Filmer

Då jag inte vill hamna alltför mycket efter i filmrapporteringen tänkte jag köra på superkorta rescensioner av de filmer jag har sett sedan senaste uppdateringen.

Först såg jag en sådan där romantisk komedi. Jag antar att jag är en hopplös romantiker för hur kan jag annars gilla att se filmer som handlar om nästan samma saker och alltid (nästan) slutar likadant? Nåja, de är mysiga att se på när man vill ha en lugn stund utan några krav. Filmen heter Love actually, är 2 tim och 9 min lång och spelades in 2003 med 7 årsgräns. Men den var bra. Bara för att romantiska komedier liknar varandra betyder det inte att de är lika bra allihop. Den här är bättre än många andra i den genren.
IMDb: 7.9/10 96,680 votes

Sedan blev det Ladyhawke som är från 15 år och spelades in 1985. Handlar om att ett förälskat par genom magi skilts åt, då den ena är dömd att leva som en hök på dagen och den andra som en varg om natten. Men den var inget för mig faktiskt...
6.7/10 15,125 votes

Nästa blev en ren komedi från 2006 med 7 årsgräns. Little Miss Sunshine. hade inga höga förväntnignar men blev iaf glatt överraskad och tycker att filmen var bra. Lite skruvad var den nog, men bra.
8.0/10 147,481 votes

En till komedi från år 2000 från 11 år. O brother where art thou? Trots alla femmor den fått i betyg kände jag inte riktigt för denna "rymlingar från fängelset"- film innan. Men fick dock ändra inställning för visst var den bra den också...
7.8/10 93,391 votes

Sedan kom vi till en annan film med 15 årsgräns. Nästan exakt två timmar lång och en komedi. Dogma. Det var skön humor i den filmen. Man får ta historien med en nypa salt, då den driver en del med religion. Fast man måste ju få skratta även åt detta. En av de bättre komedierna.
7.3/10 99,739 votes

Ytterligare en komedi, Bad Santa. Men hm. Den gick inte hem riktigt, trots att Lauren Graham spelar i den (Lorelai i Gilmore Girls). Not my cup of tea.
7.3/10 44,621 votes

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0