oss. 12 stycken. I vanliga fall brukar vi gå ihop om ganska många paket och det blir så att man itne måste slå in ett paket till alla utan den man gått ihop med slår in det paketet, och den andra slår in det paketet osv. Men i år har vi inte alls slagit ihop oss mycket (konstigt med tanke på vår ekonomiska situation) och de få gånger vi har gjort det är det vi som stått för inhandling av presenten och då också inslagning. Jag tycker det är roligt att slå in paket och därför faller det på min lott varje år att sköta den biten. Dock kan det bli för mycket av det goda. Hoppas alla blir nöjda med vad de får!

Julklappshögen som nu får bli delad i två, en hög till vardera familj:

Dan före doppardan!

Vi åkte iväg till Onoff iaf och tänkte att går det utan så går det. Vart ju klart mer besvärligt för dem när vi inte hade lappen med oss men det gick ändå! Så ut kvitterades kameran, lagad och allt gick på garantin så det kostade mig inte ett öre! Perfekt så här inför jul. 3 veckor skulle det ta sa de när jag lämnade in den, borta över jul och nyår räknade jag ut då. Så får vi ut den dagen före julafton, det är flyt! Men måste ju få avsluta året på ett bra sätt, trots att 2008 inte direkt varit ett höjdar år generellt sett för mig.

Sedan gick jag och mor och fikade. Såg 2 döva snacka teckenspråk vid ett bord men vi satte oss så att jag inte kunde tjuvtitta vad de sa, något om kläder iaf. Sedan gick vi till Hemköp och köpte sista maten och mor köpte en blomma på torget. Hon bestämmer sig för att köpa en bingolott och vara med på uppesittarkvällen, hon som inte spelat på iaf 5 år. Så utanför Pressbyrån ser jag två bekanta ansikten. Ma och Mi. Säger "Hej!" som vanligt tills jag kommer på att Mi ju numera bor på Cypern och att hon är hemma över jul och nyår. Jag fyller i med ett nytt "HEEEJ!" när jag kommer på det. Det lät rätt roligt. Vi står och snackar ett tag där innan vi skiljs åt. Åker hem med mor och far (som hämtade oss) och vi sätter igång med att pynta granen. Jag testar den nya dammsugaren som var så himla lätt att släpa runt på.


Samarbete enligt tradition


Färdigklädd och pappa dammsuger med nya dammsugaren

Jag äter lunch och sedan far jag och far till farmor, jag kör. Är där en stund och kollar läget, fick se ett jättebra kort på henne och pappa från i somras. Verkligen jättebra på båda två. Sedan körde jag hem till mig. Första gången jag körde i mörker och det var lite annorlunda. Var störande med andras lampor som lyser rakt in i ögonen som ljusfläckar i mörkret och det var svårt att avgöra vad som var längre fram på vägen. Höll nästan på attt göra rak igenom en rondell, för jag missade skylten om att det var en cirkulationsplats och rondellen själv fanns ju knappt så hade nog gått att köra över utan problem. Liten var den och inte med mycket folk, och första gången jag kör där. Men jag såg den lite i sista stund och svängde runt den så ingen fara skedd. Hem kom vi iaf oskadda, både vi människor och bilen.

Här möttes jag av ett rätt fint hem, svärfar har nämligen hjälpt till med städningen då vi inte hunnit med av flera anledningar som faktiskt inte står här på bloggen (lite hemligheter måste jag ju få ha). Satte igång och dammsög direkt och städade badrummet, sorterade in den nytillkomna rena tvätten och la undan den nytillkomna smutsiga. Sopat golvet i trappen och plockat fram julprydnader. Äntligen lite julkänsla. Ska diska lite som vi använt till maten och sedan är det julklappsinslagning som gäller.
Därefter har jag bara kvar att komma på vad sjutton jag ska ha på mig imorgon. Svårt, svårt!


Galen, jag blir galen!

Jag blir så trött på mig själv. Har fått sms att kameran är klar för avhämtning på Onoff och att jag kan komma dit med service-kvittot och hämta den. Så det ska jag göra. Men, var f*n är servicekvittot (och garantin)?! Jag får panik alltså. Minns inte var jag har lagt dem. Säkert på ett jättebra ställe. Eller så har de åkte med i julstädningen. Jag hittar dem ju inte! Vet inte var någonstans jag ska leta, tycker att jag kollat på alla ställen där de kan vara. Tömt pappersinsamlingen och kollat i den. Jag vet att jag höll i en påse. Och la ner garantin och servicekvittot i den eller i min väska. Samtidigt la jag ner kameraväskan, antagligen i samma. Kameraväskan har legat brevid datorn sedan dess, men var la jag de viktiga papprena?!
Halva bananers vänstra sko, jag blir galen.

Bildkalas a la Ego

Jag i uppsatt hår, inte en syn för var dag, därför bjuder jag på fyra EGObilder:


Åh vad jag saknar min kamera... Jag blir så mycket snyggare i den...

Nu bad och bok!!

Dan före dan före doppardan

Åh nej jag glömde nästan! Imorgon ska jag ju slå in alla juklklapparna också! Visste väl att jag glömt något. Och duscha och göra mig julfin. Fattar inte att det idag är dan före dan före doppardan!!

Om ni undrar vad jag gör ikväll så är svaret att jag läser ikapp bloggar. Varje dag när jag kommer hem efter att ha varit borta större delen av dagen har jag 100+ inlägg att läsa ikapp så det är bara att sitta här fint och läsa så många man orkar/hinner.

Är sugen på ett bad med en god bok, bara för att komma i lite mysstämning. Det är ju jul för sjutton!
Förresten så föll det några snöflingor igår kväll men de smälte väl i höjd med trätroppsgränsen ungefär, nä men det är helt borta nu. Men imorgon ska det bli minusgrader (brr)! Jag hoppas på snö, hoppet med snö till jul är inte uppgivet från min sida. Jag håller fast vid min tro även när den får gå igenom de hårdaste av alla prövningar.

Så ska det se ut

Ikväll lyssnade jag också på Mer Jul och det är den första jullåten jag lyssnar på hemma denna säsong. J hatar ju julmusik och när han är hemma är det inte välkommet med julmusik. Därför har jag hört lite på Ms 20 årsfest och i några affärer som spelat, och det har varit alls hittills. Hemsk. Måste bättra mig. Julmusik gör ju mycket för julstämningen, och snö också- så kom igång och snöa nu! *blänger på Moder Jord*

All year

Är det bara jag som tycker att det är lusigt att låten Räven raskar över isen spelas både i juletid och på Midsommar?!
(Eller som en som ledde kören en Midsommar sjöng: "Revän raskat över riset, revän raskat över riset...").

Lite om min enda arbetsdag denna vecka

Ibland blir jag så trött så trött... men nu är jag iaf ledig en vecka och det känns skönt!
Vi hade nästan rekord på jobbet, över 860 stycken blev det istället för normala på 550-650 stycken. Alla vill väl bli av med allt innan julen så klart. Hade inte väntat mig annat. Därför fick jag jobba över, men det gjorde mig inget idag.
Nacka var jobbig, men det löste sig till slut.

Fick ett fint julmail av chefen och sedan en julkram. Kramade alla God Jul när jag gick.

Imorgon ska jag städa det sista, har inte orkat idag. Pynta mor och fars julgran. Åka till farmor. Antagligen träffa mor och handla det sista. Sedan kan det vara så att jag och J kommer ha en plastgran hemma från imorgon, vi får se... :-)

Idag kom det första julkortet till oss förresten! Så roligt att få!

It's Friday! Or not...

Jag har fredagskänslor! Satt och nynnnade "Så var det fredag igen och där satt jag och deppa, tyckte allting kändes meningslöst men så kom det en rar liten flicka och mitt problem var löst" eller hur den nu går...
Sedan kom jag på att det ju är måndag! Men min enda arbetsdag på hela veckan :-D Så har gjort mig lite finare till idag. Har lockigt hår (ja jag duschade sent och satte håret i toffs vilket leder till lockigt hår), min nya polotröja och putsade glasögon. Verkligen ansträngt mig idag!

Sitter och tuggar på vörtbröd med russin i och skinka på och dricker Oboý (vilket vackert väder, solen skiner idao). Ehm.. det här är inte normalt humör kl 7.19 en måndag morgon. Dessutom ställde jag ju klockan på 10 minuter tidigare än vanligt. Snälla, jag får inte bli sjuk i jul nu....

Oförståeligt

Fattar inte att jag ska jobba imorgon alltså. Känns inte alls okej.
Vi har städat en del idag men några saker finns kvar. J ska få göra några saker imorgon när jag jobbar: Ta upp utemöblerna på vinden (de står i vardagsrummet, inte okej i jul) och torka av vardagsrumsbordet och skrivbordet. Sedan ska han också tvätta vilket är hans vanliga uppgift. När jag kommer hem från jobbet ska jag dammsuga hela palatset, för jag hinner inte det idag, sedan plockar jag fram julsaker och pyntar med. Sedan ska det vara i princip klart. Skönt. Jag längtar.

Nu dusch och sänggång.
Ha en god natt sömn och God Jul!

Bildkalas från helgen

Ska fixa bilder, sedan är det dammsugaren som jag har stämt träff med... Kan ju inte bara dumpa honom.

Från KungFu-klubben igår!

Många av de som tränar där


Inte traditionsenligt svenskt julbord direkt


Maten

Sedan började de spela på konstiga instrument, men de var vackert faktiskt. Även om Sifu inte trodde oss när vi sa det.


Johan lekte med sina kamrater på klubben :-D


Sedan åkte jag hem till Sa och vi gav oss på att laga mat.
Te.x. en jättefin och god sallad:

Till det gjorde vi Potatismos på pulver och Falukorv. Sa glömde dock bort att det ska vara ett visst antal dl vatten till en påse pulver, dvs 5 dl. Hon fyllde en hel kastrull och hällde i pulvret. Det var den sista påsen också. Sedan brände jag vid falukorven. Så vårt huvudmål såg ut så här:

Sa hällde ur potatismoset ur kastrullen, illa illa. Men vi åt det. Det mesta iaf.Idag köpte jag och far gran enligt tradition. Vi köpte en söt, ganska liten gran. Vi tog pappas favorit för en gångs skull för jag hittade ingen bättre. Hade velat haft en lika söt men något längre. Men det fick bli denna. Pappa lycklig som fick välja för första gången på typ 15 år... Dock kom L på oväntat besök och förstörde mina planer. Så åkte hemåt direkt när vi lämnat av granen hemma.
Åkte till Vby och köpte mig en tunn, svart polotröja i skönt material för 98 kr på H&M. Kunde unna mig det tycker jag, så som jag snålar.


Sedan satte vi igång med städningen. Bland annat tog jag och sorterade in den rena tvätten i våra garderober. Så här mycket tvätt var det:

Från två vinklar.

Och efter en timme var det bara en obäddad säng kvar:

Ifyllning av frågor

Fem SKULLE

Skulle du vilja vara längre?
JA, vill vara 170 cm
Skulle du vilja väga mer?
Nej, mindre
Skulle du bli arg om din pojkvän gjorde slut om du har/hade någon?
Beror på hur snyggt han skötte det. Gjorde han det på ett fult sätt skulle jag nog bli riktigt förbannad också. Annars bara ledsen tror jag. Eller så blir jag lite arg oavsett...
Skulle du vilja ha sex med en kändis?
För kändisskapets skull? Nej. Och inte någon speciell heller. Men om J blev känd...
Skulle du vilja dricka dig full nu?
Tss, nej verkligen inte.

