Nu är det sommar, nu är det sol!

Gah.. har inte tid att uppdatera! Vädret är helt fantastiskt och jag läser bra böcker. Blev precis klar med Eclipse, och ska börja på Breaking dawn. Har haft en jättebra helg med gott sällskap. Grillning med massa lyx (först mat med sallad och grönsaksspett till, sedan marshmallows som vi värmde över grillen, därefter hembakad paj med blåbär, jordgubbar och rabarber, om jag minns rätt, som var god och glass/vaniljsås till), sällskapsspel, film (som jag somnade under) och övernattning. God frukost med mycket urval, och trevligt sällskap innan jag och J begav oss hemåt.

Har lite saker att ordna nu inför tysklandsresan. Måste börja packa och växla pengar, exempelvis. Ska försöka hinna med två andra ärenden innan jag åker också, och köpa diskmedel (frustrerande att det är slut, kan man ju inte diska!). Fast helst av allt vill jag bara läsa Breaking dawn. 750 sidor, tegelsten. Boken och jag i ett.
Men vi får se hur mycket J låter mig hållas.

Annars så har jag tagit en lång promenad på runt 1 och en halv - 2 timmar, med mor igen. Sjukt varmt ute, men vi gick i skogen vid vattnet så lyckades få rätt mycket skugga. Gick jättebra att gå idag!
Och svärmor har fått jobb, börjar nästa måndag. Så kul!

Svarar på era kommentarer, och visar bilder från helgens övernattning senare. Jag  är en dålig bloggerska för tillfället, jag vet. Men ni kan ju knappast klandra mig..?

Rasistiskt påhopp idag

Jag har mestadels kompisar med svensk bakgrund. Inte för att jag på något sätt undvikit andra härkomster utan det bara har blivit så. Sedan har ju jag ju självklart också kompisar som är allt från finskor till afrikaner, dvs där det är mer eller mindre uppenbart att de inte har endast svensk etnicitet. Dessa kompisar som inte ser "riktigt svenska" ut har jag umgåtts mer eller mindre med, beroende på person, och i olika situationer. Men jag har aldrig stött på tydlig rasism med någon av dem. Inte när jag varit med iaf. Rasism är inte okej. Men jag har aldrig upplevt det på riktigt. Förrän idag.

Sitter i godan ro i Vby City och läser en bok i skuggan på en bänk, väntar på att min mor ska komma dit. Brevid mig på bänken sitter länge en svart man. Vad jag kunde se, de få gånger jag släppte boken med blicken, satt han bara och tittade på folk. Exakt så som jag ofta gör där. Att titta på människor finner jag fascinerande.
Efter en stund ser jag ett par ben som stannar framför den svarta mannen bredvid mig. "Benen" säger "hej" till mannen brevid mig, och mannen svarar "hej". Det lät precis som att de var bekanta som bara hälsade på varandra. Jag tittade snabbt upp på "benen" och ser då en vit man i grön jacka (eller var det tröja?). Tittar ner i boken igen och börjar ta vid där jag slutade.

Den vita mannen frågar var den svarta mannen hette, och jag hör inget svar. Antagligen såg mannen brevid mig det som jag såg först några sekunder senare- att den vita mannen var påverkad av alkohol. Jag försöker också undvika tala med alkoholister ibland. En del är trevliga och bara sällskapsjuka och vill inget ont, det känner man direkt och då unnar jag dem en pratstund om jag vill. Andra är precis tvärtom.
Den vita mannen i grönt inser att han inte får något svar, och presenterar sig med sitt fulla namn. Inget ont så långt. Det är det som kom därefter som jag blev helt tagen av. Som en blixt från klar himmel säger den vita mannen i grönt:
"Det är sådana som du som kommer och förstör för oss. *paus och inget gensvar från svarte mannen bredvid mig* Det är ni som tar våra jobb och förstör".
Jag trodde inte det var sant. Hur kan en människa gå fram till en främmande och säga sådant? Döma enbart efter hudfärg? Jag inser att det här är första gången jag är med om detta, och att jag levt rätt skyddat ändå. Vetat att det fanns, men aldrig sett det IRL.

Vita mannen i grönt fortsätter anklaga den svarte mannen för fler saker innan han ger upp och går iväg några meter för att slå sig ner på en annan bänk.
Jag tittar upp på mannen bredvid mig, möter hans blick och skakar på huvudet. Försöker genom telepati be om ursäkt för den andra mannens bemötande, säga att alla svenskar inte är så. Svarte mannen bredvid mig ler och säger "Det blir så när de förstör sina liv. Ser du, han dricker ren sprit mitt på dagen". Jag tittar på vita mannen i grönt en bänk bort och ser hans coca cola flaska han tar en klunk ur. Har svårt att tro att det var vatten i den flaskan, med tanke på hur han agerade, förde sig och luktade.
Medan jag ännu tittar på vita mannen i grönt ser jag en annan vit man med långt hår gå fram till honom. Han lyfter fingret hotfullt mot vita mannen i grönt och säger "Du ska passa din tunga jävligt noga. Det ska du veta!".
"Vadå. jag har ju inte gjort något fel? Vad har jag gjort? Vad har jag sagt för fel?" svarar mannen i grönt oförstående.
Vita mannen i långt hår skakar på huvudet och går därifrån, inser att han inte kommer nå fram till mannen i grönt. Inte idag iaf.

Jag talar lite med den svarte mannen bredvid mig, innan jag läser vidare. Ringer mor och hör att hon är framme strax. Reser mig för att möta mor och tittar en sista gång mot mannen vid min sida. Säger "hejdå" med ett leende och får ett leende och ett "hejdå" tillbaka. Jag hoppades att han inte ska behöva möta fler som vita mannen i grönt. Tyvärr var det nog varken hans första eller sista gång.

