En missnöjd start slutar njutbart

Imorse var första gången på över ett år som jag vaknade och tänkte "åh nej, det är måndag". Har knappt pluggat på 3-4 dagar och hade en del att ta igen. Fast... jag hade också planerat så att hela måndagen var fri, så det var bara att göra tre dagars plugg på en dag istället. Gick nästan, men är inte efter för det. Jag planerar så jag ligger före, inte så jag ligger i fas. När jag ligger före kan jag unna mig att halka "efter".
Den långa, relativt pluggfria helgen, med mycket mys och möbelbygge har varit underbar. Det är verkligen speciellt att bygga ihop stora möbler tillsammans. Att ha ett gemensamt byggprojekt.
Sedan slås vi tillbaka in i vardagen. Upp tidigt och allt plugg som låg och väntade på att plöjas igenom. Nej, det var inte roligt att vakna. Även om det inte var lika kallt som de senaste dagarna.

Men dagen tog sig. Jag åkte till KTH vid lunch och jag och J slog oss ner på vår favorit italienska restaurang för att äta ihop. Sedan var det tillbaka till böckerna igen. Skaffade skåp på palatset så när jag reste hem lämnade jag lagboken och två böcker bakom mig. Ryggsäcken var bra mycket lättare.
Väl hemma blev det lite matlagning (spaghetti och köttfärsås), plugg och trixande med tv-antenn och scartkablar. Möbeln är "färdig". Den har råkat ut för lite olyckor, både här och i sitt tidigare hem, så vi ska köpa lite brunsvart nagellack och fylla i några sprickor. Några hyllor har fyllts, eller vigts åt ett visst syfte. Våra andra bokhyllor har fått mer plats. Ett av hyllplanen i köket står numera tomt. Det är våra fina glas som fått nytt hem i vitrinskåpet. Jag kan titta på möbeln, och vitrinskåpet, och bara njuta. Det är precis som jag vill ha det. Jag är supernöjd. Och alla våra finsaker som gömts undan pga platsbrist, de syns helt plötsligt.

Nej, nu ska jag se klart finalen av America's got talent, och smygtitta på min möbel runt vår superfina tv. Vara nöjd för mitt underbara liv, och missnöjd för att jag inte har någon sådan där supertalang. Men man kan ju inte få allt, eller hur?
Så bilder får ni typ nästa gång. Jag orkar inte fixa det nu. Man kan inte få allt, ni vet.

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0