Tio KAN

Kan du röra på öronen?
Nej, men J kan. Hans öron åker upp när han ler, så himla sött.
Kan du slicka dig på näsan?
Nej men kunde när jag var liten...
Kan du kolla i kors med ögonen?
Ja vem kan inte det liksom (svar: Sa kan inte)
Kan dina föräldrar lita på dig?
Jadå
Kan du låta bli att prata på 4 timmar?
Om det är "Tysta leken börjar nu" så kan jag, har en god vinnarinstinkt och vill inte förlora. Annars nä, varför? Gillar att prata.
Kan du vara på fest utan att dricka?
Då blir jag ju torr i halsen om det är hög musik och man måste skrika när man pratar. Eller menar ni utan att dricka alkohol? Jahaja, ja visst. Jag dricker nog bara alkohol hälften av gångerna jag är på fest. Coca-Cola är ofta lika gott.
Kan dina vänner lita på dig?
Ja om de vill att jag ska vara tyst om något så är jag det. Om de behöver hjälp försöker jag så gott jag kan.
Kan du tänka dig att pierca naveln?
Enda stället förutom öronen jag skulle kunna tänka mig, men nej skippar det.
Kan du suga? Jo, jag är en höjdare på att dricka coca-cola med sugrör...
Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar?
Haha, snålheten själv. Klart jag kan låta bli!

Femton HAR

Har du någonsin ljugit för dina föräldrar?
Jodå en och annan gång har det hänt.
Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig?
Ja, typ varje dag.
Har du ett syskon?
Nej, tre
Har du varit full den här månaden?
Nej, trots 2 20 årsfester. Inte min grej det där.
Har du någonsin haft sex med någon?
Vad tror ni?
Har dina föräldrar ljugit för dig?
Det har de nog gjort någon gång.
Har du redan tröttnat på dom här frågorna?
Nej jag gör det när jag tar korta pauser från julstädningen...
Har du borstat tänderna den senaste timmen?
Nej.
Har du pussat någon som är fyra år äldre?
Jo faktiskt.
Har du haft sex med någon som är fyra år äldre?
Haha okej, nej det har jag inte.
Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre?
Nej
Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger?
Ja, men aldrig velat testa ändå
Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det?
Inte vad jag vet.
Har du haft sex med mer än tre personer?
hallå... nej
Har du ljugit på någon fråga än då?
Nej.

Tjugo VEM

Vem är din bäste vän? J
Vem älskar du? Flera
Vem hade du senast sex med? Gissa?
Vem vill du bli full med? Eh, ingen?
Vem är den bästa artisten? Haha... Måns Zelmerlöw....
Vem pratade du senast i telefon med?
Mamma
Vem har du en liten crush i? Står ovan
Vem är snyggast i världen? J ;-D
Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det?
Familjen
Vem är snällast i världen?
Det varierar ju
Vem är din bästa kompis?
J
Vem vill du prata med?
Varierar
Vem sov du med senast?
J
Vem såg du full senast?
Flera på fest
Vem vet allt om dig?
J vet mest tror jag, och sedan mamma.
Vem kysste du senast?
J
Vem kramade du senast?
Det var också J
Vem kan berätta allt för dig?
De flesta. Ska jag inte föra det vidare så gör jag det inte (om det inte är farligt).
Vem kan du berätta allt för?
J eller mamma
Vem hatar du?
Hata är för starkt ord. Jag hatar ingen.
Vad blir ditt namn baklänges?
Aras
Har du gjort en snöängel i år?
Jaa :-D
Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?
Vet inte om jag låg längre än ett dygn när jag föddes eller när jag opererade gomen. Annars är det längsta ett dygn (och det är ett antal gånger...).
Har en dröm gått i uppfyllelse?
Jo
Tycker du att sengångare är söta?
Jaa.
Har du någon gång testat karate?
Nej, Kung-fu däremot.
Första sporten du gick på?
Ehm. Var det när jag gick en lektion på ballet? Sport jag gick, gick på var nog fotboll först.
Minimorötter eller pommes frites?
Minimorötter
Vad längtar du mest till just nu?
Dan före dan, eller egentligen till städningen är avklarad.
Hur gammal har du tänkt bli?
Jag och J ska vara gifta i 100 år minst. Och eftersom vi ännu inte gift oss så måste jag bli 120 år gammal MINST. Fast egentligen ännu mer så vi inte gifter oss innan jag blir 21, 22...
Har du haft vattkoppor?
Ja
Vad drömde du inatt?
Att ajg och J var på en kryssning under en vecka (åkte fram och tillbaka mellan Sverige och Finland) med ett annat par och så var min bror och hans tjej där också. Och sedan hände massa saker där på färjan...
Vilken tv-serie är bäst?
Svårt att säga en.
Vad åt du senast?
Thailändsk köttgryta eller något med massa paprika och lök i och ris.
Höga eller låga strumpor?
Lagom höga.
Vad är du mest rädd för i hela världen?
Att dö
Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
Ibland
Vad har du för färg på ditt påslakan?
Just nu blått. Men vi äger bara ett egentligen som är rött, det blåa bara lånar vi när vi tvättar det röda...
Bikini eller baddräkt?
Bikini brukar jag föredra men jag gillar verkligen min baddräkt så blir nog en del användning av den nästa sommar.
Snyggaste läraren?
Ehhmm... Haha, Jojo på teckenspråket måste det nog bli.
Är du mörkrädd?
Om jag är helt ensam i huset kan jag bli det.
Har du någon gång haft på dig ett par trosor?
Ehm, vad sägs om i princip varje dag i hela mitt liv?
Riktig gran eller plastgran?
Riktig, fast det innebär lite mer jobb.
Tänt eller släckt när du ska sova?
Kolsvart och knäpptyst helst (eller Js andetag går bra).
Godaste drickan till frukosten?
Oboy. Apelsinjuice med fruktkött är riktigt gott det med.
Vill du bli president?
För mycket ansvar.
Har du spelat tjej i en teater?
Ja, och kille. Tex Farbror Melker i Saltkråkan.
Duscha eller bada?
Bada
Har du gråtit i skolan nån gång?
Ja ett antal gånger genom åren faktiskt. Första gången jag verkligen minns var när en kille i parallelklassen gav mig en rak höger i ansiktet... Fast han såg inte att jag grät tror jag för jag gjorde inte det först, blev bara arg när han var i närheten.
Hur tar du dig till jobbet/skolan?
Gå, tbana, tvärbana, buss. Alternativt byta bussen mot att gå.
Har du någonsin sminkat dig som punkare?
Japp. Två gånger i skolan. Första gången kom jag dit som vanligt och i rasten mellan första och andra lektionen sminkade jag om mig och ändrade kläderna så de blev mer punkiga. Sedan gick jag som vanligt in i klassrummet precis när lektionen började. Det var jätteroligt :-D Var i högstadiet det.
Sjunger du på toa?
Hm, nja någon gång ibland kanske.
Vilken färg har din jacka?
Ljusblå, beige, svart, grön, vit... tror jag är färgerna jag har.. Dock behöver jag investera i nya jackor de flesta har ett bra antal år på nacken.
Använder du långkallingar?
Om det är kallt ja.
Är du höjdrädd?
Normalt sett nej, men skulle nog få svindel om jag hade byggt höghus i New York på 20-talet,
Vilket land vill du åka till?
Egentligen vilket land utanför norden som helst som jag inte varit i...
Vad var det senaste som fick dig att skratta?
Minns inte. Tror jag skrattade åt J förut när jag sorterade kläder men vet inte vad han sa.
Vad ska du göra NU?
Jag ska nog fortsätta svara på frågor..
Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Jadå
Har du sett din bästa vän gråta?
Ja.
Vilka vitaminer åt du när du va liten?
MInns inte ens att jag åt några men det kanske jag gjorde, vem vet.
Vad åt du senast?
Har jag inte redan svarat på det? Thailändsk...
Har du fått någon komplimang idag?
Hm, nä tror inte det.
Har du varit med i en rättegång?
Nä, bara bevittnat (dock inte vittnat)
Är du polare med grannarna?
Nja, inte direkt. Hälsar på dem ibland
Vilka språk talar din mamma?
Svenska, engelska och lite tyska och pyttepyttelite franska.
Vilka länder har du bott i?
Sverige.
Senaste piercingen?
Ena örat
När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
Igår till Kungfu klubben
Gay?
Nay
Har du däckat/spytt för att du druckit?
Nej
Har du äggat ngn?
Nej
Har du täckt någons hus med toalettpapper?
Nej
Suger det här?
hmm mjo...
Har du varit på stranden?
Jajamensan
Har du haft en stalker?
Kan man nog kalla det, idioto
Minns du din/dina musiklärares namn?
Hm några av dem: Anders, Cilla... Shit.
Hur bra är din syn?
Bra på nära håll, mindre bra på långt men inte så dålig ändå. -0.25 på vänster och -0.75 på höger, för er som fattar sådant.
Har du varit på ett party?
Ja det har jag...
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Nä, undviker nog det.
Vad skulle du säga om jag sa att jag va kär i din bror?
"Vilken av dem?" Har ju tre stycken...
Har du varit utomlands?
Japp.
Har du sett din bästa vän naken?
Haha, jo.
Vilket är de bästa bröllopet du vart på?
Svårt, minns inte så där jättemycket av dem jag varit på, förutom det senaste då, så kan inte jämföra.
Var är dina syskon just nu?
Hemma hos sig antar jag.
Vad var den senaste drömmen du minns?
Nej just det, jag somnade ju i 15 minuter vid 17-tiden och då drömde jag. Mindes den då men inte nu.
Vilken tid gick du upp i morse?
11 typ, för sent...
Vad ska du göra i helgen?
Helgen snart slut. Så ska dammsuga så mycket jag hinner, kanske blogga lite roligare saker att läsa och sedan ta en dusch och stupa i säng.
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
"Martin ringde o de kommer efter Kalle på julafton o att vi äter vid 17 o julklappar efter det. Bra va! Kram o gratta Magda"
När va du riktigt sjuk senast?
Ehm. Förträngt.
Vem är den senaste kändisen du tog på?
I don't know.
Vad finns i din bakficka?
Har inga bakfickor
Har du färglinser?
Nej.
Vad gjorde du kl 2 inatt?
sov.
Vad är det första du gör på morgonen?
Går på toa
Vad ska du göra efter det här?
Dammsuga *vill inte*

Vilka orkade läsa igenom allt detta?! :D

Kort

Sov lite för länge idag så måste sätta igång med dagen på en gång. Kollade lite bloggar och fann denna länk på en:
http://www.garaget.org/video/iug3k912z1wd
Det är en hemsk radda små filmer och man blir illa berörd av det, men det är viktiga saker filmera förmedlar. Om ni inte är jättekänsliga, se den.


Nu ska jag åka till pappa och farmor. När vi har köpt gran ska jag åka hem hit igen och städa. Middag hos Js familj ikväll då. Jobb imorgon. Åh så skönt att vara ledig sedan.

Ojojoj vilken skrattfest

Puh är trött nu... orkar inte uppdatera mer det här vakna dygnet, får ta det under söndagen istället. Har haft roligt hela dagen iaf. Och sedan blev jag väldigt trött på kvällen och allt blev ruskigt roligt. Tjut-skratt for the win. Upptäckt en rolig funktion på msn. Om du har mikrofon och har en konversations ruta uppe och klickar på F2 så kan du spela in ett meddelande där som, när du släpper F2, skickas till din kompis på andra sidan så den kan höra vad du säger. Det hade vi jätteroligt åt. Jag skrattade så jag grät åt olika saker och tårarna verkligen bara rann nerför mina kinder. Vid ett tillfälle tar jag en tår på ena fingret och smetar ut på Sas hand. Sedan säger jag på skoj med en förskräckt röst "Åh nej, jag har ju AIDS!". Tror ni inte att hon just då spelar in ett meddelande till sin kusins fru och skickar iväg? Meddelandet blev typ:
"-Heeej (Sas röst) Åh nej, jag har ju AIDS! (min röst) Ha det braa! (Sas röst)"
Usch vad hemskt. Men som jag sedan skrattade åt det....


Vi har haft roligt förr

Rekord på hemväg idag. Kollade SLs hemsida när bussen skulle gå. 00.05, klockan var då 23.59. Jag hinner! Sa trodde inte det. Jag springer! Och som jag sprang... Hann med bussen, hann med ett tidigare tåg och J mötte mig vid Tbanan. Resan som brukar ta MINST 20 minuter, mer troligt är en 30 minuter. På kvällarna kan den ta uppemot 1 timme eller något mer. Den tog UNDER 15 minuter. Galet bra timing!

