Muffinslyssning

I provhytten brevid mig några dagar sedan stod en tjej (1) och provade vad jag antar är jeans. Utanför, och med som smakråd, är antagligen mamman och en kompis/syster (båda är (2)).

Tjej 1 - Alltså jag måste faktiskt ha 27 i dem här!
Mor/kompis - Få se då?
Tjej 1 - Mmm vänta... Titta. Jag kan ju inte ha dem!
Mor/kompis - Tycker de sitter bra. Vad är fel?
Tjej 1 - Men jag ser ju ut som en muffins! Ser ni inte att det är som en muffins? Titta här.
Tjejen pekar antagligen ut hur hon ser ut som en muffins i det provade plagget och utbrister till slut:
- Som en muffins!

Eh... muffins? Hur ser man ut då? Någon som kan visa en bild på en som ser ut som en muffins kanske?


Min Älskling på bild!

Nu har jag hållit nästan allt jag listade tidigare idag på saker som jag måste göra. Det jag har kvar är att visa min kofta, så får väl ta och göra det då så att jag kan se mig som färdig för dagen, hihi.
Först tog jag bilder för att visa hur den såg ut, men det var så kul så började leka lite modell :-)Min söta brorsdotterHär har ni henne.
Min sötaste brorsdotter (än så länge kan jag ju säga så utan att göra någon annan brorsdotter ledsen).
Det här var ju också under semestern och Lovis var då ungefär 9 ½ månader gammal.
Hade dessutom dagen innan, om jag minns rätt, tagit sitt första steg!
Nu går hon ju rätt mycket, så det var väl inget speciellt kanske hon tycker. Men jag gör det!
:-)


IQ-testresultat.

En blogg jag läste på hade hittat ett IQ-test på Illustrerad Vetenskap som hon hade gjort. Självklart måste jag testa själv också. Sa till Johan att vara tyst och inte störa mig, men det höll ju inte länge.
"Sara, har du Martins nummer? Kan jag ringa nu, han jobbade ju natt?"
Suck... ja ring du, kolla min mobil. stör mig inte nu...
Sedan ringer han upp sin mamma för att snacka om studieschema och kung fu tävlingslicens och eventuell sponsring till det. Inte alls störande.
Sedan ringer han Martin och under samtalet (då de diskuterar när Martin ska göra Mohikan på Johan) vänder sig Johan om till mig och säger i luren "nej jag tror inte att hon vill vara med då" och syftar på min fobi. Inte alls störande.
Sedan börjar MIcke banka på dörren och vill upp.
Osv.

Men! Jag gjorde riktigt bra ifrån mig ändå! Är helt klart nöjd med resultatet!
Och var tydligen ungefär lika bra på alla delar, är alltså inte markant bättre eller sämre på någon specifik del.Det var väl inte så pjåkigt?
Om ni vill göra finns testet här. Om ni gör så berätta gärna vad ni fick!

Taggad för träning

Nuuu har vi varit duktiga! Vi tränade i nästan 1½ timme! OCh det var jättekul. Jag tog det med ett leende! Haha. Har blivit svagare men det var ju väntat. Är snart tillbaka igen. Vi ska dit imorgon igen. Idag körde vi ben/rumpa/mage + kondition. Imorgon blir det rygg/bröst/armar/axlar. Sedan tänkte vi köra på onsdag och sedan fredag. Liksom Sön, mån, ons, fre. Men... på tisdagar är det mitt favoritpass kl 18, och det är enda gången... lite dåligt.
Så denna vecka iaf ska vi köra idag, mån, tis och sedan fredag på dagen för mamma är ledig då också och på kvällen är det kräftskiva!

Så är det. Får se nästa vecka hur vi gör.
Skulle iofs vara skönt med en chockstart med idag, mån, tis, tor, fre. Kör man olika muskelgrupper och några är kondition så är det ju lugnt.

Aja, får se hur taggad jag är imorgon, lär ju ha lite känning i rumpa och benen, och magen...

Men nu är jag riktigt taggad!!

Semester 11

Hemresedag 14/8-08

Vår långa väntan på bussen till Sundsvall. Tur att det var varmt och fint den morgonen!
Johan läste och jag lyssnade på P3 på OS.


Hade det varit dåligt väder hade vi kunnat gå in där iofs.


Sedan kom till vi till Sundsvall och skulle vänta där i ytterliggare några timmar... Jag löste korsord och andra pyssel, köpte mig 4 böcker och började läsa den ena. Och så lyssnade vi båda på OS, tack och lov för OS!Sedan kom en man i rullstol som skrev på ett tangentbord och datorn talade åt honom. Han hade drabbats av någon ovanlig sjukdom och ett år efter att han funnit Jesus försvann hans smärta. Eftersom Johan sa att han var ateist så vände han sig mest till mig sedan och frågade var jag trodde att vi återuppstod.
-På jorden, svarade jag.
-Där skiljer vi oss, sa datorn.
-Jasså, och var tror du då?
- På en vacker plats.
- Så du tycker inte att jorden är vacker. Sa jag.
-Nej.
Sedan gav han upp hoppet. Var tyst en lång stund och sa sedan
- Dvs himlen.
Och rullade sedan iväg.

Jag tycker faktiskt att jorden är en vacker plats. Sedan finns det ju krig, svält, hemska sjukdomar, död osv. Men över lag är det ju en vacker plats. En vacker natur. Och ingen har kunnat lova mig att "himlen" är vackrare. Så, bäst att ta det säkra före det osäkra. Jag vill minsann leva på Jorden i många liv till.

Semester 10

13/8-08

Vi tävlade i flipper


och åt de blåbär jag plockade med hans farmor och farfar i Barsele, som var frysta. Mina bär som jag fick var djupfrysta (Johan ville ha dem så) och min mjölk frös till is (de vita klumparna i min tallrik). Det var kallt.


Sedan skulle jag trotsa min fobi och bli klippt!


Färdiga! Båda blev klippta.

semester 9

Kräftskiva 12/8-08semester 8

Måste lägga upp de sista bilderna från vår semester också!
11/8-08


Vi på väg ner för den drygt 2km långa backen+1km platta vägen för att komma till mataffärerna.

Emma, Lillemor och Monica.


BB, Busiga Brorsan. Mitt i ett av sina retsamma skämt, eller vad man ska kalla dem... Har söta bilder på brorsdottern också, men vill fråga först innan jag lägger ut dem.

12/8-08

Johan skulle värma vår sista sockerkakabit i mikron. Den är gammal och man msåte sätta den på 2 minuter för att den ska starta, och sedan stoppa den efter 20 sek eller så i detta fall. Men Johan glömde bort den, och han satte mikron på 4 minuter...
Öppna fönstret för att vädra. Men det räckte inte...
...utan fick gå ut med biten, för den rykte verkligen... och stank.

Stearinljus som smält av solen...

En annan dag då vi skulle till affären. Johans favoritskylt= Skogen 2km. Skog var det ju överallt. Okej, vi fattar att området 2 km bort heter Skogen, men det är ändå kul...

Min dröm

Vaknade kl 8.33 idag, av en mardröm. Äcklig människa som lyckades ta sig in i mamma och pappas hus. Alla var i samma ålder som nu, men alla barnen bodde hemma. Men den där mannen var ju för sjutton inte mänsklig. Efter att ha försökt få ut honom på många andra sätt började jag sparka honom mellan benen, flera gånger i rad. Och han bara la huvudet på sned och tittade på mig. Någon gång visade han en liten grimas, såmåste ha träffat bra då men alltså, han var inte normal.
En kompis till någon av brorsorna kunde en massa kampsport, inte heller han hade en chans. Han lyckades dock få killen att vika ner sig en gång, han sparkade honom mellan benen bakifrån, måste ha träffat bollarna perfekt.
Vi försökte övermanna honom. Mina brorsor försökta få ner honom på golvet. Men det gick alltså inte. Allra först försökte vi ju så klart snacka med honom. VI tog ju itne till med våld direkt. Men den här ickemänniskan var inte mottaglig för vare sig ord eller slag...
Vi ville ringa polisen för han gjorde ju intrång, bland annat. Men det var sjukt svårt att komma åt en telefon.
Han var riktigt äcklig den där människan alltså. Blä!
Så vaknade tidigt. Och jag somnade ju 3 i natt. Så var bara att somna om. Uppe var jag klockan 11...
Hoppas jag somnar tidigare idag och vaknar 8-nånting imorgon. Då får jag gå upp då också. Känns så onödigt på helgen. Vad ska jag upp tidigt och göra? :-/

Dagens måsten. Blä för vuxen

Nu ska jag äta havregrynsgröt så att jag får i mig lite energi.
Finns ju en del jag måste göra idag, och en del som jag vill.
- Diska
- Betala SMSbiljett IGEN (blir ju 120kr på två dagar! Bara två resor liksom frma och tillbaka. Det är så dyrt.)
- Träna
- Handla?
-Lägga upp lite bilder på min kofta? Så kan fler av er få se hur tjatobjektet ser ut.

Ja det är det. Mest tar det emot att åka till träningen, sedan diska. Usch ja.

Men sånt är livet när man är vuxen. Blä. Har aldrig längtat till att bli vuxen. Ibland har jag visserligen känt att det skulle vara skönt att vara ett år äldre (som att vara 19 och bannad från att följa med Johan in på systemet eller 20 då jag inte får åka kryssning på helgerna), men egentligen tyckte jag det var rätt skönt att vara 14 och icke straffmyndig. Eller 16, det var ju ett jättebra år för mig. Där kunde jag vara en stund till. 17 var det inte så stort fel på heller. Men nu kan jag fylla 21. Då får jag väl göra allt sedan? Sedan behöver jag inte bli äldre alltså. Kan vara 21 på IDkortet och bete mig som 16, okej?

Mitt nya liv

Imorgon är det träning som gäller. My new life, typ. Börjar på gymmet imorgon igen, slutade ju för ett halvår sedan, men nu ska vi igång igen! Och på måndag, den 1 september, börjar jag enligt seden med mina godis/snacks/glass/bull/tårta/osv-restriktioner.
Detta 7e(?) år blir det dock ett tillägg.

1 träning/vecka- ingen godisdag.
2 träningar/vecka- lite godis under 24h i sträck
3 träningar/vecka- obegränsat godis under 24h i sträck (det jag brukar köra, och efter någon vecka så är obegränset inte särskilt mycket det heller. Man är ju inte särskilt sugen!)

Så det är årets nya regel. Annars är det som vanligt. Samma uppehåll, samma period, samma jag. Får se hur det går!

Finns dock ett undantag från denna regel.
Blir jag exempelvis sjuk och inte kan träna eller skadar mig och därför inte kan träna så kan jag få ha en ätardag ändå. Oförutsädda händelser liksom, det försäkrar sig ju alla mot numera.

Det positiva är att detta kommer antagligen trigga mig att träna ensam, även när mitt sällskap inte kan. För annars får jag ju inte äta godis. Blir svårare att skippa träningen om den är bestämd. Belöning efter prestation, det är ju rätt bra.

Vad lite godis är är ju svårt att definiera, men det kommer jag inse rätt snart. Kanske hälften av det jag skulle köpt under en "obegränsad" dag? Jag vet inte. Det löser sig.

Natti!

Överraskning ikväll!

Vi bestämde oss för att åka hem till mamma och pappa och överraska dem på kvällskvisten.
Var framme vid 22 och jag lyckades skrämma både mamma, när hon öppnade, och pappa, nere i källaren- han såg mig inte i mörkret. Hihi. Sedan satt jag och mamma och sjöng abbalåtar mest hela kvällen. Kollade på datorn och på tv. Johan tog sig ett bad (han älskar deras badkar) och vi hade mysigt allihop. Vi passade på att äta middag också, jag hade tagit med mig det jag skulle ha medan Johan åt lite av deras rester.
Det var ett bra avslut på kvällen!
Sedan gick mor också till sängs och vi åkte hem. På mig på resorna hade jag min vita kofta, och jag höll mig varm på moppen. Den är så skön! *myys*

Nu ska jag nog gå till sängs själv och kanske läsa en stund.


Msnkonversation

isabella. säger:
ooh du köpte vita koftan?

Sara Johan | Don't go wasting your emotion, lay all your love on me! säger:
aaa :-D
isabella. säger:
yay tänkte på den idag xD fick en bild på dej stressandes till tunnelbanan på vintern, med koftan på dej, du har alltså koftan, knäppt o allt och under den en långärmad tshirt för att hålla värmen ännu bättre o sen svarta tights med knästrumpor över o sen heta stövlar och en tjock mysig halsduk! såå hett
Sara Johan | Don't go wasting your emotion, lay all your love on me! säger:
hahaha!
isabella. säger:
jaa men det skulle va assnyggt
Sara Johan | Don't go wasting your emotion, lay all your love on me! säger:
aaa jag kommer vara så het!
isabella. säger:
jaaa
isabella. säger:
o så ska du ha jättemycket kajal den dan. 60tals sminkning
isabella. säger:
det hade vart typ "hej jag heter sara jag e modell för gina tricot, jag e med i en reklamfilm nu"
Sara Johan | Don't go wasting your emotion, lay all your love on me! säger:
ja värsta bra, måste ju nästan kontakta gina och be om sponsringspengar
isabella. säger:
jaa faktiskt ;P
Sara Johan | Don't go wasting your emotion, lay all your love on me! säger:
:-D
Sara Johan | Don't go wasting your emotion, lay all your love on me! säger:
du är rolig du! :-D
isabella. säger:
vad :-P
Sara Johan | Don't go wasting your emotion, lay all your love on me! säger:
så gullig :-D
isabella. säger:
nä men nån gång i vinter när det snöar stooora flingor måste jag få styla dej o fota dej utomhus sen
isabella. säger:
så får du se :-D
Sara Johan | Don't go wasting your emotion, lay all your love on me! säger:
aa gärna :-D

Ni fattar ju hur underbar min älsklings kofta är?!
Och Bella, jag tar dig på orden. I vinter då ska jag stylas när snön faller vit på taken!

MIn lyckohelg!

Jusste! Innan musikalen åkte vi till Hötorget och jag köpte min älskling! I strl S. Och så fastnade en liten tråd (oviktig) i kassörskans skärp så fick 10% också. This must be my lucky weekend!

