Aj aj aj...

Felsms.com:

"Till:
Mig
Sms: Hej. Jag heter bengt och och kör åt värmlandsgrus. Du svarar inte när jag ringer. Jag står utanför ditt hus och vet inte vart jag ska lasta av. Hör av dig.
Svar: Tippa det på garageuppfarten.

Förklaring: Något randomnummer jag vägrade svara på skickade till slut sms. Jag bor MÅNGA mil från Värmland, dessutom i lägenhet."

Cykellampa

Det finns faktiskt något som hindrar mig från att cykla (förutom allt detta grus!) ännu. Eller iaf om det ska vara efter solens nedgång. Jag äger ingen cykellampa. Så, då får man köpa en då. Det är väl därför jag tar studiemedel, eller? Så jag googlade på cykellampor och fann en hel, oupptäckt värld där ute. Det finns tydligen cykellampor med blinkers, med LED-lampor, diodlampor, ecolampor som får ström genom att hjulen snurrar med flera. Detta säger mig ungefär 2% av det jag tydligen behöver veta. "Jag ba w00t?". Förutom lampvalen så kan man välja mellan att montera fast dem på cykeln eller ha avtagbara som jag kan ta med mig frånm cykeln. Valen är onödigt många tycker jag. Så nu vill jag att ni berättar vad för cykellampa som är bra att ha, för jag har då ingen koll... Tack på förhand.

I god tid

Idag är det tisdag. På torsdag (midnatt till fredag) ska PMet senast mailas in. Vet ni vad? Jag är i princip klar! Det känns så sjukt konstigt att vara i så god tid att jag måste ha missat något. Efter att ha läst igenom arbete flera gånger konstaterar jag dock att alla rubriker finns med, vettigt innehåll och slutsats. Fotnoterna ser ut som de ska och källförteckningen är korrekt. Så... vad är felet? Har nu mailat PMet till två kursare som ska få såga den totalt om de så önskar. Vid lunch imorgon ungefär får jag uttalandet från dem. Då har jag fortfarande gott om tid att reperarera eventuella misstag. Även om jag inte tror att det föreligger mer än något enstaka slarv möjligen. Så mina pluggplaner för morgondagen har totalt fått ändrats. Det blir att läsa i en av böckerna på förmiddagen och beroende på utslaget så ska jag nog läsa även på eftermiddagen. Förhoppningsvis hinner jag en bra bit längre än planerat. Fick för övrigt ett mail idag från ett bibliotek. Den boken jag reserverade 4 mars och som skulle lämnats tillbaka den 22 blev återlämnad idag. Något försenad med andra ord och när jag redan bestämt mig för att strunta i den. Dock kostar reserveringen 10 kr så måste betala det iaf, då kan jag lika gärna gå förbi biblioteket och låna den på torsdag, ögla igenom de relevanta sidorna och skriva dit det i PMet om det står något bra som jag inte redan nämnt.
Men om jag ska vara helt ärlig så känns det nästan som att jag fick påsklov nu, även om det innebär mycket plugg också. Det vore dock inte helt fel med lite påsklov! Så jag tjuvstartar med: GLAD PÅSK!

Halvdöd lärka

Igår kom svägerskan hem från den lilla ön i söder (England) så vi var bjudna på middag hos Js familj. När vi kom för att låna bilen vid lunchtid blev vi bjudna på lunch. Summa summarum, vi lagade ingen mat att ha i matlådorna till idag lunch. Suck. Middagen blev självklart utdragen (inte långtråkig dock) och det var först vid 23-tiden som vi var igång med maten. Ett Jamaicanskt recept på kyckling blev det som vi inte testat förut men det var väldigt gott faktiskt. Vid 00.30 kom vi i säng. Jag vaknade vid 5-tiden men kunde somna om direkt. Sedan vaknade jag 5.30 och 5.55. Sista gången masade jag mig ur sängen, skulle ju ändå upp klockan 6. Underbart med sommartidsomställningen också. Tog sällskap med J både till och från stan idag. Min första lektion innebar avtalsförhandling, där mitt "lag" fick till en rätt bra deal. Sedan var det seminarie i vanlig ordning och hovrätten redovisade sin (vår) talan. Vi lämnade käromålet utan bifall. Därpå följde lunch och föreläsning. Vid 13.30 föll jag i koma typ, men efter rasten piggnade jag till igen och höll mig i form resten av skoldagen. Åkte i ärende till Odenplan där jag senare mötte J. Hem och slappa en stund (inte sovit än dock) och nu blir det lite plugg till imorgon medan J lagar middag (köttfärslimpa). Inget PM-skrivande idag, det blir imorgon och på onsdag som pennan ska glöda.

