Grattis Mamma!


Snart slipper ni bara pluggprat, stå ut ni med!

Kom precis hem. En kär kamrat har skrivit ett inlägg till mig i sin blogg, värt en titt! Det är Bella som önskar mig lycka till med pluggandet så här i slutfasen. Väldigt fyndigt citat...

Nå, precis när jag skickat en kommentar till henne började jag fundera på hur jag ska lägga upp kvällen. Detta hann jag komma fram till:
-Middag hos Js familj snart.
-Åka och handla lite olika saker, bl.a. en miniräknare till familjetentan (får ej vara programmeringsbar).
-Läsa klart alla anteckningar och kanske börja med lite fler extentor eller läsa fler gamla rättsfall.

Sedan kom jag på att det är fredag. Ungefär nu börjar väl folk förfesta för kvällen? Nåja. Har pluggat varje dag sedan i söndags. Imorgon blir plugg (ca 9.30-10 tänkte jag börja i stan med plugget) och på söndag också.

Sedan är arbetsrättstentan på måndag och kvällen blir fri från plugg. Tisdag och onsdag blir det plugg och på torsdag familjerättstenta. På kvällen är jag fri för några månader fram över. Visst är det väl värt det?
Det är faktiskt roligt det jag pluggar, inte bara jobbigt!

För övrigt fick jag tillbaka mitt PM idag, som jag lämnade in den 14 maj. Har aldrig, ens för en sekund, varit nöjd med det. Verkligen missnöjd. Vilket, när jag sa så till min moder, nog oroade henne en del. Betyget B innebär godkänt men inga poäng till tentan, och jag tänkte att jag får väl ta det då. Bara jag blir godkänd så jag kan blir klar någon gång.
Jag har faktiskt inte alls lagt ner mycket tid och får skylla mig själv.
BA skulle ge 2 poäng och AB 4 poäng. Lilla a ger 6 poäng men delas sällan ut så det räknas inte ens som maxbetyg, utan AB brukar ses som högsta.

Med en liten skuldkänsla över min dåliga insats gick jag idag dit för att få min dom. Efter 2,5 timmars gestikulerande (läraren klarar visst inte att ha armarna i styr när hon pratar) var det dags. Hon samlade oss PM-författare och pratade generellt om hur vi elever har klarat oss. Hon var helt opedagogisk för hon började med det dåliga först.
-Vår generation överlag har mycket dåligt svenskt språk. Det brister mycket i språket. Vilket är synd för själva "juridiskan" kan vara bra men betyget måste sänkas pga dåligt språk.
-Det märktes att vi läser första terminen bara...
Ja och en massa andra saker...
Det bra var försvinnande litet i jämförelse och detta var ju självklart något knäckande.
Hon avslutade med att BA är vad genomsnittet brukar få och får man BA kan man vara nöjd och har lagt lagom mycket tid på uppgiften.
"Lagom mycket tid? Jag har ju lagt för lite tid! Hoppas hoppas ändå ett BA!" tänkte jag.
Så slänger hon fram arbetena till oss och jag bläddrar med vemod till sista sidan. Lärarens fula och otydliga handstil har kluddrat något på arbetet. "Står det det jag tror?" frågar jag och tittar på läraren som nickar och ler lite fånigt.Där stod "AB".
4 poäng till tentan och min dag var räddad!

Jag vill..!

Jag är så trött. Förmiddagen halvsov jag bort så tog lunch redan klockan 11. Efter någon timme började huvudet kännas tungt, trögt och segt. Ja, trög och seg är väl synonymer men strunt samma. Det har hållit sig kvar hela dagen sedan dess.  Pluggade med S idag, och hon var tvungen att sticka tidigt så vid halv 5 redan åkte jag hemåt. Nu funderar jag på vad jag ska göra. Sova en stund? lLugga trots att jag är så trött (inget vidare, jag vet)? Äta/dricka något sött så jag får en sockerchock och sedan plugga?
Skönast vore att ta en tupplur på soffan, men det får ju inte bli för länge för då kan jag väl inte sova inatt. Imorgon börjar jag 9 på SU, jobbigt. Måste jag gå upp en bra bit innan min naturliga rytm.
Vad ska jag göra nu då?
Jag behöver plugga mera. Göra fler tentor, läsa anteckningarna och repetera. Repetera barnrätt inför morgondagens PM-seminarie- det är ett definitivt måste så jag inte sitter där som ett fån.

Ni anar inte hur trött jag är på att tentaplugga nu.

Jag vill bara att det ska vara dags för tentorna och över.
Jag vill kunna läsa vilken bok jag vill, när jag vill, för att jag vill!
Jag vill kunna gå på stan och slösa bort flera timmar av dygnet på ingenting, bara för att jag känner för det.
Jag vill kunna tagga till inför helgerna och bara vara, inte vara tvungen att plugga helg som vardag.
Jag vill kunna vara ute när det är fint väder och inte vara förvisad in i pluggisarnas salar,
Jag vill kunna förbanna det regniga, kalla vädret- istället för att hånfullt flina och tacka min lyckliga stjärna för att vädret suger när jag ändå måste vara inne.
Jag vill kunna slösa bort en del av CSN på till synes helt onödiga saker och inte behöva tänka på att ha pengar kvar till kurslitteratur i augusti.
Jag vill inte behöva oroa mig för vare sig klara mig/inte klara mig eller för nå högsta betyg/inte nå högsta betyg.
Jag vill inte behöva vänta tre veckor in på lovet för att veta om jag har omtentor att plugga till i augusti.
Jag vill inte behöva vänta ända till imorgon för att få veta om jag får några extrapoäng till tentorna.
Jag vill inte behöva vilja så mycket som jag egentligen kan men ändå inte kan.
Jag vill sova!
Jag vill att min vilja-lista pga studierna ska vara kortare.

Missförstå mig rätt. Det är intressant, roligt, givande osv. Jag är bara lite less på tentaplugg dag ut och dag in...

Tentaplugg FTW

Igår var det plugg från 10- 16.40 och därefter mötte jag upp mor och vi gick på teater och såg Empan i Shakespeares Trettondagsafton. Var riktigt roligt att se och de var duktiga! Kändes inte amatörsmässigt, och tur är ju det efter 2 år på teaterskola.

Idag började plugget redan klockan 9.10 och klockan 17 reste jag och MSK till SU från Student Palatset, SP, för att gå på frågestunden för Arbetsrättstentan. Lärarna där var Annika och Ann och de gjorde det riktigt bra. Det var lättsam stämning samtidigt som man fick mycket nyttig information. Definitivt värt att gå på. Detta var slut klockan 19.40. Så blev en lång dag för lilla mig. Solen sken och därför blev lunchen utomhus (i gräset) hela 1 timme och 15 minuter lång. Men så mycket andra raster blev du ju inte så...

Jag ser slutet på böckerna nu. Men behöver ägna mig lite åt familjerätten också, får inte glömma det.... Hmm och läsa gamla rättsfall. Och göra fler extentor...