Kollade upp min dröm, och det betyder ingång till något. Kanske är det ingång till något bra? För denna helg har verkligen varit GREJT!


Jag är på riktigt bra humör! :-D


Mamma Mia

Vad den är bra!
Honey honey, Does your mother know?, Slipping through my fingers (är titeln så?), Mamma Mia, Lay all your love on me, I have a dream... Så många bra låtar! Fattar inte hur de kom på idén till musikalen om bröllopet och tre möjliga fäder, och lyckas få in alla låtar så bra?!

Den var jättebra på engelska också! Kändes mer naturligt att höra det på engelska, de flesta låtarna är ju på engelska och, ja det känns bara mer naturligt att engelsktalande människor brister ut i sång helt plötsligt... Jag menar, hur ofta händer det i Sverige? ;-) Haha.

Extranummer efter så klart, var det ju efter svenska versionen också. Och sedan ropade hon som spelade mamman: Hej Stockhoooolm! Vill ni höra en tiilllll??! (ja på bruten svenska) Och alla skrek ju så klart: JAAAA.
Vad mycket människor det är där i globen egentligen, vände mig om under slutnumren och kollade. Fullsmockat, på alla våningar. (Men är ju inte hela globen eftersom scenen och backstage tar upp en del plats).
Efter pausen, när det sattes igång igen började det med ett högt, plötsligt BANG! Alla ryckte till och började sedan asgarva.
Såg leenden överallt. Innan, under, efter. Helt magiskt vad musikaler gör med människor.

Jag är så uppspelt just nu. Skulle jag gå ut ikväll (och inget skulle dämpa mitt humör) ja- då skulle jag dansa. Är inte mycket för det eftersom min takt inte alltid är som alla andras... Men nu skulle jag det. I simply don't care!

:-D

God morgon!

Alltså det är ju så typiskt. Jag vaknade kl 8.20 imorse. Klarvaken. På en lördag. Vad, exakt vad ska jag göra vid den tiden en lördag? Dessutom somnade jag vid 2. Eh? Aja, lyckades somna om till 10.50.
Jag drömde att jag var första dagen i skolan, skulle ha engelska men av en väldigt bra anledning skolkade jag och efteråt så skulle jag berätta för Joan varför jag inte var där och att jag skulle ta igen det jag missat. Jag snackade sjukt mycket engelska i drömmen, så är nog redo för Mamma Mia nu!
Sedan räknade jag matte också, matte c. Kanske för att jag inte klarade av att hjälpa kassörskan med 84.50+35 i förrgår. Som tur var kunde ju inte kassörskan, jag eller Bella. Så vi var ju tre som hankade oss fram... Yeey. Saknar skolan på det sättet, håller hjärnan i form med alla möjliga saker och kunskaper.

Nä nu ska jag äta upp och sedan göra mig fin :-)

Mamma Mia med lite smakprov från filmen

Om mindre än 15 timmar får jag se musikalen igen. Nej vadå lite galen. Den är ju sjukt bra!


Mamma Mia, here I go again

Mamma Mia imorgon, i Globen, rad 2, på engelska. Det kommer bli fantastiskt! Ska bli så kul!

Och förhoppningsvis har jag min älskling i en påse där också (återigen, vita koftan).

Min dag idag har varit toppen och jag tror att min dag imorgon blir det också!

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D:-D :-D

Jag ljög

Det var inte hela min dag.
Innan jag träffade Sandra åkte jag och Johan till ÖB och handlade både bra saker och dåliga. Jag köpte 2 Ritter Sport Pepparmint för 10 kr styck och 2 st toblerone 200gr för 15 kr styck. De sålde Toblerone 400gr också, för 35 kronor. Och alla som kan enkel matte kan ju räkna ut varför jag inte tog en sådan istället får två 200gr...

Och sedan gick vi på banken! Hade 11 nummer före i kön. VI satt och snackade och hade mysigt. Såg en kille som var riktigt lik en gammal bekant, som jag inte gillar, men det var som tur var inte han. Men näsan var exakt lika ju!
Sedan gick ärendet på 1 minut. Det som tog längst tid var för Johan att ta upp sitt IDkort. Skönt att ha det över, för båda parter!

Och sedan träffade jag Sandra.

Ja och innan allt det här klädde jag på mig, åt frukost, borstade tänderna, borstade håret och sminkade mig. Tog på mig ytterkläder,packade väskan, tog på mig hjälmen, låste upp garagedörren, låste, satte mig bakom Johan... okej, det är kanske inte så himla viktigt för er att veta huh?

Bilder

Så här såg jag ut igår när jag såg på tv och Johan hade ljudrummet:


Och sedan bilder från ikväll hemma hos Sandra:


Och mina nya jeans:

Supporten

Bästa Supportavdelning,
Förra året uppgraderade jag dataprogrammet från Pojkvän 5.0 till Man 1.0 och märkte en försämring i prestanda på programmet Blommor.exe och Smyckeprogrammen (som fungerade alldeles utmärkt under Pojkvän 5.0).
Dessutom så avinstallerade det nya programmet massor av andra värdefulla program som till exempel Romans 9.9. Inte nog med det så installerades oönskade program som Tipsextra 5.0 och Sportnytt 3.0. Konversation 8.0 som har fungerat hyfsat, fungerar inte längre och Husstädning 2.6 kraschar helt enkelt systemet.

Jag har försökt köra Tjata 5.3 för att fixa problemen men det hjälper inte.
Vad ska jag göra?
Hälsningar från Desperat

SVAR:
Bästa Desperat,

För det första så är Pojkvän 5.0 är ett underhållningsprogram, medan Man 1.0 är ett operativsystem.

Försök att köra kommandot C:/JAG TRODDE DU ÄLSKADE MIG och installera programmet Tårar 6.2. Troligtvis kommer då Man 1.0 automatiskt att köra programmen: Skuldkänslor 3.0 och Blommor 7.0.

Men kom ihåg, flitigt användande kan orsaka att Man 1.0 återställer sig till Tystnad 2.5, Happy Hour 7.0 och Öl 6.1. Observera även att Öl 6.1 är ett mycket dåligt program som skapar störningar genom Snarka_högt.WAV ljudfiler.

Vad du än gör, installera INTE Svärmor 1.0 eller ett annat Pojkväns-program. Dessa program stöds inte av operativsystemet och kommer att krascha Man 1.0!

För att göra en kort summering så är Man 1.0 ett bra program, men det har begränsat minne och tar lite tid på sig för att lära sig nya funktioner. Du kan dock överväga att kanske köpa lite extrautrustning för att öka prestanda.

Personligen rekommenderar jag att du provar pålitliga stödprogram som Varm mat 3.0 och eventuellt Sexiga underkläder 6.9.
Lycka till, Supportavdelningen

Min hela dag! :-D

Nu har jag snart varit hemma i en timme. Sandra och jag möttes i Vby och styrde efter lite om och men stegen mot Mirella för att äta varsin hamburgertallrik med pommes (så bra gick det för Sandra och hennes GI-diet...).
Sandra klagade på att osten var dyr, 7 kr kostade det om man ville ha ost. VI skippade senapen/ketchupen, borde ju vara lite billigare. Vi vet inte om det var därför, eller om det bara var otur, men vårt bröd hade svart botten- så bränd! Även köttet var lite bränt och Sandras ost. Eh? Ja, Sandra satt och gav fina pikar vilket jag tycker är lite obehagligt. Antingen säger man till dem, eller så tar man skitsnacket efter. Men ingen av oss orkade tjafsa med dem. Båda var iaf överrens om att toan var väldigt fräsh. Jag klagade när vi gått därifrån.

Så gick vi in på Kappahl och Sandra testade 2 tröjor, en kofta som hon testade både i S och M och en jättesöt t-tröja. Hon bestämde sig för en av värje och när vi lämnade hytten gick Sandra fram till kvinnan som stod vid disken och galgen där man kan hänga provade kläder som man inte vill ha och frågade:
- Kan jag hänga den här?
Kvinnan tittade konstigt upp på Sandra och svarade osäkert:
- Ja..?
Sedan fortsatte hon:
- Jag jobbar inte här.
Och Sandra utbrister: OJDÅ!
Och vi börjar asgarva.
Jag såg faktiskt kvinnans väska och tyckte att det var kosntigt om hon nu, som Sandra antog, jobbade där. Men hon plockade med kläder, som hon sedan provade, så visst kunde man tro det men...
Nej, det var jättekul.

Sedan visade Sandra mig sin kofta hon ahde på sig som hon köpte på Gina Tricot förra helgen. Två av knapparna hade ramlat loss och ena fickan var halvt lös och hängde. Byt den, sa jag. Men hon sa att hon hade inte kvar kvittot och hon hade ju den på sig nu och hon hade ju använt den ganska mycket (men aldrig blivit tvättad).... Värt ett försök tyckte jag och övertalade Sandra att vi skulle gå dit. Hon tog av sig sin kofta och satte på sig sin nya istället. Du får snacka, sa hon. Aja. Nu var jag bestämd, jag har bytt ett par byxor utan kvitto som var mindre sönder efter 2 veckor än dessa efter 1. Ursäkta kvaliten liksom.
Gick till kassan, var som tur var lite folk i butiken. Jag sa att koftan köptes för en vecka sen och nu har två knappar lossnat och fickan är så här *visar*. Ojdå, sa tjejen i butiken. Hon frågade vilken strl det var. XS. Slut. S då, undrade jag? Vi gick och kollade. Slut. Jag fick pengarna tillbaka och skrev under återköpskvitton. Så, fixat.
Nu kan Sandra köpa något annat istället!

Sedan gick vi runt runt i affärerna. Bara fjärde gången jag är där på fem dagar... Vi gick in på Gina en gång till och jag suktade efter min älskling (vita koftan). Testade L, som så klart var för stor. Men den var jättevarm och mysig!
Gick fram till kassan, samma tjej.
-Kan du kolla om den här finns i andra affärer i annan storlek?
Det kunde hon och det fanns 14 vid sergel och 9 vid hötorget i strl M. Så ska åka förbi imorgon innan Mamma Mia och kolla, och är den för stor kanske de också har S.
Sa till Sandra att jag nog får bjuda ut henne snart så som jag går fram och frågar saker... Fråga om hon vill gå på bio med mig på fredag eller nåt ^^.

Mina inköp under dagen blev iaf:
Ett stycke svart BH från H&M
Ett stycke svarta jeans från Mango
, lite dyrare inköp än planerat men de satt ju bra. (Så undrar jag hur tre byxor i liknande modell i samma storlek kan vara så olika stora? Dessa satt bra, ett par kunde jag efter lite kämpaglöd knäppa och det tredje paret var det inte ens någon mening med att försöka knäppa gylfen- det gick bara inte.)
Och sedan ett stycke blond hårfärgning på rea som håller 6 veckor. Sandra erbjöd sig att färga men hennes pappa började skratta hånfullt och sa "ja det gick ju bra på Susanna!". Susanna hade haft brunt hår och skulle färga blont och det blev orange. Ja, sånt händer ju, men inte direkt förtroendeingivande första gången det skall göras...

Sedan mötte vi upp Sandras pappa och gick på Lidl och sedan följde jag med hem. Men först ringde jag far och frågade om han kunde skjutsa mig hem ikväll (inget sl-kort ni vet) och han gick med på det om det inte blev för sent.
Så var hemma hos Sandra ett tag och kollade på bilder mest och snackade. Snackade med hennes mor och far. Hennes mor blev nästan svartsjuk igen! (internskämt)

Efter någon timme gick jag hem till mor och far och åt en korv med bröd och såg på Postkodlotteriet och snackade med mina föräldrar. Pappa satt framför datorn, och kollade runt på google earth. Jämförde Moskva, Mexico City, Tokyo och Stockholm, hur stor stadskärnorna är vid inzoomning på 26 km från ytan.
Sedan var det dags för hemfärd. Vi hade bestämt att vi skulle fara 20.30, pappa skulle se film kl 21.

- Du får köra, säger han.
Jag bara stirrar på honom. Ha ha, jättekul.
Jag har alltså kört i industriområden och andra tomma områden. Lite trafik och max 50-vägar. Jag har inte känt mig mogen för mer.
- Allvarligt?
- Ja, varför inte?
Jag bara stirrar.
- Tror du jag klarar det?
- Ja det tror jag. Tror du att du klarar det?
- Okej jag testar.

Skulle egentligen köra från tomten, men dels är det väldigt knepigt att svänga ut just där så pappa fick köra det, sen kom han på att närman kör ut från vår gata så är det en jättestor häck som skymmer och en brant backe som gör att bilarna kommer upp väldigt fort och plötsligt, så kanske inte ska börja där. Han körde och skulle stanna på vinstavägen men då kom massa bilar (plötsligt) upp från backen och jag bad honom köra in på västergöksvägen istället så börjar jag där. Lite lugnare.
Och sedan körde jag, som ni kan läsa i inlägget innan. Och det gick så bra! Jusste, jag bytte fil på 70-vägen också! (och tjokade, hur det nu stavas, är ju en gammal bil. Men det har jag gjort förr någon gång också). Alltså, tänk. Jag har bara kört på 30 och 50 vägar, alltid i dagsljus och nu var det skymning, aldrig bytt fil, aldrig kört vid rödljus, aldrig rondeller, aldrig haft bussar omkring mig, aldrig behövt ta hänsyn till cyklister elelr öppna bildörrar- bara människor. Bara några gånger har det varit andra bilar jag mött/haft bakom/framför (de flesta var då förra sommaren) och i de flesta fallen andra övningskörare. Körde ju förra veckan, men innan det var det lääänge sen. Och så himla mycket har jag inte kört.
Körde fram till vår grind här och satte växelspaken i friläge, handbromsen i och sådant. Sedan vände jag mig till pappa och ropade:
-Jag klarade det pappa! Jag klarade det! (höga förväntningar jag har på mig själv liksom).
-Ja, jag visste val det! Du var jätteduktig!
Jag är såå stolt. Märks inte va?!

:-D
Haft en toppen dag! Nu ska jag och Johan se på tv. Tjiong!

I'm the Queen of the Road!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Jag klarade det! Jag körde från Västergöksvägen och hem! Via rondeller, ombyggnader, bilar, rödljus, bussar bakom och 70-väg. Jag klarade det!

