Nobelfesten

Sen middag i form av risgrynsgröt tillsammans med J. TIll middagen tittade vi på Nobelfesten. Och jag skrattade högt flera gånger. Av olika anledningar. De två som intervjuade folk på plats, en man (M) och en kvinna (K), bestämde att de ville dansa med statsministern respektive statsministerfrun, men de måste ju mjuka upp lite och samtala med dem först. Sedan fick vi se en massa andra saker och få veta nyttiga saker som att det är ungefär 10kg guld i 23.5 karat på väggen där de de dansade. Vad nu den salen hette. Sedan intervjuade M och K Lars Ohly och Mona Sahlin. Mona var lite stel tyckte jag, men Ohly verkade ganska bekväm ändå. Han berättade att någon sett honom på vägen dit och ropat något i stil med "Ohly du ska inte vara med sådana där överklass-prack", typ. Men han kunde försvara det bra tyckte han så det var okej, värre med en kungamiddag.

länk

Sedan blev det lite annat igen. Sedan tillbaka till M och K som nu var där med Fredrik och Filippa Reinfeldt. Och de verkade faktiskt väldigt naturliga och vanliga där de stod i frack och långklänning. Det kändes iaf som att de var relativt ärliga och öppna och att de kunde bjuda till lite av sig själva. Till skillnad från Mona som ville vara politiskt korrekt, kändes det som. Men det var riktigt roligt att se statsministern i en så avslappnad roll. Det är ju inte ofta. Paret Reinfeltd fick dela ut Nobelprisen till varandra.
Vem ska få fredspriset? Fredrik, med motiveringen från Filippa att han är bra på att medla mellan barnen. Bråkar ni, undrade M och K. Nja nej, svarade dem. "De hinner väl inte" sa J till den kommentaren. Och så är det väl.
Litteraturpriset? Filippa läser mest och är med i Malou von Sivers bokklubb.
Ekonomipriset? Fredrik. Det verkade rätt självklart. Han höll hårt om pengarna sa Filippa. Och sönerna får månadspeng, flickan veckopeng. Och de försöker höja sin peng genom att ta ut sopporna och sådant.
Medicinpriset? Filippa. Det var självklart då det ju är hennes område.
Kemipriset? Fredrik. För att han gör bra nyårsraketer..? var den motivering som slutligen kom fram. Låter bra det..?
Fysikpriset? Filippa, för att hon var snyggast sa Fredrik. han springer visserligen snabbare, la Filippa in och på det svarade Fredrik "jag måste ju hinna ifatt dig..."

3-3 blev resultatet alltså. Sedan bjöd M upp Filippa med frasen "och nu blir det dans?" ungefär, och hon tittade på fredrik och sa "joo det blir det väl?" varpå K sa "bjöd du upp henne nu?", "Ja." svarar M och sträcker ut en böjd arm, "jaha, ja visst" svarar Filippa då. K tar då tillfället i akt och säger "då får väl jag en dans med statsministern?". Och det fick hon ju.
Som om det vore spontant. De hade ju snackat om detta långt innan! Haha... jaja, det var jätteroligt att se deras plan gå i lås!

Min plan gick inte i lås. Klockan är för mycket och nu ska jag in i duschen... Suck. Aja, somna lär jag ju göra fort.

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Emelie

Gyllene salen kanske? ;)

2008-12-11 @ 16:08:42
Blogg/hemsida: http://downinblack.blogspot.com

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0