Hårfärgning

Just nu färgar jag håret. När jag är färdig ska jag direkt göra mig snygg för att sticka iväg på julbord. Jag kommer nog komma lite sent och J åker före.
Råkade halvt av misstag söka ett deltidsjobb för någron dag sedan och har nu fått mail om att de vill att jag ska komplettera med en grej. Hm, ska jag skicka in dem? Skulle kanske vara roligt att testa. Fast jag passar ju inte riktigt, men kanske är den bästa de har för tillfället och då får jag duga...

Nu måste jag fixa med håret. Vi hörs senare!

"Du är en ängel!"

Åh jag är så himla trött. Den här dagen var inte att leka med alltså. Fick för lite sömn på natten och sedan har det varit massa jobbiga arbetsuppgifter HELA dagen, inte några få som det brukar utan de kom verkligen som en jätteklump idag allihop. Vill få det överstökat innan julen antar jag... Jag gick iaf när vår arbetsdag var slut men vi var inte helt klara. Jag orkade inte vara kvar, eftersom jag skulle träna efter och inte ville att det skulle bli för sent. Så mycket var det inte kvar. De var väl inte jätteglada att jag gick men det var okej iaf. Jag får väl igen det på måndag då alla som arbetar då på min avdelning ska ha julbord på lunchen, utom jag. Så jag lär väl få all skit då när jag är ensam (hoppas någon annan inte heller ska vara med).

Sedan åkte jag och tränade. Värmde upp och körde ben och mage. Men när jag skulle vila mellan situpsen så kände jag att jag skulle kunna somna där och då. Så himla trött. Gjorde klart mage och sedan gick jag därifrån och struntade i att stretcha. Får väl ha ont imorgon om det skulle vara så. Orka.
Åkte hem och berättade om min dag för J. Pratar lite på msn. Kollat mailen. Ska kolla min Facebook. Sedan blir det nog soffan och webtv för mig. Känner jag så här så blir det ju tidig sänggång... *gäsp för tusende gången*

Förresten så sa en främmande kollega till mig i telefon, efter att jag hjälp henne med en sak som egentligen inte tillhör mina arbetsuppgifter men det tog mig typ 30 sekunder att göra så det var klart jag kunde hjälpa till med det, att jag "är en ängel!". Snacka om att jag var glad och mallig efter det. "Jag är en ängel, jag är en ängel!" Att så få ord kan glädja en främling så mycket. Ja, jag tackar och tar emot.


Jag?!

Snart är det jul...

Goder morgon. Snart är det helg. Jag ska strax borsta tänderna och dra till jobbet. Känns lite nervöst för jag måste tala med chefen. Men jag hoppas det går bra. Sedan jobbar jag bara måndag innan jul och sedan har jag ledighet till måndagen därpå. Ska bli roligt med jul, även om den rätta julkänslan inte riktigt infunnit sig. Jag slog in första julklappen igår och det blev så tjusigt så! Vitt papper med röd, glittrig text där det står "Snow is falling..." (right...) och sedan lite röda "snöflingor". Slog in det med rött snöre också och skrev att det var från både mig och J. Hittar inte mina finaste pennor, jag undrar vilket bra ställe jag har lagt dem på... Får leta mera senare. Nu tandborstning!


Så ska det vara

Cattalk instead of catfight

Min vän B la upp denna på sin blogg och jag kan inte motstå den.
Måste få visa mina besökare vilka underbart gosiga katter det finns!

Som plockgodis

Kollade tvguiden för att se om det är något bra på tv ikväll. Så ser jag att det står Himlen kan vänta som går på torsdagar på tvåan. "Vadå Himlen kan vänta?" tänker jag och är helt övertygad om att det är onsdag idag. Skrollar ner och läser Bonde söker fru, det stämmer ju med min bild av att det är onsdag. Efter det ser jag Medium, vadå?! Sedan går det upp ett ljus att det ju är torsdag idag, och att Bonde söker fru sänder två dagar i rad (nästa onsdag är det julafton vore kanske inte så roligt att sända det då). Undrar vad det är som gör att man blir så där dagvild ibland, fast man mycket väl vet vilken dag det är.

Blev ingen träning idag, men jag har ju faktiskt dammsugit och städat så det får väl gå an. Har ju packat ner träningskläder så skulle ju egentligen kunna ta med dem till jobbet imorgon och sedan träna på vägen hem. Om jag orkar. Men det ska jag väl göra. Får nog bli så. Såja, duktig flicka...

Planer för den kommande veckan:
Imorgon: Jobba, träna
Lördag: Börja med julstädningen hemma, fixa med tvätten, julbord på kung fu-klubben
Söndag: Fortsätta med städningen hemma, pynta mer, köpa julgran enligt tradition med far, besöka farmor, middag hos svärföräldrarna
Måndag: Jobba
Tisdag: Ledig, klä julgran, slå in julklappar om det inte är gjort och något mer som jag har glömt nu
Onsdag: JULAFTON! Halva dagen hos Js familj, andra halvan hos min
Torsdag: Juldagen; i princip hela släkten ska till min morbror med familj- åå så roligt!

Julen för två år sedan, 2006.

RIP Dammsugaren

Glömde kolla efter nagellack, fick annat att tänka på. När jag nästan var klar med dammsugningen (hade 1½meter kvar att dammsuga i hela huset) så small det till i dammsugaren och ett stort rökmoln vällde upp. Jag ropade på pappa samtidigt som jag slängde mig på avstängningsknappen och mot kontakten för att dra ut sladden. Vi kastade ut dammsugaren på altanen inom loppet av en minut. Ändå blev det en stark, frän, stickande lukt kvar. Vi öppnade vindsdörren, satte på alla möjliga fläktar och ventiler och flydde ner i källaren. Där satt vi i en bra stund och snackade framför vedspisen, bara pappa och jag. Sedan gick vi upp på matjakt och lukten var fortfarande kvar, fast något bättre. Pappa öppnade ytterdörren och lät den stå, trots att det är kallt ute. Min pappa ropar "stäng ytterdörren!" när man är på väg in och inte hunnit längre än att man står mitt i dörrhålet när temperaturen ute är under 10 grader, så att frivilligt öppna dörren när det är nära 0 grader ute och låta den stå så är STORT! Dessutom undrade han om han ska öppna vindsluckan på taket så det vädrar där igenom. Han ville få bort lukten innan mamma kom hem, sedan kan det ju faktiskt vara farligt också. Vi struntade i att laga mat och bestämde oss för att köpa hem hamburgare istället, allt för att komma bort från lukten så länge som möjligt. Vi köpte (han betalade) varsin dubbel-cheesburgare meny och sedan körde han hem mig till mig (eftersom vi köpte hamburgarna halvvägs på väg till mig och det kändes onödigt att skjutsa hem mig till honom och sedan ska jag tillbaka hit ändå en timme senare) och åkte hem själv.

Så nu ska jag sätta mig och äta min cheesburgare! Hoppas att lukten har hunnit försvinna och att det inte är farligt. Till dammsugarens förtjänst så är den väldigt gammal. Jag minns inte ens att vi har haft någon annan dammsugare där så den är minst 10 år. Den har tjänat oss väl genom alla år och det är synd att det måste sluta som det gjorde men det finns inte mycket vi kan göra åt det.
Tack för alla år du stora vita dammsugare med grå slang, det har varit ett nöja att städa med dig.
Vila i frid.

Ta tag i dagen

Nu ska jag sticka iväg och göra lite saker. Fastnade med annat, roligare, men nu är det dags att lämna hemmet. VI hörs senare!Roligare?

Och snart är det helg igen, jippi. Mindre än en vecka till julafton... lite snö skulle inte sitta fel.

Visade inte uppdatering

Varför syns inte de två senaste inläggen som jag skrev efter "Dåliga nyheter" igår? Skrev alltså två till och de syns inte. Förbannat. Här anstränger man sig för att uppdatera och så visar inte bloggen dem iaf! Sånt stör mig. (Dålig dag idag?).

Idag ska jag städa och träna.

Hoppas inläggen syns nu när jag har uppdaterat igen. Någon annan som haft samma problem?


Uppdatering: Det funkade nu när jag uppdaterade igen. Idiot som inte kan regristrera dem på en gång.

Hemlighetsfulla tankar på gång

Har funderat en del på vad jag ska göra om det faktiskt inte blir några studier från och med våren. Har tre saker jag vill göra under vårterminen då. Och om jag inte gör det då är jag rädd för att det aldrig blir av... Eller ja en av sakerna är ju att jobba och det ska väl bli av hoppas jag! Men de andra två, och speciellt en sak som kan komma i skymundan i resten av livet om jag inte tar tag i det. Känns som om jag inte kommer in på juristprogrammet är det perfekt läge att göra den saken i vår. Kommer jag in skjuts det på framtiden och något perfekt läge kanske inte kommer igen. Jobbigt det där när det känns som att det ena utesluter det andra...

Men jag säger inte vad det är ännu, har inte ens talat med J om det än... Men jag har faktiskt börjat känna mig sugen. Ni får veta tids nog och om det blir aktuellt.

Nytt intresse som blommat upp?

Fixar lite med naglarna nu igen. Är ju faktiskt roligt att måla dem och göra dem fina. Iaf nu när jag äter mer frukt och grönsaker då jag märker att naglarna blir hårdare när jag gör det. Äter ju ofta sallad till lunch när jag jobbar och företaget bjuder på frukt i veckorna så jag passar på att äta då. Idag blev det kycklingsallad, ett grönt äpple och en clementin t.ex. Mumsigt.

Tråkigt är att jag knappt brytt mig om att måla naglarna tidigare så de flesta av mina lack har många år på nacken, en del är torra och andra är av ganska billiga märken vilket faktiskt gör att det inte blir så snyggt (iaf inte i kombination med att de stått praktiskt taget orörda i några år). Andra är färger jag inte kommer använda särskilt ofta. Tex har jag typ 4-5 olika nyanser av blått... På 2008 års Nationaldag målade jag faktiskt Sverige flaggor på naglarna vilket gjorde att jag fick nytta av ena blå färgen och även den gula jag har samlat på mig genom åren. Men oftare än så kommer jag nog inte använda vare sig blå eller gul.... Hade en period då jag målade många olika flaggor på naglarna och därför köpte jag hem billiga lack i udda färger så att jag kunde måla alla möjliga olika flaggor... Petigt värre var det!
Så när jag blir "rik" igen så kanske jag ska investera i ett mörklila nagellack tex. Det är en färg jag skulle vilja ha just nu. Ska hem till mor och far imorgon, får göra en räd i mammas förråd och se om hon har några användbara färger...

Jag, den 6 juni 2008

Dåliga nyheter

Svärmor ringde och vi pratade en stund om olika saker. Jag undrade om inte jag och J kunde få komma på middag i helgen eftersom vi inte kommer ses så mycket under julen och de åker ju sedan bort en vecka över nyår och vi kan inte följa med då, då jag arbetar i mellandagarna. Det tyckte hon lät som en bra idé och vi är välkomna på söndag. Jag ska köpa gran då med far men det gör jag ju på dagen så det ska nog gå bra att hinna med bägge.
Sedan undrade hon hur det gått med J idag som varit hos läkaren och om han fått ny tid för redovisningen då läraren varit sjuk när J skulle redovisa i måndags (han har lov när redovisningen är gjord så han vill verkligen bara få den överstökad!). Sedan berättade hon att Js farmor och farfar är dåliga båda två och det var inte alls roligt att höra. Hoppas verkligen inte att det är något allvarligt. Jag tycker så mycket om dem, och J har ju varken mormor eller morfar kvar i livet. Så det var tråkigt att höra.
Sedan fick vi lägga på för hon skulle göra ett praktiskt prov för sina studier nu och jag tänker ta mig ett bad med boken i högsta hugg innan Bonde söker fru börjar.Js farfar och farmor i somras när jag och J var där och bodde hos dem i en vecka.