Jag är så nöjd!

Roligt, bara roligt!

Nu ska jag sminka mig och sedan ska jag och Johan åkta till Vby och kolla banken. Är det mycket folk åker vi till ÖB, är det lite så flyttar vi pengar.
Gissa vad jag hoppas på?

Sedan ska jag träffa Sandra!


Och imorgon är det Mamma Mia i Globen!
Längtar!

Jag ska träffa Sandra! Nanananana

Idag är jag ju kollektivtrafikhandikappad, alltså, jag kan inte åka kollektivtrafik idag.
Men jag och Sandra ska ses i Vby, och Johan skjutsar mig dit! Yiho.
Nackdelen är väl att jag måste gå hem.. Och vädret är ju inte direkt roligt... Men men, vad gör man inte?
Ska bli kul att träffa Sandra igen, sågs ju på Sebbes fest senast och innan dess var jag ju bortrest och så så det var ett tag där emellan.

(Nu blev jag sugen att gå in på mammas dator och leta upp en bild på Sandra
från typ år 2000 och lägga upp här, men det går ju inte nu. Kanske senare?)

Så det får bli en nyare bild:


Film

Nu ser jag på X-men 2. Hur många finns det? Är det stopp vid 2 eller finns det 3-4-5-6 stycken?

Imorgon ska Johan träna på kvällen, ananrs har vi tydligen inga planer. Kanske banken passar då? Med moppen isf, eftersom vi ej har busskort.

Nu börjar filmen igen. Ciao.

Jag i blåsväder

Idag blåste det mycket:Jag väntar på tåget på den blåsiga perrongen. Jag tror och hoppas att jag verkligen var ensam där, och att inte spärrvakten såg mig genom en kamera...

Ute ur huset

Nu har vi hängt i vällingby. Jag följde med Bella till tandis, hon var lite nervös och behövde en lugnande röst som talade till henne när tandläkaren plockar fram stora putsen! Nej okej, jag satt kvar i väntrummet och läst min bok, och Bella var så modig så. Inte ett dugg rädd verkade hon. Och inga hål heller! Så blev bara undersökningskostnaden hon behövde betala.

Innan tandis gick vi runt i affärer och kollade. Vi båda är ju arbetslösa så det var inte direkt så att vi shoppade, köpte bara livsnödvändiga saker. Jag köpte tex min hårklämma på Glitter. Bella köpte en sak på H&M, och vi fick varsin liten påse Polly, sedan skänkte Bella sin påse till Johan.
Efter tandis gick vi till Subway för att äta. Vid tunnelbanan delade de ut rabatthäften som gäller hela september och i den fanns det rabattkupong hos subway, perfekt! När vi gick därifrån fick vi varsitt häfte till, tihi.
Sedan gick vi till Forex där Bella växlade in Euro till SEK och sedan kollade vi vidare på sa-ker (som Bella uttalar det :-) ). Bella hittade en scarf som hon tyckte tog fram mina ögon jättemycket. Den passar mig faktiskt (retas igen med Bella). Men jag köpte den inte. Sedan gick vi runt på Åhlens. Vet inte hur länge vi var där, men jag köpte ett par Over knee strumpor i svart som är lite tjockare så jag kan ha dem i höst (snyft för höst), schampoo och balsam. Bella köpte två par Over knee strumpor: svart och lila, och hårfärg, lite ljusare än hon har nu.

Jag tror jag ska köpa en sådan och färga utväxten, fast ljusare än den Bella köpte då. Första gången isf som jag färgar hemma. En stor månad för mig, först klipper jag håret hos någon annan än den frisör jag haft de senaste 30 gångerna jag klippt mig, och sedan färga håret hemma. MEN färgen hållre bara 6 veckor som tur är. Så då vågar jag nog. Bara katastrof i 6 veckor... Kanske mor kan hjälpa mig isf?
Fast jag köpte inte färgen nu, får göra det under helgen isf.

Sedan gick vi till Coop och jag handlade lite nyttigare saker (och onyttigare).

Ja just det, jag blev kär i en lång, varm kofta, eller vad man kallar det, på Gina. Den är i vitt men fanns bara strl L. Vill åka till andra butiker och se om de finns där och om de passar, den var sååå mysig.

Ja, jag är arbetslös, men jag fick ju lön igår så liiite måste jag ju få spendera. Jag sparar också.

Sist gjorde jag dagens största inköp: säsongskort, över 2000 kr. Yippi...

Bella på Subway
Jag på Subway
Mina nya Over Knee
Håret när jag har nya klämman i, ser ju nästan ut om löshår :-P

Mina växter 16/5 och 28/8


Lite skillnad iaf

Jag, Bella, Johan


Lista av dagens måsten

Så, medan jag väntar på att Bella ska äta upp kan jag printa ner här vad annat som ska uträttas under dagen:

Diskmaskinen ska köras- Check

Diska kastrull/stekpanna/plåt/knivar och andra köksredskap som vi använt vid matlagning ochs om ej tål maskindisk. Blä.

Plocka upp den rena tvätten från tvättstugan, egentligen Johans jobb så får se om jag orkar göra det.

Handla, vad ska jag (vi?) äta till middag, jag har en idé.

Köpa en hårklämma, för jag har ingen.

Se på tv vid två tillfällen, ena en serie och den andra en film.

Vänta på Johans arrival, typ.

Öhm, ja, vilken spännande dag jag har att se fram emot!

Bella... Är du klar snart...?! :-D

Ett möte mellan två individer

Vad händer idag då?
Jo! Jag ska träffa Bella! Vi ska ses i Vby, om en stund, hon ska bara äta först...
Sedan får vi väl ströva runt ett tag, men klockan 15.30 ska hon in till farbror/tant tandläkaren. Första gången hon får pröjsa, så hon är beredd på att första hålet har dykt upp, bara för att det skulle vara så typiskt.

Men nu, gott folk, ska jag slänga på mig lite smink, och sedan får vi se vilket vackert konstverk jag blir.

Morgonuppdatering

God Morgon God Morgon God Morgon.
Joahn ska ju till skolan idag, så klockan var ställd på 9. Ja egentligen behöver han ju inte gå upp förrän halv 10 tidigast, men han gillar att ställa klockan en halvtimme innan och dra sig? Eeh, jag då?
Fast han är ganska söt för så fort klockradion satte igång la han sin hand på mitt öra så att jag inte skulle höra, fast jag hörde det tydligt ändå.
Sedan låg vi där och kramades och halvsov och lyssnade på radio till kl 9.50. Då gick vi båda upp, ja hankanju inte ligga i sängen hur länge som helst heller.

Så, idag är min sista dag med busskort, imorgon har jag inget och på lördag blir det smsbiljett och inget på söndag. Så hur ska jag utnyttja det här nu då?

Jag kom på en snillelbixt imorse, attans att jag inte tänkte på det tidigare, nu är det ju för sent!

Drömde bland annat att jag inte kunde stänga ytterdörren, helt omöjlig att låsa. Har för mig det ska betyda något, får kolla upp det....

Gamla bilder på migJag
har
lite
trist
men
ska
nu
se

x-men
för
jag
har
inte
sett
den
förr
...

Om honom med stort H

vad heter han: Johan
vad har han för favoritfärg?: Röd
vad har han för ögonfärg?: Blå
klädstil: Blandat
har han färgat håret nån gång: Ja, Blått och svart, och är sugen på blått igen
längd: 184 centimeter och några millimeter
har han klippt sig någon gång: Ja många gånger
har han piercat sig: Nej
har han några tatueringar: Nej
dricker han: Jodå
röker han: Nej tack och lov
vad har han för mobil: Noka 3310 eller vad den heter...
vad vill han bli när han blir stor: Programmerare
vad har han för färg i sitt rum: I vilket av våra rum?
har han någon/några systrar: 2 stycken
har han någon/några bröder: 1 styck
är han född i sverige?: japp
vad är hans favoritmat?: Dyr mat (är egentligen en riktig finsmakare...)
vilken mat hatar han?: fiskbullar, köpta köttbullar och några till
vad tror du att han skulle göra om han vann 1 miljon: spara det mesta
vad brukar han göra efter jobbet: han pluggar, men träna och vara hemma, plugga, träffa mig
vad heter hans pappa och mamma: E och I
har han bråkat med nån någon gång: Ja
vad brukar han göra på helgerna: lite olika saker
vad har han för musiksmak: Rock
brukar han svära mycket?: Inte mycket, men en svordom tycker jag är en för mycket...
vad för bil kör han?: Sina föräldrars när han övningskör
hur/var träffades ni första gången?: På Rålis, våra kompisgäng träffades och en fick veta att jag gick i Bromma Gymnasium och ropade på Johan för att han också gick där. Redan den kvällen sa jag till Emma att jag tyckte han var söt :-D
vad är han rädd för?: Tror han ogillar ormar. Att något ska hända hans nära och kära.
vad påminner dig om honom: Väldigt mycket
vad var det första han sa till dig: Typ "Tja", "Jasså?", "Aha går du också där?" eller liknande
vad var det första du sa till han: Typ svar på det, haha.
vad brukar ni oftast skicka sms om: Vi skickar sällan sms till varandra. Jag försöker, men får (nästintill) aldrig svar...
är han beroende av något?: Kampsport?
vad kallar du honom: Älskling, sötnöt, snygging, honey
vad kallar han dig: Älskling, sötnöt, sötnos, snygging, honey
tränar han: japp, kung fu
hur länge har ni vart tillsammans: 4 år om 2½ månad och om typ 3 veckor har vi varit förlovade i 3 år.
hårfärg: Mörkblond/brunt
när fyller han år: 11 juli.
om du skulle ge honom en blomma då han fyller år, vilken blomma skulle det vara?: Ros
om du skulle beskriva honom med 3 ord, vad skulle de vara?: "Bäst i världen". Fast egentligen kan man inte beskriva det.
gillar du honom?: Jag älskar honom!

Lite borta, ehm, typ...

När jag pratar i telefon så kan jag inte föra ett samtal om jag samtidigt läser något. Det får min mamma erfara ibland.
En bit av vårt senaste samtal:

...
Mor - Har du ätit då?
Jag - Ehm, nej inte än...
Mor - Ska du vänta till han kommer hem?
Jag - Hm... nej. Jag, ehm, lagar mat nu...
Mor - Vad för något?
Jag - Ehm... Vad heter det.. Eeeh...?
Mor - Varma mackor?
Jag - Eh, ja just det! Hur visste du det?
Mor - Du sa att du lånade en tomat...

Tur att någon har huvudet på skaft av oss!

Vad betyder namnet?

Jag kom in på en engelskspråkig sida med massa olika namn där man kunde slå upp vad namnen betyder:

* The meaning of the name Sara is Princess (jag!)
* The origin of the name Sara is Hebrew

* The meaning of the name Johan is God Is Gracious
* The origin of the name Johan is German

* The meaning of the name Andromeda is Ruler Of Men
* The origin of the name Andromeda is Greek

* The meaning of the name Sandra is Defender Of Men
* The origin of the name Sandra is English

Så en fight mellan Andromeda och Sandra skulle leda till?!

* The meaning of the name Erik is Always Ruler
* The origin of the name Erik is Scandinavian

* The meaning of the name Roger is Famous Spear
* The origin of the name Roger is English

* The meaning of the name Peter is Rock
* The origin of the name Peter is Greek

* The meaning of the name Martin is Servant Of Mars, God Of War
* The origin of the name Martin is Latin

* The meaning of the name Zeb is Short Form Of Zebedee Or Zebulon
* The origin of the name Zeb is English

Då han var döpt efter en Zebulon får den betydelsen stå för Zeb:

* The meaning of the name Zebulon is Exalted, Honored
* The origin of the name Zebulon is Hebrew

Till exempel.

Slog upp många fler namn, på typ alla jag känner och mellannamn, men det krånglar lite här nu så orkar inte klistra in mer exempel. Ni kan kolla själva. Dock finns inte alla namn tyvärr, tex inte min moders tilltalsnamn.

Inget bankbesök

Det blev inget besök till banken. Rätt irriterande. Jag har ju busskort, men det har ju inte min kära kontomedhavare så därför måste vi ta moppen. Men idag har svågern tenta, och då tog han moppen då han inte heller har något busskort.

Och J vill inte cykla,
inte skicka smsbiljett fast jag erbjöd att betala en,
vi kunde inte få skjuts,
vi har inga remsor i huset eller andra busskort,
J vill inte gå.

Så, därför ingen bank idag.

Imorgon kl 11 ska J vara på KTH, och då banken öppnar kl 10 så hinns inte det med.

På fredag vet vi inte vad vi gör exakt men det verkar vara lite småplaner, så kanske inte hinner då heller.

Attans också, jag som ville ordna det här nu så att jag dels vet hur mycket jag har och dels har det överstökat.
SUCK.

Bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll


Varför inte liksom?!

Stort urval

21 jobb. Så många jobb har kommit in under dagen på ams.se i stockholms län och som inte kräver erfarenhet (för det har jag ju inte). 21. Tss, det var dåligt!

Nä nu vill jag till banken och få lite cash!

Rich

Åhå. Jag är lite trög... Eftersom jag la ut alla pengar på semestern, så är det bara jag som får alla pengarna från semesterkassan. Jihoooo! Helt plötsligt känns det som att vi lagt ut massa pengar (för nu får ju jag mer på kontot!).
Men det har vi inte egentligen. Vi skulle aldrig, aldrig kunna semestra så billigt, delvis på egen hand, om vi inte åkte till norrland. Åker vi söderöver blir det dyrare redan pga boende som vi i norrland har gratis. Och utomlands, ojoj det blir dyrare. Men nu får vi ju mycket pengar över till nästa sommar så vi kan åka utomlands då :-)

Dessutom, gott folk, är det ju löning idag!
Jippi!

Tyvärr får jag väl ingen lön nästa månad :-( Men men...

Sånt man gör när man är hemma

Har sett två Gilmoreavsnitt nu. Ser helt utan text, öva hörförståelse liksom.