Ja, ni inser ju hur roligt mitt liv är just nu? Bara plugg, vardag som helgdag, morgon som kväll. Ja, sånt är livet. Fick veta att det är tanktömning den 5e,dvs på kvällen dagen efter vi har sista tentan. Tanktömning, för er som inte vet vad det är, innebär att Juristernas Hus (som är puben i detta fall, annars valfritt ställe) ska tömma hela sitt lager med alkohol då. Ingenting ska finnas kvar för sommaren. Tror priserna brukar vara ännu förmånligare vid sådana tillställningar. Har en känsla av att många "jurister" kommer utnyttja detta tillfälle. Jurister super, har fått lära mig det. De är inga nyktra människor överlag. På jobbet är de väl det, får man hoppas, men festa- det kan de.
 
Själv blir det nog ingen tanktömning för mig. Har ju som sagt festliga tillställningar 5,6 och 7 juni. Det är prioritet för mig. Men aknske ska man åka på tanktömningen en kortis, om ändå svägerskan sticker iväg. Nåja, den som lever får se. Den 5, det är då jag är fri. Underbart!

Jo just det. Ni kanske inte tycker jag ser så blond ut på bilderna? Bara lite ljusare? Så tycker jag det ser ut iaf, men det är för att bilderna tar med en blandning av hårfärgerna, de visar inte slingorna riktigt osv. Jag ser lite blondare ut i verkligheten tycker jag. Så vet ni det...

Dop på Gotland över Kristi Himmelsfärd

(skrivet på lördags lkväll)

Hemma från Gotland! Och ooooj vad mycket bilder det har tagits. Jag har tagit ungefär 400 (!) stycken. Sedan fanns det väl fem andra kamror som gick varma de med. Finns nog otroligt många bilder. Dessutom klagade jag lite på att "fotografen" (jag) aldrig själv fastnar på kort, visade sig att första dagen hamnade jag på 3 hela kort från alla kameror sammanlagt. Dagen efter hade jag kameror riktade mot mig ganska så ofta. Måste ju finnas några bra bilder på mig!

Nå, hur var Gotland då? Vackert! Konstiga träd hade de också, och en del lamm (=får).
Första dagen kom vi dit på eftermiddagen och träffade många nya människor, åt middag och hade det trevligt. Jag, J, svärmor och svärfar hamnade hos några av As och Js (föräldrarna till barnet E som skulle döpas, och hennes syskon S och H) vänner. I deras uthyrningsdel som de då hyr ut hela somrarna. Det gick jättebra och var ett bra ställe, dock 10-15 minuters promenad från resterande gäster. Solen sken och det var ganska varmt. Blev mycket fotbollsspelande bland ungdomarna och barnen, och en hel del nerknuffande och lek.

Dagen D
Dopdagen var i fredags, och när vi vaknade var det spöregn. Jag och J vaknade ungefär 2 timmar innan klockan var ställd på ringning och vi låg och väntade på att svärmor och sväfar skulle vakna- de sömntutorna. Klockan var ställd på 8.
Svärfar, jag och J åkte till mataffären för att fylla på frukostförrådet. Jag köpte på mig ett trepack med strumpbyxor, alla tre satte jag sedan på mig under klänningen. Det var kallt. Strax innan dopet vid kapellet upphörde regnet men kylan kvarstod.
Det var en vacker cermoni och med tanke på musikaliteten i Js släkt är jag inte förvånad över att de själva framförde sånger på piano, saxofon, dragspel och med sång. Js kusin I blev gudmor och As bror, tror jag, blev gudfar.
Efter cermonin blev det lunch hemma hos A och J. Otroligt gott alltihop. 35 gäster var vi ungefär. På det blev det fika och tårta. Vi försökte fota lilla E, men hon var inte riktigt på bra humör just då. Men det finns självklart massa bilder på henne ändå.

Gästerna började troppa av och presentöppningen kunde sättas igång äntligen (E behövde matas och bytas om och massa annat att stå i så presentöppningen fick vänta). Fick många fina saker, riktigt fina saker. En del saker har gått i arv i flera led och det är ju bara helt otroligt. Av oss fick E ett körsbärsträd som vi senare planterade på söndagen. Det visade sig inte vara lätt för den skulle 60 cm ner i backen och det var sten över allt cirka 10 cm ner. Men med lite vilja och spett gick det till slut. J och svärfar skötte grävandet. Gudmor I höll ett tal som var så vackert att jag nästan började böla.


Dagen efter

På lördagen vaknade jag och J strax efter 7 och än en gång väntade vi på klockan som skulle ringa 8. Jag försökte verkligen sova så länge jag kunde, för det blev nog min sista sovmorgon på drygt 2 veckor. Men så länge blev det alltså inte. Vi gick upp och åt frukost, städade efter oss. Dammsugningen skulle jag och J slåss om, och det blev Sten, Sax, Påse som skulle avgöra. Jag vann med 2-1 och var överlycklig. J fick dammsuga.
Sedan åkte vi till de andra och hämtade upp några innan vi for till Visby. Kollade de raserade kyrkorna, gick in i Domkyrkan, tittade lite i affärer men det var inte så mycket öppet. Vädret var uppehåll men inte vackert. Såg muren och Almedalen. Sedan åkte vi vidare till Getsvältan och slutligen tillbaka till A och J. Det blev lunchdags och efter det släktfoto med alla släktingar på Js sida som var där (jag inräknad).

Vid 16 tog vi färjan därifrån.

Långhelg

Bad mamma skriva ut några sidor åt mig igår. Vi möttes upp för att lämna över dem till mig och pratade en stund. Vi åkte hem till var och en, hon med mina papper och jag utan. Det kom vi på när båda var nästan hemma.
Både hon och jag åker ju på semester, och jag behöver papprena. Så hon och far skulle svänga förbi här innan de for och lämna dem. Klockan 8 skulle de åka hemifrån.

Jag gick upp halv 8 och duschade (mycket folk i huset och jag vill ha varmvatten). Tog fram lite kläder att packa och kläder att ha på mig. Klockan 5 i 8 ringde jag mor för att höra att planen stod fast. Visst stod den fast, de skulle åka klockan 8, hade de planerat. Fast nu råkade ju jag väcka dem så det blev visst inte så. Hoppas de hinner hit innan vi far hemifrån iaf. Tur att jag ringde.

Ja, vi, nästan hela Js familj, ska ju till Gotland över helgen. Har aldrig varit där så ska bli spännande och roligt. Kameran är laddad och jag har 507 bilder till godo. Det blir bra det.

Vi hörs!

Avskedsfest?!