Mer intressant än så var inte min dag. Hoppas er varit mer spännande!

Dags att smida planer

Kom precis på att det snart är 1 april. Jag har ju tänkt på dagen flera gånger men inte på vad 1 april innebär. Ni vet aprilskämt. Brukar ni luras på 1 april? Själv ska jag alltid lura mina kära jag träffar åtminstone en gång vardera och det ska vara något rejält och något att skratta åt i efterhand.

Min mamma är drottning på aprilskämt och jag aktar mig extra noga varje år för henne, men ofta åker jag dit ändå. När jag var liten gjorde hon två klassiska skämt. Det ena var att hon väckte mig och kusin C som sov över och ropade "det snöar!". Det var ju då en sådan där snöfattig vinter så vi blev superglada och rusade till fönstren för att förstå att det inte fanns en enda snöflinga i hela Sthlm. Den andra var när Cs föräldrar skulle hämta C och mamma sa att vi hade spelat fotboll och råkat panga en fönsterruta. Cs mamma tog upp plånboken direkt och frågade hur mycket det skulle kosta att ersätta den och då hoppade jag och C fram och skrek april april. Klassiska.

Men det ställer ju då lite krav. Jag måste helt enkelt lura mamma (och alla andra) utan att själv bli lurad. Det måste vara något bra... Hm, ytterligare en sak att fundera på med andra ord. Kanske drömmer om något bra skämt i natt.
Glöm inte att vi ställer om till sommartid i natt! Sov gott (eller god morgon om ni läser detta på söndagen).

Så ska det låta minsann!

Såg på Så ska det låta igår kväll och måste bara visa ett klipp därifrån för er som inte såg det. Jag tyckte iaf att det var väldigt roligt.
Programledaren läste upp en omformulerad låttitel som "har du slaggat färdigt Lejonborg?" och det visade sig vara "Är du vaken Lars?".


En bebis är född

Imorse kom Wincents lillebror Lennox till världen. Stolta föräldrar är min kusin C och hennes make M. L ville inte ut när han var väntad utan låg kvar i magen och myste några dagar extra innan han kom ut kl. 6.53 imorse, 53 cm lång och 4070g tung. Se vilken urtjusig liten pojk han är:

Grattis Millan och Mackan!

 

Bilden kommer från Akademiska sjukhusets hemsida här.Förra helgens promenad

Verkar som att jag alltid blir en vecka sen med snöbilderna. Nåväl, bättre sent än aldrig. Här kommer bilder från min och Js promenad förra lördagen (japp jag fick ut honom under förutsättningarna att det var en kort promenad, sedan fick jag inte hem honom för det var så spännande på isen...).

Mindre snö vid staketet (jämför med bild i inlägg nedan):


I lördags fanns det absolut ingen skare kvar till skillnad från lördagen innan.

Vi gick längst ut på bryggan och J testade isen.

Isen verkade stabil så J gick ut till flotten och hoppade på den,
den hade inte rört sig en millimeter. Jag var något nervös.

Han gick en sväng till bojarna innan han vände åter till bryggan.

Stranden var inte lika fin som helgen innan.

Kan isen bära J kan den nog bära mig tänkte jag
och följde hans spår exakt när han tog sikte på bojarna igen.

Vi hittade ett hål i isen som någon borrat nära bojarna.
Expedition Mäta isens tjocklek inleddes.
Isen visade sig där ute vara från pinnspetsen till min hand.


Dagen efter (söndagen) vräkte det ner snö:


Snön låg kvar en dag ungefär innan den smälte bort.
Temperaturen under veckan har varierat mellan några grader både över och under 0-strecket.