Att sitta och njuta av sommarvärmen på ett torg ska vara fridfullt och riskfritt. Det ska inte involvera risken att bli påhoppad av någon som endast ser bakgrund och inte personlighet. Vad har den svarte mannen vid min sida gjort för något för att förtjäna detta? Ingenting. Han bara har annat utseende, precis som att jag har gröna ögon och brun fläck i ena. Ska jag bli påhoppad för det? Jag menar, många är vi inte som har gröna ögon med brun fläck i ena. Vi är säkert hemska människor också...

Michael Jackson död i natt

Svårt att förstå det. Han har ju alltid funnits där. Alltid stått något om honom i skvallertidningarna. Från början om vilken stjärna han var, i slutet mer att han förstört sig själv genom operationer, och slösat bort sin förmögenhet. Det spelar ingen roll egentligen, nu när den epoken är förbi. Även om han levt ett liv som jag absolut inte hade levt det, så var han en stjärna på scenen. Flera bra låtar har han gjort och det ska han få beröm för.
Men nu är det alltså förbi. Han blev bara 50 år, skulle fylla 51 i augusti. Så ung ska ingen behöva dö i hjärtstillestånd.
Hoppas du har det bra var du nu än är MJ. Vila i frid.

En vecka med sommarväder

Denna vecka har jag varit på stranden två dagar och badat. I förrgår med Ma och idag med J, M, J och A. Dvs med J och hans syskon. J var nere i ca 1 timme och 20 minuter. Det var första gången han satt en längre stund i solen utan massa kläder, så nog är han rätt röd på axlarna nu... Själv var jag nere i 3½ timme idag, och 3 timmar i förrgår. I förrgår hade jag iaf solskydd...

En dag har vi till middag grillat på balkongen, en annan dag åt vi kyckling och sataymarinad, wokgrönsaker och ris. Igår hade vi tänkt ha det vi ska göra ikväll men vi insåg att vi inte skulle hinna. Därför fick det bli sallad/pizza på pizzerians uteservering. Idag blir det hemgjorda köttbullar (J kan ju inte äta köpta köttbullar), kokt potatis, stekt lök, gräddsås och lingonsylt. Det sköna med att vara ledig är att man faktiskt hinner laga mat ordentligt. Det blir ju billigare i längden också att köpa råvaror. Dessutom hade vi alla ingredienser hemma redan för veckans matlagning (förutom pizzan/salladen). Så skönt att slippa handla ändå, och känna att pengarna rinner iväg på något så tråkigt som mat.

Imorgon ska jag hålla mig i skuggan. Sedan ska J träna 19-21. De har ju färre träningar nu på sommaren, och dessutom skadade han revbenen för två veckor sedan, så han missade träningen de veckorna. Denna vecka är han igång igen och imorgon är veckans sista träning. Själv ska jag nog försöka ta mig hem till mor och far och se U-21 matchen Sverige-England, semifinalen, där. Heja heja. Deras matcher är ju riktigt roliga att se på. Tänk om landslaget var så här...

Själv har jag gått en två-timmarspromenad i måndags och joggat i skogen igår (träningsvärk i lårmusklerna). Ikväll tänkte jag köra lite bålträning hemma, mage-rygg dvs, och lite armhävningar på det. Saken är ju den att jag som sagt ej har SL-kort och det tar ca en timme att gå till gymmet enkel väg. Det innebär att det skulle ta mig 3 timmar att träna på gymmet och det är det inte värt. Bara jag tränar hemma istället så...

Jag är i valet och kvalet vad gäller val av bilskola. Väljer mellan två olika, varav den ena verkar lite bättre för mig men samtidigt är dyrare. Och eftersom jag betalar körkortet ur egen ficka så... Hm. Jag måste bestämma mig i helgen, annars har jag väl inte en chans att få körlektionstider i sommar.

Om exakt en vecka far vi till Tyskland.

När som helst dyker resultaten på de senaste tentorna upp på internet. Inte sett att andra tentan kommit upp än (första kom i måndags men jag väntar med att kika tills båda är uppe då bådas poäng slås ihop till ett betyg). De väntar verkligen till sista stund.

Nej nu blir det till att rulla köttbullar! På återhörande!

Kärlek

J, du är min bästa vän. Genom vått och torrt finns du där för mig. Du känner mig bättre än någon annan och älskar mig trots mina brister. För inte ens jag är perfekt.
I med och i motgångar finns du där. En sann vän att alltid vända sig till. Du gör ditt bästa för att muntra upp mig under mina dåliga dagar, och att glädjas med mig under mina bra. Vi har en lång historia för vår ålder och min framtid ser jag bara med dig vid min sida. Det finns ingen annan jag vill vara med.
Jag vill gifta mig en gång i detta liv, och det ska vara med dig. Jag vill bara ha en far till mina barn, och det ska vara du. Jag tillåter bara ett sätt för oss att gå skilda vägar, och det ska vara "när döden skiljer oss åt", men helst inte ens det.
Min älskade, du är underbar.
Du blir inte sur när jag väcker dig mitt i natten för att jag drömt en mardröm, även om du ska upp tidigt och kommer vara trött resten av dagen pga det. Du lägger dig tidigare, ibland flera timmar tidigare, bara för att jag vill bli kramad när jag ska somna. Du skulle säkert gå på glödande kol om det behövdes för att hjälpa mig. Jag litar på dig fullt ut. Du finns här för mig. Inte bara då, inte bara nu, utan för alltid. Det är jag säker på. Så säker man kan vara på framtiden.
Jag vet inget som jag inte skulle kunna berätta för dig. Om det inte är för att jag är belagd med tystnadsplikt ibland. Du vet saker som ingen annan vet, och som väldigt få vet, och ändå älskar du mig, vill vara med mig och ser en framtid med mig.
Det är dina armar jag vill vara i om 10, 20, 30, 40... år. Det är dina ögon jag vill titta in i. Ditt hår jag vill rufsa om och ditt leende jag vill mötas av.
Ibland tänker jag att det är för bra för att vara sant. För det är det ju. Hur många träffar sitt livs kärlek som 16 åring? Hur många tonårsförälskelser håller livet ut? Hur många övervinner livets alla prövningar tillsammans?
Men jag är fast besluten att stanna kvar på det här tåget så länge det känns som att det åker åt rätt håll, och jag ser ingen anledning till att det ska spåra ur.
Nå, inget storhetsvansinne nu J. För du har också dina brister, du är inte perfekt. Men det är så det är. Det är du.
Och jag älskar dig över allt annat på jorden.