Nu har jag räknat ut hur mycket jag och Johan spenderade under våran två veckors semester i norrland på mat, resor och saker. Det var inte så farligt ändå, vi levde billigt. Första veckan åt vi gratis och resan mellan Storuman och Hammarstrand var gratis, och flygresan till Umeå var gratis. Så det var inte så pjåkigt.
Måste vi bara tänka hur vi ska få ut pengarna från semesterkassan. Antingen struntar vi i att överföra på några månader eller så får vi gå till banken båda två och ta ut och splittra det mellan oss. Just nu är det ju jag som ligger ute med pengarna :-P

Kollade in ams.se idag igen, men bara kommit typ 6 nya jobb sedan igår? Får kolla senare och se om något dyker upp.

Ja, snart ska vi åka till ÖB tror jag.

God morgon!

Yeey! Strax efter halv 10 kom jag upp! Bra, det är på rätt väg. Jag somnade typ halv 1. Och nu var jag såå hungrig att jag inte kunde ligga kvar längre, vara tvungen att äta något. Så jag mumsar på mackor med skinka nu.

Jag ska nog sätta på ett avsnitt GIlmore nu. Men får lyssna med hörlurar, Johan tog ljudrummet först så...

Ska se vilka som hunnit uppdatera nu då av er. Tjing!

Innan sänggång

Trött. Ska nog gå till sängen snart om inte Johan försöker övertala mig till ett till avsnitt...
Halvt ser på Matrix nu på sexan.

Johan sa att det var okej att jag inte åt upp, men att det var tråkigt att jag inte gillade det...  Dumma mig.
Aja. Han är iaf Världens bästa.

Japp. Snart är det 1 september och då börjar det.
Det börjar varje år, antingen 1 sept eller 1 okt. I år är det första sept. Känner mig redo nu, en bra nystart. En måndag tom, helt perfekt.
Japp, då kör jag igen.

Hm, nu börjar min vänstra överarm göra ont? Hm.. vila kanske.

Sov gott alla!

Bara ett enda men ändå

Nu har Johan kommit hem från träningen. Det hade gått bra. Han hade bara blivit träffad av en bra träff och den ser man där under hans vänstra öga, höger i bild. De andra hade fått lite fler smällar. Men det bryr jag mig inte om! Vill att min kille ska vara hel och inte få sår, blåmärken eller vad det nu kan vara!


Var rädd om dig, jag har bara en fästman!

Ansiktsmask

Efter inlägget gick jag och la en ansiktsmask. En sådan som fastnar och som man drar bort efter 10-15 minuter. När den var lagd gick jag ner i vardagsrummet och läste lite i soffan. Sedan började jag kolla på När storken sviker och under programmet drog jag bort det mesta av masken och när det var slut gick jag upp för att se om jag missat någonstans. Nu är min hud väldigt len! Myyysigt.

Till vänster är masken på, den är genomskinlig som ni märker men glansig.
Till höger är efteråt.

Kunde inte äta mycket...

Så där. Jag åt ju en jättelunch, så bortsett från att jag hade svårt att äta maten så var jag inte jättehungrig. Så jag åt inte upp allt jag la på tallriken. Johan blev nog lite ledsen när han både handlat och stått i köket och fejat och jag halvt petar i maten. Jag försökte iaf. *ledsen själv* Fattar inte varför det blir så?! Det var ju jättegott, en klar favorit alltså. Skrev in receptet på den i min egna kokbok där bara riktiga favoriter hamnar, så visst tyckte jag mycket om det. Och jag åt mycket varje gång för att det var så gott. Varför kan jag då inte äta det nu?

Nu har iaf Johan åkt på träning och jag har gjort två matlådor. Den ena med både spagetti och köttfärsås och den andra med bara köttfärsås.

Klockan 20.30 är det När storken sviker- fem år senare på svt 1. Om tre danska familjer som adopterat barn och nu ska vi besöka dem efter 5 år och se hur det går.
Tills dess= Gilmore Girls.

Jag älskar min Johan mest av allt. Han är helt underbar och go. Förlåt att jag inte åt upp maten :-( *dåligt samvete*

Dåliga associationer

Johan var och handlade på B&W, där han handlade en hel del, med sin mor idag och övningskörde i backar.
Nu har vi lagat köttfärsås med fänkål och spagetti. Senast jag åt det blev jag magsjuk (hade inget med maten att göra, det vet jag) så jag sammankopplar liksom den maten med magsjuka. Känns ju inte så värst trevligt. Och det är orsaken till att vi inte ätit det på ett halvår. Tyvärr är det så för det är JÄTTEGOTT och jag åt det gärna ofta och mycket. Men nu tar det liksom emot. Att man ska ha sådana associationer...
Blä på sånt. Nu ska jag äta det här. Det är inget fel på maten, det vet jag ju.
"Här kommer flygplanet"  *tjoff, tjoff*

Foton från 50 års festen

Nu har jag kommit hem igen. Åt asiatisk buffé så nu är jag proppmätt med utstående mage. Och såå mycket svullade jag ju inte...

Lite bilder från festen kanske :-)

Sömntuta

Jag förstår inte varför det är så svårt nu. De senaste månaderna har jag somnat strax efter att jag lagt huvudet på kudden, och kunnat gå upp 8-9 trots att jag är ledig. Nu kan jag inte somna förrän efter en timme typ och måste slita mig ur sängen klockan 10. Försökte gå upp 9 idag, men det gick bara inte...*snark*

Äter mackor med skinkanu och dricker oboy. Johan vill se på tvserie så vi ska göra det snart.

Jag funderar på vad som ska göras under dagen... hm.
Ska nog lucnha med mor i Vby.

Gilmore och mys

En stund efter att Johan åkte till träningen satte jag på Gilmore. Sedan hann jag kolla på 6½ avsnitt á 45 minuter innan han kom hem. Han var borta mycket längre än meningen.... han fick träna nybörjarna i 2 timmar. Min duktiga pojke, som dock borde ringa och säga till om han blir så sen. Blir ju lite orolig... Han vill skaffa tävlingslicens.
Sedan såg vi klart skivan, så 8 avsnitt i rad :-)

Nu ska han äta lite mer mat och sedan ska vi se lite annat framför tvn.

Right now

Nu ser jag Gilmore girls, sista säsongen.
Johan är på träning, jag har äit middag. Funderar på vad jag ska göra imorgon.
Är sugen på att ha en liten spakväll ikväll och bara ta hand om mig själv...

Idag

Trist när OS är slut. När man inte har mycket att göra kunde man alltid slå på ettan eller tjugofyran och kolla på lite sport. Nu är vardagen tillbaka ohc det är mest dåliga serier på dagtid.
Kollade lite på Hannah Montana. Det var ju faktiskt ganska roande. Nu är det That '70s show...

Träffade mor på dagen, tyvärr blev det inget sats för de ställde in. Typsikt, jag var ju laddad.
Men vi hade trevligt ändå.

MIn första dröm...

Jag måste ha sovit innan kl 6 också för jag kom på att jag och Johan var i en hiss. När man kom  till en viss våning måste man slå en kod för att få fortsätta och efter ytterliggare några våningar måste man slå en till kod. Första gången gick det bra. Andra gången kom vi bara ihåg den första koden men inte andra. VI slog och slog olika kombinationer men kunde inte komma på den rätta. Hissen tvärstannade. Jag hörde folk ropa på andra sida att hissen satt fast och att någon måste ringa en montör.
Sedan började hissen åka ner, den accelererade och vi förstod att den skulle slå i källargolvet med den hård smäll. Det var hemskt. Vi hade ingen aning om vilken våning vi var på. Sedan smällde det till. Det var inte så farligt, fast de var minst 8 våningar vi fallit. Vi stapplade ut ur hissen och Johan rabblade den 3-siffriga kod som vi behövde vid andra kodslagningen. Varför kom han på det nu och inte innan?
Vi tog trapporna upp.Min långa mardröm

Vilken jobbig natt. Vi la oss vid 12 och Johan slocknade direkt. Jag låg vaken till minst halv 2 men sedan kändes det som att jag var vaken men nästa gång jag kollade på klockan var den 6, så jag måste ha sovit. Somnade då iaf, jag var jättetrött. Och drömde mardröm.

Började med att en tjejkompis, som inte finns i verkligheten, höll i ett hoppvikt papper och frågade om jag kunde hjälpa henne.
-Javisst om jag kan, svarade jag som alltid.
Hon såg allvarligt på mig.
-Det är farligt. Det finns folk som skulle kunna döda för det. Och om jag dör måste jag veta att du skyddar informationen vidare.
Jag blev osäker. Vill jag verkligen riskera livet för något jag inte vet vad det är? Äh, visst måste hon överdriva? Inte menar hon väl att det är så allvarligt heller, hon vill nog bara veta att jag verkligen skulle ställa upp för henne om det var så illa.
-Jag gör det.
Hon gav mig lappen som var ihopvikt många gånger och blev en lång, smal tjock pappersbit.
-Låt dem inte få den.
Sedan gick vi därifrån. Det var i ett hyresrättsområde med 6-våningshus och däremellan grönskande parker. Det var ett fint område, även om det hade dåligt rykte i resten av stan. Jag bodde inte här, men hade heller inget emot det. Fast det var iofs inte ofta jag var just här.
Vi gick igenom en av parkerna mellan husen. De stod parvis på var sida om parkvägen och sedan en park tvärsöver vägen och sedan två nya hus, så fortsatte det.
När vi skulle gå förbi nästa husen som kom närmast tvärstannade min kompis.
-Det är dem, viskade hon.
Hon lät rädd och stannade tvärt. Jag följde hennes exempel. Vi vände tillbaka, men båda såg i ögonvrån hur killarna där borta, alla tre verkade vara i samma ålder som vi, la märke till den plötsliga rörelsen och satte fart efter. VI började springa.
-Låt dem inte se lappen! Viskade hon högt. Förlåt! La hon till sedan.
Jag såg oroligt på henne när hon stannade. Jag sprang vidare, rundade en buske. Hörde första smällen. Hörde hur killarna skrek åt henne, ville veta vad än som stod på lappen. Hon vägrade. Jag sprang för livet. Var till slut så långt bort att jag inte kunde avgöra vad som hände där borta i parken brevid parkbänken. Levde hon? Var hon skadad?
Jag satte mig ner på huk, helt förstummad. Kom plötsligt ihåg den ihopknöglade papperslappen i min hand. Tittade på den. Vad var det för hemlighet som stod där i? Vad var det som var så viktigt? Jag tittade mig omkring. Ingen var i närheten. Ska jag öppna? Hjärtat bankade hårt. Jag var anfådd. Vad kan stå på lappen?
"Det finns folk som skulle kunna döda för det". Jag mindes min kompis allvarliga tonfall.
Nej, jag vill inget veta. Jag ångrade att jag inte sagt nej. Det var för farligt. De där killarna lekte man inte med.
Då kom jag på det. Jag visste att de var tre stycken och i min ålder, men hur såg de ut? Jag skulle inte känna igen dem en och en. Hur ska jag veta vem jag ska lita på? Helvete också.
Jag stoppade lappen under min tröjärmen, satt fast under min klocka. Sedan gick jag hem.

Vi kastade brinnande saker över allt pizzerian. Allting fattade eld. Detta var andra gången, denna gång skulle inte pizzakillarna kunna snacka bort polisen. Men det de gjort var så förfärligt. Döda en stackars vänlös flicka? Vad hade hon gjort dem? Ingen i området kunde förstå vad som triggat killarna till detta. Visst var inte killarna några kända änglar precis, men mord? Det hade ingen föreställt sig. Polisen var ju inte säker att det var dem förstås, inga vittnen som framträtt och inte kunna matcha någon DNA. Men alla andra visste. Och det var därför de tog lagen i egna händer. Kan inte polisen straffa dem så får vi. Fanns fler i området som kunde baka pizza, vi behöver inte just dem. Ingen ville ha kvar dem heller. Klottrar på fasaderna, drar upp blommor ur rabatterna. Vad skulle de med dem till?

Hans ärm fattade eld. Skrikande kastade han sig ut ur pizzerian. Han rullade sig i gräset utanför och lyckades släcka elden. Han såg en glimt av den sista tjejen som rusade runt hörnet. Jasså, var dem dem som gjorde det här igen?
Hon kollade in genom pizzerians stora fönsterruta. Hans två kompanjoner kämpade mot elden. Han gick in för att hjälpa till att släcka.

Några dagar senare gick tjejerna till sin kattaffär. Katterna var extra busiga igår så de väntade sig att behöva städa innan öppning. Redan utanför kunde de se att något inte stämde. De gick in under tystnad. Den goda stämningen var utbytt mot förskräckelse.
På golvet låg deras ena katt med magen uppsprättad. Till höger låg deras andra på en klätterställning med huvudet i en konstig vinkel. Till hönster låg deras tredje, och sista katt, och såg ut att sova. Men när de vände på honom såg de att även han blivit brutalt mördad. Nu hade de gått för långt. Pizzerian handlade ju bara om möbler, inte om några liv.


Jag vågade mig ut ur huset morgonen efter. Hade fortfarande papperslappen fast under klockan, väl skymd om jag bara inte sträckte upp armarna i luften. Jag gick ner genom trapphuset och ut på gården. Parken såg ut som vnaligt om man bortser från polisavspärrningen. Polisen hade knackat dörr och frågat efter vittnen. Min mamma hade sagt att hon inget visste. Jag sa ingenting alls, satt på mitt rum och mamma visste inte att jag var hemma. Hur hon lyckats missa min ankomst i den här lilla pluttlägenheten var visserligen ett mirakel, men mig gjorde det inget då.
Jag fortsatte förbi parken på väg mot skolan, saktade in när ajg skulle runda hörnet där vi senast stötte på killarna. Nu var en kille där. Jag stannade. Funderade. Var han en av dem?
Han fick syn på mig och sprang emot mig, han hade tydligen väntat på mig. Jag vände och kutade åt andra hållet.
Han kom ikapp.
-Schhh. Hyssade han.
Jag tittade oförstående.
-Du kan lita på mig. Hon berättade för mig också. Jag vet vilka du ska akta dig för.
Jag litade inte på honom.
-Kom.
Han viftade med sin ena hand att jag skulle följa med. Vad hade jag egentligen för val?

