Från början till slut på dagen, förhållandet, livet...

Vaknade och kände mig verkligen som att jag träffats av en förkylning. En i projektgruppen har varit väldigt förkyld hela veckan så är väl han som är källan. Är lite småöm i halsen, lite snuvig, och lite knastrande öron. Lite på allting, men det är där. Dessutom är jag tröttare än jag borde vara. Så ingen träning ikväll. Känner jag mig schysst imorgon tränar jag då iaf.
Idag var det seminarium om äktenskap, sambo, bodelning, arv och testamente. Nu ni. Vi borde ju egentligen skriva ett samboavtal men man tror ju inte att det skulle behövas. Bäst att gifta sig och skriva äktenskapsavtal istället. Jag har nämligen ingen aning om när vi räknas som sambos. Rekvisiten är ett par som lever under äktenskapliga förhållanden och har gemensamt hushåll. Jag har alltid tänkt från det att vi flyttade till samma adress bokföringsmässigt, med det har inget med saken att göra- var man är skriven.
Alltså, var går gränsen för hushåll? Tidigare uppfyllde vi de första två rekvisiten på att vara ett par och leva i ett äktenskapsliknande förhållande. Dock stod vi endast för vår egen frukost. Lunch åt vi i skolan och middag fick vi av Js familj (betalade hyra) (vi delade på matlagning hela familjen). Det borde inte gillas, eller gör det?
Vem bryr sig när det började, kanske ni tänker. Jo det är viktigt. För om vi gör slut så är det vi hade med oss i förhållandet vårt eget, det vi köpt för att brukas av båda ska vi dela på. Så när samboförhållande börjar är brytpunkten för egen egendom - gemensam egendom. Aja, det är ju inte aktuellt iaf (för vi tänker ju inte bryta upp). Men kan vara bra att ha funderat kring det iaf...

Vi är ju förlovade också. Detta är en bild på våra ringar!

Elev-Vem tycker du ska ha testamente?
Lärare-ALLA! Alla ska ha testamente! Det är en färskvara. Skriv om det varje år! Tänk "Om jag dör idag, vad vill jag då händer med mina tillgångar? Vad är viktigt i mitt liv just nu?" Vill jag att min sambo ska ärva något får jag testamentera det. Tänk Stieg Larsson! Verk är inte bostad och bohag och ska inte tas upp i bodelningen och därmed kan sambon inte ärva det! Måste testamentera det som sambon ska ha.
Elev-Men hur många har testamenten då... i praktiken?
Lärare-INGEN! Det är därför det blir sådana problem vid skilsmässor och dödsbon! Alla borde ha, det underlättar så för de efterlevande. Våga ta upp det med er familj istället för att undvika ämnet. En dag är vi ju alla där, vi dör ju någon gång och det är ju så mycket bättre om det finns ett testamente med den dödes sista vilja. Då blir det inte en massa tjafs och bråk och vem som ska ha vad. Alla borde ha testamente!


Källa

Efter seminariet blev det köttbullar, potatis, gräddsås och lingonsylt till lunch (50 spänn, men åtminstone en rejäl portion). Därefter satte vi igång med projektet igen. Blev vi klara då? Nix, som jag förutspådde ska vi ses imorgon klockan 12 och skriva sammanfattning+ bestämma det muntliga mer specifikt. Kolla igenom arbetet igen och se så det inte är några slarvfel, att vi har källhänvisat osv.

När jag åkte hem var det stopp på Röda Linjen. Underbart. Tog över timmen att ta sig hem. 45 minuter från Universitetet till Odenplan. Åkte Roslagsbanan till KTH och tog buss därifrån, bussarna vid universitetet var fullsmockade.
Hade tänkt träffa mor men hon fick åka hem istället, ska inte behöva vänta nästan 1½ timme på mig för bara en liten stunds skitsnack. Nepp.
Hem kom jag iaf och nu ska jag vila. Sedan plugga. Sedan vila.
J kommer hem sent idag. Det är jag iaf förberedd på nu.

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0