Fick ett mail idag. På min "officiella"-mail, den jag söker jobb med och har kontakter med skolan. Den andra verkar av någon anledning få folk att höja på ögonbrynen.
Nu är det inte så att det är kalas, pompa och ståt för att jag har fått ett mail. Nej, nej, det är något speciellt med detta mail. Det var nämligen från Pernilla! Hon bor i Kristianstad förstår ni, men ska i höst påbörja ett år av utlandsstudier, i USA. I sommar ska hon därför ha fest. Hon skriver med lite humor i mailet. Klädsel är tex "Naken är Naturligt" osv.
Hon avslutar mailet med att hon inte vill att de inbjudna ska bjuda med sig andra gäster utifrån. Detta är viktigt tycker jag. För hon vill ju inte ha med massa folk hon inte känner, hem till sig. Det kan man ju förstå?

Saken är den att jag inte har en aning om vem denna Pernilla är. Efternamn finns med också. Har själv aldrig varit i Kristianstad eller känner någon som har de andra mailadresserna. Faktumet är att hon har mailat fel. Och sådant bara älskar jag. Eftersom hon har humor får jag utnyttja min humor.
Jag svarade henne så här:

"Hej.
Det är inte okej för andra att ta med sig folk utifrån, men det är okej för dig att bjuda främlingar?
Tackar ödmjukast för inbjudan men tycker det känns lite långt att åka till Kristianstad, från Stockholm, för att säga hej då till någon man aldrig ens träffat. Trevligt, men kanske inte värt besväret.
Önskar dig ändå en trevlig vistelse i USA.
Vänliga hälsningar
En annan Sara ***. "

Det var väl vänligt av mig att skicka till en komplett främling? Ååh, önskar jag kunde se hennes min när hon läser det!

En onsdag som är en äkta lill-lördag

Sov som en stock inatt och var inte riktigt glad när Js klocka börjde larma. Jag behövde ju inte gå upp än. Men men, vi låg och mös ett bra tag innan han slutligen lämnade mig och gick upp. Fast jag följde snart efter, ingen idé att ligga där vaken.
Upp och kolla datorn, sedan ordna frukost och samtidigt sätta sig och renskriva anteckningar från föreläsningar och seminarier. Har typ 4-5 seminarier kvar. Föreläsningarna blev 50 sidor sammanlagt, puh.

Äter lunch för tillfället, lasagne från vårt jättelass igår. Kör min första maskin disk och dagens andra maskin tvätt. Vill ha så mycket rent som möjligt när vi ska bort, så jag kan välja och vraka i packningen. J är på tenta för tillfället. Hoppas det går bra för honom där!

Råkade för övrigt tappa en tallrik i golvet så den gick i 6 stora bitar och ett större antal mindre bitar. En olycka händer så lätt. Särskilt mig. Så min tanke var inte bara "Åh nej", den var "Åh nej, inte den vita tallriken!". Ja, jag är faktiskt lite tallriks-rasist. De grå tallrikarna är jag inte lika rädd om. Vi har typ 4 stycken av dem och fick dem av de som bodde här innan oss. Visst de är helt okej, men hellre mister jag en sådan än en vit... Finare att duka med x vita tallrikar än x gråblå.
Aja, finns inget att göra åt det. Slog in bitarna i tidningspapper och kastade dem. Har gått runt barfota där och inte känt några fler bitar så borde ha fått med alla. Det ultimata testet nämligen.

*Dutt-dut-dutt-dut-dutt-dut-dutt-dut* Lät det nyss. Vad i? Gick till trapphuset och kollade. Ställde soppåsen vid trappan här på andra våningen för att ta ner den när jag går ut. Men soppåsen vill visst ut för en-två timmar senare (dvs nu) rullar han nerför trappen och ställer sig upprätt precis i hörnet vid dörren. Perfekt placerad. Inte var dag det händer.

Nej nu är det dags att återgå till renskrivningen! Ska bli klar idag!

En trött dag

Mötte upp L och M imorse, redan strax efter 9 på sub. Var jättetrött i går kväll men sov dåligt ändå som jag skrev imorse. Nu är jag ruskigt trött. Snart blir det sängen (relativt nybäddad så det är ljuuuvligt).

Förberedde muntan med L och M och sedan tog vi lunch. Satt ensam på lunchen, och satt väl synligt där många passerar. FEM personer tittade på mig utan att se mig på en halvtimme. Totalignorerad kände jag mig. Hallå här är jag!
Efter lunchen skulle vi tentaplugga individuellt men sockret föll och nattens dåliga sömn gjorde sig påmind. Satt med boken i handen och sov mer än jag läste. Kom väl 4 sidor på en timme. Pojkarna hade också halvt somnat. Sedan forstatte jag och pojkarna med muntaförberedelsen och köpte ex-tentor för 70 kronor. Därefter var det dags för muntan. Gick väl okej. Informationen har varit så dålig så var inte alls så som vi trodde det skulle vara men, ja.. funkar väl ändå, typ.

Åkte hem. Hjälpte J att laga lasagne, vi gjorde två formar på en gång. Lika bra det. Såg på House och åt middag (tar lite tid att göra mycket mat). Nu har precis nyheterna varit.

Skulle börjat göra ex-tentor med T imorgon men jag sa att jag behövde tiden till annat, vilket är sant så klart, och vi tar det på söndag istället.
På söndag kväll ska jag på Shakespeares Trettondagsafton förresten, det ni. Empan uppträder och tror hon ahr en av huvudrollerna, är inte så noga insatt. Klart man måste gå och kolla! Hon kan ju bli något stor en dag och har lovat att bjuda mig på galafester! Okej, jag utnyttjar henne inte, hon är en god vän. Hon får jobba med vad hon vill för mig (nästan).

Jag är glad att denna vecka har endast 3 dagar, även om nu det blir en del plugg även under långhelgen. Studenter är väl aldrig lediga? Men efter tentorna är det sommar! Det är min tröst.
Bild på min nya frisyr kommer senast efter långhelgen, kanske tidigare.
Nu blir det jag och sängen, vi hörs!

I will survive

Konstiga saker jag drömmer nu då. I natt vaknade jag flera gånger också, kanske för att jag vet att jag måste vara på skolan 9 denna gång, Inte kvart över eller kvart i 10, prick 9.

Igår då. Det blev ingen Bobby, och det kanske var lika bra med tanke på mardrömmen. Men det blev ett annat ställe. Så nu är jag lite ljusare igen, inte på samma sätt och samma nyans som förut, men det är svårt också från den bruna färg jag hade. Paniken slog till några gånger under tiden jag satt i frisörstolen. Fick flera hemska scenarier framför mig på hur jag skulle komma att se ut. Fula färger och stora kontraster. Värsta med "klipp och sling" är ju att det tar så lång tid innan man blir klippt. Man sitter ju där med färgkluttar i håret i 1½ timme och sedan blir man klippt. Sparar det värsta till sist?
Men jag överlevde iaf och det ser bra ut.

Nu blir det frukost och sedan iväg till sub.

Fobi

Idag har jag drömt mardröm om frissan. Otäckt, hoppas det inte är befogat. Attans att jag inte kommit över fobin, var helt säker på det ju. Vaknade med hjärtat bankande i bröstet och jag var både arg, upprörd, ledsen, förvånad och besviken. Dumma Bobby!

