Midsommar i skärgården 2010

Några av oss åkte hem igår kväll från skärgården, så därför är jag hemma nu. Vi har haft en kanonmidsommar och till och med vädret var fantastiskt (på självaste aftonen, inte på midsommardagen). Extra kul var det att visa svägerskans engelska pojkvän R alla dessa svenska traditioner. Många av låtarna är faktiskt ganska ologiska. Varför kör en kråka ett fordon? Varför gör vi en stor grej av att grodor inte har öron eller svans? Varför har vissa sysslor speciella dagar? Varför har vi en sång om att flickor niger, pojkar bockar, Olle gråter och någon skrattar? Varför leker vi raket? För att inte tala om vad midsommarstången egentligen är...
Vi spelade/lekte också andra svenska saker, såsom kubb och Brobrobreja. Vi visade gamla klapplekar som man lekte som barn osv... Jag älskar att möta den svenska kulturen med något främmande, det är verkligen roligt att få perspektiv på saker och ting.
R fick så klart också smaka olika sorters inlagda sillar, olika snapsar, knäckebröd och saltlakrits...

Sedan badade vi i sjön på ön också. På natten fick J och jag sova i den tredjedel av huset som är ombyggt och färdigt, uppe på loftet. Det gick superbra, även om sängen hemma alltid är skönast.


Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Gillar bilden på dig och J :D Härlig midsommar du verkar haft! :)

2010-06-27 @ 12:46:49
Blogg/hemsida: http://blogg.dreammaddo.se

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0