Födelsedag

Så grattis bloggen..!

Nu jobb...

Bloggen 1 år!

Jobbar imorgon så vi hörs först imorgon kväll igen! Håll ut kära läsare :-)
Gissa vad jag lyssnar på? Ja, just det. Amanda Jenssens Baby can I hold you tonight. Suck. Aja. Jag har iaf inte haft den på hjärnan hela dagen. Tyckte Ws tips som finns där nere faktiskt var bra. En vacker låt.
Nej, jag är jättetrött nu. Kroppen förbereder sig väl för en jobbig morgondag. Äh det går nog bra, är ju ledig på torsdag.

Imorgon är det en alldeles speciell dag här på bloggen! Varför då?!
Det är Smuppa.blogg.se:s 1 års dag! Det var den 17 december 2007 som denna blogg, efter lite funderande, startade. Och det är jag glad för! Har inte ångrat bloggen en endaste gång hittills.
Mycket har hänt i mitt liv på detta enda år, men det är ju livet, tyvärr. Ledordet har gått från "It's meant to be" till "Så länge du finns i folks hjärtan dör du aldrig". Tre dödsfall på mindre än ett år gjorde att jag inte längre kunde känna mig bekväm med "It's meant to be". Även om jag tror på ödet, och att när någon dör är det för att denne behövs bättre någon annanstans. Om jag inte tänker så vet jag inte hur jag skulle klara livet.

Mitt "nya" ledord betyder att så länge någon minns dig, någon fortfarande tänker på dig, någon älskade dig i livet, ja så länge någon bryr sig om att du har funnits så lever du fortfarande. Inte fysiskt, men i någons minne. Jag vill att folk ska minnas mig i sina hjärtan den dag som jag måste lämna min plats på jorden (dröjer minst 100 år så var inte oroliga). Jag vill inte att min tid går obemärkt förbi. Och ingen jag har känt ska behöva göra det heller, jag ska minnas er alla om ni har gjort ett ordenligt fotavtryck i mig. Och jag minns er som inte längre är vid min sida.
Oj, vad allvarligt det blev nu, det var inte meningen...

Ja, men 1 års dag imorgon alltså.
Sov gott.

Ängel i ett skyltfönster.
Fotade den när jag gick i 3an på gymnasiet för ett projekt som hette "Änglar".

Trött!

Nu har jag tränat kondition i 45 minuter. Har kommit på hur jag ska spendera kvällen nu! Haft det roligt i stan med J också. Han är så söt och go. Jag pekade ut vad jag önskade mig av honom och vi köpte julklapp till hans yngsta lillasyster. Jag köpte även en mascara, då den var prissänkt från 169kr till 99kr. Och en ny hårfärgning, samma som senast. Får vi se hur det resultatet blir nu när håret är mörkare från början. Jag gör det innan jul.
Nu en snabbdusch innan jag ska sätta igång att förverkliga mina planer...


Jag och J på Ma:s student i juni 2008
(Jag blir nog blond igen till sommaren...)

Så rätt

Det sista citatet i min almenacka är för nästa vecka och det (kom ihåg: måste köpa ny) tycker jag är roligt:

Om jag någon gång se en leende joggare ska jag överväga saken.
- Joan Rivers

Jag gillar iofs att jogga men inte sjutton ler jag för det!

Kortkort

Ååh jag fick följa med J till stan! Fast jag måste åka hem när han ska köpa till mig så klart. Så då måste jag göra mig klar nu så att vi kan åka (han ska bl.a. köpa 10 tandskydd). När vi är klara med det åker jag på träning. Sedan kommer jag tillbaka hit. På sätt och vis känns det skönt att jobba imorgon, då vet jag vad jag ska göra hela dagen iaf.

Vi hörs senare!


Är ju egentligen inte mycket för tatueringar men den här var faktiskt rolig.

God morgon

Ställde klockan på 9, lagom tidigt för att vara ledig tyckte jag. Sedan låg jag och lyssnade på musiken i 1½ timme. Trodde det hade gått ungefär en timme. Men nej, lite mer än så alltså. Aja, inte mycket att göra åt nu.

Idag blir det träning, inget annat än det inplanerat. J ska till stan och köpa julklapp till mig! Så jag får självklart inte följa med. Tänkte äta nu snart och sedan dra iväg på tidig träning så att jag kan roa mig hela kvällen med annat.
Har inte så mycket mer att skriva då det inte hunnit hända något ännu.

Hoppas er dag är bra iaf!


Sugen...

Sov sött med små änglar

Nej nu är det dags för sängen. Eller okej, först en dusch, sedan sängen. Gäspar faktiskt, har känt mig seg hela dagen. Ikväll tänkte jag ställa klockan så att jag inte sover för länge, ska ju faktiskt jobba på onsdag och måste upp tidigt då.
Planer annars för morgondagen är att träna. Och det var allt. Får se om P ringer och behöver min hjälp som vakt eller om han lyckas klara sig på egen hand.

Nej, duschen nästa! En dag imorgon också...
Ha det bra och sov sött!

Su:s snöängel, när vi hade lite snö här för några veckor sedan...

Bästa sättet att bli av med det är att skaffa sig något annat istället...

Fick mail av W nu som läst min blogg och hade tips på hur jag blir av med en låten. Genom att lyssna på en annan låt som fastnar istället... Sedan skickade hon med en youtube-länk till en låt som hon haft på hjärnan sedan i torsdags.
Så här är den låten. Ska lyssna på den några gånger nu så får vi se om det hjälper!


Fransk manikyr

Vad jag har sysselsatt mig själv med denna kväll:


She's stuck in my mind... and I'm going crazy

Alltså allvarligt, hur får man bort en låt från hjärnan? Börjar bli tröttsamt även om jag gillar låten. Har alltså fortfarande Amanda Jenssens version av Baby can I hold you tonight på repeat i knoppen. Brister då och då ut i ett "I'm sorry, it's all that you can say" osv. Helt utan att tänka mig för. På tunnelbanneperronger, i gymmets omklädningsrum, på trottaren, i mataffären... För att inte tala om här hemma.
För mig brukar lösningen vara att lyssna på låten ett par gånger och som genom ett trollslag försvinner den låten. Men det funkar verkligen inte. Har lyssnat, jag vet inte hur många gånger, på den det senaste dygnet. Jag har tom den som ringsignal på mobilen nu! (Spelade in den från datorn och använde det inspelade materialet som ringsignal).
Jag blir tokig. Snälla, har någon något tips? Jag kommer inte på någonting...

Källa

Jag stack till gymmet iaf, trots att det kändes motsträvigt att gå dit. Och sedan körde jag ren kondition bara. Ville kolla att jag verkligen var tillräckligt frisk för en hårdkörare. Tog ju ändå en långpromenad tidigare idag. Men det gick bra. Så imorgon kanske det blir lite styrka igen då. Fast det orkar jag inte tänka på nu...

J kommer hem sent, han kör på 4 timmars träning ikväll. Så jag väntar mig att han kommer vid 22 ungefär.
Han älskar risgrynsgröt, så därför köpte jag lite sådant till honom och hans middag ikväll. Hoppas han inte hunnit tröttna!

Kort och kryptiskt

Jag vill inte vara med längre. Så nu har jag bestämt mig. Tjiff, tjoff.

Så ska jag se om jag kan hitta något att äta innan jag drar på träning. Lusten finns inte där. Och jag skulle gärna ha sällskap. Då skulle det vara mer lockande. Men får ta mig i kragen och valsa dit, hurrey.

Nu är det vinter, nu är det snö...

Träffade Empan och vi tog oss en långpromenad. Den runda vi brukar ta. Kändes konstigt. Tog en del bilder, och visst ser det mer ut som att det är höst än mitten på december? Lite tråkigt är det. Men svanarna var ändå jättesöta och mysiga. De ville nog ha mat men vi hade ingen så vårt sällskap fick duga.
Ja, inte ser det ut att vara vinter iaf.Jag kan räkna på fingrarna nu...

Ensiffrigt kvar till julafton. Bara 9 dagar. Konstigt...

Att göra innan jul:
Ta in utemöblerna [ ] (hehe)
Julpynta [/]
Julstäda [ ]
Baka något juligt [X] (Lussekatter)
Handla julklappar [X] (Helt klar)
Slå in julklappar [ ] (väntar lite närmare julen)
Spela julmusik [ ]
Köpa julgran och klä denna [ ]


Är det några fler "måsten"? Hm.. tror jag ska ta in utemöblerna. De mår nog inget bra av kylan och förut var det ju snö på dem också, trämöbler. Hm. Inte bra. Inga vuxenpoäng där inte. Nej. Nu ska jag göra någon nytta.
24 november 2008, del av balkongen.
Ville inte gå längre ut på den för jag var barfota och balkongen hade ju iaf ett litet lager med snö över golvet, brr.

Cypernbrud saknad

Satt och kollade i mappen "Mottagna filer" och fann människor jag inte ens känner där i. Vette sjutton varifrån jag fått dem och vem som skickat dem. En som jag däremot känner är ju Mi på bilden nedan. Hon bor numera på Cypern men kommer hem över jul och nyår. Vi måste träffas åtminstone en gång då Mi! När man ser dig på bilder från fester så känner jag att jag faktiskt saknade dig i lördags på Ma:s födelsedagsfest. Du borde vara där. Du borde vara med oss. Men men. Du har det grymt bra på Cypern också, och njut av din vistelse där! Det är inte för hela livet. Ha det gott!


Nu blir det sängen...

Osymmetrisk och snygg!

Tänkte kolla symmetrin i mitt ansikte. Alltså ta en bild på mig, dela bilden i två på mitten. Ta vänster del och sätta ihop den med en spegelvänd vänsterdel och ta en höger och sätta ihop med en spegelvänd högersida. Dock hittade jag ingen bild där jag är precis rätt fram, utan jag är alltid något vriden.
Det närmaste och nyaste jag hittade var denna:


Här har vi alltså vriden kropp men huvudet är relativt rakt fram. Bara något vridet. Så jag tog den här bilden att leka med. Och det gav mig ett gott skratt.

Detta är min högersida gånger två. Dvs sidan till vänster i bild:


Och detta blir då min vänstersida, höger i originalbilden:Behöver jag säga något mer? Jag och J fick ett gott skratt iaf. Så det bjuder jag på. Tror jag måste hitta en bild där jag är verkligen helt rakt fram för att verkligen se hur symmetrin än. Annars är mina ansiktshalvor mer olika än jag trodde...
Dessutom är det roligt att jag bara ler med ena mungipan (det gör jag ofta) och därför blir det på ena bilden en sur min och på den andra ett leende *skratt*
Och jag är tacksam för att jag tydligen inte är helt symmetrisk. Jag är så mycket finare som osymmetrisk!

En farlig kväll i köket...


Dagens middag. Stek, potatisgratäng och hemgjord vitlökssmör. Väldigt gott!


Jag lyckades självklart bränna mig. Jag borde inte få vara i kök. Det är för farligt för mig. Till vänster i bild min nya fina brännblåsa som jag fick då jag råkade skrapa i handen i taket på ugnen, som var 225 grader varm.
Och till höger: ärret från den 22 december 2007, då jag råkade köra upp en halv kökstallrik rakt upp i handen och var tvungen att sy 5 stygn.

Gästen som var här var Sa. Nu har hon "dragit vidare". Klockan är nästan 21 och jag är ledig imorgon. Mycket skönt.
Jag ringde P och erbjöd mig att sitta "internetleverantör"-vakt på tisdag då jag är ledig då. Han sa att det nog inte behövs men om hans plan inte går i lås så vet han att jag kanske kan rycka in.

Empan ringde ikväll och hon är med i finalen i Teatersport på Engelen i Gamla Stan. Hon kan alltså vinna en finlandskryssning för att hon är bra på skådespelande! Hoppas det går bra. Tyvärr åker jag inte in och kollar på.
Vi ska ses imorgon kl 12 istället och ta ikapp! Jag håller tummarna för Empan ikväll!