Jag började lita på honom. Han visste för mycket för att inte ha snackat med henne om det. Han visste också att jag hade lappen, men ville inte heller läsa den. Vi spekulerade kring vad som kunde vara så viktigt. Men kom inte på något vettigt.
Vi tog sällskap överallt. Fyra ögon ser bättre än två. Vi lyckades undvika de tre killarna flera gånger där de stod och spanade. Jag hade nu lärt mig hur de såg ut, även om de var en och en. Min vardag ändrades markant. Jag lyckades sällan ta mig ända till skolan så där halkade jag efter. Mamma märkte ingenting, hon var mitt uppe i sitt.
Vi pratade eller skrattade aldrig högt, ville inte ge killarna förvarning om vår ankomst.
VId några tillfällen upptäckte vi dem dock försent och det var bara att lägga benen på ryggen. De var dock mycket snabbare än både mig och min nya killkompis. Men jag fick inga märken som inte gick att sminka över. Mamma märke inget, och i skolan var jag ju knappt heller så de kunde inget veta. Vi förnekade dock att vi visste något som helst om pappret. De trodde oss inte. Efter några veckor fick de nog. De skulle ta reda på var pappret fanns även om de var tvungna att gå så lång som med tjejkompisen. Jag sprang hem och lyckades stänga dörren. Jag hörde något i lägenheten. Ingen borde vara hemma nu? Jag tittade in i köket. Där stod mamma och några mostrar. Mamma hade visst glömt informera mig om deras besök. Jag log lite tillgjort och hälsade.
Mamma sa att de skulle gå ut nu och sa åt mig att skynda mig till skolan. Jag svarade att jag glömt miniräknaren och bara skulle hämta den. De gick ut. Någon knackade på dörren. Det var killkompisen såg jag genom tittarhålet  och jag släppte in honom. Snart hördes snabba, tunga steg i trappen. Fötterna av tre arga killar kom närmare dörren. De började banka. Vad sjutton ska vi göra?
Vi bestämde oss för att öppna dörren och överraska dem genom att slänga oss ner mellan democh rusa ner för trappan. Vi fick nog lämna dörren öppen vilket skulle ge dem möjlighet att förstöra hela lägenheten. Det skulle bli svårt att dölja för mamma...
Vi gjorde så, de rusade efter, vi var snabbare i trappen och fick ett försprång. Vi sprang mot en dunge till vänster om huset. De närmade sig bakom oss. Vad fan stod det på lappen?!

Där slutade drömmen. Den höll på länge och var väldigt detaljrik. Jag har missat många detaljer här. Något mer fick ajg inte veta. Men när jag vaknade var klockan 9.51 och jag fick dra mig upp ur sängen. Men inte ett dugg utvilad. Hoppas jag får ro i natt så jag kan inhämta lite vila...


Positivism leder till ljusare och mer långvarig framtid

Så har även denna dag lidit mot sin ända. Vi hälsade på hos mor och far och firade brodern. Vi gick ihop för att ge honom en mobiltelefon, men så kunde inte han byta till abonemang just då så han tog en snygg mp3-spelare istället. Så köper han mobilen sedan själv. Det går ju lika bra det :-)

Så jag och Johan var där och M och hans tjej, P och farmor kom dit. Kul att träffa farmor igen, hon orkade ta sig till oss och det tyckte jag var kul. Synd att hon är så pessimistisk och inte ser fram emot framtiden utan är negativ och tänker att det är inget att ha. Visst kan jag förstå henne då hon är 91 år och efter att hon ramlade är mindre rörlig. Men som jag sa så har det gått 2 månader sedan dess och då kunde hon ju inte alls gå medan hon nu kan vanka sig fram med käppen iaf och faktiskt orkar hälsa på oss. Det är ju framsteg! Tänk nästa sommar då liksom, om 8-10 månader. Skulle hon ju kunna vara återställd i princip, om kroppen orkar och psyket hänger med.
Jag hoppas på det. Hon har ju generna för några år till, bara hon kan se glädjen i det också. Vill ju gärna att hon hinner träffa mina barn :-) Och det dröjer ju några år till det.
Svärfar sa igår att han gärna kan vänta några år med att bli farfar. Ja, det får bli som det blir men inget mål vi har inom snar framtid iaf ^^

Iaf tycker jag att det är jättekul att varje gång hon ser Johan lyser hon upp och ler jättestort. Hon tycker jättemycket om honom, det märks verkligen. Fast å andra sidan, vem gillar inte Johan?

Nu ska jag nog gå och läsa lite. Imorgon ska jag nog följa med mor och skriva in mig på sats igen. Så träningen blir ännu mer seriös. Hm...

Bilder kommer, men jag orkar inte just nu. Är inte van att festa 2-3 dagar i rad på detta sätt...

Shorti

Jag har varit uppe ett tag men sov länge. Johan gick upp kl 10, så även han tog sovmorgon.
Svågern gick precis upp. Igår kväll gick de andra barnen och ungdomarna och såg på Lejongkungen. Nu ska de tydligen se Lejonkungen 2...? Ja, okej.

Klockan 14 ska vi hem till mor och far min.

Började läsa Presidentens val inatt av Anne Holt.

Nu överför jag bilder från datorn till mailen som en liten säkerhet. Dock kan man ju bara överföra 50 bilder i taget så komemr nog bli lite trögt...

Från kvällen!

Nu har alla som inte sover över (vi är 20 personer som sover här den här helgen) åkt hem. Kusinerna är i Mickes rum (dvs under vårt vardagsrum) och ska spela singstar. Johan ser på tvprogram. Jag funderar på att ta en bok och läsa en stund och sedan sussa.


Det var trevligt ikväll! Nu kördes singstar igång *hög musik som låter illa*.
Var god mat, 3 rätters ^^ och trevligt folk. Nu har jag sjungit för svärfar 3 gånger: i måndags på hans riktiga födelsedag, vid 15 tiden idag då hela släkten fikade och sedan på kvällen när alla gäster var här och då blev det två verser.

Jag tog lite kort så ni får väl se imorgon för jag orkar inte ordna det nu.

Nä, nu får det bli en god bok efter att jag klivit ur mina högklackade, min klänning och tagit av mig smink och smycken. Ja tvättat bort sminket då.
Så god natt allesammans! Och jag är så tacksam att vi inte har sovrummet på denna våning *skränar och låter illa*

Hm de är typ 4 pers låter det som som sjunger nu... Och är det normalt att typ 3 stycken skriker "OH OH OH OH" som apor, antagligen killar som skriker i falsett?
Bara undrar....

Fixa och dona

Nu har jag fixat lite. Bland annat så är mina naglar målade så jag hoppas att färgen passar till klänningen.
Svärmor var in och lånade en långpanna av oss.
Johan försvann. Jag ska försöka ta lite bilder under kvällen så att ni får se hur de har ordnat det.

Kubb!

Vi spelade kubb nyss på ängen. Jag, Johan, hans bror och ena syster, och 6 kusiner. Mitt lag vann! Fast vi låg efter i början. De hade bara 2 kvar att få ner medan vi inte fått ner någon förutom dem som står närmare som de redan fått ner...

Jag gick därifrån innan för jag måste göra lite saker innan fikat.
De andra kommer säkert snart. De skulle plocka ihop kubbet, medan jag smet.

Glömde kameran igår kväll tyvärr, la fram den för att ta med men nej, glömde iaf. Tog inte med det på kubb heller för jag måste ju koncentrera mig på spelet!

Svärfar lånar vår kyl lite till dricka, så nu är den fullsmockad (de har ju bara 2 kylar till som redan är fullproppade...).
Jag tyckte att det var okej. Johan tyckte det också, bara de inte springer in i vår lägenhet hela tiden för det är inte här festen är och vi är faktiskt hyresgäster så de får faktiskt hålla sig i sin del av huset.

Hoppas det blir kul ikväll. :-)

Kortis om ikväll

Fika klockan 15 för de som är här då. Sedan kommer resten av folket kl 18. Dock trodde svärmor att det var kl 19, men nu vet hon att det är 18 så att hon inte blir förvånad när folk dyker upp då. Hon och svärfar var tydligen inte helt på samma linje för vilken tid som gäller. Men inbjudan står det 18 på så folk kommer då. Så är det.

Nä nu ska jag göra lite annat. Ser på OS i bakgrunden och lyssnar till diskmaskinens kluckande...

Kvällens citat

Så, nu har jag läst igenom alla bloggar och blivit uppdaterad. Så har jag ätit frukost också. Men sitter i morgonrock så måste gå och klä på mig. Och borsta tänderna, men jag har iaf duschat...

Igår var det väldigt trevligt, även om Anders försökte vara så irriterande som möjligt.
Han sa dock kvällens citat:
"När man säger att 'nu ska vi äta nyttigt, vi går till McDonalds' då är det ganska illa" Så sant så, och de hade han tydligen sagt för något år sedan då han i vanliga fall förtärde läsk, energidrycker, chips, snickers och det nyttigaste var väl varma mackor lite då och då. Låter som en bra kostcirkel...


Nu måste jag göra mig lite i ordning. See you later.


Klädångest

Haha vad söt han är min bror. Jag skulle ju ringa 10 i 6 för att se vilket tåg han tar. Så har han inte ens gått hemifrån för han fick ångest över vilka kläder han ska ha på sig.
Jaja, han skulle gå då iaf och det han sa att han hade på sig lät snyggt så blir nog bra. Ska ringa honom nu igen och se om han är framme.

Ha en trevlig kväll!

Snurv

Snart ska vi två fara och äta på restaurang med några och firas brors födelsedag. Familjen firar på söndag, vännerna idag=ärad.

Jag har varit helt galen i mint+choklad de senaste veckorna, helt galen. Vill äta massor ochj har ätit en hel del.

JAg och pappa snackade om vad hans ak ha på sig imorgon, så att han blir lagom finklädd. Jag vet ju ungefär vad värdens ak ha så kunde tipsa omhur han sak klä sig. Hoppas mor går med på det också, hon har ju en del åsikter ^^
Såg mammas nya klänning som hon ska ha, den var fin :-)

Vad trött jag blev nu helt plötsligt... Inte bra...

Besökare

Nu är jag hemma hos mor och far. Vi har precis övningskört jag och pappa. Det gick bra, fick backa en del men det gick bra fast jag inte gjort det så mycket förut. Men jag ser inte fram emot fickparkering.

Nu ska jag visa pappa en rolig sak på datorn.

Fixa och dona

Vår lampa i hallen har gått, vår skrivbordslampa också och nu sovrummets taklampa. När vi flyttade in var en av de små lamporna i barummet också trasig men vi har inte gjort något åt det. Känns som att det är dags att vi fixar lite glödlampor...

Idag ska jag övningsköra med pappa för det blev inte av igår.
Och fixa lite.
Köpa enveckasbusskort och kanske mat, typ bröd och så.
Sedan på restaurang ikväll.

Nu är jag vrålhungrig så tvinga mig inte att uppdatera på ett tag. Jag måste äta! ;-)

Dröm, bara en dröm

Oj vad trött jag är. Somnade efter midnatt och sedan drömde jag en otäck dröm som slutade med att en vit tiger attackerade mig i vardagsrummet(hade stått gömd bakom våra jätteväxter som egentligen inte är så jätte) och bet tag i min arm. Jag tog i allt vad jag hade och kastade bort tigern. I verkligheten kastade jag då bort överkastet (har inget täcke i på sommaren) i full kraft och vaknade av att jag dunsade ner i madrassen efter kraftansträngningen...
Då var klockan 7. Orkade inte direkt gå upp då.
Somnade om till 10. Orkade inte gå upp då heller... Halvsov vidare men gick upp för en stund sedan.

Johan vägrade handla bröd i regnet igår så vi har inget sådant, men lite havregryn har vi så jag har precis lagat till havregrynsgröt till mig.Utläst bok

Liza Marklunds Livstid är nu utläst, rekommenderas!

Regnet det bara öser ner

Oj, vad det öser ner! Åskar och blixtrar...
Oj, tror att grannen fått översvämning i sin källare!

Lite kort

Idag har jag sökt två jobb till. Båda som personlig assistent där personen har delvis teckenkommunikation. Det skulle ju vara bra för mig också.

Sedan tog jag ett jäääättelångt, skönt bad med skum och musik i bakgrunden. Var så skönt att göra sig ren och fräsch igen.

Sedan testade jag den cocktailklänning som jag hade på balen i 3an för att se om den fortfarande passade (man vet ju inte...). Men den passade och jag var snygg i den också! Så blir nog den på lördag på 50 års festen.

Så ringde jag Martin också och grattade per telefon. De skulle antagligen lämna handpenningen för katten de ska skaffa ikväll. Vad var det nu den skulle heta... Något ryskt mansnamn iaf. Då både han och hans sambo är allergiska mot pälsdjur så är det en allergifri katt med päls. Tur att det finns sådana så att också dem kan skaffa en kissemiss!

Grattis brorsan på födelseda´n

Just idag för 27 år sedan föddes en stor bebis= min yngsta storebror! Jag hade dock inte äran att träffa denna varelse vid hans ankomst, eftersom jag då var en stjärna på himlen, men jag har hunnit lära känna honom ganska bra ändå genom åren. Han är ju den bror jag är åldersmässigt jämnast med, skiljer ju bara 7 år...

Så GRATTIS på din födelsedag bror Martin!
Hoppas den blir mysig och go.


Födelsedagsbarnet


Mysigt, snyltare, städat

Jag borde nog egentligen duscha innan jag sätter mig och skriver. Jag känner hur svetten rinner på mig, så mysigt.
Jag gick ut i skogen igen och sprang, inte lika bra som förra gången men kändes lättare än förrförra (då det var första gången på länge). Jobbigt med skog för det är upp och ner, kringelikrokar, stenar och rötter i en enda röra. Inte kan man se målet heller, eller veta när man sprungit halvvägs då mna springer i så många svängar. Men jag har satt upp ett ställe där jag tänker att det är halvvägs, borde iaf vara däromkring, men säker är jag ju inte.

