Tal förr och nu

Idag var det dags för återbesök hos logopeden. Få svar svart på vitt huruvida talet har ändrats efter de två förgående operationerna. Spelade in ord, knäppa meningar och en rolig historia in i en sådan där ljudisolerad bunker. Min logoped M är en snäll person som verkligen passar att arbeta med människor. Tillmötesgående, rolig och ärlig. Söt är hon också men det är ju en parantes.

Jag frågade om jag kunde få spela in lite gamla klipp och lite från det nya på min mobil som jämförelsematerial åt mina kompisar. Det fick jag. Hon hade bara en inspelning med mig dock och det från 2007. Jag undrar var alla andra hamnat. Säkert i något arkiv någonstans. Så nu har jag suttit och klippt och klistrat lite för att få till en bra ljudslinga. Tex läste hon upp de knäppa meningarna nu som jag skulle repetera efter henne, medan 2007 läste jag själv dem från ett papper. Sedan verkar några meningar och ord ha tillkommit.

I början hörde jag skillnader men nu har jag hört klippen så många gånger att jag nästan inte gör det. Jag tänker liksom bort både det nasala och bakgrundsbruset som jag ofta/jämt hade vid tal tidigare. Så nu är det upp till er att avgöra, är det någon skillnad?


Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Mamma

Visst är det stor förbättring!

2010-10-06 @ 20:51:36
Skrivet i slottsdammet av: Helen

Jag tycker att jag hör skillnad =) har lyssnat på klippet några gånger och visst är det skillnad, helt klart =D Kram Helen

2010-10-07 @ 19:15:31
Blogg/hemsida: http://svartss.blogg.se/

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0