Nå, nu ska jag äta klart. Hade tänk vara på sub klockan 9 när de öppnar, men då hade jag behövt ta tåget för minst 3 minuter sedan, helst 13 minuter. Nåja. Snart så.

Tränade core i lördags och gårdagen var full av träningsvärk i magen, och den är fortfarande kvar. Aj aj aj.

Vi hörs!

Söndag kväll

Sitter här och lyssnar på webradio på min gamla barndomskompis J som uppträder där med en S. 14 minuter och 41 sekunder är de i radion och pratar, spelar och sjunger. Kul att höra! De är duktiga också så hoppas de fortsätter.

Annars ska jag gå och ge mig själv lite mer middag. Jag och J var och handlande för en stund sedan. Skulle inte handla för så mycket tänkte vi, men det blev ändå 400 kr. Hm... Var iofs en vecka sedan sist typ. Ska läsa igenom en AD-dom igen och sätta mig in i fallet under kvällen som är. Detta är till muntan på tisdag.

Har inte ringt frissan än...

Kollade igenom mitt schema nyss och såg att de som har omtenta för första och andra kursen, har det imorgon för- och eftermiddag. Tack och lov att det inte är jag. Det måste jag fira imorgon, att jag har kunnat och kan plugga till nästa, gå vidare, och snart får ett sommarlov som heter duga.

Fy sjutton vad det ska bli skönt med sommarlov. Finns en grupp på facebook som heter "I need a vacation!" som några vänner till mig är med i, men jag har tänkt att det inte behövts semester för min del ännu. Fast numera pluggar jag lite till mycket varje dag. Inga riktiga helger här inte. Så det ska bli ruskigt skönt med lov. Gick med i den gruppen idag.

Sista tentan är den 4e juni, men det blir inget hejdundrande party för mig då, för jag vill vara fräsch till svägerskans student den 5e och svärmors läkarexamen (!) den 6e. Inte vill jag komma dit och se ut som ett mähä pga dålig sömn och vätskebrist då inte.

Nåja, bilder var det. Here they come!Rostbiffswraps med currydressing. Recept finns bland mina länkar nere till vänster.

Lite allt möjligt

Ja, Norge vann  Melodifestivlen och klockan hann slå över till suttonde maj. Grattis till deras vinst! Visst var de bland de bästa?
Sverige kan vi ju skippa att säga något om va?

Idag tog jag sovmorgon som hette duga. Vaknade 9.20! Har inte sovit så länge på ett bra tag, minns inte när senast faktiskt. Nej, det var skönt.
Nu sitter jag och äter lunch, rester från sommarmaten jag och J introducerade för mor och far igår. Ruskigt gott. Kan visa bilder sedan.

Så var det det här att jag ska bli blond igen då. Tänkte gå till Bobbys i vby, de ska ju vara bra och ligger är nära. Priserna är väl typ som min frissas så... Bara det att nu när det är dags att boka tid blir jag så fruktansvärt nervös. Trodde jag var över min fobi, men det verkar tyvärr inte så. Jag vågar inte ringa och boka tid alltså. Få se om jag kan samla mod!

Det är väl det som händer just nu. Mina uppdateringar är inte så många som förut. Detta beror ju på att jag hade inlämningsarbete i torsdags, har munta på tisdag, sedan åker jag bort och sedan har jag två tentor på 4 dagar. Därför är jag lite okontaktbar för tillfället, och mer lär det bli. Men vi hörs nog! Ciao.

Åh sovmorgon

När jag och J la oss så jag att "nu sover vi väl ut imorgon? Vi ställer väl inte klockan?" Nä, sa J, nu sover vi ut. Jag drömde mig bort till att vakna klockan 9, eller iaf halv 9. Åh vad skönt det vore.
Men icke sa Nicke. Jag vaknade 4.44. Men allvarligt, nej jag somnar om. Jag vaknade 6.13. Nej, jag kan inte gå upp nu heller. Jag vaknade 7.30. Meen, sovmorgon, hörde du det? Jag vaknade 8.05. FINE.
Så nu är jag uppe och klädd och ska göra frukost. Det är inte normalt när man tycker att 8 är sovmorgon, men visst. Vi kör på det.

Ha en skön lördag!

Effektiv och ineffektiv på en och samma gång

Idag är det fredag. Gick upp vid 8 som vanligt och lagade havregrynsgröt till frukost. Behöver köpa mer havregryn nu.
Så satte jag mig med arvsboken för att läsa. Men kunde inte släppa samtalet som jag och M hade igår. När J stack så försökte jag plugga lite till, men det gick inte. Tankarna vandrade iväg, attans. Så jag plockade in våra rena kläder i garderoben, vikta och fina. Sedan fyllde jag tvättkorkarna med smutstvätt av alla dess valörer. Sorterade i färgskala: två korgar med vit smuts, två med svart och en med röd. Proppfulla. Fick ta till en påse också för att få undan allt. Ställde korgarna i all sin glans där de ska stå och kände nöjt golvet under fötterna igen. Men barfota ska man inte vara, har ju inte hunnit dammsuga än. J vet inget, så ska bli spännande att se om han märker skillnaden. Jag menar, drygt 5 korgar med kläder utspridda över lägenheten (skäms för att skriva detta men) måste han ju märka magiskt har försvunnit?! Annars blir jag ledsen i ögat. Det hela tog runt timmen för övrigt, helt okej.

Efter detta lånade jag solglasögon av M och tänkte plugga på balkongen, men nej, då hade jag och M för mycket att prata om så det blev inget plugg då heller. För 20 minuter sedan bröt vi upp för han skulle till stan. Äntligen plugga tänkte jag. Men magen klagade. Det har ju inte blivit någon lunch idag. Hm.

Mamma skulle till morfar efter jobbet, då kanske jag ska hälsa på pappa? Ringer honom och frågar om vi kan käka hamburgare ikväll om jag kommer över. Han tycker det låter bra, om jag köper dem på vägen. Isf blir det "pappa betalar", jag erbjöd mig att betala min egen men han ville betala, och jag är ju inte dum och insisterar heller. Så nu ska jag ta min arvsrättsbok, åka till vby och handla hamburgare och åka till pappa. Dä bli väl myysit?

Teckenspråkets dag idag

Ja, inte får man glömma att det är teckenspråkets dag idag. Den 14 maj 1981 erkände Riksdagen att teckenspråket är dövas första språk. Inte så länge sedan alltså.

Detta firar vi med lite gamla klipp där jag tecknar på teckenspråk. Jag är definitivt inte professionell.