Rättegång som hette duga

Idag efter föreläsningen var det dags för rättegångsspel. Det var oerhört roligt och de var duktiga allihop (jag satt som åhörare och antecknade för att kunna skriva domskäl för hovrättens dom sedan). Roligaste var "Lorens Mollbergs" vittnesmål. Han spelades av Jonas i klassen, härefter kallad Jo. Jo hade klätt sig i sann försäljaranda. Det var nästan kusligt hur bra klädd han var för rollen. Jo spelade en fastighetsmäklare som då skulle vittna för kärandens del i detta mål. Svarandens ombud tog dock fasta på att Jo sagt att han inte arbetade kvar och undrade varför han slutat. Jo tyckte då att det vore för tråkigt att svara att han gått i pension, så han drog till med att han blev utesluten ur mäklarsamfundet efter att ha haft en sexuell relation med både köparen och säljaren i samband med en försäljning. Det var nog inte någon av oss, frånsett han själv, som inte slängde ena handen upp framför munnen, vred sig åt sidan och knep allt vad vi kunde för att inte börja skratta högt. Ni fattar situationen när sådant yppas i annars strikt situation. Jo var inte klar där, han sa flera roliga saker som gjorde det svårt för oss andra att behålla våra roller. Till och med läraren vek sig och försökte hålla tillbaka skrattet. Jo var helt enkelt klockren.

Tingsrätten biföll till slut kärandens talan så svaranden med ombud ska skriva överklagan som vi i hovrätten ska få imorgon. Imorgon ska vi skriva domskäl för var vi står i saken. Det tänker jag inte berätta om här för det ska vi redovisa och lämna in på måndag förmiddag. Vi domare i hovrätten är dock överens vad vi ska döma, så ska bara skriva domskälen. På måndag får vi se vem som skrattar och vem som gråter av parterna...

Så här kan man tex se ut som hovrättsdomare. Jag gjorde det iaf.

Otydliga instruktioner är bland det värsta jag vet

Ni vet sådana där dagar då man bara vill slänga sig på soffan och ta ledigt? Där är jag just nu. Alltså i humöret, inte i soffan. Men icke då, här ska man förbereda för rättegång imorgon, så ingen vila. Jag fattar dock fortfarande inte vad det är meningen att vi ska göra. Jag vet att vi från hovrätten bara ska sitta och lyssna och anteckna medan målet utspelar sig i tingsrätten. Sedan ska tingsrätten avkunna dom och förlorande part ska överklaga. Därefter skiljer sig versionerna, och alla har fått veta detta av vår lärare. Ena delen säger att vi ska på 10 minuter avkunna vår dom, detta muntligt. Andra att vi får överklagandet dagen efter och ska skriva dom som ska läsas upp på nästa seminarie. Sedan finns det varianter någonstans däremellan. Ska bli spännande att se vad som gäller. Kan ju inte påstå att instuktionerna är övertydliga iaf. Det är många frågetecken kring både rättegångsspelet och avtalsförhanligen (tror jag fattat vad som gäller för den iaf). Hoppas på 10-minutersvarianten så jag inte behöver lägga mer tid på detta. Skriver ju faktiskt PM...
Well well, nu när jag fått detta ur mig så kanske jag kan ta tag i det?

C2an, vår kära C2a

Nu sitter jag här för att påbörja författandet av mitt PM. Det ska lämnas in på självaste skärtorsdagen vilket är en dag då jag har många olika saker för mig. Det är PM-inlämning, böcker som ska tillbaka till bibliotek, måste förbi palatset och så slutligen läkarbesök för snack om operation. Men innan dess är det också en del som ska göras. Två böcker till ska läsas och en tredje under själva påsken. Ett rättegångsspel ska rollspelas (på onsdag klockan 15-18) där jag är en domare i hovrätten (Frescati Hovrätt kallas den i rollspelet) vid namn Per Daniel Amadeus Atterbom. Jag får alltid spela kille... Sedan är det avtalsförhandlingar också. Första delen av den skulle in idag, den andra delen på torsdag och på måndag brakar det loss med förhandlingar med motparten. Det är för övrigt en av de få (eventuellt den enda) gången på 3½ månader jag börjar klockan 8, vilket är roligt då det på söndagen ställs om till sommartid. Psykiskt börjar jag med andra ord klockan 7 och går upp ur sängen klockan 5. Då är man pigg och fräsch i hjärnan för att avtalsförhandla!