Som ett vykort

Fint sommarväder idag. Spenderades så här: läsandes på balkongen, i mataffären, vid grillen på balkongen, middag på balkongen, två timmars-promenad i naturen varav 1 timme 40 minuter med mor, läsandes i vardagsrummet.
Har hela dagen haft ett stycke vita shorts och ett stycke vitt linne på mig. Precis lagom mycket kläder en sommar dag.
Skulle gärna hunnit ner till stranden men det fanns inte tillräckligt med tid till det. Jag gick iaf förbi vid halv 6 nu ikväll och då satt det några ungdomsgäng utspidda på stranden. Har som ni förstår inte haft tid att uppdatera, lägga in bilder eller svara på kommentarer. Inte tid, och inte lust. Vill njuta av det fina vädret så länge det varar. Skulle gärna bada imorgon, få till mitt första dopp. Men eftersom jag är rätt låst på min position här i närheten så får det bli vid stranden vid mig isf. Men inte kan jag lura ner J dit imorgon? Hm...

Nej nu vill jag tillbaka till boken, New Moon.
Varma Sommarhälsningar
Sara.

Midsommarhelgen

Åkte ut till skärgården i fredags, på självaste midsommarafton. Vädret kunde ju varit bättre, det ösregnade ett tag (då andra halvlek i Sverige- Italien-matchen drog igång ungefär). Det var också då det var dags för dans kring midsommarstången, så jag och J bangade och såg vidare på matchen, men resten (utom en) drog ut i regnet för att se på dans och lekar. De var inte borta så länge, och det hade bara varit en ring runt stången istället för det vanliga två.
Lördagen och söndagens väder var mer lovande. Trots att hela byn på ön talat om mina fotbollstalanger sedan förra årets midsommardag (enligt L, Js morfars änka) bangade jag på årets fotboll. Vädret var visserligen okej, även om marken var fuktig och hal, men jag hade glömt bort det och hade inga lämpliga kläder med mig. Och ingen annan i gänget ville spela (förra året spelade ju J, systern J, fadern och jag). Dessutom var jag så klumpig att jag redan på fredagen ramlat två gånger i skogen så jag var övertygad om att antingen jag eller mina kläder skulle gå sönder. Har faktiskt fortfarande blåmärke på ena låret sedan fredagens andra fall...
Lillasyster A och kusin W badade på lördagen, men vi andra iddes inte. Jag och J har alltså fortfarande inte badat i år. Illa.

Vi höll till på Harö som vanligt, dock bodde vi på Ladholmen, som ligger på Storö, denna gång. Av en ren slump har svärfars systers makes familj stuga där och den familjen kände svärmors familj som då har stuga på Harö. Hängde ni med? Man kan gå dit, trots att det är olika öar, finns en bro över. Från hus till hus tar det 45-50 minuter att gå och med båten Kalle tar det 40 minuter att åka runt. Jobbig terräng att gå i men bra motion! Jag och J fick ett eget rum på Ladholmen i den stora stugan. Det var ju min första tur dit men jag har hört om stället länge. De hade en fantastisk utsikt och man kunde se solnedgången ner i vattnet (nästan, en liten remsa med ö fanns emellan, men det var inte mycket). När vi kom dit var inte elen igång, men det löste sig. Vattnet funkade inte heller och det fick vi inte igång så det  blev till att ta regnvatten (tur att det regnade så på fredagen) och brunnsvatten som vi filtrerade och kokade. Blev lite bökigt. Men så ska det egentligen inte vara som jag förstod det.
Sedan hade de utedass också. Inte någon favorit för mig. För övrigt associerar jag dasslukten med häst... det känns lite illa.

Ingen kväll kom vi i säng innan midnatt. Igår kväll spelade jag, svägerskan A och kusinen W Finns i sjön, vilket jag vann båda gångerna (stort). Sedan spelade vi Tjuv och Polis och svågern hakade på. W var polis och vi andra tjuvar. Mig gick det dåligt för. Jag försvarade mig med att det är emot min natur att vara tjuv. Jag blir utbildad till jurist och har jobbat på bank, det känns helt enkelt inte bra att råna banker...

Vi åkte hem idag och hemma var vid vid halv 2 på eftermiddagen. Jag slängde in mig i duschen för att få känna mig fräsch igen, bytte kläder och fick skjuts av svärfar till Vby. Mötte upp mor som jag inte träffat på dryga veckan och vi åt lunch, sallad, och shoppade. Mitt fynd blev ett par ljusblå jeans med 50% rabatt och mamma köpte kläder och smycken. Det mesta på presentkort.
Sedan köpte jag en SL-åkremsa för att ha möjlighet att ta mig någonstans. Kort känns ju onödigt när jag snart ska fly landet tillfälligt. 16 rutor för 180 kronor. Det går alltid minst 2 rutor för enkel resa, vilket innebär att det blir 4 t/r-resor. För 180 kronor. Svindyrt. Men smsbiljett går ju på 30 kronor enkel resa så det går ju inte för sig.
Sedan åkte vi hem till far och vi har ju inte heller setts på evigheters evigheter så det var kul att ses. J kom dit med bilen och vi käkade middag. Fick ett glatt telefonsamtal från H-strand och sedan bubblade jag med farmor en stund. När farmor inte hörde och jag fått upprepa mig tre gånger sa hon "Ja, jag har ju lite dåligt, men jag börjar ju bli gammal nu" (92 år). Ja just det, "börjar" ja... Hon satt faktiskt och såg Italien- Brasilien-matchen på tv då, hon hade även sett Sverige matchen i fredags.