Kärlek

J är tankspridd. Jag känner ingen som är riktigt lika tankspridd som han är. Att hitta brödet i kylskåpet förvånar mig inte längre. Inte heller om han glömt mobilen hemma eller inte har hemnycklar på sig. Eller glömmer att ringa upp mig när jag precis ringt och bett honom ringa, så jag måste ringa honom igen och be honom ringa "oj, just det, jag glömde. Förlåt!" (dock bara hänt en gång).
Idag gjorde han dock något nytt. Jag skulle ställa in rena glas i skåpet och vad fann jag på glashyllan? Jo, ett tomt paket med nudlar... Varför bryr han sig om att ställa in ett tomt paket där? Jag förstår om man glömmer kasta paketet efter sig och det ligger kvar på diskbänken, men att faktiskt göra sig mödan att öppna skåpdörren och lägga "plastpåsen" på andra hyllan, det förstår jag inte riktigt...

Jag älskar honom otroligt mycket. Min tankspridde fästman.


Nu är han och övningskör med sin fader och ska handla lite mat och andra nödvändiga saker. Till middag blir det stek och potatisgratäng! Det ni! Fick steken av hans föräldrar, tack så mycket.
Vi får dessutom en middagsgäst snart.

Nu måste jag diska! Lovade J att allt ska vara rent i köket när han kommer hem...

Nedgång

Orolig, ledsen och depp. För andras skull.

Baby can I hold you tonight?Har haft denna låt Amanda Jenssen - Baby can I hold you tonight på hjärnan sedan i torsdags ungefär. Sjungt på den vid varje givet tillfälle. Även bland främmande människor har jag råkat brista ut i skönsång. Stackarna som råkade befinna sig i min närhet då...
Hon är ju otroligt duktig. Men jag gillar inte att hon dissade Idol. Utan Idol skulle hon inte vara någonting idag. Kanske om något år, men inte idag.

Det jag syftar på är Jihdes kommentar under finalen i fredags:
"Tack till Måns som ville vara här, men inte kunde. Och tack Amanda som kunde vara här, men inte ville."
Dåligt!

Bildkalas

Sepideh och Robin E från Idol. Ni får helt enkelt tro på mig...


Min önskning som julklapp av J


Wiebke och LindaSaturday night

Igår var det partyparty hos M. Med gamla godingar och nya bekantskaper i en salig blandning. Måste säga att "Magdas Partyskiva" verkligen var en hit (från typ 2004 eller så). Hihi.
Jag fick dock åka hem själv då F backade ur och skulle sova över på soffan istället för att åka hem (samma väg som jag). Så jag fick fara ensam kl 01.10 från förorten. Ringde mamma som, som tur var, var vaken och talade med henne på vägen, men hon var inte glad över att jag åkte ensam. Fick vänta på t-banan i 25 minuter, sicken dålig timing. Och det var ett tåg som stannade där och var "avstigning för samtliga" men en kille märkte inte detta då han sov. Väldigt hårt. Chaffören lyckades inte väcka honom utan gick iväg och sedan kom 3 tjejer som ställde sig och bankade så kraftigt på fönstret att hela rutan skälvde. Efter en stund vaknade killen till, tittade på dem och satte sig på andra sidan för att inte bli störd av bankandet. De lyckades väcka honom igen och uppmärksamma honom på att han måste ut ur tåget. Dock var alla dörrar låsta och han kom inte ut. Han ringde slutligen på "nödtelefonen" 3 gånger. Chaffören kom tillbaka och var en meter ifrån honom, i vagnen, då killen, som inte sett chaffören, tar världens sats och sparkar till dörrarna för att de ska öppnas. De gick utåt men åkte tillbaka till rätt läge igen. Chaffören såg inte glad ut. Till slut blev killen utsläppt på perrongen på andra sidan och tåget åkte iväg.
Jag kom hem helskinnad och sedan la jag mig kvart i 3. J la sig 4. Vi vaknade strax före tolv av en motorsåg. Väldigt störande.

Idag är det SÖNDAG! Och jag är glad. Skönt att ha på sig en stor t-shirt utan bh och mukisbyxor igen utan att någon bryr sig. Jag är ju ledig måndag och tisdag så jag kommer hinna ta igen mig! Och träna. Har ju inte tränat på hela veckan för att jag varit förkyld. Jag måste igång igen. Jag är ju nästan helt frisk.


Ms reaktion på presenten


En annan present

Idag fyller Magdalena år!

Idag fyller min gamle vän Magda 20 år!
Tror hon säger Äntligen, då hon är den siste i gänget födda -88a att fylla år.
Ikväll ska jag dit och fira! Och jag tror hon kommer gilla presenten!

Här är två bilder på oss två tagna för många år sedan (troligen sommaren 2004).
En liten skillnad...

(jag hade badat i underkläderna på vår picnic och sedan börjar det spöregna...)

Och Magda "idag"


GRATTIS!


Övernattning

Vi sov över här. Händer bara ett par gånger om året. Men det skulle ha blivit en sådan lång väntan på tåget i kylan att vi inte orkade utan damp ner i en gästsäng istället. Nu äter jag frukost och sedan ska jag köra J hem. Sedan tillbaka hit och därefter köpa julklappar. Nu har jag en sak att göra innan vi drar så måste ta tag i det!

Och Idol då? Jag har tyckte att Kevin varit bättre genom hela tävlingen, men nu i finalen tyckte jag att Alice tre låtar alla var bättre än Kevins! Tom finallåten. Så jag röstade på Alice, men det blev Kevin. Aja, han är också värd det.


Från Barsele (Js farföräldrar bor där) påsken 2007

Ett tu tre

Kameran blev inlämnad på väg från jobbet. 3 veckor beräknas det ta. Den är alltså borta över jul och nyår *svordom*. Men jag får låna moders kamera (min gamla) och kan sätta in mitt "nya" minne i det. Blir ju långt ifrån lika bra bilder och den är rätt klumpig, men vad gör man? Hoppas de kan åtgärda felet nu bara och att det går på försäkringen.

Nu är jag hos mor och far, har precis ätit middag. Sedan blir det Idol-final.
Jag är såå glad för att det är helg! Äntligen! Var så skönt att äntligen gå hem för helg från jobbet. Alltså, jag har inte så mycket emot jobbet, bara det att veckan har känts som om den vore 20 dagar lång. Tar aldrig slut.

Har ni några planer en fredag som denna, dagen innan Lucia?
Någon som ska Luciavaka? Som har sett/ska se Lucia tåg? Någon som ska lussa?!


källa

ÄNTLIGEN

Fredag morgon! Som jag har längtat. Dock finns det ju ett par tråkiga saker jag måste ta itu med idag, och helst skulle slippa. Men nu är det som det är. Bara bita vidare en stund i det sura äpplet...

Eftersom kameran gick sönder igår har jag varit orolig för att även mobilen och väckarklockan ska gå sönder under natten så att jag inte kommer i tid. Detta har resulterat i att jag flera gånger vaknat under natten, usch. Men när jag vaknade vid ett tillfälle så låg jag på Js arm, och det gjorde jag varje gång jag vaknade efter det. Så brukar vi inte ligga. Det kan ju inte bli bekvämt för honom i flera timmar? Aja, det var iaf jättemysigt.

Den bästa killen ska på sin andra intervju, på det andra företaget han var på i måndags, idag. Han ska ju även kallas till det första företagets andra intervju, och de säger att det är aktuellt men de kommer aldrig med någon tid.... Aja, andra intervjun idag alltså!

Och kusin L ska sitta i Alices läktare i Globen ikväll. Jag är lite avis.. Fatta känslan!
källa

Nej nu ska jag trycka i mig det sista av mackan, borsta tänderna och dra till jobbet. Klockan 16.45, senast, är det HELG!

Torsdagen har äntligen anlänt

Idag var det en skön arbetsdag, men veckan har ju verkligen gått i snigelfart. Lunchade med S, L och L. S heter Sara precis som jag och L och L har också samma namn. Så det var lite festligt tycker jag. Jag åt Flygande Jakob och Pannkakor, man kunde välja massa olika maträtter där vi var. Jobbet blev klart i tid och jag gick tom 10 minuter innan, ovanligt för att vara denna vecka!

Sedan åkte jag direkt till mor och far där det anordnades "släktmiddag". Nu var ju långt ifrån hela släkten där, och inte ens hela min "sthlm-familj" var med, men några var vi och det var jätteroligt. Det anordnades mest för att min moster (och gudmor) A var i Stockholm några dagar på besök. Hon bor annars i dalarna. Så förutom oss fyra då var det min moster A (den andra) och hennes dotter A, min morbror L och hans fru M och två av deras döttrar M och P. P hatar att vara med på kort men jag lyckades få med henne på bild några gånger. Men det är verkligen slitsamt att vara fotograf med henne som måltavla...

Vi åt middag och sedan dukades det fram lite gott i form av onyttigt och nyttigt. Ämnen vi gick igenom var allt från döden (min mormors bortgång, att behöva avliva djur, djur som dött av olika anledningar) och sjukdomar till bebissnack, jobb och kändisar. Kändisar av alla dess slag (från reklamfilmskändisar till stora kändisar som Sven Wollter). Måste säga att kusin M kunde imitera imponerat antal reklamfilmer. Vad gör hon om kvällarna igentligen? Tittar på reklamfilmer och hoppar mellan kanaler för att se reklam istället för program?!

Apropå kändisar så var jag och Sa vid Medborgarplatsen i lördags och sprang på en lapp i Skrapan där det stod "Idoluppträdande klockan 14.00". Självklart var vi där klockan 14.30. Men så ser jag Sepideh och Robin E stå där borta så jag säger till Sa "där är dem!", "var?!" undrar hon, "DÄR!" halvt ropar jag och pekar med hela armen (de är cirka 3 meter ifrån). Självklart tittar Robin E upp precis på mig, just då. "hehe..." säger jag och gör om min pekning till en vinkning och gör världens största leende. Han ler glatt och vinkar tillbaka.
Sedan ville jag ta kort på dem, men Sa tyckte jag var fruktansvärt pinsam och ville inte att jag skulle fråga dem om det... Så jag tog kort från våningen ovanför på deras huvuden... Dock kan jag inte visa dem eftersom jag inte laddat in dem i datorn ännu och...

...idag när jag kom hem från släktmiddagen var kameran helt död.  Den vägrar starta! Jag tog bilder från släktmiddagen också. Så nu blir det inga bilder som jag har tagit på ett tag. Imorgon efter jobbet ska jag till OnOff och lämna in den, har ju försäkring på den... Så det var en tråkig avslutning på dagen.

Imorgon är det iaf fredag! ÄNTLIGEN.


Robin E och Sepideh, båda bilderna från deras bloggar på idolsajten.

Nobelfesten

Sen middag i form av risgrynsgröt tillsammans med J. TIll middagen tittade vi på Nobelfesten. Och jag skrattade högt flera gånger. Av olika anledningar. De två som intervjuade folk på plats, en man (M) och en kvinna (K), bestämde att de ville dansa med statsministern respektive statsministerfrun, men de måste ju mjuka upp lite och samtala med dem först. Sedan fick vi se en massa andra saker och få veta nyttiga saker som att det är ungefär 10kg guld i 23.5 karat på väggen där de de dansade. Vad nu den salen hette. Sedan intervjuade M och K Lars Ohly och Mona Sahlin. Mona var lite stel tyckte jag, men Ohly verkade ganska bekväm ändå. Han berättade att någon sett honom på vägen dit och ropat något i stil med "Ohly du ska inte vara med sådana där överklass-prack", typ. Men han kunde försvara det bra tyckte han så det var okej, värre med en kungamiddag.

länk

Sedan blev det lite annat igen. Sedan tillbaka till M och K som nu var där med Fredrik och Filippa Reinfeldt. Och de verkade faktiskt väldigt naturliga och vanliga där de stod i frack och långklänning. Det kändes iaf som att de var relativt ärliga och öppna och att de kunde bjuda till lite av sig själva. Till skillnad från Mona som ville vara politiskt korrekt, kändes det som. Men det var riktigt roligt att se statsministern i en så avslappnad roll. Det är ju inte ofta. Paret Reinfeltd fick dela ut Nobelprisen till varandra.
Vem ska få fredspriset? Fredrik, med motiveringen från Filippa att han är bra på att medla mellan barnen. Bråkar ni, undrade M och K. Nja nej, svarade dem. "De hinner väl inte" sa J till den kommentaren. Och så är det väl.
Litteraturpriset? Filippa läser mest och är med i Malou von Sivers bokklubb.
Ekonomipriset? Fredrik. Det verkade rätt självklart. Han höll hårt om pengarna sa Filippa. Och sönerna får månadspeng, flickan veckopeng. Och de försöker höja sin peng genom att ta ut sopporna och sådant.
Medicinpriset? Filippa. Det var självklart då det ju är hennes område.
Kemipriset? Fredrik. För att han gör bra nyårsraketer..? var den motivering som slutligen kom fram. Låter bra det..?
Fysikpriset? Filippa, för att hon var snyggast sa Fredrik. han springer visserligen snabbare, la Filippa in och på det svarade Fredrik "jag måste ju hinna ifatt dig..."