Än så länge har jag inte stött på någon som valt att skriva PM om samma rättsfall (NJA 2008 s.684) vilket är synd för det ger en del att ha någon att bolla idéer med. Men det ska nog gå bra ändå, bara jag kommer igång. Så nu får det vara nog med bloggeriet, vi höres åter.

Hipp hipp hurra!

Idag fyller min storebror P år.
Ett stort grattis på 32 årsdagen!Vårvittring

En lägesrapport: Strålande sol från en blå himmel och 10(!) plusgrader. Nu blir det plugg och lunch, sedan ska jag göra mitt bästa för att jaga ut J på en promenad med mig till stranden...

Töntstämpel

Blivande 22 åring köper hjälm.
Ja, reaktionerna har varit lite blandade. Det har varit de som tyckt att det varit bra, andra att "ja, man borde ha det men det är ju en töntstämpel på det" och de som tycker det är totalt onödigt. Sedan finns det de som tycker att hjälm är för dyrt.

Till att börja med så känner jag mig själv alltför väl. De gånger jag inte har tillgång till papper, då spiller jag (gärna rejält). De gånger jag har nya, vita kläder på mig, kommer jag spilla choklad på dem. Och så vidare.
De gånger jag har med mig papper att torka med eller inte bär nya, vita kläder så är det aldrig något problem. Jag har en del otur helt enkelt. Så genom att ha hjälm på mig hoppas jag undvika den där cykelkraschen jag säkerligen annars skulle hamna i... Då har jag iaf gjort vad jag kan.

Men det är inte bara det. Hjälmen är ett bra skydd. Inte hundraprocentigt men det ökar chanserna att hjärnan inte tar skada vid en olycka jämfört med om jag inte har hjälm. Hjärnan är extremt viktig, och jag vill då inte vara vare sig död eller hjärndöd, eller skadad på något sätt. Finns det något jag kan göra för att skydda den är det klart jag gör det. Hjälm är bra i förebyggande syfte, precis som man gör andra saker i förebyggande syfte. Det är i min värld helt självklart värt de där hundralapparna. Mitt liv är mer värt än så (worst case-scenario är alltså att jag dör i en cykelolycka utan hjälm).

Att jag har hjälm innebär inte att jag kommer cykla som en rallyförare och ta onödiga risker. Hjälmen gör mig inte odödlig den bara skydda lite extra.

Summa summarum blir: hellre töntig än död. Och min hjälm är faktiskt snygg!


Bildregn VinterSthlm

Har fått frågor om hur mycket snö vi har kvar här i Sthlm. Och, ja jag har varit usel med bilder, jag vet... Tänkte ge ett litet bildregn från VinterSthlm, ja här finns det ännu ingen vår!

Bilder tagna 28/2-10/3 med mobilkameran:

Vårt staket

Vår utebelysning på uppfarten

Utsikt från Observatorielunden
(med Stadsbiblioteket som den orangea filuren till vänster)

En av alla dagar med strålande sol och ljusblå himmel

Förra helgen med digitalkameran

Vårt staket, taget efter att mörkret fallit.

Kommande bilder tagna vid stranden förra helgen:Skaren bar mig inte riktigt så vid oförsiktiga steg föll jag igenom snötäcket. Efter att ha korsat stranden hade jag en del snö i skorna. Blev att hänga strumporna på ett element när jag kom hem...Taket över vår ytterdörr har ett is- och snötäcke.

Detta var vad jag hade att bjuda på. Har inga mer nytagna bilder än från i helgen. Under de senaste dagarna har de ömsom varit plusgrader och ömsom minusgrader. Så lite har det tinat bort. I innerstaden är det inte mycket snö kvar.

Är rädd om det där uppe

Ska bara inflika att jag köpt en cykelhjälm nu! Enligt J tog det 40 minuter och när jag väl bestämt mig fanns ju inte den hjälmen i den färgen, mörk, utan bara i rosa. Slutade med att jag köpte visningsexemplaret och fick 50 kronors rabatt på priset. Köpte hjälmen på klassiska Sigge Sport som tidigare legat i Vby centrum, först där Intersport idag ligger och sedan på andra sidan vid bussarna (halvtaskigt läge). Sedan fick de flytta när Vby expanderade (och blev "city") och nu ligger den vid Johannelund. Men den ligger bredvid en Coop stormarknad så vi veckohandlade på en gång. Känner att jag vill sponsra dem lite framför Intersport och Stadium.
Så nu kan jag cykla ut och slira när jag vill!

