Julafton och Juldagen 2008

Nu är jag nere på det mer normala 36.2 eller 36.3 grader. Igår hade jag som högst 39.8 graders feber. Men huvudvärken, snuvan och hostan sitter i idag också. Somnade vid 2 ungefär och vaknade superpigg klockan 7. Vid 7.45 lyckades jag somna om till 10 och sedan somnade jag om till strax före 12. Jag har ju inget speciellt att ta mig upp till idag.

Julafton skulle ha spenderats på detta sätt: J och jag firar med hans familj och ser Kalle Anka där med dem. Sedan åker vi hem med alla julklappar till mina föräldrar och firar med min familj. Äter mat och får besök av tomten.

Så här blev det: J hade fått feber kvällen innan och var däckad på en madrass i vardagsrummet, han sov och var vaken om vartannat, och när han var vaken tittade han på tv. Jag kände bara att en förkylning nog var på väg så jag var med honom (inte super nära, vi har inte pussats på flera dygn t.ex...) och sedan gick jag till hans familj en stund och sedan tillbaka osv.
Efter Kalle Anka, där jag sett första halvan med J och andra med hans familj (+morbror med familj), åkte jag hem till mina föräldrar, utan några julklappar.
Där träffade jag mamma och pappa, bror Ps och P kompis K, som inte hade någonstans att fira jul så han fick vara med oss, bror M och hans flickvän A och sedan farmor. Henne försökte jag undvika lite så att hon inte skulle bli smittad, men det var inte lätt för man vill ju inte direkt springa ifrån henne när hon börjar prata med en...

Vi åt jättegod mat. Och jag blev alldeles proppmätt av min första fullproppade portion. Jag tog ganska lite på min andra portion när magen fått vila sig ett tag men sedan var det verkligen stopp.
Dags att slå sig ner i soffan och vänta in paketutdelningen. Sedan gjorde vi för första gången så att när alla fått så öppnade alla en i taget en present så att alla kunde hänga med vad de andra fick och av vem. Jag började och sedan gick vi klockan. Efter några varv bestämdes det att jag skulle få öppna två stycken när det var min tur, för jag hade som vanligt fått så himla många. Sist kvar var ändå jag med några paket kvar. Fast ett av mina paket var faktiskt en försenad födelsedagspresent från bror P, som sällan ger mig de presenterna i tid. Men jag fick vad jag önskade mig i födelsedagspresent då för 8 månader sedan. Och så fick jag julklapp också, så det var okej då. Rekordet var när min 18 årspresent kom en månad innan min 19 årsdag...






Sedan var det fika och det fanns så mycket gott. Farmor åkte hem ungefär då, hon hade varit där sedan före 14 ungefär och hon var trött. Hon var nöjd med sina julklappar. Alla (utom flickvännen A och kompisen K) hade av henne fått en Dubbel trisslott och alla utom två vann 50 kronor. P och pappa vann inte, men jag, M och mamma vann, jippi! Nu hade ju magen fått vila så godsaker fanns det plats för. Vi snackade om alla möjliga saker. K har ju nyligen gift sig med en amerikanska och väntar på att få visum så han kan flytta till henne i Pennsylvania (om jag minns rätt). Så det snackades det en del om. Och många andra saker. Jag delade med mig av mina geografikunskaper och berättade att det i Aten finns en gata som heter Olof Palme Street. Det tycker jag är coolt, och det tyckte de andra också.

Vi funderade på om vi skulle spela sällskapsspel som vi har brukat göra på julaftonskvällen de senaste åren nu, men det var ungefär här som jag fick sådan huvudvärk så jag sa att vi gör inte det. Snart bröt vi upp och pappa agerade chafför och körde först mig, M och A hem med våra julklappar, sedan P och K.

Väl hemma fick jag och J våra julklappar från hans familj, de flesta var till J eller till oss båda men även jag fick några till mig själv. Ingen ville träffa J, och jag sa att jag började känna mig dålig också så vi öppnade paketen och hade telefonkontakt med hans mamma under tiden för att berätta vad vi fick och tacka.
Kortfattat fick vi bara sådant vi önskade oss, eller sådant vi inte tänkt på att önska oss men ville ha. Så vi är helnöjda med alla julklappar! Jag tog med mig julklapp från min familj hem till J också. Av J fick jag det jag önskade mig och han verkar nöjd med de han fick av mig också.

Sedan la vi oss, han på madrassen vid tvn och jag på soffan för att vila huvudet, och kollade på tv. Klockan 1.15 tog jag tempen och hade då 39 graders feber. J övertalade mig att ta alvedon, jag gillar inte att ta smärtstillande men jag är ju inte korkad för det. Tog det. Tv var på hela natten med låg volym så när någon av oss vaknade kunde vi titta på någon konstig serie en stund om vi ville. Febern under juldagen gick mellan 37.5 och 39.8, upp ner, upp ner. När den nådde 39.8 tog jag min andra alvedon och svettades som en gris efter det. Några dyngblöta timmar senare var tempen nere på 38.6 och efter ytterliggare ett tag 37.8. Sedan gick det bara neråt, 37.5, 37.4, 37.3, 37.2. Sedan la jag mig i min säng (underbart) och när jag tog tempen kl 12 idag fick jag alltså först 36.2 och sedan 36.3. Så feberfri är jag alltså, så skönt. Igår åt jag 1½ mackor med ost och ett varmt glas oboy, 1 köttbulle och lite potatis (svärfar kom förbi med två tallrikar och sa till mig "du såg fräschare ut igår", "vad menar du med det?" frågade jag med ett halvt flin) och på kvällen blev det 2 revben som jag gnagde på när tempen glidit ner något. Under hela dagen drack jag mycket vatten, vilket var jobbigt för då behövde jag gå på toa flera gånger och toan är ju en trappa upp...

Igår skulle vi ha åkt till mina kusiner och träffa större delen av släkten men det kunde vi såklart inte. Jättetråkigt för jag hade sett fram emot det i flera veckor, först jag och J som är på eftermiddagen hos min familj på julafton (kör ju vartannat år) och sedan juldagen med min släkt. Men fanns ju inget vi kunde göra.

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Emma

Hehe nice juu=) Nejjjjj min mormor är förhoppningsvis en tjej ;) hahaha =)

menne skrev fel men nu ha jag rätta och oxå gjorty reklam för dig på min blogg hihi ;)

2008-12-26 @ 17:25:54
Blogg/hemsida: http://memzz.blogg.se/

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0