Johan är på halkbanan, ringde precis och var där en timme för tidigt. Han lånade mitt busskort, så vet inte hur jag ska ta mig till min körlektion :-P Får ringa pappa och snacka lite.
Han kommer billigt undan alltså. Köper inga remsor eller kort (förrän 1 sept) utan lånar när han behöver och är det korta sträckor så lånar han moppen- som han aldrig tankar... Ursäkta, snyltare! :-P

Vårt hem är helt okej nu. Måste stuva undan de rena kläderna och tvätta de smutsiga (hans jobb), plocka undan lite saker på borden, diska (mitt jobb), fixa till sofföverdraget och gå ut med sopporna. Sen är vårt hem tjusigt.
Frågan är när detta ska göras...

Livet är hårt alltså...

Livet - ingen barnlek
Hamngrillen, Kungshamn

Två tjejer, ~28 och ~23, sitter och fikar med den äldre tjejens son ~3. Sonen kladdar mer än nödvändigt med sin glass.
Tjej 1: Hjärtat, grisa inte så.
Sonen kladdar ännu mer med sin glass.
Tjej 1: Lägg av! Annars vet du vad som händer…
Sonen (skräckslaget): Inte Runar!
Tjej 2: Jo, då kommer Runar och tar dig. Och var hamnar du då?
Sonen (uppgivet): Livets Ord… Det finns inga leksaker där…Okej, nu räcker det för idag... Jag ska inte publicera fler Tjuvlyssnat under denna onsdag...

Nä, inte otrogen idag heller

Precis när jag tänkte skriva en liten yttring om det kunde vara så att min sambo var otrogen (på skämt då) så ringde han.
Han stack nämligen hemifrån 16.15, det tar 15 min till träningen och han börjar kl 17. Slutar kl 19. Nu är klockan 20.30 drygt. Vad sjutton gör han? Är där 45 minuter innan träningen, 1½timme efter + de två timmarna han tränade. 4 timmar drygt har han varit borta. Man undrar ju. Och så ringer han från en tjejs mobil också, haha.

Nej ingen fara. Jag hittade hans mobil i ett par jeansfickor när jag sorterade tvätt så visste att den inte var med.
Och han snackade om att Sifu glömt bort tiden.
Haha. Jaja, han får berätta hur Sifu kunde glömma att avsluta träningen så grovt, haha.


Vår Sifu, Yu Yan Kai, som också är skådespelare och har medverkat i ex:
Tai Chi Master, Fong Sai Yuk 1 & 2, Blade of Fury, The Kung Fu Cult.

Hoppas ni inte tröttnar...

"Entschuldigung, we were juzt watchin ze 'Angry german kid'!"
Turistbyrån, Smålandsstenar
Ett äldre tyskt par ~70 står och pratar på tyska om hur de ska åka. Kille ~18 i disken, håller på med broschyrer.
Gubben (på tyska): Ska vi fråga killen vid disken?
Gumman: Nej, dagens ungdomar kan ändå ingenting. De är bara dumma! Allt detta datorspelande…
Gubben: Ja, det är sant. Men han borde ju veta NÅGOT! Jag frågar.
Gubben (till killen): Do you speak English?
Killen: Ja, und auch Deutsch!Och det är orsaken till varför man aldrig ska säga något dumt om en person på ett annat språk i dess närhet...

Rolig annons

Fick tips om en annons på blocket.
För dig som behöver köpa en säng!!!
Sjukt roligt, värt att kolla in på och buda om du behöver det som erbjuds, eller har något att byta med...


Hahaha

Tjuvlyssnat
En pappa ~30 sitter och äter med sin dotter ~5.
Dottern tittar länge och beundrande på pappan.
Efter en stund:
Dottern (utbrister): Pappa, jag tycker att du är så fin med kläderna på!
Pappan grymtar generat till svar.

Vad nyfiken jag blev!

Killen (viskar): "Försöka få en flyttbonus på 25 000 kronor"
Polishuset, Arlanda

En skejtkille ~20 kommer fram i kön och ska hämta ut ett provisoriskt pass.
Receptionist ~50: Jaha, vart ska du åka då?
Killen (lutar sig fram och ser skamsen ut): Måste man säga det?
Receptionisten: Ja du! HÄR HAR VI INGA HEMLIGHETER!
Killen lutar sig ännu längre fram och viskar något ohörbart varpå receptionisten brister ut i gapskratt.
Receptionisten: Hahaha! Vad ska du göra där då om jag får fråga? HAHA!

Resa

Idag har vi städat lite men finns massa kvar. Jag har blivit medlem på ams.se och sökt två jobb.

Robert tjatar att vi ska boka flyg till Hamburg redan nu, det är extra låga priser på RyanAir just nu.
Nackdelen är att jag inte vet när jag kan åka (om jag jobbar på mitt vanliga jobb så vill jag inte åka mitt i veckan, jobbar jag på något av dem jag sökt så kanske jag jobbar helger...). Dessutom vill jag höra med Wiebke först när det passar henne- men hon är på obestämd ort.
Vi talar vidare....


Trist att åka själv iofs.

Att ta sig från en plats till en annan

Ringde pappa och frågade om jag fick övningsköra imorgon, och det verkar gå bra. Skulle ringa senare så han kan svara på när han slutar ungefär. Lite jobbigt är det ju att ha flyttat hemifrån, långt från bilen tex. Mitt busskorts sista dag imorgon så gäller att passa på. Köpte ett enveckas-kort. Skulle kunna köpa ett till. Får räkna lite på hur jag kommer åka under nästa vecka. Se om jag tjänar på det eller inte.
På fredag ska jag till stan och tillbaka iaf, så två åk. På lördag ska jag nog ingenstans. På söndag ska jag hem till mor och far och tillbaka, det är två åk. Behöver nog åka en 5 gånger till om jag ska tjäna på ett veckokort. Jobbigt att jag är 20+ nu. Kan inte köpa terminskort längre. Och inte är jag student och kan köpa studentkortet. Jag är en helt vanlig vuxen. Suck.

Guten Morgen

Morron morron. Har börjat sova längre nu, framåt kvart i 10. Inte bra...
Idag ska vi städa. 14 pers ska sova över i huset fre-söndag så är ju bra om vi har fint. Skulle städat igår, men båda glömde bort det. Jag=glömma städa? Det är något på tok med mig :-P

Johan ska snart till bilskolan, sen sätter vi fart.
Jag har ingen träningsvärk idag!

Helgen är fullsmockad. Finns tyvärr en sak jag måste passa på, men så är det ju...Händer inte mycket

Inte hänt så mycket idag alltså.
Vi var nyss och handlade, dels på ÖB och dels på Coop. Mest på det sistnämnda.
Ser Holms höjdhoppfinal för andra gången nu.

Kul att Wissman är i final!

FIck ett intressant sms idag också, måste fundera och se hur jag ska göra...

Springrunda

Så tog jag mig ut på en till runda nyss. Det gick bra. Rundan kändes kortare, jag hade mer ork i slutet och kunde spurta på rätt bra, behövde inte så mycket psykisk pushning denna gång och det känndes helt enkelt inte så tungt denna gång.
Tiden blev ju också bättre. Men jag vet inte exakt hur mycket, måste snacka med Johan om hur jag ska tänka, lite komplicerat... Blev iaf en bra förbättring :-)

Om böcker tex

Sov länge och drömde mycket. Var på en kryssningsbåt men för att komma till vår hytt som var längst bort till vänster så måste man simma genom en pool (två hyttar hade sina dörrar mitti poolen). Men rummen var jättefina och hela bådet var specialiserad på bad. Så efter hallen var det en jättestor och fin dubbelsäng och i rummet innanför det en jättejacuzzi. De hade dessutom tänkt till för de ville ju att månljuset skulle lysa ner i alla badkar så fönstren var strategiskt placerade och fick i vissa fall hjälp av speglar som riktade ljuset. Det var jättehäftigt och härligt.
Om man ville kunde man flytta in i hytten permanent och bo där och jobba där.

Iaf så är Johan på bilskolan nu. Jag har precis sett på konstsim och nu är det fotbollmatch herrar mellan Belgien- Nigeria.
Både J och M ska till studievägledaren på KTH idag. Så får väl passa på att gå ut och springa då...

Men nu vill jag läsa min bok. Under min semester tog jag med 3 böcker, de var för lite. När jag hade 3 dagar kvar i Hammarstrand så hade jag inga böcker (och då hade jag sölat massor medvetet). Gick ner till affären för att köpa en pocket, finns ju alltid flera att välja på och jag har köpt där tidigare år. På Ica hade de ingen, på Statiol ingen, på Coop hade de 2 st med 4 böcker i varje, men ingen av dem var lockande. Fick vara utan i 3 dagar. I Sundsvall på vägen hem köpte jag 3 böcker för 4 (pocket) på Bokus. Så nu har jag massa böcker igen :-) Har en del jag kan låna av mor också.
Jusste, Sandra har du läst klart Det ska bli ett sant nöje att döda dig? Mor vill låna när du är klar.

Böcker lästa under semestern:
Saknad av Karin Alvtegen- Bra
Tusen strålande solar av Khaled Hosseini (samma som Flyga drake) - Bra
Stenhuggaren av Camilla Läckberg - Väldigt bra

Nu läser jag Livstid av Liza Marklund och den är mycket bra än så länge

Fler böcker jag köpte i Sundsvall:

Presidentens val av Anne Holt
Svek av Karin Alvtegen
Skugga av Karin Alvtegen

Semester 7

Hammarstrand.

Vi läser i solen på trappen till gäststugan
Johan och Monica hoppar högt
Vi i köket

Teckenspråkarna som inte ger upp

Nu har tre av mina gamla klasskompisar börjat tolkutbildningens andra år (hoppade över ett år). Verkar ha gått bra för dem och nästa vecka ska de på läger för att bli en familj. Myysigt.
Även om Stefan är förkyld.

Undrar om Emelie M fortfarande läser min blogg?
Bara nyfiken så där. Eller om du dissar mig nu liksom....
*Spännande*Ska strax byta till finare kläder inför middagen. Ser på OS-fotboll mellan Japan-USA 1-0.
Och snackar med såväl Robert som Stefan på msn.

Susanna Kallur

Såg precis hur det gick för Sanna i semin i häcklöpningen. Hon föll på första hindret (första gången hon faller i en tävling).
Stackars stackars Sanna. Hon som är så fruktansvärt duktig, som haft så många skador och som äntligen kommit i form igen. Precis i tid till OS. Och faller i semin.
Det är okej, Sanna. Vi klarar oss utan din medalj, men jag tycker så synd om dig. Det här året, och lättnad över att kroppen håller till slut- och så slutar det så här.
Trist.

Kom igen i nästa mästerskap och visa att det bara var tur för dina konkurrenter att de fick medalj, för om du inte fallit hade du tagit en av platserna på prispallen.

Detär okej, en gång-ingen gång.Vill ha dig tillbaka...


Jag skulle ge bra mycket för att kunna lägga mig på köksgolvet och mysa med den bästa av alla katter igen.
Zeb, jag saknar dig.

Facebook spår min framtid

Test på Facebook slår fast att:

-According to the Wedding Algorythm, You Will Marry In: 4 YEARS AND 1 MONTHS
Alltså september 2012 (så nu vet ni det, alla nyfikna, inte före 2012 iaf!)

Nästa gång jag blir firad i vit klänning blir kanske på mitt bröllop...


Tog detta test två gånger och verkar bli tre barn iaf, vi som siktar på 4.
-YOU WILL HAVE 3 KIDS: 1 GIRLS AND 2 BOYS.
Först en tjej och sen två killar
-YOU WILL HAVE 3 KIDS: 3 GIRLS AND 0 BOYS.

Program på internet som blandade mina och Js drag till en bebis...
Bloggkoll

Nu har jag skaffat Bloggkoll, så får se om det är något att ha. Har lagt till alla bloggar jag brukar kolla igenom. De flesta flera gånger om dagen, andra någon gång i veckan och några ca en gång om dagen.
23 bloggar + min egen.
La till Tjuvlyssnat också (ej medräknat) så kan jag läsa om lite roliga händelser när jag känner för det...

Att köra, eller inte köra

Imorse var Johan på bilskolan igen. På torsdag ska han köra på halkbana. Alla säger ju att det är jätteroligt så får se vad han säger.
Börjar känna lite tidspress på att jag borde ta körkort. Johan har snart kortet (äntligen) i sin hand och hans lillebror, som är lika gammal som jag, ska ta körkortet nästa sommar och deras lillasyster, nyss fyllda 18, säger att hon också siktar på det. Jag kan ju inte tillåta att dem tar före mig heller. Nej, jag är inte alls särskilt tävlingslysten...

Det skulle ju faktiskt vara bra med ett körkort till nästa sommar. Fast just nu är ju det mesta i min tillvaro osäker, och förvånadsvärt nog så bryr jag mig inte så mycket om det. För första gången i livet tar jag saker som det kommer utan att må dåligt över det.

Jag är spontan.

En sådan mening trodde jag aldrig att jag skulle skriva om mig själv för 6 månader sedan. Jag är perfektionist och vill ha allt planerat i detalj så långt i förväg som det går.
Men det här med körkort vore ju mysigt. Kanske borde ringa far och boka in en körlektion med honom i veckan...


Eller så skiter jag i det och fortsätter ta tunnelbanan...

Svärfar 50 år idag!

Fick stiga upp tidigt för att fira Erik som idag fyller 50 år!
Hela familjen åt frukost tillsammans, sjöng och han öppnade paket.
Av sin fru fick han en cykel och av barnen en sladdlös borrmaskin.
Båda sakerna hade han önskat sig, skönt att han faktiskt sa något han ville ha.
Grattis blivande svärfar, hoppas du lever många år till!


Semester 6

(Ser på OS-sammandrag och de spelar Jamaicas nationalsång nu, vilken fin melodi)

Vägen mellan Storuman Kommun och Ragunda Kommun

Johans farmor vid sitt föräldrahem. Låg på vägen så svängde bara av för att titta till det.
Stannade till vid en kyrka och tittade in på kyrkogården efter släktingar, här är en av stenarna
Äntligen framme i Torpet där vi fikade innan Js farföräldrar for vidare!

Semester 5


Blev en hagelskur i fjällen...
Äntligen bryter solen fram!
Johan och hans farfar kämpar med en hängmatta vars hänge rostat sönder och var svår att få loss
Johans farfar


Sam Cook - Wonderful WorldGillar den här låten, på nåt sätt känner jag igen mig... *-)

Sebbe fyllde 20 igår!