Hett järn

Det gäller att smida medan järnet är varmt, eller vad säger man?

Känns som jag har många bollar i luften för tillfället. Förutom mina heltidsstudier i juridik och planer på att börja cykla både hitan och ditan så fort marken här i förorten är snöfri (fortfarande mycket snö) har det uppkommit andra frestelser. De har väl legat i bakhuvudet och pyrt ett bra tag men av någon anledning verkar allting hända nu.

Det första är att jag högst troligen börjar spela fotboll igen. Har under de senaste åren sökt efter damlag i närheten som inte lirar på alltför hög nivå, dock utan resultat. Nu har ett damlag startats för denna säsong i området, så då är det väl bara att haka på, eller? Tre träningar i veckan är det, om det inte är match för då är det två. Så förutom cykelhjälm blir det då rätt mycket mer sportutrustning som ska inhandlas. Kanske ska jag utnyttja min födelsedag i april till att önska typ fotbollsskor?

Sedan slängde jag precis iväg en ansökan om kvällskurs för nästa termin i nybörjartyska. En kväll i veckan är det. Läste tyska i högstadiet och det var väl inte direkt min favorit, men mycket av det berodde nog på att vi hade fyra lärare på lika många år och varannan av dem var sämre än sämst på att lära ut. Men att gå med knacklig tyska känns inte rättvist mot mig själv, och en kväll i veckan är ju inte så mycket det. Jag måste börja på lägsta nivån eftersom jag inte läste något i gymnasiet (då var det italienska som gällde). Så 150% studier, 45 Hp/termin?

Förutom detta har jag kontakt med ett extrajobb. Inte juridiskt men väl bra övning i engelska och svenska. Vet inte hur jag ska göra med den dock...

Detta pussel ska alltså eventuellt lösas med Js heltidsstudier, jobb som lärarassistent på kth och fyra-fem träningar i veckan. När sjutton ska vi hinna ses mellan träningar, studier och jobb?

Vår runt hörnet?

Jag har hållit planeringen jag skriv tidigare. Igår tog jag även en sväng till stranden och gick på isen samt satt på en bänk och solade en stund. Det var faktiskt flera plusgrader så solen värmde en del och den sken från en klarblå himmel.

Idag blir det att plugga. Tänkte ta tag i PM delen ordentligt nu, läsa på till det. Hade velat vara klar med ett annat område innan jag tog tag i det med det går icke. Får läsa parallellt istället. J har tenta i veckan så det blir pluggstuga hemma idag.

Solen skiner från en klarblå himmel även idag. Är väl bara någon enstaka dag den inte gjort så de senaste 9-10 dagarna. Fantastiskt. Vårkänsla! Måste ta mig i kragen och köpa mig en cykelhjälm (annars kommer jag garanterat cykla omkull/bli påkörd och slå huvudet i backen) snart för det blir nog barmark om inte allt för lång tid.

Lista


ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV

1. är du singel?: Icke då
2. är du lycklig?: Ja
3. är du uttråkad?: Nä
4. är du ledsen?: Nej
5. är du italienare?: Nej
6. är du cooling?: Haha nja?
7. är du från irland?: Nej, Sverige.
8. är dina föräldrar fortfarande gifta? Ja sedan 35½ år :-P

TVÅ ALTERNATIV

1. hår eller ögon? ögon
2. katter eller hundar? KATT
3. några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar? Några få
4. tv eller internet? Internet så klart
5. coca-cola eller pepsi? Coca-Cola, gärna på burk...
6. utekväll eller romantisk hemmakväll? Romantisk hemmakväll
7. pengar eller lycka? Lycka
8. dag eller natt? Dag
9. msn eller mobil? Mobil

TIO "HAR DU NÅNSIN..."

