Yxmannen kommer och tar mig

Det blev sen middag igår för både jag och J kom hem sent och sedan lagade vi lasagne till middag. Vi åt i soffan framför tv-program och sedan slutade det med att jag satt upp och J hade huvudet i mitt knä och så pratade vi om allt och ingenting. Som det kan vara ibland. När klockan var ungefär halv tolv slocknade datorn och högtalarna började spraka på hög volym. Den enda lampan vi hade tänd, som har rött sken, började spraka i sann disco-anda.
Jag och J såg på varandra med undrande ögon. Lampskenet stabiliserade sig och datorn drog igång igen. Högtalarna tystnade. I sådär 10 sekunder. Sedan slocknade datorn igen med sprakande högtalare som följd. Lampan blinkade som aldrig förr och jag såg mig oroligt om. Mörkret låg som ett svart täcke utanför fönstren och jag hade alla dörrar/trapphuset bakom mig. Jag vände fribilt på huvudet och såg för mitt inre hur en stor blodig man kom uppför trappan med en yxa i högsta hugg. Det var som direkt taget ur en skräckfilm. Inte för att jag sett så många förstås.

Vi kom båda på fötter och begav oss ner i källaren där vi mötte upp svågern och svärfar i morgonrock. Lustiga var att taklamporna vid proppskåpet lös lika bra som de borde. Vi frågade vad som hände och fick veta att det var faserna. Faser? Fick då lära mig att strömmen går i tre faser som bildar en jämn ström. Troligen hade en av dessa faser kommit ur fas... Med reservation för att ha missuppfattat skriver jag detta.
Vi hängde där med dem ett tag men vi hade inte direkt något att tillföra. Deras försök att lösa problemet fungerade inte heller så vi lämnade dem och gick upp och pratade med svärmor som lagt sig för att läsa när hennes sänglampa börjat blinka och lysa mycket svagt för att sedan slockna.

Efter en pratstund gick vi ner i källaren igen och frågade hur det gick och fick veta att två av de tre faserna var ur fas, vilket innebar att en tredjedel av husets lampor osv fungerade och två tredjedelar inte. Svärfar skulle sova en timme och sedan försöka få igång det igen.
Jag och J gick och la oss i mörkret och jag ställde mobilen på väckning för första gången på just denna mobil. När jag nästan lyckats somna kom jag på att jag glömt att ställa in juicen som stod på vardagsrumsbordet. Så jag släpade mig upp och ställde in den i det mörka kylskåpet.
Sdan la jag mig för att sova.

Klockan 00.59 väcktes jag abrupt av at taklampan ovanför sängen tändes. Tada, det funkade igen. Stor suck och jag fick resa mig ur sängen för att slänga lampan. Våra tre väckarklockor började lysa och blinka med sina diverse färger. Sedan vaknade jag en gång varannan timme under hela natten för jag var rädd att inte vakna i tid. Hade resovisning på förmiddag så det gällde att inte försova sig, och jag skulle dessutom gå upp lite tidigare än normalt.
Dessutom vaknade jag till ett kolsvart rum, jag som numera är van att vakna till ett ljust rum. Jag drog mig i tio minuter innan jag bestämde mig för att börja dagen. Trött var förnamnet.

TLDR: Strömavbrott i skräckfilmstema. Natt som innebar många tillvaknande.

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

NEJ! VAD LÄSKIGT!! Jag såg skräckfilm igår och detta klarar jag inte! :P



Nej papprena är inte riktigt hittade.. :( men jag har referenser så det ska nog gå bra.



Vad tråkigt att tvn pajjat.. :(



Ha enbra helg! Hoppas ni får tag i alla julklappar! :)



KRamar

2009-12-05 @ 12:10:14
Blogg/hemsida: http://blogg.dreammaddo.se

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0