Igår fyllde Sebbe 20 år så vi var ju där så klart och firade honom. Han fick ju en del intressanta presenter må jag säga...
Jag och Johan skulle ju egentligen hem men när det började bli dags att dra sig så struntade vi i det och gick hem till min mor och far istället, de bor ju så nära, och sov i mitt gamla rum som nu är gästrum.

Idag har jag shoppat en ny mascara, flip-flops då jag inte äger några och det var halva priset +snygga, och en härlig t-shirt.

Middag idag blev Calzone.

Kul att några av oss började tävla i Limbo igår, jag var hyffsat bra faktiskt .-)


Behov

Jag behöver verkligen en ny mascara, min suger ju verkligen!
Jag är hungrig.

ABBA -I have a dream


Dagens tur i stan

Puh.

Tänkte att om jag inte hade för ont av träningsvärken idag och vaknar vid normal tid, 8-9, så kunde jag ta mig en morgonrunda idag. Vaknade 10.30. Har jag inte gjort på månader alltså! Undrar varför just idag... Dessutom hade jag träningsvärk i låren, eller har faktiskt. Ajaj. Varför alla dessa trappor överallt?!
Så upp och ordna sig. Kom ändå 10 minuter sen till plattan där jag skulle träffa Robert. Han börjar tolkutbildningen på måndag. Blev helt paff. Redan dax för skolstart? Känns som jag precis fick semester ju.
Vi gick ner till Kungsan för att träffa Wiebke som står där med SDUR, Stockholms dövas ungdomsråd tror jag det står för. Jag och Robert tog dessutom en sväng runt stånden så at Wiebke fick jobba lite. Vi fyllde i en undersökning om rasism, nekade att pussas och jag gick en liten tipspromenad och vann ett inträde på bad här i sthlm. Sedan medverkade jag också i en tävling vid sdur:s tält och räknade upp 1-20 på tid, tog drygt 7 sekunder tror jag. Igår hade de alfabetet, synd att de inte hade det idag för jag är snabbare på det tror jag.
Sedan tog Wiebke lunch och Robert åkte hem för att se på OS (diss?). Så jag ock Wiebke umgicks på egen hand en stund innan hon fick jobba vidare.
Hon berättade att hon ska bila i Finland och Baltikum på hemvägen. Om jag minns rätt far hon från Sverige på måndag och kommer hem till Hamburg i början på september.
Men jag har bestämt mig för att om inget oväntat händer så ska jag ner till Hamburg i höst och hälsa på! :-D
Och jag är välkommen också, så jag tränger mig såklart inte på ;-)

Sedan letade jag efter present till Sebbe. Svårt! Johan dissade alla mina förslag och ville bara köpa X, men jag hittade ingen X! Så irriterande. Sedan hittade jag något, efter ett bra tag och flera affärer, och frågade vad Johan tyckte om det. Och det tyckte han var jättebra. Äntligen! Så hoppas inte Sebbe har det redan, och att han blir nöjd.
Sedan rusade jag iväg till systemet och inhandlade cider till mig och Johan.

Har varit sugen på att köpa nya skor. Har inte gjort det på typ länge. Köpte ett par gympadojjor i våras typ men annars har jag nog inte handlat skor sedan förra sommaren....?!
Så gick på skopunkten och såg massa fina. Gick på H&M i syfte att köpa strumpor (blev så stressad på morgonen att jag glömde strumpor och gick omkring barfota i gympadojjor- nice) och hittade även en fin tröja så köpte det och gick tillbaka till Skopunkten där jag testade några olika varianter. Till slut valde jag ett par (aldrig hänt att jag bara köpt ett par på skopunkten va?) och köpte dem i storlek 39. Skumt. Brukar mest ha 40-41 och då och då 39 så var osäkerpå om jag verkligen skulle ta dem, men 40 var ju för stora...

Sedan for jag hem!
Jag och Johan äter nog hämtmat idag till middag.
Medan jag gick i stan bestämde jag mig för en outfit så Johan är jätteglad. I vanliga fall frågar jag "Vad ska jag ha för kläder?" "ska jag ha den och den, eller den? Eller den och den kanske?". Sedan frågar jag "Vilka örhängen passar? Ska jag ha halsband? Kan jag ha de här till det här?" och sedan "Hur ska jag ha håret? Bara så här eller så här eller så här?" och sist "Vilka skor ska jag ha? De eller de?". Ibland frågar jag om nagellack också men inte så ofta för jag brukar strunta i att smycka naglarna.
Idag har jag redan bestämt kläder och skor. Så blir bara frisyr och smycken som han behöver/får ha åsikt om. Han blev glad över det beskedet :-) Även om han föredrar att jag bestämmer allt utan att fråga. Men så funkar inte jag och så är det bara. Han får passa på att njuta.
Nu är jag hungrig. Hm...

Springrekord

Nämen det var ju bra!

Jo, jag bestämde mig för att klämma in en sak innan jag far till stan.
Igår åt jag en jättelunch på en Kina restaurang i Sundsvall. Till middag åt jag godis.
Till frukost åt jag en fralla med två skinkskivor och till lunch godis.
Låter ju som bra förutsättningar för att gå ut och springa.
Ja, men allt kan ju inte vara perfekt!
Så ut med mig och springa runt sjön i skogen.
Klarade att springa hela vägen även om det var psykiskt jobbigt att pusha på när orken tog slut och det var en jobbig backe i sikte, men jag klarade det!
Senast jag sprang just denna var med Empan i April. Då var det lättare att springa hela tiden eftersom hon var hela tiden någon meter bakom och jag vägrade släppa henne närmare! Lättare också för att jag inte ville visa vilken dålig kondis jag hade. Nu skulle jag bevisa för mig själv bara, det är tuffare.

När jag spurtade de sista meterna till samma punkt där jag startat kollade jag på klockan och slängde mig ner för att vila. Jag var trött.
En man och kvinna kom gående förbi med hund eller barnvagn, var så trött att jag inte regristrerade vilket av dem det var, och mannen sa "hej!"
"hehj" stönade jag
"Rekord?" frågade han
"Jahg veht inthe ähn"
Men nu har jag kollat och i jämförelse med förra gången där i April, sprang jag nu 56 sekunder snabbare. Nästan en minut. Det är ju rekord!

Nu ska jag duscha och sedan drar jag mig nog mot stan. Snyltar några klipp på Johans familjs remsor, för mitt busskort gick ut igår...

Semester 4


Lite främmande en kväll. Det var dessa som pratade om gamla tider och som jag och Johan efter ett tag tröttnade på och gick upp till oss istället. De klarade sig nog väl utan vårt sällskap, så som de skrattade och stojade :-)


Nu orkar jag inte lägga upp fler bilder.
Måste fundera över hur jag ska lägga upp allt som jag ska göra i helgen på bästa sätt.

Köpa present, äta middag hos mor och far ikväll, träffa Robert kl 12 imorgon i stan och träffa Wiebke, gå på systemet, fira Sebbe, gå på bio på söndag.
Den ordningen blir nog bäst. Några saker är ju fasta och kan inte flyttas på.

De kommande helgerna har jag rätt mycket inbokat har jag märkt :-P

Semester 3

Jag ville gå vidare och tog mig en promenad. Tog med kameran och testade olika inställningar på olika avstånd och i olika vinklar.Det var lågt vatten de första dagarna.Här brukar det vara vatten...

Ön där framme kallas Tri-Tall eftersom det tidigare stod tre tallar där. Numera ser man bara ön om det är lågvatten och tallarna har varit borta länge.

Och här nedan brukar vi bada när vädret tillåter.

Semester 2


Två dagar senare fotade jag omgivningarna. Utåt sjön, bastun och en byggnad som rymmer vedbod, garage, vävstuga osv och ovanvåningen är "Luffa" där det finns många sängplatser till släktens ungdomar.

Den dagen fick vi äran att hämta posten. Brevlådan är vid den stora vägensom ligger 900 meter bort enkel väg.

Sedan hemma igen :-)

Medan vi var borta ordnade farfadern med veden och farmodern bakade jordgubbstårta.

Semester 1

Vi flög till Umeå den 4 augusti 2008


Och det var moln överallt!


Men det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå


Men utåt havet sprack molntäcket upp och till höger är en bild på havet


Till slut skådade vi till och med land!


Då det var ett tidigt flyg serverades vi frukost


Vi två. Johan passade på att läsa medan jag fotade moln...


Flygplatsen i Umeå


Busstationen i Umeå där vi tog bussen mot Storuman

Färdigklickat för den dagen!

Om bilder

haha
595 bilder är tagna under vår semester. Så ni lär få se några den kommande tiden ^^

Hemma efter bortresandet

Hemma efter isoleringen! :-)
Har haft det gött.
Mer uppdatering senare, nu försöker jag tömma datorn så att jag får plats med bilderna...

Jag är lite kär...

Okej, ni får höra av mig ännu än gång innan kontakten bryts!
För jag måste erkänna en liten kärlek.
OS, när länderna tågar in så går en kinesiska före med en skylt på där det antagligen står vilket land det är som kommer bakom. Dessa kinesiskornas klänningar tycker jag är så fina!
Så fina färger och material.
Säga vad man vill om kina, men de kan göra fina sidenklänningar...


Den bästa bilden jag hittade kommer härifrån

No bloggkontakt

Kanske ska påpeka att från och med imorgon då vi far har jag ingen kontakt med internet annat än om jag besöker någon. Så bloggen kanske inte blir så uppdaterad de kommande dagarna.
Så ha en mysig helg och en bra vecka så ses vi här någon gång under den kommande veckan iaf. Och kanske live också!

Tjing tjong - ping pong.


080808

Nu borde ju en 08 vara i 08-området, men icke jag.
Jag och mor bestämde för ett tag sen att vi skulle äta kräftor och dricka vin på kvällen den 080808, nu kan det ju inte bli så så vi fick skjuta på det. Lite synd, för kräftor är riktigt gott (och kladdigt).
Hur blire med kräftskiva med Perssons? Har ni snackat något än?


Har precis sett Sverige tåga in på OS fågelbo-arena inför invigningen.

Jag och Johan har bastat ett bra tag och sedan duschade vi så vi är rena och fräscha. Vi försökte inte på oss något dopp i sjön(/älven), fast det säkert är tillräckligt varmt.
Till lunch blev det rester för att rensa kylskåpet, för min del tjockpannkaka och två små färskpotatisar från landet.

Snart är alla de där goda chokladkakorna som farmodern bakade i måndags uppätna, helt omöjligt att motstå...

Idag är det molnigt här men inget regn alls.

Uppdatering från norrland

Nu är det torsdag, har bara en dag kvar i den här vackra naturen.
Tyvärr har inte vädret bjudit på några härliga utflykter men igår tog jag mig ut på en promenad i skogen, ensam, i 40 minuter. Passade på att fota och testa inställningar.
Nu duggar det så lite att det är knappt märkbart, vattenytan ligger spegelblank bortsettfrån en eller annan vattendroppe. Ja, och en och annan hoppande fisk finns det också.

Igår började jag läsa Tusen strålande solar av samma författare som till Flyga drake, och i förmiddags var den urläst. Den var alltså bra den också.
Till middagen hade vi sällskap av Ulla, Rolf och Eskil och gamlingarna satte uppe ett tag och drack alla möjliga sorters sprit, rödvin, hemgjord likör, whiskey... och snackade om gamla tider. Jag och Johan bröt snart upp och gick upp till oss för att få ro. Här nere var det icke låg volym! :-)

Idag tog farfadern med oss på en tur för att visa omgivningarna. Barselebyn, gamla skol- och sjukbyggnader, var de bott tidigare, var andra släktingar bodde, och sedan upp i fjällen och kolla på kraftverken och den guldgruva som nu ligger på is tills någon vill investera i den igen. Faktiskt så hade det precis innan vi kom fram varit en hagelskur där så vi hittade en hel del hagelpölar.
Annars har det regnat en del, men också varit ganska soligt. Såg till och med en svag regnbåge.
Turen tog minst 3½ timme, och bara efter en timme, då farfadern skulle hämta ut kontanter sa Johan till mig "Tycker du att det här är kul? Jag tycker att det är skittråkigt." Ja och det var bara början!
Det gick lite i vågor på hur kul/tråkigt det var men han ville så gärna visa oss så det vara bara att muntert vara med.

Imorgon hoppas vi på att basta större delen av dagen. Har ju inte gjort det ännu.
På lördag åker vi iaf vidare till Hammarstrand.

Första etappen på resan

Igår kl halv 2 på eftermiddagen kom vi fram till Johans farmor och farfar.
Då hade vi åkte följande transportsmedel:
Tåg
Flygbuss - som vi delade med ett gäng militärgrabbar.
Flyg
Taxi
Buss
Bil

När vi kom fram fick vi lunch direkt, för min del blev det köttbullar och spaghetti. Middag var det falukorv i ugn och färskpotatis.
Vi satt uppe till halv 12 och pratade, läste, såg på tv och så vidare.
Imorse vaknade jag tidigt, låg och drog mig och väntade på att Johan skulle vakna. Efter en timme typ fick jag upp honom. Vi överraskade farmorn och farfadern med vår uppgång straxt efter kl 9. Tidigare gånger brukar vi sova längst av alla, typ till 11-tiden.
Vi åt frukost och sedan drog de äldre och jag ut i skogen och plockade blåbär. Fanns inte jättemycket men vi fick ihop en del innan det började regna tunga droppar. Johan stannade hemma och läste en bok istället.

Igår var vi inte på internet på hela dagen, starkt av Johan.
Idag har vi precis ätit Tjockpannkaka med drottningsylt och grädde. Mumsigt.
Igår kväll bakade farmordern 2 sorters kakor, mums.