1. blivit påkommen när du försökte smita hemifrån? Nix
2. brutit ett ben? Peppar peppar ta i trä, nej.
3. gjort nåt du ångrar? Det har nog alla
4. hoppat bungee jump? Nej
5. ljugit för någon du tycker om? ja
6. ätit en hel tårta? nej
7. gjort bort dig offentligt? Oja.
8. viljat bli tillsammans med ditt ex igen? Ja, precis efter.
9. gråtit när ett husdjur dog? Ja, gråter forfarande ibland.
10. velat försvinna? Säkert.

8 SENASTE

1. telefonsamtalet du gjorde? mamma
2. telefonsamtalet du fick? mamma
3. personen du var med? J
4. roligaste grejen som hänt? Vet inte.
5. personen du smsade? haha mamma, måste ju stämma av melodifestival-finalen!
6. du kommenterade? Victoria Es facebook status
7. du tillbringade natten med? J
8. du kramade? J

FEMTON ÄR DU:

1. Är du snygg? Det är subjektivt
2. Är du fet? Nä
3. Är du smal? Nä
4. Är du en sportfåne? Inte fåne men intresserad
5. Är du rolig? Jag tycker det, hehe
6. Är du sjuk? Inte nu
7. Är du feg? Ibland
8. Är du törstig? Ja, ska dricka lite vatten strax
9. Är du 15 år? Nej
10. Är du rik? Haha, student = rik, nej nej.
11. Är du fattig? Hellre student än arbetslös, så nej inte fattig
12. Är du smart? Jorå
13. Är du retsugen? Hehe jodå
14. Är du shoppingsugen? Nej
15. Är du saknad av någon? Jo det är jag nog

FYRA SKULLE:

1. Skulle du vilja vara längre? Ja 170-175 cm är perfekt (är 167.7 cm)
2. Skulle du vilja väga mer? Nej
4. Skulle du vilja dricka dig full nu? Nej

ÅTTA KAN:

1. Kan du vifta på öronen? Nej, men J kan- så sött!
2. Kan du slicka dig på näsan? Om jag trycker ner nästippen så ja...
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Ja, är väl bara Sa som inte kan?
4. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Jag pratar på rätt bra men var faktiskt grym på Tysta leken som liten (av någon anledning lekte vi ofta den i min familj, undrar varför?)
5. Kan du vara på en fest utan att dricka? Klart!
6. Kan dina vänner lita på dig? Ja det är klart.
7. Kan du tänka dig att pierca dig i naveln? Ner några kilo så visste, men skulle inte göra det ändå
8. Kan du suga? Har lite problem med det nu faktiskt, efter operationen som vidgade mitt hål i gomen.

FYRA ANTINGEN ELLER:

1. Pierca läppen eller ögonbrynet? Helst inget, men ögonbrynet om jag måste välja
2. Vara seriös eller rolig? Beror på situation
3. Brinna upp eller drunkna? Men fy
4. Umgås med dina fiender eller föräldrar? Föräldrar! Ska det vara ett svårt val eller?

SVARA ÄRLIGT:

1. Tycker du om någon just nu? Ja
2. Sol eller måne? Sol
3. Vinter eller höst? Vinter
4. Soligt eller regnigt? Soligt
5. Är du uttråkad? Icke då

OM MIG

1. Hur mycket är klockan just nu? 23.20
2. Vart vill du bo? I en villa i förorten
4. Vill du gifta dig? Absolut
5. Är du kär? Ja
6. Favoritårstid? Sommar

HAR DU UNDER DE SENASTE 24 TIMMARNA:

1. Kysst någon? Ja
2. Blivit kramad? Ja
3. Känt dig fånig? Hm, nej
4. Saknat någon? Ja
5. Ljugit? Nej

Ditt, datt och dutt

Fredagsplaner
Dags för uppdatering minsann! Inte något särskilt upphetsande som hänt denna vecka. Mest varit det gamla vanliga. Idag och imorgon är det dock, förutom det vanliga, storstädning som gäller. Orsaken är att mina pluggkompisar ska få se hur mitt vackra hem ser ut för första gången. Då är det ju bra om det är välstädat också tänkte jag. Anledningen att det tagit så lång tid innan de fått komma hit är ju främst att jag bor lite utanför vilket inte gör det naturligt att "hänga" här.
Vi ska ha filmkväll och mysa lite. En av filmerna är bestämda sedan länge, Singin' in the rain. Ja, lika bra att se filmen när man nu sett musikalen! Så det är vad jag kommer göra imorgon kväll.

