1 april

En av mina absoluta favoritdagar är första april. Jag älskar att busa och luras med folk. Kanske har de något att göra med att jag är yngst i syskonskaran. Nåväl. Jag har lyckats lura tre personer idag, vilket är bra med tanke på att jag inte träffat särskilt många.

Började med J. Han är ateist och har funderingar på att gå ur kyrkan. Vi tycker dock båda att det är självklart att gifta oss i kyrkan. De är väldigt vackra och tillhör traditionen. Så jag låtsades helt enkelt, precis när vi satt oss vid datorerna i morse, att kyrkan gått ut med ett förslag i tidningen. Förslaget innebar att båda måste vara kyrkomedlemmar för att få gifta sig i kyrkan. Svårare än så var det inte. Han tyckte att kyrkan var idioter och ja... Jag "aprilade" honom.

Nästa jag lurade var St. Den första varje månad hämtar man ut nya skåpnycklar på palatset. Eftersom vi pluggar mycket där är det skönt med skåp men skåpen är ganska få så man får vara där i hyfsat god tid. Jag ringde St och frågade om hon skaffat nyckel. Det hade hon (attans). Jag sa då att jag precis skaffat och att det bara var en nyckel kvar. Hon gick på det och började snacka om att hon inte sett T och "har T skaffat?" och "oj vad konstigt att de gick åt så fort" osv. Jag aprilade henne.
Så ringde jag T för att dra samma skämt, fast då att han ännu inte skaffat nyckel och skulle blivit jättestressad. Det var planen. Men senare visade det sig att T glömt mobilen hemma så han svarade inte förrän det var försent.

Det är roligt att hitta aprilskämt i tidningar. Detta var SF:s skämt.

Nästa person att lura, nu när jag blivit varm i kläderna, var mamma. Jag har klurat länge på det och medvetet nämnt vissa nyckelord som hon skulle ha i bakhuvudet.
Mamma skulle med mig till sjukhuset för att snacka operation. Vi skulle ses halv 12. Jag stod en 50 meter från mötesplatsen och väntade på att hon skulle komma. Jag svarade inte på morgonens sms om mötesplats och tid. Halv 12 ringde mamma och sa "är det ok om jag inte kommer?". Tjena, sa jag. Den går jag inte på! Bättre måste hon luras om jag ska gå på den niten.
Sedan satte jag in det tunga artilleriet.
- Var är du? frågade hon.
- Gamla stan, var på Riksdagsbiblioteket och lämnade böcker (jag var på st eriksplan).
Jag hade tidigare sagt att jag skulle göra ärenden innan och smygit in att jag skulle till biblioteket.
- Visst skulle vi ses halv 2? sa jag.
- Nej.. halv 12.
- Men var inte besöket ungefär samma tid som frissan förra veckan, vid 2?
Även detta, att det skulle vara ungefär samma tid har jag sagt flera gånger den senaste veckan.
- Nej... 12.45 har jag skrivit i almanackan, svarade hon.
Vi pratade mer om hur vi skulle lägga upp det nu när jag inte kan träffa henne halv 12 och till slut aprilade jag henne. Hon gick verkligen på det.

Mamma ringde därefter pappa och lurade honom och sedan sin svägerska. Båda med samma skämt. Farmor flyttade in på äldreboende igår och mamma sa att de ringt från hemtjänsten idag och undrat om inte farmor skulle ha matlådor som vanligt? Detta hade svägerskan fixat för länge sedan, så det borde de ha fattat att hon inte ska ha. Båda två gick på det stenhårt.


Detta var SL:s skämt, att det fanns chip man kunde
använda som SL-biljetter i Svininfluensavaccinet.

Andra skämt i tidningarna har t.ex. varit:
"Sundsvalls Tidning varnar för de lömska tuppäggen. Speciellt med tanke på förbudet mot elektroniskt sorterade ägg som träder i kraft i dag. Risken är att din sockerkaka eller påskmiddag helt förstörs av ett tuppägg, skriver ST.
Hittills har de enstaka tuppäggen sorterats ut vid genomlysningen – nu måste det göras av konsumenterna.
– Men det är ganska lätt att hitta dem om man vet hur man gör. Tuppäggen är lite tyngre och så kluckar de på ett speciellt sätt om man skakar dem, säger Else-Marie Aronsson i Gökböle, till ST.
"

och

"Dagens Nyheter berättar på sidan 13 om att ett nytt FN-organ ska begränsa internetsurfandet.
Bandbredden räcker inte till längre, konstateras, och därför ska United Nations Web Watch Organisation, UNWWO, bildas.
En taleskvinna med det lustiga namnet Nette Weier uttalar sig i texten.
Det gör också en Kurt Kabelskog som påstås hålla i en regeringsutredning där det ska fastställas hur stora så kallade ”internetkvoter” som varje medborgare kommer att ha tillgång till.
En drastisk förändring väntas för svenska internetanvändare, menar en IT-expert som går under namnet Stefan Bait.
– Att titta på ett tv-program på SVT Play kan sluka halva månadskvoten för en användare, säger Stefan Bait.
"
Källa.

Jag har även genomskådat alla andra aprilskämt jag utsatts för, tex på facebook och i bloggar. Ledsen att jag är en sådan aprilskämtsdödare. Men jag måste vara på min vakt, jag ska luras, inte bli lurad!

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Monica

Du verka vara en jäkel på att luras´!!! :D jag skulle gå på allt du skulle lura mig om trots det inte var första april.. :P Och de där med sl och sf skulle ja gå på på en gång haha

2010-04-02 @ 12:13:34

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0