3-3 blev resultatet alltså. Sedan bjöd M upp Filippa med frasen "och nu blir det dans?" ungefär, och hon tittade på fredrik och sa "joo det blir det väl?" varpå K sa "bjöd du upp henne nu?", "Ja." svarar M och sträcker ut en böjd arm, "jaha, ja visst" svarar Filippa då. K tar då tillfället i akt och säger "då får väl jag en dans med statsministern?". Och det fick hon ju.
Som om det vore spontant. De hade ju snackat om detta långt innan! Haha... jaja, det var jätteroligt att se deras plan gå i lås!

Min plan gick inte i lås. Klockan är för mycket och nu ska jag in i duschen... Suck. Aja, somna lär jag ju göra fort.

Fullspäckat schema denna vecka *snark*

Är hemkommen nu. Var tvungen att ta ikapp lite mail som jag inte hann läsa igår.
Eller rättare sagt, mailen prioriterades inte på min lista för kvällen. Men idag är de avklarade. 8 stycken som icke var skräppost.
Fick veta något tråkigt av min kompis W. Jag hoppas hon är okej ändå!

Idag kände jag av sviterna efter den långa dagen igår. Fast jag fick 7-7½timmes sömn så var jag helt död idag. Okej, 7-7½timmes sömn är långt ifrån tillräckligt för mig, så det är klart att det inte räckte.

Förstår inte, allt händer denna vecka!
Första hela arbetsveckan. Igår jobbade vi över som ni vet. Och det får vi nog göra imorgon också, fast det kan inte jag. Då ska jag nämligen på släktmiddag med moster från dalarna, moster från andra sidan stan och hennes dotter, en morbror som inte bor i vår kommun, hans fru och en av deras döttrar och så mor och far. Det kan man ju inte missa. Så klockan 17 går jag imorgon. Jag jobbade faktiskt över 20 minuter idag..

Sedan är det säsongsavslutning av House, Oskyldigt dömd, Medium och Idol-final denna vecka. Vilket betyder att jag helst inte missar något av dessa program. Men Medium kommer jag missa tror jag eftersom vi har släktmiddagen. På lördag fyller min kompis M 20 år och hon ska firas så klart.

Ja det var väl det. Så på sätt och vis är det ju bra att jag är förkyld och inte kan träna, för när skulle jag hinna med det..? jag är inte van vid så här fullspäckade scheman! Jag hoppas på att kunna komma igång i helgen och hinna med två pass då, så att jag inte tappar så mycket av min goda träningsform...

(Klicka på bilderna för att komma till källorna...)

Suck... mitt i veckan

BARA onsdag... Min första tanke igår var nämligen "bara tisdag". Känns lika illa idag. Är trött efter gårdagen. Vaknade inatt och trodde att jag nog snart skulle upp ändå, klockan visade på 4 såg jag efter en stund. Somnade om...

Egentligen var det inte så mycket igår. Vi hade nog tur att det inte var mer, för det var tom mindre än vanligt igår. Men knappt någon gjorde de uppgifter vi är där för att göra. En ny kom dit igår vilket resulterade att en gammal fick ägna all uppmärksamhet åt att lära henne. Och knappt han med något eget arbete förrän denna gick hem kl 16.
En arbetade bara förmiddagen, en bara eftermiddagen. En var på läkarbesök under några timmar på dagen. Två arbetade med ett projekt. Kvar var jag och M. Två stycken som båda fortfarande är relativt nya. Visst vi hanterar ganska mycket men det finns en hel del svåra frågor och fall där vi inte vågar göra något. Och det var vi två som alltså gjorde mest igår. Dessutom blev vi två lämnade helt själva på våra kollegors lunch (de tog dessutom för lång lunch!), och bara jag har en fungerande telefon vilket betydde att jag fick svara på alla inkommande frågor. En av dem riktigt knepig. Fanns ingen där just då som kunde besvara den frågan, roligt... Satt alltså mest i telefon den timmen och jag fick inte mycket gjort. Kvar har vi M som kunde arbeta på. Är det konstigt att två stycken som jobbat endast ett par månader inte klarar av att göra samma arbete som 6-10 man brukar hinna med på en dag? Nej, egentigen inte. VIlken dålig planering....
Men nästan alla stannade kvar lika sent som jag, och några minuter senare också, så de sista 2 timmarna jobbade alla på så mycket de kunde. Och då ringde ju ingen på telefonen heller, för alla andra hade ju slutat kl 17.

Jag längtar tills dagen är över och över halva veckan har gått! Imorgon kväll blir det middag med några släktingar, ska bli roligt! Sedan fredag, och sedan 4 dagars helg! Åååh vad skönt!

Förkylningen hänger kvar men jag blir bättre och bättre.
Nej nu msåte jag dra egentligen,men har en macka kvar och ska borsta tänderna sedan... Ciao.
Ha en trevlig onsdag!

Övertid

Idag var det inte roligt på jobbet. Får se om jag hinner skriva mer utförligt senare. Iaf så blev det så att pga dålig planering fick vi arbeta över. Jag satt i 1 timme och 45 minuter över. Men vi hann klart med dagens arbete! Men jag är trött nu. Samtidigt går jag på timlön så därför är jag lite glad ändå.

Pga den sena arbetsdagen så orkade jag inte laga mat, och inte J heller så jag åkte och köpte hem pizzor till oss. Så nu ska vi äta pizza, mysa och se på tv! Do not disturb! hihi.
Kanske återkommer senare ikväll...

Min natt

Igår var jag uppe cirka 10 timmar. Av dessa var jag aktiv sammanlagt en timme ungefär. De andra 9 låg jag på soffan och halvsov, slötittade på tv eller mumlade med J. Vet tex pga det att Sveriges damer i skidskytte kom på 9 och 19 plats, för jag såg den tävlingen. Var det mest vettiga att se på just då... Dessutom åt jag en liiten fralla och pyttelite pasta med ost och skinksås. Det var allt i matväg. Kunde inte äta mer. I godisväg klämde jag i mig kinapuffar och en påse med godis från Lidl... Men hellre det än inget, eller?

Sedan, efter gårdagkvällens inlägg, gick jag och la mig i sängen. Somnade nästan direkt. Sedan, när J skulle lägga sig, började jag typ hallicinera. Nej men jag var drömmande och vaken. Vet inte riktigt hur det ska förklaras. Iaf talade jag i "sömnen". Det var nämligen så att jag var i kön i en affär. Med en vagn, sådan där låg och platt som man kan rulla runt med på IKEA, och på den vagnen låg jag och benen hängde utanför och sprattlade. Sedan var det lite varor brevid mig också. Det var bara det att jag ville handla fler saker som jag inte nådde, eftersom jag låg ner. Så jag säger till J (på riktigt) att han ska ta ner det där från hyllan.
- vadå, undrar han.
- jaa. Men jag når ju inte! Jag ligger ju här nere, så jag når ju inte!
- va?
- jaa, där uppe. Men jag ser ju inget! Ge mig det bara!
- vad för något?
- det där! På hyllan! *jätteirriterad*
- ehm Sara...
- jaa men det här kan ju inte vara allt! Eller hur!!
- vadå allt?
- ja, det jag ser härifrån! Det kan ju inte vara allt?! Det är ju bara hyllor här och här. Det måste ju finnas där också *viftar pekande med vänsterarmen för att visa vilka hyllor jag snackar om. Karln verkar ju blind!*
- ehm..
- ja eller hur?! Det kan ju inte vara allt. Det måste finnas mer! Men jag ser ju inget för jag ligger ju här!
- jaha... *han börjar skratta*
- vadå?! Det måste ju vara större, det kan inte vara så här litet!
- hur litet då menar du? *han försöker hålla sig för skratt*
- jaa som det här rummet är..! *börjar vakna och inse vad jag håller på med*
J skrattar bara och jag börjar vakna upp och börjar också skratta åt mig själv...
J inflikar i efterhand att jag hade varit förbannad för att en annan dam hade fått hjälp men J kunde minsann inte hjälpa mig. Den delen har jag inget minne av, men han minns det tydligt hur jag snackade om den där damen.

Men idag mår jag bättre än igår och arbetsdagen gick bra! Visst är jag förkyld, men inte så illa som det har varit...

Dagens klart roligaste

Detta är en sann historia som min arbetskamrat berättade idag. Och jag höll på att garva ihjäl mig... Namnen är fingerade.

Detta var när Lisa arbetade tillsammans med Kalle och Kajsa. Kajsa visar en bild för de andra två på datorn och går sedan därifrån av okänd anledning. Bilden är rätt suddig.
- Vad är det för något? frågar Kalle Lisa.
- Men ser du inte?! Det är ju Kajsa! Det är på Halloween och här ser du att hon har peruk *pekar*
- Jaa men självklart! Nu ser jag. Haha.
De sitter och tittar på Kajsa från Halloween en stund och till slut kommer Kajsa tillbaka.
Kajsa frågar:
- Vad tyckte ni om min hund?
(Och om det är någon som inte fattar så var det alltså inte Kajsa på bilden, utan hunden! Och peruken var hundens öron... sjukt roligt tyckte jag.)

Sjuka barn utan feber = fritt fram till skola/dagis?

(Och till detta inlägg tänkte jag ta med en bild från Bulgarien, men dem bilderna finner jag icke på våra datorer så jag får leta vidare en annan gång. Nu= sängen).

Men gud alltså... Jag tog tempen igen nu på kvällen för att se hur den låg till: 37.3 grader. Alltså, undrar hur många gånger jag har fått feber i mitt liv... De senaste typ 10 åren kan jag minnas en gång, i Bulgarien 2006, dagen innan hemresan hade jag 38.9 grader. Då mådde jag riktigt kasst. När jag väl kom ut där på kvällen för att gå iväg och äta hade jag de varmaste klädesplaggen jag och J hade med oss dit. Ett par långbenta linnebyxor, en långärmad tröja och på det en tjocktröja. Strumpor och sandaler tror jag det var till. Yey. Fast det var varmt ute, säkert runt 25 grader trots att det var mörkt. Och som jag frös! J höll om mig när vi gick på gatorna där. En "inkastare" tittade på mig och frågade J vad det var med mig. Han svarade att jag var sjuk. Ojdå, sa inkastaren, det var inte bra. Och sedan gav han oss ett recept på en huskur som han trodde skulle göra underverk. Han tyckte så synd om mig och ville verkligen hjälpa. Han försökte inte "kasta in" oss på deras ställe och missade nog några som gick förbi som kanske skulle kunna följt med in om han försökt med dem. Men nej, han ville att jag skulle må bra.

Det jag ville komma till är att jag blir sjuk några gånger om året, som de flesta andra, men jag har väldigt sällan feber. Så därför gillar jag inte inställningen som många föräldrar har "du får bara stanna hemma från skolan om du har feber". Jaha, så jag ska gå med maginfluensa, sådan här dunderförkylning som har deckat mig hela dagen idag, riktig ont i halsen eller öroninflammationer (som jag haft mängder av i mitt liv) till skolan för att jag inte har feber? Schysst. Bra för MIN kropp och bra för ALLA ANDRA i min närhet. Inte.