Och nu är jag och J hemma. Vi ska mysa lite en stund men sedan vill jag börja på New Moon- boken. Twilight läste jag ju ut igår!

Ledsen för ett långt inlägg utan bilder men jag prioriterar mysstund nu och så får ni bilderna i ett annat inlägg sedan. Typ imorgon. Har hört att det ska bli värmebölja och jag längtar!
Hoppas er midsommar var bra, och så önskar jag er Glad midsommar så här i efterhand på årets längsta dag!

Uppdatering

Vad har hänt nu då?
Tja... jag och J har lyckats hålla vårt hem relativt rent. Inga tallrikar/glas som står på fel ställe, inte en massa skräp på bord och golv, inte några tomma flaskor på golvet... Det enda är ett par strumpor som råkat ramla ner från en stolsrygg, och ett par tjocktröjor som hänger över soffkanten. Det är ju inte så tokigt.
I badrummet har vi en massa spotlight-lampor. Nu funkar bara en av dem och vi känner att vi behöver byta ut våra lampor nu...

Annars så har jag börjat läsa Twilight. Läst halva boken och den är bra. Låg och läste i 2 timmar inatt då J sov bredvid mig. När jag släckte lampan sedan satte han sig rätt upp och såg förvirrad ut. Jag bad honom lägga sig och då gjorde han så och sov vidare.

Vädret har varit jättefint de senaste två dagarna, men nu är det molnigt igen.

Mor och far var i Tallinn igår och idag klockan 7 anlände kryssningsfartyget till St Petersburg. Eller ska jag säga "skulle ha anlänt"? Det ligger nämligen kvar utanför och vågar inte gå in pga starka vindar. Så det blev ingen heldag i St Petersburg, utan en heldag fast på vattnet. Inte riktigt vad de hade tänkt sig...

Imorgon är det midsommar som ska firas ute i skärgården. Hoppas att vädret bli bra då!

Svågern har sin sista grej inför sommaren idag, hujedamej.

Ha det gott!

Mitt livs senaste händelser

Ledsen, har inte blivit av att jag uppdaterat med inlägg. Nu är det verkligen dags! Solen har kommit till stan och himlen lyser blå mot oss. Glädjen på Facebook är total ska ni veta. Visst uppskattar man solen mer efter två veckors regn? Själv har jag snört på mig mina nya vita shorts. Får hoppas att solen uppskattar min gest och stannar ett tag, och inte blir vettskrämd och gömmer sig...

Nå, vad har hänt sedan senast? Det var grillfest i fredags hos Sa, men mycket nytt folk. Kände inte alls många innan, men man lär ju känna folk lite efter hand. Vädret var ju inte vackert, men det var uppehåll så man kunde gå till och från grillen utan att få sig en dusch. Det var roligt där och först vid klockan 4 vände jag och J därifrån och la oss hemma hos mina föräldrar.

På lördagen var det familjelunch hos mina föräldrar, därav övernattningen. Nu kunde bara ena brodern, men det blir ju trevligt ändå. Så var farmor där och hon var riktigt fint klädd, synd att jag inte fotade... Morfar skulle kommit men blev lite dålig i magen den natten och stannade hemma.
Farmor sa en del roliga saker, som hon brukar. När bror P skulle sticka därifrån frågade hon:
F - När får jag komma och hälsa på hos dig då? Om ett år?!
P - Haha, du får komma när du vill Farmor.
F - Ja, du är så snäll du P. Om jag hade haft bil hade jag kommit varje dag!

Vi stannade på middag också, för J skulle se på en specialkanal hos dem mellan 21-00. Strax efter midnatt for vi hemåt  med bilen och la oss.
Söndag.... söndag, söndag, söndag... vad gjorde jag då? Ingenting tror jag. Annat än en 35 minuterspromenad i regnet.
Måndag, igår. Då bestämde jag och J och ett annat par, B och M, att vi skulle spela sällskapsspel hos B. Vi plockade dit spel, Kingdoms och Scrabble (Alfapet) och så spelade även deras Stockholmsspelet.
Jag vann Scrabble, hade sådant flyt! Lyckades få dit bokstäver som bildade 3-4 ord runt om flera gånger, en gång blev det tom så omedvetet. Slutpoäng blev för J 110, mig 158, M 92 och B 119.
Sedan spelade vi Sthlmsspelet, vilket jag vann på ren och skär tur. Svarade rätt på 2-3 frågor men lyckades ha fått flest pengar när spelet tog slut och vann därmed.
Sedan blev det Kingdoms som vi alla fyra spelade en gång, och alla utom B en andra gång. Båda gångerna vann J.
Vårt par tog med andra ord hem spelet!
Klockan 2 åkte vi från B.
Sedan blev magen grinig för vad jag ätit under dagen (massa nötter, en halv subway-macka med konstiga saker i och en chokladkaka, druckit ett glas oboy och pepsi) och protesterade. Jag la mig klockan 4 då magen äntligen var samarbetsvillig igen.
(klicka för större)

Det är vad som hänt sedan senast, hoppas ni haft det bra!

24 timmar mellan måltiderna

Klockan blev mycket igår, så det blev liksom ingen middag. Vi var inte jättehungriga efter vår lunch på stan heller. Men imorse blev det lite brått till passenheten, så det blev ingen frukost heller. Och ingen lunch heller... Vid 14 begav vi oss till mataffären för att handla upp lite mat. Hungriga var vi, inte ätit något på ett dygn, inte ens någon macka. Vi visste inte vad vi skulle köpa. Det skulle ju mätta våra tomma magar, men ikväll blir vi bjudna på middag, imorgon på lunch, och kanske middag om vi stannar hos mor och far. Så vad ska man hitta på?
Regnet öste ner på backen, och när vi körde hem hade J torkarbladen på högsta hastighet- ändå var det för mycket vatten på rutan. Vi köpte ingredienser för att göra egna baugetter (alltså pålägg, vi hade ingen lust att baka bröd).

Vi delade rättvist på "matlagningen": J delade bröden, jag gjorde resten.
 
