Snart slipper ni bara pluggprat, stå ut ni med!

Kom precis hem. En kär kamrat har skrivit ett inlägg till mig i sin blogg, värt en titt! Det är Bella som önskar mig lycka till med pluggandet så här i slutfasen. Väldigt fyndigt citat...

Nå, precis när jag skickat en kommentar till henne började jag fundera på hur jag ska lägga upp kvällen. Detta hann jag komma fram till:
-Middag hos Js familj snart.
-Åka och handla lite olika saker, bl.a. en miniräknare till familjetentan (får ej vara programmeringsbar).
-Läsa klart alla anteckningar och kanske börja med lite fler extentor eller läsa fler gamla rättsfall.

Sedan kom jag på att det är fredag. Ungefär nu börjar väl folk förfesta för kvällen? Nåja. Har pluggat varje dag sedan i söndags. Imorgon blir plugg (ca 9.30-10 tänkte jag börja i stan med plugget) och på söndag också.

Sedan är arbetsrättstentan på måndag och kvällen blir fri från plugg. Tisdag och onsdag blir det plugg och på torsdag familjerättstenta. På kvällen är jag fri för några månader fram över. Visst är det väl värt det?
Det är faktiskt roligt det jag pluggar, inte bara jobbigt!

För övrigt fick jag tillbaka mitt PM idag, som jag lämnade in den 14 maj. Har aldrig, ens för en sekund, varit nöjd med det. Verkligen missnöjd. Vilket, när jag sa så till min moder, nog oroade henne en del. Betyget B innebär godkänt men inga poäng till tentan, och jag tänkte att jag får väl ta det då. Bara jag blir godkänd så jag kan blir klar någon gång.
Jag har faktiskt inte alls lagt ner mycket tid och får skylla mig själv.
BA skulle ge 2 poäng och AB 4 poäng. Lilla a ger 6 poäng men delas sällan ut så det räknas inte ens som maxbetyg, utan AB brukar ses som högsta.

Med en liten skuldkänsla över min dåliga insats gick jag idag dit för att få min dom. Efter 2,5 timmars gestikulerande (läraren klarar visst inte att ha armarna i styr när hon pratar) var det dags. Hon samlade oss PM-författare och pratade generellt om hur vi elever har klarat oss. Hon var helt opedagogisk för hon började med det dåliga först.
-Vår generation överlag har mycket dåligt svenskt språk. Det brister mycket i språket. Vilket är synd för själva "juridiskan" kan vara bra men betyget måste sänkas pga dåligt språk.
-Det märktes att vi läser första terminen bara...
Ja och en massa andra saker...
Det bra var försvinnande litet i jämförelse och detta var ju självklart något knäckande.
Hon avslutade med att BA är vad genomsnittet brukar få och får man BA kan man vara nöjd och har lagt lagom mycket tid på uppgiften.
"Lagom mycket tid? Jag har ju lagt för lite tid! Hoppas hoppas ändå ett BA!" tänkte jag.
Så slänger hon fram arbetena till oss och jag bläddrar med vemod till sista sidan. Lärarens fula och otydliga handstil har kluddrat något på arbetet. "Står det det jag tror?" frågar jag och tittar på läraren som nickar och ler lite fånigt.



Där stod "AB".
4 poäng till tentan och min dag var räddad!

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Annika

Grattis!



Jaa den där Johanna Schiratzki är en jobbig prick, jag tål inte hennes gestikulerande.

Kul att det gick så bra ändå trots hennes negativa inställning.



Vår PM-kille vara faktiskt lite likadan, medan alla var kvar börja han nämna en massa dåliga saker som han tyckte folk gjort med tentorna så han lät hemskt missnöjd så då kände man sig träffad och förlorade hoppet lite.



Vad duktig du är som pluggar så mkt! Jag vet inte alls var min motivation och stress som jag hade inför JIKEN är någonstans. Då pluggade jag från att jag vaknade tills jag gick och la mig men nu pluggar jag kanske 4 timmar om dagen :S



Så det bådar inte så gott :/ MEn jag känner att det kan gå lite hur som helst ändå.

Skulle kunna få allt mellan B och AB om jag skrev idag.

2009-05-29 @ 21:51:16
Blogg/hemsida: http://thefrostingonthecake.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Annika

Då har vi samma plan för pluggandet då!

Jag ska också köra rättsfall och ex-tentor i helgen.

Jag har redan kollat på kanske 6-7 stycken (jag gör de ju inte helt och hållet utan läser funderar och kollar facit) och ska göra resten innan tentan och så samma sak inför familjerätten tisdag och onsdag. Jag tror det är en bra planering.



Jag heter på B så jag skriver i Laduvikssalen.

Och ja det står ett + efter min munta.



Jag har varit på våra PM-seminarier och sen pluggat växelvis på olika ställen i skolan och hemma. Men absolut mest här hemma, troligtvis därför jag har så dålig disciplin men jag trivs ändå bäst hemma!

2009-05-29 @ 22:43:55
Blogg/hemsida: http://thefrostingonthecake.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Annika

"om jag skrev idag.." alltså jag skulle kunna få allt mellan B och AB om jag skrev tentan idag.

2009-05-29 @ 22:45:54
Blogg/hemsida: http://thefrostingonthecake.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: jayne

GRATTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIS !!!!! "Fy fan va vi är bra...." ha ha ha ha.

Jättegrattis till dig och hoppas du får en bra dag, trots pluggandet. Men dte är som du skriver.. plugga är en sak.. men att plugga ngt man tycker är kul är en annan sak, även OM det också kan vara jobbigt... Men motivationen är viktig.

Kram på dej!!!

2009-05-30 @ 10:28:31
Blogg/hemsida: http://jayne.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Godmorgon! Grattis! Skönt att ha lite poäng inför tentan! :) Själv sitter jag och skriver mig självblind på mitt arbete. Nackspärr har jag också. Gah. haha. men men. Hoppas du får lite helg iaf!! Kramar

2009-05-30 @ 14:02:48
Blogg/hemsida: http://dreammaddo.se/blogg
Skrivet i slottsdammet av: VIKTORIAE - Bloggen om självkänsla och annat! (TÄVLING JUST NU!)

Vad du är duktig!! Efter många om och men så fick du reda på ett bra betyg! Härligt jobbat.. Så mycket du pluggar tar jag det lugnt så jag tänkte att jag tar det lugnt för dig just nu ;) Kram

2009-05-30 @ 14:04:18
Blogg/hemsida: http://viktoriae.blogg.se/

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0