Min goda kamrat Sa arbetar på dagis och var och varannan dag får jag höra om föräldrar som lämnar sjuka barn och sedan försöker komma ifrån att hämta hem dem för att de har så mycket att göra... "28.5 är inte feber, bara förhöjd temp" fick hon höra under förra veckan. Broder P som arbetat på 6-årsverksamheten under många år har berättat liknande saker om sjuka barn som lämnas i skolan.
Ärligt talat föräldrar, ta era VAB-dagar och låt barnet vara hemma när det ÄR sjukt, med eller utan feber.

Välkommen till världen

Har inte alls ätit mycket... vi köpte inte pizza som tänkt dels för att jag inte var sugen på mat direkt och det skulle vara slöseri på pengar och dels för att vi inte orkade åka och köpa hem en. Så blev pasta med ost och skinksås. Det är gott men jag är inte så sugen på mat... så har inte ätit så mycket...

Vill ni veta något roligt istället? Har glömt bort det de få gångerna som jag suttit vid datorn de senaste dagarna. J har fått en till kusin! I fredags föddes Saras och Henriks lillasyster, som var 52 cm lång och 4.2 kg tung! Hon har ännu inte fått något namn. Vi fick veta det igår eftermiddag. De var sega på att ringa och berätta!

Så nu har J och hans syskon hela 11 kusiner. Fast jag leder fortfarande med 13 stycken. Sedan har jag ju ett syskonbarn och 7 kusinbarn, och J ingen. Men det är bra att de kommer igång lite även i hans släkt! *hihi*

Sjukling

Uuuusch för att vara sjuk! Vaknade kl 9.33 och huvudet kändes alldeles tungt. Låg och svävade mellan sovande och vaken till 11.25 då jag gick upp. Kollade på klockan en gång i timmen. Tänkte flera gånger: hur sjutton ska det här gå imorgon? Hur ska jag komma upp senast kl 7 imorgon? Hur ska jag orka jobba, och hela veckan dessutom?

Jag mår inte bra. Nyser, har börjat hosta lite smått, ser ut som Rudolf med röda mulen, huvudet är tungt, jag är seg. Nej inte roligt alls. Dumma dunderförkylning.

Dagens outfit består av pyjamas. Tänkte inte visa mig för någon annan än J idag så behöver inte ens försöka se bättre ut än jag känner mig. Pyjamasen är rosa/vit-rutig. I strl 170. Så var ett tag sedan jag fick den. Den är lite kort, men fungerar helt okej som "sjuk-klädsel" idag.


källa

Feber åt andra hållet?

Usch mår inte bra. Tänkte det när jag fick en enda hel arbetsvecka, att den veckan kommer jag vara sjuk. Och se på mig nu. Mår inget bra. Varje gång jag gick in i en affär började jag svettas som en tok, ute i kylan var det lagom varmt, det kan Sandra intyga att jag tyckte. När ajg kom hem tog jag tempen, 34.1 sedan 34.6 andra gången. Bad J ta tempen för att se om vår är sönder (den är ju ganska ny) och han fick 36.0 vilket är normalt för honom typ. Jag gick över till Js familj och lånade deras och fick då 35.8 två gånger. Lite bättre. Jag brukar ligga på 36.5-37.0 ungefär, så där lågt har jag aldrig legat! Dessutom känner jag mig ruskigt varm och svettas. Huvudvärk på det och snuvig.

Skriver mer om dagen senare, finns en del att berätta, hoppas jag orkar föra det vidare hit. Nu orkar jag inte.
Ska lägga mig på soffan och slå på tv/en film och sova typ. Vi är bjudna på middag hos Js föräldrar, tack och lov för att vi inte behöver laga mat själva en dag som denna....

Ha det gott!

Hoho!

BELLA RING MIG ELLER SANDRA NÄR DU VAKNAT!!!!!
Omöjliga människa att få tag på... avstängd mobil och ständigt upptagen hemtelefon...
Gah.

FredagskvällenFrån badet igår kväll. Det var jättehärligt. Precis vad jag kände för! Ville visa min badkudde också, det röda hjärtat där på första bilden, den ska ju egentligen sitta på kortsidan men eftersom vårt badkar står så nära väggen får den inte riktigt plats där utan ramlar ner om man inte lutar sig mot den. Så själv kan den bara hänga i hörnet eller på långsidan, men det går utmärkt när man väl badar. Rekommenderas, jätteskönt att luta sig mot den och jag har inte känt en kall badkarskant på snart ett år! (Julklapp från J förra julen).

Köpte en del saker på öb. Julklappspapperskit, som var 4 rullar med julklappspapper, 8 "rosetter" eller vad de nu kallas de där bollarna som man kan klistra på presenter så de blir extra fina... Iaf var de i rött, silver eller vitt, och sedan två stycken snörebollar i rött och silver. Allt detta för 40 kr. Tyckte jag var ett bra pris.
Sedan köpte jag plastpåsar, små, 500 st för 50 kr. Jättebra ju. Två schampoo och två balsam, hygienartikel, kinapuffar- liten påse, och en liten chokladkaka med mint i som jag delade med pappa sedan.
Det var allt!

Sedan åkte vi hem och åt räkmackor, ovanligt, sedan följde Postkodlotteriet där det gick rätt bra för både oss i soffan och syskonparet som var med. Idol följde på det och mor röstade på Alice 3 gånger och jag på Kevin en gång. Både jag och mor tyckte att Robin förtjänade finalplatsen minst av de tre, och vi tänkte att Alice nog behöver fler röster än Kevin gör därav de sneda röstandet. Jag lurade mamma för när man röstar (ringer) är det den man röstat på som säger typ "Tack för din röst" och när jag ringde upp Kevins så tittade jag förskräckt på mamma och sa "Nej! Robin!" och jag såg hur hon bara stelnade till och tittade på mig i halvt chocktillstånd. Sedan la jag på och sa "nej, skojade bara. Det var Kevin." och så började jag skratta, vilket hon också gjorde av lättnad. Sedan blev hon lite smågrinig (på skoj) för att jag lurat henne. Tihi. Kändes iaf bra att Robin inte gick vidare, även om han gjort en väldigt stor utveckling!

Sedan såg vi eftersnack. Kollade våra mail, då bror M skulle mailat sin önskelista. Men vi hade inte fått någon, så undrar vem som fått hans önskelista i sin mail inbox..?
Har verkligen ingen aning om vad jag ska köpta till J, han säger bara att han önskar sig kläder... Jaha..?

Tycker det var dålig stil av Fyran (smeknamn), men vad kan man göra åt det nu?

Göra något av dagen

Nä, fick inget vettigt gjort av denna dag. Satte mig på sängen vid den rena klädhögen för att ta tag i det. Men jag bara satt där och stirrade som ett mähä. Så såg jag att i ett hörn stod min gamla cdspelare som jag fick i julklapp av bror P för många herrans år sedan. Tittade på den, jo visst fanns det en skiva i. Påslagen var den och allt, fatta vad mycket onödig ström som har gått till att hålla displayen lysande på "18". Iaf klickade jag på playknappen och då sätter Westlife igång på rätt hög volym. Jag sjunger med ett tag och förundras över att jag kan minnas så mycket text när jag har lyssnat på låtarna kanske ett par gånger på åratal. Sedan tänker jag att det går inte längre. Det håller inte. Jag måste göra NÅGONTING. Så blir jag jättesugen på att ta på mig lite snyggare kläder. Inte finkläder, utan snyggare kläder som man kan ha på arbetet typ. Hittar min svarta dräkt och tar fram dem byxorna. Tar efter lite funderande fram en svart tröja och en beige lång kofta att ha över. Och ett halsband i guld och svart som jag fått av Empan. Perfa. Går in i duschen och sjunger glatt med till Westlife även där. Upptäcker att det var verkligen det sista schampoot, nu är det helt tomt i flaskan. Tråkigt. Efter duschen tar jag på mig kläderna.Yeey. Kostymbyxor liksom, tillhör inte min vardag. Men stiligt är det ju. Efter en stund tystnade musiken.
Jag gick ner och nyss sattes den på igen på hög volym! Okeeej..?

Ska gå upp och stänga av. Sedan bär det av till Vby och ÖB för att införskaffa schampoo+balsam och andra bra och mindre bra produkter. Sedan träffa mor och sedan följer jag henne hem. Ska se idol ikväll! Jabba dabba doo!

Känner jag mig schysst imorgon blir det träning. Sedan ska jag träffa B och Sa, men vad vi ska göra är hemligt... :-)


Dagens klädsel

En god fredag

Okej okej... Jag borde kanske uppdaterat tidigare idag. Vaknade hm.. halv 9? Eller var det halv 10? Halv-någonting iaf. Gick upp och åt frukost, och sa hejdå till J som skulle till skolan. Blev övertygad om att han börjat smitta mig. Han är ju snuvig, hostig och har halsont. Och jag hade lite känningar i halsen och örat när jag vaknade och näsan kändes som den förberedde sig för snuva också. Nu känns det som att jag har lock för öronen nästan, men inget mer. Iaf ringde jag farmor och sa att jag inte vågade komma för att jag känner att jag börjar bli sjuk. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag smittade henne med en vanlig förkylning och det gick riktigt illa pga det. Hon är ju gammal. De blir så mycket känsligare då.
Det var okej iaf, och jag skulle ringa och säga till när jag kunde komma nästa gång, så det ska jag definitivt göra. Bilden är tagen på hennes 90 årsdag, det är snart 2 år sedan dess.

Sedan tänkte jag ta tag i dagen och pricka av sakerna på listan jag skrev här igår. Men istället plockade jag fram boken Våga flyga och la mig på soffan. Hade kanske en tredjedel kvar. Nu är det slut. Jag bara låg och läste i flera timmar. För ett tag sedan blev jag hungrig men jag orkade inte göra något åt det, ville läsa klart. Nu är jag inte särskilt hungrig längre.

Nu måste jag iaf ta tag i dagen. Kan inte slösa bort en bra fredag!

Till sist vill jag gratulera min kusin L som fyller tonåring idag!

Mysigt bad på kvällskvisten

Ååh vad sugen jag blev på ett bad med oljor, badbomb, doftljus, min badkudde, skum och en god bok! Så så får det bli! Så skönt att bara jobba tre dagar i veckan, kan man inte alltid ha det så? Då skulle ju fler få jobb...


Torsdagsfika

Idag var jag och B och fikade som sagt.
Här får ni lite bilder från fikat. Den sista bilden var det förråd av läppsyl som B hade med sig för tillfället....
Efteråt gick vi och tittade på Åhlens, på julmarknaden på Sergels torg där jag hittade en jättefin och gullig sak som jag ska önska mig av J. Sedan handlade vi lite mat och gick in på Lidl och där köpte jag godis.
Sedan hem!Förändringarnas tid är inne...


Första bilden är tagen för exakt 6 veckor sedan. Dagen efter att jag färgade håret. Andra bilden är tagen idag på fikat och färgen håller ca 6 veckor enligt förpackningen. Syftet med det här är alltså att se hur mycket färg som har försvunnit under de 6 veckorna. För jag är ju inte direkt blond som jag brukade vara innan den mörka färgningen...Så här blond var jag ett par veckor innan färgningen. Lär jag få tillbaka det utan att färga det igen tro..?

Fika bokadFör nästan 2 timmar sedan ringde B mig. Vi bestämde att vi ska ses i stan om ca 2 timmar från nu. Ta en fika typ. Inte för dyrt hoppas jag bara fast det är nog ingen risk. Bs och mina finanser är ju hyffsat lika för tillfället. Men annars kan jag ju äta bakelser om jag skulle vilja. Vi pratade ett tag i telefon om dittan och dattan. Ganska länge faktiskt...