Här står jag och fixar med mackorna, i mina nya jeans!

Färdiga!  Innehåller gurka, sallad, potatissallad, kycklingbitar och jordnötter.

Jag orkade inte ens halva. J lyckades pressa i sig halva sin, men sedan tog det stopp. Grymt mättande och nu har vi kvar dem till nästa måltid. Bra picknick-mat!

Men som ni vet ska man ju aldrig handla när man är hungrig... så... vi köpte varsin chokladkaka. Jag vågade mig på att testa den nya  Marabou-kakan Sommar!. Och ni, den är god! Direkt när man öppnar förpackningen luktar det jordgubbar, det smakar jordgubbar. Den rekommenderas till de som gillar choklad och jordgubbbar!


Sedan tog jag mig en titt på SMHIs hemsida, och även DMIs (danmarks motsvarighet vad jag förstår). Ska det här regnet fortsätta utan ände? Och visst ser det tråkigt ut... de närmaste dagarna. Men i början på nästa vecka så blir det SOOOL.

Titta, titta, titta!
Så här glad blev jag då:

Nej, vad ska man göra nu då? Ta sig ett bad? Se på tvserie? På nätet är det ganska dött så lär ju inte ha hänt så mycket... Något kommer jag nog på!
Tjing.

Äntligen!

Dagen igår fortsatte i samma anda. Jag såg på film i svärmor och svärfars säng med alla flickor i familjen. När J kom hem och inte hittade mig gick han över till hans familj och frågade efter mig. Jag ropade att jag var på övervåningen och la mig sedan under sängen. Han började leta i garderoberna och flickorna där ovanpå sängen skrattade högt. Jag kunde till slut inte hålla mig utan började fnittra jag med. Då fann han mig under sängen. Han gjorde sällskap med oss. Svärmor sa att hon varje dag sedan examen haft de guldörhängen hon fick av mina föräldrar i present, hon tycker mycket om dem! Så roligt att höra, och visst har jag lagt märke till det.

Precis innan filmen slutar blir vi påminda om att det snart är midnatt, och innan midnatt var ju biljetterna superbilliga på Ryanair (vi tjänar minst 1200kr t/r mot om vi köpt dem idag). Så vi snabbar oss och klickar i allting där och bokar biljetter till Hamburg i början på juli. Vi hoppas att det passar W, har inte fått definitivt klartecken än. Men värt att chansa iaf. Äntligen är vi ett steg närmare att komma dit!

En annan sak vi fick chansa med var att fixa pass till J. Hans går ut 30 juni i år, det är ju passande. Dock gick hela familjens ut nu, i princip, så idag åkte vi dit för att fixa pass till alla. Jag hade inget bättre för mig på morgonen iaf och följde med. Senast den 22 juni ska det vara klart att hämta, puh. Lite rädd att det skulle vara 3 veckors handläggningstid... Men då löser det sig ju.

När vi ändå var där passade vi alla på att mäta oss i strumplästen. Har vi växt?
Jag har ju varit 166.5 cm i evigheter, och när jag förnyade mitt id-kort skrev de in längden från när jag senast skaffade pass (dvs när jag var 16 år (tror jag?) och det står 166 cm) utan att fråga om jag vuxit. Nu när jag mätte mig mätte jag hela 167.6 cm! Jag har vuxit ju, helt otroligt. Äntligen får jag lite resultat på måttstickan. Har ju velat bli 170cm länge, men det ter sig ju omöjligt.
J har också vuxit en cm, nu är han 185 cm! Trots att han snart fyller 23 år. Fast killar växer ju längre upp i åldrarna.
Js äldsta lillasyster är 168.7 cm, så i hennes pass fick det stå 169 cm. Hon hade vuxit liiite grann. Den andra lillasystern mätte 162 cm och hon är ju 13 år. Modern har alltid varit 167.5 cm, och därmed exakt en cm längre än mig, men nu mätte hon 167.1 cm och jag har därmed vuxit om henne med en halv cm! Glädjen var total.
Även brodern mätte sig och blev 179.5 cm.
Fadern i huset behövde inte förnya passet så vi vet inte om han krymt, men han brukar vara runt 180 cm.

Hur ska jag nu vänja mig vid att säga 167 och en halv, istället för 166 och en halv? Blir svårt ju. Men när det är dags att förnya mitt pass i höst/vinter så ska jag minsann säga 168 cm, de kör ju inte med halvor, så blir till att avrunda.

Ja, ikväll ska jag träffa lite folk, så det blir nog roligt i vanlig ordning. Vi tänkte sedan sova över hos mina föräldrar för imorgon bjuds det på lunch där med familjen, bra att redan vara på plats då.
Idag har jag mina nya jeans, min nya tshirt och min nya tjocktröja på mig. Härligt med nytt! Äntligen har jag haft tid (och typ råd) med shopping!

Ren och skär lycka

Nu ni ska ni få höra! Jag har precis upptäckt något nytt på min lilla dator. Nämligen minneskortsläsare! Så in med kamerans minneskort och vips fick jag in alla bilder på datorn! Äntligen! Nu ska ni få se på bilder! Så himla nöjd med denna dag ska ni veta!

Började dagen med frukost, mys och tvserier i soffan. Vid lunch bar det av till stan för shopping! Svärmor råkade hoppa på samma tåg som vi så vi fick lite sällskap. J och jag började med att luncha, han Gourmetmeny, typ tunnbrödrulle, och jag hamburgarmeny,

Vädret var bättre än igår. Trots att det imorse såg ut att ha regnat så var det relativt varmt ute, varmare än på länge. Molnigt var det dock, men från det att vi satte oss och luncha blev vädret bara bättre och bättre och solen syntes allt mer.
Efter detta slog J och jag till och var lite patriotiska. Vi köpte oss varsin SWEDEN-tjocktröja. Bra att ha på semester utomlands och vid kyliga fotbollsmatcher, och många andra tillfällen också.