Berättar en tjuvlyssning för en som övar på att ge respons, en av de få gångerna vi inte måste titta rätt in i kameran:


Tjuvlyssningen:
Subway, matställe, Sundsvall.
En flicka ungefär 5 år och hennes pappa äter.
Flickan - Pappa, är jag tjock?
Pappan - Nej, du är inte tjock. Pappa är tjock. Mamma är tjock.
Flickan, jätteglad - Är mamma tjock? JÄTTETJOCK!
Pappan - Nej, mamma är INTE tjock.
Flickan - MAMMA ÄR JÄTTETJOCK!
Pappan - Tyst. Här, drick fanta.


Berättar om bävrar, lite mer seriös än den ovan då:

Minneslunden och pizzaätning

Ikväll var delar av min släkt till Skogskyrkogårdens minneslund. Mormor är spriden där och då vi inte har någon grav blir det minneslunden som blir samlingspunkten. Några hade varit där redan på dagen, de flesta nu på kvällen. Efter att vi varit där åkte vi till en pizzeria och köpte med oss pizza och sallad till morfar. Vi käkade och snackade och hade det bra. Vår släkt ska ju inte bo i en lägenhet, ljudnivån är ofta på max... När klockan var 20 minuter i 9 splittrade vi oss och jag och mor fick skjuts av J och C. Tack så mycket för den! Bjöd in mig själv lite hos C och M också, för jag och J har aldrig varit hemma hos kusinen och hennes kille så... vi måste ju få hälsa på. Hoppas det blir av!

Lite bilder från kvällen:


Tre tog sallad, resten tog pizza. Blev några stycken:


Ett år

Idag är det den 13 maj. Jag började dagen med att tänka ett ljus, det har nu brunnit ut så ska byta ut det och tända ett nytt.

Förra året vaknade jag av att mobilen ringde och kom med tråkiga nyheter. Den här natten dog nämligen min mormor. Visst var hon inte direkt 20 år och frisk som en nötkärna men det var ändå väldigt oväntat. Tanken hade inte slagit mig över huvud taget att hon kunde dö redan. Hon hade ju inte ens cancern kvar i kroppen, då borde det ju vara lugnt, eller? Jag förstår det fortfarande inte, varför hon inte kunde stanna lite till men hon fick iaf den "bästa" döden man kan få. Somna in på natten med sin älskade make vid sin sida. Hon vaknade till vet ni, och bad morfar hämta medicin för hon mådde inte bra, han protesterade och sa att hon inte skulle ta den då men hon insisterade och när han kom tillbaka till sängen var hon borta. Ambulanspersonalen fick igång hjärtat men sedan slutade det slå igen och efter ett tag hade hjärnan varit utan syre så länge att det ändå inte var någon idé att väcka henne. Det skulle inte vara hon som vaknade.

Den 13 maj och 18 maj skrev jag några inlägg rörande detta. Den 13 förklarar jag vad som hänt och mina tankar kring detta. Den18 var första gången jag förstod att mormor inte lever längre. Tog några dagar att inse det...
"Kul" att se ett år senare hur man tänker. Efter detta har jag blivit mycket mer medveten om att döden finns runt knuten. Alla dessa bodelningar med anledning av dödsfall som vi får göra i skolan gör det ju inte direkt lättare att inte tänka på döden...
 

Grå måndag

Idag är det en grå dag, och jag har en grå tröja på mig dagen till ära. Inte mycket solsken idag inte men bara därför ska man inte deppa. Måtte lite dåligt imorse men åkte in till sub och läste i 2½ timme. Ca 35 sidor hann jag med, och blev klar med avsnittet om äktenskap, ca 250 sidor långt. Nu är det dags för sambo, ca 40 sidor, och partner, ca 10 sidor. Ska försöka hinna med det ikväll.
Sedan var det lektion och slutligen gick jag och S till bibblan och snackade PM. VI har nämnligen samma uppift så bra att bolla lite mellan varandra. Jag hade varit toanödig sedan klockan 11 men inte hann jag gå på toa någon gång inte. Dessutom åkte jag förbi min station och till Vby för att handla (Gouda ost för 35kr/kg passade jag på att köpa). Till slut, vid 18, kom jag äntligen hem och toaletten har väl knappt varit mer älskad än då.

Nu har jag ätit middag och läst i en proposition till senaste ändringen i föräldrabalken. För övrigt har jag otroligt svårt att säga baNken numera, särskilt HandelsbaNken. Vill så gärna säga HandelsbaLken. Handelsbalken flyter bättre i munnen tycker jag...

Nåväl, J ska iväg till träningen nu. Jag ska plugga. Livet som student är bra härligt.
Läste för övrig Citys framsida idag "Ung och jobbsugen - då bor du i fel land" där det står att ungdomsarbetslösheten, särskilt i Sthlm, har ökat kraftigt i år. Jag skattar mig lycklig som inte är skoltrött än och som är fast på en utbildning som leder någon vart. Tack och lov.

En söndag är icke en vilodag

Jaha. Gick upp tidigt. Min goda vana att vakna mellan 7.30-8.30 håller i sig. Oerhört bra. Gick upp och pluggade. Förutom lite matpauser så pluggade jag till hm... ja mitt på eftermiddagen iaf. Sedan for jag och mötte upp mor och vi tränade kondition på gymmet. Tredje gången denna vecka. En annan god vana! Vi kände oss grymt nöjda med våra insatser idag!

VI missade även regnet som kom på besök, så när vi kom ut ur gymmet var det blött men solen sken mest. Turligt. Vi skildes åt efter en stund och jag åkte hem. När jag kom hem var jag fortfarande röd om kinderna och på näsan, men iaf inte illröd i hela ansiktet längre. J kramade mig hej men släppte fort. Jag luktade tydligen för mycket svett. Han drog med mig till duschen. Sedan fick vi en liten paus där jag satte mig vid datorn och strax efter 17 blev vi kallade på middag hos Js familj. Hans morbror med familj kom på besök också. Det var kyckling och någon sådan där nymodighet till (dvs typ bulgur eller något). Efterrätt var det rabarberpaj.

Js syskon när vi ska åka hem från skärgården förra midsommar.

Sedan beslutade jag och J oss för att vara lite jävliga. Småsyskon ska inte ha det för lätt vet ni. Hans snart 19 åriga lillasyster skulle iväg på sin karateträning. Hon var lite sen och skulle ta moppen dit. J låtsades släppa ut luft ur däcken, vilket hon gick på. Jag snodde moppenyckeln. Hon fick snart nyckeln tillbaka. Dock stog hon länge och fifflade med garagedörren innan hon fick upp låset, allt mer stressad. Dock lättad över att J inte släppte ut luften ur däcken. Vi gick upp till oss. Jag slängde en blick ut på uppfarten och ser en bil stå parkerad så det omöjligt kan passera någon moped där. Jag och J ställer oss och ser på när systern startar moppen kör fram och tvärnitar. Hon ser riktigt olycklig ut, tittar på klockan, stänger av moppen och går runt bilen, men nej, hon kommer inte förbi. J går ut, tar moppen och kör runt på gräsmattan. Systern blev tacksam för hjälpen och kom iväg till träningen, kanske något sen... Måste ju retas med småsyskon vet ni, det vet jag iaf som är yngst av fyra...

