Välkommen till mitt upplysta hem!

J kom precis hem från handlingen och körningen. Han handlade det vi behövde till Korvstroganoffen men han hade också en present med sig! 10 stycken glödlampor! Tyvärr, men sådant händer ju, tappade han ett paket i golvet på väg upp för trappen, så där försvann 2 stycken. Men det kan vi inte gråta över, vi hade 8 stycken till! Direkt satte vi igång med projekt: Byta glödlampor. Nu har vi två taklampor i vardagsrummet, en i köket, en längst nere i trapphuset, en till på mellanvåningen i trapphuset, den översta våningens trappljus funkade fortfarande, och i taket i sovrummet! Bordslampan på matbordet passade inte glödlamporna i, och inte heller i sovrumslampan, men vi har ju en fungerade sovrumslampa så det duger. Och nästan alla spotlight lampor i badrummet fungerar.
Känns så otroligt skönt med fler fungerande lampor! J funderade ett slag på om vi verkligen skulle sätta på kinalampan i vardagsrummet igen, det var så skönt med vitt, starkt ljus! Men sedan satte han på igen, så nu har vi ett rött, starkare sken istället. Jag förseslog att vi under vintern kan ha sådana där vita bollar, vi har en sådan lampskärm över, i vardagsrummet och sedan byta tillbaka i vår. Men han ville inte det.

Att man kan bli så glad för glödlampor!



Tillägg:
Nu kom svärfar förbi med en lågenergilampa i stor storlek som vi ska ha i sovrumslampan istället för en vanlig, så den vanliga spar vi, och två små lampor som passade matbordslampan och sänglampan! Vad skönt när nästan varenda lampa i hela huset kan lysa! Undrar om jag kommer glömma det i kväll och passera i mörka trappen utan att tända, för att jag är så van vid det numera eller om jag kommer ihåg att tända när jag passerar...

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0