Efter detta travade vi vidare in i olika affärer. In på Gina Tricot där jag utnyttjade mina presentkort och köpte 2 par shorts, ett par svarta och ett par vita. Vi passerade en man som "lekte" staty och satte oss vid konserthuset en stund. Snart kom en modell och ett kamerateam som poserade slash fotade. Tjejen hade definitivt löshår, var riktigt fult sminkad, hade rätt "inte vackra" kläder, jobbiga skor och med tanke på klädstilen inte så vackra ben ... Hon såg faktiskt mer ut som en provdocka än en riktig människa, och hade hon stått still likt "statymannen" så hade jag lugnt gått på det. Men modeller är ju ett eget släkte. Först kråmade hon sig på torget, sedan poserade hon vid en av statyerna som står framför konserthuset.

Därefter fick vi veta att Js projektgruppskamrater igår hade redovisat deras sista uppgift utan honom, de hade inte fått tag på honom på mobilen sa de. Det hade inte gjort något att han inte var där och hela gruppen fick A i betyg!
Vi gick glatt vidare till Lindex, av någon anledning. Brukar inte handla där men jag fann en söt svart kjol som J verkligen gillade (och jag tyckte den var söt), och sedan en skön t-shirt på rea (49,50kr). 
Sedan föreslog J BikBok, där jag inte varit på år och dar. Han ångrade nog det sedan, vilka reor de hade! Kön till provhytten var inte lång, men det tog tid. Dagens enda surtillfälle var när en mamma till en som provade kläder knuffade undan mig. Rätt ofint, ohyfsat, dumt gjort. Ja, jag vill inte ens tänka på det. Det ska inte dra ner min dag! Efter många ombyten så slog jag till på ett par Lee-jeans. Mina första märkesjeans. Samma pris som jeans på H&M kostar, och viktigast av allt: de är hela! Inte ett enda hål, inte en enda slitning!

Sedan var det dags för att lämna av J, som skulle fara vidare och nörda sig med sin brorsa. Jag mötte istället upp mor och vi gick först till min professor Dan Bagger-Sjöbeck. Rutinkoll på öronen. Som alltid: 6-månaderskontrollen.

Han har bytt mottagning så istället för att åka till Sophiahemmet kunde vi stanna kvar i stan. Besöket tog 30 sekunder. Jag pressade honom på uppgifter om varför han bytt ställe, han berömde mina snygga öron som vanligt numera och sedan sa han det jag längtat efter i åratal. Jag trodde knappt mina öron. "Ja, det har varit snyggt och stabilt ett tag nu, eller hur? (jag nickar och instämmer) Ja, så jag föreslår årskontroller. Vi kan ses nästa vår. Du är normal nu Sara." Årskontroller. Ett år mellan besöken. Trodde aldrig den dagen skulle komma. Får jag några problem ska jag självklart höra av mig. Ringde pappa och berättade nyheten, samt bokade tid för övningskörning med honom i helgen. Så ringde jag J också.

Mor och jag gick vidare. Först köpte vi en stor, hård resväska. En röd. Till henne. Sedan vidare till Forex för att växla till mor och fars S:t Petersburgs-kryssning. Vi satte oss därefter ute och snackade ett tag om allt och ingenting innan vi åkte hemåt.
Nu är jag ensam hemma och jag sitter och ler för mig själv. Den här dagen har verkligen varit great!

Rolig lillördag

Det blev en rolig kväll igår med B och J. Vi käkade pizza och räksallader (kille åt pizza, tjejer sallad). Såg på Sverige- Malta matchen där Sverige ju vann med 4-0. Sedan såg vi Ratatouille. Efter detta satte vi på Crossroads som bakgrundsfilm och spelade Kingdoms i några timmar. J vann alla omgångar. Vi hade tänkt se Shindlers list också men vi hade inte räknat med matchen och klockan blev mycket. Vid 2 körde vi hem B. Vid halv tre la jag mig och läste lite i min bok innan jag somnade. Måste bli klar med den snart så jag kan börja på Twilight som jag passade på att låna av B.
J vaknade tidigt och vid 9.30 gick jag också upp. Vädret är inte direkt vackert idag heller, men i natt var det molnfritt. Vet inte vad jag ska göra på eftermiddagen, om vi ska shoppa i stan eller vad, men ikväll har jag läkarbesök inbokat. Ren rutinkoll.
That's my life for now.

Kort uppdatering

Idag har det inte hänt mycket. Jag och J har bara myst i soffan framför tvn. Ätit kanelbullar och druckit mjölk. Men ikväll kommer det nog hända lite grejer, för då får vi besök till vår vackra boning.
Trots utlovat regn i flera dagar, har det först idag (ja och igår morse) regnat på backen utanför. Rätt mycket också, tror jag mig ha sett genom fönstret.
Måste säga att det blir mycket roligare och lättare när vädret är vackert. Snälla bli inte någon skitsommar nu!

Ja det här är väl allt jag har att ge. Empan och jag träffades i måndags och gick totalt i 3 timmar och 45 minuter. Mitt i var en lunchpaus och innan och efter restid, men det är inte inräknat. Det var rätt okej väder att gå i i måndags. Idag är det lite mindre lockande.

Vi hörs om någon dag, om det händer något spännande. Har inte lust att uppdatera bara för att berätta att jag lever.
Förövrigt har ett flak stannat utan för mig, och det är musik och hejarop. Varför kör de här?
Nåja, vi hörs!

Nätliv vs. IRL

För tillfället sitter jag och budar på en ny anfallare i Hattrick. Jag har länge dragit mig för att byta ut min älskade Einar, som jag haft sedan starten 2005-06-16. Han har troget tjänat mig och levererat fast han bara blir äldre och mer sliten. För något år sedan (år enligt spelet dvs) låg hans omdömen nästan på botten men mål gjorde han. Hattrick, efter hattrick. Nu måste jag dock inse faktum. Han gör inte mycket mål längre och han måste lämna plats för en ny spelare. Det är oerhört sogligt då jag faktiskt fäst mig mycket vid Einar. Han är definitivt med favoritspelare.
(Uppdatering, fick släppa budgivningen. Den nya killen var inte värd det).