Nu ska jag läsa lite mer sedan blir det väl slappa framför tvn som gäller.

Mättande sallad

Jag är såå mätt. Såå mätt. Vi lagade vår kyckling och pastasallad och jag tog en stor tallrik. Jag klarar inte ens av att se åt godiset jag köpte för lördags mysningen. Så proppmätt är jag. När jag inte har plats för choklad, då är jag riktigt mätt. Synd för det vore gott med choklad men nej alltså, nej. Det skulle inte gå. Och då åt jag ändå upp maten för mer än 30 minuter sedan, det har verkligen satt sig. Men det var såå gott också. Såå gott.


En helt vanlig fredag

Igår skrev jag ner ett utkast till mitt PM, måste stärka analysen känner jag men annars är jag relativt klar. Tog mig även en titt på mina gamla teckenspråksläxor. Där man filmar sig själv och tecknar. Riktigt roligt att se. Vilken skillnad från början på första terminen och slutet på andra, ojojoj. Stor skillnad alltså. Och alla dessa roliga historier som vi fick berätta, det gör det roligt att se även idag! Dock förstår jag inte alls hur jag klarade av att fokusera så pass bra ändå med allt kackel runt omkring. Folk snackar, ropar, frågar, öppnar dörrar och så vidare- inte lätt att hålla fokus på vad jag ska teckna!
Nej, det var roligt att se alltså...

Sedan mötte jag mor och vi tog oss en promenad. Jag hade kunnat gå en väg, men trodde att en annan skulle vara trevligare och närmare. Den var deinitivt inte närmare. Absolut inte. Men vi kom fram till slut iaf. Handlade det vi behövde i Vby, åkte hem till mor och far och åt lite räksmörgås där. Såg på Postkodlotteriet som hade "blivande brudpar"-special. Hade jag gärna varit med på och tjänat ihop lite pengar till mitt kommande bröllop. Sedan talang, sedan körde far hem mig. Vi satt utanför huset i bilen i 30-40 minuter och bara snackade. När jag precis kommit in ringde mamma och frågade när pappa åkte från mig, hon började bli orolig att han inte dök upp någon gång...

Jag och J halvsomnade på soffan vid midnatt och gick och la oss 01. Strax före 8 vaknade vi båda och klev upp. Lika bra att hålla på ens goda vana att gå upp i tid...

Fyra och ett halvt år

Nej nu är lunch- och diskpausen slut. Back to business, eller ja, plugg. Nu är det dags för ett nytt kapitel i boken, bodelning. Mycket sådant nu känner jag, men hellre det än att läsa ett tiotal sidor om pension. Så intresserad är jag inte, jag öglar bara mitt orange kyvert. Det är liksom tillräckligt. Men nu vet jag lite mer om pensionen iaf, både förr och nu och däremellan.

För övrigt är idag den dagen jag låtsats redan inträffat i ett par månader. Det har varit lättare att bara säga det som är korrekt idag än att räkna efter varje gång frågan uppkommer. Men nu är dagen alltså här. Nu har jag och J varit tillsammans i 4½ år, på riktigt- just idag.


Jag vill tacka dig

Jag vill tacka dig som fick min 40-45 minuters resväg att bli 1 timme och 25 minuter lång. Det var oerhört givande att stå under ett busshållplatstak tillsammans med 15 andra. Att det spöregnade var bara grädde på moset som vi alla uppskattade. När tre bussar inte behagat att hämta upp oss, med 10 minuters mellanrum, bestämde sig jag och en annan gosse att gå och se om vi kunde ta ett annat fordon. Den andra bussen vi kan ta verkade inte heller gå. Där var det cirka 30 personer inklämda i busskuren. Jag och gossen valde bort tbanan då det som sagt spöregnade och det är en bit att gå därifrån till tbanan. Istället gick vi till den närliggande Roslagsbanan, som skulle gå efter 5 heliga minuter. Vi hade ytterligare lycka på färden så inte kom banan i tid inte. Nej, vi fick allt tygla oss under taket och vänta som snälla barn på julafton. Den kom iaf till slut. Till skillnad från våra älskade bussar som inte behagade att visa sig. Vi hoppade på, åkte till KTH och tog bussen därifrån. Den i sin tur var också sen, och det är ändå en blå buss.
Väl på blå bussen kom jag fram till Odenplan, efter drygt 1 timme efter påbörjad hemresa. Regnet hade minskat i styrka och tbanan gick som den skulle. Dvs direkt vid min ankomst. Duktig tbana.

Så kom jag hem, efter 1 timme och 25 minuter. Med sura strumpor efter regnet och ett irriterat humör. 40 av dessa minuter hade jag kunnat plugga (det funkar inte att göra det på vägen då regnet öser ner, folk står packade som sillar och sittplats kan man se sig om efter i skåneland). Så jag vill tacka dig, oavsett fysisk eller juridisk person, för att du slösade bort 40 minuter av mitt liv. Tack.

Tacka vet jag spårburen trafik.

Det är något fel på denna dag. Jag var sen imorse, M hade försovit sig, S var sen. Vår lärare vi hade klockan 12, var 25 minuter sen. TJUGOFEM. Vår lärare på nästa lektion, klockan 13, var 15 minuter sen.
Så svara mig: har du också varit sen idag, som resten av världen verkar vara?

Ni talar bra latin

Vänd på rubriken och läs det bakifrån.
En liten detalj av onödigt vetande som min föreläsare igår nämnde för oss, tillsammans med andra små detaljer med onödigt vetande. Inte mig emot, jag älskar onödigt vetande. Berätta gärna hur mycket mat torsken äter om året, jag vill veta!

Det blev alldeles för sent inatt. Jag lyckades hamna i sängen klockan 23.55. Eftersom J snart skulle lägga sig så tänkte jag läsa till dess, han kommer ju ändå öppna dörrar och så så jag inte kan somna...
Så jag läste, kapitel på kapitel. Ingen J. 00.45 gick jag ner och frågade vad han egentligen ansåg att "snart" betydde. "Ooj, jag kommer nu, ska bara..."
Jag läste lite till och snart (snart enligt mitt tycke) kom han och la sig.

Vi vaknade båda innan klockan ringde, J gick upp jag låg och drog mig. Strax före klockan ringde, 7.40, gick jag upp. Det allra första jag gjorde var att vika kläder, handdukar och örngott och lägga på rätt ställe i garderoberna.
Efter ett stycke toabesök och en påklädning till normala kläder gick jag ner. Det första jag gjorde var att diska undan kastruller, stekpannan och de husgeråd vi använt under gårdagens middagslagning.

Tänkte på Maddo som ska försöka skippa bröd nu. Min kost består mycket av bröd. Istället satte jag en nydiskad kastull på spisen och lagade havregrynsgröt. Jag åt gröten, borstade såväl hår som tänder, packade träningskläder, bytte handväska och satte på mig ytterkläder. Allt detta på 50 minuter. På samma tid som jag brukar förbruka.
Jag var något mer effektiv denna morgon?!