Nu ska jag nog diska undan en del och fixa lite. Så att jag kan pricka av en del av sakerna på min lista iaf. Men imorgon blir det iaf träna, träffa farmor (om hon kan) och fixa de rena kläderna. Kanske öb imorgon också om jag inte hinner dit idag.

Bilden är från när vi färgade håret på varandra. Det kunde ni inte gissa va?

Was soll ich tun, was soll ich machen?

Det är ju så skönt att sova ut. Ja, inte sov jag så här länge inte, har ju hunnit äta frukost och läsa igenom aftonbladet.se också.

J har blivit förkyld vilket innebär att han inte tränade/tränar varesig igår eller ikväll. Låter som en elefant då han snyter sig. Stackarn. Men han är i skolan och pluggar iaf.

Den här helgen har jag hittills inga planer. Tror jag iaf. Däremot har jag en del jag tänkte
uträtta under torsdagen och fredagen.
Träna, diska, lämna tillbaka våffeljärnet, handla på ÖB, plocka undan lite saker, ringa farmor och besöka henne, komma på en idé till Js julklapp, vattna blommorna, sortera in den rena tvätten i våra garderober (vi tvättade typ 5 maskiner i helgen och har inte haft tid att lägga dem på rätt plats så de ligger i en jättehög brevid min del av sängen...)... hm, det var nog det. Vet ju definitivt vad jag vill göra och vad jag helst undviker... Vissa saker är ju tråkigare och jobbigare än andra, men ändock ett nödvändigt ont!

Oj, nu pep hemtelefonen att den har dåligt batteri. Ska leta reda på den och ladda.

Och för att hålla mitt löfte ska jag lägga en bild på mig själv och Sandra där vi fördömmer klotter! Jag har såå snygg hållning! Tror jag är mitt i en rörelse med vänster arm. Och på vänster ben kan ni se vad mina överböjliga knän hittar på ibland.

Tummen ljuger, lillfingret suger, handen duger.

Hade som jag förstått massa inlägg att läsa ikapp på bloggkoll (ja det heter tydligen blogglovin nu men det struntar jag i). Närmare 130 inlägg, lite färre än befarat iaf. Men nu orkar jag inte läsa mer. Har 43 inlägg kvar. Får väl fylla på med lite inlägg och läsa ikapp imorgon.

Jag är trött, gick ju ändå upp tidigt imorse. Så strax blir det sängen och boken för mig! Har börjat på Våga Flyga, den verkar rolig. Skönt, behöver lite annat efter alla hemskheter som kvinnovåld, förföljelser, hot, trakasserier, flykt, ignorans från samhällets håll osv som jag har läst om den senaste tiden... Men det är ju självvalt att läsa om det så kan ju inte klaga direkt, önskar bara att böckerna inte var baserade på sanning.

Ja... jag känner också att det börjar bli trist nu igen. Jag kom ju in i en "nästan en bild per inlägg"-period förut. Men den har jag fallit ur tydligen, tyvärr. Ska göra mitt bästa för att åtgärda det. Och ni ser till att bli bättre på att kommentera! Då blir det roligare för oss båda. Deal?
Great.
Jag börjar min del av avtalet imorgon torsdag. Gör du det också?

Lite timing ska man inte underskatta....

Måste bara lägga upp en till tjuvlyssnat... tyckte den var klockren!

Och har ni redan glömt bort Michael Hutchence?

Buss 3 i Malmö Två killar ~20 sitter och pratar om att Kille 1 ska få besök av en kvinnlig kurskamrat framåt kvällen.

Kille 1: Hon sa att hon kanske skulle stanna över natten om det gick bra.
Kille 2: Ska du försöka något?
Kille 1: Nej det skulle bara bli jobbigt i skolan sen.
Kille 2: Äsch, ingen har dött av lite sex.
Kille 1: Och det säger du på internationella aidsdagen.

Naw- tjuvlyssnat

Stora drömmar, liten meny
SF Filmstaden, Umeå
En mamma och hennes son ~5 ska gå på bio och köper en barnmeny. Menyn består av en liten popcorn, liten läsk och en legoleksak.

Kassörskan ~18: Och så får du en liten bil av lego här av mig.
Pojken: Den här ska jag ge till min lillebror!
Kassörskan: Men vad snäll du är då! Vill du inte ha den själv?
Pojken: Nej, jag är inte så förtjust i lego.
Kassörskan: Nehe, vad gillar du då?
Pojken: Ja du, jag gillar massor med saker, men mest gillar jag nog att resa runt och se världen.

Helg!

I och med att denna onsdag är avklarad har jag helg! Så skönt att få sova ut imorgon. Väcktes imorse 35 minuter innan jag skulle vakna av klockan av att en person ringde fel till min mobil, tack. Sedan var det någon på spåret när jag kom på tunnelbanan så i hela Västerort stod tågtrafiken still och elen var bruten. Sedan kom inte bussen i Liljeholmen, och den andra höll jag på att missa eftersom den ställde sig på ett annat ställe än den ska göra... Roligt. Kom iaf bara 5 min sent, och alla andra har flex så ingen tänkte på att jag var 5 min sen. Var jättelugnt på dagen. Hade precis lagom mycket att göra. Fick veta på mötet på eftermiddagen att arbetskamrat A har fått nytt jobb på samma företag men annan avdelning. Så hon börjar på nya avdelningen halvtid från måndag och på heltid från 15 dec. Snabba ryck! Igår hade hon fått beskedet att hon tilldelats jobbet, så det var verkligen snabbt... Grattis till henne!

R är lite jobbig, eftersom hon är lite instabil. Ibland jättetrevlig och sedan helt plötslig väldigt kort och snärtig. Lite konstig syn på hälsan har hon tyvärr också. Men jag kan inte göra så mycket mer än jag redan gör åt det. Är ju hennes liv.

Min moster jobbar ju på en annan avdelning på samma företag, så vi mailar lite ibland och gud vad hon är rolig. Ibland håller jag på att garva ihjäl mig alltså (fast försöker vara tyst så ajg inte stör). Jätterolig är hon.

Igår stötte jag på företaget Nya Tillys rör och konsult AB. Men pga att det var slarvigt skrivet såg det verkligen ut som Nya Tillys röv och konsult AB.

Efter jobbet åkte jag till morfar och var där ett par timmar. Bror M ringde mig när jag var där så fick en liten uppdatering. Och jag är grymt avundsjuk. Han har köpt en romantisk weekend till Paris till sin flickvän (och sig) i kombinerad födelsedagspresent/3 årspresent. Vill också ha!

Det var allt för denna gång, kanske skriver mer ikväll. Ska ju faktiskt inte upp till jobbet imorgon!

*VRÅÅÅL*

Åh vad irriterad jag blev! Jag var på jättebra humör efter att ha tränat step direkt efter arbetsdag nummer två. Sedan kom jag hem.
Låter hemskt va?
Jo. Imorse hittade jag ett mjölkpaket stående på diskbänken, nästan full var den. Där hade den stått hela natten, J hade glömt ställa in den efter sig igår kväll. Aja, det är okej. En gång, ingen gång. Men vad tror ni jag hittade brevid det redan omnämna mjölkpaketet (som jag inte hann ta hand om imorse) när jag kom hem nu? Jo, ett till mjölkpaket, lika full även den. Och varm. Säkert framme sedan hans frukost. Vad arg jag blev! Här har han slösat nästan 2 fulla mjölkpaket på mindre än ett dygn! Jag som tyckte att jag köpte så mycket mjölk igår, 3 liter och hade 1 liter hemma. Nu har jag ju bara 2 liter kvar. Han ska vara riktigt glad att våffelpulvret inte ska blandas med mjök för då hade det väl inte blivit något kvar. Och han ska vara glad att han inte är hemma nu och kommer hem först om några timmar så jag lugnar mig. Känner mig halvt galen!
Här går jag och arbetar för att dra in pengar till familjen, så lämnar han mjökpaket, efter att ha tagit ett (max 2) glas, framme- som om jag vore Bill Gates dotter! Gah. Hatar slöseri.

Direkt efter mitt lilla vrål när jag lyfte det andra nästan fulla paketet slog jag i lilltån i väggen. AAJ.
Inte min kväll. Inte min kväll.
Köpte faktiskt en liten chokladbit att ha efter middagen OM jag fortfarande skulle vara sötsugen efter maten. Den kommer jag antagligen behöva...


Hade tänkt skriva ett glatt inlägg om roliga saker som hänt och sagts idag. Men mitt goda humör surnade med mjölken. Attans också...

Mr Murphy kom på besök

Nu flyter det bättre, internet alltså, men inte helt perfekt. Precis i tid för sänggång *typiskt*.
Nä, ska väl plocka undan och göra mig i ordning. En jobbdag imorgon också! Trött är jag nu. Har fått låna 3 böcker av mor så ska välja en och börja på ikväll. Lär ju somna hyffsat tidigt.

Imorgon får jag inte glömma lunchen i kylen när jag går!!!

God natt igen. *Gäsp*

Första arbetsdagen sedan 1 aug

Internet krånglar som sjutton! Kan med STOR möda byta sida på internet. Efter i genomsnitt 8 försök lyckas jag nå fram utan att få felmeddelandet "sidan kan inte visas". Dock innebär inte det att sidan ser ut som den ska, nej nej...

Iaf har jag ingen möjlighet att svara på kommentarer idag.
Kan säga att arbetsdagen gick bra. Det mesta funkade direkt! Överraskad. Sedan var det några kollegor som inte såg att det var jag! De kände inte igen den rödhåriga tös som plötsligt var ibland dem. Jag brukade ju vara blond. Jag blev iaf varmt mottagen när de fattade att jag var jag!

Själva arbetet gick bra och jag låg vid arbetsdagens slut på ungefär samma antal utförda uppdrag som jag gjorde i somras och med ungefär lika få fel (någon mer). Kände mig lite rostig på vissa saker, samtidigt som vissa satt kvar som om jag inte gjort något annat de senaste månaderna! Har även under den här "dötiden" fått till en riktigt bra siffersättning. Alltså, på vanliga tangentbord så har ni siffer-knappsatsen till höger. Jag upptäckte idag att jag utvecklat en förmåga att titta på ett papper och skriva av siffrorna snabbt utan att titta på knappsatsen och jag fick det rätt varenda gång! Och det kan vara nummer på 25-30 siffror i följd det gäller! Klart impad av mig själv. Det kunde jag inte i somras, och sedan dess har jag suttit på en bärbar så har inte övat ett enda dugg...

Så det var min första arbetsdag. Gick på vägen hem till tvärbanan, en promis på ca 15 minuter, med mamma. När jag kom hem åt jag middag och sedan somnade jag nästan på soffan. Men precis när det var som skönast ställde jag mig upp och satte mig vid datorn istället, inte sova än. Måste ju sova inatt, tänkte jag. Då funkade ju inte internet, och det var timmar sedan dess! Suck... Aja... hoppas jag kan lägga upp det här inlägget! Vågar mig inte på några bilder dock... Hade tänkt lägga upp en men icke sa nicke...

Sov sött alla läsare!
Och hoppas att din första arbetsdag gick bra Viktoriae!

December har anlänt.

Somnade vid kvart i 00. Vaknade första gången och sneglar trött på klockan. Såg något som såg ut som 7-någonting. Men klockan 7 skulle ju klockan ringa. Så ändrade läget på huvudet och öppnade båda ögonen. Den var 1-någontng, suck.
Vaknade en gång i timmen från 1-5. Från 5 vaknade jag även halv 6 och 6. Från 6 var jag vaken hela tiden. Klockan 6.45 gick jag upp.

Kul start. Tror jag har glömt mitt användarnamn på datorn också, ajdå.... Men som vanligt lär väl ingenting funka förrän strax innan lunch. Måste väl bliaktiverad och få nytt lösenord osv. Så har det iaf varit tidigare så mina förväntningar är inte så höga...

Och idag, 1 dec, får  jag äta vad jag vill-när jag vill. Och jag är inte ett dugg sugen.

Nu ska jag ordna till mig lite. Ciao!


RSS 2.0