För att återgå till livet IRL så har jag idag tittat på tvserier, stickat på min sköna halsduk, spelat Othello, läst i en skönlitterär bok, följt med mor på en tur i stan och tittat på handväskor och skor (köpte inget- duktiga jag), tittat på studenter på flak, haft en mycket intressant/rolig hemresa på tåget (jag ser ut som en professor enligt en full man som var överklasspojke och nu är alkis som precis blivit skuldsanerad... ja, resan var mycket intressant som sagt) och firat min svägerskas födelsedag (Grattis Jenny!). Har även kollat resor på Ryanair. Mycket, mycket bra priser nu. Dags att slå till? Passar början på juli för W tro?

J sa idag att han ville att vi skulle åka och titta på kläder. På tjejspråk: shoppa. Jag bara stirrade. Har han någonsin sagt det? Så... imorgon är det troligt att vi far till stan och kollar på kläder. Jag behöver jeans, mitt jeanslager är definitivt inte okej. Måste uppdateras!
Dessutom ska han och svågern fixa nya pass i veckan. Är det för bra för att vara sant?!

Första lediga vardagen

Puh. En intensiv helg som avslut på en intensiv period. Nu är det måndag och arbetsdag för de som arbetar. Själv är det den första lediga vardagen. J vaknade 5.30 och gick då upp. Jag vaknade 7.30 men låg och drog mig i hela en timme. Vet inte vad som hände med de där tonåringarna som satt uppe jättelänge och sov till 12 på dagen. Jag hoppas ändå inte att vi blir så i sommar, jag gillar att ta till vara på hela dagarna.

Igår blev det röstning och sedan en lång promenad som väckte en hel del gamla minnen. Träffade en gammal kompis som inte har något med mina studier att göra (känns faktiskt riktigt skönt att träffa en icke studerande ibland) och på kvällen blev det pizza till middag. Nu får det vara slut på onyttigheterna.
På kvällen blev det lite valvaka. Tyckte den på svt var rätt bra faktiskt.

Både idag och igår skulle vädret vara dåligt. Molnigt och regn. Igår var det sol men kalla vindar. Idag skiner solen och det är så kvavt hemma att jag nog måste öppna balkongdörren. Både jag och J känner oss torra i munnen och halsen.

Om några timmar ska jag träffa Empan. Hon åker till Vimmerby ikväll och denna dag var vår enda chans att ses på ytterligare någon månad. Vi kommer traska i stan så jag hoppas det goda vädret håller i sig!

Det är väl vad som händer nu. Ska försöka fixa (dock inte idag) så jag kan lägga upp bilder på denna dator på en gång, så ni får lite mer att titta på än bara text.
Hoppas er start på veckan var bra!

Mobilgrejs.

Var ligger din mobil när du sover?

De ligger på köksbordet, på våningen under.

Hur ofta ligger din mobil hemma utan batterier?

Sällan, mycket sällan

Hur känns det när du inte har din mobil på dig?

Naken.

Får du någon gång höra att du är en mobilälskare?

Nej, bara konstig.

Hur många samtalsminuter har du ringt?

Mobil 1: 128:02:56

Mobil 2: 46:14:52

Hur många mobiler har du haft det senaste året?

Mina två.

Blir folk irriterade över att din mobil ständigt är med dig?

Nej då. Varför skulle de det?

Vad står de i det 4:e sms:et i din inkorg?

Mobil 1: O ja e superstolt över dig (K) sov gott

Mobil 2: Jag ber tusen gånger om ursäkt :-$ jag vet att du fyllde den 14men grattis i efterskott

Vad står de i det senaste skickade sms:et?

Det finns inga skickade- raderat dem.

Vem är överst listan över missade samtal?

Mobil 1: Världens underbaraste

Mobil 2: Världens underbaraste

Vem är 6:a på listan över mottagna samtal?

Mobil 1: Världens underbaraste

Mobil 2: (inget nummer)

Vem är 2:a på listan över uppringda nummer?

Mobil 1: ICE Mamsan Agneta

Mobil 2: Johans mamma Ingela

Har du som bakgrundsbild?

Mobil 1: Zeb

Mobil 2: Någon vit sak på en rosa bakgrund

Hur mkt batteri har du?

Mobil 1: "Fullt"
Mobil 2: "Fullt"

Vem är 8 på din kontaktlista?

Mobil 1: Annika Borgström JIK
Mobil 2: Bella Mob

Vem är den första på bokstaven G i din kontaktlista?

Mobil 1: Gertrud o Janne

Mobil 2: Germund mobil

Vad heter din mobil, som bluethooth namn?

Har icke det.

Den bästa låten på din mobil?

Har icke det (förutom enas ringsignal).

Den sämsta låten på din mobil?

Se förgående fråga.

Den första bilden du ser när du går in på dina foton på mobilen?

Mobil 1: En bild på mig själv.
Mobil 2: Kan ej ta bilder, eller ta emot.

Hur mkt är klockan när du gör detta?

19:14


Läkarexamen idag!

Studentfirandet avklarat och dags för nästa moment: svärmor tar läkarexamen idag. Klockan 11 ska vi åka till Uppsala och fira henne. Sedan hem på mottagning, där även mina föräldrar är bjudna. Det blir finemang det här. Dagen till ära är jag klädd i guld och beige. Hon klarade sig genom utbildningen- hon är en vinnare. Grymt stolt över henne faktiskt: pluggat i 5 år, har fyra barn, är fotbollstränare ett par gånger i veckan, tränar själv en 3 gånger i veckan, hennes man är bortrest i jobbet ca 3 dagar i veckan, och hon hinner med en massa andra saker också. Vissa är ju supermänniskor!

Grattis svärmor till din examen!


Ps, jag och J ska åka iväg nu och köpa blommor till henne och strumpbyxor till mig. Tjing!