Iväg till sub (bibblan) och plugga. Läste drygt 40 sidor på ca 2 timmar och 45 minuter. Köpte två bananer och en apelsin till lunch. Var inte sugen på färdigmat, salladerna är svindyra och mackor skulle jag undvika...
Sedan lektion i 2½ timme.

Därefter vid 16.00 åkte jag därifrån, mötte mor och vi gick och tränade. Var något för länge sedan nu. Jag borde ha tränat förra veckan iaf, då var jag varken sjuk eller haft för mycket att göra... Märktes att jag var lite ur form. Körde crosstrainer i 30 minuter på samma motstånd osv som vanligt men blev trött fortare, mer svettig än förut, hjärtat jobbade hårdare med mycket högre puls än senast och jag hann bara 4.16 km på den tiden mot drygt 5 km på samma tid normaltvis.
Vi tänkte träna på torsdag igen. Nu jeklar ska vi komma igång igen.

Om 13 minuter är middagen klar. Fiskgratäng.
Ja, just det., FISKgratäng.
Hoppas det blir gott.
Nyårslöftet har gjort sig påmint...

Jag kan inte bestämma mig...

Det här har varit en sådan där neutral dag. En dag som inte direkt utmärker sig. Visst den var inte exakt som alla andra mornar, eller skoldagar, men det var inte direkt någon action heller. Dagen fortsatte med en gruppträff och en frustration över första försöket att få till en bodelning. Försöket jag gjorde igår är antagligen rätt, men ska man följa mallen som föreläsaren gjorde blir det galet någonstans. Om man ska lägga på skulderna så kommer de båda ha mer giftorättsgods än de ska ha innan skifteslikviden. Ska man dra av skulderna slutar det med att de har 1 miljon mer i tillgångar än de hade från början, typ. Då blir de nog glada, om de får en mille på köpet av skilsmässan.
Ska bli kul att se hur det egentligen ska gå till. Tycker att det borde bli rätt när man följer varenda steg i mallen ju. Medan igår när jag gjorde, inte efter mallen, så blev det rätt..?

Så här är det med bodelningar också, alla vill ha de bästa delarna...

Sedan en liten föreläsning om arv. Uscha, vad det blir krångligt. Roligt iaf att de när de gjorde om lagen tänkte att det skulle bli så lätt att alla skulle kunna göra detta utan expertis. Tjena liksom. Jag fattar knappt. Eller, jag fattar men inte allt. Så har man den där killen som ser rätt snobbig ut (farsan är säkert advokat, inga fördomar här inte) på första raden som har svar på alla föreläsarens frågor. Utom en, men den kunde ingen. Så himla påläst. Då blir man inte ett dugg stressad!

Sedan satte jag mig en halvtimme i bibblan och markerade i lagboken. Sedan for jag hemåt. Insåg att jag borde åkt hem direkt efter föreläsningen men men...

Visade sig att det var tur att jag inte åkte tidigare. För vem var busschafför på min buss? Jo A som pluggade teckenspråk med mig! Så vi snackade lite, tills det blev för mycket folk. Han gifte sig ju i höstas och nu fick jag veta att han fick en bonusdotter på köpet och det verkade han uppriktigt glad över.

När jag hoppade av vid Odenplan duggregnade det. Är sugen på Kexchoklad och funderade på att köpa en i Pressbyrån där, men tåget skulle komma om 1 minut så det fick vara. Kanske ska jag gå av i Brommaplan och köpa där och sedan gå hem därifrån (ca 2 km) fast det regnar?
Kom fram till att det fick vara.
Tåget rullade in vid Brommaplan och stannade. Men öppnade inte dörrarna. Efter ett tag säger chaffören "Jag är ledsen men det är halt ute. Vi får åka vidare till Åkeshov så får ni ta tåget tillbaka". Visade sig att han åkt ungefär en halv vagn för långt fram pga halkan. Så det var nog inte meningen att jag skulle köpa kexchoklad i Brommaplan heller...En söndag

Idag är en underlig dag. Vi for iväg och pluggade på KTH. Blev ingen italiensklunch för det var stängt. Istället blev det wraps, kyckling för mig och rostbiff för J. Gott!

När vi varit hemma ett tag kom svågern och tyckte att vi behövde plocka undan, alldeles för stökigt har vi. Sedan började han, hör och häpna, plocka ihop en tvättkorg åt oss. Tillsammans plockade vi undan reklamhögar (vi måste få upp en "ej reklam tack"-skylt på brevlådan) och annat papper till pappersinsamlingen. Detta är inte likt min svåger. I vanliga fall skulle han peka och säga något nedvärderande. Det är så han brukar agera. Han är väl inte sjuk?
J satte på en tvättmaskin imorse och en ikväll, jag har kört 3 diskmaskiner. Ser helt okej ut nu.

Matval till middagen var svårt. Jag var inte sugen på något alls. Till slut fick det bli varma mackor- lätt, snabbt och gott.
Denna helg har varit mycket speciell. Mycket annorlunda. Mycket varierande.

Ikväll finns det inte mycket på tv, inte just nu iaf. De mest intressanta på de få kanaler som finns i det här huset är Roslings värld på tvåan. Han är professor i folkhälsa och berättar faktiskt en hel del viktiga och intressanta saker. Ibland får han tom till det. Som det han sa nyss:
"Singapore gick om Sverige för 2-3 år sedan. Men landet är så litet så det kan vi aldrig slå- de har så nära till sjukhusen"
Han lägger faktiskt fram det på ett bra sätt. Jag fattar vad han menar och han gör det åskådligbart för en som inte är inläst på ämnet. Han väcker nya tankar, frågor hos en.
Trodde programmet skulle vara väldigt torrt och tråkigt, men som tur var fick jag fel. Bildande!
I slutet ger han sitt huvudbudskap "Det till synes omöjliga är möjligt".
Han bevisar detta genom att sluka ett kompakt stålsvärd.
Ganska tuff gubbe?


Hans Rosling. Bilden tagen härifrån.

Så blev det söndag till slut

Idag är vädret inte alls lika fint. Perfekt för mig som måste plugga och sitta vid datorn. J ska till KTH och har lyckats övertala mig att följa med dit. Vädret är ändå inte balkong-väder och där är det lugn och ro. Dessutom lockar han med italienskrestaurangen till lunch. Hm...Nåja, jag måste ju plugga ordentligt så.

Vaknade vid 4 och var jättepigg. Ville upp och dammsuga och skura golven, men det går ju inte för sig mitt i natten tyvärr. Så, fick få mig själv att somna om. Vaknade sedan vid 8 och var mycket tröttare och inte alls sugen på att dammsuga. Tyvärr.
J har iaf kört i gång tvättmaskinen.