Lördagsplaner
På lördag är det final i Melodifestivalen. Jag vet att jag inte är ensam om att tycka att uttagningarna varit ännu sämre än vanligt i år, men det känns ändå som att det finns artister som man kan heja på i finalen. Låtar man inte skulle skämmas över att skicka till Oslo dvs. Så på lördagen ska jag och J baka pizza igen och sedan blir det melodifestival-final.

Ätstörning
Fyllde i en enkät på universitetet när jag väntade på en kompis idag. Det var ett par tjejer som läser psykologprogrammet i Uppsala som gjorde en undersökning om tre metoder att fastställa ätstörningar och huruvida de kom fram till samma resultat. Den tog ca 10 minuter och jag fick en gratis kaffe/te som tack för hjälpen. Nu så dricker jag varken kaffe eller te så min kompis fick den kupongen av mig.
Svaren jag angav var som ni nog förstår inte direkt åt ätstörningshållet. Det var bara en fråga där jag utmärkte mig extremt och det var "Har du någon gång gått ner minst 6 kilo på mindre än 3 månader". Jag kan ju inte ljuga och säga nej, men anledningen var ju främst något helt annat. 5 av kilona rök ju efter operationen och bara någon månad innan hade vi dieten där jag gick ner 1-5 cm över hela kroppen, så det lär ju vara minst 1 kg där. Slutsatsen blir därför: ja, jag har gått ner minst 6 kg på mindre än 3 månader. Yey. Låter ju bra.

Och nu då?
Nu blir det att ladda diskmaskinen, kavla upp tröjan till armbågarna för att plugga och sedan ladda garderoberna med ren tvätt och skåpen med ren disk. Hallelujah.

Hemligheten avslöjas

Nu är det äntligen officiellt. Både efter års funderande och månaders planerande! Hemligheten var pappas present, som kanske någon misstänkte? Vill ju inte råka förstöra överraskningen genom att skriva om det här i förskott. Det finns nämligen en "hobby" som pappa har som räddat oss varje jul och födelsedag när presentidéerna är som bortblåsta. Andra världskriget. Tack och lov för alla böcker kring det temat (förra året gav jag en bok om Eva Braun tex). Även Stalin och Mao Zedong är intressant ifall det känns uttjatat. Pappa älskar att lära sig om det temat. Han slukar böckerna så snabbt han kan, och ser fimerna så fort han får möjlighet. När han fyllde 60 år bjöd jag och bröderna P och M honom på middag och bio då Undergången visades. Det var succé.

Men i slutet på sommaren 2009 bestämde vi oss för att göra slag i saken och uppfylla våra funderingar sedan länge. Presenten till pappa blev en resa till Krakow, Polen, och en dagstur till Auschwitz. Presenten är från farmor, mamma, mina bröder P och M, A och mig. Och samtliga nämnda frånsett farmor följer med pappa på resan. Behöver jag ens nämna att det blev succé? Jag filmade som tur var när vi gav presenten, men pappa är så skeptisk till att vara på internet så jag knappt får publicera bilder på honom. Men när han fattade att han fick en resa till Polen i sommar blev han väldigt glad. När han fattade att målet med resan var att besöka Auschwitz blev han ofantligt superduper glad. Han har ju aldrig varit varesig där eller i Polen. Ja, det blev succé och äntligen kan man säga att jag ska resa till Polen i sommar när någon frågar efter mina semesterplaner i pappas närhet!

4 små rubriker

Plugget:
Går helt okej. Ibland får jag några dippar och blir jättestressad, sedan känns det helt okej igen och sedan stressad igen. Stressad tillvaro går väl hand i hand med att vara student? Ska snart till Riksdagsbiblioteket och hämta en bok jag beställt från magasinet, PM relaterat. Glad att jag lyckades få tag på böcker ens, det är inte det lättaste i huvudstaden ens! En har jag dock bara på veckolån.

