Tentamens tankar

Nu har jag lunchpaus här. Igår och idag sitter jag för ovanlighetens skull hemma och tentapluggar. Orsaken är så enkel att jag gör tentor som ligger på hemsidan och jag orkar inte skriva ut dem... Men jag är duktig och håller mig borta från leksidor, ex bloggen, när jag inte har lunchrast. Lunchrast är nämligen ofta den enda rast jag tar när jag tentapluggar. Denna tenta är 3 timmar lång. Så blir tre timmar på förmiddag med en tenta, sedan lunch, sedan tre timmar till med en andra tenta. Om det nu tar tre timmar att göra tentan, jag är alltid snabb så brukar vara klar i god tid innan. När jag gör gamla tentor brukar jag alltid få lägre betyg än när jag gör dem på riktigt. Så om trenden håller i sig kommer det här gå bra på torsdag. Nöjd med mina resultat hittills. Har en del luckor som jag behöver täppa till men det är ju en och en halv dag kvar att plugga på. Sedan behöver ju inte det området komma på tentan sedan heller...


Pluggbild. Så här sitter jag dock inte nu.

Annars så längtar jag verkligen till torsdag klockan 12. Ska bli så skönt att ha det bakom sig. Inte för att jag har någon direkt tentaångest (men man får spela med sina pluggkamrater ibland när de håller på att flippa ur. Om jag säger att det är lugnt och att jag sover bra och är trevlig här hemma, ja då flippar de ur ännu mer) men den här kursen är så seg! Den tar ju aldrig slut. Och om det är något man drabbas av är det dåligt samvete för att man inte sitter 10 timmar om dagen och råpluggar de här sista 2 veckorna innan tentan. Jag har kört på 4-6 timmar per vardag och oftast helt fria helger (pluggade denna helg några timmar, mest för att döva det dåliga samvetet). Så visst hade jag kunna lagt ner mycket mer tid. Jag hoppas det går vägen ändå. Mardrömsscenariot är att få underkänt (för mina pluggkamrater brukar B, godkänt, vara värst för då får man inte göra om) eftersom omtentan är några dagar efter min operation och jag inte kan skriva om den. Klarar man inte denna kurs får man inte läsa första kursen nästa termin...
Men att få U verkar lite väl pessimistiskt tänkt. Går ju rätt mycket bättre på de gamla tentorna än så så isf har jag verkligen mycket otur.

Nu ska jag återgå till min kycklingsallad och läsa lite på internet tills lunchrasten är slut.

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Jayne

Jag ska hålla en tumme för dig!!!!

Skönt att få komma vidare!!!! Vet att jag också läste en del "tråkiga" kurser...som man bara vill bli klar med.. sne fanns de där roliga som man aldrig ville bli klar med (nåja..ok..någon gång).

Nutrilett...funkar så där. har gått bra idag med, så här långt. Äter riskakor och grönsaker /frukt också. Just nu är jag lite sugen på godis, men nej..icke sa nicke.

Ha det gott

2009-10-13 @ 15:45:01
Blogg/hemsida: http://jayne.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Tjo där! Din blogg fungerade inte igår! morr. Tydligen något problem med .se-sidor men min blogg funkade ju? Jaja, snurrigt det där!



På tal om LAS så finns det massor av för och nackdelar. Nackdelen är ju att många unga som är på väg att lasas nekas vikariat för att slippa lasas. Sjukt men sant. och det borde finnas en lösning för att som ung behöva söka jobb och bo hemma utan inkomst är påfrestande!



Kramar

2009-10-13 @ 20:59:56
Blogg/hemsida: http://dreammaddo.bloggplatsen.se
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

BTW!! Bra jobbat med pluggandet!! =) Hoppas du klarar den!

Kramar

2009-10-13 @ 21:04:12
Blogg/hemsida: http://dreammaddo.bloggplatsen.se
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Mycket intressant målsättningsstadgande (<- häng gubbe på den du! haha) synd att det inte är fullt uppnåligt.. :( Bra strävandemål som vi lärare kallar det :P hihi. kramar

2009-10-13 @ 21:25:11
Blogg/hemsida: http://blogg.dreammaddo.se
Skrivet i slottsdammet av: Annika

Du behöver inte ha ångest, haha. JAg pluggar i snitt 3 timmar om vardagarna i den här kursen. Även nu sista dagarna inför tentan.

Jag har helt missat att det ligger tentor uppe på hemsidan. Får kika där med då.

Tror dock det får räcka med de 9 i boken för min del.

Vi får hoppas att det blir en bra och skön tenta!

2009-10-14 @ 00:14:07
Blogg/hemsida: http://thefrostingonthecake.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: sandra

Svar: Nej men jag längtar tillbaks till sommar och sol !? :P



Jobbar idag och imorgon! :)

2009-10-14 @ 11:28:26
Blogg/hemsida: http://erkeus.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Sitter du hemma och pluggar idag igen?



Jaa, jag längtar! Hoppas få veta mer om det snart också! Ska tydligen stå om den märkningen i boken. Jag har inte läst den från pärm till pärm dock.. Kram

2009-10-14 @ 11:37:08
Blogg/hemsida: http://blogg.dreammaddo.se
Skrivet i slottsdammet av: Annika

Ja fast jag tror på att det lugn jag känner ändå borde symbolisera hur jag känner mig inför kursen.

Om jag vetat att jag inte kunde och att tenta skulle kännas jättesvår så skulle jag nog ha stress och hets nu.

MEn jag känner det bara inte..

Jag har gjort klart alla tentor i boken så jag vet inte hur mycket mer man kan göra.

Som du skriver så är man ju ganska less på alla frågor nu med samma namn och upplägg i varje tenta! :)



Japp jag har läst två böcker i folkrätten.

Sverige och folkrätten och introduktion till traktarätten. Lustig kurs. Jag fattar inte riktigt vad man ska lära sig! :)



Nu blir det dusch, restaurang och fotboll i kylan!

Koppla bort allt vad tenta heter tills imorgon.

NErvöst som alltid! =)

2009-10-14 @ 15:25:20
Blogg/hemsida: http://thefrostingonthecake.blogg.se/

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0