Livet är åter kommet!

Vissa dagar gör man ingenting. Andra dagar gör man ALLT. Detta är en redogörelse för min fredag/valborg. Observera att det var min första HELT pluggfria dag (utan att ens behöva tänka på plugg) sedan typ september.

Jag la mig vid halv 1 natten till fredagen. Alldeles för sent. Wake up-lighten var ställd på klockan 7 och jag vaknade till av ljuset en minut i. Skönt det, gillar inte att vakna av signal. Det var bara att studsa upp och klä på sig acceptabla kläder som man kan visa sig bland folk i, samtidigt som man kan röra sig fritt i dem. Först blev det lite frukost och lite chatt med de fåtal andra som var inloggade på facebook denna tidpunkt, på SVT 2 fanns det inget att se.

Sedan körde vi igång, båda två. Vårstädning blev det. Som tur var var disken redan fixad och borden relativt rensade. Vi torkade av alla ytor, fixade tvätt, bäddade, dammsög, sopade och till och med putsade fönstren.
Det första jag gjorde var att diska en sax. Fick inte riktigt bort allting med borsten och skulle bara gnugga lite med tumnageln. Slinter med saxen och skär mig på insidan av högra tummen. Det blev inte djupt, men långt och det blödde mycket. Suck. Tur att det bara var saxen som skulle diskas! Övergick sedan till fönsterputsningen. Redan på den andra rutan var olyckan framme och jag råkar spruta fönsterputs rätt i ögonen på mig själv. Jag slänger mig över handfatet i badrummet och kastar in kallvatten i ögonen. Efter en stund kollar jag flaskan och det står mycket riktigt att man måste genast spola ögonen med mycket vatten. Det stod inget om att kontakta läkare så jag sköljde vidare ett tag till. Sedan gick det relativt smärtfritt resten av städandet.



Tre av mina omplanterade växter.

Klockan var 12.01 när jag och J satt i bilen. Vi var lite sena, trots att vi inte haft en lugn stund sedan frukost. Vi for till Vby city och slängde oss in på Dressmann. J är i akut behov av nya jeans. Han testade en fyra par eller så och jag sprang mellan omklädningsrummet och jeanshögarna för att hitta rätt storlek åt honom. Han har ju gått ner en del i vikt. Ett par jeans som skrek J, 12 par strumpor samt 3 par kalsonger blev resultatet. Vi halvt springer till grillen på torget och beställer varsin 150g hamburgare. Kassören håller på att glömma ge mig växel, men mig kan man inte lura på pengar! Vi tar burgarna och slänger oss in i bilen.


Min första hamburgare på minst två månader.
Nästa stopp, klockan hade hunnit bli 12.45, var hos min bror M som flyttar. Vi lekte flyttgubbar alltså. De var nästan klara med första lasset och vi lassade in lite i vår bil också innan vi åkte till deras nya bostadsrätt. Lassade in allting. M och fästmön A och hennes pappa L samt deras kompisar A och M käkade snabbmat till lunch därefter och vi slängde oss sedan in i bilen för att åka tillbaka till gamla lägenheten. Nu var det bråttom. Återvinningscentralen stängde en timme senare och de hade några stora grejer som skulle dit. Lasta ut soffa och andra tunga saker. Just det, de bodde på tredje våningen utan hiss! Jag och J verkar ha bra kondition iaf. Vi tyckte inte alls det var jobbigt att springa upp och ner för trapporna hela tiden.

Några åkte till tippen medan vi andra lastade ut så mycket vi hann på gården. Den stora skåpbilen återvände och vi proppade den full. A är landskapsarkitekt och har mycket stora fina växter- som dock är tunga att flytta med all sin jord! Vi lastade på vår bil med fler saker och for igen till nya lägenheten. Där gick det undan att plocka in, och tur var det för det började småregna. Klockan var nu 17.30 och vi var tvungna att bryta upp. De andra fick fortsätta utan oss (de var nog runt 7 personer kvar).

Vi for hemåt och slängde oss in i duschen. Borsta håret, klä och sminka sig... Börja göra sallad och andra småsaker vi inte hunnit med på förmiddagen. Strax efter klockan 19 kom hela gänget. Sex personer. Sa och F, Su och Jo, Je och Ji. Det blev värsta pargrejen, även om det inte var tänkt så från början. Grillarna hade vi inte hunnit tända på så det fick göras och jag och J hade inget hemma att dricka (utom vatten, mjölk och saft) så J stack iväg för att köpa läsk åt oss. Har innan denna kväll druckit kanske fyra glas läsk de senaste 6-7 veckorna. Nu blev det tre-fyra glas till! Sa konstaterade att jag blivit smalare, och så är fallet. Nästan nere på samma vikt som efter operationen, men på ett mer hälsosamt sätt!

Jag kollade till grillarna och behöver flytta på grillgallret lite. I brist på någon grillvante flyttar jag grillgallret (som låg på den varma grillen) med fingrarna. Dum idé!. Jag brände mig rejält på vänster tumme och pekfinger. Stod och sköljde kallvatten på fingrarna en stund.

F kommer från Östersund och jag själv härstammar från Jämtland. F hade fortfarande lite jämtska i sig, även om han inte bräkte på rejält som man gör där uppe. Lite senare på balkongen konstaterades det att jag pratade konstigt. Tacka för det, jag tar efter jämtska hur lätt som helst utan att tänka på det! Ja så ä dä.

Så blev det äntligen dags att äta. Alla tog med egen mat och dryck och vi stod för sallad och bröd. Jag såg då att jag hade fått ett konstigt sår rätt i vänster handflata. Var kom det ifrån? Efter maten blev det Guitar hero, Singstar (jag suger på det i vanliga fall men ännu hårdare nu när jag har hålet i gommen som läcker hela tiden!) och Dansmatta. Jag var, konstigt nog, helt grym på dansmatta!


De sista gick en kvart i 1 natten till lördagen. Det var helt perfekt. Jag la mig och tittade på ett avsnitt på tv3 play innan jag klockan 01.45 släckte lampan och sov ut.


Dags att åka hem!

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Susanna

Tack för en trevlig kväll!! :D

2010-05-01 @ 20:59:53
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Oj, detta inlägg hade jag missat! Vilken dag! :O Men ni verkar haft trevligt! =)

2010-05-02 @ 10:50:36
Blogg/hemsida: http://blogg.dreammaddo.se
Skrivet i slottsdammet av: ida

Usch då tvätta fönster borde man göra. å en kompis som ja skulle träffa idag har fått förhinder. de borde vara en vink från ovan att ja ska tvätta fönsetr istället. haha.



Klart du kan klara 2 varv de fixar du. Men man ska ju känna att det är roligt. annars kommer man inte iväg igen sen:) hoppas du haft en bra valborgshelg. kram kram

2010-05-02 @ 10:55:14
Blogg/hemsida: http://idapersson.se

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0