Katten:
Går suveränt. Förstår inte hur det kan gå så smärtfritt. Hon sköter sig exemplariskt den lilla tjejen. Men hon gillar inte när vi tar sovmorgon ända till halv 9! Annars äter hon bra, sköter sin låda och sover i Js säng om nätterna (och han i min). Hon spanar gärna ut genom fönstret i vardagsrummet där vi har matbordet, sitter på kanten och kikar ut. Hon myser med oss i soffan och pratar en del. Älskar att bli klappad, helst hela tiden! Vi har haft henne i 16 dagar nu om jag räknat rätt och idag tror jag ägarna kommer hem från Sydafrika så blir nog att återlämna henne imorgon. Tyvärr, hon är så mysig...

Hemligheten:
Ja snart kommer jag berätta om den hemlighet jag suktade er med för ett tag sedan (här och här). Där den officiella versionen var att jag och mor shoppade. Vita lögner kan vara bra att ha. Håller er på halster lite till men snart så...

Helgen:
Idag blir det plugga, plugga, plugga. Imorgon blir det fira, fira, fira pappa och på söndag plugga, plugga och fira svägerskans födelsedag. Där någonstans ska jag hinna med ovanstående rubrik, men det löser sig nog! Jag har en plan...

Pappas födelsedag

Idag fyller världens bästa pappa år!
Stort grattis till honom på hans stora dag.
Vi ses på lördag! Hipp hipp hurra!

Om att leka synsk

Jag har mina dagar kan jag ju säga. I fredags var jag väldigt spontan och väldigt mycket agera innan jag tänkt färdigt tanken. Det innebar goda gärningar, som att erbjuda sig hjälpa en mamma med barnvagn uppför ett högt trappsteg in på Akademibokhandeln, men också en lite mer skum händelse. Det var när jag och J var på väg hem från Odenplan som en tjej i vår ålder klev på tunnelbanan i Brommaplan och satte sig mitt emot oss. Ungefär 1,5 sekunder efter hon satt sig tittar jag henne i ögonen och säger:
- Du är någons storasyster.
J såg på mig som om jag vore galen. Tjejen blev också hon överrumplad och svarade:
- Jo.. det kanske jag är.
- Har du en lillebror? Frågar jag.
- Ja.
- Som heter?
- A.
- YES! skriker jag.
J var nog vid denna tidpunkt säker på att jag var galen. Kanske funderade han på hur han skulle kasta ut mig när vi kom hem.
- Och du är några år äldre? Hur många?
- Två år.
- Just det. Och visst bodde ni vid Vinsta?
- Ja, fast nu har de flyttat till Hässelby...
- Jo. Konstigt. Jag som aldrig umgicks med honom privat, konstaterar jag högt för mig själv.
J har nog kommit fram till att jag inte är galen, utan bara beter mig som det och inflikar:
- Hur känner du honom?
- Åh vi gick i samma klass i låg- och mellanstadiet, svarar jag.
- Och du känner igen hans storasyster?
- Verkar så. Konstigt nog. Du måste ju ha gått i sexan när jag gick i fyran.
- Gick du i vällingby sedan? Undrar hon.
- Nix. Så det var ju väldigt länge sedan vi sågs...
Vi blev tysta i någon sekund och funderade nog alla över hur konstigt det är att man känner igen någon 10 år senare. Har man inte förändrats alls utseendemässigt?
- Förlåt, men vad heter du? Frågar hon.
- Sara! Och du..?
- E.
- ÄR DET SANT?! WOW jag är SÅ imponerad av mitt minne. Jag är ju urusel på både namn och ansikten i vanliga fall. HUR sjutton kan jag känna igen dig OCH minnas era namn?!
J överväger nog galnings-teorin igen medan E långsamt skakar på huvudet och ler svagt säkert undrande vart det gick snett med den lilla tösen under dessa år.

Vi pratar lite till och jag hälsar hem till A och hon ber om mitt efternamn också. Vi går av bara två tunnelbanestationer efter att samtalet tog sin början och jag förklarar för J att jag sett igenkännande blickar hos henne innan jag yttrade mig. Då förstår han mer mitt raka påstående. Han förstår dock inte varför jag inte började med typ "Jag känner igen dig, är du någons storasyster kanske?".
Jag förstår det inte heller.

RSS 2.0