Svägerskans student i full färd

Sov lite längre imorse men absolut inte tillräckligt. Jag är otroligt trött. Efter frukosten satte jag och J igång och gjorde det sista med städningen- dammsuga, städa badrummet, fixa det sista i köket. Klockan 13 var min svägerskas utspring idag. Strax efter 12 ringde jag och frågade Js familj när vi skulle åka. Om tolv minuter. Tolv minuter! Vi var ju mitt inne i det sista med städningen. Hade inte duschat, någon av oss, han behövde raka sig, jag sminka mig. Ta fram kläder att ta på sig och fixa håret. Tolv minuter?! Svärfar var förbi ca 20 minuter innan för att låna stolar av oss, han kunde inte nämt det då när han såg oss mitt i städningen?!

Vi släppte allt vi hade för handen och rusade till badrummet. Han rakade sig, jag duschade. Han duschade, jag sminkade mig. På med kläder, fram med hårborste och hårblås (kallt ute ju) men hann knappt få håret fuktigt, det var fortfarande blött. De andra gick före och kom på ett tåg innan. Vi två kom dit prick 13, då hade de inte hunnit springa ut än. De är ju alltid lite sena.
Efter ett bra tag hittade jag svägerskan i folkhavet och ledde henne dit de andra var. Trodde jag ja. De hade flyttat sig till andra änden av skolgården! Varför? Vi två letade som tokar efter familjen och till slut fann vi dem, på helt fel ställe.
Men, vad gör väl det? Massa kramar och klick på kameror. Familjefoton bland annat. Svägerskan sa att det kändes helt overkligt, och visst minns jag känslan. Svåger hade tenta idag och kom lite senare, men han fann oss på skolgården. Sedan var det till för svägerskan att byta om för flakfärden. Hennes jättefina klänning är en specialare, tyget från hennes faster och klänningen sydd av hennes mor. Den liknade faktiskt min studentklänning en del. Himla snygg faktiskt!
Så var det flakfärd och jag är glad att jag inte var på det flaket med  den sprutande ölen i kylan. Men man kan ju inget göra åt vädret tyvärr, eller ölsprutandet.

Nu väntar vi på hennes hemkomst. Jag sitter och gäspar och blinkar mycket med mina trötta ögon. Funderar på att lägga mig på soffan en stund och power-napa. Jag behöver det.
Det blir iaf ingen tank/bartömning för mig ikväll på juristernas. Jag behöver sova, var snart 3 veckor utan helg nu och det är slitsamt. Nu kommer tröttheten och tar ut sin rätt. Jag förstår mig. Nu ska jag minsann njuta av lugnet, efter denna helg (som ju är uppbokad till tusen).
Natti.

Sommarlov!

"I'm free to be whatever I
Whatever I choose
And I'll sing the blues if I want
I'm free to say whatever I
Whatever I like
If it's wrong or right it's alright"Känns som tentan gick väldigt bra faktiskt, trodde inte det igår men nu så!
Allt går bara man jobbar för det!

Alla (med reservation för att jag glömt någon) dessa böcker kommer jag inte behöva släpa på mer,
och i höst ska de säljas (alla utom lagboken och en av dem)!


Lovely!

Dagen D

Så var det dags. Dagen har kommit. Förutom ett riktigt ont huvud som hållit sig så sedan igår kväll (därmed blev det en tidig afton) och att jag skar mig i handflatan nui på morgonen känns det helt okej. Jag är på banan igen. Det här ska gå vägen, det kan faktiskt gå bra! Bara jag har lite tur med frågorna också.
Vädret har varit snällt mot mig i pluggdagarna. Grått, gråare, gråast. Regn, regnigare, regnigast. Men nu får det jättegärna vända igen! Måste vara fint imorgon och på lördag- det måste!

Nå, nästa gång vi hörs är jag fri och har sommarlov. Vilken underbar känsla. Hoppas ert veckoslut blir dränkt i sol och varma temperaturer, ledighet och glädje!

Inte min dag

TRÖTT. Trött som en, jag vet inte vad. Vad är känt för sin trötthet? Kommer inte på något, det står helt still. Jag är iaf trött som något som alla vet vad det är men inte kan benämnas. MIna tankebanor är inte riktigt i form idag.

Började dagen klockan 9 i skolan, frågsestund inför tentan i en timme. Jag förstod svaren på frågorna som ställdes, de flesta innan svaret ens blivit sagt. Det kändes great. Strax efter 10 åkte jag till KTH, gjorde lite extenta innan lunch.
Blev lunch på min favorit Italienska "restaurant" där vid KTH. Jättegott och mättande. Sedan blev det dags att sätta sig med extentor igen. Det var nedslående. Kändes inget vidare. Ajajaj. Finns så många undantag och småsaker att minnas och jag har inte läst i böckerna på ett par veckor, så inget är fräscht i huvudet för tillfället. Det gick väl inte toppen i dag, det kan jag inte påstå. Dagen är inte slut och jag har en del att ta igen. Kom hem rätt nyligen och nu blir det middagspaus. Sedan är det dags igen.

Imorgon blir det tidig morgon och förhoppningsvis en pigg, alert, effektiv och givande dag! Jag vet inte alls hur det kommer gå på torsdag, inte alls. Snälla, håll era tummar för mig- jag behöver visst dem! Men jag ger inte upp, jag ska göra mitt bästa som alltid och hoppas att det går vägen. Kan inte ens tänka mig att blanka, det ska gå!

One done- one to go.

Arbetsrättstentan är avklarad. Känns helt okej. Har tagit "lov" från 12.30 till nu och bara gått, gått och gått känns det som. Jag är lite röd på armarna och pannan och mina fötter är bruna som sand, bortsett från tårna. Gisa vilken sorts sko jag använder...
Men nu blir det till att ladda om. På torsdag är nästa tenta i familjerätt och med tanke på att jag pluggat familjerätt en gång på 11 dagar har jag lite att ta igen dessa två dagar och en kväll. Nu är det jag hjärta bodelning igen, ser ni.
Vi hörs.

RSS 2.0