I vänthallen på Arlanda igår la både jag och Johan märke till två killar. De var rätt snobbigt klädda och snackade lite lätt överklassigt. Inte så mycket att man störde sig på det, men man la märke till dem.
I flygplanet satt de två rader bakom oss och när vi skulle gå av la jag märke till dem igen. Och vid bagagebandet i Umeå stod vi i närheten av varandra. Många var där med golfklubbor så vi förstod ju att det är något speciellt denna vecka på golfbanan. Även dessa två plockade ut två bagar med golfklubbor. En man stod med en skylt med texten "Umeå GK" vilket nog betyder golfklubb och sa åt alla med klubbor att gå till höger. Men icke dessa två killar. Jag och Johan gick till Taxiskylten och väntade på taxi och förstod snart att man måste ringa och be en taxi hämta upp en, inte direkt som på Arlanda där det finns mängder med obeställda taxibilar. Med oss stod ett gäng andra som väntade på sina taxibilar.
Till slut var det vi två, killarna och en barnfamilj kvar. Så kommer en taxibil inrullandes och kliver ur och ropar efternamnet på den som beställt taxin. I detta fall "Wallenberg!".
Hm, kan det vara den familjen Wallenberg? Såg på killarna igen som tog sina klubbor till taxin. Hm, jo, snobbiga såg dem ju ut att vara från första anblicken...


Bilder från semester får ni vänta på i två veckor typ, för jag har inte med kamerasladden. Jag tänkte inte på att Johan hade med sin bärbara dator och att jag därmed kunde lägga upp bilder... Så är det iaf.

Nu vräkte regnet ner i någon timme men har precis slutat. Annars verkar det ju vara bättre väder här än söderut, bara några grader kallare.

Vi hörs senare!

Uppe mot tuppen

God morgon!
Vad kallt det är så här tidigt! Har mer kläder nu än någon annan gång de senaste veckorna och jag fryser lika fullt!
Nu äter jag frukost bestående av oboy och två mackor med massa gurka.
Jag är som alltid vid dessa lägen och går per automatik. Upp efter4½ timmes sömn, gör det jag ska och iväg. Johan är desto tröttare, han saknar mitt automatläge, och gnuggade sig länge i ögonen innnan han klev ur sängen.
Nu satte han på Bandit, så han ska piggna till antar jag.
Vi kommer vara sååå trötta ikväll!

Min kompis Johan satte sig på flyget till Thailand igår kväll. Vi kom fram till att trots att han startar 21.45 (tror jag det var) så landar han 25 minuter efter mig och Johan fast vi startar 8.20 :-P
Ja, fast nu ska ju inte vi till Thailand- bara Umeå. Men ändå...

Vi hörs, hare gott!
Håll tummarna för fint väder i norrland, vad ska man annars göra där bland myggen....

Snart så

Tog en banan också.. Om 20 minuter är det mat.
Nu har vi faktiskt plockat fram vår stora bag som vi ska packa i, och jag hr plockat fram en tröja som ska med. Verkligen framgång!
Får ta det efter maten.

Inte börjat än..

Vet inte vad som händer, har fortfarande inte börjat packa...
Men har iaf skrivit en kom-ihåglista på vad jag ska ta med så har ju börjat lite.
Familjen har kommit hem, middag hos dem kl 19.15- sent! Jag var vrålhungrig så fick mätta mig med två mackor och massa gurka på.

Ska nog plocka fram det jag ska ha med och lägga på golvet här (rent nu) och sedan stuva ner det i väskorna.
Fast jag orkar liksom inte det...

Var gick Johan nu då?!
Ska leta reda på honom, sen kanske...

Jomenvisst

Nu är jag jättehungrig!
Lyckades lura ner Johan i badkaret också så vi hade en mysig stund där i skummet och kollade ut på den blå himlen genom fönstret.
Nu försöker han spräcka mina trumhinnor genom att göra en massa skumma ljud i en mick och omvandla det till olika sorters effekter och spela på hög volym...
Låter som en varg, sjunger Luftens hjältar, är flyglarmet, leker trollet i Tre bockarna Bruse, Vargen i rödluvan osv osv...
Ni fattar?

Färdigstädat

Färdig!
Svettig och dan är jag. Måste ha bränt en del kalorier de här två dagarna. Iaf, så är ni välkomna på ett oväntat besök nu för det är rätt fräscht hos oss!
Har fortfarande lite saker på fel ställen men allt är rent iaf så ingen fara. Hihi.
Oj nu börjar svetten rinna känner jag...
Ska ställa undan dammsugaren och de andra städsakerna och sedan ta ett bad.

Mor ringde och idag hade de bara 30 grader i skuggan, stackarna- fryser dem inte? Hade legat vid poolen hela förmiddagen och skulle äta lunch då de ringde.
Sedan ringde svärföräldrarna och sa att de var i Sundsvall, hemma om 4 timmar från då.

Nä nu ska jag ta ett svalkande avkopplande bad så fort jag plockat undan städgrejerna. Efter badet blir det att packa.
Vet inte alls hur jag ska gå til väga men det ordnar sig väl...

Öronbekymmer

Blev lite orolig. Kom på att eftersom jag ska flyga imorgon så behöver jag nässprej och tuggummi, det sistnämnda är ordnat men jag har glömt det första.
Då jag haft problem med öronen stor del av livet har jag haft lite begränsningar på vad jag får göra: inte bada (ens badkar) utan fetvadd och badmössa, inte dyka för djupt pga trycket, inte flyga utan att spruta nässprej i näsan och tugga tuggummi då jag inte kan tryckutjämna.
Numera, och sedan några år, får jag bada hur jag vill (kommer ihåg känslan då jag för första gången kunde känna mitt blöta hår på ryggen när jag simmade- en sådan känsla!) men jag vågar inte riskera något när jag flyger.
Min professor säger att jag kan göra allt som alla andra kan, men för säkerhetsskull tar jag nässprej och tuggummi och undviker att dyka djupt med tuber.
Så blev lite nervös att jag skulle få utmana ödet och resa utan nässprej denna gång, men icke! Sprejen jag köpte till Bulgarienresan stod i badrumsskåpet och håller till 2010- så det är fritt fram! Härligt!

Jajamensan

I fredags slocknade jag kl 23 och vaknade kl 7.45 på lördagsmorognen, låg vaken i 45 minuter innan jag somnade om till kl 9.
I natt slocknade jag 00.15 och vaknade kl 6.45 men lyckades efter en stund att somna om till halv 9.
Då gick både jag och Johan upp. Jag satte igång och tog ur och satte på en ny diskmaskin, handdiskade allt som msåte handdiskas, tokade av bänkarna och spisen, en del skåp. Dammsög i köket.
Gick och hämtade mopp med tillbehör och skurade golvet i köket och i vardagsrummet och nedersta trappan.
Klockan 11 var jag klar och åt frukost.
Ska snart ta och dammsuga där uppe och skura golvet där. Och övre trappan. Och har vattnat blommorna. Och torkat bort fågelskiten som någon fågel lyckats pricka vår balkongdörr med (förstår inte hur alltså, för att träffa den måste de ju flyga in på balkongen under den ovanför och hänga uppe vid taket och släppa bomben. Vad har vi gjort den fågeln som vill hämnas oss?)
Sedan är jag klar för den här gången och då ska ett avslappnande bad tas. Kanske sätter på musik och tänder ett ljus för stämningens skull.
Senare ska jag packa, usch...

Johans familj är på hemväg. Och imorgon far vi. Kl 6.00 går tåget härifrån, så får väl gå upp vid kl 5...

Igår åt vi hämtpizza och såg på film och myste. Jättehärligt :-)

Beslut

Jahap och så var det med det.
Jag stannar hemma ikväll.
Hörs nog senare.

Prutt

Mamma ringde för ett tag sen, de hade 38 grader i skuggan. Båda hade precis badat.

Nu har jag kört två diskmaskiner, ska stoppa in en tredje, tömt och torkat av alla bord, dammsugit vardagsrummet. Kom på att jag nog väntar med köket tills imorgon för vi är ju kattvakt och hans matfinns i köket så det är där han är mest hos oss. Och han hårar som sjutton. Så tar det imorgon så vi får med all päls också.
Han var nyss här och ville ha mat men de har fasta tider så han fick ingen, och han var jätteblöt av regnet...


Ikväll ska tydligen Bella ha något hos sig men hon svarar ju inte när man försöker få tag på henne (på msn, sms till mobil och ringt hem) så just nu känns det som att jag skiter i det. Orkar inte jaga folk för att få veta när och hur det är.
Då får det hellre vara.
Synd det för jag är på dåligt humör och det hade nog kunnat få upp humöret igen. Och sista chansen att göra något kul med kompisar innan jag reser bort i ett par veckor.
Men skit på sig. (Använder mig av löjliga uttryck när jag är på dåligt humör)

Men om det passar att berätta vad som gäller så hör av dig, kanske ändrar mig.

Dystert

Dagens väder ser ut att matcha mitt humör perfekt.
Grått och regnigt. Underbart, som en spegel.
Fan, gör rätt sak nu och muntra upp mig!
Vänner.

Dagens planering gick i stöpet

Dagens ordning såg ut som följer:
Upp och äta frukost
Plocka undan i köket och diska
Plocka undan i vardagsrummet och torka borden
Dammsuga nere och uppe
Skura golven
Vattna blommorna

Färdig

Men det blev lite fördröjning för mellan frukosten och köksstädningen tänkte jag att jag kunde läsa ett kapitel eller två i boken.
Och jag hade kommit en rätt bra bit och fastnat. Jag satt fast med superlim, varken kunde eller ville slita mig loss.
Så jag blev tvungen att läsa vidare tills boken tog slut. Nu är den utläst.
Den var bra. Handlar om en förvildad flicka som ska anpassas till människornas värld.
Men nu måste jag sätta igång och städa. Åh vad jag längtar.


Pics1) Ett av de två hårspännenn jag fick av mor och far som de köpte då de var på Malta förra sommaren.
2) Jag gillar inte att hacka gullök.
3) Vem är svensk och vem är grek tror ni?

3 goda ting

Dinnertime! Snart kommer Johan hem och då blir det mat, den är redan klar, bara på eftervärme.

Johan klarade teoriprovet till körkortet idag! Grattis Grattis!
Med god marginal också.

Känns som det är dags att lägga upp lite bilder, får se om jag ordnar det ikväll. Annars har jag kommit in en bra bit i En flicka som kallas Alice och vill gärna läsa vidare...

Arbetslös-semester

Jag är friiiiii som en fågel, friiiiiii som en fågel!
Så är jag officiellt arbetslös. Men så ser inte jag på det.
Jag har semester.
Och jag kommer kolla efter lite jobb till hösten men mitt största hopp är att chefen på jobb b ska höra av sig i september. Det hoppas både jag och Maria på. Känns troligt också.
På tal om Maria så fick jag ett sött sms av henne idag när hon var på väg hem från jobbet. Jag gick därifrån 20 över 3 faktiskt. Skönt att sluta tidigt på sin sista dag, även om det betydde 1½timmes mindre lön. Aja.
Iaf så var innebörden av smset att hon är glad över att ha träffat mig för jag har fått henne att skratta mycket. Och så är det nog, vi har skrattat väldigt mycket, även om vi också varit allvarliga- både om arbetet och om privatlivet.
Jag är skyldig henne ett stort tack för att hon räddade mig för några veckor sedan. En kvinna ringde från något land på M och snackade på mycket dålig engelska. Vi ska inte ha några samtal på engelska, så jag fick totalt hjärnsläpp och kunde knappt förstå ett ord av vad hon sa, försökte bara komma på vart hon skulle någonstans- för inte hit iaf!
"A moment please", höll för luren och säger till Maria "HJÄLP!", förklarar situationen och Maria nickar allvarligt och frågar "Ska jag ta över samtalet?" "Ja tack" svarar jag. Så tar Maria över, och även om hon inte riktigt fattade vad kvinnan sa med sin dåliga engelska så lyckades hon reda ut vart kvinnan skulle. Tack!

Imorse när jag kom så blev jag ivägtvingad av chefen för avdelning a på fikarast. Visade sig att hon tagit med sig kanelbullar och ville överlämna ett paket, hela hennes avdelning satt bänkad runt mig. Jag fick en jättefin handduk i blått med företagets logga på längst ner, den var faktiskt jättefin.
När det blev dags för mig att gå hem tackade hon mig för den här tiden och hoppas att vi skulle ses igen.
Jag tackade själv att jag fått jobba där och sa hejdå till alla som var kvar på den avdelningen.
Sedan gick jag över till dem som jobbar på b och sa adjö till dem. Började med Lisa.
Hon kramade mig och satte sig på sin kontorsstol igen och sa att det varit jättekul att vara min handledare, jag svarade att hon varit en jättebra handledare- se bara hur duktig jag har blivit. Lisa replikerade och sedan kollade hon plötsligt med lite sorgsna ögon på mig. "Vad tråkigt att du slutar!" utropade hon och flög ur stolen och kramade mig igen och gav mig en puss på kinden. Jag skrattade bara och sa något. Hon gav mig en till puss på kinden och sedan satte hon sig och drömde sig bort om charterresor till thailand, visade mig ett lyxigt hotell som kostade 53000 i veckan, typ. Ja, dröm och glöm. Lisa går på semester en vecka nu.
Jag kramade Maria hejdå och vi alla tre bestämde att när jag var tillbaka från norrland skulle jag höra av mig så vi alla tre kan ses igen.

Sedan kramade jag Gunborg (som kramade mig hejdå för säkerhetsskull redan när hon kom imorse),och Sirkka och sedan Karin. Sedan gick jag till nästa fyrklöver och skulle precis stanna till vid Tadek när han utbrast "Du glömmer väl inte mig?!" och reste sig med en himla fart och kramade mig både hårt och länge. "Vi ses väl igen? Du kommer tillbaka va?" och "Hälsa din brorsa från mig! Martin hette han ja". Jag kramade Seidy hejdå och hon bad mig också hälsa både till mamma och Martin. "Jag vet inte om han minns mig men du kan ju hälsa från den tokiga tjejen" sa hon och Tadek fyllde i ledtrådar om honom ifall Martin inte skulle minnas honom.

När jag gick förbi Virva så snackade hon i telefon men jag ropade ändå "Hejdå Virva!" och hon svarade "hej hej" med sin finska brytning. Ja för finskor har vi gått om. Ibland känns det som att det finns två kvoteringar till företaget: för kvinnor är det fördelaktigt att vara från Finland, och för män att vara bög. För vi har många av båda delarna. Fast så är det ju självklart inte. Inga sådana kvoteringar alltså.

RSS 2.0