Ja, så spännande är denna dag än så länge.

Promenix

Jag mötte upp mor 11.26 i Vby och vi gick sedan till Maltesholmsbadet, för er som känner till området. Eller som min storebror sa som liten "Martin holms badet", gissa vad han heter... Vi gick genom gröna områden och det kändes inte alls jobbigt att gå. Framme vid stranden slog vi oss ner på en bänk vid sanden och snackade på. Riktigt trevligt. Mor kom på att vi skulle byta plats så solen kom på båda våra sidor. Dock kom hon på det för sent. Så på min ena sida av kroppen ser jag röd ut och på den andra brun...
Märks att jag hade ballerinaskor...
Bonnbränna efter Tshirten

Fräknarna tittar fram igen. (Där ser ni mitt snea leende också, så typiskt mig att ha munnen så).

Så här är vädret idag:


Efter att ha suttit där ett tag gick vi hem till mor och far, och det är en rätt bra bit ändå. Fast så jobbigt kändes det inte. När vi kom dit snodde jag lite mat och sedan drog jag med pappa på en promenad till Vällingby. Väl där gick vi in på Telia och hörde oss för om han kan få billigare abonnemang och pappa fick en brochyr med sig hem.

Här har vi en bild på pappa från sista april, ser ni fjärilen?

Min fredagkväll

Igår hände det grejer vill jag lova. Men jag vill nog hålla en del för mig själv (åh vad kul att säga a och inte b). Iaf så mötte jag upp mor och vi käkade mjukglass i solen. Jag tog en tur till Gina Tricot där jag fått presentkort och införskaffade mig ett par chinos. Hade hört från två håll då att de är så otroligt sköna så jag tänkte att man kan ju alltid prova. Och så blev det så att de fick följa med i en påse hemåt.

Ja, hemåt, för hem kom jag inte. J som suttit och pluggat på KTH sedan tidig morgon hade ännu vid 18 inte lämnat datasalen (annat än för lunch på min älskade italienskrestaurang där). Jag frågade homom hur han tänkt sig med handling, för jag måste ju följa med då enligt honom...

Han avslutade snabbt samtalet och 2 minuter senare ringer svärfar upp och frågar var jag är. Nästan hemma, svarar jag och han ber mig vänta vid t-banestationen hemma. En minut efter min ankomst dit kommer lilla bilen farande med svärmor och svärfar i. Både uppklädda upp över öronen. Jasså, vad ska ni göra? frågade jag och de svarade att de skulle storhandla, alternativt åka och fiska.
Nej, självklart inte, de skojade bara. De skulle på 100 årsfest, 2 stycken 50åringar som skulle firas i Danderyd. Svärfars gamla pluggkompisar från jordens tillkomst. Ojoj.

De kom på att de måste köpa blommor och det fick bli på ICA i Alvik, nöden har ingen lag. Svärfar bad svärmor handla och hon frågade om jag ville följa med in (snacka om att jag är poppis att handla i mataffärer med). Nej det är lugnt, svarade jag och hon lyckades övertala svärfar att gå med iaf, det är så tråkigt att gå och handla själv.

Perfekt tänkte jag och drog av mig shortsen där i baksätet efter noggrann granskning av var människorna runt mig befann sig. Ner med shortsen i påsen och på med chinosen istället. Aah. Svärmor och svärfar tänkte nog inte ens på att jag började bilturen med shorts och slutade med långbyxor...

Vi åkte genom stan och hämtade upp J. Svärmors väg hade varit bäst, men svärfar körde och ville inte erkänna det- förrän vi var framme, och det motvilligt. Nå vi åkte vidare mot Danderyd och jag och J försökte minnas hur vi körde. In i ett bostadsområde med stora och små hus i olika former och färger. Måste säga att mörkbrunt timmerhus inte ska ha gula fönsterluckor, inte så vackert enligt mitt tycke.

Svärmor och svärfar mötte upp värdparet 6 minuter efter att festen "började", precis lagom mycket försenade. Jag och J körde därifrån. Det gick bra först. Sedan hamnade vi inte där vi borde ha hamnat. På en väg vi inte visste vad det var för någon och var den ledde.
Efter ett tag ringde jag svärfar och frågade hur vi skulle köra och han blev alldeles förvirrad av hur vi lyckats komma dit vi var. Vi kom iaf till Kista och därifrån hittade vi till Bromma Center, vid Bromma Flygplats, och handlade mat där. Sedan bar det av hemåt. Jag slog på humorgalan som hade börjat en kvart tidigare och vi började koka pasta.

Klockan 22 var J grinig och ville i säng. Och tvingade med mig. Jag fick inte ens läsa. Vid halv 12 lyckades jag somna och klockan 4.40 gick J upp. Jag vaknade klockan 8.
Nu har J varit på invägning och klarade sin viktklass, så i eftermiddag ska han tävla i Solna på All Styles Open. Usch, tycker det är läskigt jag. Träna går bra, men tävla är ju värre.
Förra gången gick det bra för J, då vann han de första två matcherna och åkte ur under den tredje. S ska vara hans coach, skönt. Henne känner jag.

Nu är det sommar, nu är det sol!

Vädret kan beskrivas med ett enda ord: sommar.
Solen har skinit från gryning och skiner än. Himlen är ljusblå och vinden svalkar lite då och då våra varma skinn.
Själv har jag sedan uppstigandet legat på balkongen och läst Äktenskap Samboende Partnerskap. Barnrätten är jag klar med nu. Känns lite onödigt med partnerskap när det snart blir likställt med äktenskap.
Nåja, jag har fått färg på kroppen, och säkerligen knoppen likaså. Solskydd vad är det? Anledningen till att jag dumt nog inte har det är för att jag inte äger något, och solskydd är dyrt. Men, jag har iaf inte suttit naken på balkongen, jag har ju en del kläder. Och i någon timme satt jag bara i skuggan. Så inte illa. Som tur är har jag bra hud som snabbt blir brun och sällan bränd. Alltid något.

J gick upp 6.40 imorse och åkte till skolan. Han är nästan ensam i KTHs jättebyggnader. Imorgon ska han tävla i All Styles Open. Därav den tidiga uppgången. Idag ska han lagra energi så det blir pasta till middag.

Snart ska jag möta upp mor för att ta en mjukglass. Jag skrev ju sommar. Sedan vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Men något kommer jag nog på. Är det idag Humorgalan är?

Gårdagens valborg firades för övrigt med B, hos B, J och Empan. Vi grillade och snackade. Tiden rann iväg och plötsligt fick vi skynda oss till bussen. Trodde klockan var 2 timmar mindre än den var. Det betyder iaf att vi hade det bra! Någon brasa blev det icke. Får ta igen alla år utan brasa sedan när jag har barn... fast då måste man ju ha koll på barnen så de inte går för nära förstås... Inget jag behöver bekymra mig om nu iaf!

Hoppas ni har bra väder, där i Sveriges alla hörn!

RSS 2.0